Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 10

Marsa

Recommended Posts

• Komentarji 2,2k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

že spet mi nekdo skomine dela z gučo :o :( :angry: :wacko: ...pa vsi so pošizili od une oddaje naprej (sej js tudi x:Dx )

skomine, skomine, skomine ....... x:px x:px x:px

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Deli na socialnih omrežjih

Koncert, 20. maj Križanke ob 21h xsingx xsingx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

hoh, Contess :V: xcrossfingx :detelca:

Dober dan se je začel za razmišljanje, sm kr pod kovtrom razmislu x:Dx

glej sonce sije; še obstaja w:Iw

Ne maram ljudi, ki v pogovoru iščejo sam sex dialoge xduhx in te po vstopu v dvorano˝prestrelijo z očmi: kak si oblečen xduhx

Kaj je nesmisel: da brez očal buliš v dva xyz ,pa se ti jih ne ljubi iskat v sobo, potem pa še vztrajaš z buljenjem kaj se dogaja tam čez :8):

moram sedaj mal brat naprej, sm že kr podhranjen besed, zaloga pošla.

iščem dalje..w:Iw

Planet Saturn simbol popolnosti?

Merkur božji sel.

Satan, ki je brez dna.

Satan Mara pri Budi.

w:Iw

DAN V ŽIVLJENJU MAJEVSKEGA UMETNIKA

Zgodbica o majevskem vaškem slikarju Kawilu, ki ga nekega jutra pride obiskat vrač in mu pove, da je umrl njihov poglavar. Indijanci so verjeli, da je poglavar bog in zdaj, ko je umrl, bodo ostali brez dežja, ki ga je on vedno priklical. Pomaga lahko le vaški slikar, če pobarva najlepšo vazo, da jo bo poglavar odnesel s seboj v svet mrtvih in jo tam daroval bogu mrtvih, da ga ta ne bo še enkrat ubil, ampak ga bo spustil naprej v 'Deželo mraka', kjer se bo poglavar pridružil svojim prednikom in poskrbel za dež.

Slikarja je strah, pravi da je le preprost slikar in da ne zna barvati z dušo.

Vrač mu odgovori, da bo njegova krivda, če bog mrtvih ne bo zadovoljen z darilom. Prebivalci Palenqueja bodo umrli zaradi suše in slikar bo plačal krivdo z lastnim življennjem.

Kawil se poslovi od svoje družine in se z vračem odpravi v mesto. Povzpneta se v najvišjo piramido, kjer Kawil prosi bogove za pomoč pri risanju vaze. V roke vzame obsidijanov nož in si začne prebadati dele telesa, dokler od bolečine in strahu ne pade v nezavest. V sanjah zasliši glasove bogov, ki ga kličejo naj gre z njimi, da mu bodo pokazali vazo, ki jo mora narisati.

Sonce je že vzšlo, ko se je Kawil zbudil daleč stran od mesta, sredi džungle. Dve opici sta sedeli na drevesu zraven njega in pozdravil ju je. Bili sta namreč bogova, ki sta ga spremljala v sanjah. Ozrl se je okrog sebe in opazil, da so vsi pripomočki za slikanje pripravljeni. Spravil se je k risanju skice. Ko je hotel narisati sliko, ki bi bila vredna boga mrtvih je zaprl oči.. in spet zaslišal glasove dveh opic... Roka mu je sama začela teči po vazi in občudoval je svoje delo.

Opoldne, ko je Kawil končal s skico, je prišel vaški lončar. Prinesel mu je dve vazi. Kawil je izbral eno od njih.

Sonce je bilo že visoko na nebu, ko je prišel vrač. Ogledal si je skico. Na njej je bil narisan njihov poglavar, ki leze iz školjke, pred školjko pa je stal bog mrtvih z nožem v roki, da bi še enkrat ubil poglavarja. Ta pa je v roki držal vazo, s katero naj bi prepričal boga mrtvih, da ga spusti naprej.

Vrač je bil navdušen. Manjkalo je le še posvetilo. Z mirno roko je Kawil napisal: ''Šestega dne Chikchana, dne, ko je umrl poglavar Chan Bahlum, je bila narejena in posvečena ta vaza. Je darilo bogu mrtvih, da bo iz nje pil svoj kakav.''

''Manjka le še tvoj podpis'' je rekel vrač, a Kawil se ni želel podpisati, saj je bil le preprost slikar.

Sonce je bilo že v višini dreves, ko je Kawil začel barvati vazo. Ko se je na koncu še podpisal, je pristopil vaški lončar in jo odnesel pečt. Kawil je začutil veliko utrujenost, zleknil se je in zaspal. Kmalu ga je zbudil lončar in mu rekel, da mora vazo odnesti v mesto. Pogreb se bo vsak čas pričel. Kawil je dvignil še vročo vazo in si jo dobro ogledal. Bila je še lepša, kot je pričakoval.

Sonce je bilo že zelo nizko, ko je Kawil pritekel do griča, ki je kraljeval nad mestom. Zagledal je z baklami osvetljen tempelj in množico ljudi, ki so se prišli poslovit od svojega poglavarja. Vrač je bil že nestrpen, sončni zahod, čas ko bog mrtvih odpre vrata v svoje kraljestvo, se je močno približeval.

''Grobnico bomo zdaj, zdaj zaprli! Odnesti moraš vazo v grobnico, preden jo zapremo!'' Kawil je stekel po dolgih stopnicah v grobnico. Vse je bilo urejeno, povsod polno dragih kamnov in dišav, sadje, čokolada in med za popotnico.. Manjkala je le glasba, ki je je bilo drugače polno v poglavarjevih sobanah. V trenutku je dojel zakaj. Po tleh je ležalo nekaj trupel – žrtvovali so glasbenike, da bi delali družbo poglavarju na poti v kraljestvo mrtvih. Kawila je postalo strah. Kaj če bodo tudi njega žrtvovali? Odložil je vazo in stekel ven. A na pol poti se je ustavil. Spomnil se je, da je od njega odvisna prihodnost njegove vasi in njegovih ljudi. Vrnil se je, napolnil vazo z najslajšo čokolado in jo položil poglavarju v roko. ''Vzemi to vazo, poglavar, in naj ugaja tvojemu sovražniku.''

V tem je zaslišal klice: ''vrni se, Kawil, zaprli bomo grobnico!'' Stekel je ven, zaprli so grobnico ravno v trenutku, ko je zašlo sonce.

Nebo se je stemnilo in napolnilo z velikimi črnimi oblaki. Zaslišal se je grom in začelo je deževati.

Množica pa se je še dolgo v noč zahvaljevala bogovom in Kawilu.

prevedla Aliana, Besitos

:8): :palec:

Aliana, .. :palec:

Grem v prestolnico...da mal vdihnem lj zrak...že mal zaudarjam po provinci... x;)x x:Dx

Se fuuul veselim...prav nagajiva danes... x:px ...pa menda se mi obeta kak pir v dobri družbi... x^x

Astra

Per aspera ad astra

x^x x8Dx :palec: :palec:

Kulare... Lj zrak? xDDx :palec: Ampak je sonce posijalo, ravno tebi na cast. x8Dx :palec: x:Xx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

lepo Astra, sonce prinašaš! tako lepo je brati in čutiti iz postov dobro voljo, a sama sem žal v enem razmišljujočem in bolj žalostnem stanju.

Žal sem včeraj in danes bila na pogrebu, ne, noben bližnji mi ni umrl, a vseeno sem spadala med tiste žalostne počasne korake, včeraj v mb, danes v dž, in ravno jutri bo prva obletnica kar je m.naredil konec svojemu življenju.

Počutim se čisto nekako sredi neba, a obenem tako mirna v sebi, tako jasno mi je, da je morda danes ali jutri že tisti moj Ž dan in povsem mirna sem v sebi ob tej misli, ker to je narava...ima obliko kroga, en se je zdaj ravno rodil, drugi je na višku svojih moči, kdo tretji ravno zdaj se nekje poslavlja od tega fizičnega sveta in svojih dragih in bo morda v naslednji minuti izplul in svojega telesa v vesolje... Srečno in ...prepričana sem, da se spet snidemo.

Dobra dela so nesmrtnost, so kovanje poti v naslednji krog.

imejte se radi, vedno!

Bog nas ima vedno in kakršnikoli smo in kajkoli naredimo - ima nas rad

Stanka

v največjem spominu bo mi ostal neutolažljiv jok vnuka, ki še ne more razumeti kaj je sedaj z njegovim dedkom.

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

špilam kitaro xmusicx in si grem zlomit noht ampak to ne keri koli noht na palcu e pa kdo je to že vidu.... s palcom sploh ne igram.. (khm ok mal že no... hehe očidno preveč na poskok)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

ko smo lih pr nohtih že dolgo me ni nobena upraskala... ;)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Pozdravček vsem "Lunatikom"

Te dni sem spet analiziral nebo in magnetne energije z Devetzvezdnim KI-jem.

Mesec maj bo potemtakem mesec velikih sprememb, ki pa jih bomo marsikdaj opazili z zamudo v naslednjih mesecih. Žal predvid ni bil objavljen včeraj ponoči, ker se mi je že malo meglilo pred očmi, tako sem vsebine še enkrat pregledal in objavil danes zvečer.

Vabim vas, da si pogledate predvid in si izboljšate življenje.

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Kr neki dogaja te dni... ves čas v muvingu, v službi kar ena frka, pa še doma dosti akcije... vseeno se uspela izmuznit na tortožerke :palec:

Jutri potujem za 3 dni v Istro - na pol službeno, če lahko tako rečem.

Danes prebila kakšno urico v prijetnem klepetu ob kavi z eno zanimivo osebo... in kot že dostikrat, nisem povedala vsega, kar bi lahko. xnckrivx

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

Cel dan prezdela doma, ker mi ni bilo nikamor za hodit v tem vremenu.. Proti veceru sem se pa v Konjice spravila, na odprtje razstave.. Zraven so pa zaigrali se en koscek predstave, ki smo jo lani na gledaliski delavnici delal.. Je bilo ful lepo se spomnit, kako smo se zabavali, pa videt vsaj koscek predstave z gledalske strani...

Kul :palec:

Kupila sem si sanosan.. ze tri dni se premetavam in sem cist crknjena zjutraj.. Jebiga, jutri moram ob 5h vstat, bom vsaj malo spala...

Nocko vsem!

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

lep nov dan :onfire:

že cel teden dobre volje in nasmejana, čaprav se eni trudijo, da bi zaoadla pod vpliv slabe volje x^x x:Dx . ne daj se amis x:Dx . včeraj je bila čudovita močna mavrica v dveh lokih xrainbowx xrainbowx x:px . danes zjutraj pa dišalo po hladnem in po cvetenju x;)x ....če ne bo vreme delalo kažina, bo vikend zelo pester in zanimiv..sicer pa...se bom potrudila da bo tudi tako x:Dx x:o)x x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

včeraj na Žalah sadila rožce...k bi mela isto zagnanost doma :V: ...mal štrikala, za pomiritev živcev :vio: ...fajn sem se izmuznla, da mi ni blo treba kuhat... x:)x x;)x ...

...dons pa spet tja, kjer bomo slej ko prej vsi "prijavljeni na stalno prebivališče" :xx!: ...sam, da je to za mano... :vio:

Lep dan vam želim... x:)x

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Kaj to pomeni, ni imela nobena dolgih nohtov?  x;)x  x:Dx

hehe ne to pomeni da že dolgo nisem bil s kako dvojčico... te najbolj praskajo ;) no edin ena dvojčica me je sem pa ke kdaj ornk praskala... hja sicer pa anyway danes je lep dan čutim sonček čeprav ga ne vidim... kitaro sem že igral šlogal sem že hm čas je da grem kaj pojest upam da nimamo sam tizga kruha z ocvriki... to bi bila čista polomija... ahja mejte se kul lep dan vsem.

:vragec:

hojla... x:)x ...babnce....pa babnci x;)x x:o)x

kok je fino takle cajt klele k she use spijo x:)x

ke ob ene 11ih bojo pa navalile :o|o: xrolleyesx

hehe..sam jst dons biu zgoden, pa bom meu zhe use fertig x:Dx

666 zlomkou....tralala

pa tradicionalen x:Xx na rilc....itaq

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Kwa pa ti sred noči Zlomkič :eek: :eek: :eek: ?

Uh, tole je ena mojih najljubših tradicij, pošiljam enega x:Xx s svinjskega rilčka direkt na :vragec: smrček x;)x x:)x .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

:vragec:

no...konchno x:)x

sm zhe mislu, de me mash na ignor x:o)x x:Dx

666 zlomkou skompanih s prasichko....ajajaj......kaka drzhava je to :vio:

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...