Skoči na vsebino

Varčevanje

Tamburin

Recommended Posts

• Komentarji 208
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

u bistvu nisem na nobenmu faksu, ampak grem z mojo najdražjo prijateljico, k sav ble na valeti skpa, pa na maturantski izlet (čeprav sva ble na razlilčnih šolah sva pristali v istemu hotelu) no pa sem rekla, da grem pa še na absolventa z njo. ona hod pa na organizacijo v kranju. pa tvoj biši? sej dvomim da bom uživala z njem, ker sem zvesta svojemu x;)x
spet se mi je na bolš poslabšal
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx hehe, sej nism tko mislila, kot je zvenel! Pac vsi boste uzival..medtem, ko bomo eni v predavalnicah :o|o:

Moj bivsi...racunalnistvo....geek x:px

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

• 2 months later...

Evo, sem si odprla hranilno knjižico, pa vsak mesec nekaj malega polagam tja, imam Italijatožje xsrcx xsrcbumx xflirtx :flower: , si fuuuuuuuuuuul želim spet iti tja s Trudijem in Cyberčkom x:px :palec: .

Bo treba mal posanjarit spet, pa malo posurfat, pa mal knjigce sčekirat, kaj bi blo za it pogledat, sam nekaj bolj na severu, ker an jug imaš avto itak samo v eno smer, pol se ti pa zan primerit, da ostaneš brez x:Ix x;)x .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

• 1 year later...

dan

no, ce mi lahk mogoce poves!?

jst sm ulozu v ene sklade lansko leto (placuje se 1x letno) in sedaj je spet prisel cas da placam ponovno rento.

zenska, ki me je vpisala v skad mi letos povedala,da je v bistvu sklad cist v k. ker kao vse poberejo, ipd... in da se ujvaraj sedaj z novimi aktivnimi skladi, takimi, pri katerih se denar prenasa v tiste sklade, ki trenutno dobro poslujejo, ipd...

no, jst tej zenski itak ne zaupam vec, ker ce mi eno leto prej trdi da je nad sklad, drugo pa ga kurca, pomeni, da nima pojma!

Seveda gre za moj denar!

Takrat je tudi povedala, da lahko denar vzemam po dveh letih ven in prekinem nadaljevanje vplacil oz pogodbo.

Toda ni povedala, da ne bom dobil celotnega zneska in letos je povedala, da bi bil tak znesek zelo majhen (cca, samo 20%) denarja.

Seveda mi ni kajdosti jasno vec.

Sem se pozanimal, da se splaca vlagati samo v tiste sklade, nalozbe kjer je SLOVENSKA pogodba in ne tuja, ipd... kakor tudi so mi svetovali Medvesek Pusnik company... etc... ???

no, ze iz tega mojega posta bos ce imas res pojma, videl, da jaz nimam kaj dosti pojma x:Dx pac zato tukaj sprasujem.

za nadaljno svetovaje pa se seveda prav tako lahko dogovoriva!

----------

nekaj keša, nekaj v VP oz. IS, pa nepremičnine.

to je moj recept.

+ življenjsko naložbeno zavarovanje z garancijo najvišjih donosov. (po možnosti več polic).

pa kak biznis postrani.

:vio:

Bobby's financial solutions soon on www. x:Dx

Vse kar je varčevanje pod 1 letom je špekulacija,ne pa varčevanje!V tem obdobju vsi(tudi borzni analitiki) igrajo bolj na srečo.Kratkoročno se smatra za obdobje od 1-3 let,srednjeročno 3-8 let,dolgoročno pa od 10 let naprej.

Zasledil sem take in drugačne skeptike na forumu glede skladov,delnic,borze.Naj povem,da če bi kupil vse delnice,katere so kdaj obstajale v zgodovini borze in jih sedaj prodal,bi svoj zaslužek povečal za 30000%!Ta podatek je impresiven,čeprav so se vmes dogajale svetovne vojne,gospodarske krize,zlom ameriške borze v 20 letih prejšnjega stoletja.Torej je varčevanje v skladih edini legalni način v kapitalizmu,kateri lahko prinese večje donose.Banke vam garantirajo 1,4% letne obresti,toda samo do vsote 5300000,potem pa ni več nobenih garancij.Pri tem pa moramo še upoštevati letno inflacijo,katera je 3,8%,torej dejansko vsako leto zgubimo 2,4% naših prihrankov!Ko uložite denar na banko,ga oni lansirajo na trg kapitala(borzo),tam poberejo recimo 15% obresti,vam pa z velikim veseljem garantirajo tistih 1,4% xrolleyesx .Zato pa so vse banke oblečene v marmor in steklo x:Dx .

V razvitih kapitalističnih sistemih,kjer ni nič brezplačno,sistem varčevanja v skladih uporabljajo za šolanje otrok,pokojnino,investicije....Kako naj družina srednjega sloja v ZDA privarčuje 2 krat po 100000$,kolikor stane šolanje na faksu????Samo na ta način!

Torej pogosto sete postavili vprašanje,kaj se najbolj splača?Odvisno je od vsakega posameznika,toda za svojo penzijo in sociaalno varnost boste morali poskrbeti sami!! x;)x Torej varčevanje v večih vzajemnih skladih,vključenim v življensko in nezgodno zavarovanje.To pomeni,da ste po domače "full kasko"zavarovani.Zakaj v večih skladih?Ker razpršenost naložbe pomeni tudi varnost ali kot pregovor pravi:Nikoli ne stavi vse na enega konja.Zakaj na dolgi rok?Ker edino dolgoročno vlaganje po sistemu vsak mesec ob istem času enako vsoto,pomeni velik in relativno velik donos.To bi lahko bolje videli na grafih donosa za 10 in več let nazaj!Zakaj je zraven pametno vključiti še nezgodno zavarovanje?Vse je lepo in prav dokler ste zdravi in sposobni za delo.Kaj pa če se zgodi,da ostanete invalid?Kako boste plačevali obroke za penzijo?Odvisni boste od miloščine države!Torej poskrbite sami zase!Mogoče lahko pomagam,glede na to da se profesionalno ukvarjam s to tematiko.

hmm, alf, ti si naračunal pri delnicah v vsej svoji zgodovini 30 000% procentni donos. in če všteješ še vso inflacijo od tistega "datuma", ko si začel računat donos delnic? bi bil še vedno dovolj močno v plusu?

Sicer me pa zanima, kako kvalitetno se lahko živi sedaj s povprečno neto plačo, ko jo kako četrtino ali celo več vložiš v razne sklade, naložbena in življenjska zavarovanja? in ob tem furaš še familijo in gospodinjstvo. In zato gre moje razmišljanje v drugo smer. Ko bi vsak namenil vsak dan recimo pol ure (namesto BAR-a x:o)x ) za razvoj svoje finančne inteligence in pismenosti, da bi malo študiral zakone finačnih trgov in kapitala, verjamem, da bi lahko s tako pridobljenim znanjem, seveda, če bi ga tudi v praksi uporabil, zaslužil več, kot s svojo službo, kljub vsem študijskim letom navkljub. Lahko bi se spustil v bolj "tvegane" posle, ki bi bili z njegovim znanjem mala malica, medtem, ko si finančno nevedni ljudje niti sanjati ne bi upali o takem "tveganju". In taka igra je lahko povrhu še zabavna, seveda, če jo igraš v mejah svojih zmožnosti x;)x

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Guest mačona
kar varčujem, imam v "nogavici" x:Dx , zaenkrat se še nisem odločila, da bi odprla varčevalni račun za mlade, ker obresti niso preveč spodbudne, pa tudi nikoli ne vem, kaj si bom zmislila sproti in spremenila načrte. z denarjem delam bolj iz trenutnih nagibov. res nisem preveč varčen in varčevalen tip človeka, vseeno pa vztrajno šparam, če mam nek jasen cilj pred sabo. v nasprotnem primeru mam ves keš le za sproti. sigurno pa bom v bližnji prihodnosti odprla tudi varčevalni račun, ampak bom gor dajala keš, ki bo "pozabljen", namenjen za daljnosežne načrte. za take stvari, recimo orbitrek, pa se mi zdi bolj, šparati v "nogavici". x:)x

no fajn, da si spet obnovil tole.

poznam, kar si napsial, slisal veckrat ze... kolikor sem poslusal razlicne agente podjetij, ki se ukvarjajo ali s skladi govorio podobno kakor ti.

Edino kar me je motilo je, da so mi hoteli prodati 'paribas' ker seveda agent dobi najvecjo provizijo.

KLČjub temu da je krovni sklad, menim, da tisti malo pod njim ni cisto nic manj varne kakor krovni. S vedno ima menda vsj 10 do 15 podjetij pod seboj ali celo vec.

Veprav, po pravici povedato so meni tele zadeve precej sive! temne ali kakorkoli pac nic kaj svetle.

Kot neka nuja, ki se je pokazala med ostalo sivini in crnino, ki prinasa laikom edine moznosti. 'Poznavalci' pa so itak vkljuceni v sivi krog, iskajoc boljse prilike. :sori:

he he... x:Dx

V glavnem, ce ma kdo cas se mal usest zmano (povabim na pijaco), mislim izmed vas poznavalcev, da se pogovorim kam srednjerocno ali dolgorocno vlagati, se ne bi branu.

Ce pa ste kakrsnikoli agenti, svetovalci, zastopniki, ipd... pa toliko bolje za vas.

Skratka zanima me kaj je z mojim obstojecim vlaganjem in kako naprej!

--------

Vse kar je varčevanje pod 1 letom je špekulacija,ne pa varčevanje!V tem obdobju vsi(tudi borzni analitiki) igrajo bolj na srečo.Kratkoročno se smatra za obdobje od 1-3 let,srednjeročno 3-8 let,dolgoročno pa od 10 let naprej.

Zasledil sem take in drugačne skeptike na forumu glede skladov,delnic,borze.Naj povem,da če bi kupil vse delnice,katere so kdaj obstajale v zgodovini borze in jih sedaj prodal,bi svoj zaslužek povečal za 30000%!Ta podatek je impresiven,čeprav so se vmes dogajale svetovne vojne,gospodarske krize,zlom ameriške borze v 20 letih prejšnjega stoletja.Torej je varčevanje v skladih edini legalni način v kapitalizmu,kateri lahko prinese večje donose.Banke vam garantirajo 1,4% letne obresti,toda samo do vsote 5300000,potem pa ni več nobenih garancij.Pri tem pa moramo še upoštevati letno inflacijo,katera je 3,8%,torej dejansko vsako leto zgubimo 2,4% naših prihrankov!Ko uložite denar na banko,ga oni lansirajo na trg kapitala(borzo),tam poberejo recimo 15% obresti,vam pa z velikim veseljem garantirajo tistih 1,4% xrolleyesx .Zato pa so vse banke oblečene v marmor in steklo x:Dx .

V razvitih kapitalističnih sistemih,kjer ni nič brezplačno,sistem varčevanja v skladih uporabljajo za šolanje otrok,pokojnino,investicije....Kako naj družina srednjega sloja v ZDA privarčuje 2 krat po 100000$,kolikor stane šolanje na faksu????Samo na ta način!

Torej pogosto sete postavili vprašanje,kaj se najbolj splača?Odvisno je od vsakega posameznika,toda za svojo penzijo in sociaalno varnost boste morali poskrbeti sami!! x;)x Torej varčevanje v večih vzajemnih skladih,vključenim v življensko in nezgodno zavarovanje.To pomeni,da ste po domače "full kasko"zavarovani.Zakaj v večih skladih?Ker razpršenost naložbe pomeni tudi varnost ali kot pregovor pravi:Nikoli ne stavi vse na enega konja.Zakaj na dolgi rok?Ker edino dolgoročno vlaganje po sistemu vsak mesec ob istem času enako vsoto,pomeni velik in relativno velik donos.To bi lahko bolje videli na grafih donosa za 10 in več let nazaj!Zakaj je zraven pametno vključiti še nezgodno zavarovanje?Vse je lepo in prav dokler ste zdravi in sposobni za delo.Kaj pa če se zgodi,da ostanete invalid?Kako boste plačevali obroke za penzijo?Odvisni boste od miloščine države!Torej poskrbite sami zase!Mogoče lahko pomagam,glede na to da se profesionalno ukvarjam s to tematiko.

opa, ti mas pa zgleda full izkusenj ane!? xcivx

--------

hmm, alf, ti si naračunal pri delnicah v vsej svoji zgodovini 30 000% procentni donos. in če všteješ še vso inflacijo od tistega "datuma", ko si začel računat donos delnic? bi bil še vedno dovolj močno v plusu?

Sicer me pa zanima, kako kvalitetno se lahko živi sedaj s povprečno neto plačo, ko jo kako četrtino ali celo več vložiš v razne sklade, naložbena in življenjska zavarovanja? in ob tem furaš še familijo in gospodinjstvo. In zato gre moje razmišljanje v drugo smer. Ko bi vsak namenil vsak dan recimo pol ure (namesto BAR-a x:o)x ) za razvoj svoje finančne inteligence in pismenosti, da bi malo študiral zakone finačnih trgov in kapitala, verjamem, da bi lahko s tako pridobljenim znanjem, seveda, če bi ga tudi v praksi uporabil, zaslužil več, kot s svojo službo, kljub vsem študijskim letom navkljub. Lahko bi se spustil v bolj "tvegane" posle, ki bi bili z njegovim znanjem mala malica, medtem, ko si finančno nevedni ljudje niti sanjati ne bi upali o takem "tveganju". In taka igra je lahko povrhu še zabavna, seveda, če jo igraš v mejah svojih zmožnosti x;)x

--------

opa, ti mas pa zgleda full izkusenj ane!? xcivx

--------

x:o)x v bistvu ne, samo poskušam nekako logično povezati, kar preberem iz knjig, člankov ipd... x:Ix

sem pa še preveč zelen, da bi se začel igrat s svojim denarjem, ker niti še nimam rednih dohodkov. In tisto, kar privarčujem, dejansko vlagam (v glasbeno opremo povečini), kar se mi nekako že obrestuje z igranji ipd x;)x

Takoj, ko bom imel redne dohodke, še preden si kako družino ustvarim, bom pa varčeval v skladih, zavarovanjih, nekaj denarja pa se bom učil oplemeniti tudi na bolj tvegane načine na borzi ali kje drugje...ampak take vsote, katere ne bom preveč pogrešal...važne so izkušnje in znanje, da si bom lahko v zrelih letih znal bolje oplemenititi svoj denar, in da me ne bo preveč strah prihodnosti na stara leta

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Ja 300000% z inflacijo!!Zakaj gredo borzni indeksi na dolgi rok vedno navzgor,še posebno med vojno?Ker ni mogoče preprečiti razvoja in industrijske rasti,med vojno pa se le ta še poveča,torej je strah pred gosp. zlomi odveč.

Sicer pa mislim,da 25 eurov mesečno zmore večina ljudi,kolikor znese minimalni obrok.Ko pa si že pri povp. neto plačah,katere služijo tudi kot osnova za izračun pokojnine,me zanima kakšne bodo šele te,katere sedaj predstavljajo 72%,do leta 2018 pa naj bi padle na vsega 38%.Kako bodo pa potem živeli? xrolleyesx Ne pozabite 1,4 slovenca dela za enega penzionista.Vlada namerava premakniti starostno dobo za vse na 70 let.Z naložbenim varčevanjem sam odločiš,kdaj boš šel v penzijo!!

Jaz varcujem pri Triglavu najnizji znesek 25 evrov, nalozbeno zivljenjsko zavarovanje, ne spoznam se na to, pac imam zlahtnika, ki je delal pri vec zavarovalnicah in mi je zatrdil, da tole gre RES za dodatno penzijo in to je to, kar me zanima. Delavska raja baje placuje po 50 evrov povprecno (po njegovih besedah, ki temeljijo na izkusnji), visji sloj ali ce hocete, ljudje z boljsimi placami, pa po 100 evrov ali vec mesecno za penzijo.

Za nezgodo si jaz nic ne placujem. Zakadim tudi nekaj in skoda tega keša, bom drugo leto sklenila še eno varcevanje za penzijo. Niti ni treba, da bo na koncu slo res za penzijo, ker lahko ga porabis tud drugac. Imam pa na dobo 25 let. Baje obcutno premalo. Moje vrstnice so si dale ze pred leti na 50 evrov in na 40 let.

Moj kolega, ki placuje pri Merkurju klasicno zivljenjsko zavarovanje in sicer 10 tisoc sit, pa mu Merkur pobere od tega celih 5 tisoc za nezgodno zavarovanje. Recimo da se mu nic ne bo nikol zgodilo in bo lepo docakal starost...pri cemer se mu bo za penzijo stelo samo tistih 5tisoc, ki ostane. Da ne govorim o zelo nizkem procentu obresti.

Varčevanje pri Triglavu ima eno veliko pomankljivost:Varčuješ lahko samo v triglav skladu!To pomeni,da kršiš pravilo razpršenosti naložbe.Priporočam ti,da skleneš še eno naložbeno varčevanje za isto vsoto vendar pri drugi zavar.,kjer lahko varčuješ v 6 različnih skladih.

Klasična zavarovanja pa raje prekinite,ker vsa donos pobere zavarovalnica,vi pa še inflacijo v 20 letih ne pokrijete.

Jaz imam svoje finance malo razpršene, pa me prav zanima vaše mnenje..........................Eno življensko zavarovanje za 25 evrov mesečno imam pri GENERALI - že enih 7 let, drugo pri GRAWEapollo za otroke - tud 25 ev., potem pa imam še nekaj (enkratno vplačilo) pri vzajemnem skladu PROBANKA - ALFA in na koncu, kjer me pa najbolj zanima vaše mnenje so še delnice iz časov, ko smo jih pač dobili, se pravi delnice MEDALJONA. Te so nekaj časa kar precej rasle, toda zadnje leto pa so kar precej padle in sedaj stojijo na istem???????????????. Vaše mnenje......Kaj naj z njimi............vsak nasvet prav pride, zato jih bom vesela.... x?x x?x x?x x?x

Jaz imam svoje finance malo razpršene, pa me prav zanima vaše mnenje..........................Eno življensko zavarovanje za 25 evrov mesečno imam pri GENERALI - že enih 7 let, drugo pri GRAWEapollo za otroke - tud 25 ev., potem pa imam še nekaj (enkratno vplačilo) pri vzajemnem skladu PROBANKA - ALFA in na koncu, kjer me pa najbolj zanima vaše mnenje so še delnice iz časov, ko smo jih pač dobili, se pravi delnice MEDALJONA. Te so nekaj časa kar precej rasle, toda zadnje leto pa so kar precej padle in sedaj stojijo na istem???????????????. Vaše mnenje......Kaj naj z njimi............vsak nasvet prav pride, zato jih bom vesela.... x?x x?x x?x x?x

Imaš klasična življenska zavarovanja,kar ni dobro!V vsakem primeru boš zgubila precej vloženega denarja,zato priporočam,da police odkupiš in za 50 EUR narediš naložbeno življensko zavarovanje.Pri GENERALIJU pa ne delajo nobenih težav pri odkupih,GRAVE pa sicer ima ene pasti,katere pa ti lahko,če boš zainteresirana,razložim.ALFO od probanke,bi pa vzel ven,ker nima pravega programa in s tem perspektive,in denar vložil v azijo,energijo,ali pa vzhodno evropo.Čim bolj razpršiti naložbo med te tri!

Za MEDALJON bo pa jasno januarja,ko predstavijo letni plan,kako in kaj,tako,da počakaj.

Uh ste se razpisal......Ajd, eno splošno pitanjce, za obične smrtnike, ne premožne.......imaš 500 jurjev do 2 mio sit viška.....kaj nardite znalci z njimi? :inocent:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Nisem še videl naložbenega življenjskega zavarovanja, kjer bi zavarovalnica omogočala vlaganje v več skladov. Sem pa že videl vezano na krovni sklad, kjer pa dosežeš isto - z enim skladom.

V sklad - priporočam sklade Franklin Templeton.

Pozanimi se za vip-gip s naložbeno zavarovanje od TILIJE.Lahko varčuješ v 6 skladih ,zbiraraš pa lahko med 12 skladi.Tako delniški,mešani in obvezniški,tako domačimi,kot tudi tujimi skladi(WIOF-luksemburškimi).

Guest Belcebub_
Od kdaj pa ima ta sklad dovoljenje agencije za vrednostne papirje???Kako naj se izvrši naložba?Pod mizo??

Še en nakladač... Vloga je na ATVP že od decembra lani, ATVP pa krši zakon, ker ne da odgovora že eno leto, rok je pa 14 dni.

Drugače pa sploh ni nobene težave. Formalno papir podpišeš v Avstriji pa je. Vlagatelju država itak ne more nič, ker ne dela nič nezakonitega, podjetju pa tudi ne.

Naložba se izvede pa čisto enostavno. Na banki nakažeš denar v ta sklad.

Pozanimi se za vip-gip s naložbeno zavarovanje od TILIJE.

Tudi o življenskih zavarovanjih sem poučen. E&S trži tudi VIP polico od Tilije, ki ima vlogo vezano na sklad PFS.

Življenjsko zavarovanje bom sklenil, ko bom imel otroke, prej pa ne, ker je neumnost. Eno življenjsko zavarovanje imam ohranjeno samo zaradi tega, ker so me preden sem se poučil o tem, pa sem zadel akcijo, kjer gre ves denar v sklad, pa še nezgodno zavarovanje je ugodno.

Popravljeno -> Belcebub_

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...