Skoči na vsebino

Ženske contra moški

devica

Recommended Posts

Odprla sem temo z zlo vsakdanjo vsebino in verjamem, da nekje na forumu že obstaja.

Vse prevečkrat sem se znašla v debati, ko smo ženske dokazovale tipom, da smo tako dobre kot oni in moški so nam dokazovali nasprotno. Zakaj je to mišljenje še kar vkoreninjeno, danes v letu 2004? Kako lahko en moški, ki govori o ženski kot o nekem orodju žensko ljubi in ima z njo idilično družino? Dejansko ne razumem, zakaj moški ne morejo/te priznat določenih naši vrlin, kljub temu, da večina novejših dokumentarnih filmov tako lepo prikazuje ženske kvalitete. Rada bi naredila konec temu, zato želim, da v tej temi najdemo neke skupne točke dokazovanj z obeh strani. Ne vem, kako ne moremo razumeti, da smo ženske in moški pač različni, toda oboji z odličnimi kvalitetami, da pa smo ravno zaradi te različnosti tako zanimivi drug za drugega.

V enem dokumentarnem filmu so to harmonijo med spoloma prikazali z alpinističnim plezalcem: odličen plezalec ima možnosti, da uspešno pride do vrha le, če ima oboje lastnosti: od ženskih gibčnost, preciznost, natančnost in od moških fizično moč in prostorsko predstavljivost.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 73
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

A veš, da sem ravno danes o tem razmišljala! No, mogoče ne točno ravno o tem, ampak nekaj podobnega. (Upam, da ne bom preveč mim pihnila. :8): )

Ker živim sama z otroki, moram pač doma opravljati dela, ki ležijo ženskam (kuhanje, čiščenje...) in tudi dela, ki ležijo moškim (beljenje, odmaševanje odtokov...). Ravno te dni razmišljam, da bo treba spet belit, pa sem pomislila: vidiš, če bi živela s kakim tipom, bi mi bilo lažje, ker bi mi lahko on pomagal... Tako pa moram vse sama - od nabave ustreznih barv, do priprav na beljenje, čiščenje... Ampak potem sem tudi pomislila, koliko več drugega dela bi imela, če bi živela s partnerjem. To pa niti ni tako hudo kot to, da potem tip sploh ne bi videl mojega dela, ker tisto kuhanje in pospravljanje je itak vsakdanja in samoumevna stvar. Ko pa bi se na primer belilo stanovanje, bi bil pa on ful pomemben in oh in sploh, ker je z beljenje toliko doprinesel v familjo!

No, saj verjamem, da ni povsod tako. Ampak se mi zdi, da v veliki večini moški ne vidijo, kako so komot, ko pridejo iz službe domov in se najprej za pol urce zleknejo na kavč, medtem ko žena hiti za štedilnikom... Mmmm, tudi jaz bi rada po službi malo zalegnila in potem vstala in šla za mizo jest! x:px

Saj svaka jim čast, da popravijo avto, zmontirajo omaro, pobelijo stanovanje,... Jaz osebno sem še vsakemu priznala tisto, v čemer je bil boljši od mene oziroma kar je naredil namesto mene. Ampak se mi zdi, da se nekako bolj vidijo tista večja dela, ki jih običajno opravijo moški, naša ("ženska") dela pa so bolj neopazna. Zato mogoče pride do tistega DOKAZOVANJA... :sori: Najbrž tam, kjer je velika mera spoštovanja in ljubezni, tudi dokazovanje ni potrebno.

ojla devicka,

ti ne morem kaj dosti pomagat tule, ker takih problemov ne vidim...se mi ni zdelo nikoli, da sem kaj manj ali vec, ene stvari znam boljse, druge slabse, kot vsi; je pa stvar na tebi, ce si pustis, da ti drugi glavo perejo oz.-kar naj bi bilo v glavi... x;)x

mislim- lahko bi nastevali primere levo in desno, je tudi res, da so nekatere stvari fizicno tezje itd itd, druge bolj zahtevne na drugih nivojih...so stvari, v katerih so zenske boljse in v katerih so moski boljsi, to je vse dokazano, genetsko, astrolosko...na vse mozne nacine... x;)x

v koncni fazi pa v vsakdanu te stvari niso tako ekstremne ali bistvene, da bi jih lahko tako dolocili.

vsekakor je dosti tega res, tudi, kar tamara pravi, ampak spet: vsak od nas nosi toliko tovora, in taksnega, kot si sam vzame...pa tega ne vidim kot nek upor proti moskim, v koncni fazi:ce bi nekdo vse delal namesto mene, se najbrz tudi ne bi branila...pa ne recem, da je prav.

je stvar precej kompleksna ker se vloge v druzbi manj cisto definirajo, kot vcasih, zato je dosti sivih polj, ki jih navadno pokrivamo s tradicionalnimi vzorci, ko ti zginejo in ni novih, ki bi jih nadomestili, je pa bolj vsak zase...tako nekako je zdaj...

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Joj, ti si zdaj to razumela tak kot sem ful zagrenjena okrog tega, pa da je ta tema namenjena neki feminizaciji, pa boju proti tipom, sem pa želela ravno obratno. Ne gre za siva polja, ker jih nočem, moški naj ostanejo moški in ženske ženske, vsak s svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi. Gre za vsakdanje tretiranje žensk v družbi. En čist splošen primer: žena,ki prevara svojega tipa je kurba, za poročenega tipa pa je (po dolgoletnem zakonu) to nekaj normalnega ( al pa vsaj to, da vsaj enkrat pristane s prostitutko). Opozarjam, da prejšnji stavek ni moja pogruntavščina, ampak splošno mnenje navadnih ljudi, ki me zelo moti. Na živce mi gre predvsem to, da obstaja eno merilo za oba spola in da si ljudje ne morejo dojet, da smo različni in potrebujemo drugačna merila. Npr. aspirin je bil testiran samo na moških ( večina zdravil je testirana raje na moških kot na ženskah), se je pa pred časom pokazalo, da ženskam ful bolj škoduje kot tipom, jemo ga pa oboji. Tipi se dostikrat hočejo izpostavljat zaradi svoje fizične moči ( svetovni rekordi so boljši pri moških kot pri ženskah), ker preprosto ne razumejo, da smo ženske pač grajene drugače, da pa zaradi tega ne pomeni, da si zaslužmo tretiranje: baba je za šporhet,...

Ja, Tamara, točno vem kaj misliš. Ko želijo moški izkazovat svojo "večvrednost" prijavijo še eno tako: moški so celo še boljši kuharji, recimo vsi kuharski mojstri so moški. Preprosto ne razumejo, da za ženske je to v družbi nekaj normalnega, da se s predpasnikom suče okrog loncev, ko pa si moški zaveže predpasnik, je pa že zvezda. Sej vem, kak je pr nas doma. Mama kuha skor vsak dan. O tem noben ne govori, vmes ko jemo mogoče kdo omeni, da je dobro, tudi ko pojemo, noben več ne omenja kosila, kuhanja... Ko kuha foter, se to ve že zjutraj, vsi mormo it ven iz kuhinje, razen če koga izmed nas posebej počasti s tem, da mu dovoli narezat peteršilj, ko gremo jest, vsi glasno hvalimo njegovo kosilo tudi po kosilu: ja, ati, dobr je blo, pa še cela žlahta ve, da je kuhal foter in da je blo božansko. In golaž, ki ga naredi je kao 1000 boljši od maminga...(kao). Ženske so pa že možače, če se odločjo vozit prilopnik al pa že trolo.

Ful bi bla vesela kakega moškega mnenja, pa ne kej podobnega, kot sem na enem forumu padla v debato glede ene teme in kjer so imeli res bedne komentarje. ( šlo je za en članek, da se deklice učijo hitreje kot dečki, kar so testiral na opicah)

Hehec (Petek, 16. april 2004 ob 14:12)

Uzaljen gor ali dol, mene bolj skrbi, da nas primerjajo z opicami, pa res se ne bi hvalu, da sem opica pa da se zato hitreje ucim, kar utegnejo tu poceti predstavnice zenskega spola. Naj se ucijo hitreje ali ne, velikokrat se res vedejo kot opice. to jim pa res moram priznati. Men se zdi, da kar se tice rama, majo punce res prednosti (ampak ram je prepisljiv, kajne, torej ustreza piflanju etc.), kar se pa procesorjev tice, morajo pa vse znanstveince pac priznati premoc svojih moskih kolegov. Ocitno, ker obstaja res majhno stevilo zensk genialk; razen morda Reese Witherspoon v Blondinkah s Harvarda. Cheap!!!

nekdo ki razmislja (Sobota, 17. april 2004 ob 00:44)

Nic vec ne moremo dodat,kot pred nami Hehec.Moski se po takih tezah ne rabimo vec zagovarjat.Ce bodo zenski rami oz. procesorji nagruntali,kaj je povedal,bodo razumele,da ima prav.

Smacky (Sobota, 17. april 2004 ob 21:19)

Heh, sej če mal bolj pomislimo (vseeno smo moški to sposobni) je logično da to sega že v "začetke", saj so ženske doma mele čas tuhtat in razmišljat, medtem ko so moški bili "zunaj" in se podili za "hrano", da so lahko ženske živele v svojih jamah in "nastavljale..."

anda (Ponedeljek, 19. april 2004 ob 11:34)

Moški so stranski produkt matere narave in so kot vsi stranski produkti škodljivi. Ko opravijo razmnoževalno nalogo, so odveč. Zakaj bi jih potem mati narava obdarila s pametjo? To je raje dala ženskam, ki morajo skrbeti za potomstvo.

Moški vladajo svetu samo zaradi tega, ker so fizično močnejši in se jih ženske bojimo. Ni kaj bolj žalostnega, kot to, da mora pametna ženska ubogati neumnega moža samo zato, ker je fizično močnejši. In tega je veliko.

ODG: anda (Torek, 20. april 2004 ob 22:39)

Anda, a res? Kdo ti bo pa živel otroka? Sama?

Me (Sreda, 21. april 2004 ob 05:16)

Anda, kokr se men zdi nobena pametn ženska ne bi uzela neumnega moškega za moža! mam prav?

Če se ženske res učijo hitreje kot moški kako to da so potem moški tisti k so najboljši znanstveniki?

''Moški so stranski produkt matere narave in so kot vsi stranski produkti škodljivi. Ko opravijo razmnoževalno nalogo, so odveč.''

hmmm potem takem če nas ne bi blo bi ve ble še v kameni dobi zdele!!

No uglavnem jest se drgč tut strinjam z Hehec-om.

anda -me (Sreda, 21. april 2004 ob 11:05)

Nisem mislila neumnih moških s pomanjkanjem inteligence, ampak takšne, ko postanejo, ko jih mine ljubezen (beri: nagon): hladni, lahko tudi nasilni, krivični, neodgovorni ...

Če ženskam ne bi bilo treba skrbeti za otroke, bi bilo tudi med njimi veliko znanstvenic, vendar verjetno ne bi prišlo do takšnega tehnološkega napredka (beri: izkoriščanja in uničevanja narave) kot sedaj, saj imajo ženske drugačne cilje od moških.

Moje mnenje je pa v resnici takšno, kar potrjujejo tudi meritve sposobnosti in inteligence, da smo moški in ženske v povprečju enako inteligentni, razlikujemo pa se po nekaterih sposobnostih, kar je posledica evolucije in delitve dela. Zato je vsako nakladanje o tem, kako ste moški pametni, ženske pa neumne, odveč. Pa še to: po nekaterih raziskavah naj bi se inteligenca podedovala izključno po materah.

P.S. V tem pogovoru ni mojih komentarjev, sem bila zgolj opazovalec.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Kolikokrat sem že padel v takšno debato. Ne samo v forumih. Ampak na splošno.

Resnica je res boleča, da se mora prenekatera žena dokazovati, da je lahko enakovredni partner. In to v moderni civilizaciji.

Prepričati moški svet, da naj ne delajo razlike in da naj ne gledajo na žensko kot na tretjo osebo. Žal drži dejstvo, da v moškem svetu še vedno velja prepričanje, da je žena ustvarjena zato, da poteši moške potrebe in da je za štedilnikom. Takšno prepričanje je zelo globoko zakorenjineno v podzavest. In zelo počasi se takšno mišlenje in prepričanje spreminja. Po drugi strani pa moramo pomisliti na vzgojo naših mater, ki so svoje poglede prenesle na nas otroke. In tako se krog nadaljuje.

Moški svet je drugačen tudi v več pogledih. Lahko bi jih postavili v različne skupine. Od čustvenih do grobih. Težko je danes točno napisati, koliko je takšnih. Upam pa si trditi, da je moških še vedno veliko, ki bodo dali na svoj ponos in bodo ženo porinili na stranski tir. Malo moških bo priznalo, da so v veliki meri odvisni tudi od žene. Malo jih bo priznalo, da z velikim veseljem poprimejo gospodinjska dela. Malo jih bo reklo, da si delo porazdelita in da se za šalo med sabo tekmujeta in se dopolnujeta.

Še vedno pa drži pregovor, da žena podpira tri vogale hiše. Doklej bo tako, pa nihče ne more napovedati.

Za vsakim dežejem posije sonce

Pri nama doma je ogromno zadev v nasprotju z nepisanimi pravili o moškem in ženski.

On npr. genialni gospodinjec, jaz bila čisto anti - zdaj se počasi uvajam. Obvlada kuhanje, perilo daje prat, zlika tipi top, pospravi v nulo, jaz bolj frfrasta, nenatančna, nezainteresirana.

Določeno obdobje sem jaz oba preživljala, on doma gospodinjil. Jaz večja od njega, on raje gleda filme,jaz šport. Tako da čisto v nasprotju s pravili, nekako si razdeliva zadeve kot nama bolj pašejo in moram reči, da ga spoštujem in da vem, da vsak doprinese kar zmore, to je pa za mojo logiko bistvo.

Pa tudi karkoli se lotim narest, delam iz veselja in ljubezni, ker mi paše, ker želim sebi ali nama kaj olajšati, ne pa zato,da bom pohvaljena :inocent: , nič več x;)x .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

:palec: pozdrav vsem!

delam v moški sredini,ki pa je zelo mačističnega značaja.večkrat mi je ob opazkah kar slabo.zanimivo pa je ,da kakšna ženska,ki slučajno uleti v tako debato,zelo rada prikimava in potrjuje njihove trditve le zato ,da bi jim bila všeč.ene so še vedno navajene,da so dobre ženske le ,če jim kimajo.jaz pa sem prepričana,da pridne punce pridejo v nebesa ,poredne pa vsepovsod.vsaki ženski bi jaz rekla naj se dokazuje le sama sebi,ker da se dokazuješ moškemu-škoda energije

On npr. genialni gospodinjec, jaz bila čisto anti - zdaj se počasi uvajam. Obvlada kuhanje, perilo daje prat, zlika tipi top, pospravi v nulo, jaz bolj frfrasta, nenatančna, nezainteresirana.

Določeno obdobje sem jaz oba preživljala, on doma gospodinjil. Jaz večja od njega, on raje gleda filme,jaz šport. Tako da čisto v nasprotju s pravili, nekako si razdeliva zadeve kot nama bolj pašejo in moram reči, da ga spoštujem in da vem, da vsak doprinese kar zmore, to je pa za mojo logiko bistvo.

Pa tudi karkoli se lotim narest, delam iz veselja in lljubezni, ker mi paše, ker želim sebi ali nama kaj olajšati, ne pa zato,da bom pohvaljena  :inocent: , nič več  x;)x .

hihi... the best :palec: x:)x

Vse prevečkrat sem se znašla v debati, ko smo ženske dokazovale tipom, da smo tako dobre kot oni in moški so nam dokazovali nasprotno. Zakaj je to mišljenje še kar vkoreninjeno, danes v letu 2004? Kako lahko en moški, ki govori o ženski kot o nekem orodju žensko ljubi in ima z njo idilično družino? Dejansko ne razumem, zakaj moški ne morejo/te priznat določenih naši vrlin, kljub temu, da večina novejših dokumentarnih filmov tako lepo prikazuje ženske kvalitete. Rada bi naredila konec temu, zato želim, da v tej temi najdemo neke skupne točke dokazovanj z obeh strani. Ne vem, kako ne moremo razumeti, da smo ženske in moški pač različni, toda oboji z odličnimi kvalitetami, da pa smo ravno zaradi te različnosti tako zanimivi drug za drugega.

O tem ne rabim povedati ničesar, ker nimam teh problemov.......zato bi mi bilo všeč, če bi uporabila recimo "nekateri moški ne morejo priznat"......Po mojem osebnem mnenju so ženske v marsičem boljše in zopet meni osebno mnogo bolj zanimive kot tipi......Če že kaj opazim na tem forumu, pa tudi na splošno, opazim zelo pogosto žensko kritiziranje tipov, obratno pa je tega precej manj, se mi zdi..... x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

delam v moški sredini,ki pa je zelo mačističnega značaja.večkrat mi je ob opazkah kar slabo.zanimivo pa je ,da kakšna ženska,ki slučajno uleti v tako debato,zelo rada prikimava in potrjuje njihove trditve le zato ,da bi jim bila všeč.ene so še vedno navajene,da so dobre ženske le ,če jim kimajo.jaz pa sem prepričana,da pridne punce pridejo v nebesa ,poredne pa vsepovsod.vsaki ženski bi jaz rekla naj se dokazuje le sama sebi,ker da se dokazuješ moškemu-škoda energije

Pih.....sposobna ženska s takimi tipi opravi z levo roko.......moje mnenje pač. x^x Vsi mi se moramo v vsakdanjem življenju vedno znova dokazovati........ali moškim ali ženskam je meni čisto vseeno. Najpomebneje pa je, tu se strinjam s teboj, da se dokažemo sebi. x^x

K. Čapek

Pri nama doma je ogromno zadev v nasprotju z nepisanimi pravili o moškem in ženski.

Pa tudi karkoli se lotim narest, delam iz veselja in lljubezni, ker mi paše, ker želim sebi ali nama kaj olajšati, ne pa zato,da bom pohvaljena  :inocent: , nič več  x;)x .

superca,da bi le dolgo trajalo.je pa zelo povalno,da spoštuješ njega in njegovo delo.je pa hecno,da skoraj ne slišiš moškega,ki bi dejal,da spoštuje svojo partnerko,ker lepo skrbi za gospodinjska opravila.

Pih.....sposobna ženska s takimi tipi opravi z levo roko.......moje mnenje pač. x^x Vsi mi se moramo v vsakdanjem življenju vedno znova dokazovati........ali moškim ali ženskam je meni čisto vseeno. Najpomebneje pa je, tu se strinjam s teboj, da se dokažemo sebi. x^x

xDDx ha,ha,veš kako se konča,ko začneš opravljati z levo roko x?x

Ma nehajte se že same sebi smilit, no........a nismo nekoč na eni temi ugotovili, da ljudje (to valjda smo tudi moški) z nami ravnajo tako, kot jim mi pokažemo naj ravnajo..... x;)x

Za primitivce intelegentnemu zadostuje leva roka........kaj več je zanj skor zguba časa. x^x

K. Čapek

xrolleyesx mogoče pa imaš prav.pri nas doma je trajalo kar več kot desetletje,da so se stvari začele obračati po malce bolj enakopravni poti (ampak cena je bila velika).to pa bi lahko rekla zato ,ker skwo hoče ,da se tako početje konča,pa ne zato ker bi mu s svojim početjem dala povod,da bi rada tako dobila nazaj.včasih stvari niso prevedene tako kot bi si jih želeli da bi nas razumeli.

tu pa se ne gre za smiljenje samemu sebi,da lahko poveš,je neke vrste terapija,sploh pa kričanje :O: -tehnika sproščanja.........

ha,ha , ko spoznaš nekoga se naredi, da nič ne znaš in nič ne obvladaš- v tem primeru bo sam naredil, če pa se dokazuješ kaj vse znaš si "pečena" , vse bo treba narediti solo. :xx!:

LP!

Za primitivce intelegentnemu zadostuje leva roka........kaj več je zanj skor zguba časa.  x^x

:8): no saj to sem mislila,da včasih čutiš željo,da nekomu odpreš oči :eek: ,pa kot si pisal-izguba časa,ampak tako obveljaš za trapasto feministko.pa men se zdaj še fajn zdi.........

xrolleyesx mogoče pa imaš prav.pri nas doma je trajalo kar več kot desetletje,da so se stvari začele obračati po malce bolj enakopravni poti (ampak cena je bila velika).to pa bi lahko rekla zato ,ker skwo hoče ,da se tako početje konča,pa ne zato ker bi mu s svojim početjem dala povod,da bi rada tako dobila nazaj.včasih stvari niso prevedene tako kot bi si jih želeli da bi nas razumeli.

tu pa se ne gre za smiljenje samemu sebi,da lahko poveš,je neke vrste terapija,sploh pa kričanje :O: -tehnika sproščanja.........

Glej......sam sem dobil vtis, da ste na tem forumu v veliki večini zelo intelegentne ženske......in te zagotovo znate opraviti z moškim šovinizmom vsaj v okviru svojega privatnega življenja. Strinjam pa se, da je med manj izobraženimi (pa nimam nič proti njim, jih sicer kot ljudi ne podcenjujem, sem sam delal kot NKV in vem kako naporno in hudo zna bit) in na periferiji še vedno veliko preveč dominance moških. Bolj sem presenečen nad se mi zdi še kar pogosto zagrenjenostjo žensk na tem forumu.....v odnosu do moških.

Kriči......če pomaga, sem ziher za to :palec: . Samo sprejmi tudi moje kričanje, torej........sprejmiva oba kričanje obeh....... x:)x :palec:

K. Čapek

Kriči......če pomaga, sem ziher za to :palec: . Samo sprejmi tudi moje kričanje, torej........sprejmiva oba kričanje obeh....... x:)x  :palec:

:palec: ....... Razumevanje, upoštevanje, toleranca.......

Oh, ja, imam včasih občutek, da so model za takšne osebke že stran vrgli x;)x

ha,ha , ko spoznaš nekoga se naredi, da nič ne znaš in nič ne obvladaš- v tem primeru bo sam naredil, če pa se dokazuješ kaj vse znaš si "pečena" , vse bo treba narediti solo.  :xx!:

LP!

x;)x vanja,ti zaupam svojo izkušnjo

to je trajalo do podpisa na matičnem uradu,potem pa je fasal amnezijo.......in začelo se je življenje z ženo,ki skrbi za moža,če pa ne ji on že pokaže kako se to dela.pa ne na tak način,da bi vzel metlo in pokazal kako se to naredi(poznam ženske,ki so jo udarci kaj hitro naučili kako se pometa),pri nas je bilo besedno poučevanje,ki pa včasih zelo boli.moški nevedo,da se naučiš biti premeten .fizična moč proti premeteni intelegenci. :o|o: proti koncu je izzid presenetljiv :inocent:

O tem ne rabim povedati ničesar, ker nimam teh problemov.......zato bi mi bilo všeč, če bi uporabila recimo "nekateri moški ne morejo priznat"

Nekateri moški ne morejo priznat.

Verjamem, da s tem nimaš problemov, saj si moški.

Dear Human,

Meni pa se dozdeva, da je teh stereotipov..ženska za šporhet, dedcu pa lopato v roke..... vse manj. Občutek imam, da se je spoštovanje do žens povečalo in tudi v javnem življenju so ženske vse bolj vidne. MOški pa po drugi strani vse bolj spoznavajo "ženska dela", kar jim odpira nove poglede. Je pa res, da stereotipi obstajajo in še vedno bodo, ker obstajamo različni ljudje. Res je, da za gospodinjska dela, ki jih opravi moški, dobi le-ta večjo pohvalo, kot pa bi jo ženska požela pri isti stvari. Po drugi strani pa dobi ženska večjo pohvalo, ko dvigne žakel cementa ali pa se odpravi na dooolgo pot z avtom. In prav je tako, kajti različni smo si tako fizično kot anatomsko. V času razvoja družbe, ki ji nekako pripadamo, pa smo razvijali različne sposobnosti. Ker smo morale biti ženske skozi stoletja bolj tiho in imele več časa za razmišljanje, imamo znatno bolj razvito intuicijo, kot pa moški. Bolj spretne smo pri odločanju na daljši rok, ker nam je privzgojeno razmišljanje o ohranjanju rase. Po drugi strani pa so moški bolj impulzivni, ne cincajo tolko okol "nepomembnih" stvari, njihova muskulatura jim omogoča večjo fizično moč. Hvala bogu za razlike :palec: .

Se pa vedno najde kdo, ki bi rad dokazal nasprotno. Tudi prav. Kar naj. Če jim uspe, se jim lahko samo opraičim in spoznam svojo zmoto.

Zanimiva mi je trditev, da je več moških kuharskuh mojstrov kot pa žensk. Seveda, saj so lahko, ko pa jim doma žena poskrbi, da so zlikani, oprani, otroci prav čas pri zobarju i v šoli itd. Sta se partnerja pač odločila za takšno razporeditev partnerskih dolžnosti. Kdo sedaj več doprinese v hišo in kdo manj je brezveze debatirat. Takšna je bila odločitev dveh odraslih ljudi. Če pa o tem nista razpravljala enakopravno, si je pa posameznik sam kriv xrolleyesx . Mislim predvsem na tezo....poslušati in biti slišan.... Kje pa piše, da situacija ne bi mogla biti obratan?

Recimo vožnja za avtom. Že dolgo je to domena obojega spola. Ampak ženske smo v prometu deležne več kritik v stilu: hja, baba kot baba. Čeprav smo natančne in previdne, pa pač naredimo kako napako tudi kdaj. Pa verjamem, da manj kot moški, pa vseeno veljamo za nespretne voznice.

Dear Human,

Recimo vožnja za avtom. Že dolgo je to domena obojega spola. Ampak ženske smo v prometu deležne več kritik v stilu: hja, baba kot baba. Čeprav smo natančne in previdne, pa pač naredimo kako napako tudi kdaj. Pa verjamem, da manj kot moški, pa vseeno veljamo za nespretne voznice.

V prejšnji službi sem imela večkrat priložnost videti napako moškega šoferja in na drugi strani ženskega šoferja. Posledice napak prvega (m) so bile znatno večje kot pa posledice napak drugega (ž).

Ne vedno, ampak v večini primerov.

Nekateri moški ne morejo priznat.

Verjamem, da s tem nimaš problemov, saj si moški.

Ah, devica......... xrolleyesx Ženska s takim komentarjem, ki me sicer glede na tvoje dosedanje poste mal preseneča, ima pač zelo verjetno probleme v odnosih z moškimi. Če ne znaš ali nočeš prebrati ti napišem in priznam še z velikimi črkami.......CENIM IN SPOŠTUJEM ŽENSKE x!x Ne maram pa njihovega posploševanja in kritiziranja moških vse povprek. Verjetno imamo vsi kakšno slabo izkušnjo.....tako ve s kakim moškim, kot mi s kakšno žensko.......samo, vsaj zame, zato niso skor vse ženske bolane feministke in prasice. Še zdaleč ne......moje izkušnje z ženskami so v večini pozitivne. Velikokrat, ko sem jih dobil po surli od kakšne sem si to tudi zaslužil, no, včasih pa tudi ne. x^x

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...