Skoči na vsebino

Kaj storiti, če se zaljubiš v nekoga drugega

chebula

Recommended Posts

• Komentarji 493
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

In, majica, nikar mi ne govori, da človek ni hiša. Res ni, ampak odnos je treba prav tako zgraditi kot hišo in verjemi, da je hišo lažje zgraditi.

:eek: :eek: :eek: Kako...kdaj sem pa to napisala...nič ne vem o tem... :eek: :eek:

Rekla sem, da se zberi...meni že to diši po zajebanciji...ali pa imaš res tolk dela sama s sabo... xnckrivx xnckrivx

majica, tega seveda nisi rekla, samo kolikor sem te uspela spoznati, se mi je zdelo, da bi lahko rekla kaj takega. In to ni nobena zajebancija, ampak čisto resna stvar. Meni se zdi, da sem zelo zbrana, bolj kot večina ljudi, zato pa skušam temeljito premisliti celo zadevo, vas sem pa prosila, da mi pomagate razmišljati. Mislim, da bi veliko ljudi na mojem mestu nepremišljeno varalo svojega prvega in se igralo z drugim. A se po tvojem mnenju jaz zdaj zajebavam, ko tega ne naredim in raje premišljujem?

Deli na socialnih omrežjih

Osebna rast, težka a vredna!

Ja, cosma, ne boš verjela, kako intenzivno rastem in to je čudovito! Kot če bi se vzpenjala na visoko goro po zelo strmi in težki poti. In čim bliže sem vrhu, tem bolj se zavedam, da je zares vredno. Spoznanja, ki jih pri tem dobiš, ne moreš dobiti nikjer drugje, samo tako, da izkusiš na lastni koži to zahtevno pot.

Je pa najboljša investicija, ker te niti prvi niti drugi ne moreta osrečiti, osrečiš lahko samo sama sebe.

Glede na tvoj spis se sprašujem, če ti mogoče odločitve ne blokira tudi strah pred spremembo. Ker ta staro hišco le nekak poznaš, tut če je mal za popravt, ti je vseeno domača in znana.

Glej, jaz osebno nisem nič preračunavala. Že celo življenje živim z mislijo, da bom počela stvari tako kot jaz čutim, da je pravilno - čutim, ne pretehtavam. Ne ravnam se po sorodnikih in po sosedih. Poslušam sebe, ker je življenje moje - vsi užitki in priložnosti in pravico in dolžnost imam narediti iz njega nekaj najlepšega.

Da boš s prvim do konca življenja, kako pa to veš? Kaj če boš ti vmes kaj drugega začutila, kaj če bo partner kaj drugega želel? A njegova čustva so pa kar za vekomaj zabetonirana? Ko začneš razmišljati, mislim,da to ni to, kajti če bi bilo, ne bi imela takih misli in želja.

Naredi tako kot si želiš ti, da ne boš razmišljala čez čas, bogve kako bi bilo, če bi takrat..., ker tega itak nikoli ne veš. Vseh možnih scenarijev si tudi ne moreš splesti v glavi, ker ima življenje bogato domišljijo. Poslušaj sebe, to je najboljši kriterij, kajti s potlačenimi čustvi tudi nisi ne vem kakšen krasen partner in sigurno ne boš dala v takem primeru partnerju tega, kar bi mu lahko.

Ali dobro poznaš mojo situacijo ali pa sem tako prozorna. V tvojih besedah je veliko resnice.

Hoj, chebula!

Ti čisto verjamem in razumem, kako si zmedena v tejle štoriji odločanja.

In čisto mogoče je, da prvega ljubiš, v drugega si pa samo zaljubljena.

Če prvega ljubiš, a veš, da v vajini zvezi kaj manjka, za vraga, začini (začnita) delati na tem, da se tisto, kar manjka pojavi, vrne, ...

Drugi je trenutno VAU, OH in SPLOH bolj verjetno zato, ker je nekaj novega, ampak tudi on bo nekoč postal 'dolgočasen'.

Ne vem, Moje mneje je, da se v zvezi z nekom, ki ga še imaš rada, da obuditi nekdanje zanimivosti (ne sicer na ravni intenzivnosti, ki jo čutiš pri sveži zaljubljenosti). Seveda, če sta oba pripravljena delati na odnosu.

Jaz na tvojem mestu, se ne bi pustila odnesti zaljubljenosti, čeprav ima močne kremplje! Sploh glede na to, da do prvega še čutiš ljubezen, se mi zdi. Vzemi si čas za trezen premislek.

Srečno! x:)x

Vprašanje samo po sebi ni tako preprosto, kot izgleda.

Ker mislimo, da je zaljubljenost podobno kot ljubezen.

Zaljubljenost je rezultat hormonov, ljubezen pa duše ali duha (pravzaprav ne vem natančno, naj me kdo dopolni)

Kot ni nujno, da se zaljubljenost razvije v ljubezen, tudi ni nujno, da je ljubezen rezultat zaljubljenosti.

Ljubezen lahko pride tudi počasi, potihoma...

LpP

P.S.

Mislim, da so ti punce najlepše povedale, kako je s to rečjo.

Drugače so pa redki jezdeci, ki znajo hkrati jezditi dva konja, kajti če bosta sredi največjega galopa zavila vsak v svojo stran, bo - huuudooooo!

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Pustit tipa/žensko s katero/katerim si, ker več kot očitno ni za tebe...pa magari pol ostaneš sam/sama, vseen bolš kot pa neko pretvarjanje...

Sam ok, težje je, če sta že poročena, imata otroke, skupno hišo pa to...Potem pa ne vem, razčistit mal po glavi, zakaj je do tega prišlo, kaj partnerju manjka...

Upam, da se to čimmanj dogaja...

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

sončk: A res misliš, da je možno, da si z nekom skupaj do konca življenja, in ti prav nič ne manjka? Da imaš pri njem čisto vse, kar tvoj srček potrebuje? Jaz mislim, da to ni možno. Vedno nekaj manjka (morda samo neka malenkost), samo ljudje tega ne priznajo, niti sami sebi ne.

..ah kje pa chebula, ampak kot si sama povedala...potem ti bo pri vsakemu nekaj manjkalo...ker ni "popolen" in nima vsega tega kar si ti želiš...

Mogoče ti ne znam svetovati...vsaj probam no...kar pač mislim da bi bilo najbolje...ampak meni se zdi, da če je vse ok. pri tebi in onem 1. potem ne bi bilo razloga zakaj bi se zaljubila v nekoga drugega...Vedno dobimo k sebi človeka, ki nam pomaga zgraditi sebe...se spoznati bolje.

Jaz ti lahko povem kako bi jaz naredila, če bi se to meni zgodilo...

Če bi res ne bilo nič posebnega narobe v odnosu z mr. 1 in bi ga še vedno ljubila...bi definitivno probala z njim razčistit kako je lahko prišlo do česa takega...mogoče pa ugotoviš da se še ne poznata dovolj pa bosta lahko zaradi tega dogodka se bolje spoznala in si še bolj zaupala...

Če pa misliš da do mr. 1 ne čutiš več ljubezni ampak samo navezanost...potem probaj z njim ostati prijateljica (če je to mogoče ) in obrni nov list v svojem življenu...

Lahko ostaneš nekaj časa sama in razčistiš kaj bi sploh rada....in bo sigurno prišel pravi fant ki je zate takrat ko boš razčistila pri sebi...lahko bo to mr.1, mr2, ali pa čisto nekaj novega...

Mogoče pa vseeno opazuj sebe in če se ti je to že zgodilo da si se fanta hitro naveličala, ti ni bil zanimiv več...potem razišči problem...mislim pa da tiči v tem primeru pri tebi...

Upam in želim ti, da čimprej prideš na pravo pot (tista ki je zate prava in ne za vse ostale okoli tebe)

Lp, S x:)x

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif

TO NI MOGOCE!  xrolleyesx  :vragec:

vse je mogoče :o|o: nikoli ne veš kaj te vse čaka še v lajfu.

Ni mogoce, da ljubis eno osebo in se zaljubis v drugo. Ker to pomeni, da tiste prve ne ljubis - morda jo imas rad, ampak ljubit dveh, se pa ne da!

Ni vse slabo, kar se ne sveti.

sončk: A res misliš, da je možno, da si z nekom skupaj do konca življenja, in ti prav nič ne manjka? Da imaš pri njem čisto vse, kar tvoj srček potrebuje? Jaz mislim, da to ni možno. Vedno nekaj manjka (morda samo neka malenkost), samo ljudje tega ne priznajo, niti sami sebi ne.

Jaz pravim, da je mozno. Res pa je, da nekateri nikoli tega ne dozivijo, ker nikoli ne spoznajo tiste prave osebe za sebe. x:)x

Ni vse slabo, kar se ne sveti.

Ali dobro poznaš mojo situacijo ali pa sem tako prozorna. V tvojih besedah je veliko resnice.

Tvojo situacijo poznam samo kolikor si nam jo opisala, sem pa sama dajala podobno zadevo skozi in sem sama dajala opisane zadeve skozi.

Mogoče ti kaj pride prav zate, vsekakor je fajn mnenja prebirat, vedno pride kaka nova dimenzija, na katero do tedaj ne pomisliš.

Ti pa resnično želim, da slediš sebi, mogoče manj z glavo in več z intuicijo, če sicer tudi ravnaš v tem smislu. x;)x x:Xx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Janja :palec:

Full pogumna, full poštena. In iskrena, do sebe, partnerja.

V življenju nikoli ne vemo kaj nas lahko doleti, z ene al druge strani. Se mi pa zdi da je iskrenost ključnega pomena, že za človeka samega. Priznati svoje slabosti, svoje želje, potrebe, in potem prit skupaj s partnerjem pa razčistit stvari.

Meni osebno bi blo grozno, da bi partner prišel v tako krizo da bi tehtal kaj pr meni dobi in kaj ne.. Lahko se zgodi, ne vem?

Zato bi sama v taki situaciji res poskušala razčistit pr seb, če partnerja ljubim, in če ga kaj je narobe? Ker v tem primeru se splača ostat z njim in vezo pošlihtat. Poskusi si predstavljat, da si na njegovem mestu. Je dober do tebe, zaljubljen vate, te ljubi, si on zasluži da živi v iluziji da je vse ok, pa ni, tudi on si zasluži partnerko ki ga bo imela res rada, pa če to ni mogoče več samo med vama, dajta eden drugemu šanso da poskusita srečo z drugimi ljudmi.

Če prideš do odgovora, da ga ne ljubiš, nima nobenega smisla vztrajat, al pa na dveh stolih bit neki časa, pa potem mogoče spet pride čez nekaj časa kdo mimo in spet padeš v vzporedno vezo... če ljubezni v tej ni več.

Čebulca stuhtaj pr seb, pol pa ukrepaj. Tale status quo je najhujši.

Mushi

Jah, kaj pa vem, se mi zdi prav, da zadeve takole laufajo. Če ne bi takole izpeljala, pa malo testirala ta drugega medtem, mislim,da bi težko še kdaj prišla do zaupanja z možem. Pa mi v unem momentu niti nisem preračunavala zadeve, če bova še kdaj skupaj.

Mislim da če z nekom si skupaj, pa mu poveš, da ga ljubiš, ima pravico izvedeti tudi ko se zadeve obrnejo, ne pa da vmes že majčkeno stestiraš drugo opcijo, pa se potem odločiš, partner pa v dobri veri...

No ja meni dosti pomeni iskrenost in tole sem v prvi vrsti naredila zase, ker bi se počutila totalno gnilo, če bi mu nekaj delala za hrbtom, se mi ne zdi prav. Jaz živim v smislu : Tule sem, takšna sem, če si me želiš ali ne je pa tvoja odločitev.

Ni mi do skrivanja in laži z moje strani, vem pa, da kdo tega tudi ne zmore, pa mu ne štejem v zlo, pač še ni tako daleč.

Sicer pa Mushi jaz mislim, po tvojih postih doslej, da bi tudi ti v tem smislu reagirala x;)x x:Xx .

evo en post mi je šel v maloro vmes..

skratka.. janja, jst tud tko reagiram. Mi je težko, da bi nekaj za hrbtom počela, ker sovražim take dejavnosti, da bi jih drugi meni..

Ma full gnilo se počutit... ha.

Jst vedno vse sproti povem. Banalna situacija npr.. ocene v šoli. Sem kdaj zamolčala, pol pa mama na govorilne šla, pa ji je blo treba mal prej povedat in je blo to dost hujš pravi cajt najt, pa pol vprašanje ja kdaj ste pa to pisal, uf...

Boljš blo ustrelit doma takoj... to pa to sem pa tolk dobila.. pa sem pol fajn spala, nč ni blo takega ko moreš povedat v končni fazi le, pa kako in kdaj zint, par dni pred govorilnim pa le, pa ko se točno ve zakaj ne prej, pa še skoz se s tem obremenjevat do takrat..

No jst vse povem ven pa se tko najboljš počutim. V prejšnji vezi sem tud povedala, enkrat ko je že vse narobe blo; neki ti morem povedat, mi je full hudo ampak tak je.. ne ljubim te več. Jokala sem kot dež, ker veš da je to konec nečesa, pa sej sploh ni blo več ok, pravzaprav je blo tko grozno, da je bilo vse ostalo manj hudo.. ampak pol ko me sploh ni hotel resno jemat, kao sej vseen, pa da je njemu važno da ima babo za f... , mi pa totalno ni blo več žal.. Hotel me je prizadet, ampak jst sem bla s takimi neresnimi forami, rešena vseh spon in bila je potrditev, da je tako čisto prav. On pa je še kar velikokrat napeljeval da bi bila znova skupaj. Ne, hvala...

Odkrito, brez nizkih udarcev, pa je dovolj. In to da sami sebi priznaš da ne štima. Ene pa je strah in bi raje imeli slabo vezo še naprej, samo da ni treba druge babe/moškega iskat. Tak je bil bivši, verjamem, če bi takrat alternativo imel da ne bi tolk jokal in stokal. Sicer pa ni bistvo da prešaltaš na drugega, ampak da se rešiš nekvalitetnega in zadušljivega življenja.

Mushi

Ha, no vidiš, se mi je zdelo.

jaz sem že slišala, da je diplomacija zame tujka, da še razlage zanjo ne poznam, kaj šele funkcionirat, ampak jaz se bolje počutim, če ravnam tako kot čutim in mislim jaz, to dolgujem sebi, ostali naj me pa sprejmejo takšno kot sem, če pa ne pa pač ne, njihov problem x;)x .

Naredi tako kot si želiš ti, da ne boš razmišljala čez čas, bogve kako bi bilo, če bi takrat..., ker tega itak nikoli ne veš. Vseh možnih scenarijev si tudi ne moreš splesti v glavi, ker ima življenje bogato domišljijo. Poslušaj sebe, to je najboljši kriterij, kajti s potlačenimi čustvi tudi nisi ne vem kakšen krasen partner in sigurno ne boš dala v takem primeru partnerju tega, kar bi mu lahko.

Hehe JanjaK a partner pa naj se obriše pod nosom, ko praviš da naj Chebula posluša samo sebe. Za partnerjev filing vidim se nobeden ne ozira. Kar tako, ga prizadeti na lepem. Jebemti kaj je z nami danes, ljudje božji. :V:

Ja sam ka mali pao s lipe

Zanima me, kaj mislite, da bi moral narediti, ko ljubiš eno osebo, s katero si že dolgo skupaj, se dobro razumeta in želita ostati skupaj, vendar se ti zaljubiš v nekoga drugega. Ali naj potlačiš ta čustva (češ: bodo že minila) in greš naprej ali naj prekineš zvezo?

Meni pa se ob tem branju poraja vprašanje,če je tisto čemur ti praviš zaljubljenost ali samo vznemirjenje ob spoznanju,da si še nekomu všeč.Pa tudi to,da je prišlo v vajinem partnerstvu do neke monotonosti,na kateremkoli področju.In je mr2 z laskanjem in razumevanjem,pri tebi prebudil čustva,ki so malo zaspala.Je pa pomlad,kar hitro včasih začutiš metuljčke v trebuhu.Moj nasvet:umakni se,za par dni če imaš možnost,razmisli,kaj ti manjka,kaj bi rada.Pa tudi to,da debatirati z nekom in misliti nanj,je vse kaj drugega,kot pa živeti z njim,ker šele takrat se izkaže,kdo in kaj ta človek je. x;)x

Iz takšne smo snovi, kot sanje...

Zanima me, kaj mislite, da bi moral narediti, ko ljubiš eno osebo, s katero si že dolgo skupaj, se dobro razumeta in želita ostati skupaj, vendar se ti zaljubiš v nekoga drugega. Ali naj potlačiš ta čustva (češ: bodo že minila) in greš naprej ali naj prekineš zvezo?

Meni pa se ob tem branju poraja vprašanje,če je tisto čemur ti praviš zaljubljenost ali samo vznemirjenje ob spoznanju,da si še nekomu všeč.Pa tudi to,da je prišlo v vajinem partnerstvu do neke monotonosti,na kateremkoli področju.In je mr2 z laskanjem in razumevanjem,pri tebi prebudil čustva,ki so malo zaspala.Je pa pomlad,kar hitro včasih začutiš metuljčke v trebuhu.Moj nasvet:umakni se,za par dni če imaš možnost,razmisli,kaj ti manjka,kaj bi rada.Pa tudi to,da debatirati z nekom in misliti nanj,je vse kaj drugega,kot pa živeti z njim,ker šele takrat se izkaže,kdo in kaj ta človek je. x;)x

:palec:....in kako boš vozil skupaj z njim...

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Hehe JanjaK a partner pa naj se obriše pod nosom, ko praviš da naj Chebula posluša samo sebe. Za partnerjev filing vidim se nobeden ne ozira. Kar tako, ga prizadeti na lepem. Jebemti kaj je z nami danes, ljudje božji.  :V:

Volkec jaz sem v prvi vrsti za srečne zveze, resnično, samo ljubezni se ne da od nikogar izsiliti. Če je je, iz usmiljenja se pa ne moreš živeti srečnega zakona ali veze. POvsod so vzponi in padci, sem pristaš borbe do zadnjega, samo to gre, dokler so čustva prava, ko pa tega ni, je pa vse zaman. x;)x

Hehe JanjaK a partner pa naj se obriše pod nosom, ko praviš da naj Chebula posluša samo sebe. Za partnerjev filing vidim se nobeden ne ozira. Kar tako, ga prizadeti na lepem. Jebemti kaj je z nami danes, ljudje božji.  :V:

Volkec jaz sem v prvi vrsti za srečne zveze, resnično, samo ljubezni se ne da od nikogar izsiliti. Če je je, iz usmiljenja se pa ne moreš živeti srečnega zakona ali veze. POvsod so vzponi in padci, sem pristaš borbe do zadnjega, samo to gre, dokler so čustva prava, ko pa tega ni, je pa vse zaman. x;)x

:palec: x^x

Ja iz tega z enim bit, ker pač si... :sori:

Pa če se sploh ne štekata več, pa če te tip ponižuje, pol pa se plazi za tabo, halo se midva sva par, pa če imata totalno totalno različne interese, želje.. Če ni več TIST. A ni brezveze? A ni pošteno se zmenit na čem veza je? Seveda pa se trudit že prej, da se spraviš skupaj z nekom, ki ti ustreza in misliš da boš tko fural tud v prihodnosti z njim, da se bosta ujela.. Pa se tud potem v vezi ne vdat zarad vsake bedarije.... (mamiiiiii, ko mi je.. to pa to rekel! :C: :C: ) x:Dx x:Dx x:Dx

Ampak če pa ne gre, ne gre! xnckrivx

Mushi

Volk K.L.: Kaj je to 'imela kaj'? Verjetno misliš na seks. Ne tega nisva imela in niti ne bova dokler sem s prvim. Popolna iskrenost pa se mi ne zdi v redu. Če se bom odločila, da ostanem s prvim, mu nikakor ne mislim povedati, da sem bila kdaj zaljubljena v drugega. Čemu bi ga šla prizadet?! To je bedarija! Drugi pa itak ve, da imam prvega in da me zato ne more imeti on.

Ja saj sem napisu, da prvemu ne poveš, če misliš z njim ostati. Za drugega je pa problem, ko se bo zelo navezal vate in če bosta prekinila, ga bo to matralo, matralo, matralo. Kar ne bo hotel odnehat s tabo. Ti se ga boš odvadila, on pa se ne bo. Verjemi mi kriza bo z enim ali pa z drugim. V vsakem primeru. Temu se ne boš mogla izognit. Zato ti pravim bodi iskrena do konca.

:C: :C: :C:

Ja sam ka mali pao s lipe

Ja,bodi iskrena,predvsem do sebe in čimhitreje "pogruntaj",če ti je sploh do katerega od njiju,mogoče ti do nikogar ni dovolj,mogoče je bolje,da si nekaj časa sama in se ukvarjaš sama s sabo in s tem kaj si v resnici želiš xsrcx x?x

P.S.Chebula,ali ti misliš,da je prevara samo sex z drugim?Se pa krepko motiš x!x

Iz takšne smo snovi, kot sanje...

Saj vem, da je odločitev moja, o tem ni dvoma. Bi pa kakšen nasvet prišel prav.

Poznam osebo, ki je kmalu po zavrnitvi nove ljubezni doživela hude telesne spremembe - bolezen.

Kot je sama povedala, se je noro zaljubila, potem pa s tem človekom prekinila vse stike.

Vsekakor mislim, da je prav, da se posvetiš sebi v samoti in zadevo v vsakem primeru sprejmeš na tak način, da nad sabo ne boš delala nasilja.

Če pa mi sporočiš datume obstoječega partnerja in nove ljubezni na OS ali pa v forum Kompatibilnost partnerstva... pa ti odgovorim na zadevo tudi iz druge plati.

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...