Skoči na vsebino

Pisanje dnevnika

loncek1

Recommended Posts

• Komentarji 69
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ga, od 7. razreda naprej.. zadnjih par let ne prav pogosto, razen kadar sem na kaksnem potovanju ali kaj takega in hocem ohraniti spomine.. pa kadar se kaj ful zanimivega dogaja.. ali pa kadar moram nekam napisat svoje probleme..

Je pa zanimivo, da se ful ne spomnim stvari iz svojega otrostva preden sem zacela pisat dnevnik...

In potem se vcasih spravim brat stvari za nazaj.. in ugotavljam, da sem lahko ful srecna, da se mi je toliko stvari ze dogodilo v zivljenju. x:)x

A daste/bi dali dnevnik komu za brat?

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

Ja,sem ga pisala - toda razlikuje se od dnevnika hujšanja.Ko sem lani prišla k mame na obisk (enkrat na leto),sem se mičkano poravsala z starima zvezkama z šole,učbenikama,sporočilcama in dnevnikom hujšanja.Nekje v 12-14 letih sem pisala:"daj,boš že zdržala - saj si pojedla samo mičkano mičkano žemljico........ali........danes sem pojedla zrezek z krompirom,potem čokoladico,sladoled a jaaa še pri babici majčkeno narezek in tortico - nato sem zapisala: "danes sem prav požrešna ampak ni nič narobe saj bom jutri zopet na dieti." x:Dx x:Dx

Prav prijazno si se pogovarjala s seboj x:)x

Jaz pa imam disciplinski dnevnik- kaj, kdaj in kako bom ene stvari storila, kako mi je uspelo, potem razne analize svojih problemčkov in kako jih odpraviti, kaj hočem doseči, cilji, ugotovitve, razmišljanja... xzobkox

Včasih pisal, zadnih 10 - 15 let pa le vremenskega in kar je v povezavi z opažanjem vremena in tekočih podatakov, kjer pa poleg tudi napišem kako opazko ali posebnost dneva zase, res pa je, da sem kot šolar dosledno pisal in spremljal razna športne zvrsti statistično, vse tekoče rezultate in lestvice x^x ....če ga pa bom kdaj, pa še ne vem, zelo bi pa rad prebral Contesin dnevnik :eek: x:o)x ,ŠALIM SE x:o)x :sori: , ker dnevnik je le dnevnik in mislim, da je strogo osebna stvar....lep večer x;)x :palec:

Tudi jaz sem pisala dnevnik, ampak samo v osnovni šoli - kasneje ni bilo več cajta. Imam pa spravljenih 10 malih zvezkov - dnevnikov, popisanih z zelo drobno pisavo (na malem karu!). x^x Pisala pa sem vse potankosti mojih dogodkov, doživetij, vtisov, razmišljanj...

Včasih sem te dnevnike skrbno skrivala. Bog ne daj, da bi mi jih mama našla!

Kasneje pa mi je postalo tako vseeno, če jih kdo prebere, da sem jih pustila kar doma v sobi, ko sem se odselila na svoje.

Mama jih je seveda prebrala in mi enkrat celo nekaj navrgla - očitala neke moje "grehe"..., ki jih je prebrala v dnevniku..., kao: "Saj vem, kako si takrat... (to pa to...)" Jaz pa: "Prava reč!" :o|o: :xx!:

Ja, z leti sem se naučila sprejemat sebe z vsemi svojimi prednostmi in pomanjkljivostmi, zato mi je čisto vseeno, kdo kaj ve o meni.

Mama jih je seveda prebrala in mi enkrat celo nekaj navrgla - očitala neke moje "grehe".., ki jih je prebrala v dnevniku.. "Saj vem, kako si takrat.. (to pa to..)" Jaz pa: "Prava reč!"  

SMOTANO JA TOLE, PA ŠE MAMA

OZ. SJ SI POTIHO SAMA TK HOTLA, DA JIH KDO VID?

Ja, z leti sem se naučila sprejemat sebe z vsemi svojimi prednostmi in pomanjkljivostmi, zato mi je čisto vseeno, kdo kaj ve o meni.

HAAAAAAAA, VRLINA, KI POSTANE NEPREBOJNA

:vio: x^x

x^x :vio:

Jaz sem ga pisala, kot najstnica x:)x , v glavnem, same težke x;)x najstniške težave, ki sem jih doživljala, pa tudi lepe stvari, ki so se mi zgodile.

Prijateljica piše dnevnike že od pamtiveka....in še danes piše. Enkrat smo se zmenile, da se dobimo mladostniške prijateljice in preberemo vse dnevnike iz naših skupnih počitnikovanj, baje se ona ful rola, ko jih včasih prebira x:Dx ....ja pa sej po moje bomo tudi ostake crknile od smeha....ko jih imaš 16 ali 17 ali 18....je svet res drugačen x:Dx x^x :vragec:

aja...pa še vedno pišem...kadar me prime.....včasih na kak prtič, če ni drugega papirja ali pa na ovitek konzerve.....takrat je tisti must drive in moram pisat in opisat trenutek....veliko dragocenih misli se mi tako utrne in če jih ne zapišem...gredo za vedno...zato se potrudim in napišem kadr le lahko.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

zlo rada zapišem svoja razmišljanja, svoje občutke xracx v dnevnik

kasnej tud rada prebiram misli, ki so se mi izpisale izpod peresa xbookx v daljni al mal bližji preteklosti

spremljam svoj razvoj, dozorevanje, pogovor s samo seboj :vio: xegox

P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

:palec: :palec:

Jaz sem se nekaj 'sla pisanje dnevnika' - ker je skrbno in vestno ga pisala sestricna, pa sem po mojem napisala kakih par strani... ce se je dogajalo, se je dogajalo, ni blo cajta pisat, ce je bil pa cajt pisat, je bilo pa pisat to dolgcajt. :D

Vseeno pa sem imela seveda te bloke in sem notri pisala pesmi xrolleyesx in podobno, prozo nekaj celo, pri 14-ih kao nekaj - petek 13 in to... kao cisto odbito in tko... x:px x:o)x xDDx

Ce pa sem slucajno kaj zapisala in kasneje nasla, se mi pa sploh ni dalo brat . x:o)x

Tako da - imam kar v glavi lepo vse.

Pisem pa si razne zadeve, opazke vcasih, kot Boris - vreme ali kaj podobnega, ce kaj opazim ali je kaj izrednega, ali kaksno misel, ki se mi zdi D - pa da ne pozabim, pa se kake druge podatke in podobno - ker zelo rada pisem - pac, rada imam stik s papirjem.

Ampak prav tako dnevnika pa ne pisem, v bistvu ga nisem in najbrz ga tudi ne bom. Morda pa tudi, nikoli ne ves.

Contesa - :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ne Poki, nima kaj brat!

:eek: - Tamara (pa tolk v Biku mama)... Poznam jih ful, ki so recimo njihovi starsi, starejse sestre ipd. to brali.

To se mi zdi grdo, pa se naprej metati kaj po moznosti!!! Halo!! Mimo.

Jaz ne brskam in ne vohunim in ne bom - ker me ne zanima.

Od tamalega ziher ne bom brala, sicer pa dvomim, da ga bo pisal. x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jaz sem pa že stokrat hotela pisat dnevnik,pa si nisem upala,sem si mislila,itak je butasto in kaj,če ga kdo najde... :ph34r: ?!No ja zdaj ga pišem od novega leta naprej x:o)x .Se mi zdi fino,da sem bolj prijazna in bolj prizanesljiva do same sebe,pa še hecno zna bit x:Dx .Imam ga na disketi,pa smeške uporabljam :wOOt:.Sem si pa obljubila,da ne bom cenzurirala tistega kar napišem in to mi je o.k. xbookx x:)x x;)x

Jaz sem dnevnik pisala v OŠ, pa ga nekako ni več, izginil - ne spomnim se, kje je ostal. POtem sem imela enega s potovanja po Evropi (1 mesec), izginil neznano kam - verjetno z bivšim, ali pa tudi ne, nima veze.

Imam pa še enega, ki sem ga pisala na počitnicah po Italiji, pa zdaj zadnji 2 leti piešm dnevnik, v zvezek seveda, ko se kaj takega zgodi. Zapisujem take fine zadeve, nekako čudnih ali pa stvari, ki mi niso najljubše ne zapisujem, ker jih sproti v zavesti obdelam in odvržem, jih nočem potem ponovno žvečiti, ker so že obdelani zame x;)x .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

x:Ix a ni zanimivo, da tisti, ki pišejov dnevnik ga pišejo v zvezek in ne na računalnik :inocent:

Hja, ko sem ga jaz pisala, še nisem imela računalnika...

Sicer pa bi ga najbrž tudi sedaj pisala v zvezek..., ali pa ne... :inocent: - v bistvu ne vem. Po eni strani mi je lažje tipkat, po drugi strani pa mi ni fajn buljit v ekran...

Ja, Marsa, meni se zdi prav podlo to, da mi je mama brala dnevnike. :xx!:

Sicer jih nisem glih ne vem kako skrivala (imela sem jih v predalu svoje pisalne mize v sobi), a sem si ravno to mislila: "Če je tolk podla, pa naj jih čita. In če je še neumna zraven, naj se še sekira, kaj je doživljala in pisala njena hči."

Mah, brez veze... x:o)x

Moja hči (10) tudi piše dnevnik. Za to sem izvedela pred kratkim, ko mi je sama povedala, da ga piše. Jaz ji nikoli ne brskam po stvareh.

Rekla sem ji, da je lepo, da ga piše, in da je lahko brez skrbi, da ji ga jaz ne bom brala.

tega sploh ne dvomim, Tamara.

Ves, ti imas to... srcnost... si posebna zenska, pa tako preprosta - ravno to kar mi je vsec.

Upam da prides jutri! :att: x;)x x:Xx

Picasso

• 4 weeks later...

Jaz ga že pišem 19 let... Kot otrok, ga nisem, najbrž zaradi tega, ker nisem nikoli čutila tolk zasebnosti, da bi ostalo tisto samo moje x8Dx zdaj ga pa... velikokrat... Sem najprej spisala 15 zvezkov na roke, pa sem pol tudi včasih prebirala svoje misli in sem se morala prav matrat, da sem kaj razbrala, ker imam grozno pisavo, ki pa ima eno prednost - noben ne zna brati za menoj x:Dx Zdaj pa pišem v računalnik, ki je kajpak shranjen pod šifro xDDx . In ko sem dosti razpoložena, ga grem brat... pol porabim ziher pol noči, da pridem do konca x:Dx ... In za enkrat še ne nameravam dati nikomur vpogleda vanj x8Dx Mogoče, čez neki let, ko bo hčera odrasla, ali po moji smrti x:Dx (Če ga ne bodo med tem časom virusi požrli x:px

LP

Vilma

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...