tashyka 4. maj 2004 Prijavi Deli 4. maj 2004 ali zakaj se sploh zaljubiš.................ti ne vem več mi že dolgo ni uspelo.... (dolgo pomeni mesec dva) otroček... hja saj pol mi pa škorpijonke pravijo babyface... ja Nino sej si babyface... Citiraj NE STORI DANES TISTEGA, KAR LAHKO JUTRI PRELOŽIŠ NA POJUTRIŠNEM... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 4. maj 2004 Prijavi Deli 4. maj 2004 ja Nino sej si babyface... ah naum se zdej kregu... kaj je to baby face in kaj to ni...... nč ne pomaga očitno... ampak je fotka kriva kamera ti odvzame deset let... pol sem pa ... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 4. maj 2004 Prijavi Deli 4. maj 2004 ja Nino sej si babyface... ah naum se zdej kregu... kaj je to baby face in kaj to ni...... nč ne pomaga očitno... ampak je fotka kriva kamera ti odvzame deset let... pol sem pa ... 10 let odvzame????? ufff pol js zgledam stara emmmm..... -8 ??? Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 4. maj 2004 Prijavi Deli 4. maj 2004 spet smo v napačni temi ... ampak tam v fotkah mam eno kjer zagotovo nisem baby face in mi kamera nobenga leta ne odvzame.... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 4. maj 2004 Prijavi Deli 4. maj 2004 Meni se pravzaprav to vse skupaj zdi kot ena preizkušnja, ki je pravzaprav dobra, ker potem, ko bo mimo, bo najin odnos še trdnejši, saj bom spoznala, da si res želim to, kar imam in ne kaj drugega ali koga drugega. Se kdo strinja z mano?Seveda, seveda se strinjam s tabo , pod pogojem da ga nisi prevarala. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Moje mnenje je tako, da v vsaki zvezi nekaj manjka. Popolnih stvari po mojem mnenju enostavno NI ! Raje skušam opaziti stvari, ki so, in od njih sprejemati tiste, ki so zame dobre. Zdi se mi, da nisem nič slabega naredila. Meni se pravzaprav to vse skupaj zdi kot ena preizkušnja, ki je pravzaprav dobra Če bom ugotovila, da se s sedanjim ne ujemava in ga bom pustila, potem je skrajni čas, da to ugotovim. Če pa bom spoznala, da si želim biti z njim, pa bo po mojem potem najin odnos samo še boljši. Torej, kakor koli je stvar boleča, je pa ena koristna izkušnja.Tile deli tvojega posta so mi še posebej všeč. Seveda nisi nič slabega naredila, pogumna si, da si najprej sebi priznala, da si v takšni situaciji in da je potrebno nekaj storiti, potem pa še tule to zadevo opisala in se izpostavila našim mnenjem. Se pa tudi meni zdi, da si kljub temu, da ti praviš, da si dodajala detajlčke naredila velik korak naprej, ali pa si samo pisala zadeve, ki si jih že prej mislila, pa nisi delila z nami. Prepričana sem, da se boš odločila tako da bo zate najbolj prav . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 mushi, jaz pa s fantom, ki je sposoben povedati kaj takega, da "pa da je njemu važno da ima babo za f... ", sploh nikoli ne bila skupaj. In upam, da je tudi tebe izučilo.draga moja, sej jst nisem bla več z njim pol...to je bil odgovor na mojo obrazložitev da jst ne morem bit več z njim... debilen sicer, ampak od enga takga ki ga na realna tla postaviš, enga trmastga bika, ki si že vmes ni nikol priznal, da pa kdaj nima prav, kej druga tak nisem pričakovala, kot neumestne finte.Ja, me je izučilo.... Sem bla neki časa strogo prepričana da ne rabim nobenga djeda več v lifu (mogoč kakga prjatla.., ne pa enga, s katerim se trudiš, vlagaš v zvezo, nazaj dobiš pa arogantnost..., nikol več tko resne zveze, pol na konc pa spoznaš da je človek, ki ti je nekoč pomenil vse, poden od podna....), no pa se zarečenega kruha kar najemo.. in zdej sem srečna v novi resni zvezi, pa oba sva si pr teh stvareh podobna. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 ali zakaj se sploh zaljubiš.................ti ne vem več mi že dolgo ni uspelo.... (dolgo pomeni mesec dva) otroček... hja saj pol mi pa škorpijonke pravijo babyface... pa kozoroginje tud! Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 in levinje... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Meni se pravzaprav to vse skupaj zdi kot ena preizkušnja, ki je pravzaprav dobra, ker potem, ko bo mimo, bo najin odnos še trdnejši, saj bom spoznala, da si res želim to, kar imam in ne kaj drugega ali koga drugega. Se kdo strinja z mano?Seveda, seveda se strinjam s tabo , pod pogojem da ga nisi prevarala. Kako pa je mozno, da nekdo prevara drugega? o je isto, kot bi naposal.. Seveda se strinjam s tabo, samo ce nisi zavrtela cas nazaj.. ali pa samo ce nisi skocila na luno. In se celo skocit na luno je bolj verjetno, kot prevarati DRUGEGA.Volk.. drugace pa si to izjavil zgolj iz razloga, ker se ti zdi, da si nekoc bil prevaran, a ne? Je to se vedno tvoja rana?Mogoce ti ni bilo prijetno zaradi tvojega dojemanja.. ampak resnica pa je, da nisi bil prevaran.. bolj verjetno se ZDAJ varas. Ja.. tudi meni se zdi zelo nesmiseln stavek.. "Ce je v vezi vse cool, se ne zaljubis v drugega!" Kdor to izjavi, pac ne razume zaljubljenosti. Nilkoli se se pac ni poglobil v to custvo. In sicer je to custvo, kot vsa druga custva popolnoma nepomembno.. oziroma zelo pomembno v smislu ucenja.. in noben druge vrednosti nima.. itak pa je ta vrednost najvecja. Torej v temelju je izluzija in halucinacija.. da pa ti ogromno razumevanja.. ce to situacijo izkoristis. Na zaljubljenost nimas vpliva.. ker je to orodje narave, za lekcije.. in v tem kontekstu zgornji stavek izgubi pomen. In ce se malo poglobimo v tisti stavek.. je v bistvu totalno paradoksalen.. ker pove ravno nasprotje ljubezni. To je idelane stavek za izrazanje sovrastva. Pravi tako.. "Ce je v vezi" .. to bi se nekako prebavil z malenkostno korekcijo... ker v resnice res obstajajo povezave.. in na zalost v veliki vecini obstaja navezanost.. kar je najhusja mozna oblika suzenjstva in izkoriscanja drugega. To je PREVARA v pravem pomenu besede. Ampak recimo, da obstaja povezava med nami.. tista svobodna.. ki ne lastnini.. potem ima ta del stavka neko logiko.. "Ce obstaja povezava" .. ampak to je nesmiselno.. ker vedno obstaja povezava.. vse je povezano z vsem.. in na to itak ne mores vplivat. V cem je smisel reci, ce obstaja povezava.. ce pa drugace sploh ni mogoce. "Ce je v vezi vse cool" Kaj je to cool? kaksna veza je ok? To bi se dalo prevesti.. tako... "Ce je veza prilagojena mojim halucinacijam.." kar pa je itak nesmisel, ker halucinacija je ob smrti pobrisana.. na sreco.. in ce vezo gradis na halucinacije.. bo slej ko prej postala halucinacija... in vse bo po hitrem postopku izpuhtelo. Nic te "dobre veze" ni resnicno... in to je popoln nesmisel. "Potem se ne zaljubis v drugega.." to pa je skrajna oblika nespameti in paradoksa. Kot da bi imeli vpliv na zaljubljenost? Ne govorim o umskem nacrtnem zaljubljevanju, ko sebe prepricas, da si zaljubljen.. in tako zdravis svojo potrebo po ljubezni in je nikoli ne pozdravis.. ker hoces lakoto potesiti z vohanjem hrane. Na tak nacin si vedno bolj lacen. Govorim o pristni zaljubljneosti.. na katero nimas vpliva... In ce ti uspe, da se ne zaljubis v drugega.. kljub temu, da ti je zivljenje to namenilo.. potem pa "pohvale" za se eno nespametnost.. in sicer popolno blokiranje sebe, zivljenja.. in vstrajno mocno oklepanje se svoje pogojenosti.Poleg vsega pa kdo je ta drugi? Kako lahko obstaja drugi, ce je vse iz istega vira? Zakaj se dojemamo loceno? V cem je resnicna razlika in locenost med nami? Torej ta stavek... je nekako taksen.. Ce je v povezavi.. (kar itak vedno je) vse cool (kar itak izpuhti, ker je halucinacija), potem se ne zaljubis (na kar itak nimas vpliva) v drugega ( kar pa ne obstaja, SAMO ENO JE, ni dvojega!)Bravo, clovestvu.. skovalo je popoln nesmisel.. Kako hecno.. clovek cudez imenuje za taksne cisto preproste naravne dogodke.. ampak v resnice je eden od cudezev ta stavek. Cudez nespametnosti. Smiselno bi bilo mogoce malo drugace.. "Ce je povezava do svojega bistva cool.. potem si zaljubljen v zivljenje.. ker zajema vse... kar je! Pa se to je nepotrebno.. Bolje bi bilo.. "Ce SI.. potem SI.. kar je spet nesmisel.. ker itak SI. Torej.. lahko reses samo "SI!" .. pa se zakaj bi sploh to bilo potrebno.. v koncni fazi je najboljs ce si tiho.. ker kar koli reces.. obsodis.. drugacno pot, ker mislis da je tvoja pogojenost najboljsa pogojenost.. ampak se vedno je le pogojenost. Ja chebula.. ce zelis, da te druzba ne bo obsodila.. potem je potrebno da obrnes glavo v tla, kot si rekla in si zivo truplo, ki kot papiga posnema idiotizme in zavraca slehrno iskrico resnicnega zivljenja.Resnicno ziveti in slediti sebi.. sicer pomeni najvecje tveganje.. v tem svetu.. ampak tudi najvecje zadovoljstvo. Itak pa je to tveganje.. nicno, ker ne tvegas nicesar drugega kot nekaj obrekovanj, nekaj nevoscljivih pogledov... in trupla se odstranijo iz tvoje blizine, ker jih prevec jezis, da bi te lahko prenasali. Ko ze si v tej situaciji.. jo izkoristi.. in sicer ima lahko tudi tvoj partner.. nekaj od tega.. in sicer ce bi ti nekako uspelo tole tko sfurati, da bi se na koncu vsi trije objeli, brez posesivnosti in ljubosumnosti.. pol bos res iz tega potegnila najvec. Seveda pa tvegas veliko.. in nic.. kakor se vzame, ker smrt je radirka! Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Tjazy...pr vas mate verjetno že po obeh straneh harem doma..... sicer pa, tudi ČE bi blo tako, ti povem, da ne bi bil edini primer.. poznam eno tako familijo, živijo skup s svojimi ex-i in njihovimi partnerji.... -------------------- Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Tjazy...pr vas mate verjetno že po obeh straneh harem doma..... sicer pa, tudi ČE bi blo tako, ti povem, da ne bi bil edini primer.. poznam eno tako familijo, živijo skup s svojimi ex-i in njihovimi partnerji.... -------------------- Cool! samo ti pa veliko ljudi poznas. Vedno koga das za primer.. iz resnicnega lifa.. Fajn to. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Ja, vedno imam kak primer! O absurdih se pa tko vse zmenmo... tko da poznam dost življenskih usod.Na žalost, svet ni popoln! Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Na sreco svet ni popoln.. ker popolna je lahko le halucinacija. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Men pa na žalost... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Cisto mozno je da bi jaz zelo trpel v tvojem popolnem svetu.. in ti se bolj v mojem.. Tko, da je boljs, ce ostane tko kot je.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 je res, veš tjazy... Midva bi oba znorelaaaaa!!!!! Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 po cigavih nagonih pa ce ne po nasih??? o kapica ikonca lepa, se kej napis, ce hocs tnx (je kriv El Nino, k me je tk obrezu ) sj pisem... najveckrat se mi zdi da se na tem forumu kr sama seb se pa strinjam z marso k je napisala, da pisanje pomaga.. men fulllll!! ceprav se mi zdi, da velikrat vse kr tk v luftu obvisi... To pa tud zdej ne spada tle notr v to temo kdo pa ne (pise, pojasnjuje sam seb) le da vcasih nekdo nekaj napise bolje kakor bi bi sami, oz. izrazi nase obcutke, razmisljanja tako, daso se nam samim jasnejsa ; hkrati vlagamo energijo v forum (pisanje, branje, etc...) po drugi strani pa dobimo nazaj z zgoraj napisanim. ja..kr zgubi se, pa potem cez cas spet pride...); ko pa enkrat pisemo in predvsem govorimo osebno pa gre nekako naprej... kwa ma pa elnino s tvojo slikco? no ja, sicer me res ne briga Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 ja če z nekom si in se zaljubiš v nekoga drugega to pomeni da ti ni več všeč...če z nekom si ti mora bit tista oseba najboljša,najlepša,skratka THE BEST...če ti je vsak tretji bol všeč nimaš več z njim kaj počet...če bi se meni to zgodilo bi svojmu tipu povedala da ga mam še zmeraj rada,samo ne več na tak način in s tem bi se zveza lepo končala...v zvezi moraš bit predvsem iskren a res!? kwa zdej nakladas!! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 ja Nino sej si babyface... ah naum se zdej kregu... kaj je to baby face in kaj to ni...... nč ne pomaga očitno... ampak je fotka kriva kamera ti odvzame deset let... pol sem pa ... 10 let odvzame????? ufff pol js zgledam stara emmmm..... -8 ??? ti fajn zgledas Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Kako pa je mozno, da nekdo prevara drugega? o je isto, kot bi naposal.. Seveda se strinjam s tabo, samo ce nisi zavrtela cas nazaj.. ali pa samo ce nisi skocila na luno. In se celo skocit na luno je bolj verjetno, kot prevarati DRUGEGA.Volk.. drugace pa si to izjavil zgolj iz razloga, ker se ti zdi, da si nekoc bil prevaran, a ne? Je to se vedno tvoja rana?Mogoce ti ni bilo prijetno zaradi tvojega dojemanja.. ampak resnica pa je, da nisi bil prevaran.. bolj verjetno se ZDAJ varas. Ja.. tudi meni se zdi zelo nesmiseln stavek.. "Ce je v vezi vse cool, se ne zaljubis v drugega!" Kdor to izjavi, pac ne razume zaljubljenosti. Nilkoli se se pac ni poglobil v to custvo. In sicer je to custvo, kot vsa druga custva popolnoma nepomembno.. oziroma zelo pomembno v smislu ucenja.. in noben druge vrednosti nima.. itak pa je ta vrednost najvecja. Torej v temelju je izluzija in halucinacija.. da pa ti ogromno razumevanja.. ce to situacijo izkoristis. Na zaljubljenost nimas vpliva.. ker je to orodje narave, za lekcije.. in v tem kontekstu zgornji stavek izgubi pomen. In ce se malo poglobimo v tisti stavek.. je v bistvu totalno paradoksalen.. ker pove ravno nasprotje ljubezni. To je idelane stavek za izrazanje sovrastva. Pravi tako.. "Ce je v vezi" .. to bi se nekako prebavil z malenkostno korekcijo... ker v resnice res obstajajo povezave.. in na zalost v veliki vecini obstaja navezanost.. kar je najhusja mozna oblika suzenjstva in izkoriscanja drugega. To je PREVARA v pravem pomenu besede. Ampak recimo, da obstaja povezava med nami.. tista svobodna.. ki ne lastnini.. potem ima ta del stavka neko logiko.. "Ce obstaja povezava" .. ampak to je nesmiselno.. ker vedno obstaja povezava.. vse je povezano z vsem.. in na to itak ne mores vplivat. V cem je smisel reci, ce obstaja povezava.. ce pa drugace sploh ni mogoce. "Ce je v vezi vse cool" Kaj je to cool? kaksna veza je ok? To bi se dalo prevesti.. tako... "Ce je veza prilagojena mojim halucinacijam.." kar pa je itak nesmisel, ker halucinacija je ob smrti pobrisana.. na sreco.. in ce vezo gradis na halucinacije.. bo slej ko prej postala halucinacija... in vse bo po hitrem postopku izpuhtelo. Nic te "dobre veze" ni resnicno... in to je popoln nesmisel. "Potem se ne zaljubis v drugega.." to pa je skrajna oblika nespameti in paradoksa. Kot da bi imeli vpliv na zaljubljenost? Ne govorim o umskem nacrtnem zaljubljevanju, ko sebe prepricas, da si zaljubljen.. in tako zdravis svojo potrebo po ljubezni in je nikoli ne pozdravis.. ker hoces lakoto potesiti z vohanjem hrane. Na tak nacin si vedno bolj lacen. Govorim o pristni zaljubljneosti.. na katero nimas vpliva... In ce ti uspe, da se ne zaljubis v drugega.. kljub temu, da ti je zivljenje to namenilo.. potem pa "pohvale" za se eno nespametnost.. in sicer popolno blokiranje sebe, zivljenja.. in vstrajno mocno oklepanje se svoje pogojenosti.Poleg vsega pa kdo je ta drugi? Kako lahko obstaja drugi, ce je vse iz istega vira? Zakaj se dojemamo loceno? V cem je resnicna razlika in locenost med nami? Torej ta stavek... je nekako taksen.. Ce je v povezavi.. (kar itak vedno je) vse cool (kar itak izpuhti, ker je halucinacija), potem se ne zaljubis (na kar itak nimas vpliva) v drugega ( kar pa ne obstaja, SAMO ENO JE, ni dvojega!)Bravo, clovestvu.. skovalo je popoln nesmisel.. Kako hecno.. clovek cudez imenuje za taksne cisto preproste naravne dogodke.. ampak v resnice je eden od cudezev ta stavek. Cudez nespametnosti. Smiselno bi bilo mogoce malo drugace.. "Ce je povezava do svojega bistva cool.. potem si zaljubljen v zivljenje.. ker zajema vse... kar je! Pa se to je nepotrebno.. Bolje bi bilo.. "Ce SI.. potem SI.. kar je spet nesmisel.. ker itak SI. Torej.. lahko reses samo "SI!" .. pa se zakaj bi sploh to bilo potrebno.. v koncni fazi je najboljs ce si tiho.. ker kar koli reces.. obsodis.. drugacno pot, ker mislis da je tvoja pogojenost najboljsa pogojenost.. ampak se vedno je le pogojenost. Ja chebula.. ce zelis, da te druzba ne bo obsodila.. potem je potrebno da obrnes glavo v tla, kot si rekla in si zivo truplo, ki kot papiga posnema idiotizme in zavraca slehrno iskrico resnicnega zivljenja.Resnicno ziveti in slediti sebi.. sicer pomeni najvecje tveganje.. v tem svetu.. ampak tudi najvecje zadovoljstvo. Itak pa je to tveganje.. nicno, ker ne tvegas nicesar drugega kot nekaj obrekovanj, nekaj nevoscljivih pogledov... in trupla se odstranijo iz tvoje blizine, ker jih prevec jezis, da bi te lahko prenasali. Ko ze si v tej situaciji.. jo izkoristi.. in sicer ima lahko tudi tvoj partner.. nekaj od tega.. in sicer ce bi ti nekako uspelo tole tko sfurati, da bi se na koncu vsi trije objeli, brez posesivnosti in ljubosumnosti.. pol bos res iz tega potegnila najvec. Seveda pa tvegas veliko.. in nic.. kakor se vzame, ker smrt je radirka! stari, res te je lepo brati. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 kwa ma pa elnino s tvojo slikco? no ja, sicer me res ne briga ti fajn zgledas em sej to ni za v to temo mas prav te ne briga! heh... ceprav te ja nc... obrezal jo je, da, je taksna ikona kt je..,da sm se lahk sem dala... k jo js nism znala.. pravzaprav sm jo, sam so ble barve cudno "spacane" eee tnx, za mnenje Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tashyka 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 ja če z nekom si in se zaljubiš v nekoga drugega to pomeni da ti ni več všeč...če z nekom si ti mora bit tista oseba najboljša,najlepša,skratka THE BEST...če ti je vsak tretji bol všeč nimaš več z njim kaj počet...če bi se meni to zgodilo bi svojmu tipu povedala da ga mam še zmeraj rada,samo ne več na tak način in s tem bi se zveza lepo končala...v zvezi moraš bit predvsem iskren a res!? kwa zdej nakladas!! ja nevem...tisti dan sem bla mal filozofsko razpoložena... Citiraj NE STORI DANES TISTEGA, KAR LAHKO JUTRI PRELOŽIŠ NA POJUTRIŠNEM... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Ja.. tudi meni se zdi zelo nesmiseln stavek.. "Ce je v vezi vse cool, se ne zaljubis v drugega!" Kdor to izjavi, pac ne razume zaljubljenosti. Nilkoli se se pac ni poglobil v to custvo. In sicer je to custvo, kot vsa druga custva popolnoma nepomembno.. oziroma zelo pomembno v smislu ucenja.. in noben druge vrednosti nima.. itak pa je ta vrednost najvecja. Na zaljubljenost nimas vpliva.. ker je to orodje narave, za lekcije.. in v tem kontekstu zgornji stavek izgubi pomen. In ce se malo poglobimo v tisti stavek.. je v bistvu totalno paradoksalen.. ker pove ravno nasprotje ljubezni. To je idelane stavek za izrazanje sovrastva. Ne govorim o umskem nacrtnem zaljubljevanju, ko sebe prepricas, da si zaljubljen.. in tako zdravis svojo potrebo po ljubezni in je nikoli ne pozdravis.. ker hoces lakoto potesiti z vohanjem hrane. Na tak nacin si vedno bolj lacen. Govorim o pristni zaljubljneosti.. na katero nimas vpliva... In ce ti uspe, da se ne zaljubis v drugega.. kljub temu, da ti je zivljenje to namenilo.. potem pa "pohvale" za se eno nespametnost.. in sicer popolno blokiranje sebe, zivljenja.. in vstrajno mocno oklepanje se svoje pogojenosti. Bolje bi bilo.. "Ce SI.. potem SI.. kar je spet nesmisel.. ker itak SI. V nobeni zvezi ni vedn use ql! Ampak, to se ni treba tko resevat, da se zaljubis v drugega?Jap, to se zgodi spontano... in prazaprav ne mors na to nc kej velik vplivat, sej nismo racunalniki z vgrajenim diskom na katerem bi shranjevali podatke, ki jih zelimo met se prepricevat (tko kot ti pises o umskem, nacrtnem zaljubljenju) pa pol formatirali vse kar bi nas delalo nekaj kar nismo..., in bi lahk bli, ce bi si upali... se strinjam pohvale vsem za blokiranje... aja kaj pa ce se ne zaves, da neki blokiras? da sploh ne ves kaj delas, da se podzavestno upiras in si ne priznas? Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 5. maj 2004 Prijavi Deli 5. maj 2004 Meni pa se zdi govorjenje o družbi brez odgovornosti do sočloveka mlatenje prazne slame! Vsak človek se zaveda samega sebe šele preko drugega človeka, in že s tem ko sem, sem v soodnosu z drugim, če pa je to moj partner, s katerim sva se dogovorila za skupno življenje, toliko bolj. Govoriti o instituciji družbe, ki nas je prisilila v take odnose in kako bi morali to zavreči, je zame utopija podobna tisti kako bi morali biti vsi ljudje na svetu srečni, siti, oblečeni, kako bi moral biti svet pravičnejši, brez vojn, samo mir....toda potem to ne bi bilo zemeljsko življenje ampak življenje bogov, večna nirvana ali pa kar koli že...ljudje na zemlji se učimo in nismo popolni, obstajajo norme, vrednote...ki niso brezvezne. Tu govorimo kaj storiti, če se človek, ki je že v partnerski zvezi, zaljubi v drugega. kaj je sploh zaljubljenost? Po mojem se zrel človek sploh ne zaljubi, kajti zrel človek ne potrebuje potrditve drugega, da je, zato tudi ne projicira na drugega in ne išče pri drugem božanske občutke, sam sebi je dovolj. Zaljubljenost je tako le neka začetna faza v človekovem psihičnem razvoju, je prvi stik v iskanju življenjskega partnerja. zaljubljenost je čista halucinacija, projekcija našega ega na drugega, ki nam omogoča božanske občutke, ko sebe doživljamo v nam neznani sferi in na partnerja gledamo kot na nadčloveško bitje, ki je popolno. V fazi zaljubljenosti živimo v drugačnem stanju zavesti, ki ga v vzhodnih družbah dosežejo tudi preko meditacije ali drugih tehnik. Nikoli pa to stanje ne traja, tudi v partnerstvu ne. Takrat nastopi ključni trenutek človekovega psihičnega razvoja, ko se mu na nek način sesuje njegov popolni svet, raj, v katerem je do sedaj živel s svojim partnerjem, ki, glej ga zlomka, ni več tako fuuuul v redu, kot na začetku. Tu se velika večina ljudi, razočaranih, umakne pred naslednjo stopnjo, ki pa zahteva delo na sebi, delo v partnerstvu, ki vključuje tudi kompromise, le tem pa se ego noče podrediti!!!! In ravno ego je tisti, ki hoče biti spet zaljubljen. občudovan, oboževan....toda zaljubljen človek ne bo prišel do ljubezni, ki je veliko bolj vseobsegajoča. Zaljubljenost mora ugasniti, da človek lahko naredi korak naprej, da stopi v bolj poglobljen odnos, ki zajema tudi zavedanje, da partner ni na svetu zato, da nas osreči. Te odgovornosti mu enostavno ne smemo naprtiti. Kvečjemu lahko obrnemo film, jaz sama imam odgovornost do partnerja, da spoštujem najine dogovore. Zato pravim, da v zvezi, ki jo oseba označi kot srečno (npr. chebula je rekla, da prvega ljubi) nikakor ne gre popustiti egu pred odgovornostjo, ki jo imamo do partnerja, s katerim smo sklenili dogovor o skupnem življenju, sploh pa če imamo z njim tudi otroke. Kaj pa v zvezi, ki ni uspešna? Vsak človek si sam izbere svojega partnerja, in sicer po notranjem vzorcu, ki je lahko tudi hudo nevrotičen, kar pomeni da vzpostavita zvezo, ki obema ppvzroča psihične lahko pa tudi fizične bolečine. Dokler eden od njiju ni sposoben ozavestiti svoje osebnosti, sebe kot človeka s celo paleto lastnosti, prevzeti odgovornost za svojo izbiro, in spremeniti svoje odvisnosti, bosta vztrajala v zvezi. Ko bo eden od partnerjev spremenil vzorec, ga bo mogoče tudi drugi, in vzpostavljen bo drugačen odnos, drugače pa bo drugi našel moč in odšel, sam od sebe, za to ne bo potreboval zaljubljenosti. Torej, če oseba lahko svoje življenje s partnerjem označi kot srečno, če imata podoben pogled na svet, če ji v bistvu nič ne manjka, pa se je zaljubila v drugega, je to le trik ega, ki se dolgočasi v zvezi dveh normalnih ljudi, kjer ni drame, kjer ni adrenalina, kjer ni več občudovan....na žalost je ego zahodnjakov našopan z mitom o romantični ljubezni, kjer vsi v svojem partnerju iščemo večno ekstazo, večno ljubezen...bla bla ...partner pa je le človek, tako kot vsak na tem svetu. Ljubezen pa je le ime za globlje razumevanje in sprejemanje dveh ljudi, takšnih, kakršna sta. Do tega pa se ne pride hitro in brez trpljenja ega, ki se mora včasih tudi prilagoditi ali celo podrediti nasprotni energiji. Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.