ZNOVA 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 Ste napisali oporoko? Kdaj? Ste dvomili komu bi zapustili svoje imetje?Je kdo ze podedoval kaj od sorodnika, za katerega sploh ni vedel? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 Neverjetno Znova! Vceraj ali predvcerajsnjim sem hotela odpreti temo s tem naslovom! x!x Vendar na drugacen nacin. Sama sem podedovala zero. Nada. In tudi ne kanim, kot kaze, se bo treba v temle lajfu pac drugace znajti... Pravzaprav, ce sem natancna, sem pa nekaj le podedovala - 1/5 merdjota in 1/5 Browninga. (*moj foter pa crnogorec, po temle sklepajoc tezek mafioso). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 Znova, pa kaj imaš tolk s to poroko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 16. april 2004 Avtor Prijavi Deli 16. april 2004 Sstane.. ti mi rajsi povej, ce si ze napisal oporoko.. A je oporoka sploh smiselna? Glede na to, da premozenje pripade sorodnikom, je smiselno pisat oporoko, samo ce smo z njimi skregani in si zelimo vse zapustit skrivnostni ljubici.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 Sem mislil, da skrivnostice hočejo cash, ne pa oporočne certifikate Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 16. april 2004 Avtor Prijavi Deli 16. april 2004 Sem mislil, da skrivnostice hočejo cash, ne pa oporočne certifikate Sstane upam, da bodo moji se DOLGO ziveli, ker ne rabim njihovega denarja, ampak le to, da so tu "ob meni".. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 Sem ja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vendula 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 Nič nimam Kaj z oporoko? Po možu saj eni hlače zostanejo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
luma 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 jest bom pa gledala, kako se tepejo za vse Citiraj zmanjkuje mi energije. kdaj bo poletje? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 A je oporoka sploh smiselna? Glede na to, da premozenje pripade sorodnikom, je smiselno pisat oporoko, samo ce smo z njimi skregani in si zelimo vse zapustit skrivnostni ljubici.. Kar seveda ne drži povsem Znova. Poznamo 2 vrsti dedovanja - dedovanje na podlagi zakona in dedovanje na podlagi oporoke. Pri dedovanju na podlagi zakona - zakon določa krog oseb, ki pridejo v poštev za dedovanje glede na svoje razmerje z zapustnikom in sicer po dednih redih, s tem da višji dedni red izključi od dedovanja dediče nižjega dednega reda. Zakon pozna 1. dedni red (zapustnikovi potomci in njegov zakonec), 2. dedni red (zapustnikovi starši in zopet njegov zakonec) in 3. dedni red (zapustnikovi stari starši). Prav tako zakon določa deleže, ki pripadajo posameznemu dediču. Z oporoko pa zapustnik sam določi komu bo zapustil svoje premoženje in v kakšnih deležih, poleg tega pa lahko z oporoko razdedini kakšnega nujnega dediča ali npr. izključi od dedovanja katerega od zakonitih dedičev. Lahko premoženje seveda zapusti komu, ki po zakonu sploh ne bi imel pravico do dedovanja (ljubici ). V tem primeru lahko dediči, ki bi dedovali po zakonu uveljavljajo nujni delež....to so tkim. nujni dediči, ki jih se povsem tudi z oporoko ne more izključiti. Vendar jim pripada le polovica tega kar bi sicer prejeli po zakonu (potomcem, posvojencem, zakoncu in izvenzakonskemu partnerju), ostalim pa celo le ena tretjina. Tolk, na brzino..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 Vendar jim pripada le polovica tega kar bi sicer prejeli po zakonu (potomcem, posvojencem, zakoncu in izvenzakonskemu partnerju), ostalim pa celo le ena tretjina. Tolk, na brzino.....si čist ziher v to ??? (meni je bilo v času pisanja oporoke in predaje le-te tolmačen zakon o nujnem deležu drugače) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 Sem ziher. In kako so tebi rekli? Aja, seveda je treba nujni delež uveljavljati, torej ga zahtevati. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 Ok. To je tvoja stroka, se ne bom spuščala v to; ker res nisem kompetentna o tem debatirat. Tnx za obrazlago. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 Ne ravno. Se ne ukvarjam več kaj dosti z dednim pravom. Mogoče je bila vmes kakšna sprememba zakona o dedovanju, vendar pa dvomim, da glede instituta nujnega deleža. In zakaj mi ne poveš kaj so tebi povedali? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 16. april 2004 Prijavi Deli 16. april 2004 Ste napisali oporoko? Kdaj? Ste dvomili komu bi zapustili svoje imetje?Je kdo ze podedoval kaj od sorodnika, za katerega sploh ni vedel?Ja sem kot Pantelija Topalovič: Sve ostavljam samom sebi, pri filmu maratonci trče........ Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 17. april 2004 Avtor Prijavi Deli 17. april 2004 Ste napisali oporoko? Kdaj? Ste dvomili komu bi zapustili svoje imetje?Je kdo ze podedoval kaj od sorodnika, za katerega sploh ni vedel?Ja sem kot Pantelija Topalovič: Sve ostavljam samom sebi, pri filmu maratonci trče........ .. ta film je zakon.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 17. april 2004 Prijavi Deli 17. april 2004 če se bo kdo kdaj spomnil name , v redu ...če pa ne , se bom pa jaz spomnila ...ko bom nekje...z dobrimi željami Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. april 2004 Prijavi Deli 17. april 2004 Pantelija Topalovič Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 17. april 2004 Prijavi Deli 17. april 2004 Oporoko se mi zdi, da je fajn met napisano, če kej maš za napisat. Pol, ko bom mela svoje imetje, bom sigurno napisala oporoko. Ker mi ni vseeno, komu bojo šle stvari, za katere sem se trudla celo življenje, pa da se svojci ne bi kregal, da bo vsak dobil, kar si zasluži. Še nekaj nameravam naredit: zdi se mi, da bom kar nekaj časa gradila svojo kariero in se verjetno za svojo hišo/stanovanje sama borila, ker hočem bit preskrbljena v primeru, če me partner zapusti. Ker pa vem, da se ob morebitni ločitvi dogajajo vse sorte svinjarije, me zanima, kako se vam zdi, da recimo, da ko začnem živet s partnerjem skupaj, da napiševa neko pogodbo, da se ob morebitni ločitvi premoženje ne deli na pol, ampak glede na to, kaj je kdo prispeval. ...nekak mam občutek namreč, da se bo moj partner nekak šlepal na moj račun in potem najboljš ven potegnil. To se dogaja, a ne? Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZNOVA 17. april 2004 Avtor Prijavi Deli 17. april 2004 Oporoko se mi zdi, da je fajn met napisano, če kej maš za napisat. Pol, ko bom mela svoje imetje, bom sigurno napisala oporoko. Ker mi ni vseeno, komu bojo šle stvari, za katere sem se trudla celo življenje, pa da se svojci ne bi kregal, da bo vsak dobil, kar si zasluži. Še nekaj nameravam naredit: zdi se mi, da bom kar nekaj časa gradila svojo kariero in se verjetno za svojo hišo/stanovanje sama borila, ker hočem bit preskrbljena v primeru, če me partner zapusti. Ker pa vem, da se ob morebitni ločitvi dogajajo vse sorte svinjarije, me zanima, kako se vam zdi, da recimo, da ko začnem živet s partnerjem skupaj, da napiševa neko pogodbo, da se ob morebitni ločitvi premoženje ne deli na pol, ampak glede na to, kaj je kdo prispeval. ...nekak mam občutek namreč, da se bo moj partner nekak šlepal na moj račun in potem najboljš ven potegnil. To se dogaja, a ne?Seveda se to dogaja, ampak ce ze zdaj razmisljas o takih stvareh, raje razmisli tudi o tem, ali se sploh preselit s partnerjem v skupno stanovanje. Ce imas pomisleke, potem nekaj ni v redu in morda ta partner ni pravi zate.Ne vem kaksna je pri vama situacija, ampak jaz ne bi zacela skupnega zivljenja s svojim fantom, ce ne bi bila 100 % prepricana, da nama bo uspelo.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 17. april 2004 Prijavi Deli 17. april 2004 Devica, o tem bi ti znal Mick ali pa tudi še kdo drug bolj natančno povedati. Kolikor jaz vem, se tvoje premoženje, ki ga imaš v lasti pred poroko oz. skupnim bivanjem s partnerjem ne deli na pol, če se slučajno kasneje razideta. Deli se samo tisto, kar sta skupaj ustvarila v času zakonske ali izvenzakonske skupnosti. Rada pa bi te opozorila na eno stvar. Moja prijateljica je skupaj z možem v zakonski zvezi ustvarila kar precej premoženja (delno s tistim, kar je podedovala od svojih staršev, in delno z lastnimi aktivnostmi - oba zakonca skupaj). Potem je mož odprl firmo in njuno skupno premoženje (hišo in delavnico) prepisal na to firmo (d.o.o.) zaradi nekih ugodnosti - ne vem točno, kakšnih. Žena mu je zaupala, pravzaprav ji na kraj pameti ni prišlo, da se bosta kdaj ločila; pa tudi je že starejša in imata z možem 2 odrasla sinova, tako da o lastništvu niti ni razmišljala, ker si je vedno mislila: "itak bo vse ostalo sinovom, ko bodo mene pokopali..." Zdelo se ji je, da je čisto vseeno, ali je premoženje napisano na moža kot fizično osebo ali pa na njegovo firmo, ker bo itak vse skupaj enkrat pripadalo sinovoma... No, in po 41-ih letih zakona si mož najde drugo in se loči od nje. To niti ni bil tak šok za njo kot to, da na sodišču ugotovi, da sploh nimata skupnega premoženja, ki naj bi se delilo na pol, ampak je vse (hiša, v kateri živi, in vse ostalo) v lasti firme, ki pa je zapufana. Firma, katere lastnik je mož, je vzela en velik kredit na hipoteko (na vso hišo), ker pa kredita ni vračala, je hiša v lasti banke. Torej ženski grozi, da se bo morala na stara leta (sedaj jih ima 64) izseliti iz lastne hiše v podnajemništvo s svojo penzijo - kljub vsemu premoženju, ki ga je podedovala od svojih staršev in ustvarila z lastnim garanjem! No, toliko, da ste previdni glede teh reči!Tudi ta moja prijateljica je bila 100% v svojega moža, in to 40 let! Ugledna familja, premožna... Pa vendar, če nisi previden, lahko na koncu nimaš niti za eno spodobno življenje. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 17. april 2004 Prijavi Deli 17. april 2004 Kolikor jaz vem, se tvoje premoženje, ki ga imaš v lasti pred poroko oz. skupnim bivanjem s partnerjem ne deli na pol, če se slučajno kasneje razideta. Deli se samo tisto, kar sta skupaj ustvarila v času zakonske ali izvenzakonske skupnosti.Brez pripomb Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 17. april 2004 Prijavi Deli 17. april 2004 Pred casom je tu v Ts umrla neka 92 letna nona. Ubozica je zapustila nekaj stavb, skupno 158 stanovanj, delnice in druge vrednostne papirje... farovzu :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 17. april 2004 Prijavi Deli 17. april 2004 Pred casom je tu v Ts umrla neka 92 letna nona. Ubozica je zapustila nekaj stavb, skupno 158 stanovanj, delnice in druge vrednostne papirje..farovzuHJA, je že očitno imela zaupanje v farouž, ne pa v samo sorodstvo...sj ni edina, eni še živijo, pa imajo partizanske penzije, pa raje dajo v klub borcev kot pa,da bi to porazdelil nekaterim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
opij 18. april 2004 Prijavi Deli 18. april 2004 Pred casom je tu v Ts umrla neka 92 letna nona. Ubozica je zapustila nekaj stavb, skupno 158 stanovanj, delnice in druge vrednostne papirje..farovzuHJA, je že očitno imela zaupanje v farouž, ne pa v samo sorodstvo...sj ni edina, eni še živijo, pa imajo partizanske penzije, pa raje dajo v klub borcev kot pa,da bi to porazdelil nekaterim Ja žlahta strgana plahta Citiraj Vsaka ovira je priložnost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.