Skoči na vsebino

Tiramisu


Recommended Posts

  • Komentarji 113
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Kdo drugi kot Astra... x;)x

 

Kupiš baby piskote.Skuhaš kavo, sladkaš jo po želji, koliko imaš rada sladko pecivo.Kavo ohladiš, da je popolnoma hladna, če ostane mlačna, se piškoti preveč napijejo.V hladno kavo dodaš malo ruma.

kupiš sir mascarpone..mislim, da ga imajo zdaj že v vseh bolje založenih trgovinah ali večjih centrih.Da uporabiš prav ta sir, je bistveno, se ne strinjam, da nekateri uporabijo skuto...

 

Tri jajčne rumenjake zmiksaš v peno s sladkorjem, nato lepo zmešaš s 1/2 kg lončkom sira.

Piškote na brzino pomakaš v kavo...in jih zlagaš v posodico drug poleg drugega.Ko je prva plast prekrita s piškoti, namažeš s kremo.nato narediš še eno vrsto in ponovno namažeš s kremo.Na vrhu naribaš čokolado ali potreseš s čokolado v prahu.Posodo pokrij, da se ne navzame vonjav hladilnika in shrani en dan v hladilniku.

 

Čist simpl je, res...

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V trgovini prodajajo ze narejeno testo, kremo pa v 10-ih minutah samo zmesas skupaj pa se zelo dobra je.. Ne vem imena proizvajalca, ampak med ze narejenimi biskviti za torto ali pa med keksi ga sigurno najdes.. x:Dx NA SKATLI PISE TIRAMISU!! x:Dx
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Verjetno misliš od Dr. Oetker-ja. Samo se vseeno skrije pred kremo mascarpone!

 

Jaz ga naredim tako kot ti Astra, samo da dam v kavo še malo Ruma ali pa Irish creama! :palec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Contesa...nisem dvomila...saj sem slišala, da si pravi specialist za sladkarije.. x^x

 

Znova...vsak po svoje...jaz pač raje uporabljam pristne sestavine..še posebej, če je tako enostavno narediti..

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Originalen italijanski recept je kot je napisala Astra.

 

-Jaz zmiksam 1/2 kg mascarponeja z 4 zlicami sladkorja v prahu, ki sem mu dodala se 2 vanilina in 3 rumenjake.

 

- en loncek smetane stepem in previdno vmesam v kremo, tako se lepse maze

 

TIRAMISU BABY (ker je brez alkohola)

 

-naredite kremo z mascarponejem in smetano

-pomocite piskote ali pa se boljse specete biskvit in naredite tiramisu torto v jagodni gosti sok in lagate v posodo ali direktno v servirne kozarce ali skodelice

-sledi plast kreme, ki jo nato izdatno poteresete z narezanimi osladkanimi jagodami

in tako ponavljate, na vrhu mora biti plast kreme

P.s. otroci obozujejo tak tiramisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! x:Dx

 

- odlicna je tudi varijanta z gozdnimi sadezi ali pa v mascarponejevo kremo delikatno vmesate koscke jedilne cokolade. Super se obnese tudi rolada (za eno rolado je dovolj loncek 250 g)

 

Mascarponejeva krema je res vsestransko uporabna, vcasih dodam eno zlico mascarponeja v zeliscno maslo, da je bolj mazivno. Pase v liptovski sir in vse druge odlicne namaze. Recimo, da je mascarpone en tak zlahten putercek.

x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Contesa...nisem dvomila...saj sem slišala, da si pravi specialist za sladkarije.. x^x

 

Znova...vsak po svoje...jaz pač raje uporabljam pristne sestavine..še posebej, če je tako enostavno narediti..

 

Astra

... zgleda da imas cas za take stvari.. x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem zadnjič jedla tako dobrega, pa ni bil domač! x:px Ko smo imeli revijo v Celju(je bil namesto kosila) tak kos, da če ti pa de na nogo sigurno rabiš opornico ali gips! x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Kdo drugi kot Astra... x;)x

 

Kupiš baby piskote.Skuhaš kavo, sladkaš jo po želji, koliko imaš rada sladko pecivo.Kavo ohladiš, da je popolnoma hladna, če ostane mlačna, se piškoti preveč napijejo.V hladno kavo dodaš malo ruma.

kupiš sir mascarpone..mislim, da ga imajo zdaj že v vseh bolje založenih trgovinah ali večjih centrih.Da uporabiš prav ta sir, je bistveno, se ne strinjam, da nekateri uporabijo skuto...

 

Tri jajčne rumenjake zmiksaš v peno s sladkorjem, nato lepo zmešaš s 1/2 kg lončkom sira.

Piškote na brzino pomakaš v kavo...in jih zlagaš v posodico drug poleg drugega.Ko je prva plast prekrita s piškoti, namažeš s kremo.nato narediš še eno vrsto in ponovno namažeš s kremo.Na vrhu naribaš čokolado ali potreseš s čokolado v prahu.Posodo pokrij, da se ne navzame vonjav hladilnika in shrani en dan v hladilniku.

 

Čist simpl je, res...

 

Astra

Malo z zamudo, pa upam da ne zaman...

 

Tud sama delam zelo dober tiramisu... Sem dobila kot originalen italijanski recept... Razlikuje pa se od Astrinega v parih podrobnostih:

 

- ne dajem ruma v kavo. Če delam tiramisu za otroški rojstni dan, naredim iz dekof. kave.

- v rumenjake in mascarpone na koncu vmešam še sneg iz beljakov.

- potresem z grenkim kakavom - da dobim kontrast med okusi.

 

Pa še par trikov: jajca in mascarpone imej pred uporabo nekaj časa v hladilniku, da imajo isto temperaturo; ko vmešavaš mascarpone, ga dodajaj po žlicah, da se ti lepo naredi krema. Sneg pa na koncu vmešaš na roke, da ti ne pade.

 

Pa dober tek!

 

Beba.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 year later...
Zdaj pa tako, kako delate tiramisu, a vam je ta božanska stvaritev všeč, ali obstaja še kaj boljšega na tem svetu, v kategoriji - sladkarije. :2src:

 

S tisto, ki bo dala mojim ušesom najbolj blagodatni odgovor, se bom oženil. x:)x x:Dx

Jaz ga naum dajal...ker ne bi rad, da mene oženiš !!! xg:Dx xg:Dx xg:Dx

 

Kidam....... x:Dx

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Prav imaš, nisem niti pomišljal, da bi ga lahko kak tip naredil ful dobro, kak seksist sem :V:

A nisi vedel, da smo tipi najboljši kuharji...pa še pofrh sexi ! :vragec: x:Dx x;)x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zdaj pa tako, kako delate tiramisu, a vam je ta božanska stvaritev všeč, ali obstaja še kaj boljšega na tem svetu, v kategoriji - sladkarije. :2src:

 

S tisto, ki bo dala mojim ušesom najbolj blagodatni odgovor, se bom oženil. x:)x x:Dx

 

Bi ti odgovorila, kako ga naredim....samo oženila se ne bi s teboj x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...