Skoči na vsebino

Varčevanje

Tamburin

Recommended Posts

• Komentarji 208
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Banka mi je daleč in na poti do banke lahko ta denar že porabim! Toliko pa se že poznam...  :8):  :fiju:

He, he...mogoče nista samo najine ribe v žlahti Tamara x:Dx , še ena taka tukaj!

Sicer pa xcrossfingx xupx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Deli na socialnih omrežjih

Danes pa sem začela RESNO varčevat!  :vtz:  In to glih 14.4.2004! Upam, da so dobre cifre. No, vsaj seštevek teh cifer je enak seštevku cifer mojega rojstnega datuma - kaj ima pa to zveze z uspešnim varčevanjem, pa ne vem...  x:Dx  x:Dx Važno, da se meni zdi fajn!  x;)x  x:o)x

Namreč, danes sem odprla na pošti hranilno knjižico in položila prvih 10 jurjev!  x^x  x8Dx

Za pošto sem se odločila zato, ker jo imam skoraj pred nosom in tako grem lahko takoj, ko imam kaj denarja, položit nekaj na knjižico.

Upam, da mi bo uspelo.  :detelca:  xcrossfingx  xgoldfishx  :$$:

Uau, smo že pri akciji x:)x :palec: .

Datum je videti simpatičen, same štirice x:)x :palec: .

PO mojem da ti že uspeva xyesx .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

"Bogati očka ja.... tisto je dobra knjigca, AYA... se pa odločno ne strinjam, Vezat denar na banko po fiksnih obrestnih merah ti niti inflacije ne pokrije..., Življensko zavarovanje je apriori nesmiselno... dejansko greš stavit da se ti bo kaj zgodilo, skrajni pesimizem, . sicer pa dolgoročno je najboljša rešitev bogati in Bogati očka...

ja, meni je knjiga prišla zelo prav, najprej o odnosu do

denarja, pol sem se rešla limita, vseh kartic - razen debetne in tako sedaj imam samo gotovino in lahko zapravim tisto

kar imam tako da si ne morem narediti pufov in lahko

daš kaj na stran...

..po drugi strani pa sem recimo s.p. in si plačujem najnižjo

zavarovalno osnovo in tako raje dam razliko denarja

v življensko zavarovanje, kar pa ni isto kot nezgodno

zavarovanje. v bistvu tukaj varčuješ za penzijo in nalagaš svoj denar, kar pa nima z nezgodami ničesar opraviti razen to, da v primeru nesreče/smrti ta denar dobijo svojci....

dolgoročno pa je seveda najboljša rešitev bogati očka :palec:

Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimi

sanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje.

hm...bom dobila še slabo vest, ko vas tako berem x:Ix x^x ........bolj kot za varčevanje skrbim, da denar kroži... x:Dx :inocent: .........pa nek tak hecen odnos mam do tega...prepričana, da denar bo.....in da pride, kolikor potrebujem......ne vem od kod mi tako zaupanje :8):

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Saj je prav, da je tako, jaz tudi takole približno funkcioniram, včasih pa pač varčujem, če vem, da je ena večja zadeva v igri x;)x .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

x:Dx Ampak roko na srce- najmanj dve leti še ziher ne bom nič varčevala.

In konec koncev - kje pa tudi piše, da se bom učakala starosti 60 in več let? Ja, vem....zdaj me bo Aya kregala x:Dx, ampak tole je pač čisto strelčevo razmišljanje. Denar se me ne drži kaj preveč za ziher pa se še zapufam(tole je pa malo škorpijonovo zraven).

Otrokom bom po svoji smrti zapustila nekaj nepremičnin. Kaj bodo s tem naredili ne vem. Kaj dosti keša pa verjetno ne.

Tako, da v tem hipu imam dovolj ravno za preživetje- iznenadni keš, ki smo ga pač dobili pa bomo porabili za bajto(spet).

Mimogrede- denar pa itak mora krožit. Kako se naj vrne k meni, če ga ne potrošim? x:Dx x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Sam teli skladi so bolj za dolgoročno varčevanje, a ne?

Ja, mislim, da za vsako točko, ki jo prodaš prej kot v treh letih, plačaš 25% davek od dobička. Torej, če točka naraste iz 150 v 200 v dveh letih in pol, plačaš 12.5 sit davka. Mislim, da je tako, nisem prepričan. x:Dx

Ja točno tko je.

Ja sam ka mali pao s lipe

• 1 month later...
najbolj se splača vezati tolarje in to po možnosti za

čim krajši rok, malo manj ugodne so tuje valute..

Zakaj je manj pametno vezati tuje valute? Pa a ni, da če maš na daljši rok ne morš dvignt denarja pa tud obresti so višje.

Jz sm varčevala pr Euro računu za mlade. Sm vsakič dajala na stran, kupila eure in dala na račun- men se je obnesl.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Moje varcevanje...no ja no, z delnicami se nekaj "igram", sam rabim se veliko znanja.

Drugace imam nekaj denarja v Galileu in Rastku...starsi mi pa sami placujejo za tisti stanovanjski sklad.

V Galileu imam denar zato, ker sva s tipom rekla, da bova varcevala za potovanje v avstralijo ( vsak v svojem skladu)...sicer ne vem zakaj, mislim da je bila njegova ideja. Zdaj to odpade, ker sva se razsla xrolleyesx, jaz moram pa se pocakat eno leto, preden dvignem tisti denar, ker po 3 letih ne poberejo toliko obresti :) bomo vidli kaj bom...se ne obremnjujem trenutno.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Splača se varčevat edino v tolarjih z devizno klavzulo. Če že. Ali kašna alternativna oblika varčevanja, ki ga ponujajo redke (tuje) banke....

Nekatere banke ne omejujejo več z dolgoročnimi vezavami... lahko dvigneš denar takoj če je nujno, izgubiš del obresti...

Pri skladih je cela znanost... na grobo jih delimo na obvezniške, mešane in delniške... prav v tem vrstnem redu narašča tveganje a tudi možnost večjega zaslužka... prejšni donosi niso garancija za prihodnje donose.... Kot že rečeno pri predčasnem dvigu kot 3 leta se plača davek na donos (ne na celoten znesek), upoštevat je treba tut vstopno in izstopno provizijo in še na upravljalsko provizijo...

Malce lahko svetujem pri varčevanjih, če koga zanima, sem pri koritu, čeprav ne ravno na tem področju....

(na OS)

Lp

:shsh: :unsure: xnckrivx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...