Ksenia 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 posebej se sprejemanje,odpuščanje in neobsojanje čuti v tej temi ane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 O, Xenia, Ksenija, prva odločitev za spremembe je padla... !? Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 padlo je že več odločitev... samo niso vidne... tudi spremembe niso vidne.... sem kar sem Ksenija Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 19. december 2005 Prijavi Deli 19. december 2005 Ljubezen je v srcu in v srčni čakri. Vsak ki to občuti ve.V tem stavku se skriva tvoje nerganje ob omembi magije in kabale. Ljubezen je AKTIVNO delovanje, dočim je sprejemanje, odpuščanje in prepuščanje pasivno delovanje. S tem ni nič narobe. Mora biti aktivno in pasivno! Oboje mora biti uravnoteženo, izenačeno in predvsem osrediščeno (gre za preoblikovanje nasprotij v novo kvaliteto in ne navadno izničenje oz. bojevanje nasprotij)Človeški um deluje kot sistem izenačevanje napetosti. začetniški kabalistični trening ravno poudarja, da mora vse biti na svojem mestu. Najprej se mora urediti vsakdanjost. Ni razsvetljenja preko tujega hrbta. Pot ljubezni, vprežena v sprejemanje, prepuščanje in odpuščanje mora biti uravnotežena, sicer pripelje do pasivnosti in anarhije. na drugi strani pa pravičnost, aktivna ljubezen kot sistem razodevanja pelje v tiranijo, če seveda nima ravnotežja. veliko duhovnežev najde svoje razsvetljenje z zobmi v prahu, ker ne najdejo sklada. Podobno je z angeli. Vsak angel ustreza določeni energiji in vedno je treba delati s pari ali bolje, trojkami. Vedno mora biti krog. Operater mora najprej izvesti vse potrebne metode očiščenja, uskladitve in pomiritve. šele takrat lahko dela z angeli, kar mora početi uravnoteženo. najbrž pri jogi, budizmu ali podobnem ni kaj drugače, samo isti stvari se reče drugače. Malce je treba pogledati slike indijskih božanstev (ki v mnogočem ustrezajo nadangelom in angelom) in je vse jasno. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 hm torej je ljubezen delo, učenje; medtem ko sprejemanje, sočutje in prepuščanje nekaj kar ozavestimo oz. je v nas? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Sprejemanje, popuščanje, prepuščanje ipd. je pasivno, ker to pomeni neaktivnost. Za te stvari ne potrebuješ ničesar storiti. V tem ni nič napačnega, temveč je nujen del zavestnega bivanja. Skratka, pri odzivih gre za pasivnost. Da nekaj sprejmeš, potrebuješ racionalen razlog. V primeru, da ga ni, gre za določen napor, katerega povzroči notranje čutenje (isti predel zavestnosti, kjer domuje tudi moralnost). V praksi marsikaj sprejemaš, čeprav se ne strinjaš. Pretiravanje z željo po sprejemanju pripelje do neravnovesja, ki ti zada precej neprijetnosti, saj te sili v neaktivnost. Da ne bom preveč nakladal... sočutje, sprejemanje ipd. so sestavni del naših odzivov, niso pa motiv duhovnosti. Premalo sprejemanja ali sočutja ima enako negativne posledice kot pretiravanje. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Sprejemanje, popuščanje, prepuščanje ipd. je pasivno, ker to pomeni neaktivnost. Za te stvari ne potrebuješ ničesar storiti. V tem ni nič napačnega, temveč je nujen del zavestnega bivanja. Skratka, pri odzivih gre za pasivnost. Da nekaj sprejmeš, potrebuješ racionalen razlog. V primeru, da ga ni, gre za določen napor, katerega povzroči notranje čutenje (isti predel zavestnosti, kjer domuje tudi moralnost). V praksi marsikaj sprejemaš, čeprav se ne strinjaš. Pretiravanje z željo po sprejemanju pripelje do neravnovesja, ki ti zada precej neprijetnosti, saj te sili v neaktivnost. Da ne bom preveč nakladal... sočutje, sprejemanje ipd. so sestavni del naših odzivov, niso pa motiv duhovnosti. Premalo sprejemanja ali sočutja ima enako negativne posledice kot pretiravanje.in kaj ti razumeš pod motiv duhovnosti? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Motiv duhovnosti je malce nerodno izbran izraz. Priznam! Pravilneje je cilj oz. usmeritev duhovenga dela na sebi. Saj duhovno delo JE delo na sebi in prvenstveno ZA sebe. Ako imajo še drugi od tega korist, toliko bolje. Primer aktivnega dela z angeli. Najprej izvedeš ustrezne priprave in zatem vpokličeš energije natančno določenega angela ter to energijo uporabiš za določen korak razvoja svoje zavesti, za širjenje določenih spoznanj. Ne gre samo za preoblikovanje že znanega, temveč za vdor nečesa popolnoma svežega. Tudi ljubezen je aktivna. Z dajanjem pobude vplivaš z ljubečo pozornostjo na svet okoli sebe. Vendar se pri tem ne navežeš na objekte pobud. Navezanost rodi ljubosumje, kar privede do strahu pred izgubo in ob izgubi tudi sovraštva. To pa ni več dobro. Nasploh je to v zvezi z ljubeznijo kot aktivno stranjo silno težko ubesedljivo, ker gre večkrat za ideje, ki presegajo besede. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 Motiv duhovnosti je malce nerodno izbran izraz. Priznam! Pravilneje je cilj oz. usmeritev duhovenga dela na sebi. Saj duhovno delo JE delo na sebi in prvenstveno ZA sebe. Ako imajo še drugi od tega korist, toliko bolje. Primer aktivnega dela z angeli. Najprej izvedeš ustrezne priprave in zatem vpokličeš energije natančno določenega angela ter to energijo uporabiš za določen korak razvoja svoje zavesti, za širjenje določenih spoznanj. Ne gre samo za preoblikovanje že znanega, temveč za vdor nečesa popolnoma svežega. Tudi ljubezen je aktivna. Z dajanjem pobude vplivaš z ljubečo pozornostjo na svet okoli sebe. Vendar se pri tem ne navežeš na objekte pobud. Navezanost rodi ljubosumje, kar privede do strahu pred izgubo in ob izgubi tudi sovraštva. To pa ni več dobro. Nasploh je to v zvezi z ljubeznijo kot aktivno stranjo silno težko ubesedljivo, ker gre večkrat za ideje, ki presegajo besede.mislim, da ne rodi navezanost vedno ljubosumja, in da ne pride do straha pred izgubo vedno v sklopu z ljubosumjostjo, ...sovraštvo...se ti zdi, da vsi potrebujemo enako dozo dela na sebi ali je možno da so določene zadeve jasne že ob rojstvu ter se pri vsakem drugačem odtenek jasnosti obdrži, ohrani? Da nekaj sprejmeš, potrebuješ racionalen razlogtule ne razumem kaj si želel povedat...soriaktivno pasivno, ljubezen je lahko aktivna, če zanjo delaš ali pa pasivna, če preprosto obstaja... mogoče imam jaz en problemček z razumevanjem... moje mnenje o angelih in energijah je pa že tko vsem jasno, tko da v delo z njimi se ne bom več spuščala... in upam, da ne bom onesnažila te teme s svojimi vprašanji Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 mislim, da ne rodi navezanost vedno ljubosumja, in da ne pride do straha pred izgubo vedno v sklopu z ljubosumjostjo, ...sovraštvo...se ti zdi, da vsi potrebujemo enako dozo dela na sebi ali je možno da so določene zadeve jasne že ob rojstvu ter se pri vsakem drugačem odtenek jasnosti obdrži, ohrani? Da nekaj sprejmeš, potrebuješ racionalen razlogtule ne razumem kaj si želel povedat...soriaktivno pasivno, ljubezen je lahko aktivna, če zanjo delaš ali pa pasivna, če preprosto obstaja... mogoče imam jaz en problemček z razumevanjem... moje mnenje o angelih in energijah je pa že tko vsem jasno, tko da v delo z njimi se ne bom več spuščala... in upam, da ne bom onesnažila te teme s svojimi vprašanjiNavezanost ima v sebi VEDNO KAL ljubosumja. Vedno je izza navezanosti tudi seme strahu pred izgubo in LJUBOSUMJE vedno nosi v sebi kal sovraštva. Seveda ni nujno, da se vse tako razplete. Nekatere duhovne metode za odstranitev navezanosti zahtevajo samoto, zavestno osamitev. To je po svoje najlažje. težje pa je ostati med ljudmi, z njimi vzpostavljati različne odnose, vendar ohraniti nenavezanost. To je možno samo po precej pretečenega znoja na poti duhovnega razvoja. To je mogoče eden najtežjih, če ne najtežji korak na tej poti. Ohraniti odnose, vendar se ne navezati.Ljubezen NE obstaja v pasivni obliki, ker ljubezen je aktiven odnos, motivacija. Pasivna je iluzija ljubezni, ki ji rečemo tudi ljubeča pripadnost, ljubeče sprejemanje. To ni ljubezen, temveč občutek. Ljubezen nikoli ne vodi v navezanost. Zaljubljenost ni ljubezen. Ljubezen ni akcija z vzrokom, temveč je brezpogojna. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 Ljubezen je aktiven odnos, vendar ni akcija? In veš, poznam pomen brezpogojne ljubezni... in brezpogojna ljubezen pomeni tudi spustiti, kar ni navezanost, in ljubezen je, če zanjo delaš je ni... ja težko se je nenavezati, ampak če že spoznaš da ta navezanost bremeni in če je rpava ljubezen potem spustiš, boli, ampak ni jeze, ljubosumja, ...mah sej verjetno razmišljava podobno, samo da se sama ne znam dobro izražato. hvala ti za pojasnila... in ja, komuniciranje zna ostati tudi na nivoju hvala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 Za isto stvar uporabljaš drugačne besede. Je pa res ljubezen precej težko opisljiva stvar, saj večinoma gre za stvar, ki presega moč besed. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 ja sm včeraj razmišljala o ljubezni... nekaj sem brala, pa odložim knjigo in razmišljam o neki zadevi in počutila sem se polna občutij, globoka, razširjena, kot da je svet v meni in ne jaz na njem... zanimiv občutek, za kaerega ne najdem besed...tko pa sem zasvinjala to temo...o Angelih - zame so angeli za prvo tančico, v svojem svetu... mi je pa zanimo nekaj kar sem nekoč prebrala - Angeli vam zavidamo občutiti, tega mi ne zmoremo...pa se ljudje tega zavedamo?Kabalist, lep Božič ti želim Božič je pomemben čas, pomemben čas je vse od 21 decembra do Božiča, preživite ga vsi v miru in sožitju... saj res danes sem srečala duhovnika na cesti - zaželel mi je Blagoslovljene praznike (ok, še pred njim jaz njemu lepe božične praznike ), kljub temu, da točno ve, da po njegovi veri živim v grehu, da me v cerkvi redko vidi - ampak to je zame sprejemanje človeka in energije... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 mislim, da, ko bom jaz dovolj zrela se mi bodo razkrili ... prej pa, lahko nekak na mentalnem nivoju verjamem da so.Zame nima smisla delati z njimi jih klicati ... se mi zdi da bi s tem prehitela cas ... itak ko je ucenec pripravljen ucitelj pride, se mi zdi, da je tudi tle nekak isto. VSE OB SVOJEM CASU Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 26. december 2005 Prijavi Deli 26. december 2005 mislim, da, ko bom jaz dovolj zrela se mi bodo razkrili ... prej pa, lahko nekak na mentalnem nivoju verjamem da so.Zame nima smisla delati z njimi jih klicati ... se mi zdi da bi s tem prehitela cas ... itak ko je ucenec pripravljen ucitelj pride, se mi zdi, da je tudi tle nekak isto. VSE OB SVOJEM CASUPrav imaš. Seveda pa angelske energije niso neka ekskluziva. V vseh duhovnih smereh obstajajo ustreznice, samo drugače se jim reče. Do istega se pride po drugi poti in pri tem se uporabljajo druge besede.Si ena redkih, ki angele ne jemlje kot neko samopostrežno, kamor prideš, poprosiš in že so vsi okoli tebe. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 26. december 2005 Prijavi Deli 26. december 2005 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 26. december 2005 Prijavi Deli 26. december 2005 danes sem zvedela, da bi naj nad angeli ne imeli kril... bili naj bi na krilatih konjih... in da obstajajo tud angeli maščevanja ... a kdo ve kaj o teh ... in kako bi naj ti zgledali? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Ta pravi angeli nimajo v sebi maščevalnosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Ta pravi angeli nimajo v sebi maščevalnosti. ja no, kako pa ves, da je to res? Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 ja no, kako pa ves, da je to res? Sej ne ve.To so sam teorije. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 ja no, kk pa ti za njega to ves? a si mogoce ti on? mogoc pa ve, zato pa sprasujem ... me zanima ves Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 ja no, kk pa ti za njega to ves? a si mogoce ti on? mogoc pa ve, zato pa sprasujem ... me zanima ves Vem vem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 ...hehe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 kwa te bom, bos vidu Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.