Skoči na vsebino

Astma

Guest sstane

Recommended Posts

Hvala vsem!

Vzrok moje astme je v tem da me predolgo niso zdravil.Mela sem bronhitis al pa pljucnico ,ki ga/jo je moja zdravnica imela za virozo in mi zato ni dala zdravil, tko da so mi po 6 tednih odpovedala pluca in od takrat naprej , kr je priblizn pol leta mam astmo.

Zdravila so mi postopoma zmanjšal,mam pa se preprečevalc un v prahu, pa pumpico tud.Veckrat se cutim da me stiska v prsih pa v grlu tud,ce sm zivcna al pa me je strah je res se slabse, ampak mislim da vseen to ni od tega.

LP

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 87
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Jaz sem imela astmo, ko sem bila mala (do 3. ali 4. leta) . Pa pljučnico kar naprej.

Potem pa se je vse skupaj kar samo od sebe pozdravilo. Brez zdravil, pumpic ... xnckrivx

Je pa me pred približno dvema mesecema ful dušilo oz. sem en takšen pritisk v pljučih čutila, so me ful bolela. Sem mislila, da se mi je astma vrnila, pa sem potem prišla do sklepa, da laufanje po mrzlem zraku vsekakor ni bila pametna ideja, pa da sem mogoče tudi zaradi psihe to čutila.

Zdaj ,ko so se stvari v službi umirile in sem se tudi malo bolj spočila, pa je vse okay.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

x?x Nekaj v zvezi z zacetkom ne stima, povej vec o casu pred in med bronhitisom, namrec, ce so se pljuca sesedla, potem ti imunski sistem ni dobro delal, za kar pa obstaja razlog. Dr. ti ni dala zdravil, ker je sumila na virus, ki se ga ne zdravi z antibiotiki.

Poznano mi je vec vrst Astmaticnih obolenj, ki so iz razlicnih vzrokov, skupno jim je otezeno ali zaduseno in onemogoceno nor. dihanje.

Astma dobljena od zdravil je lazje odpravljiva kot tista, ki izhaja kao iz psihe.

LP

Lep pozdrav AleO, vidm da se zlo spoznas na astmo.

Ne vem kaj nej ti povem o casu pred bronhitisom,nc kej tko nism bla bolna, mogoce mal prehlajena, ampak sm bla v dnevu ali dveh zdrava.Bronhitis sem mela pred temu letos se 2krat.Takrat sm dobila antibiotike in je bilo potem vredu,ampak od zadnjega do tega je minilo 2 leti.Pri tem sem imela vrocino in tak piskajoč zvok, pila sm vec vrst caja z limono,praske za izkasljevanje, sirup iz troptca iz vršičkov, popolis pa se kej sm probala, ampak nic ni pomagalo.Po ene 14 dneh sm zacela se kasljat in potem vsak dan bolj.Spala nism veliko, ker sem se zaradi kaslja po uri ali dveh zbudila.Trikrat sm se zbudlila cisto brez kisika, ze vsa omoticna.Na koncu sm spala v sede, ker v leze nisem vec mogla me je prevec dusil.In po 6 tednih sm bla ze cist izcrpana.In tisti dan ko sm zjutraj vstala sem tako mocno kasljala da se nism mogla nadihat dovolj zraka, potem sm sla v bolnico naprej pa sm ze napisla.

LP

Guest sstane
Hvala vsem!

Vzrok moje astme je v tem da me predolgo niso zdravil.Mela sem bronhitis al pa pljucnico ,ki ga/jo je moja zdravnica imela za virozo in mi zato ni dala zdravil, tko da so mi po 6 tednih odpovedala pluca in od takrat naprej , kr je priblizn pol leta mam astmo.

Zdravila so mi postopoma zmanjšal,mam pa se preprečevalc un v prahu, pa pumpico tud.Veckrat se cutim da me stiska v prsih pa v grlu tud,ce sm zivcna al pa me je strah je res se slabse, ampak mislim da vseen to ni od tega.

LP

Najbrž te trese statična elektrika, da se kar bliska.

Če te prav razumem Ribica, si imela letos 2 krat bronhitis in po tem to ta hudo reč. x?x

Tvoj primer je zanimiv, ker je tokrat stvar udarila močno. Če si bila 2 x zdravljena z antibiotiki, in praviš, da je blo pol o.k.,

nej povem, kako to vidim. Bakterije in vsi ostali napadalci imajo nagon po preživetju, ko zboliš se telo hitro odzove na način priprave protiteles po 'ključu', to pomeni točno določena protitelesa za tip napadalca, če vse štima in se človek tudi sam prepusti in pusti biti bolan, potem je odprava napadalcev 99% učinkovita in telo spravi zalogo protiteles za naslednjič, to pomeni, ko drugič napadejo isti, je boj dobljen hitro, če ga sploh zaznamo. Antibiotiki pa niso 99%, saj se ne morejo primerjat z našim osebnim sistemom, kar pomeni, da se napadalci lahko skrijejo in čakajo na primerne razmere, da udarijo. Ker je njihov obstoj ogrožen pa lahko zmutirajo in pol antibiotik ne prime več in ti ga še bolj nasrkaš, saj so napadalci močnejši, tvoj imunski sistem ZMEDEN in slaboten, pa še antibiotiki so ti uničili dobršen del ta koristnih bakterij (črevesnih), katerih naloga je priprava hrane za nadaljno predelavo. Zato eni pametni danes pravijo, da če jeste antibiotike, da pol jejte tudi probiotične jogurte, da se flora prej obnovi.

Če imaš še vedno težave, jih opiši tukaj ali se javi na moj os.

LP

Mal narobe si me zastopu.V življenju sm mela pred temu 2 krat bronhitis-enga sm mela letos, enga 2 leti pred temu enga pa se ene 3 leta prej.Zdej mam pa se vsak dan tak neprijetn obcutk v prsih, ponavad zjutrej,prblizn 2krat na mesec je pa bolj hudo,ampak tud ne tok,Pef mi najvec za 100 pade,pa nen pol ure rabm da spet normln diham.

Ti bom zlo hvalezna, ce mas ksn nasvet kako bi to lahko pozdravla,sj ves ni fino bit bolan.

Se enkrat hvala,

LP

• 3 months later...
Ljudje, oz. astmatiki, kaj res še niste slišali za Buteykovo metodo dihalnih vaj? Učijo jih na društvu Astma in šport in učinkovito pomagajo še pri mnogih drugih boleznih.

Tule sem našel članek, ki govori o tej teoriji:

klik

Bronhialna astma je ena od najbolj razširjenih bolezni, ki spadajo med psihosomatske./značilno je, da pacienti praviloma ne priznavajo psihičnega vzroka./ Torej bolezni , katerih vzrok tiči v daljši izpostavljenosti oziroma življenju s strahom ali stalno napetostjo itd....Astme so v večini primerov psihičnega izvora...Tko da mislim, da je najpametneje zdraviti vzrok , ne pa simptome oziroma posledice....moje skromno mnenje pač ...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

tak je bilo pri meni.....meni se je astma razvila iz alergije na cvetni prah..alergija je bila posledica klaustrofobije..ki so mi jo z reikijem delno pozdravili..zakaj delno, ker nisem vedla oz nisem hotla vedet za vzroke, ki so botrovali klaustrofobiji...no ene par mesecev nazaj sem našla še vzorce, ki so sprožl klaustrofobijo in tudi te rešujem.....sem pa še več kot leto dni brez tablet in pumpice..tak da se to da rešit..če je le volja :vio: xsrcx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

če je človek že bolan...jaz mislim da oboje...vzrok pa posledico.. posledico s kozjem mlekom x:px x:Dx

xsrcx

me pa zanima zdravljenje vzroka.... x:)x

Veš, saj z zdravljenjem simptomov je v bistvu vse v redu ,ker nam lajšajo težave, dejal sem le , da bi se bolezni človek moral lotiti pri vzroku, če jo hoče povsem odpraviti ....Prav tako niso vsi astmatiki bolni zaradi psihičnih problemov , katerih se ne zavedajo...

En od načinov je povedala klara, obstaja pa še kar nekaj metod, ki se ukvarjajo s tem ....

Tisti članek o Buteykovi metodi dihanja sem prebral, pa se glih ne strinjam z njim...sicer ni nikjer podrobno razloženo o kako in kakšnem poglobljenem dihanju govori / ciklusi..??'/ sam pa vem, da umirjeno , dokaj globoko dihanje pravilno izkorišča pljuča in tudi dovaja dovolj kisika ...je način za odpravo mnogih nevšečnosti v lajfu-tudi bolezni ...tko , da tistega nisem povsem razumel...

fajn bodi

xegox :palec:

tak je bilo pri meni.....meni se je astma razvila iz alergije na vetni prah..alergija je bila posledica klaustrofobije..ki so mi jo z reikijem delno pozdravili..zakaj delno, ker nisem vedla oz nisem hotla vedet za vzroke, ki so botrovali klaustrofobiji...no ene par mesecev nazaj sem našla še vzorce, ki so sprožl klaustrofobijo in tudi te rešujem.....sem pa še več kot leto dni brez tablet in pumpice..tak da se to da rešit..če je le volja :vio: xsrcx

lepo,Klara :palec:

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Jz sem tudi imela bronhialno astmo in sem uporabljala Ventolin in tablete in spreje za nos (s kortikosteroidi). Nekaj let sem morala to redno jemati vsak dan, potem se mi je pa stanje zboljšalo, tako da zdaj samo še po potrebi vzamem, pa še to če že, kak sprej za nos, sprej za pljuča mi pa že nekaj let ni bilo treba.

Opažam pa pri sebi da imam včasih obdobja, ko sem zelo alergična, včasih pa manj. To ni povezano z letnim časom niti s stresom v TISTEM trenutku. Se mi pa dozdeva da PO TEM ko imam kako stresno obdobje nastopi čas povečane alergije... samo nisem ziher. Lahko bi si začela malo vodit in zapisovat stvari... Mogoče ugotovim kako korelacijo.

Strinjam se s tistimi ki pravijo da je astma povezana s psihosomatskimi težavami. Sama sem imela zelo stresno otroštvo, veliko napetosti, v ktere sem bila prisiljena. S tem da takrat sploh nisem vedela, da so to napetosti, in sem mislila, da je to vse normalno. Danes, ko pa živim čisto drugače, dosti bol "na izi" in ne živim več doma, pa dobro vem, da sem takrat živela pod dosti večjim pritiskom.

Velikokrat sem slišala, da je folk imel astmo v otroštvu, potem pa ko je prvič kot najstnik poskusil čik ali pa travo, po tistem ni več imel astme. Po moje je res fora v tem, da mal prekineš tisti hitri tok lajfa in napetosti in pravil in konvencij ki visjijo nad našo glavo in enostavno vidiš, da je življenje lahko tudi čisto drugačno, dosti bol na izi, flegmatično, da se lahko za trenutek ustavimo, ko nam enbostavno zapaše, pa četudi ni nobenega drugega vzroka. Da si lahko vzameš čas zase, pa četudi zaradi tega odpade miljon še tako "pomembnih" stvari, planov in ne vem česa. Treba je poslušati sebe in svoje telo, intuicijo, chilat in žvet v skladu z naravo.... ;) jz mislm da ne bom več ever mela astme... čist tko... nč ni tok važno v lajfu da bi blo vredno tvojga zdravja in živcev.. moje mnenje...

Roses are red, violets are blue...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...