mkk 10. april 2004 Prijavi Deli 10. april 2004 I HAVE COME TO TAKE YOU HOMEA collection of quotes and spiritual teachings by SUMA CHING HAI Prepis poglavja iz knjige I HAVE COME TO TAKE YOU HOME………….»When you have a living Master, you can pray in silence, and ask him for advice if you encounter problems with your meditation. If you feel far away from God, you will need an intermediary. You are still a little weak, just like a child needing the help of his parents to guide his first steps. But later on, you will walk all alone, and know that your goal is to walk alone, and no longer depend on your parents. You will be able to learn directly from the Master of the past with the Quan Yin Metod. That is how we learn about the Truth, not from hearsay, from sermons or doctrines. The Truth is revealed through our own intuition. When we reach higher dimensions, we discover other beings and a more 'civilized' universe that can only be perceived by concentrating our attention within ourselves, and by reaching a level of deep contemplation. The Quan Yin Method is a way to achieve this state.« (22) »Past Masters cannot teach you. You have to look for a present Master, who can answer your questions, help you when you are in doubt, and take you by the hand back to the Kingdom of God. We need a person-to-person contact, not someone from the past. It doesn't matter how beautiful a woman was in the past, you cannot marry her! She cannot give you any children and produce the love feeling that you have with a living wife.« (55) »A living Master is useful. I have electricity. A dead wire doesn't work, only a living wire can conduct electricity and bring it to you. Any wires, no matter how powerful, if they have been destroyed, cannot carry any more electricity. And bulb, no matter how beautiful, once it is broken, cannot give you light. But a bulb, even an ugly one, if it is intact, can give you light. That is why, when people pray to a dead Buddha, they will rarely get a response.«(21)….. konec prepisa Bibliography of Lectures (bibliografija predavanij):22 – Aug.13-90; Gilroy, CA, USA; Interview with Michael Channin (Intervju z Michael Channin)55 – 11-25-93; Fremont, CA, USA; Forgive Yourself (Odpustite sebi)21 – Feb 4-90; New York, NY, USA; Good Attracts Good, Bad Attracts Bad (Dobro privači dobro, slabo privlači slabo) OPOMBA: Če ne razumete angleško, pišite za prevod odlomka: mojaknjiga@email.si Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 10. april 2004 Prijavi Deli 10. april 2004 When we reach higher dimensions, we discover other beings and a more 'civilized' universe that can only be perceived by concentrating our attention within ourselves, and by reaching a level of deep contemplation.To mi je všeč, trenutno sem v tej fazi "dela na sebi". Da se znebim vzorcev iz preteklosti, ki so usmerjali moje življenje. Koncentracija na našo notranjo moč, nam pomaga da se lažje soočamo s težavnimi situacijami v življenju. Kar je tudi pomembno za bolj kvalitetno življenje- ta koncentracija nam omogoča bolj premišljene reakcije na zunanje dražljaje- pač ne "planemo" na prvo, ne prevzamejo nas negativna čustva, jeza, ljubosumje.... skratka- the best. In tako tudi ohranjamo svojo energijo na nivoju, ki je potreben za uspešno delovanje in življenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mkk 10. april 2004 Avtor Prijavi Deli 10. april 2004 Pozdravljena Aira, zaslužni član! To je iz ene od knjig živečega in delujočega Mojstra - Sume Ching Hai. Prav imaš, kaj ti vse kar reče je res - tudi če učenec trenutno kaj ne razume in dvomi, če učenec vztraja, spozna, da je res - ne glede na to v kateri situaciji reče in kako reče. Prav imaš, glede odlomka - vendar, ko enkrat stopiš na pot spoznavanja sebe, so taki trenutki čudoviti in jih ni težko prenesti, se soočiti z njimi. Veliko težje je in zahteva veliko poguma; iskrenosti do sebe in drugih; predvsem volje vztrajati na poti, ko spoznaš kakšno svojo negativno lastnost, ki je dosedaj nisi opazil in ko spoznaš kaj vse si s to lastnostjo naredil drugim. In Suma Ching Hai pravi: "...Forgive yourself. Forgive ourselves when we make mistakes or when we cannot help with our habits, like anger or sometimes greed and sometimes lustful thoughts, because these things also arrise from circumstances. ... (Knjiga:Suma Ching Hai: The Key of Immediate Enlihtenment 4). Z ljuznijo in skrbjo Sume Chin Hai Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 11. april 2004 Prijavi Deli 11. april 2004 aha, res moramo biti nežni in sočutni s sabo in drugimi na poti. ampok tole z mojstri me vedno tudi nekoliko bega. pravijo, da mojster pride, ko je učenec pripravljen. pa vendar se mi zdi, da nivo zavesti na splošno le ni tako nizek, malo pa je ljudi, ki bi živega mojstra poznali (spoznali?). a smo res še tako daleč?...........hm.........ne vem......včasih se mi zdi, da je na nas samih, da odkrijemo sebe...........skozi odnose z drugimi, skozi delanje napak, skozi poskušanje in še marsikaj........mogoče se pa motim mkk lep pozdrav Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mkk 11. april 2004 Avtor Prijavi Deli 11. april 2004 Pozdravljen Amis! Zavest ljudi sploh ni nizka, ravno nasprotno. Eno je zavest, eno je odkrito hrepenenje po notranjem občutku sreče in tu se navadno ustavi. Veš je veliko različnih mojstrov, na različnih nivojih in ko je učenec pripravljen mojster pride, seveda tisti na katerega je pripravljen. Mene so vedno begale te stvari, sicer sem veliko brala na to temo, razmišljala - vendar nisem nekako verjela. Ko sem jo spoznala, videla, sem vedela, da je to to. Hecno pa je, da ima vsak svojo pot, svoj način srečanja, ..... Če boš želel, ti lahko povem kaj ona pravi o nežnosti in sočutju do sebe in drugih ter o mojstrih - ko sem prvič prebrala sem bila presenečena, me je begalo, sedaj pa vem, da ima prav - ne govori o tem, da moramo biti vse povprek samo nežni in sočutni. Najbolj mi je pa všeč, ker vedno ponavlja, premislite s svojo glavo, premislite vsako besedo, premislite tudi o tem kaj pravim in se ne strinjajte kar tako... (saj veš kaj mislim). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 11. april 2004 Prijavi Deli 11. april 2004 haj mkk ful dobro si tole napisala. tisto o mojstrih sem mislila v tem slogu, kot so mojstre jemali včasih. se strinjam, da zavest ni tako nizka in zato se mi zdi, da mogoče zato ni toliko živečih Mojstrov, ampak smo nekako učitelji in učenci sami sebi in drug drugemu. seveda me zanima kaj pravi ona, pa tudi kdo ona je. se mi je že pri oshotu dopadlo, ko pravi, da se nam ni treba z vsem strinjati in naj mislimo s svojo glavo. saj drugače ne more bit, ko pa lahko samo sami izpolnimo svoje življenje, tukaj pa smo si že nekoliko različni, pa čeprav se "učimo" iste lekcije. zato mi je bilo všeč kar mislijo hopiji: bodite dobri drug z drugim in ne glejte iz sebe po vodjih. to je izjemen čas. mi smo tisti na katere smo čakali. vse, kar sedaj počnemo, moramo početi s svetostjo in zanosom. ...........in to mi je nekako blizu........ mkk Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Žarek 11. april 2004 Prijavi Deli 11. april 2004 Zelo lepa tema..Guru...Ko se notranje odpreš in resnično želiš napredovat pride učitelj.Včasih ga niti prepoznati ne znamo, saj vodstvo je vedno okoli nas.Mogoče je to ptiček? Govoriti o Guruju v telesu je pa stvar uma pomojem.Vsi nekako želimo imeti prijatelja ki je duhovno napreden toliko da nas lahko kaj nauči, to naj bi bil Guru v telesu.Sama sem imela srečo.Pa vam povem svojo zgodbo kako sem srečala mojega Guruja.Bila sem majhna (približno 5 let kot se spovnem).Igrala sem se na dvorišču, sama.Pred mano se je pojavil kar iz nič možiček v belem in rdečem turbanu, Bil je meter nad zemljo.Gledal me je v oči, tega pogleda ne bom nikoli pozabila, in mi rekel:jaz sem tisti ki te čuvam.Izginil je in jaz sem se igrala naprej kot da je to bilo normalno.Šele kasneje sem se zavedela kaj se mi je zgodilo. Ko sem imela 20 let sem listala knjigo pri prijateljici in zagledala istega možišča kot se mi je prikazal.To je Babaji.Tistega leta ko se mi je prikazal je bil utelešenv Himalayi.No 4 leta kasneje sem šla v Indijo k njemu in ne morem opisat ljubezni ki jo seva Babaji.Spremlja in uči me vedno.Včasih me pusti pasti in čaka da se poberem, ampak je vedno tu.Enkrat mi je pojasnil, kako si ljudje predstavljamo radi Guruje fizično: luna vedno je, kadar je ne vidimo jo prekrije oblak, ampak vedno je.Z ljubeznijo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mkk 11. april 2004 Avtor Prijavi Deli 11. april 2004 Hi Amis! Kdo ona je: Suma Ching Hai. . ".....Mojstrica Ching Hai uči o pomembnosti urjenja meditacije, notranje kontemplacije in molitve. Razlaga, da moramo odkriti svojo lastno Notranjo Božansko Prisotnost, če hočemo biti res srečni v tem življenju. Pove nam, da razsvetljenje ni nekaj ezoteričnega in nedosegljivega, nekaj kar lahko dosežejo samo tisti, ki se umaknejo iz družbe. Njena naloga je prebuditi Božansko Prisotnost znotraj nas, medtem, ko obenem živimo normalno življenje. Mojstrica zatrjuje:"To je tako. Vsi poznamo Resnico. Vendar smo pozabili nanjo. Torej, mora včasih kdo priti in nas spomniti na namen našega življenja; zakaj moramo najti Resnico; zakaj se moramo uriti v meditaciji in zakaj moramo verjeti v Boga ali Budo ali kogarkoli drugega, za katerega mislimo, da je Najvišja sila v Vesolju." Mojstrica nikogar ne prosi, naj ji sledi. Enostavno nudi svoje lastno Razsvetljenstvo kot zgled, tako da lahko drugi dosežejo svojo Končno Osvoboditev.....(Stran 6, Suma Ching Hai, Ključ do Takojšnjega Razsvetljenja, brezplačen izvod, prva izdaja marec 1998 (obstaja tudi v slovenščini)" Kaj pomeni beseda: hopij? Če te še kar koli zanima, ti kar vprašaj. Odkrito povedano, nekako težko sem spregovorila na to temo, po toliko letih - a sem prvič začutila, da moram - hecno se počutim in sploh ne vem, kaj naj še povem. Meni se zdi vse tako, kako bi rekla, znano - saj veš kaj mislim Obstaja veliko njenih knjig, vedeo kaset, DVD kaset, navadnih kaset, CD-jev z njenim učenjem,..., z veliko milosti jo lahko tudi srečaš in tudi v Sloveniji se močno veča število njenih učencev. Ej Amis, ne najdem roke (sorry, nisem ravno domača s forumi) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 haj mkk kar se tiče roke nič ne skrbi. mimogrede, zagotavljam ti, da nas je več računalniško polpismenih -sodim zraven . če misliš tole rokico , bi morala biti v okvirčku poleg okna, v katerega pišeš komentar (na tvoji levi strani). poglej, če je tako. ja seveda, zdaj se spomnim, kdo je ta gospa. najprej nisem spoznala imena, pol pa, ko si opisala, sem se spomnila, da je bla eno leto na ezofestu v ljubljani. hopiji- hopi indijanci. meni je indijanski pristop in pogled nekako blizu. oziroma od vseh, ki poudarjajo pomembnost odnosa z in do narave. narava je bila moja prva učiteljica. ko sem bila majhna (od treh let naprej) sem se pogovarjala z drevesi, pticami...........drevesa so mi nekako najbližje še sedaj...........in spet se lahko pogovarjam z njimi in to mi je ful fajn.............. Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mkk 12. april 2004 Avtor Prijavi Deli 12. april 2004 Hi Amis, če hočeš (ali kdor koli hoče) lahko pokliče, na tel.št. 03 581 4 981, g.Rastislav Kovačič (on je kontaktna oseba), in po pošti mu bodo poslali brezplačen izvod knjižice: Ključ do Takojšnjega razsvetljenja. (hvala, sem jo našla) A ni fajn, ko se lahko pogovarjaš z vsemi, ko si lahko v tišini ali v hrupu, ko si lahko sam ali v množici ljudi - ne glede na to kje si, sploh nisi osamljen. Yes. Z ljubeznijo in skrbjo Sume Ching Hai Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Zivjo Mkk in dobrodosla, vidim, da si se ze kar udomacila in tule si ze takoj dobila asistenco. Fajn tema, ja, lepo si napisala. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mkk 12. april 2004 Avtor Prijavi Deli 12. april 2004 Hi Marsa, sem se že malo navadila . Samo določene stvari mi še nagajajo . Kako naredim tisti okvirček "Quote" in notri tekst Hvala. Hvala za pohvalo o temi, meni je knjiga res všeč Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
opij 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Hi Marsa, sem se že malo navadila . Samo določene stvari mi še nagajajo . Kako naredim tisti okvirček "Quote" in notri tekst Hvala. Hvala za pohvalo o temi, meni je knjiga res všeč sam citiri pa bo Citiraj Vsaka ovira je priložnost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alica 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 hopiji- hopi indijanci. meni je indijanski pristop in pogled nekako blizu. oziroma od vseh, ki poudarjajo pomembnost odnosa z in do narave. narava je bila moja prva učiteljica. ko sem bila majhna (od treh let naprej) sem se pogovarjala z drevesi, pticami...........drevesa so mi nekako najbližje še sedaj...........in spet se lahko pogovarjam z njimi in to mi je ful fajn.[QUOTE] Amis!In meni se zdi da od narave možemo polno naučiti. Jesi brala knjige Marka Pogačnika, on poveda o vilinskim in drugim bitjima koji nastanjuju svetove do našeg. Mi ih pogosto poškodojemo našim postopkima. Mislim da to lahko bi moglo biti mogoče. In kad piše o bitjima koja varjuju drevesa, izvore... nekaj njegovih knjig prevedeno je na hrvaški. Mmk,zelo zanimiva je tvoja tema o mojstrici. In jaz mislim da učitelj ne pride dok ucenec nije pripravljen. In kdo je učitelj? Nečemo ga prepoznato če nismo pripremni. Pozdrav,alica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Hi Marsa, sem se že malo navadila . Samo določene stvari mi še nagajajo . Kako naredim tisti okvirček "Quote" in notri tekst Hvala. Hvala za pohvalo o temi, meni je knjiga res všeč Zivjo Mkk! Kot je rekel Opij - sam citiri, pa bo; kar pomeni, da das ko komentiras, namesto 'komentiraj' - 'citiraj'...Post bo ze vkljuceval citat, ki si ga hotela komentirati - ki pa ga lahko poljubno brises oz. odvzames del posta, ki ga nisi mislila citirat, ce je tako, da hoces citirati nekaj konkretnega, samo nek del komentarja..Lahko pa citiras tudi tako, da preprosto ko si ze v okencu za komentiranje, das med opcijami zgoraj 'quote' - pritisnes citat - in potem spet pritisnes 'quote' - citat bo zdaj zakljucen. Saj se bos navadila. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mkk 12. april 2004 Avtor Prijavi Deli 12. april 2004 sam citiri pa boEj, Opij, hvala. Tukaj ste vsi full prijazni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mkk 12. april 2004 Avtor Prijavi Deli 12. april 2004 Mmk,zelo zanimiva je tvoja tema o mojstrici. In jaz mislim da učitelj ne pride dok ucenec nije pripravljen. In kdo je učitelj? Nečemo ga prepoznato če nismo pripremni. Pozdrav,alica Pozdravljena Alica! Imaš prav, učitelj pride ko si pripravljen. Ne vem zakaj, imam občutek, da si iz Hrvaške? Oprosti, če se motim. Sem bila vesela tvojega komentarja.Tudi na Hrvaškem so učenci Sume Ching Hai in imajo kontaktne osebe. Jaz sem jih vedno vesela, ko se srečamo in malo poklepetamo, le da moja hrvaščina ni najboljša. "Many people call themselves "great" masters, but I say I am just a "humble", small master - as you can see for yourself that I am just a "small" master (Suma Ching Hai je zelo nizke rasti o.mkk). However, today I would like to talk about the "great masters". ..... Therefore we know that the ancient Masters endured a great deal of hardship during their salvation mission on earth for the sake of sentient beings. They completely forgot themselves, the ego, the little self. But today the so-called masters not only encourage people to indulge in sensual pleasures but they themselves also do likewise. They allow themselves the best and the most luxurious things at the cost of others. But even such "masters" attract many followers. Why? It is because these so-called masters only teach things in accordance with people's wishes, allowing them to do whatever they wish - to fool around with the other sex without assuming any responsibility, to steal or drink or gamble, etc., namely, anything their minds desire and dictate. Most people of the world are used to living this kind of low life, so they welcome the speeches and ideas of these "masters". Even up to now, many people who do not want to practice hard are still willing to follow and worship these "masters" who say that there is no need to change their way of living or to practice in order to attain liberation.......(The Key of Immediate Enlightenment 1, The supreme master Ching Hai, SEp.1¸989, Real Master and Famous Master; November 3, 1896-Taipei, Formosa). o.mkk = opomba mkk Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Ne vem zakaj, imam občutek, da si iz Hrvaške?Mogoče zaradi priokusa hrvaškega jezika v njenem postu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mkk 12. april 2004 Avtor Prijavi Deli 12. april 2004 Saj se bos navadila. Pozdravljena Marsa! Full hvala. Počasi, vendar napredujem. Sem prvič na forumu (saj to se vidi),vendar sem želela, da bi se še drugi seznanili z njenimi knjigami, ki jih ni mogoče dobiti v knjižnici - meni osebno, pa so se že na začetku zdele zelo življenjske, sedaj po večih letih prakse jih razumem še globje. Hecno, nikoli nisem hotela govoriti o tem, sedaj mi je pa všeč. Ej, havala, še enkrat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mkk 12. april 2004 Avtor Prijavi Deli 12. april 2004 Mogoče zaradi priokusa hrvaškega jezika v njenem postu? Ja, pa saj to ni nič hudega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Ne vem zakaj, imam občutek, da si iz Hrvaške?Mogoče zaradi priokusa hrvaškega jezika v njenem postu? alica je iz hrvaške in se trudi pisati po najboljših močeh slovensko. Meni se zdi super fajn punca z težo v svojih postih. Sem vesela, da lahko prebiram njene poste. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Seveda - v cast si stejemo celo, da ima nas forum celo mednarodno udelezbo! Sploh ce so fajn ljudje s svojim mnenjem in se super vkljucijo - to je tezko, kajti redki govorimo knjizno slovenscino, pa je cesto se tezje razumeti sleng. Mkk - kar dobro ti gre, tole pa, kolikor sem uspela preletet na hitrico, mi je blizu, tako da kul, da si podala, sploh ce pravis, da v knjiznicah ni za dobit. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 alica prebrala sem vse knjige marka pogačnika in primerjala svoje izkušnje z njegovimi. se popolnoma strinjam, da lahko ta bitja poškodujemo oz. jim na nek način škodimo, jih oviramo.........itd. lahko pa jim tudi pomagamo in sodelujemo z njimi. saj nam rada povejo, ko si "pridobimo" njihovo zaupanje oziroma vzpostavimo pristen in iskren stik z njimi. njim se ne da blefirat tako kot lahko ljudje včasih blefiramo drug drugemu. oni nas vidijo take kakršni smo v določenem trenutku ali obdobju. zaznavajo tudi naša čustva in tako lažje zaznajo razkorak med mislimi in čustvi, če je ta v nas. in imajo ful dober radar za vse kar ni res. Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mkk 12. april 2004 Avtor Prijavi Deli 12. april 2004 Ne vem zakaj, imam občutek, da si iz Hrvaške?Mogoče zaradi priokusa hrvaškega jezika v njenem postu? alica je iz hrvaške in se trudi pisati po najboljših močeh slovensko. Meni se zdi super fajn punca z težo v svojih postih. Sem vesela, da lahko prebiram njene poste. Saj to je naravnost super. Alica, še enkrat - sem res vesela, da si mi napisala svoj pogled. Upam, da se še kaj oglasiš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Ne vem zakaj, imam občutek, da si iz Hrvaške?Mogoče zaradi priokusa hrvaškega jezika v njenem postu? alica je iz hrvaške in se trudi pisati po najboljših močeh slovensko. Meni se zdi super fajn punca z težo v svojih postih. Sem vesela, da lahko prebiram njene poste. Saj to je naravnost super. Alica, še enkrat - sem res vesela, da si mi napisala svoj pogled. Upam, da se še kaj oglasiš. absolutno- alica bravo ko sem jaz prišla v SLO iz CRO nisem znala niti besedice slovensko, pa sem se naučila tako, da sem imla potem same petice pa tudi selili smo se fuuul, tako da se je bilo treba povsod na novo prilagajati. včasih v vseh teh poskusih "mimikrije" človek ne ve več kdo je. zato sem tudi zelo rada "svoja" in ne maram nekih norm katerim naj bi se prilagajala... :xx!: pa tudi predsodkov nimam. za božjo voljo saj smo vsi enaki, pa če govorimo afganistansko ali transilvansko ali slovensko. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.