Skoči na vsebino

Tiramisu


Recommended Posts

čak da objavim svojo sliko, da ti ne bo potem žal x:Dx x:Dx x;)x

 

Sam pomisli koliko tiramisujev bi snedla skupaj do konca življenja, in to take z obilnim maskarponetom.

Ti kar objavi sliko, da bomo sline cedili....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 113
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

tiramisu, njam!

 

najboljši v slo mi je biu v piranu za tartinijevim trgom... drugače je pa res, da moj oči ni šans da bi kuhu (ok, mogoč kak golaž), ampak ko pa tiramisu nardi... x:Dx :onfire:

pol lah za njim kako uro kuhno pucaš, ampak se pa splača x:)x še dobr da mam kmal rd x;)x

"The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."

- C. G. Jung

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

za tiramisu odvisnike...tiramisu malo drugače x8Dx :vio:

 

Za biskvit:

4 jajca

10 dag sladkorja v prahu

malo soli(seveda stanetova sol)

6 dag masla

čajna žlička nastrgane limonine lupine

8 dag moke

7 dag gustina

 

Za sok:

pomešamo 5 dag sladkorja

5 žlic vode

5 žlic češnjevca

 

Za kremo:

50 dag sira maskarpone

malo soli

4 rumenjaki

2 žlici vode

1 vanilin

kozarček češnjevca

6 listov želatine

4 beljaki

6 dag kristalnega sladkorja

50 dag češenj (brez koščic)

3 žlice vode

25 dag kristalnega sladkorja

kakav v prahu

papir za peko

folija za model

 

Za biskvit penasto stepamo jajca, sladkor, limono in sol. Moko pomešamo z gustinom in vmešamo v jajčno zmes, na koncu vmešamo razpuščeno maslo. Maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko; pečemo v ogreti pečici pri 200° 10-12 minut. Ohlajen biskvit razrežemo na 3 plošče; površina naj bo v velikosti podolgovatega štirikotnega modela.

Češnje zavremo z vodo in sladkorjem, sok odcedimo in povremo v gosto zmes. Češnje damo nazaj v prevretek, kjer naj se ohladijo in marinirajo.

Želatino namočimo v hladni vodi in nato razstopimo v topli vodi. Za kremo stepamo nad soparo rumenjake z dvema žlicama vode, vanilijem, soljo in češnjevcem v gosto zmes, odstavimo z ognja in stepamo, da se zmes ohladi. Nato vmešamo razstopljeno želatino in maskarpone. Beljake stepamo s kristalnim sladkorjem v ne pretrd sneg in ga vmešamo v kremo.

Podolgovat model obložimo s prozorno folijo in vanj nadevamo tretjino kreme, po površini razporedimo tretjino odcejenih češenj. Pokrijemo s prvo biskvitno ploščo, ki jo pokapamo s prevretkom od češenj. Biskvit obložimo s češnjami in prekrijemo z drugo tretjino kreme. Pokrijemo z drugo biskvitno ploščo, pokapamo s sokom, porazdelimo ostalo kremo in češnje ter na koncu pokrijemo s tretjo biskvitno ploščo.

Tiramisu postavimo vsaj za 2 uri v hladilnik, nato ga zvrnemo iz modla. Posujemo ga s kakavom in razrežemo na rezine.

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jah nikoli ne veš kdaj srečaš kako novodobno čarovnicohttp://forumi.siol.net/images/smilies/old/icon_angel.gif

men je pa recept čist izi :inocent:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Za kremo:

50 dag sira maskarpone

malo soli

4 rumenjaki

2 žlici vode

1 vanilin

kozarček češnjevca

6 listov želatine

4 beljaki

6 dag kristalnega sladkorja

50 dag češenj (brez koščic)

3 žlice vode

25 dag kristalnega sladkorja

kakav v prahu

papir za peko

folija za model

[/color]

 

Pazi

x:Dx x:Dx x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
kaj naj pazim x:Dx

 

a ne veš, da je pametno dati v vsaki biskvit ščepec soli, potem je biskvit bolši x;)x

Vem, ampak ne tako, kot si napisala x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čak mau a v tiramisu bi ti sol dala? sem spregledal to na recepturi za zvarek :eek:

tiramisu ni biskvit prosim lepo

ne tiramisu ni biskvit, biskvit se da v tiramisu....saj veš ena plast kreme ena plast biskvita al pa keksov...

 

 

sicer se pa ščepec soli ponavadi da v skoraj vse sladice x;)x

 

je treba prebrat tudi postopek izdelave in ne samo recept :lol: ;)

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Samo prašiča se obdeluje na tej temperaturi,kake sladice pa so, če se jih kuha? Jušne?
ne ponavadi se jih peče tam okoli 180° C pa tudi kuha se marsikatera sladica x;)x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
:lol: sej pa se potem ohladijo x;)x sam sladice glih ne moreš posoliti, ne x:Dx tako more bit sol v surovi masi x:o)x

Vidiš, kakšno napako delaš, vse se da posoliti na hladno, je pa res, da je to s tvojo soljo brez veze :sori: x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:hepko: :flower: :frog:

 

V nedeljo ustvarila svoj prvi Tiramisu :palec: , ratal :yumy: , ugotovila, da imam idealen pekač zanj - super se kekski razporedijo po njem, 3x8 direkt x;)x , pa glih 1 paket piškotkov za cel tiramisu x:)x . Je bilo pa en mičkeno premalo kreme, za tisti pekač , tko da je naslednjič naredim več xokx .

 

Kar je pa najbolj važno, ni se mi zažgal xokkx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Joj ste pa dobri, če bi jaz pojedla tiramisu by klarus bi me trebuh bolel dva dni IN zakaj je potrebno v maso dajat, jajca, pa smetano xrolleyesx :xx!:

 

Je že zadosti mascarpone, sama ga pa kdaj naredim s skuto, za boljše mazanje pa dodam malo mleka x;)x x:Dx xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Zdej sem se spomnil, da mam doma eno vrečko soli nejodirane direkt iz solin, bom mal limonce gor stisnu pa bom mel zdravo sol

Malo morgen, razen, če na vrh spiješ flaško tekile, boš videl vse zdravo x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Malo morgen, razen, če na vrh spiješ flaško tekile, boš videl vse zdravo x:Dx

http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c040.gif

 

Mislim, da še v življenju nisem naredil bolj neestetskega tiramisuja kot je ta danes :!!: Pa naj mi še nekdo omeni neke mase in podobna jajca, pa ga prijavim varuhu človekovih pravic.

 

Mascarpone mora bit in pika :onfire:

ti si pa kritik :eek: :inocent:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...