Ksenia 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 če ljubiš nekoga se nikakor ne moreš zaljubiti v drugega, lahko imaš oba rada na svoj način, vendar če je tisti pravi, ne boš niti pogledala na drugega... torej v odnosu v katerem si, nekaj manjka ali pa si pač človek, ki lahko goji posebna čustva, določena čustva z dvema li tremi, različni smo in nikakor ne mislim da so vsi takšni kot sem jaz, saj niti ne vemo, če nebo vidimo isto...če pa odnos ni tisti pravi, potem pa nikakor ni nemogoče se ztrapati v drugega, ker v njem vidiš vse tisto kar v tem odnosu nimaš, največkrat niti ni boljše ali idealnejše samo je tisto, kar pogrešaš. In kaj storiš, lahko se spustiš v avanturo, lahko hrepeniš, lahko si dopoveduješ da se ti to ne more zgoditi, lahko na vrat na nos zapustiš partnerja in potem izvisiš in ostaneš sama...včasih je v tem primeru najbolje ostat sam in se najprej naučiti živeti sam s seboj...bluzim in zavijam v celofan, saj vem, vendar nikakor ne moreš rečt da se zavestno bojuješ proti temu, ker srce začne hitreje biti, v grlu se pojavi cmok in obraz zalije rdečica, to so znaki zaljubljenosti in če lahko premagate to ste carice eh, res bluzim :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 In ne vem, zakaj se vsakemu zdi, da mora seksat?! Nekaterim pac ni potrebno. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 In ne vem, zakaj se vsakemu zdi, da mora seksat?! Nekaterim pac ni potrebno. hm ja ok pa nič Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Freya 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 srce začne hitreje biti, v grlu se pojavi cmok in obraz zalije rdečica, to so znaki zaljubljenosti in če lahko premagate to ste carice ... in tudi doktor znanosti lahko začne jecljati in govoriti bedarije.... temu se pač ne moreš upreti, lahko se samo ODPREŠ Citiraj SI SAPIS SIS APIS. http://www.clipartsalbum.com/cliparts/garfield/107450.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 a praviš da ko bom doktor ne bo nič boljš... hehe Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Freya 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 a praviš da ko bom doktor ne bo nič boljš... heheOh, g. doktor Jure, zvani El Nino .... imate mogoče kakšno mesto frej.... za take mlade raziskovalke, kot sem jaz .... (simulacija dogodka ) Citiraj SI SAPIS SIS APIS. http://www.clipartsalbum.com/cliparts/garfield/107450.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 človek je seksualno bitje.......že fizično......če temu dodam še um, čustva, domišljijo itd.......je seksat nujno treba x!x ....... Je pa res, da nekdo mora večx na dan, nekdo vsak dan, nekdo vsak teden....itd. opisuješ žival Mick.človek je duhovno bitje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 Ah..... :o|o: Opisujem človeka. Ki pa je tudi neke vrste žival. Duhovno bitje Ni večje zveri kot je človek če se imaš za žival Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 Če si ti domišljaš, da je v tebi ni.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pika1000 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 se je mozn v eno is isto osebo veckrat zaljubit? z razlicnimi pavzami? v razlicnih okoliscinah? jaoooo k ne znam skomplicirat vprasanja :o|o: Jaz sem se, najprej prvič, potem se je nabralo preveč bolečine, žalosti in nezadovoljstva. V določenem obdobju nisem čutila ničesar, sovraštva ne, pa tudi ljubezni ne, še manj pa zaljubljenosti. Ko sem se vzela v roke, določene zadeve v sebi preglodala, obdelala, pospravila vso svojo navlako, kamor spada, pa so se ponovno prižgale iskrice, ki še vedno svetijo . Iskrice se da prižigat znova! Močno prepričana v to!Seveda ne gre za isto zaljubljenost kot na začetku. Nova 'zaljubljenost' - na višjem, bolj zrelem nivoju. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 [Kdo je to nad kimavkom reku :o|o: ......a je čist prismuknjen ...seveda morm seksat......s tistimi nekaterimi, ki ne rabijo pa nekaj ne štima........človek je seksualno bitje.......že fizično......če temu dodam še um, čustva, domišljijo itd.......je seksat nujno treba x!x ....... Je pa res, da nekdo mora večx na dan, nekdo vsak dan, nekdo vsak teden....itd. Tukaj se pa ne strinjam s teboj. Doživela ravno nasprotno. Najbolj čustveno doživetje v mojem življenju, brez sexa. Bilo je pa noro, še danes čutim mravljince. In še danes čutim toplino okoli srca in v ličkih, ko se spominjam tega odnosa. Ta odnos me je napolnjeval z radostjo, srečo, popolnostjo, potešenostjo, dal mi je čisto nove dimenzije, samozavest in ozaveščanje same sebe....ma ne morem vsega opisat...Na sex, tudi pomislila nisem v **tem odnosu**, nisem ga potrebovala, niti mi ni žal, da ga ni bilo, mogoče potem, ne bi več čutila, kar čutim danes. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 Chebula, pa si res sprožila serijo zelo zanimivih postov. Kar ne morem se odločit, kateri me je bolj pritegnil. Predvsem pa moram izrazit posebno spoštovanje do JanjeK. Ne samo, da zastopa poštene partnerske odnose, pokazala je tudi ne tako običajen pogum, da je svojemu partnerju iskreno povedala, da se je zaljubila v drugega. Vsa čast. Chebula, nisem tako prepričan, da tvoji partnerski vezi z mr. 1 res kaj manjka, kot pravijo nekateri. Gre za bistveno razliko med "ljubeznijo" in "zaljubljenostjo", na kar so že nekateri opozorili. V fazi "zaljubljenosti" stvari sploh ne moremo objektivno opazovati. Zaradi poplave hormonov in endorfinov vidimo reči take, kot jih hočemo videti in ne take, kot v resnici so. Tudi če objektu naše zaljubljenosti visi smrkelj iz nosa, se nam zdi to neka njegova šarmantna posebnost itd. Slej ko prej pa ta faza zaljubljenosti mine in stvari pričnemo videvati take, kot v resnici so. Smrkelj iz nosa ni več šarmanten, ampak ogaben. Če pa se z objektom zaljubljenosti res ujemava, nastopi faza ljubezni, ki pa ni več zaslepljena. Partnerja sprejmemo takega kot je, čeprav so nam nekatere njegove lastnosti všeč, druge pa ne. Tiste vznesenosti, ki je bila navzoča v fazi zaljubljenosti, pa ni več, ni več viharjev hormonov in endorfinov. Partnerstvo poteka kolikor toliko umirjeno in malo tudi dolgočasno. Zaljubljenost pa ni stvar razuma in nimamo nadzora nad tem, kdaj se nam bo zgodila. Napade nas kot gripa, prav takrat, ko je najmanj zaželjena. Prav nič ni nujno, da naša prva partnerska zveza kaj pogreša. Le malo dolgočasna je mogoče. In sedaj se pojavi mr. 2, nas pa preplavijo hormoni in endorfini. Primerjamo našo dolgočasno partnersko zvezo z bleščečim mr. 2. Seveda, bleščeč je samo v naši halucinaciji in bo ostal bleščeč samo toliko časa, kolikor bo trajala faza zaljubljenosti. Ko bo ta faza, ki nikoli ne traja posebno dolgo, mimo, pa bo sledila streznitev. Sedaj pa se lahko pokaže, da je ta mr. 2 prav bedna figura, prvo partnersko zvezo pa smo morda v fazi zaljubljenosti v mr. 2 dokončno odpravili in zapravili. Menim, da je v takih primerih, kakršen se je zgodil tebi, Chebula, najpametneje počakat, da mine faza zaljubljenosti in da prezgodaj ne podreš vseh mostov za seboj. Morda boš spoznala, da je prva partnerska zveza le najboljša, ali pa boš res trezno ugotovila, da pri mr. 2 ne gre le za zaljubljenost, ampak za pravo resnično čustvo. Seveda, Chebula, lahko je dajat nasvete. Največ pa se naučimo iz lastnih izkušenj in napak. Vendar pa je življenje prekratko, da bi vse neumnosti lahko naredili sami. Potrebno se je česa naučiti tudi iz traparij, ki jih zagrešijo drugi. TjazY, kje si se mudil toliko časa. Prav pogrešal sem že tvoja malce zavozljana razmišljanja. Z nekaterimi tvojimi mislimi se strinjam, z nekaterimi ne, vsekakor pa te je zanimivo prebirati. Dobrodošel spet v vrstah luninih forumovcev. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 Cosma imam tudi jaz eno takšno doživetje spravljeno v srčku... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 6. maj 2004 Prijavi Deli 6. maj 2004 hja Mick obstajajo pa tudi takšni, ki se zavestno odpovedo tovrstnim radostmi... smo različni in vsak živi svoje poslanstvo... in določeni v imenu duhovnosti se temu odpovedo oni vedo zakaj (pismo sem še daleč od te stopnje) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 Seveda.......pač povem, da mene ni in ne bo med njimi......prostovoljno že ne. saj a nisem enkrat reku še seksa še je živ... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 [Kdo je to nad kimavkom reku :o|o: ......a je čist prismuknjen ...seveda morm seksat......s tistimi nekaterimi, ki ne rabijo pa nekaj ne štima........človek je seksualno bitje.......že fizično......če temu dodam še um, čustva, domišljijo itd.......je seksat nujno treba x!x ....... Je pa res, da nekdo mora večx na dan, nekdo vsak dan, nekdo vsak teden....itd. Tukaj se pa ne strinjam s teboj. Doživela ravno nasprotno. Najbolj čustveno doživetje v mojem življenju, brez sexa. Bilo je pa noro, še danes čutim mravljince. In še danes čutim toplino okoli srca in v ličkih, ko se spominjam tega odnosa. Ta odnos me je napolnjeval z radostjo, srečo, popolnostjo, potešenostjo, dal mi je čisto nove dimenzije, samozavest in ozaveščanje same sebe....ma ne morem vsega opisat...Na sex, tudi pomislila nisem v **tem odnosu**, nisem ga potrebovala, niti mi ni žal, da ga ni bilo, mogoče potem, ne bi več čutila, kar čutim danes. Ta opis Cosme je dober.. in sicer potrjuje nekaj.. Ko se dva zagledata in se privlacita.. gresta lahko po klasicni poti rajcanja, ki se cez dolocen cas konca v postelji, kar cisto brez vsake koristi. Je pa vsekakor lahko za tisti kratek trenutek odlicno mamilo, ki se mu je tezko upreti.. lahko pa gres po drugi poti, ki je veliko bolj razburljiva... in ti da veliko vec. Ko sta dva v obdobju spoznavanja in ko se med njima pretaka tisko, ko ti srce hitreje bije, ko te v trebuhu scemi.. kot je rekla Selene.. se to dogaja zato, ker se v obeh nabira energija. Ko si z nekom iskren, ko si mu naklonjen, ko nic ne zahtevas od njega.. ko si brez-pogojen.. takrat ni blokad... in energija hitro tece. To pac obcutimo s scemenjem.. cmokom in podobno.. (mimogrede.. budisti verjamejo da je zavest shranjena v predelu trebuha.. zato cutis tisto v trebuho ob vsakem dogodku, ki presega um.. nevarnosti, ljubezni itd.. / mogoce imajo prav.. samo jaz mislim, da je zavest v celem telesu.. ampak itak je to nepomembno.. ) nooo takrat je veliko energije in nekako jo je treba sprostit. Najlazji nacin je s seksom.. clasicen seks nabit s posebnimi custvi in strastom je padec energije. Ker ce so pri seksu prisotna custva, je neki narobe... oziroma je seks le ena od izkusenj za ucenje. Si le orodje narave, za zagotovitev eksistence.. ker tak seks je le zato, da se rodimo.. ko se ti ni vec potrebno tuki roditi.. ne rabis nezavednega seksa.. Malo tezji nacin je to kar je opisala Cosma... ko lahko energijo transformiras visje.. in ni potreben padec energije in postane na nek nacin ustvarjalna.. Oziroma to je zelo lahek nacin.. ko presezes prvega.. Najtezji nacin, da nekaj pocnes z energijo pa je zavedni seks. To pa itak ni pomembno in itak ne vem kej veliko o tem... oziroma nic, ker ni moje izkustvo. Jah no.. tudi to je zelo enostavno in preprosto... ko presezes prejsnje.. Ampak nekaj kar lahko vsi dosezemo takoj ZDAJ in TUKAJ.. pa je to, da se vec ne jezimo na svoje partnerje, ce se jim zgodi, da enkrat seksajo z nekom drugim. To je pac proces ucenja.. in zelo nespametno je takrat biti prizadet. Zelo malo moci in zavedanja je potrrebno da presezes to malenkost, ki je osnova za vse... ker to pomeni, da vec nisi na premici zvestobe in nezvestobe. Eno so zakompleksani z zvestobo in ne morejo preziveti brez nezvestobe. Ukrepijo nezvestobo, da so oni lahko zvesti, drugace je to nemogoce. Ko nisi ne eno ne drugo.. preprosto nisi vec zrtev te nesmiselne omejene igre.. kdo bo koga.. Potem zate zvestoba in nezvostoba ne obstajata vec.. Janja.. evo to je hkrati odgovor od vceraj.. ko zacutis tisto.. kar koli ze to je.. imas moznihg vec poti.. in ce gres po prvi poti nezavednega seksa.. pac gres.. zakaj panika? Kako pa se bos drugace naucil? Isto ti je ali partnerja, ki je sel z drugim potem objames ali pa katapultiras in se locis..? No ni isto... ampak premica je ista. Ce si navdusen, ce tvoj partner seksa z drugim, si v pizdi.. ce si prizadet si na istem.. Na isti premici.. le z drugega konca. In vse te premice nasprotij so v UMU. Iznad UMA jih ne mores najti. Zame je najboljsi indikator zrelosti (ceprav se zdaj ne vem kaj to je z ena zval) to, kako clovek ravna, ko je njegov partner seksal z drugim. Takrat se vidi zavest, koliko resnice se zaveda.. ali gleda na stvari celovito ali delcek.. Ce mislis da je zivljenje samo zivljenje.. potem se zavedas samo enega dela.. ker zivljenje je tudi smrt.. potem je celovito. Ce gledas na drugega, kot locenega od sebe.. potem se ne zavedas.. in le v tem primeru je mozno da si prizadet, ce partner gre z drugim. In totalno nelogicno je to.. paradoksalno, da bolj ne more bit. Partner gre z drugim.. ti si prizadet.. jezen.. in obnasas se kot norec.. cist si spulen.. In to verjetno zato, ker tega partnerja ljubis.. si mu naklonjen, mu zaupas, bal bla... in potem se partner vrne.. Poglej vrnil se je.. sej to si si v bistvu zelel.. ampak to ni dovolj.. ti se kar naprej besnis, kricis, joces, stokas.. se bolj si nor.. ker zdaj imas sredstvao za sproscanje.. Ampak se vedno.. dejstvo je nespremenjeno.. vrnil se je.. a ni to najbolj pomebno? Zakaj se zapikujes v plevel.. poglej raje sadez! V resnici gre tukaj za ponos.. kar je najvisja oblika EGA!Ce gre z drugim.. in se ne vrne.. to nekako zakamufliras, in cimbolj potihoma zalujes, ce sploh zalujes, ker si prevec ponosen, da bi pokazal svetu, da zalujes za nekom, ki te je prevaral.. ce tako recemo.. Obicajno mu nadenes pridevnike osla, bedaka, nicvredneza.. in sfuras dalje. In v paketu je tudi to, da vec ne zaupas sebi.. in drugim., ker resnica ni, da te je partner prevaral. To je samo omejen pogled. Ti tako vidis.. ker se ne zavedas. Resnica, je da si prevaral samega sebe.. ker si nekomu zaupal in si mislil, da ta clovek ne bo sel z drugim.. pa je sel.. in ziher ima svoje razloge ucenja.. ki bi jih morla spostovati.. ampak si se prevaral. Mislil si, da ne bo sel.. on pa je sel.. To je bistvo prizadetosto.. da si se prevaral. Tone je prosil Jozeta ce mu posodi 5.000 sit denarja. Tone je bil znan prevarant.. in Joze je bil preprican, da mu Tone tega denarja ne bo vrnil, ampak mu je vseeno posodil denar, ker ni slo za veliko denarja. Cez en mesec mu je Tone vrnil 5.000 sit in prosil, ce mu lahko posodi 10.000 SIT. In Joze je rekel, da NE, ker si me prevaral. In Joze pravi... Saj sem ti posteno vrnil denar.. kako sem te prevaral? Joze: Mislil sem, da mi ga ne bos.. pa si mi ga vrnil.. prevaral si me.. dovolj je, amkrat si me prevaral, drugic me ne bos vec. Tako deluje cloveski UM. Nespameten je.. Resnica pa je, da imamo vsi prtnerje, ki niso nasa last, ki so ZIVI, ki imajo svojo svobodno voljo in lahko pocnejo z njo kar hocejo in to moramo za vse na svetu spostovati.. imajo svoje ucne lekcije.. in svojo lastno izbiro. Omejiti cloveka.. in ga custveno izsiljevati s temi prizadetostmi.. pomeni najvecji razkorak z ljubeznijo v neki vezi. Zivljenje ni nikoli znano.. zagotovo.. vedno je neznano.. in ce se zavedas, da zivis z ZIVIM clovekom, potem ne mores nicesar pricakovati, ker ne ves kaj bo. Pricakovanje bi bilo fajn zamenjati za sprejemanje.. to bi bilo fajn.. odlocitev pa je posameznikova. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 tjazy ........ne morem verjet kolk si to dobro napisal.........u bistvu mislim tud tako, pa vendar nikoli nisem našla besed, s katerimi bi znala to tako dobro opisat....navdušena Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 iz zmešnjave ene čebule, ki se ne more odločt kerga ma rada, kerga pa ne...je ratala cela študija... 666 zlomkou....blablabla Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 POGLED.. v resnici ne obstaja. Pogled je v bistvu pogojenost.. (100%-na halucinacija) ce imata dva eneke pogojenosti, se strinajta.. ce imata dva drugacne pogojenosti, se ne strinjata.. ampak oboje je popolnoma isto. Je le pogojenost. Imas premico.. ne eni strani je strinjanje.. na drugi je nestrinjanje.. in nekaj od tega pac izberes.. glede na svojo pogojenost. In karkoli izberes.. v obeh primerih si nor. Ker samo vprasanje casa je, kdaj bo prislo nestrinjanje.. ker prislo bo zagotovo. Eno brez drugega ne obstaja. To je kot bog in hudic. kot vdih in izdih, kot zivljenje in smrt.Ljubezen ne more obstajati ,ce ni sovrastva. Nemogoce je.. in obratno. Kako imas lahko ljubezen, kadar nimas sovrastva? Ni sans, da se zavedas ljubezni, ce se najprej ne zavedas sovrastva. Pogojenosti ne sme biti.. in ce je ni.. se ljubezni itak ne mores zavedati.. ker ni pogojenosti sovrastva. Bolj kot si zmozen se zavedati ljubezni, bolj mocno sovrazis... ker to je spet ista premica. Bolj ko gres na levo.. bolj se krepi desna stran.. zakon ravnoveslja pac. In mi vsi na vseh forumih se ukvarjamo samo s tem.. pomikamo se od ene strani premice na drugo.. v najrazlicnejsih kombinacijah.. in vcasih si dva izbereta isto kombinacijo in se strinjata.. ampak tudi to strinjanje je le nepomemben premik po premici.. Ko ni pogojenosti.. ni premic.. ni izbire.. potem preprosto ni vec tega sranja, ki se ga zdaj gremo. Potem ima vsak v sebi le ljubezen.. ampak tega nihce nikoli ne bo mogel definirati, ker ima samo ENO.. Ce ni dvojega.. potem ni trenja. Ko je DVOJE.. kar zdaj pri vseh nas je.. je mozno trenje... in mozno je zavedanje tega.,. in vse skupaj je strahotno idiotsko. Tudi ljubezen je v tem primeru kot lanski sneg.. ker v resnici je premica.. ni stanje. Ko je stanje cloveka.. je itak ni vec.. ja, resnica boli ! apmak egota. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 In ne vem, zakaj se vsakemu zdi, da mora seksat?! Nekaterim pac ni potrebno. Kdo je to nad kimavkom reku :o|o: ......a je čist prismuknjen ...seveda morm seksat...... Ti pac ja. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 Nekoc bom nasel vzrok, zakaj ljudje tako radi sprasujemo avtorja, kako pa on to kar je napisal uspe udejaniti?! Hmm!? Mogoce ga bom zdaj.. Ziher je to, da se s tistim ki je neki napisal v bistvu ne strinajs cist.. (sta drugace pogojena) in potem ga poiskusas potolci s tem, da ga sprasujes o njegovem zivljenju. Ker zdaj cloveka postavis pred dejstvo.. v bistvu me hoces nacrtno ocrniti.To so taksna retoricna vprasanja, ki sogovornika v obeh primerih potolces.. Ce recem recimo hipoteticno, da sem objel veliko zeninih ljubimcev.. pol sem ocrnjen z ene plati.. ce recem nobenega.. potem temu sledi, odgovor.. "TOREJ MOLCI"Postavila si me v berzizhodno situacijo.. in to mi naredi clovek, ki je v bozanskem smislu sam sebi dovolj. Hmm!? Ampak zakaj? A nisi sama sebi dovolj? Evo kontra retoricno vprasanje.. Drugace pa kot je nekoc free povedal. Ce bi druzba bila zrela.. bi lahko postnil svojo nude fotko.. zdaj ni cas za to. Enak odgovor ti lahko jaz dam.. Ampak ziher si v resnici s taksnimi malenkostmi ne bi belil glave.. Ce bi zena imela zeljo po ljubimcu.. ali ce bi se zaljubila.. in ce bi tudi seksala je zame itak boljs, da z njo seksa kot moj prijatelj.. ne kot moj sovraznik. Sej koncno seksualno deliva isto osebo. Kako je mozno, da bi bil jezen na nekoga, ki ljubi isto osebo kot jaz? Kvecjemu mu lahko pripisem lastnosti dobrega ukusa.. se pravi enakega okusa.. ehh.. brez veze.. / itak bo vecina razumela v cist drugo smer..ali pa:ko sami ne zivimo resnice in si je zelimo, pa nimamo jajc, dabi enostavno bili kar smo;potem iscemo biljko odresitve, nekoga ki je zunaj nas, ga castimo in nam je ideal tistega kar bi sami hoteli biti.- mogoce zato. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 TjazY, kje si se mudil toliko časa. Prav pogrešal sem že tvoja malce zavozljana razmišljanja. Z nekaterimi tvojimi mislimi se strinjam, z nekaterimi ne, vsekakor pa te je zanimivo prebirati. Dobrodošel spet v vrstah luninih forumovcev.Helo Bigm Malo lutam povsod.. potem se spet vrnem sem.. in spet grem.. Tko mi bolj ugaja.Zavozljana razmisljanja.. Moja so preprosta.. "Nehi tezit partnerju, ce si se pac prevaral in si mislil, da ne bo nikoli sel seksat z drugim" je eno od njih...Zavozljano je to, da kricis nanj.. ceprav si sebe prevaral. Hvala za dobrodoslico.. ceprav se ne pocutim tako, da bi kdaj odsel od tukaj. Se vedno je to moj najljubsi.. najbolj domac forum. Tuki mi je vsec, ker ni cenzurirano, po halucinacijah in pogojenosti najrazlicnejsih moderatorjev.. in ker moderator sodeluje. Tko je tuki taksno bolj domace vzdusje.. Na enem foromu ta halucinator.. sploh vec noce nobenega mojega clanka objavit, ker hoce obdrzat human, prijazen in prijeten forum. Hee.. zanimivi so bili tudi tudi katoliski.. mater tam se je pa res kresalo. Zdej sem se dislociral od tistih, ker itak ze pol katolistva moli za mojo zgubljeno duso. Pa Petro mal pogresam iz tistega katoliskega foruma, ki je tudi na tem foromu.. pa ne vem nicka.. Dej javi se! Marsa.. cutis neko zadovoljstvo zdaj.. neko potrditev? Vidis.. to je problem! To je vse v UMU. No sej malo pa lahko.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 tjazy ........ne morem verjet kolk si to dobro napisal.........u bistvu mislim tud tako, pa vendar nikoli nisem našla besed, s katerimi bi znala to tako dobro opisat....navdušena Navdusena??.. Ja to je problem.. ! Na premici si! He he.. Sej te hecam.. Ne biti navdusena.. ne biti niti prizadeta.. bodi na sredini in premice ni vec! Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 tjazy ........ne morem verjet kolk si to dobro napisal.........Odlično, seveda, če zmoreš, me pa resnično zanima, če lahko to kdorkoli sfura v praksi.... :o|o: Tamle sem zasledila, da če si srečen, če to partner počne drugje, ali če se sekiraš zaradi tega, imaš problem. Še vedno si ne predstavljam, kako se tole sfura v praksi. Prav, pač pride do situacije, ko partner pač to stori. ker ti si tega ne skrivata, ti pove. kaj zdaj ? Navdušen po tvojem postu ne smeš biti, razočaran tudi ne? Preslišiš in zignoriraš, spoznaš tega in ga objameš - po enem prejšnjih tvojih postov? Evo tule se ne znajdem. teorija vse lepo in prav bilo bi krasno, kdo pa to zmore prenesti v prakso in kako sploh? Evo ti Tjazy žogice , Pujsa ni kar tako z malenkostmi zadovoljna , nisem ljubitelj laufanja okoli vrele kaše . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. maj 2004 Prijavi Deli 7. maj 2004 Meni pa se zdi govorjenje o družbi brez odgovornosti do sočloveka mlatenje prazne slame! Vsak človek se zaveda samega sebe šele preko drugega človeka, in že s tem ko sem, sem v soodnosu z drugim, če pa je to moj partner, s katerim sva se dogovorila za skupno življenje, toliko bolj. Govoriti o instituciji družbe, ki nas je prisilila v take odnose in kako bi morali to zavreči, je zame utopija podobna tisti kako bi morali biti vsi ljudje na svetu srečni, siti, oblečeni, kako bi moral biti svet pravičnejši, brez vojn, samo mir....toda potem to ne bi bilo zemeljsko življenje ampak življenje bogov, večna nirvana ali pa kar koli že...ljudje na zemlji se učimo in nismo popolni, obstajajo norme, vrednote...ki niso brezvezne. Tu govorimo kaj storiti, če se človek, ki je že v partnerski zvezi, zaljubi v drugega. kaj je sploh zaljubljenost? Po mojem se zrel človek sploh ne zaljubi, kajti zrel človek ne potrebuje potrditve drugega, da je, zato tudi ne projicira na drugega in ne išče pri drugem božanske občutke, sam sebi je dovolj. Zaljubljenost je tako le neka začetna faza v človekovem psihičnem razvoju, je prvi stik v iskanju življenjskega partnerja. zaljubljenost je čista halucinacija, projekcija našega ega na drugega, ki nam omogoča božanske občutke, ko sebe doživljamo v nam neznani sferi in na partnerja gledamo kot na nadčloveško bitje, ki je popolno. V fazi zaljubljenosti živimo v drugačnem stanju zavesti, ki ga v vzhodnih družbah dosežejo tudi preko meditacije ali drugih tehnik. Nikoli pa to stanje ne traja, tudi v partnerstvu ne. Takrat nastopi ključni trenutek človekovega psihičnega razvoja, ko se mu na nek način sesuje njegov popolni svet, raj, v katerem je do sedaj živel s svojim partnerjem, ki, glej ga zlomka, ni več tako fuuuul v redu, kot na začetku. Tu se velika večina ljudi, razočaranih, umakne pred naslednjo stopnjo, ki pa zahteva delo na sebi, delo v partnerstvu, ki vključuje tudi kompromise, le tem pa se ego noče podrediti!!!! In ravno ego je tisti, ki hoče biti spet zaljubljen. občudovan, oboževan....toda zaljubljen človek ne bo prišel do ljubezni, ki je veliko bolj vseobsegajoča. Zaljubljenost mora ugasniti, da človek lahko naredi korak naprej, da stopi v bolj poglobljen odnos, ki zajema tudi zavedanje, da partner ni na svetu zato, da nas osreči. Te odgovornosti mu enostavno ne smemo naprtiti. Kvečjemu lahko obrnemo film, jaz sama imam odgovornost do partnerja, da spoštujem najine dogovore. Zato pravim, da v zvezi, ki jo oseba označi kot srečno (npr. chebula je rekla, da prvega ljubi) nikakor ne gre popustiti egu pred odgovornostjo, ki jo imamo do partnerja, s katerim smo sklenili dogovor o skupnem življenju, sploh pa če imamo z njim tudi otroke. Kaj pa v zvezi, ki ni uspešna? Vsak človek si sam izbere svojega partnerja, in sicer po notranjem vzorcu, ki je lahko tudi hudo nevrotičen, kar pomeni da vzpostavita zvezo, ki obema ppvzroča psihične lahko pa tudi fizične bolečine. Dokler eden od njiju ni sposoben ozavestiti svoje osebnosti, sebe kot človeka s celo paleto lastnosti, prevzeti odgovornost za svojo izbiro, in spremeniti svoje odvisnosti, bosta vztrajala v zvezi. Ko bo eden od partnerjev spremenil vzorec, ga bo mogoče tudi drugi, in vzpostavljen bo drugačen odnos, drugače pa bo drugi našel moč in odšel, sam od sebe, za to ne bo potreboval zaljubljenosti. Torej, če oseba lahko svoje življenje s partnerjem označi kot srečno, če imata podoben pogled na svet, če ji v bistvu nič ne manjka, pa se je zaljubila v drugega, je to le trik ega, ki se dolgočasi v zvezi dveh normalnih ljudi, kjer ni drame, kjer ni adrenalina, kjer ni več občudovan....na žalost je ego zahodnjakov našopan z mitom o romantični ljubezni, kjer vsi v svojem partnerju iščemo večno ekstazo, večno ljubezen...bla bla ...partner pa je le človek, tako kot vsak na tem svetu. Ljubezen pa je le ime za globlje razumevanje in sprejemanje dveh ljudi, takšnih, kakršna sta. Do tega pa se ne pride hitro in brez trpljenja ega, ki se mora včasih tudi prilagoditi ali celo podrediti nasprotni energiji.hja, lahko recem le zase:komu je prav egu ali resnici!?hkrati se drzati 'pravil' -torej naj ne bi bila ljubezen; hkrati pa je lahko prav ego tisti, ki hoce svobodo...duha je torej morda nemogoce razloziti!! prav tako je lahko ego tisti, ki ni nikoli zadovoljen in ne sprejema kalupa, tut zna bit pomoje;hkrati pa je lahko obratno, da nas ego vkaluplja in ne pusti, da smo res svobodni, kot pravi tjayz.??? hm, sm jest tut zmeden na vse skupi :o|o: pa se raj naum zdele vec ukvarju in grem raj delat Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.