Skoči na vsebino

Resnica ali laž

skwo

Recommended Posts

x:)x in to nas dela tako pisane, krasne nepredvidljive in nam da možnost vsakodnevnega napredovanja in ulčenja, Selene x;)x .

Mick, kar se pa tvojih postov tiče, sem pa takole, pol tvojega mnenja in sicer v smislu, da nam življenje pošilja lekcije, ki jih potrebujemo in kakšne znajo biti tudi zelo krute. Samo če se tebe, ki imaš iskreno željo pomagati, pa iz kakršnegakoli razloga že, postavi v bližino takega človeka, zagotovo z namenom x;)x . Jaz se to ne sprašujem več. Če sem ob nekom, ki mu prav pride moja pomoč, potem zagotovo nisem brez razloga x:)x , saj se v vsakem primeru oba učita.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 246
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Samo to bom rekla: Človeka je treba naučiti kako ribo uloviti, ne pa kako jo dobiti!

...........v tem je vsa razlika pomoči in "pomoči"........................

Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo

x:)x in to nas dela tako pisane, krasne nepredvidljive in nam da možnost vsakodnevnega napredovanja in ulčenja, Selene  x;)x .

itak, hotela sem samo ker pač govorimo o resnici in laži poudarit da nekdo sprejme resnico drugače kot drug... nisem mislila da bi morala zamolčati x;)x bluzim..

Kaj cem boljsga.. mogoce to, da so na koncu vse zadovoljni.. brez razloga. Ce imas razlog za zadovoljstvo.. v tem primeru, da si oddal pomoc.. ali prejel pomoc. potem je to pogojeno zadovoljstvo, kar sploh ni zadovoljstvo, je le halucinacija. Vse zadeve, ki so povzrocene.. so neresnicne.. Ni pa to slabo.. ker se izvaja doloceno zdravljenje.. ce ga izkoristimo seveda..

Kmecka logika je najveckrat zdrava.. ampak v tvojem primeru ja v bistvu tako, da ne gledas celoto. Gledas samo en vidik in sicer samo tega, ki ga imas pred nosom. In ce so ti misticne zadeve dalec.. ti lahko cist banalno razlozim..

Omenil si otroka v Afriki ,ki je lacen.. Kaj je storil hudega, da je lacen? Mogoce nic posebnega.. in po znanstveni, logicni in solidarni plati, mu to lakoto povzrocajo ravno tisti ljudje, ki se mu smilijo.

Ce bi on imel zito, ne bi vec bil lacen! Ti zivis tukaj, kjer je zita dovolj. Kdo poje najvec zita? 80% vsega zita na svetu poje govedo, ki je namenjeno v klavnice... Zakaj potrebujemo govedo v klavnicah? Za kao "hrano", ki je popolnoma mrtva..

S tem da se ti ljudje smilijo ne naredis cisto popolnoma nic.. tudi vstopnice ne mores kupit.. mogoce v oceh nezavestnih izpdades dober.. ampak ce vidis globje, ti to ni v zadovoljstvo, ker ne naredis nic za te ljudi. Ce parkrat nakazes 5 jurjev je to brez veze.. Treba je narediti cikel.. ne pa enkratno zadevo.. Lahko pa prenehas kupovati meso v mesnicah.. in trgovinah.. in osvescas druge ljudi, zakaj tako ravnas.. mogoce ti bojo sledili.. ko ti bo sledilo dovolj ljudi, bo nastal presezek zita.. (ceprav bi morali sami gojiti zito.. ampak OK)

Bos storil kaj podobnega, ali se ti bojo naprej le smilili in bos zato haluciniral, da si dober??

Poglej krscanstvo.. Kaj bolj idiotskega kar oni pocnejo si ne mores prdstavljat. Za veliko noc zegnajo sunke in ljudem govorijo, da je dobro jesti meso, ker so sami krvolicni, kar s kaze tudi po njihovih obiskih in klanjem po Afriki.. in po drugi strani peljejo akcijo za lacne v Afriki.. Povzrocijo lakoto in nato se delajo dobre, ker zelijo lakoto omilit..

Ali pa.. obsojajo seks.. in zascito pri seksu.. itako ustvarijo sirote.. in nato zgradijo sirotisnice... Cisto nic dobrega ne vidim v tem.. Hkrati pa ima Vatikan v lasti tovarno, ki izdelujejo tabletke za zascito pri seksu..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

Samo to bom rekla: Človeka je treba naučiti kako ribo uloviti, ne pa kako jo dobiti!

To sem že zdavnaj na neko temo tud sam napisal......in se s tem popolnoma strinjam. Ko ga učiš kako jo uloviti pa mu lahko ulov tudi podariš, ne x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Uf hude debate x:)x :palec: , z majhnimi koraki se pride daleč. Ne da se takoj fakultetne snovi podati, če se še male šole ne obvlada x;)x .

Jaz ne vsiljujem pomoči, se brzdam na to temo, če me nekdo vpraša za moje mnenje, ga verjetno rabi, je delček na njegovi poti, včasih kdo rabi slišat kakšno mojo izkušnjo, da mu da elana, upanje, da se da, mogoče se mu kar naenkrat zazdi, da sploh njegova zadeva ni tako nerešljiva. Če kdo rabi nekaj malega od mene, da si privošči eno zadevo, ki mu bo napolnila energijo in baterije, zakaj mu tega v tistem primeru ne bi podarila, pa bo že potem po svoji poti našel ven.

Al bi kar kak tekst o halucinacijah, pa bom naredila največ? Včasih že objem, poslušanje izpovedi, pa še kaj naredijo čudeže in jaz se ne izmikam odgovornostim in možnosti darovati kar lahko z ribolovom x;)x .

A potem nima smisla, da smeti nosim v kontejner, ker itak tovarne in avtomobili naredijo en kup svinjarije, ki je meni ne bo do konec življenja ratalo?

Se raje s svojo pozitivo vključujem na ta način v univerzum, dam kar imam možnost, z veseljem in ljubeznijo x:)x xsrcx .

ce pomagas sebi.. ne mores zbezat od sebe.. Drugi je vedno beg od sebe.. zato je v bistvu drugi tako zanimiv, ker ti omogoci, da lahko zbezis od sebe.

Clovek si je izbral neko situacijo, ki mu omogoca napredovanje.. tebi pa se smili..

To je bistvo tele razprave tukaj..........

Mick, ti ki si dal za primerjavo lačne otroke v Afriki, a ti sploh veš kaj države pošiljajo dol in kaj dobijo v zameno? Afrika razprodaja ma napol zastonj daje v zakup svojo zemljo in naravna bogastva in to za kup pokvarjene hrane in zdravil, ki jim je pretekel rok! Če bi RES želeli pomagati, v Afriki že zdavnaj ne bi bilo lačnih ne toliko obolelih, ker imajo zahodne države veliko večji presežek kot pa so ga pripravljene dati. Tako pa Afričane navajajo na pomoč, torej odnos odvisnosti, namesto da bi jim naprimer zgradili tovarne ali pa kaj jaz vem. A razumeš?

Pa če nekomu zgori hiša.......seveda mu bom finančno....pomagala, ampak kljub temu se bom vprašala zakaj hudiča pa se mu je to zgodilo? Pa recimo kuverto z denarjem ne bom nesla njemu pod nos pa v smislu poglej koliko sem ti dala?! Saj ne pravim, da moramo biti zdaj pa trdosrčni kakor bi ti rad prikazal, dobro pa je, da ozavestiš principe delovanja človeških odnosov, ker boš uvidel veliko pogojenosti, hinavščine in sprenevedanja. Veš, navadno se ujameta dva tipa (v tem primeru) en, ki se fila s tem, da je rešitelj, pomočnik, in en ki se fila s tem, da je žrtev potrebna pomoči, in potem lepo furata simbiozo vzajemnega izkoriščanja.

Sicer pa, kakor si že rekel, potem vse štima, a ne? Za ene ja, za druge ne.....................

pa bodi dober še naprej x;)x

sem se spomnila ene teme, ki jo imamo, in sicer NE, grem pogledat, če ljudje znajo reči ne, kajti to se mi zdi pa zdrava samozavest, da znaš pomoč nuditi in jo po drugi strani tudi odkloniti, če misliš, da je tako prav.............

Kaj cem boljsga.. mogoce to, da so na koncu vse zadovoljni.. brez razloga. Ce imas razlog za zadovoljstvo.. v tem primeru, da si oddal pomoc.. ali prejel pomoc. potem je to pogojeno zadovoljstvo, kar sploh ni zadovoljstvo, je le halucinacija. Vse zadeve, ki so povzrocene.. so neresnicne..  Ni pa to slabo.. ker se izvaja doloceno zdravljenje.. ce ga izkoristimo seveda..

Bos storil kaj podobnega, ali se ti bojo naprej le smilili in bos zato haluciniral, da si dober?? 

Ah Tjazy. Bi ti moral kakšno obliko pomoči, ki sem jo kdaj nudil pojasnjevati, pa bi mogoče razumel kaj mislim. Pa se mi ne da.......v glavnem gre za stvari, ki so nekomu predstavljale oviro, ki je sam ni zmogel premagati....ko smo jo skupaj odstranili, pa je sam zaživel naprej, brez nadaljne pomoči. In ker smo jo odstranili....smo bili vsi zadovoljni. x^x Če je to naše zadovoljstvo halucinacija....tudi v redu.....glavno, da smo se počutili zadovoljni. x:)x

Nič ne haluciniram, da sem dober. Niti ne mislim, da sem kaj posebej dober. Le vstran ne pogledam, ko je kdo v stiski. Če lahko pomagam. Bemu, pa kaj zdaj se moram zagovarjat al kaj? Če mi pride nasproti situacija in komu pomagam se pa res zaradi tega ne bom počutil slabo. Tud ne bom stran pogledal, če lahko pomagam. Kar jih veliko stori, še posebej, če se treba za kaj potruditi. Sicer pa govorim o ljudeh na splošno.....če ne bi bili tako zaskrbljeni samo zase, bi nam vsem šlo bolje. x^x Ne morem pomagat, če tebi moj način in moje razmišljanje ni všeč......... x^x

K. Čapek

To sem že zdavnaj na neko temo tud sam napisal......in se s tem popolnoma strinjam. Ko ga učiš kako jo uloviti pa mu lahko ulov tudi podariš, ne x;)x

Smo vsi hkrati pisali x:Dx ..........................

NE, Mick, če ulov podariš, potem ne bo več zanimanja za učenje ribolova x^x

:palec:

Ampak bi, sory, malo popravila (ce se ze podpisujem tudi jaz pod tole):

... ne pa mu je zgolj da(ja)ti.

(za 'nauciti se dobiti' je potrebno tudi znanje in zahteva iznajdljivost). :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Veš, navadno se ujameta dva tipa (v tem primeru) en, ki se fila s tem, da je rešitelj, pomočnik, in en ki se fila s tem, da je žrtev potrebna pomoči, in potem lepo furata simbiozo vzajemnega izkoriščanja.

Sicer pa, kakor si že rekel, potem vse štima, a ne? Za ene ja, za druge ne.....................

Zanimiv tudi tale pogled, ja. Moram priznati.

Na kak način pa ti funkcioniraš? Kako se odločiš kaj in komu, če pomagati?

Le vstran ne pogledam, ko je kdo v stiski. Če lahko pomagam.

Če mi pride nasproti situacija in komu pomagam se pa res zaradi tega ne bom počutil slabo.

Ni treba Mick, saj tukaj samo govorimo o tem, da ko pomagaš ne filaj svojega ega s tem........

Ah, lepo te prosim no pesha......ali bo od ene ali dveh rib celo življenje živel? V bistvu v večini glede pomoči mislimo isto, samo na trenutke pomislim, da je z mojim izražanjem nekaj narobe, ko vajine poste berem..... x:)x

K. Čapek

Ni treba Mick, saj tukaj samo govorimo o tem, da ko pomagaš ne filaj svojega ega s tem........

S temle si pa tudi meni odgovorila, se mi zdi, da precej podobne zadeve opisujemo, pa različno izražamo x;)x .

:eek: ...to pomeni, da se, če komu pomagam, moram počutiti slabo al kaj? Ker edino (po mojem mnenju) filanje mojega ega pri nudenju pomoči, je zadovoljstvo, da smo nekoga rešili iz določene stiske. Torej tudi, če želim nekoga osrečiti s kakšnim dejanjem, se ne smem počutiti ok, če sem ga osrečil, ker sem v bistvu le filal svoj ego? :eek:

K. Čapek

Veš, navadno se ujameta dva tipa (v tem primeru) en, ki se fila s tem, da je rešitelj, pomočnik, in en ki se fila s tem, da je žrtev potrebna pomoči, in potem lepo furata simbiozo vzajemnega izkoriščanja.

Kako se lahko odlocis, komu bos pomagal? To je nemogoce... Potem ni vec pomoc..

Ej, sem bila včasih kot ena pridna deklica, sem vse vsem naredila, da jim še reči skoraj ni bilo treba..............................potem mi je pa kapnilo, da sem v bistvu s tem, ko pomagam, in sem dobra in pridna........v bistvu njihova žrtev, vedno na uslugo, takoj opustila svoj ritem in ga prilagodila drugim................

Zdaj, ko so dojeli (vsi, ki me obkrožajo), da sem drugačna, me zanimivo sploh noben več ne ponuca x:Dx x:Dx če pa pomagam pa to storim popolnoma impulzivno, ampak je v bistvu res redko, ker kolikor jaz poznam ljudi, noben okoli mene ne potrebuje resnične pomoči, veliko jih pa je, ki bi se "priklopili " name............

ce pomagas sebi.. ne mores zbezat od sebe.. Drugi je vedno beg od sebe.. zato je v bistvu drugi tako zanimiv, ker ti omogoci, da lahko zbezis od sebe.

Clovek si je izbral neko situacijo, ki mu omogoca napredovanje.. tebi pa se smili..

pa bodi dober še naprej x;)x

sem se spomnila ene teme, ki jo imamo, in sicer NE, grem pogledat, če ljudje znajo reči ne, kajti to se mi zdi pa zdrava samozavest, da znaš pomoč nuditi in jo po drugi strani tudi odkloniti, če misliš, da je tako prav.............

Afriko itd. sem omenil le versus misli, da si ljudje v stiski to situacijo sami izberejo. x:)x Glede pomoči Afriki imam svoje mnenje, ki se v osnovi ujema s tvojim postom.

Hih, pa če mi še toliko hočeta vsiliti mnenje, da se filam s tem ko komu pomagam kdaj pa kdaj me ne bosta prepričala. Ker imam v življenju velik drugih stvari s katerimi filam sebe in svoj ego. In...znam rečti NE. In odkloniti pomoč. Mi lahko verjameta. x;)x Pismo, kot da sem največji naivko tega sveta.... x:o)x

K. Čapek

Ej, sem bila včasih kot ena pridna deklica, sem vse vsem naredila, da jim še reči skoraj ni bilo treba..............................potem mi je pa kapnilo, da sem v bistvu s tem, ko pomagam, in sem dobra in pridna........v bistvu njihova žrtev, vedno na uslugo, takoj opustila svoj ritem in ga prilagodila drugim................

Zdaj, ko so dojeli (vsi, ki me obkrožajo), da sem drugačna, me zanimivo sploh noben več ne ponuca x:Dx  x:Dx  če pa pomagam pa to storim popolnoma impulzivno, ampak je v bistvu res redko, ker kolikor jaz poznam ljudi, noben okoli mene ne potrebuje resnične pomoči, veliko jih pa je, ki bi se "priklopili " name............

Ej jo.....to pa razumem in sem tud že doživljal. :palec: Hi-hi....pa kdo je rekel, da laufam ko sumanut okol in iščem ljudi, ki bi jim lahko pomagal? :eek: x:)x

K. Čapek

:eek: ...to pomeni, da se, če komu pomagam, moram počutiti slabo al kaj? Ker edino (po mojem mnenju) filanje mojega ega pri nudenju pomoči, je zadovoljstvo, da smo nekoga rešili iz določene stiske. Torej tudi, če želim nekoga osrečiti s kakšnim dejanjem, se ne smem počutiti ok, če sem ga osrečil, ker sem v bistvu le filal svoj ego? :eek:

Mick.. to sicer ni bilo namanjeno meni.. in verjamam da ti bo pesha cist cool odgovorila... ampak nocem mimo tega.. x:Dx x:Dx ker si napisal kot en dojencek, ki se je vsral v hlace in se boji kazni.

Ni fora, da se smes ali ne smes.. pocutiti dobro.. Pocutis se itak tako, kot se pocutis.. in to custvo je indikator, ki ti ogromno pove o sebi. Tvoja "naloga" ni da se bos cimveckrat pocutil dobro.. ampak da na nek nacin spucas sebe tega smiljenja in iluzij.. Samo temu so custva namenjana in od prvega do zadnjega so negativna. Ce si navdusen.. si nor.. ce si uzaljen si nor.. Nobene razlike ni..

Ce bos pomagal in se trudil da se ne bos pocutil dobro.. je to v bistvu sekundarni ponizni EGO.. ki je cisto pohlep po dobroti. Ta EGO pa je zahrbtni.. ni iskren.. je tudi EGo ki ga uporabljajo organizirane religije.. Ko neki preberejo so taksni.. pa ce so taksni ali pa ne..

Vedno bodi KAR SI.. ne glede na ceno in mnenja drugih.. tako bos najprej izzivel in razumel celotno situacijo.. Ce si nataknes masko... si popolnoma zgresil.

In ni dobrega in slabega.. Se nikoli nisem videl spiska, kaj je dobro in kaj slabo.. Ga ti imas mogoce?

:eek: :eek: Eh, Tjazy. Če nekoga osrečim (ni nujno, da gre za pomoč) se to odraža tudi v mojem dobrem počutju in mi je prav vseeno kaj to pove o meni. Moja naloga? Čustva? Vsa negativna? Sem čustven človek. Bemu, sem potem cel "negativec"........pa še nor povrh? Ker znam biti navdušen....in znam biti užaljen. Meni bi bilo življenje brez čustev ena velika praznina. In kaj naj zdaj? Ja nič, upošteval bom tvoj nasvet.....ostal bom kar sem. x;)x Sicer pa mislim, da močno močno pretiravaš.....Kar se mene tiče obstaja dobro in slabo. Spiska pa nimam.

K. Čapek

Kako se lahko odlocis, komu bos pomagal? To je nemogoce... Potem ni vec pomoc..

Kolikor sledim tvojim postom in jih razumem, sem si nekako ustvarila mnenje, da nisi za direktno pomoč nekomu, ker si je pač to lekcijo izbral, da pa skušaš prek npr. odpovedi mesu prihraniti žito za lačne v Afrike.

Si mislim,da je samo prispodoba, ampak sem te nekako razumela, da na bolj posreden, dolgoročen način funkcioniraš.

Jaz sledim intuiciji x:)x .

Ej, sem bila včasih kot ena pridna deklica

Tudi jaz tudi jaz xrolleyesgx xyesx , tudi jaz uvidela, da si na tak način nekak kupujem ljubezen drugih, ki bi jo morala najti v sebi. Spremenila zadevo, našla ljubezen v sebi, si jo izkazujem kar naprej xsrcx , ampak ko mi intuicija pravi, da je čas za akcijo, jo poslušam x:Xx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...