Skoči na vsebino

I have come to take you home

mkk

Recommended Posts

Sori, sori, sori, mkk, nisam mogla prej pisati, upam ni prepozno.

Knjigu sam takoj prebrala :palec: - všeč mi je, neke zadeve nisam znala. Primer, o stopinjama, angelima, nekaj o karmi... Občudujem ti se zaradi vegetarijanske prehrane (pravilo 1) xcivx xcivx in zaradi pravila 2 (nije vedno lahko izpolniti ga). :eek: Ti premoreš močnu volju, a? x8Dx

Če se kaj spomnim, pišem na os x!x

Lp,

alica

xpolzx

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 141
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Sori, sori, sori, mkk, nisam mogla prej pisati, upam ni prepozno.

Knjigu sam takoj prebrala  :palec: -  všeč mi je, neke zadeve nisam znala. Primer, o stopinjama, angelima, nekaj o karmi... Občudujem ti se zaradi vegetarijanske prehrane (pravilo 1)  xcivx  xcivx  in zaradi pravila 2 (nije vedno lahko izpolniti ga). :eek: Ti premoreš močnu volju, a?  x8Dx

Če se kaj spomnim, pišem na os x!x

Lp,

alica

xpolzx

Zdravo Alica,

sploh ni tako težko kot se zdi. Res, da sem bila že prej skoraj vegetarijanka, potem sem pa postala čista vegatarijanka.

Spomnim se, da sem se takoj na začetku vprašala:"Kaj bom pa jedla?" :C: . Vendar sem kaj kmalu ugotovila, da je veliko več vrst hrane x:Ix , kot sem si mislila. Uživam v hrani (sem malo gurmanke veš).

Praviš: "Močno voljo." - to verjetno misli vsak, ki prebere to knjižico, vendar temu ni tako x^x . Res pa je, da ta metoda zahteva dosti soočanja samega s sabo, veliko odkritosti in če mene vpraša, to je tisto kar je najtežje. Veš kolikorat si želim, da bi lahko naredila en velik KOMPROMIS, pa ne gre; zato tudi določeni ljudje enostavno odstopijo. Nič hudega, to so njihove odločitve. Meni je res všeč, ker te tukaj nihče v nič ne slili, če hočeš prav, če ne tudi v redu (jaz to jemljem, kot neke vrste hobi in zaenkrat mi zelo ustreza, razen tega soočanja sama s sabo).

Najhujši so trenutki, ko dobiš spoznanje kakšen si, npr.godrnjam za kakšno stvar in krivim koga, nato pa spoznam, da sem sama naredila to in to, in da se stvari ravno zato tako obnašajo kot se x:Ix . Zato tudi Suma Ching Hai pravi "forgive your self" in nato si oprostim, se potrudim in zgladim spor in seveda preko tega sebe spremenim. Včasih je res težko priznati si. Veš je pa nepopisno lep občutek, ko se stvari okoli tebe urejajo x^x , oziroma ko urejaš svoje stvari - in te trenutki so tisto kar me vodi naprej, zaradi česar vedno bolj verjamem.

Pravilo 2 pa sploh ni težko x;)x , samo odločiti se moraš. To lahko narediš že sedaj x^x x^x . Nasvet: 1. odloči se, 2. prevrjaj svoje besede, 3. vsak večer preveri dan , 4. obvezno si oprosti za vse napake x:Ix , 5.nagradi se za napredek x^x (z kakšno malenkostjo) in v enem mesecu boš videla učinek - "garantirano" presenečena boš sama nad sabo.

Če te bo še karkoli zanimalo, ti kar vprašaj. :palec: :palec: :palec:

Veliko lepega, mk

• 2 years later...

VODITE ŽIVLJENJE PO BOŽJI POTI IN VSE VAM BO DANO

Govori Mojstrica Ching Hai, Florida, U.S.., december 23, 2001; originalni tekst je v angleščini

Vsi, ki prakticiramo metodo Qan yin, ne samo sedimo, temveč imamo veliko stvari za postoriti, kot je npr. študirati teorijo, držati se petih pravil in meditirati. Imamo Mojstra , ki ga lahko vidimo in to je izjemno velika boniteta. Poleg tega pa moramo vse kar se naučimo tudi izvajati v praksi. Tako preverjamo svojo modrost, duhovno moč, sočutje in vse to raste skupaj z duhovnim napredkom.

Delamo veliko stvari, ne samo sedimo . Ko pa sedimo, smo povezani z Najvišjim in povezani z najčistejšo močjo, ki je v nas; močjo, ki je najvišja nad vsem. Kljub temu se držimo visokih moralnih standardov trudimo se biti dobre osebe, dobri fantje in dobra dekleta. Pri tem pa znotraj sebe razvijamo moč ljubezni, sočutja in modrosti in vse to vpliva na to, da je naše življenje lažje, bolj udobno in bolj preprosto. In zaradi tega, ne rabimo več toliko stvari in ne rabimo več tako zelo trdo delati, kot smo morali včasih pa imamo več kot včasih. Vsak tolar, ki ga ne porabimo je enako kot bi ga zaslužili.

Sedaj živimo veliko bolj preprosto življenje in imamo več kot prej pa ne glede na to ali opravljamo popolnoma enako delo kot prej. Ali pa celo delamo manj kot prej. To je zato, ker znamo bolje organizirati svoje življenje; zadovoljni smo s tem kar nam nudi življenje, ne želimo si več in več stvari, ki bi nam po posedovanju le-teh povzročale več in več težav, glavobolov in porabljale naš denar. Imeti več denarja pomeni več dela; več dela pomeni: poraba zdravja, poraba časa, poraba energije. Namesto, da bi svoj čas porabili za meditacijo in usmerili našo energijo v dobra dela jo zapravljamo za to, da zaslužimo več denarja, da plačamo več davkov. Več ko zaslužimo, več davkov moramo plačati, za več stvari moramo skrbeti in računovodji moramo plačati več, ker ima z nami več dela.

Sedaj imamo bolj preprosto življenje, imamo več časa, kar pa pomeni, več časa za meditacijo in posledično več modrosti. Več časa pomeni, da lahko svoj čas namenimo v dobrodelne dejavnosti, več sreče za naše najbližje in nas same. Več časa prav tako pomeni, manj dela, več zdravja, več zabave z družinskimi člani, več trenutkov z našim zakoncem ali družino.

Toliko dobrih stvari izhaja iz duhovne vadbe (meditacije). Če bi to vedeli ljudje tega sveta, bi zapostavili vse preostale stvari in bi pričeli tudi sami slediti naši poti. To je edina prava pot, ki ji je potrebno slediti. Ne gre zato, da ne bi priznavali preostalih načinov (poti) življenja, toda če sledimo naši poti, potem napredujemo v vseh pogledih in spoznamo posamezne spektre življenja, ki jih prej nismo poznali.

Torej ko delate manj, ohranite svoje zdravje in prihranite oziroma porabite manj denarja. Več denarja lahko poemi, da se lažje udeležite retritov in si na njih ponovno okrepite svoje zdravje in psihološko počutje. Preostali denar, ki ga prihranite pa lahko porabite za ostale ljudi. Včasih pa ste bili prepričani, da nimate dovolj denarja za druge ljudi. Poglejte sedaj To počnete povsod. Pomagate Ameriki, pomagate Argentini, pomagate Chile, pomagate Afganistan, pomagate Afriki.

Ne glede na to, da imate isti znesek denarja, kot ste ga imeli prej, sedaj pomagate vsem. Ne samo, da lahko pomagate, temveč imate tudi čas, da sami sebe ojačate, da služite svetu. In bolj in bolj ko postajate modri, prijazni, ljubeznivi, ljubeči, tolerantni in razumevajoči. Toliko ste napredovali! Postali se bogatejši kot ste bili kdaj koli prej, tako znotraj sebe kot zunaj. Poleg tega tudi izgledate dosti bolje. Dlje časa imate mladostni videz, manj bolezni. Kadar pa zbolite, se izredno hitro pozdravite.

Vse je veliko bolje in to je zato, ker živite pravo življenje, hodite po pravi poti in edina prava pot je Božja pot oziroma način življenja. Sledite Božji poti, iščite Božje kraljestvo in vse vam bo dano.

Meditacija po naši metodi je prakticiranje po Božji doktrini oziroma po doktrini Bude. Nič drugega ni potrebno, kot prakticirati. Za Budo je značilno sočutje, modrost in ljubezen. Jezus je predstavnik Božjega Kraljestva in seveda: ljubimo svoje sosede. Božje kraljestvo pravi: ljubimo svoje sovražnike. Božje Kraljestvo pomeni, da imate modrost. Na tej poti, lahko dosežete Božje Kraljestvo, imate direktni kontakt z Božjim Kraljestvom – to pa pomeni: da ste modri kot je moder Bog, da se obnašate kot Bog, da ste vedno bolj in bolj podobni Bogu. Potem imate vse. Vse kar je zapisano v Bibliji, imate. Več ko prakticirate, več imate. Zato izgledate zelo srečno.

Za vse, ki bi vas zanimal origianlni tekst, ki je angleščini.

Poglejte na: http://godsdirectcontact.us/sm21/eNews/enews171/

x^x

''Ne vem zakaj, imam občutek, da si iz Hrvaške?''

''Mogoče zaradi priokusa hrvaškega jezika v njenem postu? ''

''Ja, pa saj to ni nič hudega.''

To je blo misljeno kot -> da ni to stvar obcutka ampak zgolj logicne percepcije in ne kot, da je priokus hrvaskega jezika nekaj slabega.....kakor je bilo nakazano v tvojem odgovoru mkk :grin: se mi je zdelo, kot da si se na zelo poceni nacin umaknila, logicnemu sklepanju :ermm:

Sicer zanimivo branje zanimivih misli, me pa bega tista navidez absolutna ideja o tem, da ucenje od mrtvih mojstrev ni mogoce. Ker v kolikor je njihov namen obstoja tak, je seveda mogoce.

Zanima pa me; mislite, da je Mojster obvezen za uspeh x?x

Brez podpisa

Ne, ni obvezen,

To je moje mišljenje in v to verjamem.

Mogoče je nekomu lažje z mojstrom, to mogoče.

Ali pa malo drugače povedano - mojster ti ne zagotavlja uspeha.

Uspeh je odvisen samo in izključno od tebe.

Noben mojster, nobena tehnika, nobena metoda, nobena knjiga te ne pripeljejo do uspeha.

Karkoli že razumeš kot uspeh.

Kar se tiče mojstrov... x?x

Večkrat sem že napisal tu gor, postavil vprašanje.

Kdo je njega naučil, kdo je bil njegov mojster?

In kdo je bil mojster njegovega mojstra?

In kdo je bil prvi mojster?

Zna kdo odgovoriti na to? xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Oh to je preprosto; iniciiral ga je sam Stvarnik ali eden od njegovih pomocnikov. Mene bolj zanima kdo je ustvaril/iniciiar Stvarnika. In tudi ce prepostavljamo da Stvarnik sploh ni Stvarnik ampak Misel samozavestne Ideje o celotnem Stvarstvu - od kje je misel prisla, ker pred tem je bilo samo 0 / nica pa se ne da opisati, ker je neopisljiv zato bolje da utihnem :xmas:
Brez podpisa

Oh to je preprosto; iniciiral ga je sam Stvarnik ali eden od njegovih pomocnikov. Mene bolj zanima kdo je ustvaril/iniciiar Stvarnika. In tudi ce prepostavljamo da Stvarnik sploh ni Stvarnik ampak Misel samozavestne Ideje o celotnem Stvarstvu - od kje je misel prisla, ker pred tem je bilo samo 0 / nica pa se ne da opisati, ker je neopisljiv zato bolje da utihnem :xmas:

:eek: x?x x:Dx x:Dx :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Kar se tiče mojstrov... x?x

Večkrat sem že napisal tu gor, postavil vprašanje.

Kdo je njega naučil, kdo je bil njegov mojster?

In kdo je bil mojster njegovega mojstra?

In kdo je bil prvi mojster?

Zna kdo odgovoriti na to? xsrcx

Po moje je to na nek način nesmiselno umsko (ki je končen) vprašanje, glede na to, da je življenje večno. x:)x

Possible—but highly unlikely.

Po mojem vsakdo od nas tokom razvoja pride v stik z mojstrom, ker to je pač naloga mojstrov da kažejo pot ostalim.

Mislim, da se temu ne moremo izogniti :inocent:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Po mojem vsakdo od nas tokom razvoja pride v stik z mojstrom, ker to je pač naloga mojstrov da kažejo pot ostalim.

Mislim, da se temu ne moremo izogniti :inocent:

Mislim, da imaš prav, vendar ne v celoti. Ne izogniti, lahko pa ga "izpustimo" v smislu, da ga ne prepoznamo; kajti Mojstrova naloga ni, da nekoga sili v to, da mu sledi.

Veliko ljudi, ki pridejo v stik s pravim Mojstrom tega ni sposobno prepoznati. Velik vzrok so naše predstave o tem, kakšen bi moral biti Mojster na vzven, kar pa sploh ni tako zelo pomembno, pomembno je ali je neka oseba Najvišji Mojster.

Po drugi strani pa to ni nič groznega, to pomeni samo to, da se bo vrjetno srečanje ponovilo v enem od naslednjih življenje. Težava je pa v tem, da je potrebno ponovno iskusiti rojstvo, pa smrt in vse posvetne težava, kar pa ne glede na stanje bogastva ni lahko.

lp

''Ne vem zakaj, imam občutek, da si iz Hrvaške?''

''Mogoče zaradi priokusa hrvaškega jezika v njenem postu? ''

''Ja, pa saj to ni nič hudega.''

To je blo misljeno kot -> da ni to stvar obcutka ampak zgolj logicne percepcije in ne kot, da je priokus hrvaskega jezika nekaj slabega.....kakor je bilo nakazano v tvojem odgovoru mkk :grin: se mi je zdelo, kot da si se na zelo poceni nacin umaknila, logicnemu sklepanju :ermm:

Kuvrtal tega pa ne razumem, na kaj se nanaša to tvoje pisanje?

Glede zadnjega vprašanja pa je tako. Po besedah Mojstrice je težko, da bi nekdo sam prehodil vso pot brez izredno težkih preizkušenj in problemov, Mojster nam lahko izredno olajša pot in z njegovo pomočjo lahko hitreje napredujemo.

LP

Kako težko je egu sprejeti Mojstra. x:)x

x:)x :palec:

mkk, dobro napisano. :palec:

Hvala, hvala x:)x , vendar ti moram povedati, da je to vse odraz učenja pri Mojstrici, branja njenih govorov in mojih notranjih izkušenj. Včasih je težko, ampak tako iz prve roke, SPLAČA SE, zaradi veliko veliko vidikov življenja. No ne vem, če te to zanima, ampak veš kaj je meni pri vsej tej stvari najbolj všeč, to ko vidim kako se sama spreminjam v boljšega človeka, bolj tolerantnega, sposobenga razumevanja, bolj umirjenega in še veliko veliko in to mi je res všeč.

lp

x:)x :palec:

Hvala, hvala x:)x , vendar ti moram povedati, da je to vse odraz učenja pri Mojstrici, branja njenih govorov in mojih notranjih izkušenj. Včasih je težko, ampak tako iz prve roke, SPLAČA SE, zaradi veliko veliko vidikov življenja. No ne vem, če te to zanima, ampak veš kaj je meni pri vsej tej stvari najbolj všeč, to ko vidim kako se sama spreminjam v boljšega človeka, bolj tolerantnega, sposobenga razumevanja, bolj umirjenega in še veliko veliko in to mi je res všeč.

lp

:palec: Razumem, tudi sam imam mojstra s katerim imam osebne izkušnje.

xsrcx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Po moje je to na nek način nesmiselno umsko (ki je končen) vprašanje, glede na to, da je življenje večno. x:)x

Torej je nesmiseln tudi odgovor.

Kakršenkoli že je.

In tudi vprašanje ali je mojster nujno potreben. x:Dx

Kako težko je egu sprejeti Mojstra. x:)x

In kaj ima veze ego in sprejemanje ali nesprejemanje mojstra?

Mogoče pa bi se temu "egu" lahko reklo tudi lastna pamet in razmišljanje.

Ali pa nesposobnost biti ovca. x?x x:Dx

Alef,

pri Pravem Mojstru nimaš niti najmanjše možnosti, da postaneš ovca in to zato, ker ti Pravi Mojster nikoli ne dovoli, da samo neumno slediš nečemu temveč te izredno spodbuja, da razmišljaš s svojo glavo in da preverjaš posamezne trditve.

Veš eno je ego - to boli takrat, ko si nekaj domišljaš in ni vse tako kot ti hočeš pa ne glede na to ali je to zate dobro ali ne.

Nekaj čisto drugega je pa biti ovca - takrat samo slediš in si pokoren.

Nekaj tretjega pa je biti učenec pri Pravem Mojstru - tu je pa treba garati, se soočati sam s seboj, preverjati kaj in kako, predvsem pa zaslužiti moraš najmanj za svoje življenje in ne smeš biti na "grbi" drugih.

Ne vem, če sem ti dovolj jasno napisala, ti kar vprašaj in ti odgovorim.

LP

Alef,

pri Pravem Mojstru nimaš niti najmanjše možnosti, da postaneš ovca in to zato, ker ti Pravi Mojster nikoli ne dovoli, da samo neumno slediš nečemu temveč te izredno spodbuja, da razmišljaš s svojo glavo in da preverjaš posamezne trditve.

Veš eno je ego - to boli takrat, ko si nekaj domišljaš in ni vse tako kot ti hočeš pa ne glede na to ali je to zate dobro ali ne.

Nekaj čisto drugega je pa biti ovca - takrat samo slediš in si pokoren.

Nekaj tretjega pa je biti učenec pri Pravem Mojstru - tu je pa treba garati, se soočati sam s seboj, preverjati kaj in kako, predvsem pa zaslužiti moraš najmanj za svoje življenje in ne smeš biti na "grbi" drugih.

Ne vem, če sem ti dovolj jasno napisala, ti kar vprašaj in ti odgovorim.

LP

Verjamem da pri "pravem mojstru" ne moreš postati ovca.

Lahko pa kot ovca k mojstru že prideš.

Ne trdim zdaj da so ovce vsi ki sledijo nekim mojstrom.

Govorim o tem da ljudje vse preveč verjamejo da je mojster ali neka duhovna metoda ali tehnika tista ki bo rešila njihove težave.

Pa ni res.

Res je tisto kar pišeš ti - da moraš garati, misliti s svojo glavo, ne biti nikomur na grbi.

Kot ovce mislim na tiste ki verjamejo da bo mojster delal namesto njih.

Žal ji poznam kar nekaj...("ovc", ne mojstrov)

Ne zanikam da mojstri obstajajo, je pa na žalost več šarlatanov in prevarantov kot pravih mojstrov ali učiteljev.

Ego...

Ego ne boli.

Ampak ne zamenjevat samozavesti in vere vase z egom.

Govorim o sebi in moja pot je pot mojega spoznavanja.

Ne ponujam in ne svetujem je nikomur.

Prav tako pa ne verjamem da mi kdorkoli na tem svetu lahko ponudi več.

Tako sem se odločil.

Dovolj jasno si napisala, upam da tudi ti razumeš mene. xsrcx

mkk, čudovito, jasno in jedrnato si napisala, kako zgleda delo pri učitelju. x:)x :palec:

x:Ix Ej, hvala! Vidiš, to je pa odraz učenja pri moji Mojstrici Sumi Ching Hai x:)x , vse zasluge so njene x:)x . Hvala :palec:

lp

x:Ix Ej, hvala! Vidiš, to je pa odraz učenja pri moji Mojstrici Sumi Ching Hai x:)x , vse zasluge so njene x:)x . Hvala :palec:

lp

Ravno to je tisto kar mene moti pri mojstrih.

Ali bolje rečeno, pri tistih ki so prepričani da brez mojstrov ne gre.

Vse zasluge so njene... :eek: x?x

Ne, tvoje so.

Ne Sumi Ching Hai, ne katerikoli mojster ti ne more dati tega kar ni v tebi.

Lahko ti pomaga razumeti sebe, to ja...

Ampak to je možno tudi brez mojstra.

Ravno to je tisto kar mene moti pri mojstrih.

Ali bolje rečeno, pri tistih ki so prepričani da brez mojstrov ne gre.

Vse zasluge so njene... :eek: x?x

Ne, tvoje so.

Ne Sumi Ching Hai, ne katerikoli mojster ti ne more dati tega kar ni v tebi.

Lahko ti pomaga razumeti sebe, to ja...

Ampak to je možno tudi brez mojstra.

Alef,

ne štekaš. Seveda o ve zasluge moje! Ampak, je nakaj in temu se reče moj ego in če imam takšno držo, kot jo imam mi ne nagaja, če pa imam drugačno, mi včasih dela težave. To je poanta.

Lahko delaš brez mojstra, samo ne vidim zakaj bi izbrala težjo pot. Z pravim mojstrom je res lahko, pa še čisto normalno funkcioniraš v okolju, nihče nič ne opazi (razen živli in določenih ljudi, ki so dovolj enzibilni, da zaznajo); razen tega, da si jim simptičen pa sploh ne vejo zakaj. Torej v čem je poanta, da dokazuješ sebi in ne vem še komu, da zmoreš sam, če obstajajo lažje poti? Upam, da razumeš, kaj sem hotela povedati. x:Ix

Diana,

ogromno, ogromno je v tebi; od nič, do manj, do bolj razvitih potencialov in vse to si ti x:)x .

Bolj ko razvijaš posamezni potencial, bolj se približuješ popolnosti v svojem svetu. Npr. razbojnik živi v svojem svetu, dela po svojih pravilih in lahko je najboljši v svojem svetu, za svoja dejanja bo dobil takšno ali drugačno povračilo (verjetno ne dobro, ker ni dobrilh del).; duhovni praktokant živi v svojem svetu, deluje po svojih pravilih, postane najboljši v svojem svetu (za to prejeme povračilo - vedno bolj se približa Bogu, vedno bolj je eno z njim).

Stvar je samo v tem, koliko se tega (sebe) zavedaš in ko enkrat zavedanje pride do vrha se kar naenkrat zaveš, da je ve eno, da ni mojstvor, da je le Bog, ki se preko ljudi, živali, rastlin, itd. izraža v takšnih in drugačnih oblikah.

Lahko je napisati, težko je pojasniti z besedami. x:Ix

Upam, da ne bo kdo razumel narobe. To, da pišem, da ni mojstrov ne brati v pomenu, da jih ni na tem našem svetu v fizični obliki ampak v prenesenem pomenu. Uf, je naporno to pisanje, sploh zame, ko sploh ne maram veliko govoriti o tem. x:Ix

lp

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...