Skoči na vsebino

Resnica ali laž

skwo

Recommended Posts

• Komentarji 246
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>Mene pa boli to, da mi nekdo ni pripravljen povedati resnice! se niti ne zlaze - ampak le molci! Molk boli!! :V:

Ja, to pa poznamo.

Pravzaprav se s tisino veliko da povedat, vsekakor pa spravit cloveka ob zivce. Pa z ignoriranjem. Zna bit fajn orozje v dolocenih situacijah :o|o:

Torej...kar se ne ve, ne boli?

dolocene stvari je bolje obrzati zase, ce ves, da bo resnica samo prizadela... pac, realno gledano je tako.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ja, to pa poznamo.

Pravzaprav se s tisino veliko da povedat, vsekakor pa spravit cloveka ob zivce. Pa z ignoriranjem. Zna bit fajn orozje v dolocenih situacijah  :o|o:

Torej...kar se ne ve, ne boli?

dolocene stvari je bolje obrzati zase, ce ves, da bo resnica samo prizadela... pac, realno gledano je tako.

:xx!: :xx!: :xx!:

Resnica ne boli me - razen, kadar mora x!x

Le tako svoj boljši jaz rešim iz zapora x!x

:V: :V: :V:

Resnica ne boli me - razen, kadar mora  x!x

Jaz se s tem pac ne strinjam. Ni tukaj fora, da zagovarjam laž, ampak enostavno za nekatere stvari je boljse, da smo tiho. Se posebaj kar se tice mnenj, se meni zdi. Ce bi vsak VEDNO povedal po resnici, kaj si misli.... x:o)x x:o)x x:o)x well, good luck!!! :palec: x:o)x x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

sam mislim, da je problem, ko ne znamo tolerirati drugačnih mnenj, in vsako nestrinjanje z našim pogledom razumemo kot napad nase...ko se bomo naučili sprejemati drugačno mišljenje, ne bo noben problem govorit samo resnico
ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

<{POST_SNAPBACK}>Ce bi vsak VEDNO povedal po resnici, kaj si misli.... x:o)x  x:o)x  x:o)x well, good luck!!! :palec:  x:o)x  x:o)x

:palec: mene je resnica parkrat že prav pošteno bolela ko sem jo izustil, :xx!: velik luksuz je da si lahko človek privošči govorit resnico...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

<{POST_SNAPBACK}>:palec: mene je resnica parkrat že prav pošteno bolela ko sem jo izustil, :xx!:  velik luksuz je da si lahko človek privošči govorit resnico...

:inocent: res je ....in tej bolečini se da izognit....bolečinam pri izraščanju modrostnega zoba pa ne... x:Dx x:Dx x:Dx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>:palec: samo čista resnica na tešče ni dobra za želodec...če pa resnico uporabiš z uvidevnostjo, sočutjem in z odgovornostjo, se jo  precej lažje pogoltne...  x;)x

xOOx xOOx xOOx

Silver, tule se pa čisto strinjam s tabo - resnico je treba povedati, vendar pa je pri tem treba biti tudi zelo diplomatski, tenkočuten in predvsem objektiven x!x - in kot ti praviš - odgovoren, uvideven in sočuten! Le kako bi se počutila Michelle, ki bi bolečo resnico drugim raje zamolčala, če ji naprimer njena najboljša prijateljica ne bi povedala, da je recimo videla njenega dragega z drugo (bognedaj, da bi bilo res!) x?x x!x Prepričana sem, da bi Michelle kaj takega hotela vedeti x!x

Ni res, da tisto, česar ne veš, ne boli x!x Kratkoročno morda res ne, toda ko resnico končno izveš (to pa se zgodi v 99% primerih), boli desetkrat močneje. Bolečini se pridružijo še sram, ponižanje, jeza..., ker so resnico vsi drugi vedeli, ti pa si naivno živel v lažnih utvarah, z nataknjenimi rožnatimi očali. Potem se pa počutiš kot največja budala in zguba in najraje bi se zabrskal v najbližjo mišjo luknjo.

V podkrepitev povedanega sem si sposodila nekaj citatov - (se že ve od koga):

*Človeštvo tri vrste lažnivcev pozna:

-tega, ki laže, da bi nas ne ranil,

-tega, ki ni nas z resnico seznanil,

-in tega, ki vara nas in goljufa x!x

*Če očitaš mi, da sem nesramen, naj povem,

da nesramen najbrž nisem, ampak le iskren x!x

*Resnico govoriti res ni prav prikupno,

zanikati jo pa je le še bolj brezupno x!x

*Prikrivanje resnice je prav tako laž,

ki često bolj pogubna je kot prava laž x!x

*Resnica je edina stvar,

ki ji estetika ni mar x!x

*Kadar resnici nihče ne dovoli,

da bi prebila se na površino,

ne bodi začuden ti, drug kdorkoli,

če bo prihod njen, kot sprožil bi mino x!x

*Če tiho si takrat, ko moral usta bi odpreti,

je isto, kot da bi lagal - tako bo razumeti x!x

( še veliko več jih najdete v MODROSTI ZBRANE...)

xyiyax xyiyax xyiyax

<{POST_SNAPBACK}>Le kako bi se počutila Michelle, ki bi bolečo resnico drugim raje zamolčala, če ji naprimer njena najboljša prijateljica ne bi povedala, da je recimo videla njenega dragega z drugo (bognedaj, da bi bilo res!) x?x  x!x Prepričana sem, da bi Michelle kaj takega hotela vedeti  x!x

hm, mislim da se ne strinjam s temle....

ce bi jaz vidla mozha svoje frendice z drugo bejbo, bi bila v hudi dilemi.

Zame to ni tako preprosto... da bi namrec morala na vrat na nos obvescat o tem prijateljico.... xscratchx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>:inocent: res  je ....in tej bolečini se da izognit....bolečinam pri izraščanju modrostnega zoba pa ne... x:Dx  x:Dx  x:Dx

je pa res da me je modrostni zob najbolj bolel ko so mi ga izrili, oziroma kar je "ostalo" od njega me je bolelo hihi :P tk da ... :D mrbit bolečina v resnici je kr modra.... ko pa to modrost izgubiš te še bolj boli?

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

<{POST_SNAPBACK}>Michelle se strinja z Marso in Mystico  x:px  x:Dx  :vragec:  x:Dx  x;)x

.. xDDx - saj nisem vidla, za kaj je slo...

sem seveda predvidevala, da si najbrz kaj tacga pisala, Michelle, sam jaz sem na splosno rekla v bistvu...

me pa veseli, da ti tud tko jemljes.

nekoc me je frendica povprasala o zvestobi svojga mozha.

kaksna zoprna zadeva.... pa se clo vidla sem nekaj... pa se ji nisem upala rect, nisem hotla te odgovornosti, sranja, ki bi ga lahko povzrocila zarad napacne interpretacije kakega simbola (in v RL kake druge povezave... morda je sestricna? xDDx)....

in sem dostkrat razmisljala o tem, ko sem nekoc enga ex soseda srecala v eni zabacheni oshtariji (z eno bejbo, precej intimno sta se obnasala)... pa smo bli kar na zvezi, z zheno se bolj - jasno mi ni na pamet padlo, da bi sla ji porocat tole.

prvic in drugic in tretjic - ker ni moja stvar.

ostalo - ker ne vem, za kaj gre in lohk vec skode kot koristi naredim.

morda bi v izjemmnih primerih ravnala drugace, ce bi recimo frendico tip imel vidno za norca, pa sicer recimo z njo grdo postopal...

pa se to mi bilo ljubse, da sama spregleda. :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...