Marsa 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Cisto te stekam, Sokrat, tole mi je pa vsec, tvoja obzirnost, namrec zoprno je tudi tole, ja... imam namrec macko - in so ze pricakovali od mene, ces naj jo nekam zaprem, da bodo lahko s psom prisli... :o|o: Pes pa recimo razuzde totalno, stala...Se zadnjic eni najavijo s psom, jaz ne navdusena prevec, si mislim, ajde da vidmo, bomo ze preziveli, ej, kuza je bil lepo 'pospravljen' pod mizo - celo je bil eno uro pri miru z bozickovo kapico na glavi! Model. Ko pa pridem, pa itak do stropa skace vsakic, samo je tak fini nezen...Ejj, svaka cast!!In tocno tole sem pomislila, glej to, eni pa frocev ne morejo spedenat, eni pa psa lahko...In ko te gleda, ko se takorekoc 'pogovarja' s tabo, ima tacko nekoliko navzgor, taka vljudna poza, ma noro, kok je fini... .Macka pa nic in on tudi nic, nista ravno okol popadala, ampak sta prenasala. Eni so pa cista zblojada. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Socrates; tut slinast pes je skor enak malemu slinastemu´otroku, bemuja, pa maš ti ene fobije čistuna...Maš psa doma, pa ti ostanki pasjih tac ne motjo po stanvanju, pa njegova dlaka morda.....a za njim pa raje pospravljaš....se prav,da boš mogu ti imet enga robota-otroka, ki te bo znau poslušat že od mescov naprej? Pa tut tko te razumem drgač....bljak bljak...sm nekje že napisau, da vsaka smet ,ki nastane in ,če veš njen izvor, ni nevem kaj bljakastega (lahko asociiraš na človekov karakter tut) (Sokrat, obstajajo ključavnice...tiste primitivne vsaj, ki ti omogočajo še bolj intimo tut zarad vpadljive morda žene) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
luma 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Sva par brez otrok, ker jih pač ne morem imet. Vsakokrat, ko so prihajali obiski z malimi otroci sem odmikala predmete, ki so bili ogroženi.Vendar sem ugotovila, da starši na tujem terenu svojih otrok ne opominjajo. Tako je prišlo do prve zamere, ker sem v času obiska komandirala njihovega otroka, kaj sme, in kaj ne dovolim. Počasi sem jim dopovedala, da je najino stanovanje opremljeno za dva odrasla, in da nimam namena vse prestavljat, zato, ker prihajajo. Da ne bo pomote, zelo rada imam otroke, vendar... Vendar moj brat, ki ima tri otroke, ni razumel, zakaj stoji eterično olje na spodnji polici, zakaj so zdravila na dosegu roke, zakaj so čistila v kopalnici pod umivalnikom, gnojilo za rože v kuhinji na okenski polici, likalnik na tleh pred likalno desko in izparilnik s svečko, v katerem je dišeča voda, pred stojalom za CD-je. ZATO, ker sem tu doma in ker bi se tudi v nadalje rada počutila doma, ne pa, da sama prihajam v svoj DOM na obisk. Otroci so bolj pametni. Točno vedo, kaj kje lahko počno in kaj ne. Vsakokrat sprobajo, kje je tvoja mera živcev. Se ti da ukvarjat z njjimi, ali jih boš pustil, da počnejo, kar jih je volja. In tudi zapomnijo si, česa ne maraš. In, če se malo potrudiš, so čudoviti in ne delajo škode. Samo malo pozornosti potrebujejo, ker so tudi oni na obisku. Ne sme se jih pozabit in izločit iz pogovora. Pri vseh resnih debatah, do katerih pride, je vmes iz otroških ust 100x: a veš? jaz bi..., teta,...... In kljub vsemu imajo prednost pred odraslimi. Včasih jim rečem počakaj, da boš na vrsti. Nikoli pa: ne vidiš, da se odrasli pogovarjamo. Če si imamo odrasli za povedat kaj, kar ni za otroška ušesa, naj pridejo na obisk brez njih, da ne bodo motnja v programu. Meni niso v napoto. Samo včasih sem po obiskih psihično izčrpana zaradi nediscipline in nedoslednosti staršev. Pa naj mi nikar nihče ne reče, da ne vem, kaj je imeti 24 ur na dan otroke, ker imam 5 otrok naenkrat, 2-3 mesece na počitnicah. Starši jih imajo manj ur dnevno. Citiraj zmanjkuje mi energije. kdaj bo poletje? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Uh, sokrates , nič tiho bit! Kar direkt staršem povedat, če že sami ne vidijo, da se to ne dela! Ali pa kar otrokom, če so dovolj stari, da jim lahko objasniš! Jaz nimam tako hudih scen z otroki - ne z mojimi, ko gremo kam na obisk, ne s tujimi, ko pridejo oni k nam. Oziroma ne pride do česa takega, ker že prej preprečim. Ko gremo mi kam na obisk, se že doma zmenim z otroki... Razložim jima, da gremo na obisk in da morata biti tam pridna, drugače bomo šli takoj domov. (Sicer to zdaj skoraj ni več potrebno, ker sta to pridigo že tolikokrat slišala, da jo menda znata na pamet.) Tudi ko smo na obisku, jih imam stalno na oku, pa magari samo v kotičku enega očesa. Če vidim kak flumaster v sinovi roki, ga takoj vprašam, kam misli risat... in takoj najde kak kos papirja in reče: "Semle!" Jaz pa: "Aha, ok," in nadaljujem s kavico in klepetkom... Pravzaprav vsake toliko otroke presenetim in jim dam vedeti, da jih vidim, tako da tudi če jih ne glih gledam, imajo občutek, da jih. Če pa slučajno jaz kaj spregledam, vidi pa na primer gostitelj, lahko tudi gostitelj opozori moje otroke. Mu prav nič ne zamerim, če malo pokara mojega otroka, oziroma mu celo pomagam in se postavim na njegovo stran in rečem: "Ste slišali, otroci, kaj je rekel?!" Enako je, ko pridejo drugi k nam. Navadno jim takoj ob prihodu postavim pravila, ki so vedno enaka, tako da tudi to že vsi otroci, ki prihajajo k nam, poznajo: ne smejo tikati PC-ja, ne smejo skakati po kavču... V bistvu se obnašam do vseh otrok enako, neglede ali so moji ali tuji. Tudi če vidim, da ima kak drug otrok namen kaj ušpičiti, mu enako rečem kot če bi bil moj. Otrok ne vzgajajo samo njegovi starši, ampak tudi okolica. Ni prav, da se samo starši nekaj repenčimo nad svoje otroke - naj otroci vidijo, da tudi drugim ljudem ne ustreza neko njihovo vedenje. Ali pa mogoče ena stvar njihovih staršev ne moti, druge ljudi pa moti, in to naj otroci spoznajo. Morajo se naučiti, da je treba na obiskih pri drugih spoštovati pravila drugih, ne samo pravila svojih staršev. Tudi če bojo šli kda v Anglijo, bojo morali voziti po levi strani in ne po desni. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 mali monstrumi mali. Če je striček Sokrates (sicer so mi tvoji posti zelo simpatični, tokrat pa si mi stopil na gnojni žulj!!!!) že v osnovi naperjen, da so otroci "mali monstrumi", se pač otroci temu primernot udi vedejo... Dokažejo, da so prav tisto, za kar ga ima "striček Sokrates". Sama sem bila deležna, ko mi je sodelavka rekla, da lahko pridemo kdajkoli na obisk, samo brez otrok (ker mu je lučka padla na keramične ploščice!) in sem rekla...moja noga več v tisto hišo ne bo stopila.In ko greve s to kolegico na teren...in jo grem iskat z avtom...popijem jutranjo kavo pri njej - ampak zunaj. Veš Sokrates, moj otrok se je nekoč želel igrati v parku, pa se ni mogel, ker je bil ves park posran od psov in vsakojaki psi so letali okrog in renčali...in jaz sem svojega otroka imela na "vrvici" (držala sem ga za roko)...psi pa so imeli po parku dirke... Trdim, da so moji otroci dobro vzgojeni, vendar se jim lahko zgodi v beznici da polijejo kozarec rdečega vina ali pa v najdražjem hotelu... kot mojemu otroku, tako tudi tebi. Če bi takrat - v dani situaciji ne želel biti "vljuden" ampak bi otroku pokazal, da v svoji hiši ti postavljaš pravila - verjamem, da bi te otrok poslušal in spoštoval. Brez posredovanja staršev. Če pa si želel narediti "vtis" na goste...pa s tem svojim postom nisi pokazal svoje srčnosti... Žal. ; planeti pravijo, da se bomo imeli malo "drugačna mnenja" :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
luma 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Če bi takrat - v dani situaciji ne želel biti "vljuden" ampak bi otroku pokazal, da v svoji hiši ti postavljaš pravila - verjamem, da bi te otrok poslušal in spoštova. Hvala, Sanjalica Sem že mislila, da sem stara teta, ki je tečna in otrok ter staršev ne razume. Citiraj zmanjkuje mi energije. kdaj bo poletje? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 V bistvu se obnašam do vseh otrok enako, neglede ali so moji ali tuji. Tudi če vidim, da ima kak drug otrok namen kaj ušpičiti, mu enako rečem kot če bi bil moj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 Če bi takrat - v dani situaciji ne želel biti "vljuden" ampak bi otroku pokazal, da v svoji hiši ti postavljaš pravila - verjamem, da bi te otrok poslušal in spoštoval. Brez posredovanja staršev. Če pa si želel narediti "vtis" na goste...pa s tem svojim postom nisi pokazal svoje srčnosti... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 19. april 2004 Prijavi Deli 19. april 2004 To, z mackami pa malimi otroci...jaz (se) nimam svojih otrok, imam pa dva necaka.Vse kar sta naredila kaksni muci, sem jaz naredil njima (vlekla za usesa, dvigovala za dlako...) in glej, cudo, ni minilo dolgo, pa sta muce samo se bozala Majhen otrok ne razume vsega, zato mu je treba povedati, pojasniti.Ja, tudi 1000X zapored ce je potrebno. Pa kar sem zgoraj napisal za muci in necaka...preden se kdo oglasi, da sem sadist in ne vem kaj se...vse je bilo "izvedeno" nezno, z vzgojnim namenom, noben ni niti malenkost zajokal...pa tudi zameril ne, potem ko sta dojela, da je tudi macek ziva zival in da cuti bolecino in ugodje ravno tako kot onadva. Ko smo ze ravno pri otrocih...jaz se od njih naucim VELIKO vec kot oni od mene, pa ne mislim s tem povedati da sem neumen. Mimogrede, ne vem ce je kdo ze napisal: otroci so LJUDJE. Zal pa tezje dobi stanovanje v "mirni" soseski zenska z malim otrokom kot pa nekdo z nemsko dogo.... Da ne bom predolg... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 20. april 2004 Avtor Prijavi Deli 20. april 2004 mali monstrumi mali. Če je striček Sokrates (sicer so mi tvoji posti zelo simpatični, tokrat pa si mi stopil na gnojni žulj!!!!) že v osnovi naperjen, da so otroci "mali monstrumi", se pač otroci temu primernot udi vedejo... Dokažejo, da so prav tisto, za kar ga ima "striček Sokrates". Sama sem bila deležna, ko mi je sodelavka rekla, da lahko pridemo kdajkoli na obisk, samo brez otrok (ker mu je lučka padla na keramične ploščice!) in sem rekla...moja noga več v tisto hišo ne bo stopila.In ko greve s to kolegico na teren...in jo grem iskat z avtom...popijem jutranjo kavo pri njej - ampak zunaj. Veš Sokrates, moj otrok se je nekoč želel igrati v parku, pa se ni mogel, ker je bil ves park posran od psov in vsakojaki psi so letali okrog in renčali...in jaz sem svojega otroka imela na "vrvici" (držala sem ga za roko)...psi pa so imeli po parku dirke... Trdim, da so moji otroci dobro vzgojeni, vendar se jim lahko zgodi v beznici da polijejo kozarec rdečega vina ali pa v najdražjem hotelu... kot mojemu otroku, tako tudi tebi. Če bi takrat - v dani situaciji ne želel biti "vljuden" ampak bi otroku pokazal, da v svoji hiši ti postavljaš pravila - verjamem, da bi te otrok poslušal in spoštoval. Brez posredovanja staršev. Če pa si želel narediti "vtis" na goste...pa s tem svojim postom nisi pokazal svoje srčnosti... Žal. ; planeti pravijo, da se bomo imeli malo "drugačna mnenja" :o|o: Sanjalica, moram ti povedat, da sigurno spadaš v tisto skupin mam, ki vidi samo svoje otroke in nič drugega na svetu. O mojem psu, ki mimogrede spi v garaži, sem že povedal - jaz za njim pospravljam, vidiš, številne mame za svojimi monstrumi pa ne!!!! Ko sem dobil obisk, sem JASNO povedal, da se v tisto sobo na koncu hodnika ne vstopa. Ko je otrok zgasnu za neki cajta in seveda šel v mojo knjižnico sem bil jezen in veš kaj so bile besede mame?? "pa kaj težiš, sej maš knjig na tone!!!" to ti vse pove. pa še nekaj, gospa mama: sebe smatram kot velikega sočloveka in načelno imam ljudi rad, tudi svoje nečake, ampak zahtevam spoštovanje nazaj. Jaz svojim nečakom (star12 let) ne kažem fakičev - sori, to ni več mali otrok temveč adolescent, ki še kako dobro ve, kaj je prav in kaj ni.!!! Dejstvo je, da predvsem mame niste realne do svojih otrok, sej sam vem, kako sem svojo mamo lahko nasral kar sem jo hotu, ženska je bla nora name ........... tako je to. Nasploh ste mame najbolj občutljive na svoja mala bitjeca ...........pa še nekaj: kot gospodar poskrbim za svojega psa, zakaj bi torej jaz moral skrbeti za otroka nekoga drugega, sori, jaz mislim vzgajat samo svoje, za tvoje mi pa ni mar, vzgaji jih sama........... sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Sokrates, hočeš nočeš, tudi ti vzgajaš tuje otroke - s svojim vzgledom, če ne drugače. Vzgoja ni samo tisto, kar otroci vidijo ali slišijo pri svojih starših. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 ok, se strinjam tako s stričkom kot s Sanjalico... mislim da Sanjalica ni tista mama ki vidi samo svojega otroka, ker če je ona potem sem tudi jaz... Večkrat vem, da jih sliši moja dečva zaradi neke druge deklice... mi je žal in sva se glede tega že pogovorili... Ve kaj sem in kaj ne sme in ve, da se po tujih stanovanjah obnaša kot doma, torej svojim letom primerno. In če se naredi da kaj polije, pismo, v naši družini sem potem jaz najmanjše dete. Sokrates tebi pa dam prav, da postaviš v svoji hiši določena pravila. Ampak niso vsi otroci nesramna uničujoča bitja, ki samo čakajo da ti kaj ušpičija, tako, predvsem pa je odvisna vzgoja, tudi psov ne trenirajo vsi enako ane... sicer pa se mi zdi neprimerno primerjat psa, mačka in otroka. pismo jaz sploh ne morem našemu papagaju dopovedat, da če imamo obisk, mora biti tiho :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Hm, sem se mislil vzdržat komentarja na to temo......pa vseeno. Jaz tudi mislim, da gre v Sokratesovem primeru za nevzgojene otroke, ki sicer niso za to krivi, bi pa lahko kakšno rekel o starših. Veliko mojih frendov ima otroke. In z večino ni blemov. Pri dveh parih pa praktično na obisk več ne grem, niti ga ne sprejmem preveč rad. Zakaj? Ker je bil kompleten obisk, ki sva ga namenila pogovoru, srečanju z njima v totalu posvečen otrokom. Ves čas govor samo o njih, niti minute miru, cel čas skakanje po sobi, premetavanje, polivanje, razbijanje, takojšnje tuljenje, če mama na kakšno željo ni takoj skočila .......ne hvala :xx!: . Normalno je, da so otroci staršem pomembni, normalno je, da se jim posveti nek čas....in normalno je, da se ob določeni uri spravijo spat, igrat ali karkoli že, da lahko odrasli spregovorimo par besed, glede na to, da se že tako redko videvamo. In če v neko sobo ni vstopa....ni vstopa. Se že ve zakaj. Ker imaš tam sebi ljube in dragocene stvari in se bojiš, da jih bo kdo poškodoval. In normalno je, da se kot vljuden gost prilagodiš pravilom igre v hiši kjer te gostijo. In s tem seznaniš tudi otroke. In to od njih zahtevaš, če je potrebno. Ti, starš. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Pri otrocih morajo starsi cim prej postaviti neka pravila, ki veljajo tako doma, kot na obisku.. Mojo necakinjo smo navadili, da se rise in pise samo po belem papirju, ki smo ji ga nalepili na steno in ga menjavali vsakic, ko ga je porisala. Tako se je navadila, da tam lahko cecka, drugje pa ne. Ko pa gredo na obisk, s sabo nesejo papir, ga nekam zalimajo in je mir. Tamali niti na pamet ne pade, da bi poceckala se kaj drugega. Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 20. april 2004 Avtor Prijavi Deli 20. april 2004 pismo jaz sploh ne morem našemu papagaju dopovedat, da če imamo obisk, mora biti tiho :xx!: sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Ja, Kok si se raz****, Sokrat! Hecno mi je, ko sem jaz podobno vcasih obcutila, pa kljub temu, da sem sama stars, mama, kot pravis in tudi Mick tamle, res je tole, vse se vrti okoli tamalega, meni je to tudi (bilo) mucno. Pridejo ali me povabijo na obisk, se hocem pogovarjat, pa imajo tamali glavno besedo, ze to me moti, pa skoz pozornost, seveda mama pa ni prava mama, je zanikrna mama, ce bo ona gobcala, otrok pa bo ne vem kaj (nekaj hudega sem mu vmes dogajalo od dolgcasa)... Ampak vseeno - to je pac v teh primerih, ko res lahko recemo, da so ful scrkljani tamali, sicer pa jih je veliko tudi blazno kul (*mojega tamalega bi pa ti npr. ponosno peljal v knjiznico, pa kaj bi mu pokazal se ). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 20. april 2004 Avtor Prijavi Deli 20. april 2004 . ja, ta pridne mam pa res rad. sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Sokat; predlagam ti, da me spoznaš. Mene in mojega otroka. Brez kančka slabe vesti sem sposobna ti pogledati v oči in potem ponovni komentar na moje videnje stvari... Prepričana sem, da imam dobro vzgojene otroke; zato me vsak njihov "kiks" toliko zaboli. Pa vendar so samo otroci. Verjamem, da bi sam vzel mojega otroka in ga popeljal v knjižnico; kajti občuduje ljudi, ki obožujejo knjige, ki imajo svoj "raj", kamor nihče drug nima vstopa... Res je in priznavam, da NIKOLI ne pospravljam za svojimi otroki, ampak stojim...mrko gledam in pospravljajo sami (sedaj več ne, ker imajo v "krvi" da stvari morajo biti pospravljene). In da bi prišla na obisk, da bi moji otroci šli sami v drugo sobo...se mi zdi sploh neverjetno... Po domače "obdelamo" že v avtu tiste, h katerim smo namenjeni...res pa je, da me je še leta po tistem dogodku s sodelavko mali (takrat imel "tli plste") spraševal..."a so tam tudi tako fini" ??? Sokrat, ponosna sem, da imam otroke. In vem, da bi ti prisluhnili - če bi rekel NE tja, bi sigurno vzbudil v njih radovednost....vendar šli nebi. Mogoče bi te "obdelali" da bi jim sam pokazal. In če za mamo napišeš "ženska je bila nora name"...se mi poraja veliko novih vprašanj... Moji otroci niso nori name in jaz ne nanje....samo rada jih imam iz vsega . Sicer pa...kjer so močna čustva, ljubezen...ni realnosti. Vse je v xrosex xrosex xrosex in .... Sokratus...gledam v steklen kvadrat (namesto steklene kugle) in si želim.....da bi vi2 z ženičko kdaj prišla do kakšnega monstruna... (viš, viš, vidim še kaj drugega kot samo svoje otroke ) p.s. Sicer pa mi glede kazanja fakičev sploh ni jasno?? A jih mogoče jaz kažem??? Ne kažem jih jaz, niti jih kažejo moji otroci. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Imas pa luskanega sina Marsa. Tak miren izgleda.. , najbrz nisi imela veliko takih problemov, kot Sokrates.. Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Joj, sory, zivjo SKA-VI! Hvala ti za tole! Ves, sem potem zbrisala (kot da se nekaj hvalim tule s tamalim je nenadoma se mi zazdelo, da izpade). *Sem postnila link na 18. stran teme FOTKE, kjer je fotka mojega sina, tedaj starega 10 ali 11 let, ko bere Alkimista ful resno. Pa ob priloznosti se - dobrodosla, SKA-VI!!! Mega ikono si si izbrala! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 20. april 2004 Avtor Prijavi Deli 20. april 2004 Poglej Sanjalica, gre za to, da nekateri starši ne vidijo dlje kot od svojega nosu. Vse kar vidijo je njihov otrok. Tvoji posti mi jasno govorijo o tem, da si levinja, ki bi naredila vse za svoje mladiče - lepo, pohvalno, a hkrati ti lahko zamegli um. Samo to in nič več. Tvoje otroke ne poznam, tebe tudi ne in verjetno se ne bova nikoli spoznala. Govoril sem o primeru, ki se je zgodil meni in menim, da imam vso pravico biti jezen in užaljen, saj je nekdo oskrunil moj tempelj. Tvojih stavkov o moji mami ne bom komentiral - je žal pokojna in o mrtvih vse lepo (bi rekli Rimljani). sokrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Nekateri starši...razavajajo otroke nekateri starši...zlorabljajo otrokenekateri starši...prodajajo otrokenekateri starši...vzgajajo otrokenekateri starši... Jaz sem Sanjalica. Edinstvena. In če dobim s šole povabilo, da bi predavala o tem, zakaj so me sinovi sošolci izbrali za "naj mamo" potem vem, da nisem "aktivna" samo okrog svojega nosa. (btw. sem zgrožena odklonila povabilo, kajti prepričana sem, da se VSAK normalni stariš trudi po svojih močeh/znanju/vesti vzgajati svoje otroke). Če pa si Sokrates toliko human, človeški; pa bi z lepo besedo (kot veš tudi na forumu napisati lep, topel post, ki mi da vedeti, da si razumevajoč) mamici predočil tvoje videnje problema... Ampak mamica monstruna je odšla od tebe, ne da bi spoznala, da je naredila nekaj narobe. Če bi ji pa dejal, pa bi mogoče...začela vsaj premišljevati in gledati na problem z drugega zornega kota. Zamegli um lahko marsikaj; ljubezen, sovraštvo, pohlep...in če že moram imeti zamegljen um, sem vesela, da je le-ta zamegljen od ljubezni........ Sicer pa; VSAK otrok (človek!) si zasluži ljubeče starše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Vuf.....nič jasn. Kaj pa vem......meni noben froc ne bo v trenutku razposajenosti in nevzgojenosti uničil nekaj ljubega........pol pa bo še padel kak tak mamin komentar kot ga je Sokrates omenil. Pih......naj uničuje doma, hodi po glavi svojim starim in jim rasturi celo bajto če hoče....meni ne bo. In tudi svojega otroka bom tega naučil. V svojem placu naj živi po svoje, bom spoštoval njegov prostor, v mojem pa se naj v okviru normale prilagodi meni, predvsem pa naj uvidi in spoštuje stvari, ki so meni dragocene. Saj vem, da komu ni všeč tako moje razmišljanje.......samo ne maram razvajenih, cmizdravih frocov, ki z cmizdrastim izsiljevanjem za vsako malenkost, ki jim ni ustrežena iz mam delajo bebke. In poleg tega starši delajo otrokom, ki jih razvajajo in tolerirajo bolj slabo uslugo.........drugi ljudje do njih ne bodo tako tolerantni, nikoli tako kot starši.....in pol se se bodo šele začeli blemi........Sicer pa ste bejbe že kakšno rekle npr. o maminih sinčkih.......bi ga vsaka imela za moža, ne. In sploh nisem tolk zajeban kot zgleda do otrok, prav fajn se imamo, ko pridejo.......tud ni panike, če kaj poijejo, počečkajo, zapackajo ipd.....jebi ga, se zgodi. Ampak do ene meje. Pol pa konec heca..... :o|o: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 20. april 2004 Prijavi Deli 20. april 2004 Po nesreči so tudi moji že kaj polili - ampak ne iz kake objestnosti. Pa še takrat, kadar se zgodi po nesreči, morajo sami pobrisati. Zdaj so že tako veliki, da me kar sami vprašajo za krpo, da lahko pobrišejo polit sok ali karkoli... Enkrat je pa tamau razbil šipo na klubski mizici (naši). Pa ni udaril po njej; samo naslonil se je in je počila. Se zgodi. Nisem se jezila, ker sem bila vesela, da se ni porezal. Od takrat imamo namesto klubske mizice en lesen zaboj (omarico z odpiranjem zgoraj). Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
AYA 21. april 2004 Prijavi Deli 21. april 2004 ..hm..čeravno je ura že pozna in sem imela namen spati,ja samo na net še skočim..... ....zanimivo branje ..sem sama mama in seveda me je najprej zbodlo v očiprimerjanje psa in otroka...halo? ...naj iz napisanega sklepam, da lahk otroka treniramo kot psa kaj je prav inkaj ne??? seveda je res, da otroku dopuščaš vse do neke meje...moja hčerka je stara 19 mesecev in seveda odpira predale,stika...ampak kot otrok se mora tudi tako razvijati..saj je vendar doma in naj pač pogleda kaj je kje zloženo..(pri obiskih seveda tega ne dovolim !!!) in sem zadevo rešilatako, da lahko pogleda v čisto vsak predal, tudi tisti z noži,pa s škarjami, naj vidi kaj je noter če jo zanima, saj bo slej koprej našla priložnost, da pogleda noter...vendar ima v vsakembivalnem prostoru svoj predal, tako rečem: ja lahko pogledaš,vendar to ni tvoj predal, poišči svoj predal in si pospravi stvari...in načeloma me vedno uboga.... sem absolutno proti usmerjanju otroka in ga nimam zato,da bi mu govorila: tega pa nesmeš, pusti predal na miru,pazi na steklo, ops to ni tvoja knjiga, svinčnik takoj odloži,pospravi nazaj brisačo....otrok se mora tudi tako razvijati inraziskovati....stvar ki jo zanima si ogledava, razložim zakajse uporablja in pospraviva...preprosto... ...glede obiskov...tudi jaz sem resnično imela na obisku trizaposajene otročke, ki so mi z napolitankami namazali parket, skakali po novi sedežni, da je glavni šiv počil, medtem ko je mamica občudovala moj smisel za urejanjeprostora in pobarvane stene...ja to sem požrla...bila vljudnain nisem grajala otrok pač pa je nisem več povabila z otrocioziroma družimo se zunaj na terasi, na snegu ali pa preprosto povem, da recimo tamala spi itd..naj seoglasijo drugič... nenazadnje pa moraš imeti svoje otroke, da lahkosodiš druge....in se strinjam s sanjalico...otrokomlahko največ daš tako, da jih brezpogojno imaš rad, kajtis tem, da jih imaš brezpogojno rad lahko za njih naredišnajveč.... ...to je pač moje mnenje in seveda vsak ima pravico do svojega.. AYA Citiraj Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimisanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.