nataly 18. april 2004 Prijavi Deli 18. april 2004 Dobila sem parcelo. In dobila bom -če ne bo prišlo kaj vmes še nekaj. Ampak ni finta v tem - finta je moj svak, ki je ugotovil, da imam jaz preveč - njegova uboga žena(moja polsestra pa premalo)Sicer pa na vse kar imajo drži rokico država, ker ni plačeval prispevkov, ko je bil še sp. Torej?Sestra je dobila bivalni vikend in 3/4 preostalega zemljišča- v glavnem zasajenega z vinogradom in sadovnjak.Jaz sem dobila košček parcele in preostali vinograd ter malenkost travnika spodaj. Čisto dovolj.Po očetu me čaka enkrat 10ha gozda in ravno toliko kmetijske površine. In domača hiša - tudi še z nekaj njivami.. Je pa problem-tako zelo navdušena za delo nisem Torej bom šparala za hčere. Pisanje oporoke? Zaenkrat še ne. Enkrat v bodoči prihodnosti pa. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 18. april 2004 Prijavi Deli 18. april 2004 Po starših me seveda čaka dediščina (če ne bom jaz prej umrla kot onadva), ki se bo delila na 3 otroke (mene, sestro in brata). Ampak tudi 1/3 bo kar veliko zame. Sicer pa ne računam na to, da bom jaz kaj imela od te dediščine, ampak kvečjemu moja dva otroka. Jaz sem že zdaj priskrbljena in najbrž tudi na starost ne bom več kaj dosti potrebovala (materialno). Mojima otrokoma pa bo najbrž prav prišlo za njun samostojni začetek... Tudi o oporoki zaenkrat ne razmišljam. Se mi zdi kar prav tako, kot je po zakonu: da dobita oba otroka enak delež po meni. Se pa nikoli ne ve, kakšne spremembe mi lahko prinese življenje. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rosa 18. april 2004 Prijavi Deli 18. april 2004 devica, glede tega 100% zaupanja in lastnega imetja se strinjam s tabo. čeprav se večini mojih prijateljev to zdi čudno, tudi jaz želim imeti nekaj svojega, en prostorček pod soncem. zakaj? verjetno zato, ker izhajam iz takšnega okolja. vem, da bi moja starša 100% ne bila več skupaj, če bi mama imela $ za it stran na svoje. edino ne bi rekla glih, da se bojim, bi se partner "šlepal"; zavedam se pa, da če npr. živiš pri njemu in pač vlagaš denar v njegovo stanovanje,... je treba novo kuhinjo itd..., se lahko potem razideš in nimaš nič, razen zobne ščetke in kufra z obleko, pa tudi s tem se nimaš kam dat. btw: si ti devica po horoskopu al je sam tvoj vzdevek tak? ker jaz sem. oporoka pa - trenutno nimam tolko, da bi me to skrbelo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 hmm, mene je pa kar malo groza napisati oporoko.... ne vem, kot da bi s tem izzivala usodo, da se bo nekaj slabega zgodilo, ko jo bom napisala! čeprav zdrava pamet govori, da je to dobro in pametno narest, ampak vseeno... jaz je še ne bom napisala! imam pa vprašanje: ali je res, da po min. dveh letih skupnega izvenzakonskega življenja vseeno deliš kot pri ločitvi? meni je najbolj všeč primer moje kolegice: njena stara mama je bila stara ljubljanska gospa, po smrti moža je živela v svojem stanovanju, ko je bila že zelo bolna in odvisna od pomoči otrok in vnukov, si je je izbrala dom ostarelih ki ji je bil všeč, ker pač ni hotela obremenjevati cele žlahte, prodala vse svoje imetje, ga po pameti razdelila med otroke in vnuke, se preselila v dom, in tam mirno med svojimi vrstniki dočakala svoj konec. Po pogrebu so šli sorodniki na kosilo, kjer so lepo obujali spomine na fantastično žensko. Nobenih sporov, nobenega kreganja! Enkratno! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 imam pa vprašanje: ali je res, da po min. dveh letih skupnega izvenzakonskega življenja vseeno deliš kot pri ločitvi?Izvenzakonska skupnost je zakonsko izenačena z zakonsko zvezo. Torej veljajo zanjo enaka pravila tudi v zvezi z dedovanjem in delitvijo skupnega premoženja. Kot sem že nekje omenil, sodna praksa ne zahteva več kot pogoja za ugotovitev obstoja izvenzakonske skupnosti 2-letno skupno življenje. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Jst bi pa omenila da se premoženje ki ga zakonca ustvarita v zakonu (npr. nepremičnina) ob smrti enega deli tudi na njegove brate, sestre, starše, ne samo da ostane drugemu partnerju. Ne vem, verjetno če sta brez otrok, al če jih imata tudi? Razen če ni oporoke. Mick? Je res? Težko, če so kaki grabežljivci v žlahti. Se je treba zaščitit. x!x Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Polovica skupno ustvarjenega premoženja je itak njegova, ker ni umrl, se ta ne deduje. Druga polovica se deduje po zakonu.....če ni oporoke.......kar pomeni, se razdeli med preživelega zakonca oz. izvenzakonskega partnerja in ostale zakonske dediče...npr. v prvem dednem redu........potomce ali posvojence umrlega. Praviloma torej dedujeta v večini primerov preživeli zakonec oz. izvenzakonski partner in njuni otroci. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Ja, Mick vendar če sta samo zakonca, torej ostane partner, se dediščina polovice deli med ostalo sorodstvo umrlega, drži? Če ni oporoke. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 btw: si ti devica po horoskopu al je sam tvoj vzdevek tak? ker jaz sem.Ja, sm devica po horoskopu...khm...ena zblojena devica Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Tole z dedovanjem je cel hudič...me pa zanima... A ima 2 otroka (B in C) in B-ju A še za časa življenja z darilno pogodbo prepiše vse imetje...nato umre C, ki ima še dva otroka D in E...C je zapustil ogromno dolgov, ki se stekajo v dedno maso... A pa še živi... Ali sta D in E upravičena do deleža, kljub temu, da je bilo premoženje deljeno enostransko z darilno pogodbo... Ali se, v kolikor zgornje ne velja, upošteva dolg C-ja, če D in E dedujeta po črti A-ja odnosno C-ja... Zamotano... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Ja, Mick vendar če sta samo zakonca, torej ostane partner, se dediščina polovice deli med ostalo sorodstvo umrlega, drži? Če ni oporoke.Ja, ne ravno med vso ostalo sorodstvo. Po dednih redih. Prvi dedni red izključuje dedovanje drugega dednega reda, drugi tretjega. Dedni redi so opisani na prvi strani te teme. Če nimata otrok......vstopijo starši umrlega....itd. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Majica......uf......to bo pa treba mal natančneje prebrati in premisliti za kak konkreten odgovor......pa še mogoče mal pobrskat po kakšnem zakonu......za to pa sedaj nimam časa. Ob priliki..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 OK Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Po dednih redih. Prvi dedni red izključuje dedovanje drugega dednega reda, drugi tretjega. Dedni redi so opisani na prvi strani te teme. Če nimata otrok......vstopijo starši umrlega....itd.Če jaz tole prav razumem - pri pravnikih se nikoli ne ve, z vsemi žavbami namazani, v primeru da si poročen in da nimaš otrok, se polovico skupnega premoženja od umrle osebe deli in sicer pol preživeli zakonec, druga polovica pa starši? Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 jst tud tko razumem janja. Sej ne mislim na smrt, pa vseen, ko bova imela neki svojega, bo treba to uredit, bodisi zaradi enih ali drugih. Kaj veš kaj bi jih lahko pičilo, če, če, če.... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Ja, saj vem ampak razmišljam, da bi bila nekak veliko raje v oporo v takem primeru svojemu možu, kot staršem... No čakajmo na strokovno razlago Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Pri nas ni oporok, se oporoka naredi v ustnem izročilu in do zdaj so se še vsi strinjali. Jaz ne pričakujem oporoke po starših s sestro se bova že zmenili, če pa ne ...pa naj hudič vse skupaj vzame....ne razmišljam v tej smeri. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Tole je ideal, Cosma, samo občajno glih v teh primerih pride do tako nepšričakovanih zadev, ko je veliko ljudi prizadetih - zrušijo se mnenja o lastnosti sorodnikov... Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Po dednih redih. Prvi dedni red izključuje dedovanje drugega dednega reda, drugi tretjega. Dedni redi so opisani na prvi strani te teme. Če nimata otrok......vstopijo starši umrlega....itd.Če jaz tole prav razumem - pri pravnikih se nikoli ne ve, z vsemi žavbami namazani, v primeru da si poročen in da nimaš otrok, se polovico skupnega premoženja od umrle osebe deli in sicer pol preživeli zakonec, druga polovica pa starši? Pri enih se vse ve .........pa tudi očitno jih dobro razumeš. Tako je kot praviš. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Kdor bi rad pogledal katerikoli zakon, naj naredi takole: V vrstico "Addres" naj vtipka:http://www.gov.si/ Na portalu, ki se odpre, pritisni: "Državni zbor" Na strani, ki se odpre, pritisni: "Zakonodaja" Na naslednji strani pritisni: "Sprejeti zakoni" Na strani, ki se ti sedaj odpre, imaš na vrhu ABCEDo Če te npr. zanima zakon o dedovanju, pritisni črko "D" Odpre se ti ves register zakonov, ki obravnavajo materijo, ki se prične s črko "D". Če te zanima kazenski zakonik pa pritisneš črko "K" Itd. Na enak način dobiš tudi vse druge akte državnega zbora. Če te zanimajo akti vlade, potem na začetnem portalu pritisneš pač tipko "vlada". Nič težkega, imaš pa na razpolago vse akte naše države od osamosvojitve dalje. Tega pa ni malo, saj so v času pred sprejetjem v EU naši poslanci zelo produktivni. Pri čvekanju in pri sprejemanju predpisov. Ugibajte, na katerem področju so bolj uspešni!? Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Ugibajte, na katerem področju so bolj uspešni!? ....sm včeraj vidu Aja, bigm, fajn da si se spomnu to gor dat ......si lahko vsak prebere kaj ga zanima. Seveda pa si je treba znat zakon tudi tolmačiti..... ZD je ponekod že tako napisan, da mi lasje pokonc stojijo.......no....pa bomo vskočili, če bo potrebno in če bomo znali, ne Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 Uf, to pa je servis, super . Glih razmišljam, da tule forumovci nekako vsa področja podpiramo, pa vedno pripravljeni priskočiti na pomoč, kako naj človek ne bo zasvojen z njim Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 mene boli johnny za dedovanje po starih starših, starših, tetah, ne bi mi pa vseen blo da bi si nekaj, k čemur bi tud sama prispevala in žrtvovala svoj prosti čas, počitnice, hojladri lajf, si delili neki tretji (pri čemer si živ sam ali tvoj partner, pol se ti pa TVOJA LASTNA bajta deli med drhal lahko) .. prav tako to ne bi želela svojemu partnerju, v kolikor bi se pač kej tragičnega zgodilo, pa še ne bi imela otrok... (torej drugi dedni red) Tko da to bom insistirala da uredimo. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. avgust 2007 Prijavi Deli 24. avgust 2007 ali mislite, da je mozno, da npr. napises svojo oporoko, jo objavis npr. na svojem blogu ali pac kakrsnemkoli osebnem sajtu - skratka na netu - in je potem to to?saj v bistvu si ti napisal, price mas tud, javno je tud.. in tako dalje.al mora bit un en, k udar un stempl? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 24. avgust 2007 Prijavi Deli 24. avgust 2007 po moje more bit kr uradn štempl. Čeprav bi bilo tako vse skupi lažje. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.