Skoči na vsebino

Varčevanje

Tamburin

Recommended Posts

Še en nakladač... Vloga je na ATVP že od decembra lani, ATVP pa krši zakon, ker ne da odgovora že eno leto, rok je pa 14 dni.

Drugače pa sploh ni nobene težave. Formalno papir podpišeš v Avstriji pa je. Vlagatelju država itak ne more nič, ker ne dela nič nezakonitega, podjetju pa tudi ne.

Naložba se izvede pa čisto enostavno. Na banki nakažeš denar v ta sklad.

Tudi o življenskih zavarovanjih sem poučen. E&S trži tudi VIP polico od Tilije, ki ima vlogo vezano na sklad PFS.

Življenjsko zavarovanje bom sklenil, ko bom imel otroke, prej pa ne, ker je neumnost. Eno življenjsko zavarovanje imam ohranjeno samo zaradi tega, ker so me preden sem se poučil o tem, pa sem zadel akcijo, kjer gre ves denar v sklad, pa še nezgodno zavarovanje je ugodno.

Torej so vsi ki se držijo zakonov nakladači!?

Ni nobenih težav,ker se sam zakon zaenkrat ne kontrolira,a Bajuk & company pripravljajo kontrolo preko nakazil,ker hočejo pobrati davke!Do takrat pa veselo na delo,vendar moraš vsakega seznanit,da stvar ni zakonita!

E&S trži vip-gip ne pa vip-gip S,razlika je velika!!!Drugo pa trži samo starfin z pomočjo SFM-group.

Glede življenskega zavarovanja pa imaš mogoče prav,vendar a ni boljše varčevati dolgoročno majhne vsote,kot pa da čakaš otroke in družino.Ustvari si družino šele ko je poskrbljeno za tvojo soc. varnost,ne pa obratno.Nezgodna zavarovanja si pa zelo ugodna v takem dolgoročnem paketu.Naprimer za 6 eur mesečno dobiš 60000eur invalidnosti.

Pa ne se kregat,sej se sam informiramo,informacije so pa zlato!

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 208
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest Belcebub_
Torej so vsi ki se držijo zakonov nakladači!?

Ne. Samo neumno se mi zdi sklicevati se na naš ATVP, ker itak zavira vso konkurenco, ker naši obstoječi upravljalci nočejo konkurence.

Ni nobenih težav,ker se sam zakon zaenkrat ne kontrolira,

Pa, ker zakon ni usklajen z direktivami EU. Tako, da, če bo država hotela kaj zaostriti, se bo znašla v težavah. Edina pot je liberalizacija zakonodaje in nič drugega.

a Bajuk & company pripravljajo kontrolo preko nakazil,ker hočejo pobrati davke!

Kontrola preko nakazil se pa že dogaja - vsaj za večje zneske. Ampak itak za večino ljudi ni problema, ker ti država pobere davek že pri plači. Vlaganje v tuje vrednostne papirje pa je dovoljeno že več kot eno leto.

Pri nakazilih bodo imeli probleme samo tisti, ki so tako ali drugače utajevali davke.

Naslednje leto bo še bolj ugodno za vsa podjetja, ki tržijo podobne sklade kot E&S. Trenutno sprejeti zakon, ki začne veljati naslednje leto, dodatno spodbuja ljudi, da začnejo vlagati v tujino, ko pa si dajo izplačati denar pa npr. v Avstrijo, pa država ne bo mogla nič. Postali bomo edina država z obdavčenimi kapitalskimi dobički.

Do takrat pa veselo na delo,vendar moraš vsakega seznanit,da stvar ni zakonita!

Stvar je zakonita. Podjetje je uradno registrirano v Sloveniji. Vsakega pa itak seznanimo z vsem potrebnim. Stranka itak ne dela nič zakonitega. Podjetje pa uradno tudi ne.

Glede življenskega zavarovanja pa imaš mogoče prav,vendar a ni boljše varčevati dolgoročno majhne vsote, kot pa da čakaš otroke in družino. Ustvari si družino šele ko je poskrbljeno za tvojo soc. varnost,ne pa obratno.

Saj že dolgoročne majhne vsote. Edina razlika je v tem, da ne plačujem dodatne premije zavarovalnici, ampak dam denar v sklad.

Zase sem poskrbel z nezgodnim zavarovanjem. Ne vidim pa, zakaj bi zavarovalnici plačeval denar prej, kot je potrebno. Glede na to, da imam nezgodno zavarovanje, je pravzaprav edina stvar, ki bi jo direktno z življenjskim zavarovanjem pridobil ta, da bi ob moji smrti upravičenec dobil celotno zavarovalno vsoto. Trenutno pa nimam nikogar, ki bi bil odvisen od mene, kredita pa tudi ne, tako, da res ne potrebujem življenjskega zavarovanja.

Guest Belcebub_
Kako to da tega ne veš oz. da nisi sposoben kliknit na eno stran (recimo Merkur) in si prebrat?

Kako to, da ti tega nisi sposoben napisati v nekaj stavkih?

Tvoj način me spominja na "svetovalce" kot pri raznih Amwayih itd... jaz in noben drug... opcij je pa milijon xrolleyesx

Opcij je miljon, ampak je treba priznati, da niso vse enako dobre. Ti pa mene spominjaš na podobno. Življenjska zavarovanja najboljše za vse.

Jaz sem čisto jasno napisal, za koga so življenjska zavarovanja. Za nekatere so dobra, ne pa za vse.

Guest Belcebub_
Za povprečnega Slovenca, ki nima časa spremljat nihanja vsak dan/teden, ki ima dosti drugih obveznosti, je sigurno naložbeno življenjsko zavarovanje z varčevanjem v inv. skadih najboljše.

Od kje ti ta ideja?

Zakaj bi moral nekdo, ki ima denar v skladu vsak dan gledati tečaje? A sploh veste, kaj pomeni vzajemni sklad? Jaz imam občutek, da ne.

Vzajemni skladi so narejeni ravno za povprečne Slovence, ki nimajo časa spremljati nihanja vsak dan. Denar daš v sklad, potem pa profesionalni management skrbi za to, da dela donos.

Če hočeš varno naložbo, daš denar v en globalni sklad, čez N let pa dvigneš. Povprečni pričakovani donos je odvisen od tipa sklada.

Ali zna kdo razložiti, kaj pridobim z življenjskim zavarovanjem v primerjavi s skladom, če mi ni treba skrbeti nič za primer smrti? Garantirani donos čez N let tudi ne pride v poštev.

Bogatejsi pa tako ali tako dajejo velike zneske, kupujejo nepremičnine in imajo zraven klasično življ. zavarovanje.

Bogatejši, ki imajo čas in jih vlaganje zanima, sami delajo z vrednostnimi papirji, ne rabijo niti skladov.

Sem kliknil na link, ampak nič v zvezi z življenjskimi zavarovanji.

Iskal sem pa posebej na straneh zavarovalnice Merkur. Iskalnik je rekel, ni našel.

Guest Belcebub_
Vecina ljudi bi morala bit zivljenjsko zavarovana.

Zakaj?

Ampak namesto tega raje passata ful kasko. Kako pa to,da ti ne potrebujes zivlj. zavarovanja?

Kot sem že rekel. Edino, kar pridobim z življenjskim zavarovanjem je to, da nekdo v primeru moje smrti dobi denar. Vse ostalo pokrijem z nezgodnim zavarovanjem + neposrednim vlaganjem v vzajemne sklade.

Torej vse, kar potrebujem, dobim za manj denarja, kot pa pri življenjskem zavarovanju.

Ali lahko navedes kak boljsi primer, kjer lahko oseba mesecno vplacuje v sklade in je zraven zavarovana?

Ja. Velja za primer, da nimaš nikogar, za katerega bi moral finančno poskrbeti za primer tvoje smrti.

Posebej plačuješ v vzajemne sklade in posebej plačuješ za nezgodno zavarovanje. Nižji stroški, kar pomeni, da imaš na koncu več denarja.

Belcebub, sramota da niti osnovnih funcij interneta ne poznaš...

Seveda jih poznam. Samo ti si govoril o največjem donosu, tu mi pa daješ primer najvišje vrednosti. Drugič se jasneje izražaj.

Če pa govorimo o TopGarantu, je to po mojem mnenju ena slabših možnosti:

ZAVAROVALNA VSOTA ZA PRIMER SMRTI

Zavarovalna vsota za primer smrti znaša 10% seštevka vseh predvideno vplačanih premij.*

Pri VIP polici Tilie, je zavarovalna vsota za smrt enako velika kot za doživetje, enako pri Slovenici.

:o|o: :ermm: xnckrivx :wacko: :blink: :sori:

joj.... jaz se tega ne vem, kaj naj vprasam, pa se mi zdi, da bi blo dobr kaj vprasat, ko ste taki znalci. xDDx

Nekak... 'nisem za to'. x:o)x x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest Belcebub_

Dodajam še en primer, kako izgleda rast sklada čez dolga obdobja in to kljub temu, da:

- ne zagotavlja prihodnjega donosa

- kakšno leto lahko naredi tudi negativni donos

http://www.cdx.at/webmaster3/esfonds.si/kunden/produkte/investmentfonts/Kapitalanlage.jpg

Tu pa lahko vidite še večjo sliko:

Če naredim povzetek vsega, kar sem vedel in kar ste mi uspeli povedati o življenjskih zavarovanjih:

Kaj pridobim v primerjavi z vlaganjem direktno v sklad: (upoštevam zgolj tisto, česar ne morem dobiti z nezgodnim zavarovanjem)

- V primeru moje smrti nekdo, ki ga določim, dobi vsaj zavarovalno vsoto že od vsega začetka

- Garantirano čez 20 let dobim vsaj seštevek vsega vloženega denarja (zaradi inflacije to ni ohranjena vrednost denarja)

Kaj izgubim v primerjavi z vlaganjem direktno v sklad:

- Od 10% do 20% denarja, ki gre za zavarovalno premijo

- Velik del likvidnosti (ne morem svobodno vlagati in jemati denarja)

Če torej naredim sklep:

Dolgoročno lahko rečem, da je verjetnost, da bo sklad naredil donos, ki bo večji kot inflacija, praktično zagotovljen.

Iz vsega tega logično sledi, da življenjskega zavarovanja ne potrebujem.

S tem se ne strinjam. Na vsaki polici lahko razpršiš premije na 4 sklade, v vsakega minimalno 10 eur. Tako da imajo različne portfelje in tvoje dejstvo o pomankljivosti ne drži.

Triglav Evropa je dober sklad, ki mu lepo kaže, TG ST1 je svoje najboljše že dal skozi, T Renta pa dela povprečno nekako po pričakovanjih, glede na to, da je mešan sklad. T Obvezniški pa dela majhen donos in ni primerljiv z recimo KD Bond.

Če temu ti praviš izbira,potem pa pač daj!Toda najboljša naložbena zavarovanja imajo na izbiro tudi po 20 skladov,katere lahko 1 letno menjavaš!Ob enem pa lahko varčuješ v 6 skladih.Triglav nima skladov,kateri bi vlagali v azijo!

Belcebub: neverjetno, tega pa do sedaj še nisem vedel... x:o)x

eh, nima smisla...

---

Mantis:

saj izračuni so narejeni na neke povprečne donose (recimo 6, 8, 11%), vse kar pišeš je sicer res, vendar teorij je toliko kot je ljudi in možnosti vlaganj, ne razumem zakaj pol sploh debatiraš,...

jaz bi tui raje delal terminske posle če bi imel čas, tam je veselica...

xrolleyesx

Probaj z medvalutnim trgovanjem!

x;)x

. Torej, če gledaš dolgoročno imaš praktično zagarantiran donos. Zato skladi tudi so namenjeni dolgoročnim naložbam.

Dlje, kot imaš denar v skladu, manj pridejo do izraza padci. Če pa vlagaš redno (npr. vsak mesec), pa imaš zraven še cost average efekt, pa se padci še manj poznajo.

quote]

S to teorijo se popolnoma strinjam ! :palec:

Glede nesmiselnosti naložbenega življenskega zav. se pa ne strinjam!Namreč,velika prednost tiči v tem,da je za boljše sklade potrebno vložiti višjo najmanjšo vstopno vsoto,npr.: 300 eur in kako si naj povprečen slovenec privošči vlaganje po cost average efektu,torej vsakič isto vsoto,ob istem času??Če pa hočeš naložbo razpršiti recimo v 6 skladov,to znese 1800 eur mesečno.Kako?In še na recimo 20 let!Tukaj nastopi prednost zav.,ker tam lahko vložiš že 10eur,torej 60 eur namesto 1800 mesečno.

Potem pa tega mnenja, da triglavski skladi kršijo pravilo razpršenosti naložb, ne bi pričakoval od enega profesionalca.

Edini primerni so po tvojem mnenju KD skladi, ki imajo največjo izbiro.

In po čem sodiš, da si profesionalec?

Prijatelj,

biti profesionalec ali pa profesionalno se ukvarjati z nečem je RAZLIKA, podobno kot je razlika med "podajati komentarje" ali "podajati kritike".

Jaz se ne ukvarjam profesionalno s tem in me zato zanima, zakaj ima moja polica in še od mojih prijateljev vložek le v Triglav Steber 1???

Ali je res samo ta ponudba, ali me je agent na Triglavu 'okol prnesu'? :sori: Zakaj mi ni ponudil vlagat v več skladov? xrolleyesx

Ko sem se mal zanimala, NIMA le KD možnost vlaganja v več skladov!!!

Popravljeno -> harmony

Ideas and not battles mark the forward progress of mankind.

Individuals, and not masses, form the culture of the race.

— L. Ron Hubbard, book Science of Survival

Aloha znalci,

Zanimivo tole prebrat... o slovenskih naložbah nisem še nič dobrega slišala, nažalost :fiju: Vedno rečejo naj se jim izogibam ...eh...

Me pa zanima ena druga zadeva in sicer dodatno zdravstveno zavarovanje.

WTF je tole vse skupaj? Kakšne so spremembe? Kaj se splača? Obstaja še vedno skupinska varijanta? Nekateri pravijo da ja drugi da ne...se bo pa treba odločit kmalu....

Kdo kaj ve o tem?

Hvala x:Xx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Je čisto vseeno, kje si! Glede zdravstvenega zavarovanja imajo vse tri zavarovalnice ENAKE POGOJE, le da Triglav ponuja še mali in veliki paket, če imaš pri njih že sklenjena kakšna druga zavarovanja, to pomeni da dobiš 5% ali 10 % popusta. Pri vzajemni dobiš 0.0000000000000...% delež, za Adriatic pa ne vem, kaj ponuja dodatno! DEJSTVO PA JE DA JE VSEENO KJE SI, KAR SE TIČE SAMEGA DODATNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA!

Ampak mene to ne zanima...jaz bi raje ostala pri temi KLASIČNA IN NALOŽBENA ŽIVLJENJSKA ZAVAROVANJA!!!

Popravljeno -> harmony

Ampak mene to ne zanima...jaz bi raje ostala pri temi KLASIČNA IN NALOŽBENA ŽIVLJENJSKA ZAVAROVANJA!!!

Sorry k te ne zanima....pa kljub vsemu hvala za odgovor.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Prosim. Sej rada pomagam, če lahko.

Veš, jaz nisem ravno strokovnjakinja za to, vem pa da ti podatki držijo!

Prosim, da ne širiš napačnih informacij na forumu, ki ga prebira veliko ljudi.

ČE imaš premičnine, nepremičnine zavarovane pri Triglavu, naredi DZZ tam. Za tri različne vrste zavarovanj (Primer: AO, KASKO, POŽARNO) dobiš mali paket 7% popusta. Na 5 različnih zavarovanj pa 14 % popusta. In DZZ pri Triglavu se šteje kot samostojna vrsta zavarovanja, ki lahko prinese popust na celoto.

Podobno velja za Adriatic, le da ne vem, kako imajo tam s popusti.

Se iskreno opravičujem, a priznaj da veliko nisem falila...vem da so mi iz triglava v septembru (pred vsemi temi kampanjami) rekli za 5% in 10%. Pa so potem mogoče zvišali! DEJSTVO pa ostaja ISTO, NE GLEDE KJE SI, NIMA VPLIVA NA DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE!!!!pika

Osebno sem zelo razočarana nad TRIGLAVOM in vašimi agenti!!!

Vašo polico sem na žalost že prekinila, vsote, ki naj bi jih dobila so bile PORAZNO SMEŠNO NIZKE!!!

Otroku niti štipendije ne bi mogla omogočit!

Agent je prišel, dobil podpis in odšel! Nikoli se mi ni javil, da bi me osebno obveščal in svetoval o morebitnih novejših in boljših zadevah!

Na žalost!

Na reklame Triglava ne padam več!!!

:eek: ...ko vse to mal preletim pomislim......hvala bogi, da glede na to kaj me vse čaka še kar nekaj časa ne bom mel "časa" še šparat..... xDDx Hujši ste kot pravniki..... :o|o: :vragec: x:Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Dobro, te razumem! Ljudje smo si različni.

Nisem konzervativen tip človeka, toda v mlade sklade kot je npr. Triglav Evropa ne dajem.

Raje izberem sklade in družbe z dolgoletno tradicijo, ki se lahko pohvalijo z zanesljivostjo!

Najbolj smešno mi je bilo, ko sem delal za Triglav in mi stranka reče: Ja, imam nekaj, samo ne vem, nekaj plačujem, je vredu? :)

In potem se zgražajo. :)

V redu, to je bilo in je zame že preteklost.

Našla sem, kar sem iskala. Sedaj imam osebnega svetovalca, ki se res zavzame!

In srečna sem, da je tako.

xokkx V redu. Želim ti vse najboljše xokkx

Ni potrebe, da si ironičen!!!

Navadno se na to odgovori s hvala :)

Malenkost.

Bom se jaz umaknila in dala besedo Alfu, Belcebubu in Bobnarju, ki imajo VEČ pojma o tem, ker je očitno, da obvladajo.

Vas je vse zanimivo brat. :xmas:

jst pa predlagam naslednje:

da bi se tisti, ki nas zanima vlagati v sklade, zavarovanja, nalozbe, karkoli ze, etc... zbrali in se pomenili z vsemi vami, ki se konkretno, poslovno ukvarjate s temi posli!

no, moram rect, da sem se ze dogovoril in zaenkrat bom rekel, da je bilo zanimivo.

a je se kdo za? :inocent:

namrec kle lahk razpredamo in se prerekamo do onemoglosti, valkira pa se vedno nau vedla kako naj iz 5 kurejv nardi 500; kar se sicer tudi DA!

no?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...