butl 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Sem popolnoma umirjen. In v zvezi z vprašanjem (žal neodgovorjenim). Sem dobil Uvid. Koliko daleč gre lahko čaščenje "Ljudi kot Bogov" v "izpiranju" možganov. Zanimivo. In poučno. Ljudje se pred človekom, ljudmi. Katere "častijo po božje". Plazijo po kolenih, mu/jim poljubljajo noge... Prave "sado - mazo" scene in dogajanja. A je to zmerej slabo pol? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Ni nujno. V kolikor posameznik postane bolj Odprt. Pretočen. Enak učinek kot prakse "Odprtosti, Pretočnosti" brez "sado - mazo samoizpiranja" možganov. NI nujno negativno. V kolikor nekomu izboljša Življenje v najširšem pomenu besede. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Ni nujno. V kolikor posameznik postane bolj Odprt. Pretočen. Enak učinek kot prakse "odprtosti, pretočnosti" brez "sado - mazo samoizpiranja" možganov. NI nujno negativno. V kolikor nekomu izboljša Življenje v najširšem pomenu besede. E Zakaj je blo pol treba tolk enga siljenja? Včasih kdo gleda na enga človeka res kt na Boga. S spoštovanjem, z ljubeznijo, z vdanostjo. Z vero. Kaj pa veš. Mrbit mu je dal kakšne dobre ključe, mu pomagal v stiski al pa kej druzga. Z malikovanjem je tko kt z žalostjo. Oboje je dobro in potrebno...v svojem času. Žalostenje pomeni, da si živ. Malikovanje, da si dojel. V svojem času. Pol pa pride čas, ko je treba it dalje. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Om Namaha Shivaya. Music by Robert Gass: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Ni nujno.V kolikor posameznik postane bolj Odprt. Pretočen.Enak učinek kot prakse "Odprtosti, Pretočnosti" brez "sado - mazo samoizpiranja" možganov.NI nujno negativno. V kolikor nekomu izboljša Življenje v najširšem pomenu besede. Se pravi me želiš zaščitit pred njim Tantra? Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Butl: Treba ločit delo na sebi pod vodstvom Guruja (v kolikor ga kdo ima). Kot tudi samostojno delo na sebi... Izkustva lastne prakse. OD socialnega druženja (da je nekdo v družbi, ...), čaščenja in malikovanja.... In "evangelizacije; promoviranja guruja": "teženje" z njim naokoli... Slednje nima nobene zveze z osebnostno rastjo... LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Butl: Treba ločit delo na sebi pod vodstvom Guruja (v kolikor ga kdo ima). Kot tudi samostojno delo na sebi... Izkustva lastne prakse.OD socialnega druženja (da je nekdo v družbi, ...), čaščenja in malikovanja.... Slednje nima nobene zveze z osebnostno rastjo... LP A mi lahko mal razložiš, prosim Pa ne mi linkov dajat, prosim spet. Razloži s svojimi besedami. hvala Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Veliko ljudem je Religija, Duhovnost možnost, da se družijo z ljudmi. Potujejo. Se družijo. Spoznavajo. Si najdejo partnerja/partnerko. Sklepajo poslovna znanstva. Oblikujejo tržne ponudbe za novi potencialni "trg"... Se pogovarjajo. Imajo podobna razmišljanja v zvezi z "osnovnimi učenji, pogledi" organizacije, neformalne družbe... Katere učenja, nauke sprejemajo. Niso sami. Vedno se lahko na koga obrnejo. Se pogovorijo. So pa ljudje, kateri dajejo poudarek lastni meditativni. Drugim praksam izboljšanega psiho - socialnega funkcioniranja. So manj dovzetni za "fiksirane" poglede, nauke, učenja... organizacij, neformalnih Religioznih, Duhovnih skupin. Funkcionirajo psiho - socialno, Duhovno uravnoteženo. So mogoče manj dovzetni za "izpiranje" možganov z dogmami, učenji... Imajo "lastne prakse". Delujejo uravnoteženo. Pripadajo sebi. Stvarstvu. Kar se pogleda na Življenje, Svet, Religijo, Duhovnost... tiče. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Sem popolnoma umirjen. In v zvezi z vprašanjem (žal neodgovorjenim). Sem dobil Uvid. Koliko daleč gre lahko čaščenje "Ljudi kot Bogov" v "izpiranju" možganov. Zanimivo. In poučno. Ljudje se pred človekom, ljudmi. Katere "častijo po božje". Plazijo po kolenih, mu/jim poljubljajo noge... Prave "sado - mazo" scene in dogajanja. Tovrstno "čaščenje" in možgansko "izpiranje" gre laho daleč,...toliko kolikor vsak tovrstni posameznik potrebuje za "preživetje"....in nič več. Nivoji so pa temu ustrezno različni. Vse je odvisno od izhodiščnega zornega kota posameznika, kar je nekomu "sado -mazo" čaščenje, je drugemu "nit" ki ga vleče naprej, kar je nekomu "trdo delo na sebi - disciplina" je drugemu mazohističen pristop do samega sebe......, razlikujemo se, razumemo tisto, kar smo v danem momentu sposobni "razumet", odvisno od zornega kota, stopnje "razvitosti", zmožnosti širine "vpogleda",....in vsak ima zase prav.Sicer pa, "globji" kot je vpogled, lažje in več ljudji "razumeš", tolerantnejši si,.......in manj od drugih "razumljen",.... lp Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Lepo povedano. Se strinjam s Teboj. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Tovrstno "čaščenje" in možgansko "izpiranje" gre laho daleč,...toliko kolikor vsak tovrstni posameznik potrebuje za "preživetje"....in nič več. Nivoji so pa temu ustrezno različni. Vse je odvisno od izhodiščnega zornega kota posameznika, kar je nekomu "sado -mazo" čaščenje, je drugemu "nit" ki ga vleče naprej, kar je nekomu "trdo delo na sebi - disciplina" je drugemu mazohističen pristop do samega sebe......, razlikujemo se, razumemo tisto, kar smo v danem momentu sposobni "razumet", odvisno od zornega kota, stopnje "razvitosti", zmožnosti širine "vpogleda",....in vsak ima zase prav.Sicer pa, "globji" kot je vpogled, lažje in več ljudji "razumeš", tolerantnejši si,.......in manj od drugih "razumljen",.... lp razen čist zadnje misli Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 "....in manj od drugih "razumljen",.... " Odvisno od Posameznika do Posameznika. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 "....in manj od drugih "razumljen",.... " Odvisno od Posameznika do Posameznika. Zdej, jst sem samo en butl in se ne spoznam glih ampak, mislm, tist na kar se pa spoznam, pa znam razložit na razumljiv način. Druga stvar je, al poslušalec sprejme to, kar mu razložim al ne, ker, to je njegova stvar a ne, da bi me pa ne razumel, to mi ni še noben reku nkol /za stvari, ki jih poznam/. Če pa nisem bil razumljen, se je zmerej pokazal, da bluzim, da meni samemu ni jasno to, kar razlagam. Da prodajam meglo. Take izkušnje z razumljenjem mam jst. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Moje izkušnje z okoljem, kjer živim so bile "Take - Take": Dokler sem bil vedno samo prijazen in nasmejan. Do takrat, ko sem na "kontroliran" način "brez pretiranih emocij". Pokazal svojo "genetiko, Sebe v Realu". Od takrat dalje z ožjim, širšim socialnim okoljem Nimam nobenih "Takih - Takih" izkušenj. Sodelujemo v skupnih interesih, se pogovarjamo. Kdaj koga se povabi na sok, čaj, debato... Psihosocialno zadeve funkcionirajo. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Butl, mogoče je blo mišljeno bolj tako a veš, da nekak bolj blond postajaš sčasoma in potem razumeš bolj s srčkom kot pa da bi vsako misel ali dejanje ali človeka analiziral al pa primerjal s svojim pogledom. Ko smo zmožni iti nad razum in vseeno imeti rad nerazumno, drugačno, različno. In v kolikor je en zmožen tega, toliko se najbrž v ogledalu kaže, da je drugemu zato večji zalogaj za sprejet, razen če se srečata v srcu a ne. Če je odprto. Potem se ve da je to samo navidezno in da love always prevails. (to je tisti zadnji stavek, ki ga jaz štekam). Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 tole "...manj od drugih razumljen...", ni bila mišljena "kvaliteta" ali obseg razumevanja,....pač pa številčnost osebkov... v globinah ni jat,.... Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Butl, mogoče je blo mišljeno bolj tako a veš, da nekak bolj blond postajaš sčasoma in potem razumeš bolj s srčkom kot pa da bi vsako misel ali dejanje ali človeka analiziral al pa primerjal s svojim pogledom. Ko smo zmožni iti nad razum in vseeno imeti rad nerazumno, drugačno, različno. In v kolikor je en zmožen tega, toliko se najbrž v ogledalu kaže, da je drugemu zato večji zalogaj za sprejet, razen če se srečata v srcu a ne. Če je odprto. Potem se ve da je to samo navidezno in da love always prevails. (to je tisti zadnji stavek, ki ga jaz štekam). Ja Krhka, se strinjam, s sprejemanjem je pa včasih problem /sej sem tko tud napisal/. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Hejla mgd, ma se heeecaaaammmm noooo,.....ravno zaradi tega da ubijem to smrtnoresno vero v tebi,...tako resen si,.....to ni nobena duhovnost ampak tekmovanje kdo je več, kdo pa manj! Poleg tega pa pišeš vedno isto.....to so svojevrstne provokacije mgd, zelo neokusne in žaljive! Postavljaš me v to, da govorim v imenu Shive?Wauu,.... ,.....samo vseeno ne bom odgovarjala namesto nekoga drugega,žal boš ostal brez tega odgovora pri meni.Verski nestrpnosti se ponavadi umaknem in to delam ravno zdaj.PA RES NIMA SMISLA! Ostajam v svetlobi, smehu, hecu in igri....in seveda miru.Mgd že stokrat sem ti rekla da spoštujem tvojo vero, probaj še ti mojo, brez da ti moram karkoli dokazovat, tega ne bom nikoli naredila in dokazovanje je znak nevere,neznanja,..... obramba isto, zato........bodi vesel in se igraj v lajfu.Bog ne daj, da mi zameriš....mgd igra je igra....hare bol!!!!Hare Krishna....hare SHIVA......Hare HAIDAKHAN BABA!!!!!!mgd.... nism reku, da govori v imenu Gospoda Šive, ampak me je zmotil to, da nekoga razglašaš za Gospoda Šivo, ki to po mojem mnenju ni. sicer imaš pa tudi za to pravico in vsak bo požel tisto kar je sejal. Verjetno govoriš o Sebstvu (za ljudi v yogi, meditaciji... = to v rabi). Stvar terminologije. LPgovoru sm o Gospodu Šivi, najdražjemu slugi Šri Krišne, ki je čuvaj večnega prebivališča Šri Krišne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Ja Krhka, se strinjam, s sprejemanjem je pa včasih problem /sej sem tko tud napisal/. Je lahko problem, ker se velikokrat silimo sprejemati vsemogoče. Kot da bi to bilo ful duhovno. Mislim, ker če je Bog, je zihr zato, da gremo z njim oz. s sabo in ne z nečim kjer se ne vidimo. Včasih je treba let go. Sprejet da ne sprejmemo... Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 tole "...manj od drugih razumljen...", ni bila mišljena "kvaliteta" ali obseg razumevanja,....pač pa številčnost osebkov... v globinah ni jat,.... Sej, če pa ni jat pa ni nikogar, ki bi te ne razumel Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Sej, če pa ni jat pa ni nikogar, ki bi te ne razumel Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Zakaj vsak tako rado omenja priliko o sejanju in žetvi?Kaj pa če pridejo kobilice selke?pol ne bo od setve ostalo nič jh, lahko razumljiva prispodoba na prvi pogled, to vsak razume... naprej pa diskutabilno,.... seješ tisto vrsto semena, ki ga imaš,...na bolj ali manj "rodovitni zemlji",.....pa, ni dovolj samo posejat in nato samo "ždet",....pletje je dolgočasno in mukotrpno delo, pa ga recimo raje ne omenjajo,....pa recimo namen setve,.....mrbit pa za njih seješ...kobilice preživijo....preko njih tudi ti,...... Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Uh ma ko berem vse to nazaj.....ajoj, moram si privoščit masažo, da si opomorem od vsega hudega.... Uh moški danes, .......ženske smo vseeno bolj prizanesljive med sabo:))) Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Zvočna masaža "se je našla" za : October 2007; 04.; Thu: Glej pod: Luna. Meditation Dance... http://tantra41.multiply.com/journal Pa pass. = spodaj! "Bobenčki, tabla..." na "shakti" easy ritem frekvencah ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 No... zdaj je čas, da se razjasnim malček:)Ma saj to sem že povedala, se prav sponem, no še enkrat. Svet je oder, poln raznih iger, ki jih odigramo zato, da se spoznamo, da odkrivamo svojo notranjost, svojo resnično naravo (z vsem kar spada v nas, z vsemi dodatki, mislimi, občutki,...).S tem, ko odkrivamo sami sebe, se nam odpirajo nova obzorja, več energije, več svetlobe,....več ljubezni.Zavedanje je temelj vsega, edini resničen stik s seboj, z univerzumom z Bogom, kakorkoli kdo hoče.Kar mislimo to smo.Kar čutimo to smo.Imamo velik potencial v sebi in vsi živimo isti zakon isto energijo, vendar vsak od nas ima svoje misli, svoje gledišče, svojo IGRO.Če posegam v igro nekoga drugega se vanjo zapletem in dodam sama sebi novi komponent, ki le še bolj zakomplicira moje iskavanje same sebe, ker je zdaj več materiala v zalogi.Najbolje je biti nevtralen do vsega.Kako postati nevtralen?Ni lahko, dolga pot je to, tudi jaz sem na njej.Sama pravim da je svet oder in na oder lahko postavimo kogarkoli hočemo od Guruja, do Boga, do soseda, da odigra vlogo do nas, ki bo prispevala k temu, da se bolje vidim in da bolje SPOZNAM SAMO SEBE! Če se navežeš na to osebo, boga, guruja kdorkoli je vseeno je, si se spet zapletel in več zaloge imaš, kot prej povedala.Zakaj guru?Guru ima energijo in če je res pravi, rasvetljen ina to nevtralnost v sebi, to nulo, to čisto zbirno točko, se pravi on ni nihče in to bo rekel vsak pravi Guru.Zakaj? Ker je samo odsev tega kar si TI! Guru mora biti samo in nič drugega kot projekcija tebe samega in definitino nič drugega, razen......če se zapleteš vanj, kot prej omenila.Razewn, če se navežeš.Razen, če te odnese.Razen če,.....itd itd...tukaj ima vsak svoj če! Vsaka pot vodi k cilju, vsaka pot ima isti cilj.Ne more in ne obstaja zgrešena pot, ker vse ima svoj namen, vsak potrebuje določeno izkušnjo, ki si jo sam zada, da se spet poveže s samim sabo.Če je že,malokdo je, super, tolko hitreje šiba dalje v svoje globine, v spoznavanje samega sebe.Vse kar nekdo vidi je odsev samega sebe.Zdaj malo bolj kritična tema.Religija.Hm.Religija je ena naječjih ovir lahko, če je narobe razumljena ali pa fanatično določena, posebno če je pod vodstvom verske avtoritete, jo je res težko izkoreniniti in v takem primeru je žal ovira.Ja, guru je sladek,ljubeznjiv, vsak bi ga nesel domov, lahko je velika past, lahko pa je velika pomoč.Vsi potrebujemo energijo.Kadar jo izgubimo, ne čutimo in nismo v kontaktu z njo je dobro biti v stiku z osebo, ki to energijo ima, samo zato, da se spovnemo globoko v sebi kaj to je, kako to zgleda in da to občutimo.Podobno sem brala Janardana ko je pisal kako pomembno je se družiti z Bhakto, ravno zaradi tega.Rekel je da ti stopijo solze v oči Dobesedno je tako.Meni dosti pomaga, da se vedno znova usklajujem, ko padem dol, ko imam negativne misli, da jih v hipu obrnem, saj to je mogoče takoj, v sekundi!Vsi mi smo pomembni, vsak od nas ima svojo pomembno misel,svoja pravila, katera izpodrinejo določene vzorce med nami, da se lažje spoznamo.No tudi tukaj na forumu se odvija igra.Mgd-Tantra-Jaz, imamo dokaj močne pozicije v samih sebe, prepričanja, stališča,.....Mgd in jaz bolj verske, vsak svoje prepričan, vsak nekj bral, vsak nekaj doživel.....To je super, ker smo učitelji drug drugemu.Če me kdo sprovocira bi mu morala bit hvaležna, ker se nekaj učim, čepav zgleda neumnost, ampak ni.Ja sama sem v eri vzgojena in verjetno imam res verske prepreke, rada jih odkrivam in delam na tem, ker bistvo je napredovanje, ne pa pozicija. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.