Skoči na vsebino

Angeli

tomaz

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Pismu...  x:Ix ste me čist raznežili zdej s tem topicom  :vio:  :inlove:  xinnox

No, sem prebrala svoje pisanje iz nekaj časa nazaj... pa še vedno ostajam istega mnenja... svoj angel sem jaz, svetloba v meni, ki vedno, ne glede na kaj, vedno najde pot do mene, pa če se še tako obrnem stran od svojega bistva... xsrcx prav noro... sem zdaj še enkrat razmišljala o tem, pa prišla do enakega zaključka. Sem angelček xinnox

Angel-angelos-v prevodu in tudi dejansko Božji sel, prenašalec Božjih sporočil in njegove volje

Angel je kot točka skoncentrirane svetlobe, ki jo ustvari leča. Ampak to ni svetloba leče, ampak zgolj majhen delček svetlobe sonca.

In tudi poslanstvo človeka je, da spozna , kaj je dobro, in po lastnem spoznanju ter po lastni povsem svobodni volji tako tudi deluje.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

x?x obstajata dve vrsti angelov x;)x angeli, ki z drugimi delijo resnico,in angeli, ki z drugimi delijo laži! :vragec: Vprasanje je torej:kaksni angeli smo ? :inocent: Kaksno sporočilo prinašamo ? xDDx Ko smo ljudje še živeli v raju,in še nismo imeli znanja, smo bili angeli, ki smo z drugimi delili resnico,ko pa smo zaužili sadež z DREVESA SPOZNANJA... :vragec: in se je padli angel razmnožil v našem umu, smo tudi ljudje postali padli angeli.... xrolleyesx Padli angeli pa smo zato,ker prenašamo laži, pa čeprav se ne zavedamo , da lažemo..... :inocent: -iz knjige Glas spoznanja-Don Miguel Ruiz.... cudovita knjiga :2src:

Beseda »hudič« predstavlja nekoga, ki o drugem človeku hudobno laže. Beseda »satan« pomeni sovražnik ali nasprotovalec. To sta izraza za Božjega glavnega sovražnika. Ta je bil v začetku popoln angel pri Bogu v nebesih. Vendar je imel kasneje o sebi predobro mišljenje in si je želel čaščenje, ki upravičeno pripada Bogu. (Matevž 4:8–10)

Ta angel, Satan, je po kači spregovoril Evi. Zlagal se ji je in jo s tem navedel na neposlušnost Bogu. Satan je tako napadel to, kar se imenuje Božja »suverenost« ali Božji položaj Najvišjega. Načel je vprašanje, ali Bog dobro vlada in v najboljše svojih podložnikov. Podvomil je tudi o tem, ali bo kakšen človek ostal zvestovdan Bogu. Satan se je s tem naredil za Božjega sovražnika. In zato se je pričel imenovati Satan Hudič. (1. Mojzesova 3:1–5; Job 1:8–11; Razodetje 12:9)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

Živijo!

Angeli so kvanti zavesti. Omenjeni so v Bibliji in drugod. Včasih so posameznim elementom zavesti dajali imena in jih tudi precej slikovito opisovali. Angelski zbor sodi k psihološki shemi človeka. Angeli so pozitivne energije in s posebnimi tehnikami se da te energije "oživeti". Na drugi strani so demoni negativna stanja.

kabalist

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

<{POST_SNAPBACK}>Živijo!

Angeli so pozitivne energije in s posebnimi tehnikami se da te energije "oživeti".  Na drugi strani so demoni negativna stanja.

kabalist

Verjetno si hotel reči, da se jih da priklicati, kajti energija je sama po sebi dinamična. Ne verjamem pa, da je situacija med kozmičnimi bitji takole črno-bela. Nek človek je lahko nekomu angel, nekomu drugemu pa demon. In če velja "Kakor zgoraj, tako tudi spodaj ...".

Pitanje kompatibilnosti.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

in ker smo vsi narejeni iz iste snovi (kljub izraženim individualnim lastnostim) je vsak od nas nekomu angel in nekomu demon...zajemamo celotno mavrico s črno in belo barvo, pa verjetno še ves tisti del, ki ga z očmi ne vidimo... x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Vse je enostavno če imamo čisto srce, želje.Če nočemo, ne želimo in najpomebneje NE DELAMO slabega ostajamo na dobri poti. Le kdo ne ve kako se prikradejo v človeka slabe misli ideje in skrite žlje, ki nam niso v ponos ? Vedno tekmuje v nas dobro in zlo. Uzreti razliko dan za dnem, in ostajati na dobri poti je še največ kar uspemo narediti za sebe in seveda druge. Naj vam bodo poti mehke , potoki kristalni in misli čiste. :palec: :palec: :palec: x:Xx
Vedno sledi svojim sanjam z ljubeznijo v srcu...

Dragi Nosorog, Angeli so energije, kot si omenil. Naj malce dopolnim. Energije pa niso ne slabe, ne dobre, samo uporaba je lahko slaba ali dobra. A kaj je slabo in kaj dobro? Dilema je huda. Angelske energije (lepše se sliši, kot napr. suhoparni kabalistični izraz kvanti zavestne energije) so tiste, ki dvigujejo raven samozavedanja, pri čemer nimajo nobenega vpliva na druge ljudi. Poudarjam - NOBENEGA. Zakaj? Te energije so usmerjene navznoter in nimajo vpliva navzven. Kot si omenil - za nekoga je nekdo angel, za drugega demon.

Kabalist

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Po moje so angeli veliko različnih stvari...za nekatere je angel njihovo višje bitje - puruša - to bi bil nekako angel varuh...potem spet lahko nekomu zavestna sila predatavlja angela - silo potem poimenuje glede na njen učinek... se pravi poimenuje angela.

Dobro - slabo...zavestna sila vedno deluje v smeri širjenja zavesti. Če imamo s tem težave, je to zaradi odpora v nas, ki se upira delovanju te sile, ne pa zaradi sile.

V mikrokozmosu (navznoter) veljajo enaki kozmični zakoni, kot v makrokozmosu (navzven) - zato : kakor zgoraj, tako spodaj... zavest lahko vpliva na materijo (materija na zavest bolj težko). Vsak dogodek, ki se zgodi kjerkoli v vesolju, čuti celo vesolje - čeprav je to čutenje lahko zelo zelo šibko. Vse je povezano - nič ni popolnoma ločeno od okolice.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...