mgd 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 Zakaj guru?Guru ima energijo in če je res pravi, rasvetljen ina to nevtralnost v sebi, to nulo, to čisto zbirno točko, se pravi on ni nihče in to bo rekel vsak pravi Guru.Zakaj? Ker je samo odsev tega kar si TI! Guru mora biti samo in nič drugega kot projekcija tebe samega in definitino nič drugegakako pa ima lahko nihče energijo in kako lahko nihče govori in je ob tem še pravi Guru, ki je le odsev oz. projekcija tebe? ob vsem tem, a mi lahko prosim pojasniš še, kakšen smisel ima tak pravi Guru? in... ko berem tvoje poste, se mi dostkrat zazdi, kot da hočeš povedat, da obstajaš le ti in nihče drug? se motim ali res tako misliš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 Če hočeš razumeti kaj je Babaji povedal z "nihče" je potrebno izklopiti um, a ne...potem pa stvari postanejo bolj jasne.Prej pa nima smisla, ne moreš tega dojeti z razmišljanjem ali z analizo podatkov v svoji betici. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 Če hočeš razumeti kaj je Babaji povedal z "nihče" je potrebno izklopiti um, a ne...potem pa stvari postanejo bolj jasne.Prej pa nima smisla, ne moreš tega dojeti z razmišljanjem ali z analizo podatkov v svoji betici.in kako naj neki razumem, če morm pa za to izklopit um? zerkalo, a teb je že jasno, kaj je Babaji hotu povedat s tem, da je nihče? če ti je, mi prosim še s svojimi besedami razloži. če ti pa ni, me pa zanima kako veš, da bo men postalo bolj jasno, če bom sledil tvoj napotek? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 Je lahko problem, ker se velikokrat silimo sprejemati vsemogoče. Kot da bi to bilo ful duhovno. Mislim, ker če je Bog, je zihr zato, da gremo z njim oz. s sabo in ne z nečim kjer se ne vidimo. Včasih je treba let go. Sprejet da ne sprejmemo... Prav to je problem, ja. Sprejemanje je tko in, mislm, a ne, vse knjige so ga polne, vsi trobjo da je sprejemanje tisto, bistveno, če ne sprejemaš, pol nimaš dve čuke o duhovnosti, si del bedne raje, k se ji tud sanja ne o, kaj že, duhovnosti ja, ne morš med posvečene, kt je napisal Kabalist, duhovitneže, pa tko. Mislm, dons si čisti fosil, če v teh duhovnih časih ne sprejemaš. Kt z uno reklamo za vložke "today ultra, alldays ultra" te z vseh strani bombardirajo z udarnimi duhovnimi slogani "sprejemaj or die", "brezpogojna ljubezen al pa nč", "um sucks"...pa tko, in, ja, kdo pa noče bit in, kdo pa hoče zaostajat a ne. In sprejemamo napočez. In pol hodmo okol kt zombiji z enim takim mal bebavim nasmehom na obrazu, kt bi fasal ene tri številke prevelcga tiča v rit, ki bi s seboj potegnu še vso odvečno kožo in napel obraz, kt da nam je Fabjan delal facelifting glihkar. Notr pa vre, tko, počas in dviguje pritisk. Počutje skoz blj nikakvo, da bi človeka raznesl. In se sprašujemo, v čem je caka, jebenti, sj se držimo navodil ja, saj sprejemamo sto pa še mal posto. Od kod pol pritisk a ne. Ker se trudimo sprejemat. Zavestno, kot samostojen proces z naslovom "sprejemanje". Ker vemo, da nesprejemanje ni kul /tud res ni/, da občutki, ki se porajajo ob lastnostih, ljudeh, ki nam gredo na jetra al pa kam drugam, niso dobri, lepi, dostojni nas...jih na prefinjen način v imenu sprejemanja potlačimo nekam vase. In jasn pol, da boli, da tišči ven, da namesto, da bi se mel bolje, se mamo še blj zajeban. Ker sprejemanje je konec procesa. Ker sprejemanje je konec enega spoznavanja samega sebe, predelovanja enih vzorcev, travm, odpuščanja. Sprejemanje je rezultat, je v srcu. Ne da se ga izsilt. butl Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 jaz od Gospoda Šive nisem slišal, da je nihče. rekel je, da ni materija, niti groba, niti subtilna, da je večna duhovna duša, ki izhaja iz Boga Šri Krišne in je zato Njegov večni sluga. Ena izmed njegovih služb Šri Krišni je, da pazi, da v Njegovo večno prebivališče nekvalificirane osebe ne morjo vstopit. Če taki pridejo, jih prestraši in s tem očisti. Če želijo, jih lahko tudi postopoma kvalificira za vstop v večno prebivališče Šri Krišne in tako dosežejo najvišji cilj svojega obstoja. To je njegova milost. Vsa slava Mu! Om Namah Šivaja Mahadev Šiva Ki Džaj! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 kako pa ima lahko nihče energijo in kako lahko nihče govori in je ob tem še pravi Guru, ki je le odsev oz. projekcija tebe? ob vsem tem, a mi lahko prosim pojasniš še, kakšen smisel ima tak pravi Guru? in... ko berem tvoje poste, se mi dostkrat zazdi, kot da hočeš povedat, da obstajaš le ti in nihče drug? se motim ali res tako misliš?Ok probam razjasnit. Kaj je naloga učitelja?Njegova naloga je učiti nas.Različni učitelji različno učijo.Vsak ima točno določenega učitelja, kot si ga sam želi.Se strinjaš mgd? No od tu dalje greva....Bistveno je sebe spoznati in sebe ozavestiti, celega sebe.To pa je včasih težko, ker so nekateri deli nas skriti v podzavesti, ali smo tega nezavedni.Močni guru projecira te dele in ti jih jasno pokaže, na različne načine, odvisno kdo ima kako lekcijo za se naučit.Nikoli ne bom rekla da je kateri guru napačen z razliko od krišnovcev, ki si upajo marsikaj povedati.....meni to ni všeč in od tega se umaknem, ker je negativno to!Meni pomeni duhovnost delo na sebi,čiščenje negativnosti v sami sebi, zdravljenje same sebe,...in s tem se avtomatsko odpira notranja svetloba.Mgd, zakaj govorim o sami sebi?Hm....ker lahko govorim le o sebi, o drugih ne morem, ker njihove resničnosti ne poznam, vsak od nas vidi v drugih le samega sebe.Ni res, da obstajam le jaz, tega nikoli nisem rekla, to si ti rekel in to je toja resničnost.l.p. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 Ful si me nasmejal, butl Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 jaz od Gospoda Šive nisem slišal, da je nihče. rekel je, da ni materija, niti groba, niti subtilna, da je večna duhovna duša, ki izhaja iz Boga Šri Krišne in je zato Njegov večni sluga. Ena izmed njegovih služb Šri Krišni je, da pazi, da v Njegovo večno prebivališče nekvalificirane osebe ne morjo vstopit. Če taki pridejo, jih prestraši in s tem očisti. Če želijo, jih lahko tudi postopoma kvalificira za vstop v večno prebivališče Šri Krišne in tako dosežejo najvišji cilj svojega obstoja. To je njegova milost. Vsa slava Mu!Om Namah ŠivajaMahadev Šiva Ki Džaj!Ok samo če bi se Krišna pojavil v telesu v tej kali jugi, v tem obdobju, bi isto delal na tem da pomaga ljudem, nam, da se spremenimo in bi se moral prilagoditi tem časom ki so zdaj.Babaji je rekel, da ti časi niso za Kriyo jogo, čeprav je ravno on tisti, ki je učitelj kriye in ravno on vrhunski učitelj Kriye, ampak ne za te čase ki so zdaj.Babaji uči akcijo, delovanje,.......Mgd, kaj si ne želišđ vedeti kaj je v tebi, kaj lahko spremeniš, da ti bo bolje? Jaz si, zato si izberem pot, ki mi to nudi in istočasno spoštujem ostale, kot svoje, saj smo vsi eno.Hare Krshna!!! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 Ful si me nasmejal, butl Me veseli Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 5. oktober 2007 Prijavi Deli 5. oktober 2007 Prabha: "No... zdaj je čas, da se razjasnim malček:)..." Lepo napisano. _________ Moj pogled. Zorni kot (po Silki terminologiji): http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=38058 ali http://tantra.blog.siol.net/2007/09/26/zav...e-v-zdajsnosti/ _________ Zerkalo: "Če hočeš razumeti kaj je Babaji povedal z "nihče" je potrebno izklopiti um, a ne...potem pa stvari postanejo bolj jasne." Tako je. I love "Vrzel". _________ Mgd: "in kako naj neki razumem, če morm pa za to izklopit um? zerkalo, a teb je že jasno, kaj je Babaji hotu povedat s tem, da je nihče? če ti je, mi prosim še s svojimi besedami razloži. če ti pa ni, me pa zanima kako veš, da bo men postalo bolj jasno, če bom sledil tvoj napotek?" Mgd ne se mučit z razumevanjem... Jaz preklopim v "Vrzel med izdihom in ponovnim vdihom...". Jo z urjenjem poglabljam... Ne - Um = tudi trenutek Tišine po zadnjem "M" (OOOMMMMMM..., BAM..., KLIM...); trenutek, tik preden potonemo v spanec; Dhyana Kontemplacija (preko relaksacije, meditacije, Budne Pozornosti...). _________ Mgd: "jaz od Gospoda Šive nisem slišal, da je nihče. rekel je, da ni materija, niti groba, niti subtilna, da je večna duhovna duša, ki izhaja iz Boga Šri Krišne in je zato Njegov večni sluga. Ena izmed njegovih služb Šri Krišni je, da pazi, da v Njegovo večno prebivališče nekvalificirane osebe ne morjo vstopit. Če taki pridejo, jih prestraši in s tem očisti. Če želijo, jih lahko tudi postopoma kvalificira za vstop v večno prebivališče Šri Krišne in tako dosežejo najvišji cilj svojega obstoja. To je njegova milost. Vsa slava Mu! Om Namah Šivaja Mahadev Šiva Ki Džaj!" V "Vrzeli" se Budistom razodene Čista narava Uma. Temeljna Svetlost. Mistična izkušnja, katera se v Religijah imenuje BOG. BOG, katerega ljudje različno imenujemo. NE se trudit. NE boš razumel. NISI v "ZEN" konceptu. Svobode v Glavi, Srcu od vsega Religioznega, Ideološkega, Duhovnega, Intelektualnega, Razumskega, Dogmatskega, Nazorskega, "Sveto knjižnega/pa NE narobe razumet" BALASTA". Poti, Načinov je VEČ. In Prav = tako. Have A Sunny Day Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. oktober 2007 Prijavi Deli 7. oktober 2007 Ok probam razjasnit. Kaj je naloga učitelja?Njegova naloga je učiti nas.Različni učitelji različno učijo.Vsak ima točno določenega učitelja, kot si ga sam želi.Se strinjaš mgd? No od tu dalje greva....Bistveno je sebe spoznati in sebe ozavestiti, celega sebe.To pa je včasih težko, ker so nekateri deli nas skriti v podzavesti, ali smo tega nezavedni.Močni guru projecira te dele in ti jih jasno pokaže, na različne načine, odvisno kdo ima kako lekcijo za se naučit.Nikoli ne bom rekla da je kateri guru napačen z razliko od krišnovcev, ki si upajo marsikaj povedati.....meni to ni všeč in od tega se umaknem, ker je negativno to!Meni pomeni duhovnost delo na sebi,čiščenje negativnosti v sami sebi, zdravljenje same sebe,...in s tem se avtomatsko odpira notranja svetloba.Mgd, zakaj govorim o sami sebi?Hm....ker lahko govorim le o sebi, o drugih ne morem, ker njihove resničnosti ne poznam, vsak od nas vidi v drugih le samega sebe.Ni res, da obstajam le jaz, tega nikoli nisem rekla, to si ti rekel in to je toja resničnost.l.p.ja, s pomočjo pravega Guruja lahko spoznaš pravega sebe. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. oktober 2007 Prijavi Deli 7. oktober 2007 Ok samo če bi se Krišna pojavil v telesu v tej kali jugi, v tem obdobju, bi isto delal na tem da pomaga ljudem, nam, da se spremenimo in bi se moral prilagoditi tem časom ki so zdaj.Babaji je rekel, da ti časi niso za Kriyo jogo, čeprav je ravno on tisti, ki je učitelj kriye in ravno on vrhunski učitelj Kriye, ampak ne za te čase ki so zdaj.Babaji uči akcijo, delovanje,.......Mgd, kaj si ne želišđ vedeti kaj je v tebi, kaj lahko spremeniš, da ti bo bolje? Jaz si, zato si izberem pot, ki mi to nudi in istočasno spoštujem ostale, kot svoje, saj smo vsi eno.Hare Krshna!!!Bhagavan Šri Krišna, se je v tej trenutni, blagoslovljeni Kali jugi (dobi prepirov) že pojavil, pred prbl. 500 leti, v Indiji, v Navadvip Dhamu, v razpoloženju svojega najdražjega sluge, z imenom Šri Krišna Čejtanja in razodel, da se da v tej dobi dosežt najvišji cilj svojega obstoja le s pravilnim petjem Hare Krišna Mahamantre. Se pa pojavlja tudi danes, v srcih popolnoma predanih Mu duš. Šri Krišna Čejtanja! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. oktober 2007 Prijavi Deli 7. oktober 2007 hare...harehare ramaMARGARINA RAMA zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 9. oktober 2007 Prijavi Deli 9. oktober 2007 Bhagavan Šri Krišna, se je v tej trenutni, blagoslovljeni Kali jugi (dobi prepirov) že pojavil, pred prbl. 500 leti, v Indiji, v Navadvip Dhamu, v razpoloženju svojega najdražjega sluge, z imenom Šri Krišna Čejtanja in razodel, da se da v tej dobi dosežt najvišji cilj svojega obstoja le s pravilnim petjem Hare Krišna Mahamantre. Se pa pojavlja tudi danes, v srcih popolnoma predanih Mu duš. Šri Krišna Čejtanja!Še dobro, da se je pojavil že pred 500 leti -- bog ne daj, da bi se pojavil danes. Pa itak ga ne bi priznali. Našli bi na tisoče citatov, ki bi "dokazovali", da to ni in nikakor ne more biti Krišna. Kakor da bi vas moral vprašati za dovoljenje, ali naj se pojavi ali ne. Podobna zgodba je z Jezusom in krščanstvom. Vse mora biti v neki daljni preteklosti, da so stvari lahko nejasne in polne raznoraznih interpretacij, da se lahko pojavi kakšen močan ego in razglaša, da je edino njegova razlaga avtentična. Tipičen vzorec, ki se pojavlja v raznih religijah: vse pomembne stvari so se že zgodile v daljni preteklosti ali pa se še bodo v prihodnosti, v sedanjosti pa ti ne ostane drugega, kot da verjameš (veruješ) v stvari, ki so se in/ali se bodo še zgodile. Da pa bi se v sedanjosti pojavil avatar -- bog ne daj, saj to vendar ne gre! Kaj bo potem z mojo vero? Zato morajo taki biti takoj diskreditirani na tisoč in en način. Na milijon in 153 načinov. Slavo pa bodo vedno poželi duhovno in politično neoporečni guruji ali samooklicani avatarji, ki ne delajo težav in ki tako ali drugače niso problematični. Ah, konformizem, kako radi te imamo. Tudi v duhovnosti. Sploh v duhovnosti. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 9. oktober 2007 Prijavi Deli 9. oktober 2007 :palec: natančno tako.....! Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 Še dobro, da se je pojavil že pred 500 leti -- bog ne daj, da bi se pojavil danes. Pa itak ga ne bi priznali. Našli bi na tisoče citatov, ki bi "dokazovali", da to ni in nikakor ne more biti Krišna. Kakor da bi vas moral vprašati za dovoljenje, ali naj se pojavi ali ne. Podobna zgodba je z Jezusom in krščanstvom. Vse mora biti v neki daljni preteklosti, da so stvari lahko nejasne in polne raznoraznih interpretacij, da se lahko pojavi kakšen močan ego in razglaša, da je edino njegova razlaga avtentična. Tipičen vzorec, ki se pojavlja v raznih religijah: vse pomembne stvari so se že zgodile v daljni preteklosti ali pa se še bodo v prihodnosti, v sedanjosti pa ti ne ostane drugega, kot da verjameš (veruješ) v stvari, ki so se in/ali se bodo še zgodile. Da pa bi se v sedanjosti pojavil avatar -- bog ne daj, saj to vendar ne gre! Kaj bo potem z mojo vero? Zato morajo taki biti takoj diskreditirani na tisoč in en način. Na milijon in 153 načinov. Slavo pa bodo vedno poželi duhovno in politično neoporečni guruji ali samooklicani avatarji, ki ne delajo težav in ki tako ali drugače niso problematični. Ah, konformizem, kako radi te imamo. Tudi v duhovnosti. Sploh v duhovnosti. Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhu se pojavlja tudi danes. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 16. januar 2008 Prijavi Deli 16. januar 2008 Spoštovani, sporočam vam, da bo letošnji obisk Mame Meere šele v septembru (vsi termini do takrat so za skupine zasedeni) in sicer 26.09.-28.09. V prilogi je program, ki je enak dosedanjim, edina sprememba je ura odhoda, ki sem jo za dve uri prestavila, tako da odhajamo ob polnoči. Tako se izognemo problemu prezgodnjega prihoda v hotel. Lep pozdrav, Manja Vrenko Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest romand 26. februar 2009 Prijavi Deli 26. februar 2009 (popravljeno) MM: Ljudje dajejo preveč pomena uresničenju. Za to bo potrebno več življenjskih dob. Namesto tega je bolje, če ljubite in mislite na Božansko. V: Kdaj bo svet razsvetljen? MM: Ko ne bo razlik med bogatimi in revnimi, nobenih kast, različnih ver, razlik v barvi kože, različnih narodnosti, nobenih razlik med človeškimi bitji, takrat bo svet razsvetljen. V: Lahko postanem razsvetljen? MM: Ko smo ljubosumni, jezni ali sebični, to ni možno. V: Je res, da se lahko uresničimo, če za to plačamo in če vsak dan nekaj ur meditiramo? MM: Jogiji naj ne meditirajo za uresničenje, temveč za daršan Paramatmana. http://www.mrreddy.org/en/labels/page1.html V: Nekateri učitelji v zahodnem svetu danes govorijo, da uresničenje ali razsvetljenje ni daleč in da ga lahko takoj dosežemo. Je to res? MM: Ne. V: Osho pravi, da sami ne moremo nič storiti za svoje uresničenje. MM: Odvisno je od Božje milosti in od iskrenosti vaše želje. Popravljeno 26. februar 2009 -> romand Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 26. februar 2009 Prijavi Deli 26. februar 2009 Veš kuga je zanimivo pri vseh teh avatarjih, swamijih, gurujih..vse kar modrega povedo, je prebrano iz upanishad, ved, bhagavad gite, in ostalih starodavnih spisov. vse skupaj je nekak predelano in prikrojeno tisti masi poslušalcev na katero se cilja.zdej bo tle Tantric uletu in me ozmerjal da je to tako, kot bi opisoval guruja svoje sekte.Jaz pa pravim, res je, vsi tile prodajajo storitve za zahodne razočarance, ki so se izgubili nekje na poti do doseganja nekih materialnih ciljev in se sedaj tolažijo s tem, da jih pravzaprav materializem nikoli ni zanimal. Kar so seveda odkrili, ko se je pojavil nek Indijec.jaz čedalje bolj trazmišljam da bi se usektaril k Nosorogu. Vse predpogoje ima, je razgledan, velik, močan, ima brado, pa še v Indiji je bil.sam da neha jest meso pa bo.Tko da vse to kar si navedel da je rekla mati Mera, vse to je že rekel maheshvarananda, pa pred njim Osho, pa sai Baba, pa Gandhi, pa Jogananda,pa Sri Cinmoy, pa Prabhupada, celo Ratzinger je verjetno nekaj takega že kdaj rekel. x:Dx Pa še v Indiji je bil! Jaz sem na mamo Meero prvič naletel, ko mi je en znanec ponujal neke knjige. Nasploh me niso preveč zanimale, knjigo vprašanj in odgovorov Meere sem pa kupil,..in nisem bil razočaran. Fajn knjiga. Zdaj, od kje pobira odgovore, me niti ne zanima, enostavno mi je všeč njen odnos in razmišljanje. Imam občutek, da če je avatar al pa ne,.da je fajn človek,.bi jo prav rad srečal. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
v13 26. februar 2009 Prijavi Deli 26. februar 2009 verjemi mi bolj bi te razsvetlilo če bi mene srečal ha ha ha če bi tebe srečal bi ga v prejšnji ponedeljek ruknilo Citiraj ni ga problema na tem svetu, ki ga dober šus na gobec ne bi mogel rešitihttp://img118.imageshack.us/img118/2594/antifajd7.gifhttp://img81.imageshack.us/img81/9158/anarchy02mw8.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest romand 26. februar 2009 Prijavi Deli 26. februar 2009 to ko govoriš,da vsi isto govorijo,potrjuje,da imajo isti izvor znanja-Bog- knjigi od MM so brezplačne na sončevih pozitivkah. gdo jih prodaja? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 26. februar 2009 Prijavi Deli 26. februar 2009 to ko govoriš,da vsi isto govorijo,potrjuje,da imajo isti izvor znanja-Bog- knjigi od MM so brezplačne na sončevih pozitivkah. gdo jih prodaja? Jebi ga, sem pač kupu,.par let nazaj. Od vseh bedarij, ki sem jih kdaj kupu al pa zapravu denar za njih, ta ni največja bedarija,..si lahko misliš? x:Dx Hvala za info, da obstajajo e-books,.bom počekiral za 2. del knjige. Porny, luč internetna,.si ne drznem srečanja v živo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 26. februar 2009 Prijavi Deli 26. februar 2009 knjigi od MM so brezplačne na sončevih pozitivkah.Njena založba ni nikoli dovolila objave v slovenskem jeziku (niso prodali pravic). Verjetno niti ne vedo za to nelegalno kopijo knjige. Tko da vse to kar si navedel da je rekla mati Mera, vse to je že rekel maheshvarananda, pa pred njim Osho, pa sai Baba, pa Gandhi, pa Jogananda,pa Sri Cinmoy, pa Prabhupada, celo Ratzinger je verjetno nekaj takega že kdaj rekel.Očitno premalo, glede na to, da smo še vedno tako butasti. Sicer se pa drugega itak ne da povedati. Point je v občutenju, ne v intelektualiziranju in iskanju, kaj je kdo rekel in kako da to ni nič posebnega in novega. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. februar 2009 Prijavi Deli 26. februar 2009 Očitno premalo, glede na to, da smo še vedno tako butasti. Sicer se pa drugega itak ne da povedati. Point je v občutenju, ne v intelektualiziranju in iskanju, kaj je kdo rekel in kako da to ni nič posebnega in novega.Tudi ti je point. Če ves čas ponavljamo razne neumnosti, zakaj ne bi rajši ponavljali Upanišad? Dobrih stvari ne škodi slišati znova in znova. Kierkegaard je najbrž imel to v mislih, ko je dejal, da je ponavljanje ljubeča žena, ki se je človek nikoli ne naveliča. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 26. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 26. februar 2009 Da. morda so res rekli. Pa se mnogo pred njimi jih je ze to govorilo in jih bo povedalo, ponavljalo!Kakor si sam veckrat morda bral eno knjigo, si verjetno takrat tudi vedel zakaj jo beres drugic, tretjic... zakaj si gledal nek film, drugic tretjic, poslusal prijatelja, drugic tretjic, stotic, sam sebi govoril in si pojasnjeval petdesetic.Kolikokrat smo poslusali nauke, mislili da jih razumemo. Zivljenje pa nam je kaj kmalu pokazalo kako zelo malo dejansko vemo.Kljub temu se vedno potrebujemo, iscemo, se poglabljamo, raziskujemo, slisimo, tisto kar drugi povedo, ucijo, ali pa le razlagajo samemu sebi. In vemo da vcasih nekateri imajo prav! Ucitelji so in bodo. Vzrokov zato je veliko. Mnogo tudi takih, o katerih se nama niti sanja ne. Kaj sem se zadnjic ucil od nekega otroka in odraslega:Ena od najbolj fascinantnih okoliscin razvoja cloveka je, da takrat ko najmanj ve, govori in misli da je modrec! "As for me, all I know is that I know nothing." - Socrates No, ko je ravno prilika nanesla; moenim, da si ravno ti tukaj, ki neke zadeve mal bolj vidis, si dumel. Te je fajn brat kdaj. Veš kuga je zanimivo pri vseh teh avatarjih, swamijih, gurujih..vse kar modrega povedo, je prebrano iz upanishad, ved, bhagavad gite, in ostalih starodavnih spisov. vse skupaj je nekak predelano in prikrojeno tisti masi poslušalcev na katero se cilja.zdej bo tle Tantric uletu in me ozmerjal da je to tako, kot bi opisoval guruja svoje sekte.Jaz pa pravim, res je, vsi tile prodajajo storitve za zahodne razočarance, ki so se izgubili nekje na poti do doseganja nekih materialnih ciljev in se sedaj tolažijo s tem, da jih pravzaprav materializem nikoli ni zanimal. Kar so seveda odkrili, ko se je pojavil nek Indijec.jaz čedalje bolj trazmišljam da bi se usektaril k Nosorogu. Vse predpogoje ima, je razgledan, velik, močan, ima brado, pa še v Indiji je bil.sam da neha jest meso pa bo.Tko da vse to kar si navedel da je rekla mati Mera, vse to je že rekel maheshvarananda, pa pred njim Osho, pa sai Baba, pa Gandhi, pa Jogananda,pa Sri Cinmoy, pa Prabhupada, celo Ratzinger je verjetno nekaj takega že kdaj rekel. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.