Skoči na vsebino

Mati Meera (Jai Amma Meera)

free

Recommended Posts

• Komentarji 434
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Posted Images

Uh, ah eh, iii....moj Baba xsrcx .....gulp,.....

Mgd, lump :xx!: !

Mgd, avatar pomeni: inkarnacija Božanstva! in Haidakhan baba,Babaji-Shiva sam..... je garant Avatar, ti povem iz prve roke!!!

Sicer pa keri Guru je pravi, hmm......to je čisti egotrip, mgd......žal ampak se motiš.

Zakaj vsi guruji, babe in avatarji preprosto ne stopijo v ring in tisti, ki ostane zadnji je pravi. x:o)x

Ni treba, ker to namesto njih opravimo mi, izgleda. :inocent:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Deli na socialnih omrežjih

Pa baba v Indiji velja kot pri nas sveti oče:) Babo, pa očka:))))(indija)

Baba je torej dobro bit:)))

Ma sej tudi jst sem imela veliko prepreko skozi to versko prepričanje, mislim, da je eno največjih v človeku nasploh....V redu je bit veren, samo nevezan na to, to pa je težko, ko spoznaš ljubečega Učitelja, kar vleče te....Kot da prvič spoznaš kaj je to sploh ljubezen,......potem te odnese...mene je kar precej, priznam in težko sem se vrnila na realna tla, samo to pot mislim da moramo vsi prehodit in dobro se je zavedat takih fanatizmov.

Pa baba v Indiji velja kot pri nas sveti oče:) Babo, pa očka:))))(indija)

Baba je torej dobro bit:)))

Vem, a tu sem mislil baba po slovensko. x^x

Ma sej tudi jst sem imela veliko prepreko skozi to versko prepričanje, mislim, da je eno največjih v človeku nasploh....V redu je bit veren, samo nevezan na to, to pa je težko, ko spoznaš ljubečega Učitelja, kar vleče te....Kot da prvič spoznaš kaj je to sploh ljubezen,......potem te odnese...mene je kar precej, priznam in težko sem se vrnila na realna tla, samo to pot mislim da moramo vsi prehodit in dobro se je zavedat takih fanatizmov.

Podobno je bilo z mano.

Skozi prepričanje je res treba iti in jih opustiti, ker so samo mentalni konstrukti skozi katere gledamo in nočemo videti Življenja takšnega, kakršno je.

Possible—but highly unlikely.

Seveda, to je "tvoje" mnenje in ne védenje, ker tega tako ali tako nočeš vedeti. Pa ti niti ni treba. A ne piši neumnosti o stvareh, ki jih ne veš oz. imaš informacije o tem samo iz "verodostojnih" knjig.

eh Alan_New, na podlagi česa pa ti veš kaj jaz vem, sej me še nisi srečal v živo :)

Mgd, avatar pomeni: inkarnacija Božanstva!

kot sem že napisu, Božanstvo se ne inkarnira (vstopi (in) v meso (carna) - materialno telo), ampak v ta materialni svet sestopi (avataran) v svoji večni obliki, ki je po Njegovi milosti vidna tudi materialnim očem pogojenih duš. Taki pojavitvi Boga v tem materialnem svetu se pravi Avatar.

in Haidakhan baba,Babaji-Shiva sam..... je garant Avatar, ti povem iz prve roke!!!

no, jz pa ti povem, da Haidakhan Baba ni Avatar Boga, niti Gospoda Šive, najdražjega slugo Boga, Šri Krišne. Isto velja za Sai Babo, Meero in podobne.

Sicer pa keri Guru je pravi, hmm......to je čisti egotrip, mgd......žal ampak se motiš.

Gospod Šiva razloži svoji ženi Parvati Devi v Puranah, da je pravi Guru tisti, ki lahko svojim učencem pomaga odstraniti vse trpljenje.

Če bo imel pri mami živeči slovenec Daniel Toplak čas, se nam bo pridružil v soboto po zajtrku v hotelu in nam povedal kaj več o življenju z mamo Meero.

Daniel je tudi glasbenik. Če koga zanima, lahko njegovo glasbo posluša tukaj. Interesenti, ki bi hoteli njegov CD, naj mi pošljejo OS.

Possible—but highly unlikely.

Zgleda, da je Albert razumel kaj piše v Bhagavad - Giti.

In očitno ti nisi.

Torej, če je vse ena zavest je tudi materija zavest pa v kakršnokoli "kategorijo" te zavesti jo stlačiš.

ja, res je.

In res, uboga mama Meera, ki ne ve še čisto natančno kdo je, ..... x:Dx x:Dx x:Dx

no, sej ni tolk uboga, ker še vedno ima možnost, da izve kdo je, deluje v skladu s tem in doseže večno zadovoljstvo ter ga pomaga doseči tudi drugim.

kot sem že napisu, Božanstvo se ne inkarnira (vstopi (in) v meso (carna) - materialno telo), ampak v ta materialni svet sestopi (avataran) v svoji večni obliki, ki je po Njegovi milosti vidna tudi materialnim očem pogojenih duš. Taki pojavitvi Boga v tem materialnem svetu se pravi Avatar.

no, jz pa ti povem, da Haidakhan Baba ni Avatar Boga, niti Gospoda Šive, najdražjega slugo Boga, Šri Krišne. Isto velja za Sai Babo, Meero in podobne.

Gospod Šiva razloži svoji ženi Parvati Devi v Puranah, da je pravi Guru tisti, ki lahko svojim učencem pomaga odstraniti vse trpljenje.

Mgd, če ne verjameš v to v kar drugi verjamejo, je to znak, da si NEVEREN in to ravno ti, ki tako vneto zagovarjaš Krishno in ga postavljaš daleč visoko nad vsemi, celo nad samega sebe. Kaj ti pomaga verjeti v Krishno, če pa v ljudi ne verjameš.Dejstvo pa je to, da živiš na zemlji, vsaj upam in Krishna bi moral bit tu med nami, ne pa daleč visoko nedosegljiv, mogočen nad vsemi.... :inocent: .....Spoštujem Krishno, ti pa se malo potrudi spoštovat druge učitelje, avatarje, Bogove, ljudi,.....Shivo, Jehovo,Kristusa,.....

Kot repliko prosim, da ne izhajaš iz Gite, ampak iz sebe.

Hvala in l.p.

mgd:

"no, jz pa ti povem, da Haidakhan Baba ni Avatar Boga, niti Gospoda Šive, najdražjega slugo Boga, Šri Krišne. Isto velja za Sai Babo, Meero in podobne."

V Indijski mitologiji = en Bog:

Brahma (Stvarnik). Kateri = preimenovan ex Agni. Bog vedskega obdobja.

Njegova moška aspekta sta:

1.) Vishnu (Ohranjevalec...)

2.) Shiwa (Uničevalec...)

Brahma, Vishnu, Shiwa trojstvo = en Bog.

Njihovi ženski aspekti (yin kvalitete) so:

Saraswati (Brahma);

Lakshmi (Krishna),

Kali, tudi Durga...(Shiwa).

_________

Krishna = v Indijski mitologiji 8. Avatar Vishnuja;

The Ten Great Incarnations of Vishnu:

http://www.hinduwebsite.com/hinduism/concepts/avatar.asp

From "Hindu Pantheon":

http://www.hinduwebsite.com/hinduism/pantheon.asp

_________

V bistvu gre za kvalitete moškega in ženskega aspekta; načela v nas samih.

Načela Zavesti & Energije (Ozaveščena Kundalini...).

_________

Vir:

...,

The Worlds Religions,

1982 by Lion Publishing, Tring, England

S sodelavci dr. sc. vodilnih angleških, evropskih... teoloških avtoritet, drugih

strokovnjakov za svetovna verstva.

V Hinduizmu so tudi poti, katere ne priznavajo Ved...

Bog = EN.

Ima pa veliko imen. Poimenovanj v naukih, religijah sveta.

Kdor za pot, ki jo sledi govori, da je edina prava.

"Vrednostno podcenjuje" druge poti.

Ponavlja dogme "Svetih Knjig" brez lastnih izkustev.

"Utruja" z njimi drugim ljudem. Je gorečnež.

Katerega NE gre resno jemat.

Religijska opredeljenost/neopredeljenost = osebna zadeva posameznika.

Z religijo NE gre opletat naokoli.

Kot tudi ne z Duhovnim elementom v sebi.

Kateri NI nujno, da je religioznih barv.

_________

V "uradnem" Hinduizmu je Krishna 8. Avatar Vishnuja.

"Vrhovni" Bog = Brahma. LP

Ma, meni se ves čas že zdi, da so tele krishnovci isti fanatiki kakor jehovci s to razliko,

da so jehovci dolgočasni, tele je pa kul poslušat na ulici. Ko pojejo, ne ko ti prodajajo Gito.

Drugače imajo pa in eni in drugi oprane možgane in jim ne moreš do živga, pa če bi se mu

sam Krishna postavu pred njega, mu dečko ne bi verjel ali ga videl ker pač pralci njegovih

možganov niso predvideli te možnosti. In enako velja za pravoverne kristjane ter Jezusa.

Norost je vcasih najvecja modrost…

Mgd, če ne verjameš v to v kar drugi verjamejo, je to znak, da si NEVEREN in to ravno ti, ki tako vneto zagovarjaš Krishno in ga postavljaš daleč visoko nad vsemi, celo nad samega sebe. Kaj ti pomaga verjeti v Krishno, če pa v ljudi ne verjameš.Dejstvo pa je to, da živiš na zemlji, vsaj upam in Krishna bi moral bit tu med nami, ne pa daleč visoko nedosegljiv, mogočen nad vsemi.... :inocent: .....Spoštujem Krishno, ti pa se malo potrudi spoštovat druge učitelje, avatarje, Bogove, ljudi,.....Shivo, Jehovo,Kristusa,.....

Kot repliko prosim, da ne izhajaš iz Gite, ampak iz sebe.

Hvala in l.p.

če nekdo ponoči pomotoma zamenja kačo za vrv, jaz pa vem, da je tisto kača, a sem neveren, če mu ne verjamem, da je tisto vrv? sprejmem, da se nekdo lahko zmoti in da ne ve, da je v zmoti, a to še ne pomen, da se bom kr strinju s tem kar pravi.

ja, Vsemogočni Šri Krišna je večno nad mano, jaz sem Njegov večni sluga, tako kot vsa ostala živa bitja, ne le ljudje.

ja, trenutno živim na zemlji, kjer prebiva tudi Šri Krišna, v svoji posebni obliki, a Ga ne prepozna kar vsak.

čeprav Šri Krišna prebiva v svojem večnem prebivališču, ki je nam pogojenim dušam nedostopen (razen ko razviješ čisto ljubezen do Njega), včasih iz svoje milosti sestopi na to zemljo, da bi nam pogojenim dušam dal možnost, da Ga služimo in se tako postopoma odrešimo svoje materialne eksistence in se vrnemo nazaj k Njemu domov.

Bog je le en, ima pa veliko svojih manifestacij. ljudje in ostala živa bitja smo Njegovi večni sluge, ne On osebno.

trudim se ustrezno spoštovat vsa živa bitja. če je neko živo bitje v zmoti, da je Guru, da je Avatar, da je Bog, da je Šiva itd. ne bom sprejemal te zmote, čeprav sprejmem, da je lahko človk v zmoti. sem pa v Indiji obiskal že veliko verodostojnih templjev Gospoda Šive, kjer sem se mu iz srca poklonil in ga prosil za blagoslov čiste ljubezni do Šri Krišne, v Jezusa verjamem že od rojstva itd.

trudim se ustrezno spoštovat vsa živa bitja. če je neko živo bitje v zmoti, da je Guru, da je Avatar, da je Bog, da je Šiva itd. ne bom sprejemal te zmote, čeprav sprejmem, da je lahko človk v zmoti. sem pa v Indiji obiskal že veliko verodostojnih templjev Gospoda Šive, kjer sem se mu iz srca poklonil in ga prosil za blagoslov čiste ljubezni do Šri Krišne, v Jezusa verjamem že od rojstva itd.

ne se tako zelo trudit no, raje sprejmi dejstvo da si fanatik, jebiga, ti bo lažje.....

Tiste reči, za katero misliš da je kača pa niti ne vidiš, saj ti oči sežejo samo do ograje lastnega dvorišča, ono se pa

svobodno sprehaja okoli po poljih. In lahko, da tudi je vrv, ki jo kdo vleče za sabo ali pa kaj tretjega, tebi nerazumljivega.

Norost je vcasih najvecja modrost…

Mgd, ok. Kako se lahko pokloniš Murtiju, v avatarja pa dvomiš? Mogoče te bo sam dvom pripeljal do izkušnje, ki jo iščeš, ker vsako stvar ki človek zavrača, ravno ta ga doleti.Zakon privlačnosti:) x;)x

Mgd, ok. Kako se lahko pokloniš Murtiju, v avatarja pa dvomiš? Mogoče te bo sam dvom pripeljal do izkušnje, ki jo iščeš, ker vsako stvar ki človek zavrača, ravno ta ga doleti.Zakon privlačnosti:) x;)x

zame je Šri Murti (Božanstvo Boga) ena vrsta Avatarja, tj. Vsemogočni Bog, ki v ta materialni svet sestopi v svoji večni obliki, ki je po Njegovi volji vidna materialnim očem pogojenih duš. ne dvomim v Avatarja, dvomim pa da so Sai Baba, Haidakhan Baba, Meera itd. Avatarji, v pravem pomenu te besede. Zame so oni navadna živa bitja, pod vplivom neznanja, Božje iluzorne energije, ker so Mu nenaklonjeni. Obiskovanje, sledenje itd. takih kvazi-avatarjev ne more nikomur dejansko pomagat, tj. jih osvobodit od vseh problemov in jim dat večno zadovoljstvo.

Le kako lahko recem, da cvetica, ki si jo videl ne odseva ljubezni, ce sam zivljenja ne ljubim v njegovi celoti?

Le kako lahko recem, da cvetica, ki si jo srecal ne daje modrosti, ce sem o njej poslusal le tvoje besede?

Le kako lahko recem, da cvetica, ki si jo videl ne siri sprave in miru, ce v meni ni prostora za razumevanje in socutje?

Le kako lahko recem, da ne ljubis tiste cvetice, ce sem zavezan k tisti, ki sem jo videl jaz?

In le kako lahko recem, da tvoja cvetica ni od boga, ob tem pa nosim svoja prepricanja o bogu?

free

Le kako lahko recem, da cvetica, ki si jo videl ne odseva ljubezni, ce sam zivljenja ne ljubim v njegovi celoti?

Le kako lahko recem, da cvetica, ki si jo srecal ne daje modrosti, ce sem o njej poslusal le tvoje besede?

Le kako lahko recem, da cvetica, ki si jo videl ne siri sprave in miru, ce v meni ni prostora za razumevanje in socutje?

Le kako lahko recem, da ne ljubis tiste cvetice, ce sem zavezan k tisti, ki sem jo videl jaz?

In le kako lahko recem, da tvoja cvetica ni od boga, ob tem pa nosim svoja prepricanja o bogu?

free

Wau, znano mi je to, Mali princ -Antoinea de Saint-Exupéry? V odlomku ko mali princ govori o njegovi cvetlici , medtem ko spoznava lisico in lisici ne zaupa, ker se boji da bo izgubil ljubezen do njegove cvetlice.

Eh, ....nima smisla..... :o|o:

bom probu še mal bl jasno napisat...

maš stvar vodo in stvar mleko. voda ni mleko in mleko ni voda. eni poimenujejo stvar voda z besedo voda, eni aqua, eni water, eni pani itd, a govorijo o eni in isti stvari. podobno je z besedo mleko in stvarjo mleko.

včasih pa dva uporabljata isto besedo, pa mislita na različno stvar ali osebo.

jaz besed avatar uporabljam v skladu s pravim pomenom te besede, v skladu z vedskimi spisi, v katerih je ta beseda izvorno uporabljena. kasneje so eni to besedo začel napačno uporabljat, oz. z njo poimenovat neke druge stvari ali osebe.

iz tega razloga jaz pravim, da Sai Baba, Haidakhan Baba itd. niso avatarji v pravem pomenu te besede, kar pa ne pomen, da jih žalim al pa kej. ker voda je vedno voda in mleko je vedno mleko, ne glede na to, če nekdo vodi reče mleko.

upam, da sem bil zdej bolj razumljiv.

da nadaljujem...

Bog je vedno Bog in vedno leži onkraj dosega materialnih čutil (grobih in subtilnih) pogojenih duš. Včasih, iz svoje milosti do nas, pogojenih duš, Bog sestopi (avataran) v ta materialni svet, v svoji večni obliki (ki je pogojenim dušam drugače nevidna), ki je po Njegovi volji sedaj vidna tudi materialnim očem pogojenih duš. Bog, ki sestopi na to zemljo je Avatar.

če neko navadno živo bitje izvaja določeno duhovno disciplino in doseže neke nadnaravne moči, še ne pomen, da je postal Bog. Bog nihče ne more postati, ker Bog je vedno Bog. živa bitja, ki izhajamo iz Boga smo vedno Njegovi večni sluge, a včasih na to pod vplivom Njegove iluzorne energije pozabmo.

živa bitja, ki majo malo bolj odprto zavest kot druga, se pred njimi včasih začnejo razglašat za Boga, polboga (g. Šiva), Avatarja itd. in za to začnejo (sploh tisti iz Indije) ponavad iskat potrditve iz vedskih spisov, zato tud uporabljajo take izraze kot so Avatar, Paramatma, Bhagavan itd. včasih pa jih drugi drugi razlasijo za to. ampak tako kot voda ne postane mleko, četudi ji nekdo reče mleko, tako tud navadno živo bitje nikoli ne more postat Bog, Avatar.

Sai Baba, Haidakhan Baba, Meera so taka živa bitja, ki majo malo bolj odprto zavest kot druga, zato vlečejo nase sledilce, a to jih še ne naredi Boga. ker se ne poznajo v popolnosti, nam tudi njihova pomoč ne more kej dost pomagat.

MGD:

"...se pred njimi včasih začnejo razglašat za Boga, polboga (g. Šiva)..."

_________

V Indijski mitologiji = en Bog:

Brahma (Stvarnik). Kateri = preimenovan ex Agni. Bog vedskega obdobja.

Njegova moška aspekta sta:

1.) Vishnu (Ohranjevalec...)

2.) Shiwa (Uničevalec...)

_________

Shiwa = med drugim Zavedanje; Zavest/nekarmatičen naraven Um po Budizmu,...

v Nas samih....

_________

Brahma, Vishnu, Shiwa trojstvo = en Bog.

Njihovi ženski aspekti (yin kvalitete) so:

Saraswati (Brahma);

Lakshmi (Krishna),

Kali, tudi Durga...(Shiwa)....

Ponovljeni linki:

http://www.hinduwebsite.com/hinduism/pantheon.asp

http://www.hinduwebsite.com/hinduism/concepts/avatar.asp

_________

Kako pa Hindujsko mitologijo razlaga Tvoja organizacija, na katere Sv. Knjige se sklicuje...

Me NE zanima.

Uradna Hindujska mitologija je predstavljena na zgornjih linkih.

In še kje.

Vaša pot do... NI edina. Edina prava.

Prave so VSE poti, katere odpirajo Srca in Um hotečih posameznikov...

In NE "budali" z "g. Shiwo kot polbogom".

Shiwa = aspekt Brahme. Shiwa = Brahma. Zavest; Zavedanje... v Hinduizmu.

Je Zavest; Zavedanje v nas samih.

_________

Človek se lahko samouresničuje, uresniči.

Bog pa NE bo NIKOLI (Moj in Tvoj, še katerega pogled).

Katerega sam NE PONUJAM NOBENEMU.

_________

Z napisanim v zvezi s Shiwo kot "polbogom" Te NE prepričujem.

Vaše "floskule" v zvezi s tem boste itak "podajali" še naprej.

"Norcem in fanatikom" se NIKOLI NE pride do kraja. :)

LP

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...