Tamburin 10. april 2004 Prijavi Deli 10. april 2004 Te dni mi hodi po glavi, da bo treba začeti kaj varčevati. V kratkem bom namreč rabila nov kavč in tudi kak drugi avto si bom morala umisliti, ker tale moj... :xx!: gre h koncu. Pa ne vem, kako varčevati. Nisem karakter, da bi si lahko dajala kaj na stran. Sem že poskusila ob vsakem prilivu spraviti na stran 10%, a se ni obneslo - ko sem rabila, sem si pač od tam "sposodila" , češ: saj bom vrnila. Seveda nisem nikoli vrnila. :o|o: Enostavno ne znam šparat. Zanima me, kakšne "prijeme" uporabljate vi. Kako se disciplinirate, da kaj našparate? Uporabljate kake bančne usluge, n.pr. vezave, namenska varčevanja...? Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 10. april 2004 Prijavi Deli 10. april 2004 Kupujem točke v vzajemnih skladih. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 10. april 2004 Prijavi Deli 10. april 2004 Dam v družinsko "banko".... ta pa da v delnice, ki so letos bogato obrodile, vendar vam ne priporočam tega počet letos, ker bo vsak čas ornk padlo... skladi so najbrž najbolj varna zadeva..., banke so pa itak :xx!: razen moja jasno Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 10. april 2004 Avtor Prijavi Deli 10. april 2004 Sam teli skladi so bolj za dolgoročno varčevanje, a ne? Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 10. april 2004 Prijavi Deli 10. april 2004 Tamara, počakaj, da pridemo v Evropo, pa se bo bolj izkristaliziralo bolj kako in kaj, mislim na kreditno plat ......težko je res prišparati, če moraš pač moraš, tu pa res moraš biti sam sebi močan kontrolor, včasih je težje, včasih manj....sem kar zadovoljen z sabo in z svojimi, še posebej, ko poslušam kako zvija tiste, ki imajo parkrat več od mene , kaj češ, saj to gre itak v zakup.....lep večer Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 10. april 2004 Avtor Prijavi Deli 10. april 2004 Ja, Boris, po mojem gre res tukaj za eno močno samokontrolo, samodisciplino. In tega jaz nimam. :xx!: Sicer sem tudi jaz zadovoljna s sabo, da znam živeti s tem kar imam. Za sproti ni problemov. Pride pa vsakih nekaj let, ko je treba n.pr. menjat avto. Za take podvige pa že ne morem imeti "sproti", ampak je treba že prej razmišljati o šparanju. (Zaenkrat tastar avto še laufa, ko bo pa riknu do konca, bo prepozno za začet šparat...) Vem, da bi lahko našparala - imam filing, da bi lahko našparala, če bi začela zdaj. Ampak ne najdem načina, kako se disciplinirati in rečt: "To je za avto! Tega denarja ni, dokler ne bom šla kupit avto!" Zato razmišljam, da bi najbrž morala denar sproti nekam polagat, od koder ga ne bi mogla kadarkoli dvignit. Hmm... s kreditom pa je tako: to je že ena obveznost, ki si jo prisiljen plačevat. To pa spet težko ocenim, koliko bi bila mesečno sposobna plačevat, ker pri meni niso vsi meseci enaki - enkrat je več, drugič manj, in nikoli ne vem, kdaj bo kako. Oziroma vedno je tako, da se nekako vse izteče. Če imam več, porabim več; če imam manj, porabim manj. Vem pa, da je vse skupaj v večji meri od mene odvisno - ko ne rabim, zabušavam, ko pa rabim, pljunem v roke... Nisem tip, ki bi se gnala, tudi ko ne rabim - in to je po eni strani shit. Ma nekako si moram vcepit v glavo, da rabim varčevat. Ful brez veze se mi zdi imet denar, ampak ga bom morala nekako dajat na stran in ga odmislit - kot da ga ni... Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 11. april 2004 Prijavi Deli 11. april 2004 Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AYA 11. april 2004 Prijavi Deli 11. april 2004 Te dni mi hodi po glavi, da bo treba začeti kaj varčevati. V kratkem bom namreč rabila nov kavč in tudi kak drugi avto si bom morala umisliti, ker tale moj... :xx!: gre h koncu. Pa ne vem, kako varčevati. Nisem karakter, da bi si lahko dajala kaj na stran. Sem že poskusila ob vsakem prilivu spraviti na stran 10%, a se ni obneslo - ko sem rabila, sem si pač od tam "sposodila" , češ: saj bom vrnila. Seveda nisem nikoli vrnila. :o|o: Enostavno ne znam šparat. Zanima me, kakšne "prijeme" uporabljate vi. Kako se disciplinirate, da kaj našparate? Uporabljate kake bančne usluge, n.pr. vezave, namenska varčevanja...?...čer Tamara...si na dobri poti ko že razmišljaš o tem.. najbolj se splača vezati tolarje in to po možnosti začim krajši rok, malo manj ugodne so tuje valute..potem če ne rabiš takoj denarja bi ga bilo pametnonaložiti v sklade (Rastko, Galileo..) tu zelo dobrosvetujejo pri KD investment _ no, vsaj jaz sem bila zadovoljna z njimi... ..seveda je pa res, da tistih 10% ki si jih daš na stranna mesec lahko resnično dela več kot ostalih 90.Tukaj je zelo dobro finančna svetovalka Suze Orman.Odvisen je tudi odnos do denarja, Najprej moraš poskrbeti zase, to pomeni, da najprej morašdati na stran tistih 10%, pa še kakšno polico življenjskoz nezgodnim si omisli (iz preventive, da te kaj nepreseneti), pol mogoče kakšen sklad...šele nato papoplačaj vse svoje obveznosti ...npr. račune, položnice..mogoče stvar izgleda čudno ampak deluje.. kar se tiče kreditnih kartic..posluj samo z debetnimikarticami,,,kreditno si omisli šele, ko boš imelakar nekaj prihrankov..tako lahko imaš samokontrolo,porabiš enostavno toliko kot imaš,..in nenazadnječemu bi plačevala še letne članarine, pa obresti za izredni limit, pa odobitev limita, pa pol dvig gotovine..ta denar porabi za tistih 10%...itd..kupuj tam kjer je ceneje, ne vozi dragega avta, če si ne moreš recimoprivoščliti vzdrževanja, pa poznam pol ene modele, kosi vsako leto vzamejo na čeke kasko, pa registracijo...halo...?..kaj pa če imaš nezgodo in ti avto lahko pokvarileto...no jaz recimo raje vozim star avto in si lahkomalo več privoščim...zame avto pač ni statusni simbol..in nisem pripravljena odšteti več kot dva miljona zaavto, novih pa sploh ne kupujem več,,,, nevem toliko na hitro.....mogoče se še kaj spomnim, pa ti napišem, upam da sem ti vsaj v čem pomagala.. ja še to: na spletni strani vzajemci,com najdešveliko uporabne literature, nekaj je je napisal tudi Robert Kiyosaki : Bogati očka, revni očka, pa polše Kvadrat denarnega toka, pa pol je ena knjiga(avto mi je padel z glave) Pot do finančne svobode (opisuje kako en nemec pride v ameriko...)skratka priporočam kakšno zanimivo branje,,, ja, najprej pa je treba poplačati vse dolgove, odplačatikredite, limite, kreditne kartice...pol si na konjuno tudi če prideš do osla je že kar nekaj... tako sedaj bom pa res končala, sem bosa, me zebev noge in grem po copate..nevem pa sicer kaj zavraga ima to opraviti z denarjem in tvojimvprašanjem.. ..torej...veselo na delo...ja pa denarnico je trebatudi zmeraj imeti pospravljeno, da ima denarpravilno energijo... LP AYA Citiraj Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimisanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 11. april 2004 Avtor Prijavi Deli 11. april 2004 Hvala, AYA! Ja, denarnico pa imam vedno pospravljeno. Od nekdaj sem vajena, da imam vse bankovce po vrsti zložene (po vrednosti) in da so vsi enako obrnjeni (glave bankovcev na isti strani). Glede avta sem jaz enaka: ni mi za imeti nov avto. Ne maram biti obremenjena z vsako praskico (pri starejšem avtu se za to ne sekiram...), pa tudi brez veze se mi zdi imeti glanc nov in ne vem kakšen avto za imiđ... Meni je važno, da me kam pripelje in da nimam preveč stroškov s popravili - da služi on meni, ne pa jaz njemu! Tisto, da je treba najprej nekaj dati na stran, in šele potem plačevati položnice in vse ostalo, pa mi tudi počasi postaja jasno. Vedno sem si mislila, da ko mi bo kaj ostalo, bom dala na stran , ampak zdaj vidim, da tako ne gre - ne dam nič na stran, ker nikoli nič ne ostane. Zgleda, da bo treba poskusiti obratno - najprej na stran in potem položnice... Ja, najbrž je glih v tem keč pri meni. Moram pa obvezno to kam polagati (vezati ali kaj podobnega), ker, kot sem že napisala, nisem karakter, da bi imela pri roki in pustila pri miru. No, zdaj sem dobila malo volje in upanja, da bom zmogla. Vsaj svita se mi, kako naj začnem. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 11. april 2004 Avtor Prijavi Deli 11. april 2004 No, Mick, za stanovanje res ne rabim varčevat (hvalabogu!), se mi zdi pa pametna ideja tole s trajnikom. Mogoče bi bilo dobro, da bi se šla na banko zmenit, da mi vsak mesec tržejo z mojega računa določen znesek (trajnik varianta) in ga kar avtomatsko vežejo ali kaj takega... Tako ne bi niti opazila tistega zneska, oziroma bi ga najlažje odmislila. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 11. april 2004 Avtor Prijavi Deli 11. april 2004 ....kaj pa.....ovadba...tista z druge teme....sem že večX pomislil Eh, še nič do zdaj. :xx!: Vsake toliko dobim preblisk, da bi šla na tožilstvo prijavit, potem pa vedno nekaj pride, kao: "nimam časa..., moram sfotokopirat papirje..., pa kaj vem, če bom kaj dosegla s tem..." in podobno. Vsake toliko mu omenim tisto preživnino, pa vedno začne nekaj jamrat, da zdaj nima in da, ko bo imel, mi bo dal... Danes mi je rekel, da gre mogoče konec maja ali junija spet na ladjo delat, da kaj zasluži... in take. :o|o: A ja, vidiš, glih prav, da te vprašam! Če dam ovadbo na tožilstvo, v kolikem času ga pokličejo na kak zagovor? In kaj, če gre res na ladjo (tujo, kar ni pri nas "evidentirano"), in ga v tem času kličejo na zagovor, njega pa ni v Sloveniji? Bojo vsaj izvedeli, da dela na tuji ladji? (Do zdaj je že nekajkrat delal na tujih ladjah, vendar dohodke ne prijavlja pri nas, ker plačuje davke v državah, v katerih dela... Gre pa zdaj na francosko ladjo - tako da po 1. maju bomo itak v EU in se bo najbrž tudi pri nas vedelo, če je tam delal, a ne?) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 11. april 2004 Prijavi Deli 11. april 2004 Tamara, a ne veš, da še ministra nimamo, prej boš siva, kot pa pravdo dobila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 12. april 2004 Avtor Prijavi Deli 12. april 2004 Tamara, a ne veš, da še ministra nimamo, prej boš siva, kot pa pravdo dobila 13. odgovor v tej temi bi pa lahko bil malo bolj optimističen, sstane! No, saj ne računam glih 100% na tiste preživnine - ampak, če pa kaj dobim, bom pa kmalu našparala za avto! Lahko noč vsem skupaj! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 "Bogati očka ja.... tisto je dobra knjigca, AYA... se pa odločno ne strinjam, Vezat denar na banko po fiksnih obrestnih merah ti niti inflacije ne pokrije..., Življensko zavarovanje je apriori nesmiselno... dejansko greš stavit da se ti bo kaj zgodilo, skrajni pesimizem, Skladi so kul ja, če pa maš čas in denar za to, pa je najboljša borza...., ampak tukaj je stvar velik bolj riskantna in je sam za ljudi z dobrim želodcem...., tko da s skladi težko kaj fališ...., z bankami je problem v tem da ne dobiš praktično nič, včasih pa še manj, in so koristne le za spravit nekam denar da ni ravno v nogavici,.... sicer pa dolgoročno je najboljša rešitev bogati in Bogati očka... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
opij 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 ja sm že fuuuulll pršparu, no pol pa je prišla ona Citiraj Vsaka ovira je priložnost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 ..IN ona te je Opila...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
opij 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 ..IN ona te je Opila...... milo rečeno Citiraj Vsaka ovira je priložnost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 12. april 2004 Avtor Prijavi Deli 12. april 2004 Grrrrrrrrrrrrr.......da ne bom kakšne "krepke" rekel. Spravi se že to ovadbo ...Ja, Mick, saj vem, da me je treba po ušesih... O.K., bom ta teden! Glih imam še enih par drugih opravkov, pa bom mimogrede še tja zavila... Obljubim! Sam ne se jezit. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 12. april 2004 Avtor Prijavi Deli 12. april 2004 Hvala za ! Upam, da bo pomagalo. Sigurno javim izid, ko bo kaj novega okrog tega! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rosa 12. april 2004 Prijavi Deli 12. april 2004 Sicer sem bolj mirujoči osebek in me je malo slišat... glede skladov bi sam eno stvar... Če veš, da rabiš prišparan denar prej ko v 3 letih, a se stvar potem še splača, ker moraš plačat davek od dobička? Kakšne izkušnje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. april 2004 Prijavi Deli 13. april 2004 Razmišljam, da bi hčeri vložila ta keš, ki ga je dobila od zavarovalnice v sklad- za izpit za avto. Razmišljam tudi o nakupih nepremičnin.Pa o nakupih gozdov.Torej-takšen način je meni bližji. Nepremičnina bo imela vedno vrednost. Z leti kvečjemu še večjo. In ziher bo na mestu ostala Pa...če smo že tako daleč...nobeden tujec ne bo pokupil za mali keš naše lepe Slovenije. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 13. april 2004 Prijavi Deli 13. april 2004 Sam teli skladi so bolj za dolgoročno varčevanje, a ne?Ja, mislim, da za vsako točko, ki jo prodaš prej kot v treh letih, plačaš 25% davek od dobička. Torej, če točka naraste iz 150 v 200 v dveh letih in pol, plačaš 12.5 sit davka. Mislim, da je tako, nisem prepričan. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Ja, denarnico pa imam vedno pospravljeno. Od nekdaj sem vajena, da imam vse bankovce po vrsti zložene (po vrednosti) in da so vsi enako obrnjeni (glave bankovcev na isti strani). Tisto, da je treba najprej nekaj dati na stran, in šele potem plačevati položnice in vse ostalo, pa mi tudi počasi postaja jasno. Vedno sem si mislila, da ko mi bo kaj ostalo, bom dala na stran , ampak zdaj vidim, da tako ne gre - ne dam nič na stran, ker nikoli nič ne ostane. Zgleda, da bo treba poskusiti obratno - najprej na stran in potem položnice... Ja, najbrž je glih v tem keč pri meni. Moram pa obvezno to kam polagati (vezati ali kaj podobnega), ker, kot sem že napisala, nisem karakter, da bi imela pri roki in pustila pri miru. No, zdaj sem dobila malo volje in upanja, da bom zmogla. Vsaj svita se mi, kako naj začnem. Oho, tole o denarnici, ja tudi jaz imam od nekdaj pospravljeno - bankovce po vrsti, pa glavo na glavo... Jaz sem tudi švoh v varčevanju. Zdaj trenutno šparam za en izlet za v Italijo, pa vsak mesec dvignem in spravim v eno kuvertico in tistega ne diram. Mogoče bi pa glede na to da imaš otroke odprla eno knjižico za otroke, tole ena sodelavka prakticira (baje so ugodni pogoji). pa mogoče bi resnično pri prilivu šla položit na knjižico in ker nimaš bančne kartice je bolj zapleteno dvigniti, pa je večja verjetnost da ne dvigneš. Sicer je pa idej dosti, sem ziher da si kaj zase našla . levi pa varčevanje Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 14. april 2004 Avtor Prijavi Deli 14. april 2004 Uf, Janja, jaz bi sigurno dirala, če bi si samo v kuverto spravila! Sem že sprobala... Enkrat sem eno ful veliko kuverto (da bo placa za ful denarja ) lepo nakrancljala z zelenimi črkami: "ZA VARČEVANJE", ampak... ko se je malo napolnila, se je hitro tudi spraznila in ostala prazna. Danes pa sem začela RESNO varčevat! In to glih 14.4.2004! Upam, da so dobre cifre. No, vsaj seštevek teh cifer je enak seštevku cifer mojega rojstnega datuma - kaj ima pa to zveze z uspešnim varčevanjem, pa ne vem... Važno, da se meni zdi fajn! Namreč, danes sem odprla na pošti hranilno knjižico in položila prvih 10 jurjev! Za pošto sem se odločila zato, ker jo imam skoraj pred nosom in tako grem lahko takoj, ko imam kaj denarja, položit nekaj na knjižico. Banka mi je daleč in na poti do banke lahko ta denar že porabim! Toliko pa se že poznam... S trajnikom (da bi mi banka trgala 1x na mesec in polagala za varčevanje) pa se bojim, da bi bilo kakšenkrat prehudo, ker nimam tako enakomernih prilivov. Mi je lažje dati na stran več, kadar kaj dobim, in manj oz. nič, kadar ne dobim nič. Upam, da mi bo uspelo. :$$: Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
opij 14. april 2004 Prijavi Deli 14. april 2004 Uf, Janja, jaz bi sigurno dirala, če bi si samo v kuverto spravila! Sem že sprobala... Enkrat sem eno ful veliko kuverto (da bo placa za ful denarja ) lepo nakrancljala z zelenimi črkami: "ZA VARČEVANJE", ampak... ko se je malo napolnila, se je hitro tudi spraznila in ostala prazna. Danes pa sem začela RESNO varčevat! In to glih 14.4.2004! Upam, da so dobre cifre. No, vsaj seštevek teh cifer je enak seštevku cifer mojega rojstnega datuma - kaj ima pa to zveze z uspešnim varčevanjem, pa ne vem... Važno, da se meni zdi fajn! Namreč, danes sem odprla na pošti hranilno knjižico in položila prvih 10 jurjev! Za pošto sem se odločila zato, ker jo imam skoraj pred nosom in tako grem lahko takoj, ko imam kaj denarja, položit nekaj na knjižico. Banka mi je daleč in na poti do banke lahko ta denar že porabim! Toliko pa se že poznam... S trajnikom (da bi mi banka trgala 1x na mesec in polagala za varčevanje) pa se bojim, da bi bilo kakšenkrat prehudo, ker nimam tako enakomernih prilivov. Mi je lažje dati na stran več, kadar kaj dobim, in manj oz. nič, kadar ne dobim nič. Upam, da mi bo uspelo. :$$:Nč šparat-hitro srečko kupt! Citiraj Vsaka ovira je priložnost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.