Skoči na vsebino

Varčevanje

Tamburin

Recommended Posts

• Komentarji 208
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Očitno jaz dajem varnost na višje mesto kot ti.

Za tako stvar pa ni dovolj biti malo macherja.

...stvar (terminski posli-sam trgujem predvsem s commodities) niti ni tako zapletena, kot bi si mogoce kdo mislil, niti ni tako zelo tvegana... marzi navkljub... samo zavedati se moras, da je pac v tem primeru nalozba veliko bolj obcutljiva na spremembe cen, in je treba stope temu primerno bolj zategnit...

se pa da te terminske posle fajn ponucat tut zgolj za scitenje prvotnih nalozb(seveda ob predpostavki razvitih financnih trgov)... all-in-all ce imate vsaj nekaj izkusenj s podrocja trgovanja z neizvedenimi vrednostnimi papirji so futures posli res zlata jama... seveda pa je treba poznat trg(beri: najprej prestudirat vsaj 5 let zgodovine konkretnega blaga in silnic, ki vplivajo na ceno le-tega)... jah brez muje se se cevelj ne obuje... ce se vam pa tega ne da, pol pa nalagajte $$$$ v sklade... x:Dx x:Dx x:Dx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Deli na socialnih omrežjih

:o|o: a daj nehaj...se spomnim cajtov k si z blagajniškimi zapisi zaslužil skoraj 50% zraven, 100% naloženo in garantirano izplačano....sama barabija x:o)x

enih par izbranih je obogatelo xrolleyesx

sama barabija....nateg...korupcija....če si bil pri koritu.....

*

drgač pa bolj ko šparaš manj maš x^x

....piše v bibliji ....ne sprašuj trgovca o blagu, ki ga prodaja....

in še tisto malo kar imajo se jim bo vzelo x:o)x

*

špara lahko tisti, ki kaj ima, kdor nima tud šparat ne more.... x^x varčevanje je domena premožnih xrolleyesx

ali kakor piše v bibliji, ne delajte si zakladov, tam kjer jih lahko požrejo molji, borzni kreši.....

vse je nečimernost, bog da in bog vzame.... x^x kjer na hitro da, ponavadi tud hitro izhlapi xrolleyesx al se pa kako drgač narobe obrne....

Ne skrbite kaj boste jedli in pili,

kaj boste oblekli..... x:o)x on ima še lase na glavi preštete x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

..telim zlatnikom se je reklo talent... tko, da je v bistvu to metafora za vse kar ti je bog podaril...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Z malo finančne discipline si pa teh 50 EUR lahko privošči vsak. V večini primerov je dovolj, da se odpoveš kakšni razvadi, npr. cigaretom (zelo draga razvada), kakšna kavica manj, kakšno pivce manj, pa se nabere.

A če bi ti šef rekel, da gre firmi slabo in boš imel zato 50 EUR manjšo plačo, boš šel zaradi tega menjati službo? A se boš zato zadolžil?

Glej nekomu, ki že tako dobiva minimalno zajamčeno plačo (in teh, mimogrede, ni tako malo) šef ne more zmanjšati plače za 50 EUR, saj bi bilo to proti zakonu, ali ne? Glede razvad, se pa definitivno tudi jaz strinjam, a kljub temu ne moreš vtaknit vse ljudi v isti koš. xrolleyesx

Tudi študenti si lahko to privoščijo - saj vplačila v sklad lahko tudi prekineš.

Očitno imaš prav na vse odgovor, kaj ne?????????.........Me prav zanima tvoj mesečni dohodek in koliko od tega nameniš za varčevanje???????.......ali deliš takšne nasvete samo drugim. :o|o:

Popravljeno -> evelin

..telim zlatnikom se je reklo talent... tko, da je v bistvu to metafora za vse kar ti je bog podaril...

x:Dx :palec: končno eden , ki me razume xsrcx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Lia, se ti ne zdi pretirano tole o bogastvu na zemlji? Saj ne gre za velikanske vsote zlata pa ne vem cesa. Kdo pa govori o tem?? MI govorimo o malem mesecnem znesku, ki bi ga sicer zapravil, vrgel stran za brezveznosti. Vecinoma gre za nedisciplino in pretirano zapravljanje itak. Vse to sem ze prebrala v bibliji, da se ne sme nabirat zakladov na zemlji. Pa se ti zdi zagotovit si varno starost res nabiranje zakladov? Meni se ne. Pa varcevanje za lastno stanovanje nekoc? Meni se ne! Zato ker stanovanje potrebuje vsakdo! In nima vsakdo srece, da mu starsi kupijo, kot gledam moje vrstnike! Zato pa se je treba nase zanest.

V svetem pismu si spregledala tole : kdor ima malo, temu se bo vzelo še to, kar ima. In kdor ima veliko, temu se bo še dodalo.

In pozabila si na tisto priliko o 3 hlapcih. Gospodar je dal enemu zlatnik. Ta ga je takoj zapil in zapravil.

Potem je dal drugemu zlatnik. Ta drugi hlapec je zlatnik zakopal v zemljo, ni ga zapravil.

Pa še tretjemu hlapcu je dal zlatnik. Tretji hlapec je bil previden in ga je dal oplemeniti.

Po dolgem casu je gospodar vprasal vse 3 hlapce, kaj so naredili z zlatniki. Ta prvemu je blo nerodno, ker ga je takoj zapravil. Ta drugi se je takoj pohvalil, da ga še vedno ima. Ta tretji pa je njegovo vrednost na trgu cez nekaj casa podvojil!

Gospodar je takoj nagnal nicvrednega zapravljivega hlapca, ta drugemu je rekel: No ja, lahko ostanes pri meni. Ta tretjemu pa je rekel: Ti si najboljse napravil z mojim darom, pomnozil si ga, zato ti zaupam svoje premozenje v upravljanje!

Kaj pravis Lia?

x:Dx :palec: da odlično poznaš biblijo.....

xcivx pa da je bog pač tak naredu, kar se ne uporablja, zakrni x^x odpade, odmre, zgnije.....kar se ne množi in kroži...premine....

ko dnar v štunfi xcivx al pa dragocenost v sefu banke...

nekje da in nekje vzame.... xcivx

x^x močno pa dvomim, da bomo pod to temo našli odgovor, kam naj kdo vlaga......vsak ima svoje sposobnosti, materialni grunt....ponavadi je zgodovina pokazala, da tri generacije zbirajo kapital, ena ga pa razfrlička :o|o:

Ojla,nehajte filozofirati o bibliji,ker nima nič skpnega z tržnim gospodarstvom! x:Dx

Glede tistih 50 eur na mesec,pa takole:800000 slovencev živi na robu preživetja,350000 jih samo živi,800000 so tisti iz srednjega sloja,50000 pa je elite.Mislim,da bo tista z 25 euri v 80% bolj držala,kot 50 eur.Seveda upoštevajoč,da se držijo finančnega reda!

Na hrvaškem je celotna populacija navalila na kredite,vlagajo pa samo tujci!So tam,kjer smo mi bili pred 10 leti.Torej z veliko tveganja lahko pričakujete 100 % letne donose.KD Victorija je že 2 leti eden najuspešnejših svetovnih skladov(1 leto je bil prvi).Torej tisti,katerim je pomemben donos,ne pa varnost v akcijo!

Ojla,nehajte filozofirati o bibliji,ker nima nič skpnega z tržnim gospodarstvom! x:Dx

Glede tistih 50 eur na mesec,pa takole:800000 slovencev živi na robu preživetja,350000 jih samo živi,800000 so tisti iz srednjega sloja,50000 pa je elite.Mislim,da bo tista z 25 euri v 80% bolj držala,kot 50 eur.Seveda upoštevajoč,da se držijo finančnega reda!

Na hrvaškem je celotna populacija navalila na kredite,vlagajo pa samo tujci!So tam,kjer smo mi bili pred 10 leti.Torej z veliko tveganja lahko pričakujete 100 % letne donose.KD Victorija je že 2 leti eden najuspešnejših svetovnih skladov(1 leto je bil prvi).Torej tisti,katerim je pomemben donos,ne pa varnost v akcijo!

Bravo....... :palec: :palec: :palec:

Me pa zanima..........si ti stopil v akcijo? x:)x x:)x x:)x

Od kje ti ti podatki?

Od kje tebi 100% letni donosi? KD Victoria ima sicer visoke letne donose. Povprečen je bil 21%. Upravljalska provizija je pa izredno visoka.

Rast Viktorije

Od kje mi podtki o revščini? xrolleyesx Pojdi na davčni urad in si oglej statistiko za prejšnje leto in če ti uspe zadevo olepšati,greva pit! :palec:

95% donos viktorije se lepo vidi na grafu,katerega si prilepil.(2003 junij do 2004 junij).Drugače je pa itak vse špekulacija,če ne slediš,kaj se dogaja z Hrvaškim gospodarstvom. x;)x

znalci, a od vas kdo spremlja borzo v Novi Zelandiji?

A boš vlagal v plantaže kivija?

x:Dx xDDx x:px

• 2 weeks later...
Life account :napišem drugi teden vse o tem,ker sem po seminarjih,vendar vam zagotavljam,da je to za zdaj najboljša oblika varčevanja.Lahko pa izdam,da ni vezano na zavarovalnice,a veliko boljša,donosnejša,likvidnejša,varnejša ....

• 2 weeks later...

LIFE ACCOUNT:

ciljne skupine:

-Brez starostnih omejitev

-Brez zdravstvenih omejitev

-Ni rizičnih grup

-Ni omejitev pri dodatnih aktivnostih

Razlike pri varčevanju v različnih ustanovah:

banke zavarova. nepremičnine delnice LIFE ACCOUNT

varnost da da da ? da

donosnost 2% 4% 4-30% 4-20% 4-20%

likvidnost ne ne ne da da

zavarovalna ne da ne ne ne

vsota

prilagodljivost ne ne ne da da

OPIS PRODUKTA:

-Obročno & enkratno investiranje

-Visoka stopnja fleksibilnosti

-Zanimivi donosi

-Doseganje pasivnih prihodkov

-Izvrstna ponudba investicijskih skladov

Administrator in skrbnik LIFE ACCOUNTA je EUROPEAN FUND SERVICES:

-sedež v Luksemburgu

-ustanovljen avgusta 2000

-servisira sklade "transfer agent"

-izvršuje nakupe vrednostnih papirjev

postopek registracije:

1.Vplačilo na svoj investicijski račun pri Raiffesen Krekovi banki

2.Odprtje investicijskega računa pri EFS v Luksemburgu

3.Investicijski portfelj: rizično profiliranje

4.Naložba v različne portfelije:

-Konzervativna strategija

-Uravnotežena strategija

-Dinamična strategija

-Investiranje v domače portfelije

stroški in pogoji:

-Določitev skupno investiranega zneska

-Začetni depozit 7%

-Minimalna investicija je 50eur

-Preostanek investicije v obdobju od 10 do 40 let v različnih frekvencah vplačil(M,KV,PI,L)

-Vztopni strošek: 4,75% od skupno investiranega zneska

-Vsako nadaljne vplačilo,ki presega skupno investiran znesek,provizija 4,75%

-Ostali stroški v skladu s pogoji: 1,344%letna provizija,6eur letno admin. provizija,340 SIT strošek transakcije

Kteri upravljalci skladov so na voljo:

World Investment Opportunities Founda

-UNIGESTION

-AIG global investment Group

-BRANDES investments partners

-CCR caisse centrale de rescompte

-VONTOBEL

-PAREX aset management

Primer varčevanja v uravnoteženem portfeliju:

-WIOF EUR Internacional Bond,Unigestion

-WIOF Estern European Bond,Vontobel

-WIOF Balanced Euro,Unigestion

-WIOF EUR Bond,KBC FP

-WIOF European Value Equity,CCR-actions

-WIOF Global Equity 2005,Vontobel

-WIOF Estern European Equity,Vontobel

-WIOF Russian Opportunities Found,Parex

Značilnosti uravnoteženega portfelija:

obveznice:35%

delnice:65%

88% skladov ima 5 zvezdic po morningstaru raintingu.

Pretekli donosi:

1 leto 22,69%

3 leta 60,09%

Zgoraj navedeni primer je za uravnotežen način varčevanja,lahko pa se odločite še za konzervativnega ali dinamičnega!

To je bil bolj ali manj grob opis varčevanja v LFE ACCOUNTU,za detaljne informacije pa vprašajte!

pa to ti je isto kot da sam vlagaš v sklade

Provizijo plačaš samo na začetku!

Strategijo vodijo zato poklicani strokovnjaki!

Možnost vlaganja majhnih zneskov v odlične sklade,kateri imajo najmanjši enkratni vložek od 1000 do 3500 eur

Razpršitev z majhnimi vsotami

a je to vse kar so ti povedali pr Raiffaisnu?

glih tam majo kok tok pametne sklade,

provizija samo na začetku, strošek vodenja standardno, možna večkratna vplačila, dvigi kadarkoli, ...

ne vem kaj si htel povedat novega, so te napumpali na tem seminarju zgleda s praznim luftom

Spet nisi dobro prebral!!!Raiffaisen služi samo za to,da ti tam odpreš račun iz katerega gre denar naprej v Luksemburg.

Pa mi prosim še razloži,kako boš kjerkoli drugje 50 eur razpršil med 25 skladov?Raiffaisn ima min. okloli 300 eur!

Nič me niso napumpali,mogoče pa si ti neveden!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...