Skoči na vsebino

Ženske contra moški

devica

Recommended Posts

Ne vem, kaj ti ni všeč, ampak ne vem, kako bi se lahko ti kot moški počutil neprijetno, če bi ti kdo rekel, da ste moški boljši od žensk. Če bi se, se definitivno ne bi počutil tako neprijetno kot ženska, ker pač leti na ženske. Pa ne vem, kako lahko iz te teme potegneš ven, da imam probleme z moškimi, ker me dejansko sploh ne poznaš in to ni lepo od tebe, da pluvaš tule naokrog čist neutemeljeno.

Sploh pa nisem teme odprla za pluvanje en po drugmu, če nisi prebral uvodnega posta:

Ne vem, kako ne moremo razumeti, da smo ženske in moški pač različni, toda oboji z odličnimi kvalitetami, da pa smo ravno zaradi te različnosti tako zanimivi drug za drugega.

V enem dokumentarnem filmu so to harmonijo med spoloma prikazali z alpinističnim plezalcem: odličen plezalec ima možnosti, da uspešno pride do vrha le, če ima oboje lastnosti: od ženskih gibčnost, preciznost, natančnost in od moških fizično moč in prostorsko predstavljivost.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 73
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ne vem, kaj ti ni všeč, ampak ne vem, kako bi se lahko ti kot moški počutil neprijetno, če bi ti kdo rekel, da ste moški boljši od žensk. Če bi se, se definitivno ne bi počutil tako neprijetno kot ženska, ker pač leti na ženske.

Mene čisto nič ne gane, kaj kdo misli in komentira, če so boljši moški ali ženske, veliki ali majhni, vitki ali debeli. Me prav nič ne zanima. jaz imam samo sebe rada takšno kot sem, delam stvari kot se meni zdi prav in mi je čisto vseeno ali me kdo stereotipno ali nestereotipno pohvali ali pograja.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Devica. Imaš prav. Nekaj sem spregledal in sem tvoj post razumel drugače kot je bil izgleda mišljen. Sori :sori:

Je pa res, da tvoj uvodni post govori o moških generalno......in s tem se pa bi zelo zelo težko strinjal. x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Preberi si zadnje astro novice s komentarjem Eme Kurent, kako malo je moškim treba, da so srečni. Razlike med spoloma pa bodo vedno obstajale - in prej ko se bomo s tem sprijaznile, lažje nam bo. x!x

Sorodna tema:

Zenske v moskih poklicih.

* V zacetku je kazalo, da se bo drugace razvijala tema, pa nisem hotela pritezit z linkom, zdaj pa se debata svodi na to, kar smo ze veckrat se menili tule, med drugim tudi v podani temi.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ne vem, kako ne moremo razumeti, da smo ženske in moški pač različni, toda oboji z odličnimi kvalitetami, da pa smo ravno zaradi te različnosti tako zanimivi drug za drugega.

Tule jaz mislim drugače, kajti tole je neka splošna ocena, niso vsi moški z eno logiko in nismo vse ženske z drugačno logiko :o|o:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Ja, normalno, če bi vse ženske imele eno logiko bi bile vse gospodinje ali vse znanstvenice ali vse umetnice. Ne gre za to, da bi zdej dokazvala neki, gre za IZNIČENJE K... SPLOŠNEGA MNENJA, KI JE V LETU 2004 ŠE VEDNO UKORENINJENO PRI NEKATERIH MOŠKIH IN TUDI PRI NEKATERIH ŽENSKAH.

Kristus!

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

He-he......to pa je že druga pesem x;)x . Ampak k temu bo mogoče res deloma doprinesla tudi ta razprava, pa če bo nasploh več govora in osveščanja v javnosti.......največ pa lahko naredite ženske same. Samostojna, izobražena, samozavestna, razgledana ženska si "takšnega" odnosa do sebe enostavno ne bo dovolila....... x^x

K. Čapek

Dejansko ne razumem, zakaj moški ne morejo/te priznat določenih naši vrlin, kljub temu, da večina novejših dokumentarnih filmov tako lepo prikazuje ženske kvalitete.

Jaz pa ne razumem, zakaj ženske ne morejo/te priznati naših vrlin in sposobnosti. E - zdaj pa se dajva ... do nezavesti ... katere so boljše ... valjda, da boš do konca dokazovala, da so vaše ..... hehe, pa si oprla samo še eno novo temo, v kateri boš dokazovala, da ste ženske boljše! Kajne? x;)x

Rada bi naredila konec temu, zato želim, da v tej temi najdemo neke skupne točke dokazovanj z obeh strani.

Ti sama ne boš naredila konca temu ... x:Dx Je pa pravgotovo vredu, da si se vprašala, da imamo verjetno neke skupne točke, da oboji počnemo enako ... ehm, in pomojem je ta skupna točka EGO. Ego je tisti, ki ti skozi prišepetava, da si boljši od drugega, da mora on po tvoje delat in da ti mora ustreči ... ker imaš ti bolj prav od njega ... ne more on zase vedeti, kaj je dobro zanj ... Moj ego je tisti, ki meni prišepetava, da ste ženske histerične koze, ker razmišljate z čustveno polovico možganov in tvoj ego je tisti, ki ti prišepetava, kakšni prasci smo moški, da žensk sploh nič ne razumemo, smo neromantični in ne čustveni (ista baraba kot tastari, mi je rekla mati x:Dx )

Iz tega razloga sem jaz raje kar samski, se mi enostavno ne ljubi niti začet flirta z potencialnimi kandidatkami, saj podzavestno kar čutim poizkuse nadzora. Vedno več je ljudi, ki imajo neke bolane potrebe po nadzoru. Nadzirati in kontrolirati in usmerjati, kaj naj partner čuti, kaj naj mislil, kako naj se oblači, v kakšno družbo naj zahaja, koliko bi moral zaslužit, kdaj bi moral potegniti kakšno potezo v življenju .... Pri se moških to večkrat opazi, ker imajo neposredne izpade ljubosumnosti, zato babe tudi rade šimfajo, pri ženskah pa ne, ker so vsemogoči poizkusi nadzora prikriti z mnogimi očitki, tako, da imamo moški nemalokrat res slabo vest, da smo nekaj narobe naredili in šele čez čas ugotovimo, da so očitki v bistvu prikrita (v večini primerov, 95% tudi nezavedna) manipulacija, zraven tega moški neradi priznamo pred družbo: "Shit, skupaj sem z gnjavatorko! :xx!: ". Imam primer, ko je z tipom ne vem kaj vse narobe (njena stališča), ampak pustila ga pa ne bo, pa si poiskala drugega. Raje na mobitel klicat pa nekaj gjavit, pa jasno slabo voljo izražat, pa kritike ... pa takozelodobropoznani očitki ... ne vem, ne gre to tako ... :sori:

Ne vem, kako ne moremo razumeti, da smo ženske in moški pač različni,

Oh, jaz tudi marsičesa ne razumem. :o|o: Res! x:Dx

Aha, dobro, izgleda, da je ta tema nepotrebna.

Dear Human,

Aha, dobro, izgleda, da je ta tema nepotrebna.

Zakaj si takoj užaljena? V bistvu si s splošno kritiko moških izzvala naše (moške) reakcije........in to je tudi prav.......debata, mnenja iz obeh strani, mar ne? x:)x

K. Čapek

Iz tega razloga sem jaz raje kar samski, se mi enostavno ne ljubi niti začet flirta z potencialnimi kandidatkami, saj podzavestno kar čutim poizkuse nadzora.

Tudi jaz imam polno kepo teh igric xrolleyesx . Ampak se jih da selekcionirat, veš? So igrice, ki tečejo vsakodnevno in so potrebne, da laže ugotoviš pri čem si.

ker sem single-mom moram kot prenekatera druga pokrivati obe področji!

Razlike so in bodo ostale in hvala materi zemlji da je tako!

Definitivno nisem gospodinjski tip ženske, opravim kar pač mora biti opravljeno!

In ko bom našla svojega "the best one" mu z veseljem prepustim ti. moške zadeve ali pa ženske, zdaj že dobro vem kje so varovalke, kot kako se registrira avto, kje je kakšen servis. Tako bo on z lahkoto našel pralni stroj, pa likalno mizo...... rezultat: konec dneva sediva na terasi, pijeva kozarec dobrega rdečega vina, muzika v ozadju, otroci spijo..... midva pa... kdo ve..... xwizardx

Če že kaj opazim na tem forumu, pa tudi na splošno, opazim zelo pogosto žensko kritiziranje tipov, obratno pa je tega precej manj, se mi zdi..... x^x

Tako bi rekel. Nikoli ne rad prizadanem ljudi...... res pa je, da ste ženske netaktične s vojimi izpadi ter žaljivkami. Vedno se takoj postavite v bran. Pa zakaj?

Saj vam nihče nič noče ............. osebno take ženske ne maram, hitro je sklenslam, ker mi porablja energijo.. ne maram se prerekat.... rad mam fine, pogovore, čistih linij.......

sokrat

:o|o: ... stopetdeset milijonov posplosevanj... :o|o: xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Se mi hecno zdi, v temle obdobju, ko sem (se) bolj leteca skozi teme, pa bolj opazim v bistvu raznorazne malenkosti, ki mi padejo v oci... no in tole posplosevanje... x:o)x

Opazim recimo, da nekdo rece nekomu... - glej, ko VEDNO posplosujes. x:px

To se mi zdi zelo zabavno.

No, in hkrati ko recemo, aha, zenske ste in moski ste in to, smo ze posplosili! x:Dx x;)x

In velikokrat (x;)x - da ne bomo prevec posplosevali in rekli vedno) se to dogaja... na stevilnih podrocjih (da ne bomo rekli povsod). :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Joj, ti si zdaj to razumela tak kot  sem ful zagrenjena okrog tega, pa da je ta tema namenjena neki feminizaciji, pa boju proti tipom, sem pa želela ravno obratno. Ne gre za siva polja, ker jih nočem, moški naj ostanejo moški in ženske ženske, vsak s svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi.

potem se pa strinjava x;)x

sem te narobe razumela, kot -mislim- tudi mick, je delovalo, kot da si osebno v taki situaciji...

ogrozena nekako...zato sem ti tako odgovorila.

seveda je to pozicioniranje v druzbi na obeh straneh drugacno in se stalno spreminja,

je pa problem pri zenskah ravno toliko kot pri moskih; dokler se bodo skrivale za vzorci

nemoci, nesposobnosti itd, in tako manipulirale moske, ne morejo pricakovati spremembe

z 'druge strani', in obratno. je razlika ce ti iskreno necesa ne obvladas ali obvladas, kot clovek, iz

bilokaksnega razloga, ali zaradi nekega talenta, ali pa, da to prezentiras kot nek stranski produkt

tvojega spola. to je tisto, kar mene moti...osebno pa nisem nikoli potrebovala

emancipacije, ker se nikoli nisem pocutila neemancipirane. poznam pa zenske ( in moske), ki imajo s tem velike probleme. srecno in lep vecer!

xsrcx :palec:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Opazim recimo, da nekdo rece nekomu... - glej, ko VEDNO posplosujes.  x:px

To se mi zdi zelo zabavno.

x:Dx x:Dx sem zadnjic nekoga razkurila, ko sem rekla, da sem na splosno proti posplosevanju...

je pa res, da, ce se pogovarjamo o stereotipih, se temu tezko izognemo.... x;)x x:Dx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Po mojem bi bilo najbolje, da bi vsi fantje in vsa dekleta najprej živeli vsaj kako leto ali dve sami (brez staršev, brez partnerjev), da bi sprobali vsa dela, ki so potrebna v življenju. Vsi bi si morali najprej sami kuhat, prat, likat, peljat avto na tehnični,... Potem bi bolj cenili vsa tista dela, ki bi jih kasneje namesto njih naredil njihov partner, in najbrž ne bi bilo več toliko tega tekmovanja, dokazovanja, napihovanja...

Na žalost pa velika večina skoči iz "maminega gnezdeca" direkt v "partnerjev objem", in potem je tako, kot je... xrolleyesx ...kot so naučeni.

Tamara :palec: :palec:

Rachek v mislih imam predvsem nadzor nad tem, da lahko izbiraš s kom se greš igrice, koketiranje. Npr.; Všeč ti je dekle, ki sedi pri sosednji mizi. Če se boš nasmehnil, pokimal ali kakorkoli nakazal, da je opažena, si začel igro in (karikirano) ji podal žogico na njej je vrsta, da jo sprejme, ignorira ali obdrži. In obratno. Sediš pri mizi in dekle pri sosednji mizi pokaže interes. Sedaj je pa pri tebi žogica in ti odločaš ali jo boš poslal nazaj, jo obdržal ali pa jo ignoriral.

Seveda je pa to zgolj površen primer tega, kar se vsak dan dogaja. Po mislih mi blodijo vse zaigrane male in večje neresnice, prikrojitve zgodbic, manipulacija.....ko včasih res nasedš, pa si lahko še tako previden in oprezen. Pošten biti do partnerja vsako minuto.........iluzija ali resničnost? Zame iluzija.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...