Mašinca 30. marec 2004 Prijavi Deli 30. marec 2004 Hojla! A ma kdo preverjen recept za tiramisu??? Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 30. marec 2004 Prijavi Deli 30. marec 2004 jaz ne :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 30. marec 2004 Prijavi Deli 30. marec 2004 Kdo drugi kot Astra... Kupiš baby piskote.Skuhaš kavo, sladkaš jo po želji, koliko imaš rada sladko pecivo.Kavo ohladiš, da je popolnoma hladna, če ostane mlačna, se piškoti preveč napijejo.V hladno kavo dodaš malo ruma.kupiš sir mascarpone..mislim, da ga imajo zdaj že v vseh bolje založenih trgovinah ali večjih centrih.Da uporabiš prav ta sir, je bistveno, se ne strinjam, da nekateri uporabijo skuto... Tri jajčne rumenjake zmiksaš v peno s sladkorjem, nato lepo zmešaš s 1/2 kg lončkom sira.Piškote na brzino pomakaš v kavo...in jih zlagaš v posodico drug poleg drugega.Ko je prva plast prekrita s piškoti, namažeš s kremo.nato narediš še eno vrsto in ponovno namažeš s kremo.Na vrhu naribaš čokolado ali potreseš s čokolado v prahu.Posodo pokrij, da se ne navzame vonjav hladilnika in shrani en dan v hladilniku. Čist simpl je, res... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 30. marec 2004 Prijavi Deli 30. marec 2004 Kdo drugi kot Astra... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rika 30. marec 2004 Prijavi Deli 30. marec 2004 Jaz imam pa recept za kremo Ptujsko maslo v lončku in sladka smetana namesto mascarponeja, v kavo pa malo mandljeve arome ... Potresem pa s kakavom (je bolj grenak). Citiraj Rika Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 30. marec 2004 Prijavi Deli 30. marec 2004 V trgovini prodajajo ze narejeno testo, kremo pa v 10-ih minutah samo zmesas skupaj pa se zelo dobra je.. Ne vem imena proizvajalca, ampak med ze narejenimi biskviti za torto ali pa med keksi ga sigurno najdes.. NA SKATLI PISE TIRAMISU!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 30. marec 2004 Prijavi Deli 30. marec 2004 Verjetno misliš od Dr. Oetker-ja. Samo se vseeno skrije pred kremo mascarpone! Jaz ga naredim tako kot ti Astra, samo da dam v kavo še malo Ruma ali pa Irish creama! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 30. marec 2004 Prijavi Deli 30. marec 2004 .. ta krema je tudi iz mascarpone!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 Contesa...nisem dvomila...saj sem slišala, da si pravi specialist za sladkarije.. Znova...vsak po svoje...jaz pač raje uporabljam pristne sestavine..še posebej, če je tako enostavno narediti.. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 31. marec 2004 Prijavi Deli 31. marec 2004 Originalen italijanski recept je kot je napisala Astra. -Jaz zmiksam 1/2 kg mascarponeja z 4 zlicami sladkorja v prahu, ki sem mu dodala se 2 vanilina in 3 rumenjake. - en loncek smetane stepem in previdno vmesam v kremo, tako se lepse maze TIRAMISU BABY (ker je brez alkohola) -naredite kremo z mascarponejem in smetano-pomocite piskote ali pa se boljse specete biskvit in naredite tiramisu torto v jagodni gosti sok in lagate v posodo ali direktno v servirne kozarce ali skodelice-sledi plast kreme, ki jo nato izdatno poteresete z narezanimi osladkanimi jagodamiin tako ponavljate, na vrhu mora biti plast kremeP.s. otroci obozujejo tak tiramisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - odlicna je tudi varijanta z gozdnimi sadezi ali pa v mascarponejevo kremo delikatno vmesate koscke jedilne cokolade. Super se obnese tudi rolada (za eno rolado je dovolj loncek 250 g) Mascarponejeva krema je res vsestransko uporabna, vcasih dodam eno zlico mascarponeja v zeliscno maslo, da je bolj mazivno. Pase v liptovski sir in vse druge odlicne namaze. Recimo, da je mascarpone en tak zlahten putercek. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 2. april 2004 Prijavi Deli 2. april 2004 Contesa...nisem dvomila...saj sem slišala, da si pravi specialist za sladkarije.. Znova...vsak po svoje...jaz pač raje uporabljam pristne sestavine..še posebej, če je tako enostavno narediti.. Astra... zgleda da imas cas za take stvari.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. april 2004 Prijavi Deli 2. april 2004 Midva ga pa kar v slaščičarni ali v restavraciji zmaževa, a ZNOVA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 2. april 2004 Prijavi Deli 2. april 2004 Jaz sem zadnjič jedla tako dobrega, pa ni bil domač! Ko smo imeli revijo v Celju(je bil namesto kosila) tak kos, da če ti pa de na nogo sigurno rabiš opornico ali gips! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 2. april 2004 Prijavi Deli 2. april 2004 Midva ga pa kar v slaščičarni ali v restavraciji zmaževa, a ZNOVA res je... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 16. junij 2004 Prijavi Deli 16. junij 2004 Jaz bi pa zdajle jedla tiramisu... A ma še kdo kaj v hladilniku? :o|o: Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 13. avgust 2004 Prijavi Deli 13. avgust 2004 Tiramisu GODDYY, najboljš pa v Italiji (če je le možno), al pa v kakšni dobri Obalni Slaščičarni Dobrega oz. najboljšga pa naredi moja nona Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
beba 24. avgust 2004 Prijavi Deli 24. avgust 2004 Kdo drugi kot Astra... Kupiš baby piskote.Skuhaš kavo, sladkaš jo po želji, koliko imaš rada sladko pecivo.Kavo ohladiš, da je popolnoma hladna, če ostane mlačna, se piškoti preveč napijejo.V hladno kavo dodaš malo ruma.kupiš sir mascarpone..mislim, da ga imajo zdaj že v vseh bolje založenih trgovinah ali večjih centrih.Da uporabiš prav ta sir, je bistveno, se ne strinjam, da nekateri uporabijo skuto... Tri jajčne rumenjake zmiksaš v peno s sladkorjem, nato lepo zmešaš s 1/2 kg lončkom sira.Piškote na brzino pomakaš v kavo...in jih zlagaš v posodico drug poleg drugega.Ko je prva plast prekrita s piškoti, namažeš s kremo.nato narediš še eno vrsto in ponovno namažeš s kremo.Na vrhu naribaš čokolado ali potreseš s čokolado v prahu.Posodo pokrij, da se ne navzame vonjav hladilnika in shrani en dan v hladilniku. Čist simpl je, res... AstraMalo z zamudo, pa upam da ne zaman... Tud sama delam zelo dober tiramisu... Sem dobila kot originalen italijanski recept... Razlikuje pa se od Astrinega v parih podrobnostih: - ne dajem ruma v kavo. Če delam tiramisu za otroški rojstni dan, naredim iz dekof. kave.- v rumenjake in mascarpone na koncu vmešam še sneg iz beljakov.- potresem z grenkim kakavom - da dobim kontrast med okusi. Pa še par trikov: jajca in mascarpone imej pred uporabo nekaj časa v hladilniku, da imajo isto temperaturo; ko vmešavaš mascarpone, ga dodajaj po žlicah, da se ti lepo naredi krema. Sneg pa na koncu vmešaš na roke, da ti ne pade. Pa dober tek! Beba. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Trudi 24. avgust 2004 Prijavi Deli 24. avgust 2004 Jaz pa ful rad mam tiramisu Bi ga z veseljem pomljaskal od obeh Beba in od Astre, pa se od koga..... Citiraj http://members.aol.com/dcreelma/imagesite/animated/otherstuff/madhack.gif Trudi -- Car Dvora http://smile.smilies.nl/923.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 9. februar 2006 Prijavi Deli 9. februar 2006 Zdaj pa tako, kako delate tiramisu, a vam je ta božanska stvaritev všeč, ali obstaja še kaj boljšega na tem svetu, v kategoriji - sladkarije. S tisto, ki bo dala mojim ušesom najbolj blagodatni odgovor, se bom oženil. Jaz ga naum dajal...ker ne bi rad, da mene oženiš !!! Kidam....... Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 9. februar 2006 Prijavi Deli 9. februar 2006 Prav imaš, nisem niti pomišljal, da bi ga lahko kak tip naredil ful dobro, kak seksist sem A nisi vedel, da smo tipi najboljši kuharji...pa še pofrh sexi ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 9. februar 2006 Prijavi Deli 9. februar 2006 cccccccccc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 9. februar 2006 Prijavi Deli 9. februar 2006 i tiramisu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 9. februar 2006 Prijavi Deli 9. februar 2006 i tiramisu.V soboto po Mavrični Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 9. februar 2006 Prijavi Deli 9. februar 2006 Zdaj pa tako, kako delate tiramisu, a vam je ta božanska stvaritev všeč, ali obstaja še kaj boljšega na tem svetu, v kategoriji - sladkarije. S tisto, ki bo dala mojim ušesom najbolj blagodatni odgovor, se bom oženil. Bi ti odgovorila, kako ga naredim....samo oženila se ne bi s teboj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 9. februar 2006 Prijavi Deli 9. februar 2006 Bi ti odgovorila, kako ga naredim....samo oženila se ne bi s teboj Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.