Marsa 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 valkira pa se vedno nau vedlace valkira, dvojni kozel s sco, nou vedla, kako naj marsa pol ve? jaz nikamor ne vlagam, razen vase. zakaj bi nekdo slabo obracal moj cash, ce ga lohk jaz ze slabo, sam je pr men vsaj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
evelin 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Belcebub Objavljeno Danes ob 08:58Kot vidim, se tukaj nekateri pogovarjate o zneskih 25 EUR itd. Pri takih zneskih ne pričakuj velikega denarja. Verjamem, da 25 EUR za nekatere ni nič, toda za tiste, ki smo pa le vlagali to malenkost, pa verjetno ni vseeno, če na koncu otanemo brez vsega. Tudi pri takšni vsoti morajo bit obresti. Normalno, da sorazmerno velike glede na vložek. Mene pri tej vsoti ne zanima ogromen zaslužek, želim le, da denar obdrži svojo vrednost plus obresti, ki bi naj bile vsaj malo večje kot, če imam denar na banki. Ko bom pa zmožna plačevat več, bom pa prav gotovo ta mesečni vložek zvišala in s tem pričakovala tudi večji doboček. Pa lep pozdrav................ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Lahko pa posodiš denar meni - za dobo vsaj 10 let. Obresti ti bom izplačeval letno, glavnico na koncu. Ponujam ti 3% obresti, lahko se še kaj pogajava.V tem primeru slovenski skladi odpadejo. 10 let je relativno kratka doba izkušenj. Ne ne, nisi razumel.......kot "čas" je bil mišljen denar. Urejam si stanovanjski blem, v roku cca. 5 let pa se pol mislim preselit v eno manjšo hišco, če mi rata. Avto je tud že kar star. Ob vseh investicijah, pa ne mislim šparat na račun "kvalitete življenja", rad si privoščim in fajn živim, tko da ne bo neke posebne možnosti za šparat......Ko bom si na jasnem kako in kaj, bi pa mogoče odvajal kakih 100-150 eurov mesečno kam, pol pa spet pridem radovednost past na to temo...... 3% letno? Hm....normalne bančne obresti pa so? No, sam sem (in deloma še) sicer varčeval na ziher, v okviru stanovanjske nacionalne sheme, ni posebnih donosov, v okviru rečmo "običajnega" varčevanja pa je kar kul..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Belcebub: Spoštujem tvoje mnenje in znanje,vender pomisli tudi to,da nisi edini,ki kaj o tem ve.Velikokrat imaš prav,včasih pa malo mimo usekaš! Ne vem točno,kaj delaš v firmi,katero reklamiraš,se mi zdi pa,da prodajaš sklade??Popravi me,če se motim.Jez sem namreč premoženjski svetovalec z vsemi licencami.Lohka se kdaj skupaj usedeva,pa kakšno rečeva.Tisto z 3% obresti,katere ponujaš nekaterim,so pa smešne!!Pa povej mi kako lahko nudiš garancije,katerih še banka ne more?Mogoče bom pa kaj novega izvedel Belcebub Objavljeno Danes ob 08:58Kot vidim, se tukaj nekateri pogovarjate o zneskih 25 EUR itd. Pri takih zneskih ne pričakuj velikega denarja.Verjamem, da 25 EUR za nekatere ni nič, toda za tiste, ki smo pa le vlagali to malenkost, pa verjetno ni vseeno, če na koncu otanemo brez vsega. Tudi pri takšni vsoti morajo bit obresti. Normalno, da sorazmerno velike glede na vložek. Mene pri tej vsoti ne zanima ogromen zaslužek, želim le, da denar obdrži svojo vrednost plus obresti, ki bi naj bile vsaj malo večje kot, če imam denar na banki. Ko bom pa zmožna plačevat več, bom pa prav gotovo ta mesečni vložek zvišala in s tem pričakovala tudi večji doboček. Pa lep pozdrav................ 25 EUR je veliko denarja za 80% Slovencev,zato jih ne poniževati,ker ste vi ravnodušni do takih vsot!Vsak po svojih zmožnostih in potrebah!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Kontradiktorno. Kaj pa je tukaj kontradiktornega,ali ti je pa argumentov zmanjkalo?? Se strinjam s hrmony,da je veliko bolj pregledno in hkrati varno,če denar naložiš v sklade z dolgotrajno tradicijo.Seveda niso,tako donosni,imajo pa manjša nihanja v gibanju tečajev,s tem pa tudi boljši psihološki vpliv na človeka.Najboljši svetovni skladi so po tem načelu rangirani,oz. jim svetovna agencija za vred. papirje podeli zvezdice(1-5).Takih z petimi zvezdicami je zelo malo,pa še velike vstopne vsote so potrebne!V nekem(ne delam reklame) naložbenem zavarovanju je 5 skladov,3 z 3 zvezdicami,1 z 5zvezdicami,1 z 2!Če katerega zanima,samo preko zasebnega sporočila! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 jst pa predlagam naslednje: da bi se tisti, ki nas zanima vlagati v sklade, zavarovanja, nalozbe, karkoli ze, etc... zbrali in se pomenili z vsemi vami, ki se konkretno, poslovno ukvarjate s temi posli! no, moram rect, da sem se ze dogovoril in zaenkrat bom rekel, da je bilo zanimivo. a je se kdo za? namrec kle lahk razpredamo in se prerekamo do onemoglosti, valkira pa se vedno nau vedla kako naj iz 5 kurejv nardi 500; kar se sicer tudi DA! no?Po mojem mišljenju je bolje,da se vsedeš z vsakim posameznikom,in si potem sama ustvariš mnenje,kdo ti zna stvar najbolj realno z vsemi "hakelci" razložiti! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Potem pa tega mnenja, da triglavski skladi kršijo pravilo razpršenosti naložb, ne bi pričakoval od enega profesionalca. Edini primerni so po tvojem mnenju KD skladi, ki imajo največjo izbiro.In po čem sodiš, da si profesionalec? Sami skladi jih ne kršijo,TI JIH!!Dolgoročna naložba za 20 let na teh skladih??Hvala ne!Ne delam za KD,in tudi ne tržim njihovih skladov!Tudi tebi vso srečo!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Samo ponavadi tiste 'hakelce' svetovalci pozabijo povedati.Imaš prav in ne ponavadi,ampak praviloma! Zato pa pravim,da se moraš z večimi usesti in sama presoditi.Na žalost je vsakega Slovenca že vsaj enkrat,ali večkrat "nategnil" kakšen zav. agent ali kvazi svetovalec.To pa še ne pomeni,da so vsi takšni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Razloži mi prosim tole.Če vlagas v TGST1, Evropo, Rento in še v Obvezniškega, a ni dobro razporejen denar?A misliš, da vsi ljudje zaupajo Aziji? Konzervativci sigurno ne.In delal sem za Triglav, zdaj delam za KD, se ne skrivam za zasebnimi sporočili. Tudi tebi vso srečo.Prosim poglej že enkrat,detaljno katere firme,obveznice kupujejo??Kdo pa govori samo o Aziji?Dobro pa je če jo imaš,dokler je v takem razcvetu,ne vse samo kot smetano za povrhu!Ko pač stvar neha delat,jo prestaviš drugam,torej od kje ti trditev,da je tvegano,če pa imaš kritje drugih 5 skladov?Torej delaš za KD,ker ti dobro plačujejo,da delaš kaj??Plačan si,da prodajaš KD sklade v prepričanju,da so najboljši!A misliš,da ne bi bilo boljše,če bi lahko izbiral z vsem kar je na tržišču?Temu jez rečem,da stranki ponudiš tisto,za kar dobiš najboljšo provizijo,ne pa tisto,kar dejansko rabi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 H KD-ju sem prestopi prav zaradi tega, ker mi je kar nekaj strank samih reklo, da bi raje pri KD vlagalo. Jez sem pa mislil,da se nečesa primeš zaradi svojega znanja,verovanja! Saj te razumem,pač prijel si se najboljše ponudbe zate in definitivno je KD boljše od Triglava! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Povej mi ti boljšo ponudbo o razpršitvi, likvidnosti drugih ponudnikov. Imaš več izkušenj od mene , zato upam ,da dobim konkreten odgovor.Kje pa ti delaš?Boš dobil konkreten odgovor,vendar ponoči,ker grem delat,kaj?Neodvisni premoženjski svetovalec!Pa dobr bodi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
evelin 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Ne vem kako lahko nekdo trdi, da si lahko vsaj 80% Slovencev privošči mesečno vsaj 50 EUR za varčevanje.. Ali si tako naiven, ali pa enostavno nočeš vedet, koliko ljudi se komaj prebija iz meseca v mesec............Resnično neprimerna pripomba!!!!!!!!!!!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 če nekdo reče zase da ni konzervativen, hkrati pa, da ne misli vlagat v nove sklade ker niso ovrednoteni glede na prejšnje donose (kar je logično da ne morjo bit), je to čisto kontradiktorno. ne vem kaj je tu za razlagat, počutim se kot v osnovni šoli, ko je treba povedat, napisat in še naslednji dan ponovit... hehe, no pain no gain... sam nažalost ne varčujem v skladih niti nimam denarja za to, 50€ na mesec dat na stran je preveč za študenta mojega kalibra... če pa bi imel več denarja bi šel direkt na borzo, brez skladov... če že lastni sklad sam pol bi rabil pa res velik denarja hihi... anyway na banki le in samo če se ponesreči zgodi da varčujem tam (recimo obresti zato ker imam denar na računu, pa tam ga itak ni veliko... tko da ... ) Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 ..heh, skladi so ze v redu... za mojo mami, denimo... ce pa mas vsaj nekaj znanja s tega podrocja, je pa to slabo nalozen denar, dejte raje meni ta denar... ... pa tistih 30000% donosa, ki jih (mislim da) Belcebub omenja, v preteklosti niti ni kdo ve kako visok donos... v Sloveniji se par let nazaj skoraj ni dalo falit... niti nisi rabil bit nevemkaxen financni expert... in tako je se danes(sicer ne v Sloveniji)... samo najti je treba trge, ki so v fazi v kateri je bil slovenski v tistem obdobju... ...ce pa si se mal maherja in si pripravljen mal vec tvegat (terminski posli)... pol pa lahko o resnih denarjih govorimo... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
child 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 js sem se odločila, kar za študentsko varčevanje- to, kar daš vezat za določen čas. pa še država mi itak jemlje vsak mesec četrt plače, ker zaslužim več kot sto jurjev. če nebi šparala, bi pa zagonila kr nekam pomoje, tko, da je to kr fajn, da je tko kt je- sam bo itak šlo vse za šolo,tko,da je tko kt, da nimam tega dnara. Citiraj Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
harmony 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Se popolnoma strinjam z našo mantis glede cigaret. Enkrat pred 6 meseci sem nekomu izračunala (kot zdravnica), da porabi mesečno, če pokadi 1 škatlico na dan, ca. 12.000,- SIT. Predlagala sem mu, če bi zapravil na mesec le 6.000,- za cigarete, drugo polovico pa dal za otroka na stran (otrok živi pri mamici, so ločeni itd.). Tako bi zmanjšal število cigaret in naredil vsaj nekaj zase in pomagal bi tudi otroku. Meni se zdi to precej optimalna in spodbudna rešitev, njemu se pa ni. Še vedno kadi tako kot prej, za otroka pa varčuje na banki. Ah, ja, nikogar ne moreš prepričat, če sam ni za to! Citiraj Ideas and not battles mark the forward progress of mankind. Individuals, and not masses, form the culture of the race. — L. Ron Hubbard, book Science of Survival Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Predlagala sem mu, če bi zapravil na mesec le 6.000,- za cigarete, drugo polovico pa dal za otroka na stransvaka cast, to si mu pa zelo dobro in clovesko predlagala, da ni cist eno samo odrekanje, pa je jasno, da nasvet ne bo upostevan in kvecjemu vzet s slabo voljo. res je mantis...mene je raz*, ko je folk vedno *bil brez casha*, pol so sli pa na kavice pa vse... pa po mobijih so eno uro cvekal pa tak.... pa v kino so vedno lohk sli pa kup enih najvecjih brezveznarij so mel in to vedno prvi! "Civilizacija je neskoncno mnozenje nepotrebnih potreb."(Mark Twain) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
harmony 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Belcebub Objavljeno Danes ob 08:58Kot vidim, se tukaj nekateri pogovarjate o zneskih 25 EUR itd. Pri takih zneskih ne pričakuj velikega denarja.Verjamem, da 25 EUR za nekatere ni nič, toda za tiste, ki smo pa le vlagali to malenkost, pa verjetno ni vseeno, če na koncu otanemo brez vsega. Tudi pri takšni vsoti morajo bit obresti. Normalno, da sorazmerno velike glede na vložek. Mene pri tej vsoti ne zanima ogromen zaslužek, želim le, da denar obdrži svojo vrednost plus obresti, ki bi naj bile vsaj malo večje kot, če imam denar na banki. Ko bom pa zmožna plačevat več, bom pa prav gotovo ta mesečni vložek zvišala in s tem pričakovala tudi večji doboček. Pa lep pozdrav................ Točno to, skoraj dobesedno tako je tudi moje mnenje. Vmes sem presedlala že na višje vsote, ker mi trenutno stanje to dopušča. In cenim svojega svetovalca, ker se mi ni posmehoval pri 25 eur, temveč mi je vlil zaupanja, da bo prišel čas, ko bom lahko dala več. In hvaležna sem mu za to! Pravijo nekako tako, 10% prihodka se priporoča, da se daje na stran. In ta filozofija je zelo dobra. Razmišljam pa tudi, da bi pričela kupovati kar zlato in ga hranila v sefu na SKB banki. Citiraj Ideas and not battles mark the forward progress of mankind. Individuals, and not masses, form the culture of the race. — L. Ron Hubbard, book Science of Survival Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
harmony 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 če nekdo reče zase da ni konzervativen, hkrati pa, da ne misli vlagat v nove sklade ker niso ovrednoteni glede na prejšnje donose (kar je logično da ne morjo bit), je to čisto kontradiktorno.ne vem kaj je tu za razlagat, počutim se kot v osnovni šoli, ko je treba povedat, napisat in še naslednji dan ponovit... OK, zdej razumem, kaj si mislil. ZAME je konzervativno vlagat v banko, a zdaj tudi ti razumeš, kaj sem jaz mislila? Sicer pa vlagam tudi v slovenske sklade, je pa res da dejansko gledam na 'image' in imam raje MedvešekPušnik kot Triglav!!! Pač, moje mnenje je tako! Uf, ta tema o varčevanju je super! Citiraj Ideas and not battles mark the forward progress of mankind. Individuals, and not masses, form the culture of the race. — L. Ron Hubbard, book Science of Survival Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
evelin 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 harmony Objavljeno Danes ob 16:01 Razmišljam pa tudi, da bi pričela kupovati kar zlato in ga hranila v sefu na SKB banki. To pa ne vem, če bi bila ravno pametna poteza...........................saj veš, lahko pridejo roparji, potem pa jooooooj................ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 ---------Ne vem kako lahko nekdo trdi, da si lahko vsaj 80% Slovencev privošči mesečno vsaj 50 EUR za varčevanje.. Ali si tako naiven, ali pa enostavno nočeš vedet, koliko ljudi se komaj prebija iz meseca v mesec............Resnično neprimerna pripomba!!!!!!!!!!!!! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 mantis.harmony,marsa:Se popolnoma strinjam z vami,da folk za vse denar najde,samo za svojo prihodnost ne!Sam ne kadim,ne pijem zato mi vsak mesec ostane teh 20000 sit,da jih vložim naprej,sosed pa z podobnimi dohodki ob pivu in cigaretom v ustih,jamra,kako naj uloži 5000sit? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 (popravljeno) En dogodek: placevala sem si leta za cas brezposelnosti. Na enem stajerskem uradu sem hodla na davcno se opravicevat, ker sem bla še nekaj dolzna, ker si nisem dala vlečt teh 13 500 sit kar iz trajnika, pa sem pozabla placat! Zdaj hocejo, da placam in ena starejsa zenska me je nadrla, kaj da sem tak nora, da si to placujem, ker da ta denar gre v malho za placevanje penzij SEDANJIM UPOKOJENCEM, ne pa zame! Zato sem to prekinila. Torej, kaj mi ostane drugega kot sklad? Zame nema veze keri, glavno da je zivljenjsko nalozbeno, kar pomeni, za penzijo, ja Saturna imam v 8. hisi, moram poskrbet zase Pa da ne bo kdo mislil, da na koga pritiskam, kaj nardit, razlagam svoje videnje. Ce so mi celo na davcni rekli,da se na drzavo ne zanašati... Sem bla res nora, da sem jim dajala mesecno 13 500 sit, za pol leta zavarovanja, ki se baje sploh ne bo nikoli pristelo v delovno dobo...ker se samo aktivno delo steje kot delovna leta, tole je pa bulšit baje. Se je pa to splacalo baje upokojencem nekaj let pred penzijo, preprosto so si kupili manjkajoca 3 leta ...nam se to ne splaca, ki imamo še 35 let delovne pred seboj.Ko bova šla 2040 leta v penzijo bo ta le še 33% osnovne plače!! :xx!: Naj se mal država za moje prispevke pod nosom obriše! Bom sam poskrbel za penzijo! En dogodek: placevala sem si leta za cas brezposelnosti. Na enem stajerskem uradu sem hodla na davcno se opravicevat, ker sem bla še nekaj dolzna, ker si nisem dala vlečt teh 13 500 sit kar iz trajnika, pa sem pozabla placat! Zdaj hocejo, da placam in ena starejsa zenska me je nadrla, kaj da sem tak nora, da si to placujem, ker da ta denar gre v malho za placevanje penzij SEDANJIM UPOKOJENCEM, ne pa zame! Zato sem to prekinila. Torej, kaj mi ostane drugega kot sklad? Zame nema veze keri, glavno da je zivljenjsko nalozbeno, kar pomeni, za penzijo, ja Saturna imam v 8. hisi, moram poskrbet zase Pa da ne bo kdo mislil, da na koga pritiskam, kaj nardit, razlagam svoje videnje. Ce so mi celo na davcni rekli,da se na drzavo ne zanašati... Sem bla res nora, da sem jim dajala mesecno 13 500 sit, za pol leta zavarovanja, ki se baje sploh ne bo nikoli pristelo v delovno dobo...ker se samo aktivno delo steje kot delovna leta, tole je pa bulšit baje. Se je pa to splacalo baje upokojencem nekaj let pred penzijo, preprosto so si kupili manjkajoca 3 leta ...nam se to ne splaca, ki imamo še 35 let delovne pred seboj. Popravljeno 23. december 2005 -> alf Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 kaj če bi poskrbeli za nataliteto Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 kaj če bi poskrbeli za nataliteto A greva midva za vzgled? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.