enja 9. februar 2006 Prijavi Deli 9. februar 2006 čak da objavim svojo sliko, da ti ne bo potem žal Sam pomisli koliko tiramisujev bi snedla skupaj do konca življenja, in to take z obilnim maskarponetom.Ti kar objavi sliko, da bomo sline cedili.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 9. februar 2006 Prijavi Deli 9. februar 2006 Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andromeda 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 tiramisu, njam! najboljši v slo mi je biu v piranu za tartinijevim trgom... drugače je pa res, da moj oči ni šans da bi kuhu (ok, mogoč kak golaž), ampak ko pa tiramisu nardi... pol lah za njim kako uro kuhno pucaš, ampak se pa splača še dobr da mam kmal rd Citiraj "The meeting of two people is like the meeting of two chemical substances. If anything happens, both are changed."- C. G. Jung Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 Če si ona nič, drugače pa lahko tudi v klobuku Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 Kuk sem lahko ona, če njo mislim poročit, bi se pa že za Santosa prej odločil Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 10. februar 2006 Prijavi Deli 10. februar 2006 Sstane zakaj brišeš komentarje ???!!! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 15. februar 2006 Prijavi Deli 15. februar 2006 heheh, danes pa sem le vzela mascarpone v šparu in bom naredila najboljši tiramisu! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 za tiramisu odvisnike...tiramisu malo drugače Za biskvit:4 jajca 10 dag sladkorja v prahumalo soli(seveda stanetova sol)6 dag maslačajna žlička nastrgane limonine lupine8 dag moke7 dag gustina Za sok:pomešamo 5 dag sladkorja5 žlic vode5 žlic češnjevca Za kremo:50 dag sira maskarponemalo soli4 rumenjaki2 žlici vode1 vanilinkozarček češnjevca6 listov želatine4 beljaki6 dag kristalnega sladkorja50 dag češenj (brez koščic)3 žlice vode25 dag kristalnega sladkorjakakav v prahupapir za pekofolija za model Za biskvit penasto stepamo jajca, sladkor, limono in sol. Moko pomešamo z gustinom in vmešamo v jajčno zmes, na koncu vmešamo razpuščeno maslo. Maso namažemo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko; pečemo v ogreti pečici pri 200° 10-12 minut. Ohlajen biskvit razrežemo na 3 plošče; površina naj bo v velikosti podolgovatega štirikotnega modela. Češnje zavremo z vodo in sladkorjem, sok odcedimo in povremo v gosto zmes. Češnje damo nazaj v prevretek, kjer naj se ohladijo in marinirajo. Želatino namočimo v hladni vodi in nato razstopimo v topli vodi. Za kremo stepamo nad soparo rumenjake z dvema žlicama vode, vanilijem, soljo in češnjevcem v gosto zmes, odstavimo z ognja in stepamo, da se zmes ohladi. Nato vmešamo razstopljeno želatino in maskarpone. Beljake stepamo s kristalnim sladkorjem v ne pretrd sneg in ga vmešamo v kremo. Podolgovat model obložimo s prozorno folijo in vanj nadevamo tretjino kreme, po površini razporedimo tretjino odcejenih češenj. Pokrijemo s prvo biskvitno ploščo, ki jo pokapamo s prevretkom od češenj. Biskvit obložimo s češnjami in prekrijemo z drugo tretjino kreme. Pokrijemo z drugo biskvitno ploščo, pokapamo s sokom, porazdelimo ostalo kremo in češnje ter na koncu pokrijemo s tretjo biskvitno ploščo. Tiramisu postavimo vsaj za 2 uri v hladilnik, nato ga zvrnemo iz modla. Posujemo ga s kakavom in razrežemo na rezine. Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 jah nikoli ne veš kdaj srečaš kako novodobno čarovnicohttp://forumi.siol.net/images/smilies/old/icon_angel.gifmen je pa recept čist izi Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 Za kremo:50 dag sira maskarponemalo soli4 rumenjaki2 žlici vode1 vanilinkozarček češnjevca6 listov želatine4 beljaki6 dag kristalnega sladkorja50 dag češenj (brez koščic)3 žlice vode25 dag kristalnega sladkorjakakav v prahupapir za pekofolija za model[/color] Pazi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 kaj naj pazim a ne veš, da je pametno dati v vsaki biskvit ščepec soli, potem je biskvit bolši Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 kaj naj pazim a ne veš, da je pametno dati v vsaki biskvit ščepec soli, potem je biskvit bolši Vem, ampak ne tako, kot si napisala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 Vem, ampak ne tako, kot si napisala aja a morem napista ssol Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 Čak mau a v tiramisu bi ti sol dala? sem spregledal to na recepturi za zvarek tiramisu ni biskvit prosim lepone tiramisu ni biskvit, biskvit se da v tiramisu....saj veš ena plast kreme ena plast biskvita al pa keksov... sicer se pa ščepec soli ponavadi da v skoraj vse sladice je treba prebrat tudi postopek izdelave in ne samo recept Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 18. februar 2006 Prijavi Deli 18. februar 2006 prej kaka morska, ker sstanetova se uniči pri obdelavi nad 65° al neki takega Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 18. februar 2006 Prijavi Deli 18. februar 2006 Samo prašiča se obdeluje na tej temperaturi,kake sladice pa so, če se jih kuha? Jušne?ne ponavadi se jih peče tam okoli 180° C pa tudi kuha se marsikatera sladica Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 18. februar 2006 Prijavi Deli 18. februar 2006 žbljak sladice morajo bit hladne sej pa se potem ohladijo sam sladice glih ne moreš posoliti, ne tako more bit sol v surovi masi Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 sej pa se potem ohladijo sam sladice glih ne moreš posoliti, ne tako more bit sol v surovi masi Vidiš, kakšno napako delaš, vse se da posoliti na hladno, je pa res, da je to s tvojo soljo brez veze Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihaelos 24. februar 2006 Prijavi Deli 24. februar 2006 Najbolši tiramisu naredijo v Umagu ( pri šiptarju ) Citiraj Nekoga moraš imeti rad,pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...Ivan Minatti (1924) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 28. februar 2006 Prijavi Deli 28. februar 2006 V nedeljo ustvarila svoj prvi Tiramisu , ratal , ugotovila, da imam idealen pekač zanj - super se kekski razporedijo po njem, 3x8 direkt , pa glih 1 paket piškotkov za cel tiramisu . Je bilo pa en mičkeno premalo kreme, za tisti pekač , tko da je naslednjič naredim več . Kar je pa najbolj važno, ni se mi zažgal Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 28. februar 2006 Prijavi Deli 28. februar 2006 Sem porabila 500 g, pa bom naslednjič 750, hvala za nasvet . Ne, ni bila šala, res se mi ni zažgal Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 28. februar 2006 Prijavi Deli 28. februar 2006 Joj ste pa dobri, če bi jaz pojedla tiramisu by klarus bi me trebuh bolel dva dni IN zakaj je potrebno v maso dajat, jajca, pa smetano :xx!: Je že zadosti mascarpone, sama ga pa kdaj naredim s skuto, za boljše mazanje pa dodam malo mleka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. februar 2006 Prijavi Deli 28. februar 2006 Zdej sem se spomnil, da mam doma eno vrečko soli nejodirane direkt iz solin, bom mal limonce gor stisnu pa bom mel zdravo solMalo morgen, razen, če na vrh spiješ flaško tekile, boš videl vse zdravo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 28. februar 2006 Prijavi Deli 28. februar 2006 Je odlična masa tud brez jajc. Ne boš verjel tud palačinke delam brez jajc, pa sadne pite, muffine... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 1. marec 2006 Prijavi Deli 1. marec 2006 Malo morgen, razen, če na vrh spiješ flaško tekile, boš videl vse zdravo http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c040.gif Mislim, da še v življenju nisem naredil bolj neestetskega tiramisuja kot je ta danes :!!: Pa naj mi še nekdo omeni neke mase in podobna jajca, pa ga prijavim varuhu človekovih pravic. Mascarpone mora bit in pika ti si pa kritik Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.