sokrates 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 S svojo ženičko živiva v popolno prenovljeni hiši. Vse je na svojem mestu. Vse ima svoj namen. Dolgo sva rabila, da sva uskladila želje, potrebe in tudi zmožnosti. Skratka, pomembno mi je bilo, da je opremljeno retro, minimalistično, a vendarle z okusom.Jasno, zdej vsi hodijo na obiske. In zgodilo se je, da sta prišla na obisk prijatelja od moje ženičke, z otrokom. In tu se vse začne. Pri meni so določena pravila, nihče ne vstopa v mojo knjižnico, ker pač tam delam in vlada ustvarjalen nered oziroma nihče ne sedi na mojem naslonjaču. Otrok si je želel risanja, dal sem mu papir ter barvice...... celo mizo mi je pobarval (ne papirja, ampak mizo).. skor me je kap. Mamica je malo skomignila z rameni, češ, se zgodi............ pritisk mi je rastu. nakar je šel v mojo knjižnico vzel ene knjige in strgal ven liste.. tle mi je prekipelo, dobil sem idejo, da bi bilo fajn, če bi otroka vrgel v smeti, oba straša pa zadavu............. pa žal tako ne gre. Ni mi jasno, da eni starši kar tako pustijo, da otroci uničujejo stvari... kaj počnejo doma, me boli, pri meni pa tega ne pustim. Na koncu mi je razbil spominek iz Nepala - malega Budo ........... in spet sta starša bila malce v zadregi, ampak............ kaj češ to so pač otroci!! starši, zanima me vaše mnenje..sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Uf...zoprna zadeva...ja, ignorirala sta vse tvoje poskuse, da umirita otroka. Res, otrok ni nič kriv, če je tako vzgajan, sta pa starša resnično čudna...Sama vem, da bi poskušala vsaj očistiti mizo...ampak bi potem otroka takoj popokala in bi šli domov, da se ne zgodi še kaj hujšega... recimo razbitje kipca, ki nima vrednosti v denarju ampak v emocijah...spomin je le spomin...Naslednjič jasno povej, da z otrokom nista zaželjena, v kolikor ga mislita pustiti tekati samega po hiši...vsekakor je neodgovorno, če se starši sklicujejo na to, da je pač otrok...tudi najmlajši mora vedeti, kje ima prostor in kaj je njegova odgovornost...treba ga je tako vzgajati...če starši niso ukrepali že pri čečkanju po mizi, si očitno lahko dovoli kar mu šine v glavo...z leti bo takih "neprevidnosti" vedno več... Sočustvujem s tabo...tudi meni se zdi, da je stanovanje svetišče in dom, kjer ne more vsak razpolagati po trenutnem "navdihu"... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 uf, sta imela pa smolo! sama imam 4 letnega nadebudneža in dobro vem kako to izgleda! Takšno obnašanje staršev je neodpustno! Navsezadnje so otroci slike svojih staršev. Sama se izogibam obiskov pri ljudeh ki nimajo otrok, ker pomeni, da bo otroku v roku 15min neznansko dolgčas v kolikor ne bo v središču pozornosti. Vendar v takih primerih vedno prinesemo s seboj eno vrečo igrač, da se lahko odrasli delno nemoteno pogovarjamo. Vendar trganje knjig in risanje po mizah!!! Čakaj malo, to pa ne gre, ne doma ne kje drugje!Te čisto razumem da si jezen in verjamem, da teh ljudi ne bosta več vabila na obisk. In prav imaš! Se je zgodilo, da je sin prijateljici zlomil sončna očala. v roku dveh dni sem ji prinesla nova! Tako pač je. In tudi vedno ko greva domov, pospravimo stvari ki jih je razmetal, večina jih mora pospraviti sam, delno mu pomagamo mi, kljub temu, da v večini primerov vsi gostitelji rečejo: pustite no, bomo že mi, vendar se mi zdi vseeno pravilno, da pospravimo za seboj! Se mi pa vseeno po glavi mota vprašanje: če si tako zelo navezan na svoj "kabinet" zakaj za vraga si pa spustil otroka tja noter? Če je ne je ne! In nikar se ne obremenjuj kaj si bodo drugi mislili o tem, tako kot praviš, sam si si ustvaril svoje gnezdo in pravico imaš do svoje zasebnosti! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Jst nimam otrok. Sam to, da me je groza spreletela!!!!Tud jst postanem živčna ob otrocih, pa če ne druga, kaj vse so sposobni poslint. Starši takih pošasti so pa neodgovorni in šlampasti. Moji otroci bojo mogli bit kulturni ob obiskih, kot tudi doma. Sej nimaš tigra doma. Pa hiša ni hlev. Kar je materialne škode, bi jim zavest morala narekovat, da jo je treba povrniti, (čeprav kar se čustev pri teh stvareh tiče je nemogoče), in pri tem vztrajat, tud če bi ti rekel da ni treba.Brezvestneži, otroc bojo pa enaki. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Oh sokrates starše za kravateljc :xx!: ....halo? Mislim, vse kar je prav. Ok, se zgodi ena stvar, meni so tudi marsikaj otroci prebarvali ampak to je bil trenutek nepazljivosti, valjda bi ne bil otrok, če ne bi še malo počečkal...recimo ravno zadnjič prijateljičina hči okrasila tastaturo z rdečim flomastrom ....risala je pridno po listih, potem se ji je pa zazdelo še potrebno malo dekoracije tu dodat...no big deal, drugače vem, da je zelo lepo vzgojena in ni problema. Ali pa pri prijateljici, novo stanovanje vse pobeljeno, pridemo na obisk, ena pripelje 2-letnega pokovca, pijemo kavico v kuhinji, mali leta sem in tja...je čokoladne piškote, mamica mu stalno preverja rokice, če so čiste, da ne bi kaj zapacal s čokolado. Čez nekaj časa gremo v dnevno sobo in na sredi frišno pobeljene stene čokoladni poljubček pustil je svoj odtis ustnic. Tudi, ko pridejo malčki na obisk in se pri nas igrajo (imamo ogromno košaro lego igrač) ponavadi vse stresejo ven....potem pa preden gredo jih zmotiviram, da pospravijo, če že starši ne nakažejo namena. Pa gre vedno nekako....Se mi zdijo starši, ki ne pospravijo za malčki, neodgovorni in nesramni do gostitelja. Ko sem jaz bila še otrok, je mama vedno vztrajala, da sem pospravila igrače na obiskih in je počakala, me opomnila itd...ni mi vedno bilo prav, vendar nismo nikoli odšli, dokler ni bilo pospravljeno. Ko opazim recimo, da se otroci igrajo in potem odidejo domov pustijo pa razsulo za sabo, če smo kje na obisku...bi starše kar :xx!: :xx!: :xx!: Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 tole je res zoprno in štekam... in res je to domena staršev, ne otrok. Imela sem tako izkušnjo, vendar zanimivo, samo z eno familijo. Tudi mi smo imeli kar naprej obiske in polno hišo otrok, nikoli ni bilo problemov okoli tega, samo ena familija je naredila totalni darmar pri nas. Mama je mirno sedela, pila kofetka in čvekala, medtem, ko sta njuna otroka kot za stavo uničevala vse, kar se je dalo. Vsake toliko je rekla 'Jan, daj mir!' in to je bilo vse, dokler meni ni prekipelo in sem ji rekla, da tega ne bom več prenašala, ker mi bosta mala dva bajto sesula vsak čas. Povedala sem ji, da imam raje, če drugič pride sama na obisk ali se dobimo kje v naravi. Tudi v varstvu opazim to razliko - eni otroci se igrajo, zatopljeni so v igro in ne lomijo in ne delajo škode, kjerkoli se da, pospravijo igrače za seboj sami od sebe, drugi pa kot, da ne bi vedeli, kaj naj bi z igračami sploh počeli, vrtijo jih v rokah, dokler kaj ne poči, se razleti... in tisto potem pustijo tam, kamor je odneslo, primejo drugo stvar in spet... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kiki7 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Tako, da red je red,dihata lahko, ampak potihem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 contesa, dama z železno roko Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. april 2004 Avtor Prijavi Deli 19. april 2004 sej meni je čisto jasno, da otroci ne morejo sedeti pri miru, ampak zakaj potem starši ne reagirajo, če mali monstrumi vse uničujejo............???? zanimivo je, da sem moja sestra ob pogledu na svojo tamalo stopi, lako ji po glavi serje, še vedno bo tamala princeska in sploh in oh.. jst sem pa un ta grd stric, ker ji rečem, da naj kolo zapelje nazaj v garažo, da naj krožnik pospravi itd. res ne štekam te starše. mene so doma namlatl, če sem ga preveč sral.. dons pa več nobene avtoritete ni . otroci lahko počnejo vse, kar se jim zazdi. konec koncev, kaj sploh rinejo na obiske s temi otroci, če se ne znajo obnašat. ??? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 ... na zivce mi gre, ko ne najdem, kje smo se o tocno temle ze precej razpricali... ampak ok, saj ni vazno, ce pa slucajno najdem, pa prikljucim, pa bo... Sicer se pa strinjam s tabo, Sokrat, sama imam otroka in me motijo v tem smislu scrkljani pamzi, nimam pa tako zelezne roke kot Contesa.... Torej jaz bi bila zelo slabe volje, ampak bi si zelela, naj se cimprej spokajo, oprala tisto bom potem ze sama, sam grejo naj cimprej. Po drugi strani pa razmisljam tudi - saj so samo stvari.(uh, meni so tudi ze po mojih slikah na steni packarili, dorisovali itd... tamali)... Obratno pa sama h kakim frendom, ki imajo ful spedenano, v tem casu sploh nisem hodila na obisk, tako smo tudi izgubili stike z nekaterimi, pa naj imajo zdaj tiste svoje mize pospravljene in vse....Ceprav se moj sin ful lepo obnasa (a bi mu bilo pac dolgcas, hotel bi pozornost, meni pa se ne da imeti zivcnih scen). A vseeno velja tudi tole - ipak je otrok, saj ga ne mores imeti na vrvici, in ce je nekdo ze po defoltu nekako alergicen, se ze vnaprej boji, je toliko vec moznosti, da se bo kaj takega res zgodilo. Tudi odrasel je lahko prevec hrupen, kaj polije, razbije... se pac zgodi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Tako, da red je red,dihata lahko, ampak potihem! Dobr si jih ti to zdresirala!!! Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Po drugi strani pa razmisljam tudi - saj so samo stvari.Res so samo stvari - vendar te žal tudi nekaj stanejo, včasih tudi zelo veliko :o|o: Mulci pa so dejansko ogledalo staršev Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Po drugi strani pa razmisljam tudi - saj so samo stvari.(uh, meni so tudi ze po mojih slikah na steni packarili, dorisovali itd... tamali)... Ja...Marsa...to je res...so pa stvari, ki jih ne moremo pogrešiti, so spominki, ko ga ni več, ga ni...če je popolnoma enak...ni isti...Pa stanovanje je res samo stvar...ne dovolim pa, da mi ga preurejajo...pa čeprav so samo otroci...Sokrates se je lepo izrazil...kakšni so res MONSTRUMI... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Bodita brez skrbi, da grejo redkokomu tako na zivce scrkljani pamzi kot ravno meni, zanimivo pa mi je, da vsi, ki so v vlogi gostitelja (torej tega brez otrok), razmisljajo takole, ko pa so sami obiski, pa na to malo pozabijo. Torej - ja, stekam, tudi sama nimam le cenenih stvari.Tudi meni so ze kaj unicili - otroci, odrasli. Strinjam se - so ogledalo starsev, absolutno. Vseeno pa so otroci.Jaz od tri- ali petletnega otroka ne pricakujem, da bo pri miru sedel na usnjeni sedezni garnituri 3 ure, ker tega preprosto ni zmozen. Torej - ne vabite frendov z otroki k sebi, ce imate vredne stvari ali jih skenslajte za ta cas ali pa se z njimi dobivajte na njhovem domu ali zunaj. Sokrat pac govori o enem ekstremnem primeru, jaz pa govorim splosno, ker je tema taka, saj niso vsi otroci enakega obnasanja. Kot tudi nimamo vsi enakega odnosa do stvari (morda pa meni vec pomeni moja slika kot pa nekomu neke cipke? Najbrz seveda ne, vsekakor pa sem ziher, da nic manj) in tudi ne percepiramo dogodkov, situacij enako.Kar je nekomu huronsko divjanje otrok, je drugemu preprosto cisto simpaticen otroski direndaj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Ojej, ko se sam spomnem, kaj sta ena dva nevzgojena pamža delala z našo mačko! Kristus! Zdej mačko zmeri vn spustimo, ko vemo, da pridejo, pa svojo sobo trdno zaprem, odkar sta mi s prsti usranimi od čokolade al česarkol že tolkla po klavirju...bljak!! Sej čist štekam, po eni strani bi rad bil dober gostitelj, rad bi, da bi se ljudje pri tebi počutili dobro, domače. Ampak, kar pa presega meje spoštovanja, to je pa tu mač, pa folk si sploh ne zrajta!! Mene že razp..., ko starši z uno foro uletavajo:"Ne se sezuvat, lej kak mamo..." Pa dobr vem, da smo mal prej sesal. Men se zdi to totalno nespoštovanje tvojega doma, če dovoliš, da en obut šari po tvojem stanovanju ( razen če ti tud hodiš obut pr seb doma ).Moj tip se nikol ni sezuvu pr men doma, pa mam tapison v sobi, jz si pa nikol pr njih koraka nism upala obuta nardit, pa majo fuuul mrzle ploščice doma. Sam mene ni blo treba opozorit, sm se sama zrajtala, ko je bil pa tip pr men, sma se pa zmeri kregala okol tega. Svija! Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mari 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Jst nimam otrok. Sam to, da me je groza spreletela!!!!Tud jst postanem živčna ob otrocih, pa če ne druga, kaj vse so sposobni poslint. Starši takih pošasti so pa neodgovorni in šlampasti. Moji otroci bojo mogli bit kulturni ob obiskih, kot tudi doma. Sej nimaš tigra doma. Pa hiša ni hlev. Kar je materialne škode, bi jim zavest morala narekovat, da jo je treba povrniti, (čeprav kar se čustev pri teh stvareh tiče je nemogoče), in pri tem vztrajat, tud če bi ti rekel da ni treba.Brezvestneži, otroc bojo pa enaki.ok se strinjam z vsemi, ki pravijo da to ni v redu! ampak... ta mala bitja so samo otroci! Vzgoja traja vse življenje! Vsak človek je izjemno bitje s svojo glavo in svojim razmišljanjem in okusom! Če ste (še) brez otrok in na obisk vabite pare z otroci, potem pripravite tudi kaj zanimivega za otroke, da jim ne bo dolčas. Če pa starši vemo da gremo na tak obisk, pa imejmo s seboj en kup zadevščin s katerimi se bodo otroci ta čas zabavali, v kolikor ne najdemo primerne varuške, da nam jih čuva ko smo mi brez njih na obisku! Nikakor nisem pristaš uničevanja stvari, vendar se nesreče lahko dogajajo. Tako velikim kot malim. Če pa ste grozno čustveno navezani na nek predmet potem bo enostavneje če ga za čas obiska odstranite. Nihče vam ne bo zameril in tudi vi ne boste slabe volje. V kolikor vam gredo pa otroci na obisku na živce in starši ne reagirjo, jim pa to preprosto povejte oz. že na začetku postavite pravila kje se lahko zadržujejo in kje ne, vendar če jih boste omejili na 2 kvadratna metra, lahko pričakujete zelo kratek obisk. Drugič raje pojdite vi k njim na obisk. In vsem, ki so brez otrok: vzgoja ni preprosta zadeva! Vsi se trudimo! Tako eni kot drugi imamo lahko slab dan. In tisti, ki misli, da bo z besedo: zdaj pa mir! dejansko mir živi v hudi zmoti! Mir bo že samo vprašanje za koliko časa in kako ceno! In stavek: moji otroci že ne bodo takšni...! zarečenega kruha se največ poje! Šele ko imaš svoje otroke vidiš kaj vse so sposobni! In vsem z otroci: narejeno škodo je treba poravnati! na tak ali drugačen način! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Dvojna merila torej... Se spomnim enih...je otroku govorila...tega pa ne smeš delat...bo teta huda...Jao...jez sem bla ta velik bav bav, ker nisem pustila, da mi serjejo na glavo... <_< <_< :o|o: Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 mari, ja ta bitja so samo otroci!Sej ne krivim otrok, krivim starše ki to pustijo, jst nobenga z otroki ne vabim, ker mi to gre na k... , če že se povabijo sami, imam raje variante, zunaj, pr njih.. Ampak starši rečejo v najhujšem primeru le: tapata.. ne smeš to delat, in mali veselo tolče naprej.. če ne neha to delat, ga pa mal bolj oštro, al pa zraven sebe posest... ne pa kao s tem je moj del zaključen.Štekate?Mi je pa butast se zraven trest, al pa policaja špilat, al pa da skoz razmišljam kaj bo treba obrisat, in kje se bo poscal. Naj jih majo doma pa čao. Pa ne mene s tem utrujat. Sej nekak tak tud je. Večina ljudi sama ve, da s tako mladino je samo sranje na obiske it pa je pol doma. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Ampak starši rečejo v najhujšem primeru le: tapata.. ne smeš to delat, in mali veselo tolče naprej.. če ne neha to delat, ga pa mal bolj oštro, al pa zraven sebe posest... ne pa kao s tem je moj del zaključen.Štekate?Ne, ne štekamo ... Totalno stupid smo ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Ja razumem jest tole verjamem ,da mene bi tut to zlo motl,sploh pa za kakšno škodo, na katero bi se blo treba prej že pripravit; Contess zlo uredu,da si tko zase poštimala domač red! ..samo Jaz se ne bom nikoli umikal predmetom, se bojo raje oni men Ja pa menm, da smo tako podobno temo že obdelal nekoč, hmm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Socrates: …..Skratka, pomembno mi je bilo, da je opremljeno retro, minimalistično, a vendarle z okusom…..Pri meni so določena pravila, nihče ne vstopa v mojo knjižnico, ker pač tam delam in vlada ustvarjalen nered oziroma nihče ne sedi na mojem naslonjaču. …celo mizo mi je pobarval (ne papirja, ampak mizo).. skor me je kap. Mamica je malo skomignila z rameni, češ, se zgodi............ pritisk mi je rastu. nakar je šel v mojo knjižnico vzel ene knjige in strgal ven liste.. tle mi je prekipelo, dobil sem idejo, da bi bilo fajn, če bi otroka vrgel v smeti, oba straša pa zadavu............. Ni mi jasno, da eni starši kar tako pustijo, da otroci uničujejo stvari.Na koncu mi je razbil spominek iz Nepala -malega Budo Majica :…… Res, otrok ni nič kriv, če je tako vzgajan, sta pa starša resnično čudna...Sama vem, da bi poskušala vsaj očistiti mizo...ampak bi potem otroka takoj popokala in bi šli domov, da se ne zgodi še kaj hujšega.………. Naslednjič jasno povej, da z otrokom nista zaželjena, v kolikor ga mislita pustiti tekati samega po hiši...vsekakor je neodgovorno, če se starši sklicujejo na to, da je pač otrok...tudi najmlajši mora vedeti, kje ima prostor in kaj je njegova odgovornost...treba ga je tako vzgajati.………. Sočustvujem s tabo...tudi meni se zdi, da je stanovanje svetišče in dom, kjer ne more vsak razpolagati po trenutnem "navdihu"... Mari: …..Sama se izogibam obiskov pri ljudeh ki nimajo otrok, ker pomeni, da bo otroku v roku 15min neznansko dolgčas v kolikor ne bo v središču pozornosti. ….Vendar v takih primerih vedno prinesemo s seboj eno vrečo igrač, da se lahko odrasli delno nemoteno pogovarjamo. Vendar trganje knjig in risanje po mizah!!! Čakaj malo, to pa ne gre, ne doma ne kje drugje!………. In tudi vedno ko greva domov, pospravimo stvari ki jih je razmetal, večina jih mora pospraviti sam, delno mu pomagamo mi, kljub temu, da v večini primerov vsi gostitelji rečejo: pustite no, bomo že mi, vendar se mi zdi vseeno pravilno, da pospravimo za seboj! …………. Cosma: ……recimo ravno zadnjič prijateljičina hči okrasila tastaturo z rdečim flomastrom....risala je pridno po listih, potem se ji je pa zazdelo še potrebno malo dekoracije tu dodat.….. Čez nekaj časa gremo v dnevno sobo in na sredi frišno pobeljene stene čokoladni poljubček pustil je svoj odtis ustnic…..Se mi zdijo starši, ki ne pospravijo za malčki, neodgovorni in nesramni do gostitelja. Ko sem jaz bila še otrok, je mama vedno vztrajala, da sem pospravila igrače na obiskih in je počakala………………….. Mateja:medtem, ko sta njuna otroka kot za stavo uničevala vse, kar se je dalo. Vsake toliko je rekla 'Jan, daj mir!' in to je bilo vse, dokler meni ni prekipelo in sem ji rekla, da tega ne bom več prenašala, ker mi bosta mala dva bajto sesula vsak čas. Povedala sem ji, da imam raje, če drugič pride sama na obisk ali se dobimo kje v naravi. Mushi....če že se povabijo sami, imam raje variante, zunaj, pr njih.. ....al pa policaja špilat, al pa da skoz razmišljam kaj bo treba obrisat, in kje se bo poscal.. Mari..ampak... ta mala bitja so samo otroci! Vzgoja traja vse življenje! ... Če ste (še) brez otrok in na obisk vabite pare z otroci, potem pripravite tudi kaj zanimivega za otroke, da jim ne bo dolčas. Če pa starši vemo da gremo na tak obisk, pa imejmo s seboj en kup zadevščin s katerimi se bodo otroci ta čas zabavali .. Devica:..Zdej mačko zmeri vn spustimo, ko vemo, da pridejo, pa svojo sobo trdno zaprem, odkar sta mi s prsti usranimi od čokolade al česarkol že tolkla po klavirju...bljak!! .....Sam mene ni blo treba opozorit, sm se sama zrajtala, ko je bil pa tip pr men, sma se pa zmeri kregala okol tega. Svija! .. Marsa: ...Kar je nekomu huronsko divjanje otrok, je drugemu preprosto cisto simpaticen otroski direndaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Ojej, ko se sam spomnem, kaj sta ena dva nevzgojena pamža delala z našo mačko! Kristus!Jooj, ves kolk sem imela s temle zivcev pozrtih, so frendi hodili s tamalimi, , jaz pa mickeno mucico, oni je kar haral, metal, od nekod zagrabil ta veliko margarino in jo zabrisal v muco, polival vodo, groza, ja, zoprno, da si potem ti v taki vlogi tezaka, namesto da bi jim starsi zatezili oz. jim predhodno razlozili pravila ('ves, oni ne stanujejo v pritlicju kot mi, ko nimamo nikogar spodaj' - ker so vedno totalno topotali, meni pa se je trgalo srce, ko sem si predstavljala, kako moti staro gospo spodaj). Drugace pa jih nazenes v kuhinjo ali ven, ce so not, jim das nekaj, pa plasticne kozarce, ne vozis jih jasno v knjiznico (jaz jim tudi v spalnico ne pustim in se je ze zgodilo, da so tamali skakali po moji postelji, jaz pa sem se drla nanje in ni nic pomagalo, ko bi najraje nekoga kresnila... itak ga pa ne bi, tudi ce bi bil moj...).Skratka - jasno da pop***** v ekstremnih primerih, to kaze itak starse, ljudi, te si pa itak lahko sam izbiras, s kom se bos druzil in s kom ne.. Samo ce sem iskrena, bi te rada videla, Mushi, s tvojo punckico cez nekaj let, ko packa s cokoladko po Sokratovi starinski zofi ali maze Contesin prticek. Na mojo sliko pa lohk kaj dorise (ker one, ko ne sme, bom umaknila)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Srcek 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Socratec verjamem, da je bilo ogromno v sebi premagovanja, da nisi vse vrgel skozi vrata. Namreč jaz mam res pet zlatih otrok in pet zlatih vnučkov, ki se velikokrat zberejo okoli mene. Je pa res ena velika SLIKA od staršev kako jih vzgajajo doma. Jaz sem sama vzgajala otroke in moram potrkat, da koder sem šla nisem imela problemov ali, da bi me bilo sram. Bili so sila pridni drugje. Včasih prav preveč so se me držali. Pa moji otroci ne vedo kaj je šiba ali kako bi rekla klofuta. Ni bil moj stil otroka tepit ampak sem ga tko kaznovala,da je bil prikrajšan za tisto kar je imel najraje. To kar pa so tebi naredili bi pa zahtevala povračilo od staršev. Otrok res ni kriv krivi so starši. Kar se spominkov tiče vem in verjamem, da ti je hudo. No jaz moram recit, da imam majhen prostor ampak vse nisko tudi PC. Sam se vnuki niti ne dotaknejo ko pridejo k babici. Spet slika od vzgoje staršev. Kar se zabrane tiče je pa takole. V bodoče izrazi željo, da držijo otroka pri sebi drugače pa niso zaželjeni, kajti jaz ne bi njih sprejela brez otrok ni otrok kriv, če je razvajen.LPSrcek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. april 2004 Avtor Prijavi Deli 19. april 2004 pozabil sem dopisat še to. Imava psa, velikeeeeegaaaa, ki se slini. Vem, da ene to moti, zato, ko kdo pride, ga zaprem. Skratka sem obziren, ko greva ven, ga dam na povodec, zopet sem obziren, ko se pokaka, pospravim, zopet sem obziren.............. starši pa na svoje otroke gledajo kot na središče vesolja, meni je vseeno, če njim serjejo po glavi, ne želim pa, da to počnejo meni. Pa še to: jst ne vabim otrok k sebi, temveč samo njihove prijatelje, nisem kriv, če pripeljejo zraven še prikolico (moj pes je doma, ko jaz kam grem!!!!!).zadnjič sem frende povabu zvečer ob 9, sva mislila, da bojo prišli sami, sej otroc že spijo, ne??? ja, pa sva se zmotila, so vsi prišli, potem so pa otroc zaspal v MOJI POJSTLI / blak!!!!!!! sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. april 2004 Avtor Prijavi Deli 19. april 2004 MARI!!! žal se stabo ne strinjam, zakaj bi moral v svoji LASTNI hiši pospravljat stvari, ker prihajajo mali monstrumi??? To je stvar vzgoje, ne pa da bom jaz pred vsakim obiskom pospravljal in umikal svoje stvari, pa kaj še??? x!x moja knjižnica je vedno zaprta, nisem kriv, če tamal (kljub opozorilu!!!) sam odpre vrata stopi noter in hujuhu!!!!!! mama pa sedi in pije kavo ter me gleda češ, PA KVA TOK TEŽIŠ, SEJ MAŠ KNJIG NA TONE!!!!! sori, ampak še moj pes ve, da v knjižnico hodi samo gospodar - tega se drži!! Temu se reče vzgoja!!! x!x sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.