Pinka 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 jaz pa ponovno vidim le različna mnenja, za katera si upam trditi, da ni nobeno pravo in nobeno napačno. vsekakor pa je za tistega, ki ga predstavi najbolj blizu in najbolj pravilno. vesela sem, da je toliko različnih izkušenj, ki bogatijo moje zavedanje, da angeli so vedno ob meni in ob vsakem, ki si to želi... si pa verjetno ciljal bolj na odgovor pika in njegove vilince. pa tudi tukaj se lahko kdaj pa kdaj pojavijo vilinci, če greš pogledat na temo vilinskih simbolov, boš opazil, da se je ravno zaradi te pikove informacije, pinka obrnila po nasvet v tisto temo z ljubeznijo pjotra Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 jaz pa ponovno vidim le različna mnenja, za katera si upam trditi, da ni nobeno pravo in nobeno napačno. vsekakor pa je za tistega, ki ga predstavi najbolj blizu in najbolj pravilno. vesela sem, da je toliko različnih izkušenj, ki bogatijo moje zavedanje, da angeli so vedno ob meni in ob vsakem, ki si to želi... A veš, da mi je Kabijeva reakcija na Borisov javljanje v tej temi (z linkom na vilinske simbole v podpisu)delovala, kot če ga bi nečesa postalo strah? Kot bi zaupal samo kabalističnim simbolom, vseh drugih pa se je treba bati... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 če greš pogledat na temo vilinskih simbolov,Vilin©i soi pravljična oz. mitološka bitja. Saj smo vsi brali Gospodarja! Opozarjam samo na preveč lahko jemanje angelov in njih energij. Seveda ima lahko vsakdo svoje mnenje o tem. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pjotra 10. december 2005 Prijavi Deli 10. december 2005 A veš, da mi je Kabijeva reakcija na Borisov javljanje v tej temi (z linkom na vilinske simbole v podpisu)delovala, kot če ga bi nečesa postalo strah? Kot bi zaupal samo kabalističnim simbolom, vseh drugih pa se je treba bati...ja, tudi sama sem to takrat opazila. se spomnim tega. tudi sama se pridružujem tvojemu mnenju. kabi se je ful zagrel za to kabalo. tudi jaz sem nekoč poskušala prebrati nekaj literature o kabali, pa me ni potegnila niti za milimeter. vse tako komplicirajo. meni moj način povezave z angeli zelo ugaja, je zelo preprost in enostavno: deluje. enako je z vilinskimi simboli... no, če pa ima rad kabi malce bolj zakompliciran dostop, pa tudi prav. a ne? z ljubeznijo, pjotra Citiraj Morigenos“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 11. december 2005 Prijavi Deli 11. december 2005 kabi se je ful zagrel za to kabalo. tudi jaz sem nekoč poskušala prebrati nekaj literature o kabali, pa me ni potegnila niti za milimeter. vse tako komplicirajoKabala pač ni za vsakogar. Tako je z vsako rečjo na tem svetu. Žal je pri nas nabor kabalistične literature silno omejen in je večinoma zelo slab primerek tega, kar je Kabala v resnici. Kabala je pot osebnostne rasti in nič drugega. Narobe je, ker vsi na začetku nabašejo na zahtevnejše vsebine in ne na čisto praktične zadeve. Je pa seveda potreben trud in količina vloženega dela ustreza rezultatu. Človeška zavest in s tem tudi "angelski univerzum" so silno obširna in zapletena področja. Podrobna simbolna interpretacija tega ne more biti otroško enostavna. Žal ne gre. Kot pri vsaki celoviti metodi ne kaže vzeti samo en del, temveč se je potrebno zagristi v celoto. Angelski svet je silno obširen. Samo v osnovi je preko 100 angelov in 10 andangelov. Vsak CELOVIT simbolni sistem je v svoji končni intepretaciji zapleten. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Pjotra z angeli, super! Si prebrala, da Kabala pač ni za vsakogar? Nič hudega. Mi imamo vendar angele, vilince, škrate ...! Ti pa so za vsakogar! P.P. Saj nimam nič proti Kabali, tudi ne mislim, da je slaba ali karkoli podobnega. Samo ne sprejmem idejo o izbranosti, da je edina prava, najboljša ... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pjotra 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Kabala pač ni za vsakogar. Tako je z vsako rečjo na tem svetu. Žal je pri nas nabor kabalistične literature silno omejen in je večinoma zelo slab primerek tega, kar je Kabala v resnici. Kabala je pot osebnostne rasti in nič drugega. Narobe je, ker vsi na začetku nabašejo na zahtevnejše vsebine in ne na čisto praktične zadeve. Je pa seveda potreben trud in količina vloženega dela ustreza rezultatu. Človeška zavest in s tem tudi "angelski univerzum" so silno obširna in zapletena področja. Podrobna simbolna interpretacija tega ne more biti otroško enostavna. Žal ne gre. Kot pri vsaki celoviti metodi ne kaže vzeti samo en del, temveč se je potrebno zagristi v celoto. Angelski svet je silno obširen. Samo v osnovi je preko 100 angelov in 10 andangelov. Vsak CELOVIT simbolni sistem je v svoji končni intepretaciji zapleten.se strinjam. kabala ni za vsakogar. tako le-ta ni zame. meni je bližji moj način povezave z angeli, tebi je bližji način s kabalo. vendar pa sem tudi jaz, brez kabale, prav tako na poti osebnostne rasti. vsak si izbere svoj način. upam, samo, da je čimbolj uspešen na tej poti. z ljubeznijo, pjotra ps.:meni je včeraj zvečer nadangel mihael popravil pralni stroj. in zeeelo sem mu hvaležna :-)) hvala hvala hvala Pjotra z angeli, super! Si prebrala, da Kabala pač ni za vsakogar? Nič hudega. Mi imamo vendar angele, vilince, škrate ...! Ti pa so za vsakogar! P.P. Saj nimam nič proti Kabali, tudi ne mislim, da je slaba ali karkoli podobnega. Samo ne sprejmem idejo o izbranosti, da je edina prava, najboljša ...ja, angeli, vilinci in škrati so v pomoč tistim, ki smo si izbrali preprostejši dostop do njih. in je primeren tudi za tiste, ki si želijo bolj zakompliciranega dostopa. torej, kot si rekel, "naši" angeli, vilinci in škratje so res za vsakogar. tudi jaz nimam čisto nič proti kabali in se strinjam s tabo, piko nihče ni več ali manj vreden od mene oz. od nikogar, prav tako smo VSI izbrani. upam, da sem pravilno izrazila moje mišljenje z ljubeznijo, pjotra Citiraj Morigenos“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Si prebrala, da Kabala pač ni za vsakogar? Nič hudega.Tako je na svetu. Ni vsaka stvar za vsakogar. Določeno stvar vidiš iz točke, na kateri se nahajaš. Saj verjamem, da je ta antropomorfni pogled na angele udoben. pa še vilince daš zraven za dobro mero... Vložiš še malce autosugestije in stvar zlaufa. Vsedeš se v "bolho" in se pelješ. Seveda se pelješ. Vsedeš se v helikopter in se pelješ. Seveda se pelješ. !Bolha" in helikopter sta prevozni sredstvi, vendar je razlika med obema izkušnjama vožnje. Seveda tisti, ki se pelje v "bolhi", nima izkušnje tistega v helikopterju, nima njegove svobode. Za dobro mero na drobno streho svoje "bolhice" naloži še bicikel, da je mera polnejša....Skratka, ne gre za zapletenost, temveč intenzivnost in svobodo izkušnje. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Angeli so! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Angeli so!(ne glede na to, ali se pelješ z bolho ali helikopterjem) Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pjotra 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Tako je na svetu. Ni vsaka stvar za vsakogar. Določeno stvar vidiš iz točke, na kateri se nahajaš. Saj verjamem, da je ta antropomorfni pogled na angele udoben. pa še vilince daš zraven za dobro mero... Vložiš še malce autosugestije in stvar zlaufa. Vsedeš se v "bolho" in se pelješ. Seveda se pelješ. Vsedeš se v helikopter in se pelješ. Seveda se pelješ. !Bolha" in helikopter sta prevozni sredstvi, vendar je razlika med obema izkušnjama vožnje. Seveda tisti, ki se pelje v "bolhi", nima izkušnje tistega v helikopterju, nima njegove svobode. Za dobro mero na drobno streho svoje "bolhice" naloži še bicikel, da je mera polnejša....Skratka, ne gre za zapletenost, temveč intenzivnost in svobodo izkušnje.???!!! o kakšni svobodi pa ti govoriš? svoboda izkušnje? res ne vem, kakšno svobodo daje tebi kabala. mene bi tako zakomplicirane zadeve zeloooo omejevale. mislim, da je preprostejši način povezovanja z angeli verjetno bolj svoboden kot pa zakomplicirani. ne vem. vem samo, da si po mojem mnenju s tole primerjavo kar pošteno mimo pihnil, kabi... ali pa sem toliko "nesvobodna" da je ne razumem. z ljubeznijo, pjotra Citiraj Morigenos“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 12. december 2005 Prijavi Deli 12. december 2005 Angeli so! so, so!!! p.s.: kera lustkano-boga-cortkana ikonca Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sunny girl 18. december 2005 Prijavi Deli 18. december 2005 kako zves kako se imenuje tvoj angel varuh? vem da ga imam in bi ga rada poklicala po imenu pozna kdo kaksen nacin razen tega da ga prosis naj ti to na nek nacin sporoci??? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 18. december 2005 Prijavi Deli 18. december 2005 ???!!! o kakšni svobodi pa ti govoriš? icon1_rolleyes1.gif svoboda izkušnje? res ne vem, kakšno svobodo daje tebi kabala. mene bi tako zakomplicirane zadeve zeloooo omejevale. mislim, da je preprostejši način povezovanja z angeli verjetno bolj svoboden kot pa zakomplicirani. ne vem. vem samo, da si po mojem mnenju s tole primerjavo kar pošteno mimo pihnil, kabi... ali pa sem toliko "nesvobodna" da je ne razumem.Hja, bojim se, da nisi razumela primerjave. Enostavni, da ne rečem otroški načini (oprosti uporabljenemu izrazu) povezovanja z angelskimi energijami so na čustveni ravni, podprti s precej autosugestije. Počutiš se super in imaš občutek, kako te angelčki božajo. Nič narobe. Nekaj drugega je popolno doživetje teh energij, njihovo zavestno nadzorovanje in predvsem obširno znanje o teh zavestnih energijah. Angelske energije veliko prispevajo k duhovnemu razvoju, ko enkrat postaneš njihov gospodar, ne pa zgolj suženj finega občutka. Izkušnja žal ni vedno fina, temveč boleča, ko drek prileti v ventilator. kako zves kako se imenuje tvoj angel varuh? vem da ga imam in bi ga rada poklicala po imenu icon_smile_blush.gifpozna kdo kaksen nacin razen tega da ga prosis naj ti to na nek nacin sporoci???Najzaneslivejša in edina popolnoma zanesljiva metoda je Sveta magija Abra-Melina (Abraham ben Simeon). To je silno zahtevna metoda, ki ni namenjena nedeljskim klicalcem angelov, saj zahteva nekaj mesecev trdega dela. je pa rezultat v skladu z vloženim - spoznanje imena svojega angela varuha in sposobnost popolne komunikacije z njim. Mimogrede pridobiš še nekatere duhovne sposobnosti, ki se zdijo duhovitnežem precej... nenaravne.Seveda se tega ne smeš lotiti sama in brez ustrezne predpriprave, ki je enako dolgotrajna in zahtevna. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 18. december 2005 Prijavi Deli 18. december 2005 To kaj ima ponavadi v naslovu magija ne obeta nič dobrega .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 18. december 2005 Prijavi Deli 18. december 2005 To kaj ima ponavadi v naslovu magija ne obeta nič dobrega ....Gotovo si mojster in poznavalec magije, da lahko izjaviš takšno neumnost. Magija ni nič drugega, kot dejavnosti za dosego voljnih sprememb. A zakaj bi se mučili, če lahko obiščemo delavnice za 19.990 sit in kvačkamo z anglečki oblekice iz vilinskih čaker... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pjotra 18. december 2005 Prijavi Deli 18. december 2005 Hja, bojim se, da nisi razumela primerjave. Enostavni, da ne rečem otroški načini (oprosti uporabljenemu izrazu) povezovanja z angelskimi energijami so na čustveni ravni, podprti s precej autosugestije. Počutiš se super in imaš občutek, kako te angelčki božajo. Nič narobe. Nekaj drugega je popolno doživetje teh energij, njihovo zavestno nadzorovanje in predvsem obširno znanje o teh zavestnih energijah. Angelske energije veliko prispevajo k duhovnemu razvoju, ko enkrat postaneš njihov gospodar, ne pa zgolj suženj finega občutka. Izkušnja žal ni vedno fina, temveč boleča, ko drek prileti v ventilator. Najzaneslivejša in edina popolnoma zanesljiva metoda je Sveta magija Abra-Melina (Abraham ben Simeon). To je silno zahtevna metoda, ki ni namenjena nedeljskim klicalcem angelov, saj zahteva nekaj mesecev trdega dela. je pa rezultat v skladu z vloženim - spoznanje imena svojega angela varuha in sposobnost popolne komunikacije z njim. Mimogrede pridobiš še nekatere duhovne sposobnosti, ki se zdijo duhovitnežem precej... nenaravne.Seveda se tega ne smeš lotiti sama in brez ustrezne predpriprave, ki je enako dolgotrajna in zahtevna.oj, dragi Kabi! moram ti povedati, da ravnokar berem eno ful dobro knjigo. Alkimista od Pabla Coelha. preberem jo vsaj enkrat na leto - v tej knjigi po navadi najdem odraz trenutnih (e) situacij(e) in osebe, ki so v tistem trenutku v mojem življenju prisotne. in ena taka oseba si ti, Kabi. v tej knjigi se predstavljaš kot Anglež, ki je preštudiral že vse knjige (o alkimiji) in še vedno ni dojel bistva . zdaj potuje po puščavi, da bi našel pravega alkimista, da bi mu pojasnil stvari. no, in zdaj ti pišem en odlomek, ki sem ga ravnokar prebrala - preprost pastir je prebral vse knjige, ki mu jih je dal Anglež. le-ta ga je vprašal, če se je veliko naučil iz njih. in pastir je odgovoril: "Naučil sem se, da ima svet dušo in da bo tisti, ki jo razume, razumel govorico sveta. Naučil sem se, da je veliko alkimistov živelo Osebno legendo in da so nazadnje le odkrili Dušo sveta, kamen modrosti in napoj dolgega življenja. Najpomembnejše spoznanje pa je to, da so te stvari tako preproste, da jih lahko zapišemo na droben smaragd" Upam, da razumeš kaj mislim. Navsezadnje prihajamo vsi iz istega in edinega Vira in vsi se bomo spet in spet vračali vanj. Ne glede na to ali smo si izbrali pot z angeli ali brez, ali preprost način komunikacije z njimi in njihovo pomoč ali zakomplicirano, ki jo razumejo samo tisti, "izbrani" .mogoče je vse skupaj nejasno napisano. bolj jasno je vsekakor tistim, ki so knjigo prebrali. vsekakor pa knjigo toplo priporočam. tudi tebi, Kabi.sicer pa še vedno spoštujem tvoj način komuniciranja in življenja z angeli in sprejemanje njihove pomoči. Bog ve, kdaj boš tudi ti prišel na ta nivo, da boš spoštoval tudi našega? Pa brez zamere (še vedno močno občutim, da se imaš za edinega, ki sploh kaj ve o angelih, in da je to tvoje znanje in prepričanje edino pravilno na svetu. mi, ubogi pastirji, pa nismo vredni, da bi sploh lahko stopili v družbo angelov ter da živimo v iluzijah. ampak raje sem preprost pastir, kot pa naštudiran Anglež, ki potrebuje knjige in pomoč drugih, da bo dojel bistvo. saj slejkoprej ga dojamemo vsi)... z ljubeznijo, Pjotra Citiraj Morigenos“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 18. december 2005 Prijavi Deli 18. december 2005 Gotovo si mojster in poznavalec magije, da lahko izjaviš takšno neumnost. Magija ni nič drugega, kot dejavnosti za dosego voljnih sprememb. A zakaj bi se mučili, če lahko obiščemo delavnice za 19.990 sit in kvačkamo z anglečki oblekice iz vilinskih čaker... Ne potrebujem magije in tudi na tečaje na hodim. Pa niso vsi tečaji zanič ne. Zagotovo se najde kašen dober, čeprav ne obravanva kabale. Pa tudi ne vem kaj lahko z magijo dosežeš. Magija te ne odreši ampak samo čista ljubezen. Za to pa ne rabiš bit nekakšen mag. Samo prepustiti se moraš in priznati sam sebe. Kvačkam tudi ne. Mogoče kdaj bom. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 Alkimista sem tudi sam prebral. Vendar sem prebral precej malo knjig. Največji del znanja sem pridobil skozi prakso.Delavnice seveda niso vse slabe, vendar se je v tem gozdu vsega z vsem težko znajti. Za kakšen tečaj joge bi še upal komu podati priporočilo, a tečaj, kjer se bistvo skriva z različnimi besednimi vragolijami, pa ne. Kabale se sploh ne da učiti v vikend delavnicah. Nekajkrat sem že omenil, da je Kabala samo ena od poti. Tudi ostale duhovne smeri so v enaki meri delujoče in koristne. Vendar kot v Kabali ne modrujemo o čakrah, neka druga smer ne more verodostojno modrovati o angelih. Ustreznice angelom imajo VSE duhovne smeri. Ker gre za zavestne energije imajo drugje drugačna imena, nastopajo v drugačnih povezavah in se uporabljajo drugačne metode za uporabo teh energij. Krščanstvo NE pozna verodostojnih metod za natančno priklicovanje angelov. Angeli v krščanski ikonografiji igrajo enako vlogo, kakršno so imeli rimski bogovi. Angeli so prilagoditev krščanstva Rimljanom in takratnim vodilnim kultom.Očitno se večina težko sprijazni z dejstvom, da so angeli in nadangeli kabalistični simboli in za njih polnovredno uporabo obstajajo zgolj kabalistične metode. Poleg angelov, nadangelov pozna Kabala še duhove različnih kategorij. Magija je orodje. Takisto je Kabala zgolj orodje in nič več. Kabalistična magija je samo določen praktični vidik. Omaloževanje zahodnih metod je posledica strahu. Ob besedi magija se duhovitnežem ježijo lasje in dobijo kurjo polt. Vsekakor, kajti resno delo zahteva čas, veliko časa. Za izvajanje magije Abra Melina potrebuješ nekaj let in še takrat zna biti kritično. Magijske metode so izjemno učinkovite, vendar zahtevajo natančen vrstni red in veliko samokritičnosti. Preveliko precenjevanje samega sebe maga hitro pahne v umobolnico (poznam 3 konkretne primere). Magija deluje preko simbolov.Seveda ni magija nič boljša od napr. radža joge. Ampak joga je sprejemljiva, ker izhaja iz duhovno tujega okolja (Indija), a magija ni sprejemljiva, ker izhaja iz našega simbolnega vesolja in uporablja skoraj isti simbolni sistem, kot napr. Krščanstvo. Jogijske mantre so podobne kabalističnim logodinamom ("vibriranje" formul). Pranajama je podobna zavestnemu 4x4 dihanju in cirkulaciji avre. Kontemplacija je podobna dharani ipd. Gre za podobnosti, vendar obstaja precej praktičnih razlik, zato ne kaže delati enačajev. Telemitska magika namesto klasičnih magijskih tehnik uporablja jogijske tehnike. Pravzaprav je ta oblika magije poskus sinteze joge in kabale. Uspeh imajo samo določeni osebnostni profili, dočim drugi potegnejo silno kratko. Pač, ni vse za vsakogar.Sedaj pa se vrnimo na angele. Za osnovno delo je potrebno poznavanje logodinama, barv, pripisanih črkam, katere tvorijo ime posameznega angela in precej izkušenj s kreativno vizualizacijo, koncentracijo in imaginacijo. Te osnove so dovolj za stik z energijami. Pri tem gre še vedno za pasiven odnos. Že z osnovnimi nadangeli so težave, ker se je treba stvari naučiti na pamet. Kaj ima tu zraven ljubezen? Ljubezen je aktivni princip odnosa do sveta okoli sebe. Ko rečem aktivni, ne mislim na neko "prepuščanje", ali "sprejemanje", kar so mantre duhovitnežev. Pri tem mislim aktivno širjenje etičnosti in moralnosti skozi ljubeznivost, če lahko tako rečem. Osebno nikogar ne zmorem sovražiti. Najbrž se z mnogimi ne strinjam, vendar se moje nestrinjanje omejuje na določene vsebine, ne na človeka. Z mnogimi od vas je drugače... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 Angeli so! Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pjotra 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 Alkimista sem tudi sam prebral. Vendar sem prebral precej malo knjig. Največji del znanja sem pridobil skozi prakso.to, kar si zdaj povedal, je malce v nasprotju z vsemi tvojimi komentarji do sedaj. kaj pa tisto učenje in piflanje določenih zadev na pamet (si napisal od spodaj) ali ti je to padlo kar skozi izkušnje v glavo?Delavnice seveda niso vse slabe, vendar se je v tem gozdu vsega z vsem težko znajti. Za kakšen tečaj joge bi še upal komu podati priporočilo, a tečaj, kjer se bistvo skriva z različnimi besednimi vragolijami, pa ne. Kabale se sploh ne da učiti v vikend delavnicah. Nekajkrat sem že omenil, da je Kabala samo ena od poti. to se ful strinjam Tudi ostale duhovne smeri so v enaki meri delujoče in koristne. Vendar kot v Kabali ne modrujemo o čakrah, neka druga smer ne more verodostojno modrovati o angelih. Ustreznice angelom imajo VSE duhovne smeri. Ker gre za zavestne energije imajo drugje drugačna imena, nastopajo v drugačnih povezavah in se uporabljajo drugačne metode za uporabo teh energij. Krščanstvo NE pozna verodostojnih metod za natančno priklicovanje angelov. Angeli v krščanski ikonografiji igrajo enako vlogo, kakršno so imeli rimski bogovi. Angeli so prilagoditev krščanstva Rimljanom in takratnim vodilnim kultom.Očitno se večina težko sprijazni z dejstvom, da so angeli in nadangeli kabalistični simboli in za njih polnovredno uporabo obstajajo zgolj kabalistične metode. kabalisti ste pa res pomilovanja vredni, ker mislite, da ste edini. sorry Poleg angelov, nadangelov pozna Kabala še duhove različnih kategorij. Magija je orodje. Takisto je Kabala zgolj orodje in nič več. Kabalistična magija je samo določen praktični vidik. Omaloževanje zahodnih metod je posledica strahu. torej je tebe še najbolj strah, saj se samo ti tako obnašaš. nihče od nas ničesar ne omalovažujeOb besedi magija se duhovitnežem ježijo lasje in dobijo kurjo polt. Vsekakor, kajti resno delo zahteva čas, veliko časa. Za izvajanje magije Abra Melina potrebuješ nekaj let in še takrat zna biti kritično. Magijske metode so izjemno učinkovite, vendar zahtevajo natančen vrstni red in veliko samokritičnosti. Preveliko precenjevanje samega sebe maga hitro pahne v umobolnico (poznam 3 konkretne primere). Magija deluje preko simbolov.Seveda ni magija nič boljša od napr. radža joge. Ampak joga je sprejemljiva, ker izhaja iz duhovno tujega okolja (Indija), a magija ni sprejemljiva, ker izhaja iz našega simbolnega vesolja in uporablja skoraj isti simbolni sistem, kot napr. Krščanstvo. Jogijske mantre so podobne kabalističnim logodinamom ("vibriranje" formul). Pranajama je podobna zavestnemu 4x4 dihanju in cirkulaciji avre. Kontemplacija je podobna dharani ipd. Gre za podobnosti, vendar obstaja precej praktičnih razlik, zato ne kaže delati enačajev. Telemitska magika namesto klasičnih magijskih tehnik uporablja jogijske tehnike. Pravzaprav je ta oblika magije poskus sinteze joge in kabale. Uspeh imajo samo določeni osebnostni profili, dočim drugi potegnejo silno kratko. Pač, ni vse za vsakogar.Sedaj pa se vrnimo na angele. Za osnovno delo je potrebno poznavanje logodinama, barv, pripisanih črkam, katere tvorijo ime posameznega angela in precej izkušenj s kreativno vizualizacijo, koncentracijo in imaginacijo. Te osnove so dovolj za stik z energijami. Pri tem gre še vedno za pasiven odnos. Že z osnovnimi nadangeli so težave, ker se je treba stvari naučiti na pamet. evo, vidiš, "anglež"Kaj ima tu zraven ljubezen? Ljubezen je aktivni princip odnosa do sveta okoli sebe. Ko rečem aktivni, ne mislim na neko "prepuščanje", ali "sprejemanje", kar so mantre duhovitnežev. Pri tem mislim aktivno širjenje etičnosti in moralnosti skozi ljubeznivost, če lahko tako rečem. Osebno nikogar ne zmorem sovražiti. saj tukaj ne gre za nikakršno sovraštvo. se vidi, da sploh ne dojameš bistva, kar ti je bio dosedaj (vsaj z moje strani napisano)Najbrž se z mnogimi ne strinjam, vendar se moje nestrinjanje omejuje na določene vsebine, ne na človeka. Z mnogimi od vas je drugače...sicer pa, če si prebral Alkimista, potem tudi veš, da je tudi Anglež na dobri poti... naštudiral je vso literaturo o alkimiji. zdaj se zanj pričenja šele prava pot spoznanja. vsak naj se notranje očisti in vsak naj živi svojo Osebno legendo. jaz spoštujem vse ljudi. od vseh se učim, tudi od tebe, Kabi. in kabala si zagotovo ne more lastiti "edinih pravih metod priklicovanja angelov"... haloooo???!! zbudite se že, no sicer pa se mi danes sploh ne da komentirat, zato sem druge stvari kar izpustila, pa čeprav imam svoje mnenje. morda drugič... z ljubeznijo,pjotra Citiraj Morigenos“Sometimes we are lucky enough to know that our lives have been changed, to discard the old, embrace the new, and run headlong down an immutable course. It happened to me ... on that summer's day, when my eyes were opened to the sea... “ J. Y. Cousteau Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 O tem se gotovo strinjava! Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 Kaj ima tu zraven ljubezen? Ljubezen je aktivni princip odnosa do sveta okoli sebe. Ko rečem aktivni, ne mislim na neko "prepuščanje", ali "sprejemanje", kar so mantre duhovitnežev. Pri tem mislim aktivno širjenje etičnosti in moralnosti skozi ljubeznivost, če lahko tako rečem. Osebno nikogar ne zmorem sovražiti. Najbrž se z mnogimi ne strinjam, vendar se moje nestrinjanje omejuje na določene vsebine, ne na človeka. Z mnogimi od vas je drugače... Ljubezen je tamelj vsega vesolja in ostalega stvarjenja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 Ljubezen je tamelj vsega vesolja in ostalega stvarjenja.Člepa fraza, katero takisto mnogi ponavljate. A kako je s prakso? Ljubezen ni pasivnost, kar je naprimer sprejemanje ali prepuščanje.kabalisti ste pa res pomilovanja vredni, ker mislite, da ste edini. sorryNajbrž ti ni znano (sorry), da ima vsaka duhovna pot svoj simbolni nabor. To ves čas ponavljam, a očitno mnogi ne razumete, da ni moč vse zmešati z vsem. Takšno mešanje prinese zgolj zdruzasto žolco iz bruh vrečke. Nekateri simboli se izvorno porajajo v določeni tradiciji in se včasih delno prenesejo še kam drugam. Nekateri se preoblikujejo ipd. (nekateri sumijo, da so kabalistični angeli izvorno v kabalo prenešeni egiptovski bogovi). Ampak v knjižnicah je veliko slikanic na temo angelov (imam eno doma in sem se med prebiranjem lepo počutil - vendar sem se ves čas zavedal, da ne govori o angelih, kot so izvorno predstavljeni, temveč o podobicah, ki imajo z angeli, razen naziva, bore malo skupnega).torej je tebe še najbolj strah, saj se samo ti tako obnašaš. nihče od nas ničesar ne omalovažujeMene ni strah. Govorim o trendih, katere zapažam na internetu, komentarjih, katere berem ipd. Vsekakor pa beseda "magija" mnogim, ki se grejo duhovnost, ježi lase in kožo.piflanje določenih zadev na pametBral sem MALO kabalističnega filozofiranja, ker ga je preveč in se prevečkrat ponavlja. V zvezi s Kabalo sem bral predvsem praktične napotke (tega je precej) in učiteljeva navodila. A to je tehnična literatura. Več sem prebral o drugih duhovnih poteh. ne zaradi prakse, temveč zaradi razumevanja.evo, vidiš, "anglež"Ne moreš nekega leposlovnega romana jemati za sveto resnico in po njem soditi drugih. Vsaka resna duhovna pot zahteva določene postopke. Za vse potrebuješ navodila, ustrezne izkušnje in sposobnosti. Preden greš v drugi razred, moraš dokazati, da obvladaš znanje prvega razreda. Tako je vsepovsod in kdor misli drugače, ta ni resen, se le igračka za lastno intelektualno zadovoljstvo (teorija iger).kabala si zagotovo ne more lastiti "edinih pravih metod priklicovanja angelov"... haloooo???!! zbudite se že, noPa še kako si lahko. Na podoben način si joga lasti obujanje čaker in dvigovanje kundalini energije. Čeprav je možno med vsemi duhovnimi potmi potegniti vzporednice, ima vsaka pot svoj okus in vonj. Jaz si ne drznem razpredati o ekskluzivnosti jogijskih čaker, ker jih poznam samo iz literature. Ne dvomim, da jogiji dosegajo izjemne rezultate ob primernem trudu. Ti rezultati so drugačni od teh, katere dobimo kabalisti, vendar na koncu vsi pridemo na vrh. Tam pa itak ni simbolov... Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 Člepa fraza, katero takisto mnogi ponavljate. A kako je s prakso? Ljubezen ni pasivnost, kar je naprimer sprejemanje ali prepuščanje. Mislim da si z tem zastavil tudi vprašanje sam sebi. Ne vem kaj je narobe z sprejemanjem. Ljubezen je tudi odpuščanje in neobsojanje. Ljubezen je v srcu in v srčni čakri. Vsak ki to občuti ve. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.