Skoči na vsebino

Ples

astra

Recommended Posts

zdej se spomim, nekoč sm trenirau´ritmiko in solo jazz; ja tu se najdem, itak na koncu experimentiram vesoljske gibe; pa breakdance je bil tut nekoč popularen, sedaj je Vse popularno samo ,da se miga x:Dx
Deli na socialnih omrežjih

Kristalka, kaj pa hip-hop? x;)x

mah, ne vem.....pred kakimi štirimi leti sem bila v plesni šoli.....vse živo smo plesali....ampak xsrcx

pa tud ne ujema se z glasbo, ki jo poslušam :sori: x;)x

To je pridna punca....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

no jaz mam en svoj ples "hipi dance" gre pa za to , da skačeš okoli, migaš z glavo in upaš, da te vidi čim manj ljudi x:Ix je pa ful svetovno x;)x otroci ne poskušajte tega doma, še posebaj ne brez spremstva staršev! pol se ti rado malo zvrti :inocent:
mejte se radi....

Jaz imam pa ful rada klasične plese... x^x foxtrot mi je zakon...pod pogojem, da imam soplesalca, ki obvlada še kaj več, kot osnovne korake...

Pa dunajski...ampak za to mara bit poseben filing...visoke pete, lepa obleka...in dvorana, kjer se vsi pari vrtijo, tako, kot je treba, da je vse v krogu..

Moram priznati, da mi včasih kar malo manjka, da moški ne obvladajo klasike, včasih se mi ful zalušta..in še sreča, da moj mož spada med tiste, ki znajo.. :palec: ..sam se mu preveč ne da..zadnje čase

Zadnje čase pa padam na tango...včasih mi je kr šlo.. x:Ix ...pa seveda z leti pozabila.. :V: ...sem zadnjič žicala doma, da bi šla na tečaj, pa gospod ni pokazal navdušenja.. :V:

Drugače sem pa pri plesu ...lahko lesena kot hlod....ali pa se ful vživim...čist odvisno, kak dan imam...

Nihče ni napisal..če mu je kak ples..ostal v posebnem spominu.. x?x

Astra

Per aspera ad astra

Guest sstane
Nihče ni napisal..če mu je kak ples..ostal v posebnem spominu.. x?x

Astra

En striptiz enkrat davno pozimi v Moskvi :xmas:

Guest sanjalica

Ples je vertikalno izražanje horizontalnih želja.

Fulll rada plešem... In ko dobim soplesalca, ki mi je "pisan na kožo"... ni nikogar, samo glasba in telo....

Pa še to... moti me močna svetloba pri plesu...da se lahko vživim totalno v glasbo, da glasbo vsrka telo....mora biti mrak...

Čudna sem jaz... x;)x

Guest sstane
Sstane, jaz pa sem pričakovala..da boš napisal...da ful dobr foxtrot plešeš.. x;)x

Astra

Če bi tako razumel vprašanje, bi gotovo tako odgovoril.

A sva že kdaj zaplesala :8):

Obožujem ples. Obožujem glasbo. Je pa res, da ni več tolko priložnosti, ker resnično ne maram gužve - za ples valda rabš plac. Plešem praktično vse, kar še ne znam se lahko hitro naučim. V Egiptu so me zlo hvalile "domačinke", ko smo mal probaval njihovo pozibavanje z boki. x:Dx

Drugač sm dala pa itak čez kr neki tečajev, znam praktično vse standardne in latinsko-ameriške plese, če je soplesalc dobr, itak sploh ni problema. Aja nima veze kako se pleše - sam, v dvoje ali v skupini - vse je x8Dx . Moški, ki znajo plesat imajo pri meni velik plus. +

Moj mož se je naučil plesat, potem ko sva se spoznala. Osnovne plese tako zna (oba valčka, fokstrot, disko foks, polka) in tut rada pleše. :palec: Se mi pa kdaj potoži tudi po kaki bolj "eksotiki" (mambo, salsa, tango,...).

Ja najbolj mi je ostal v spominu najin poročni ples. Sva se res ful potrudla, šla mal na individualne vaje in potem na Rickya Martina - She`s all I ever had, zaplesala rumbo. Je super izpadl.

LP

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

Ja, ampak sanjalica nima nič s tem.  x;)x  Napisala je, ker je zabavno. xDDx

Sicer pa taisti stavek butne ven moj stric vsakič, ko nanese beseda na ples... ki pa res nima pojma o plesu x^x

saj tud jaz nisem mislila, da ima sanjalica kaj s tem xDDx x;)x

... Pa še to... moti me močna svetloba pri plesu...da se lahko vživim totalno v glasbo, da glasbo vsrka telo....mora biti mrak...

Čudna sem jaz...  x;)x

Nic nisi cudna, mene tudi moti, pa sem ze fulkrat bila na odru (kjer ti res buta tista luc v glavo xrolleyesx :xx!: - samo vcasih je pa fajn, ce imas ravno fluoresnetno oranzno pobarvane na frishn lase in stojis tik pod lucjo - zakon! x;)x x^x).

Jaz tudi ne maram plesat pri svetlobi, vendar ce se prizge luc, ko plesem, ne neham plesat. x;)x

Zaceti plesat pa je tezje pri dnevni, mocni...

Sploh na zuru, kjer vsi sedijo (recimo na LNFPY xrolleyesx :o|o:), kjer jaz mevlje, ostali pa lacni, kje je hrana, jedlo, sedeli... xrolleyesx a se v tem primeru potem vsaj malo migam, zabobnam, zasoliram in kaj tko...

Na fitnesu se mi smejijo punce, ko vmes (ko je kaksen komad), kar malo plesem tam - in se mi zdi odstekano, kao, roke lohk ke odzad zvijam, noge mecem tako ali tako, a plesat - to pa ne - to pa se pocne na plesu. x:o)x x:Dx :vragec:

Skratka - ce je muzika, jaz nisem pri miru (ce sem pa 'pri miru' - tudi ce sedim, nisem pri miru - pa nisem tiho. xDDx - ker pojem zraven, ce pa zaide v previsoko oktavo, pa zacnem zvizgat, da ujamem ton pac)...

Ples...

Foxtrot? Pojma nimam (ceprav imam seveda 'narejene' tiste solske plesne vaje)..

Tango?

Uh, ne maram, prevec stiskanja pa prevec 'skupi' varianta, ne mores nic zasolirat, ne more se ti vmes malo utrgati in tko...

Pa boljse je sam plesat kot v paru, ker ce v paru, pleses pac z onim, ce pa sam, pa s stevilnimi pleses, pa je lustno. x:Xx x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

x:o)x x:Dx

Nino bi rad 'dvoril' po propisima... kao, moski, vodijo, a gres plesat in to (jaz pa crknem od smeha zraven xDDx x:o)x), dejansko se mi je prav pred kratkim to zgodilo na Metelkovi (pred kake pol leta recimo), in je oni kar tecnaril... Koncno sem mu zmagoslavno in skodozeljno rekla - stara sem 40 let in imam 12 let starega otroka... x:Dx x:Dx

Pa je se kar tecnaril, potem se pa ne spomnim, najbrz sem se odrolala ali se je pac on....

Tipi, kok ste hecni vcasih. x:px x:o)x x;)x x:Dx x:Dx x:Dx

Kao zdaj nekaj. x:o)x x:Dx

Me pa sam preskeniramo sceno - ck... x;)x :vragec: x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sanjalica
Ples je vertikalno izražanje horizontalnih želja.

... to ponavadi rečejo kakšni, ki plesa sploh ne znajo doživet v sebi, skozi svoje telo in občutke...

Mogoče se celo malo strinjam s tabo Mateja; kajti nekako po plesu tudi "ocenim" človeka, kakšen je v postelji... kakšen ljubimec je... :D :D :D Nekdo, ki na plesišču ne dojame glasbe, ritma...dvomim, da bi mu to uspelo pri ljubljenju...

Iz tega stališča izhajam, ko trdim da je "ples vertikalno izražanje horizontalnih želja"...

In moj ples z nekom...ki mi je všeč... :2src: je čisto drugačen kot z nekom, s kom "moram" na plesišče... :sori: Je tista...intima...dajanja in prejemanja; mogoče podzavestno, ampak je...

Hmmmmmmmmmmm plesati z nekom ki ti je :2src: :2src: :2src: ....hmmmm x:Ix x:Ix x:Ix

Kajti s plesom se predajaš, puščaš signale v svoje okončine....sinhrono ali ne ...lepo enakomerno ali raztrgano, lomljeno, sunkovito....

Pomislite na svoje partnerje, poskušajte najti stične točke...pri načinu njihovega plesanja in ljubljenja...

(jau Marsa; oprosti...spet sem zabluzila v spolnost v temi ples; saj ne vem, kaj mi je... a misliš, da to vse oranžne tako strastno reagiramo???? :2src: )

:C: jst pa nkol ne ulovim pravga ritma pr kitari... bom moral začet bass špilat ;) hehe, ampak to pomeni da bobnar :palec: :palec:
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Sem sprobala skoraj vse, razen modernih zadev- hip hopa pa to... me absolutno ne zanima...

obozujem etno zadeve, moja neizpolnjena zelja pa je tango. iscem soplesalca! x:Ix

aja! kam hodite plesat? smo se zadnjic hotle iti s prijateljicami malce pretegnit, pa ne na te moderne ritme, in...smo ostale pri eni doma, dokler se sosedje niso zaceli pritozevati... x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...