Skoči na vsebino

Zeleni Čaj

Recommended Posts

• 2 months later...

Ojla!

A kdo ve kje se da dobiti rastlino čajevec Camellia sinensis. xrolleyesx

Zelo lepo bi jo bilo imeti doma. In si pripravljati domači zeleni čajček.

Povpraševal sem že po vrtnarijah, pa ni bilo konkretnih odgovorov.

Na e-bayu prodajajo semena, vendar bi rajš odraslo rastlino. x:px

Deli na socialnih omrežjih

• 1 month later...
Tetki zatekajo noge. Mogoče kak predlog, kateri čaj bi ji omilil te težave?

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Hvala Selene x:Xx , itaq bom šla na zeliščno tržnico, ampak vseeno je malo prej dobro vedeti.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

• 3 months later...

Jaz sem pa slišala da zeleni čaj v obliki nestandardiziranega alkoholno-zeliščnega napitka, kuri maščobe.

Pred par dnevi je "tašča" prinesla domov majhno stekleničko, ker so ji rekli, da naj vsak večer pred spanjem popije žlico tega napitka, zmešanega s toplo vodo.

Gre za Matikov proizvod...Ne vem kje je kupila...

Ima kdo podobne izkušnje, informacije?

Gre za 40% alkohol in jaz malo dvomim v to kar so ji rekli.

sončkeeeeeeeee

:vio: :vio: :vio:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

ne vse verjet v matiku....saj majo tud čaj proti raku.pa smo mi na predavanjih to obravnavali in je živa nategavščina........ker bi mral vzet 1000 krat večjo dozo kot p atam piše, da bi bil minimalen učinek...............
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto, kar nisi, kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal

...zeleni caj oz. polifenoli + kofein v njem( kofein vezan na creslovino, ce smo natancni)... vsekakor vpliva na termogenezo in lahko poveca (ob 3x dnevnem uzivanju) termogenezo oz. potrosnjo energije za do 2%. Samo kombiniranje z alkoholom je pa nonsens. Povecas termogenezo, hkrati pa vnasas dodatne Kcal(alkohol).Kokr bi laufal, vmes pa tortice jedel.

Zeleni caj ma tut to fino lastnost, da ce ga zauzijemo cca. 20 minut pred obrokom zniza GI(zaradi prej omenjenih polifenolov) zauzitih OH-jev. Poleg tega vsebuje tudi aminokislino teanin, ki blagodejno vpliva na regeneracijo CNS-ja (preko vpliva na kakovost spanja). All in all- zeleni caj :palec: :palec: :palec: , samo ne nasedajte komercialnim produktom... cist obicajen nesladkan standarno pripravljen zeleni caj je vse kar rabte! x^x

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

ja ... zeleni čaj je :palec: popolnoma naraven, brez sladkorja in mleka :palec: super je za super počutje, energijo, koncentracijo pri učenju ... :palec:

... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ...

http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg

ja ... zeleni čaj je :palec: popolnoma naraven, brez sladkorja in mleka :palec: super je za super počutje, energijo, koncentracijo pri učenju ... :palec:

hm, jaz ga pa imam najraje z mlekom. ampak obvezno brez sladkorja. upam, da mleko ne poruši vseh teh pozitivnih funkcij zelenega čaja x:((x xnckrivx

z ljubeznijo xsrcx xsrcx

pjota

Morigenos

“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau

...zeleni caj oz. polifenoli + kofein v njem( kofein vezan na creslovino, ce smo natancni)... vsekakor vpliva na termogenezo in lahko poveca (ob 3x dnevnem uzivanju) termogenezo oz. potrosnjo energije za do 2%. Samo kombiniranje z alkoholom je pa nonsens. Povecas termogenezo, hkrati pa vnasas dodatne Kcal(alkohol).Kokr bi laufal, vmes pa tortice jedel.

Zeleni caj ma tut to fino lastnost, da ce ga zauzijemo cca. 20 minut pred obrokom zniza GI(zaradi prej omenjenih polifenolov) zauzitih OH-jev. Poleg tega vsebuje tudi aminokislino teanin, ki blagodejno vpliva na regeneracijo CNS-ja (preko vpliva na kakovost spanja). All in all- zeleni caj :palec: :palec: :palec: , samo ne nasedajte komercialnim produktom... cist obicajen nesladkan standarno pripravljen zeleni caj je vse kar rabte! x^x

pih, kaksno znanje! x^x :palec:

fajn tale chajchy, ne... xDDx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

..no ja, tut zeleni caj ma svoje temne plati... za vegetarijance denimo ( pa za tudi vse ostale, ki imajo tezave z manjkom zeleza v krvi ) ni najbolj priporocljiv, ker dolocene substance v njem ovirajo absorbcijo zeleza...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

heej, sem glih hotla poiskat tole temo, pa si mi jo prikladno osvezila, Pinka x;)x xDDx - sem si glihkar caj nastimala in je glih taprav. x^x xyesx

Men je tud glih zapasu in to prov zelen....sam se rit moram dvignt pa bo x;)x x^x

..no ja, tut zeleni caj ma svoje temne plati... za vegetarijance denimo ( pa za tudi vse ostale, ki imajo tezave z manjkom zeleza v krvi ) ni najbolj priporocljiv, ker dolocene substance v njem ovirajo absorbcijo zeleza...

no jz k nisem vegeterjanka bom pa velik jetrc pojedla pa bo x;)x

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

xcheersx x;)x

zanimivo samson (sam se mi ne da nalozit zdajle xDDx).

jah, saj, kiot povsod, ni da bi clowk pretiraval, saj tud nenehno splahvanje (pitje cistilnih cajev) za nekatere spet ni tolk koristno.

ko ti sede. x^x x8Dx

drugac pa jaz maram pit vse, razen sokov, torej sladkih pijac, pa gaziranih ne maram, razen donata.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

no jz k nisem vegeterjanka bom pa velik jetrc pojedla pa bo x;)x

..jetrca so zakon!...najvecji zaklad koristnih snovi v organizmu(pod predpostavko, da je zival vzgajana na naraven nacin, drugace je ta filter in skladisce obenem bolj podoben "jedrskemu reaktorju")... vecina plenilcev, ko ujame plen, najprej poje jetrca... oni instinktivno vedo zakaj... :palec: :palec: x8Dx

Frank Zappa

samson.........ti zihar študiraš farmacijo al pa si jo....kofein je vezan na taninske čreslovine.............. x;)x
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto, kar nisi, kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal

ooo lej jo...kapica.... :palec:

js tud pijem zeleni čaj. včasih tud črnega. je pa res, da imam od malega premal železa v krvi.....

a črni tud tako vpliva na absorbcijo železa, samson?......

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

samson.........ti zihar študiraš farmacijo al pa si jo....kofein je vezan na taninske čreslovine.............. x;)x

..nope... skoda 5-ih let... ekonomijo studiram... jaz ne vem prav veliko... znam pa tisto kar vem fino prodat... jebat ga...it's a competitive world... x:Dx x:Dx x:Dx

..aja, da se popravim (cist pozabljam)... dostudiral sem ekonomijo... x8Dx

drugac pa jaz maram pit vse, razen sokov, torej sladkih pijac, pa gaziranih ne maram, razen donata.

..jaz tut ne sladkih gaziranih... razen piva seveda... x:px x:px x:px... sem pa tja pa mora clovek kaj dobrga za secila narest, a ne?? x:Dx

Frank Zappa

Samsonajt, ti se pa ne hval klele z diplomo, k naju še zdej nis na večerjo z Valkiro pelu. :vragec:

...ja, ce pa nikol cajta nimata... :C: x;)x

Frank Zappa

..kar je res je res!! :o|o: x;)x

Frank Zappa

..jaz tut ne sladkih gaziranih... razen piva seveda... x:px x:px x:px... sem pa tja pa mora clovek kaj dobrga za secila narest, a ne?? x:Dx

aja vidis saj res! x:o)x saj jaz tud pir pijem. x:px

sam DRUGAC ne maram a ves. :P ;)

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...