Skoči na vsebino

Astročvek

stankaa

Recommended Posts

Ja, kaj pa zdaj, ko nisem za nobenega navijala x;)x

Po moje se bi moglo videti tudi tako, kot samo rojstvo dogodka.

In če sem prav vzela podatke, pomeni, da je asc Kozorog-in glede na to, da je Saturn z boljšimi aspekti kot Luna (trigon Uran, sekstil Jupiter), bi to dalo vedeti jasno premoč enega nasprotnika?

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 438
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Stankaa, o nogometnih tekmah je veliko pisal Frawley, ima tudi odlične rezultate, čeprav njegovega sistema ne razumem najbolje.

Sem pa našel nekega Srba, ki to tudi počne (odtipkaš "Branka Stamenkovic" in nižje doli med članki najdeš zadevo) in je detajlno opisal tekmo med Zvezdo in Partizanom - napoved in poročilo ter ujemanje. Ta model sem potem orenk preštudiral (že nekaj časa nazaj), si izpisal poglavitne točke, nato pa poskusil na tekmah svetovnega prvenstva ali nekaj takega, pa moram priznati, da se mi ni obneslo, zato sem opustil.

(Nekaj o tem sva svoj čas komentirala z Borisomm v eni temi nekje, valjda v športni.)

Treba pa je tudi reči, da ta možak iz Srbije uporablja precej drugačne principe kot Frawley. Bojda da sta se celo nekaj špičila o tem, kdo ima bolj prav.

Skratka, jaz si iz karte začetka tekme ne bi upal napovedati niti poteka niti izida. Verjetno še ne vem bistvenih stvari.

Živijo!

x:)x

točno, saj zdaj se spomnim, da smo že eno vročo tekmo malo na ta način obravnavali... Branka-mi je znana, bom malo poiskala, hvala

Ja, kaj pa zdaj, ko nisem za nobenega navijala  x;)x

Po moje se bi moglo videti tudi tako, kot samo rojstvo dogodka.

In če sem prav vzela podatke, pomeni, da je asc Kozorog-in glede na to, da je Saturn z boljšimi aspekti kot Luna (trigon Uran, sekstil Jupiter), bi to dalo vedeti jasno premoč enega nasprotnika?

Klasično se v tem pogledu gleda predvsem moč planeta.

Močnejši planet zmaga, pri tekmecih. Vendar moraš prvo ugotoviti kateri je kateri.

Problem je pri taki tekmi določiti kdo je kdo, kdo je asc in kdo dcsc.

Grčija po tradiciji sorodna devici. Portugalska po Imšiju ribam, po Emini logiki pa tehtnici.

Vendar ne pozam karte.

Mogoče bi bilo najboljše, da bi si pred tekmo nek zagrizen navijač postavil horarno vprašanje in bi potem avtomatično naši bili tista ekipa, za katero navijaš torej asc in tisti drugi nasportniki, ekipa, proti kateri se borijo naši.

Mislim, da je to predlagal že Vran, poskusi drugič na ta način.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

no, saj nisem preveč navijača (čeprav sem včasih zagreto navijala za košarkaše) se mi je ta tekma zdela, da je premoč večina časa na Grški strani in da bi to moralo biti vidno (drugače se ne bi zavzela, če bi bilo npr. 3:2)

tudi v karti začetka tekme in vidi se tudi, da je vladar asc. z veliko boljšimi aspekti kot vl.desc.

Bom drugič boljši primer vzela :palec:

in tud horarno karto, to ni bilo dovolj določeno...

no, saj nisem preveč navijača (čeprav sem včasih zagreto navijala za košarkaše) se mi je ta tekma zdela, da je premoč večina časa na Grški strani in da bi to moralo biti vidno (drugače se ne bi zavzela, če bi bilo npr. 3:2)

tudi v karti začetka tekme in vidi se tudi, da je vladar asc. z veliko boljšimi aspekti kot vl.desc.

Bom drugič boljši primer vzela  :palec:

in tud horarno karto, to ni bilo dovolj določeno...

Veš kaj ne vem, zakaj si vzela Grke za ascendent?

V.d.,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

ker sem gledala za nazaj iz tega stališča, da tisti vladar, ki bo mu boljše, pomeni zmagovalca in zanimalo me je, če se to res izrazito pokaže, in tu je Luna konj. Neptun, kar bi lahko rekli, da zmede koncentracijo, oslabi, Saturn ima boljše aspekte... x:Ix

Frawley pri svojih napovedih za ascendent jemlje domačo ekipo, če igrata na nevtralnem terenu, pa "favorita" (čeprav določiti, kdo je favorit, včasih ni čisto enostavno).

Torej bi tokrat Portugalci po obeh kriterijih morali biti ascendent. - x?x

Živijo! x:)x

• 2 weeks later...

Zadnje čase razmišljam o tem:

ko spoznaš astrologijo, potem veš zase kdaj je čas, ki je ugodnejši za nekaj in kdaj bodo težja obdobja.

Kako ravnate sami zase, ko veste, da je energija, ki ni ugodna?

Oziroma koliko mislite, da je možno ob slabih aspektih "pozitivno iz vsega slabega izluščiti"?

in koliko mislite, da se da "izogniti" slabim aspektom?

Npr.Sama predvsem prejšnji teden čutim Saturna in vem, da ta čas bom raje prihranila bolj zase vsa razmišljanja, dobro se mi zdi, ko vidim, da pridejo sedaj lepši aspekti in upam, da mi je to spet ena razvojna lekcija več...

in kar se tiče "izogniti" menim, da ni variante, razen deloma -če ogromno meditiraš in si vedno natančno izdelaš kdaj ti kaj deluje

Imširagič pravi da 5-6% lahko sam spremeniš......toliko je v naši moči.....

Sorri, nisem kompetentna ....sam meni je od cele knjige ostal sam ta podatek v glavi x^x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

......in koliko mislite, da se da "izogniti" slabim aspektom

.....in kar se tiče "izogniti" menim, da ni variante, razen deloma -če ogromno meditiraš in si vedno natančno izdelaš kdaj ti kaj deluje

STANKA MEt PRAVO NAŠTELANO DEVICO V SEB, SE PRAV USTREZNO SAMOKONTROLO URIT..

(tak da nbdn ne opaz...)

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

• 1 month later...

APOTELESMATIKA - (Staro ime za Astrologijo)

Luna: lat.-Mesec

Kentaur (pol pol - Strelec)

planet Afeta; planet, ki daje ali vzame življenje

Lilith - črna luna Nera

(iz zapiskov)

...

in koliko mislite, da se da "izogniti" slabim aspektom?

...

...

in kar se tiče "izogniti" menim, da ni variante, razen deloma -če ogromno meditiraš in si vedno natančno izdelaš kdaj ti kaj deluje

...

Hm, štos v veliki meri leži v špekulaciji.

Ker je astrologija empirična zadeva (zato je tudi ne dovolijo imeti za znanost), lahko PREDVIDEVAŠ, da se bo nekaj zgodilo, ker se je ob podobnih prilikah (aspektih, povezavah, položajih, ciklih v preteklosti) zgodilo nekaj podobnega.

Ampak tako zelo enostavno to ni. Razločiti, kdaj se bo in kdaj se ne bo, je glavna umetnost v astrologiji.

Ampak potem si rečeš "aha, tokrat bo pa tole". Pa nekaj napraviš, da bi se temu izognil in "lahko" rečeš, da ti je "uspelo". Pa ne veš čisto natanko, ali ti je res.

Primer: če sem jaz imel za 13.9. grozne aspekte za prometno nesrečo, sem se temu "izognil" tako, da sem ostal doma in pleskal stanovanje. Tako in tako bi ga enkrat pred zimo moral.

Toda čemu sem se izognil v resnici? Nesreči? Možnosti nesreče? Strahu pred nesrečo? Ful za gruntat. Jaz iz tega ne bi delal umetnosti.

(Še posebej zato ne, ker dnevno srečam med 50 in 100 tovornjakov v eni sami furi, kar je na primer za imeti nesrečo prek zadosti. In na streho sem letel ob neprimerno manj grdih aspektih/tranzitih. Torej?)

Pozdrav!

x:)x

Zelo dobro. x^x Usmeriti recimo energijo Uran Mars v eno prenavljanje, urejanje, fizično delo in se takrat ne izpostaviti.

Saj sem že pisala...imela sem Mars na asc in Pluton mi že tako in tako dalj časa dela kvadrat na asc. Pluton mi vlada 3.h- torej življenjska nevarnost na cesti (sem jo doživela junija). In prav ta dan sem z Marsom rinila na cesto in dolge vožnje. Ni šlo drugače, a vedno sem imela v mislih "klicaj, počasneje, pazi", a sem vozila vseeno kar hitro. Oblečena sem bila v rdečo barvo, da bi se Mars izrazil skozi njo in manj skozi vso moje hitenje ta dan. Zdaj ugotavljam, da kljub gužvi na asc, je najpomembnejši vpliv bil na planet, ki dela edini Ptolomejski aspekt na moj asc (Luna)-trigon, vse zadeve so v glavnem bile povezane in ciljane na moj rodni ali moj bodoči dom, bilo je urejeno vse dobro, čeprav z intenzivno energijo in v hitenju.

Zdaj pa špekulirajmo x;)x če bi ostala doma, a je sploh možno, da bi mirno pospravljala ali brala...ko me je gnalo v urejanje in nemir, morda bi kaj kuhala in se opekla _Mars, ko bi vmes po telefonu govorila s npr.policistom_Pluton vlada komunikaciji... :inocent:

Kdo ve, lahko bi pa tudi ves dan pretičala sama kje v strahu, joj, danes ne smem nikamor, ker imam slabe aspekte in to komu razlagala, se skregala :O:

No, ja vsekakor najboljše v slabem aspektu najti tudi pozitivno plat in biti pozoren na tisto, kar je takrat poudarjeno...

A ni tako, da nas ravno slabi aspekti najbolj ženejo naprej, da se spreminjamo in da se dogaja, čeprav ob tem ni ravno rožnato

.Oblečena sem bila v rdečo barvo, da bi se Mars izrazil skozi njo

.če bi ostala doma, a je sploh možno, da bi mirno pospravljala ali brala...ko me je gnalo v urejanje in nemir, morda bi kaj kuhala in se opekla

.Kdo ve, lahko bi pa tudi ves dan pretičala sama kje v strahu, joj, danes ne smem nikamor, ker imam slabe aspekte

.No, ja vsekakor najboljše v slabem aspektu najti tudi pozitivno plat in biti pozoren na tisto, kar je takrat poudarjeno...  

.A ni tako, da nas ravno slabi aspekti najbolj ženejo naprej, da se spreminjamo in da se dogaja

:8): :palec:

.Ker je astrologija empirična zadeva (zato je tudi ne dovolijo imeti za znanost), lahko PREDVIDEVAŠ, da se bo nekaj zgodilo, ker se je ob podobnih prilikah (aspektih, povezavah, položajih, ciklih v preteklosti) zgodilo nekaj podobnega.
:palec:

Komaj čakam sredo,da pride sonce v tehtnico, xrolleyesx včeraj dokler je bila luna v škorpijonu,je bilo cool,zdaj je pa v strelcu :xx!: da ne govorim o drugih zame "prijetno" postavljenih planetih! :o|o:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Veliko vas je tu izkušenih, ki imate za sabo že veliko interpretacij rojstnih kart, zanima me:

Ko imate prvič natalno karto v rokah, kako se je lotite?

Kaj je tisto, kjer date prvi poudarek?

Recimo sama, ko jo pogledam, najprej asc, stelij, Luno, Merkur, 3.h, Venero, Mars, razporejenost elementov in potem mi gre odvisno od karte naprej...

A moram priznati, da nerada delam celotne analize in to v pisni obliki (oprosti lunca imam še vedno dolg, pozabila pa nisem, doma na pisalni mizi me gleda...), raje se pogovarjam in se posvetim samo "perečemu" problemu, preveč sem pikolovska in ko se lotim celotne analize, jo kar težko spustim iz rok in dolgo traja, da jo naredim...

Moje karte, tiste pred recimo štirimi, petimi leti, so ble prav uboge proti tem sedaj. Tekom let pač razvijaš znanje, način dela... Gledam vedno več stvari, kot na začetku, ko je bila Parkerjeva Velika šola takoooo zanimiva, pa sistem enakih hiš tudi zadovoljiv x:Ix x^x

Moram rečt, da sem se tule na LN ful veliko naučila (pa drugje tudi, hvala bogu za internet) in se še, od vas lunatikov, ki zadeve bolj obvladate... Pa tudi, če smo nekje na istem, pač sto ljudi sto čudi, vsak ima svoja opažanja, vsak svoje izkušnje... :palec:

Mi je pa zanimivo, Stankaa x:)x da najprej gledaš med drugim prav 3.hišo, ker sem jaz tudi na začetku dajala temu področju več pozornosti, pa 9. Komunikacija, odraščanje, učenje in izzivi...

Nimam strogo enega zaporedja - vsaj pri prvem pregledu karte ne. Pogledam AC in ostale osi, Luna, najbolj zasedena področja in znamenja, vladarje AC, Lune, Sonca itd.. oz. vladarje nekaterih hiš, pa bolj aspektirane planete, tiste ki izstopajo že takoj, ko dobiš sliko karte :eek:

Mam pa sistem pisanja kar določen- en okvir, ki ga pol sproti spreminjam, dodajam... Pa rada pišem, to pa... Se ne opazi sploh, a ne x:)x In ko mam vse na kupu, mi je cel žur to vse skupaj spravit, v celoto, povezat zadeve med sabo... Sem tud pikolovska, ko se lotim, se pa vedno ornk lotim, ne znam se ustavit pa ostale stvari mal trpijo, pozabim večerjat naprimer :inocent:

Put the talent into your work… And save the genius for living your life. (O. Wilde)

V

Kaj je tisto, kjer date prvi poudarek?[/color]

Kaj vem...ko zagledam karto mi filling narekuje kaj naj pogledam.

Vsekakor si najpreje...pred filingom :)pogledam Sonce(aspekti),Luna(aspekti) ,ascendent-planet na ascendentu,MC-planet na MC-ju in seveda stelij.

Zakaj pa tretja hiša?

Lep pozdrav

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Jest dam tud povdarek na hišo, pač edino, ki jo imamo, pol pa po občutku, če je že luna, grem spat, če pa je bolj sonce pa vstanem x:Dx x:Dx

Ker pa sem abstinent x:Dx , pa ne pijem alkohola x;)x ; torej sem v konjunkciji z vsemi domačimi in v trikotniku z Janjo in Cayberčkom x:Dx

x;)x x;)x :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...