Tjazy 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 To kar pisem je halucinacija.. drugace pa sem resnicen.. Zakaj pa bi se mogla zagovarjat..?? itak je nepomembno. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 če te nažirajo ,obtožujejo po krivem,kako odreagirate,glede na to,da je od nekod privlečen pregovor,da resnica boli ali res boli ali boli to ,ko nisi kriv pa te obtožijo :o|o::o|o: to je zagonetna situacija...vsekakor bi poskrbela, da si operem ime...za svoje neumnosti vsekakor sama odgovarjam, za tuje nikoli...in bi krivca zgajžlala (če ne bi šlo drgač)...da krivico popravi...na vsak način... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 14. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 14. maj 2004 To kar pisem je halucinacija.. drugace pa sem resnicen.. Zakaj pa bi se mogla zagovarjat..?? itak je nepomembno. ne!je pomembno,ker ostre besede bolijo in to iz dneva v dan.zakaj nositi breme,pa tudi če je iluzija :o|o: pa še resnično ni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 ...je pomembno,ker ostre besede bolijo in to iz dneva v dan....... vseeno so samo besede.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Eni pravijo, da lahko bolj bolijo k udarci...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 14. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 14. maj 2004 če te nažirajo ,obtožujejo po krivem,kako odreagirate,glede na to,da je od nekod privlečen pregovor,da resnica boli ali res boli ali boli to ,ko nisi kriv pa te obtožijo :o|o::o|o: to je zagonetna situacija...vsekakor bi poskrbela, da si operem ime...za svoje neumnosti vsekakor sama odgovarjam, za tuje nikoli...in bi krivca zgajžlala (če ne bi šlo drgač)...da krivico popravi...na vsak način... tudi mene tako mika Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Eni pravijo, da lahko bolj bolijo k udarci...... Se strinjam pogojno, dokler si ne naredis oklepa, ampak proznega in zracnega, da lahko vseeno dihas. Vakdo se je moral nauciti hendlat s tem - komu pa ni bilo nikoli izrecenega kaj?Komu pa se ni bila nikdar storjena krivica? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Vsaka beseda boli toliko, kolikor moči ji damo mi. Na nas je, kako sprejemamo ravnanje in besede drugih. Meni ni smisel življenja sekiranje in trpljenje. Naj se vsak izraža, kakor njemu ljubo, vsak je v svoji šoli, reakcije pa izbiram jaz in nikakor ne nameravam biti niti užaljena, niti prizadeta, niti razočarana, niti zamorjena. Tule sem, da doživljem krasne zadeve, da trosim pozitivo okoli tudi drugim, ne pa da bom grenčice pila in žalostinke pela . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Vsaka beseda boli toliko, kolikor moči ji damo mi. Na nas je, kako sprejemamo ravnanje in besede drugih.Natancno to! Jaz pa nakladam... :| Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Sam pravim . Skor prožen in zračen oklep se tudi kdaj pa kdaj prebije..........samo rani ne tolk hudo. Sicer pa, seveda.......in vsi smo še tu. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Sem enkrat dejala, da imam okrog sebe zid, da ga nihče ne more predret in me ranit, pa dobim odgovor - jaz sem že skozi, pa mam občutek, da bo težje ven... pa je bilo res tko, nevede sem dopustila da me nekdo spozna do oblisti iin nobena beseda izrečena od te osebe me ne more prizadet, edino laž, ja tule pa... se pa ena oseba približuje na svinjso prijeten način do tega zido... mogoče jo spustim skozi, kdo ve...a sem šla iz tirnic teme a Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Vsaka beseda boli toliko, kolikor moči ji damo mi. Na nas je, kako sprejemamo ravnanje in besede drugih.Spet odvisno od prostora in situacije Lepo, da tako funkcioniraš, tudi meni je všeč tako razmišljanje, v praksi pa za večino ljudi ni realno. He-he.....podobno je....da drugi ravnajo z nami kot jim mi pokažemo, ne. V glavnem drži, ne pa vedno. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 14. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 14. maj 2004 ...je pomembno,ker ostre besede bolijo in to iz dneva v dan....... vseeno so samo besede.... si slišala za pripovedko,ko je...-ne bom točno napisati a važno je bistvo,a ne.no,bila je ženska,ki je širila laži o nekomu.to ga je zelo prizadelo in tudi njegove družinske člane.ko se je dokazalo ,da so bile laži,se je ta ženska opravičevala,da ni tako mislila-po domače-se je vadila ven,ampak ji je le ta rekel,da naj vzame pernico,jo razreže in raztrese perje po zraku.ko bo vse perje polovila nazaj v pernico,ji bo pa tudi on oprostil.seveda ji ni uspelo,bilo ji je zelo hudo ampak le ta ji je dejal ,da so besede kot to perje ,ki se hitro razprši,nazaj pa težko dobi ali vzame. veš teža besede je močnejša kot udarec.si že slišala kako žensko,ki je dejala"raje bi bila tepena kot pa ga poslušala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Kje je že ona zgodba.......o grdih besedah in zabijanju žebljov........in luknjah, ki ostanejo, ko jih izvleče.........Če se kdo spomni. Besede so najmočnejše orožje........za ranit dušo. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Odvisno je samo od odločitve, če želiš funkcionirati tako, da te zadeve ne prizadanejo ali ne. Čez noč seveda od občutljivosti na 100 % sprejemanje ne gre. Ampak na vsakem posebej je v vseki situaciji, ali si bo dopustil biti žalosten, nesrečen ali celo depresiven, ali se odloči reči si "To je bilo najboljše kar je bila oseba sposobna v tem trenutku" in dopustiš, da gredo zadeve mimo tebe. Mislim na način sprejemanja, ne pa da se kakšen zid postavlja, a ne Selene . Z zidom se sicer izogneš razočaranju, pa tudi vsemu lepemu. Zid pred čustvi nikoli ni dober, sicer je pa tudi glih takrat, ko bi ga rabil najbolj prepusten a ne ? Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 ampak ji je le ta rekel,da naj vzame pernico,jo razreže in raztrese perje po zraku.ko bo vse perje polovila nazaj v pernico,ji bo pa tudi on oprostilPa misliš, da si je s to logiko naredil uslugo ? Lahko da je potem on trpel, ker pač ni bil sposoben sprejeti situacije in odpustiti, ženska si je bila pa zmožna odpustiti, pošiljati ljubezen temu moškemu in vsem okoli nje in postala srečna. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 14. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 14. maj 2004 Sem enkrat dejala, da imam okrog sebe zid, da ga nihče ne more predret in me ranit, pa dobim odgovor - jaz sem že skozi, pa mam občutek, da bo težje ven... pa je bilo res tko, nevede sem dopustila da me nekdo spozna do oblisti iin nobena beseda izrečena od te osebe me ne more prizadet, edino laž, ja tule pa... se pa ena oseba približuje na svinjso prijeten način do tega zido... mogoče jo spustim skozi, kdo ve...a sem šla iz tirnic teme a Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 jp, samo je bil v tistem trenutku nujno potreben, sedaj se počasi taja, čerpav sem se naučila v trenutku postaviti ogrado in jo tudi po potrebi podreti, čisto pa še ne morem iz svoje kože... takšna pač sem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 ...je pomembno,ker ostre besede bolijo in to iz dneva v dan....... vseeno so samo besede.... si slišala za pripovedko,ko je...-ne bom točno napisati a važno je bistvo,a ne.no,bila je ženska,ki je širila laži o nekomu.to ga je zelo prizadelo in tudi njegove družinske člane.ko se je dokazalo ,da so bile laži,se je ta ženska opravičevala,da ni tako mislila-po domače-se je vadila ven,ampak ji je le ta rekel,da naj vzame pernico,jo razreže in raztrese perje po zraku.ko bo vse perje polovila nazaj v pernico,ji bo pa tudi on oprostil.seveda ji ni uspelo,bilo ji je zelo hudo ampak le ta ji je dejal ,da so besede kot to perje ,ki se hitro razprši,nazaj pa težko dobi ali vzame. veš teža besede je močnejša kot udarec.si že slišala kako žensko,ki je dejala"raje bi bila tepena kot pa ga poslušala Skwo - ne, nisem slisala te pripovedke in - ne! - nisem slisala nobene zenske reci cesa takega (pa sem s stotinami govorila, tudi o podobnem).Poznam stiske ljudi, bolecine, ko je bil folk tepen (tudi meni zeli blizu kaksni), izbili zobe ven...Ne, teh ljudi besede niso mogle prizadeti... Mi je pa se nekaj padlo v oci... zakaj imas take zgodbe za ponudit oz. asociirat, .... razmisli...Tu gre (spet) za odpuscanje.Ko bo perje in to... kaj pa vem, no, ni mi blizu ta nacin razmisljanja, poglabljanje v slabo in temno namesto v svetlo in dobro...Ne mores reci, da tvoj pogled zdaj v tem trenutku ni odvisen zgolj od tebe. Seveda, v casu, prostoru in situaciji.A ce si v sobi z oknom, zakaj se usmeris s pogledom v steno - usmeri se v okno - in celo, pejt kdaj malo ven (iz sobe). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 14. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 14. maj 2004 ampak ji je le ta rekel,da naj vzame pernico,jo razreže in raztrese perje po zraku.ko bo vse perje polovila nazaj v pernico,ji bo pa tudi on oprostilPa misliš, da si je s to logiko naredil uslugo ? Lahko da je potem on trpel, ker pač ni bil sposoben sprejeti situacije in odpustiti, ženska si je bila pa zmožna odpustiti, pošiljati ljubezen temu moškemu in vsem okoli nje in postala srečna. ne uslugo,mislim,da ji je hotel pokazati,ponazoriti,kako kar oprostiti tudi ni lahko,tako enostavno.da bi se zamislila,da ko bo naslednjič,ko bo kaj govorila,da dokler so besede v pernici....ko pa se razpršijo...,je pa težje kaj popravljati...no ,tako sem si jaz prevedla Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Sem razmišljal mal........in ugotovil, da pa sicer razen v redkih izjemnih primerih reagiram tako kot pravi JanjaK........vendar ne takoj, v prvem trenutku..........kmal zatem. Al pa še kmal za tem po kmal za tem. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 ne uslugo,mislim,da ji je hotel pokazati,ponazoriti,kako kar oprostiti tudi ni lahko,tako enostavno.da bi se zamislila,da ko bo naslednjič,ko bo kaj govorila,da dokler so besede v pernici....ko pa se razpršijo...,je pa težje kaj popravljati...no ,tako sem si jaz prevedlaJaz sem sicer razumela tekst, samo te vprašam, če misliš, da je komurkoli naredil uslugo s tem, da pestuje svojo bolečino, da si jo ogleduje z vseh zornih kotov, da si jo nekam v gredneco postavi, odpove vsem ostalim stvarem v življenju in se posveti žalosti? Nič ni težko. težko je tisto, za kar se odločiš da je težko. Včasih je cel dosežek vstati in si skuhati kavo, drugič pa lahko premikaš gore. Vse se da pa odločiti. Vedno se je najlažje usesti v kot, jokati, razmišljati kako zelo si nesrečen, ker...., pa kdo vse je kriv za tvojo nesrečo. To zna praktično vsak. Kdor pa ljubi sebe in druge, se ne bo obesil na neko neprijetno situacijo, trpinčil sebe in druge, kolikor mu bodo dopustili in imel v tem izgovor za vse, česar ne naredi. Če sam veš, da ravnaš prav, kaj te briga kaj drugi govorijo. Kdor ti je blizu itak ve, da je laž, pozitivci se ne ozirajo na govorice, ostali se pa tega šele učijo, jim pa pač napak ne moreš zameriti. Ko se znajdeš na tleh, vstani, naredi nekaj lepega in zmagaj!!!!! Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 14. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 14. maj 2004 [Ne mores reci, da tvoj pogled zdaj v tem trenutku ni odvisen zgolj od tebe. Seveda, v casu, prostoru in situaciji.A ce si v sobi z oknom, zakaj se usmeris s pogledom v steno - usmeri se v okno - in celo, pejt kdaj malo ven (iz sobe). veš,sem mnenja iz svojih dolgoletnih izkušenj.hvalabogu,da ne poznaš nobene take.jaz pa jih kar nekaj.psihično maltretiranje te ožame kot cunjo,vse boli pokazati pa nič ni.najhuje je ,ko te žene v blaznost.modrice so grozne,zlomi,izbiti zobje...vse to je oprejemljivo,neha boleti...duševne rane pa ne moreš pokazati.ko krvavi razmesarjena duša,ko kriči do onemoglosti,roti ,prosi za konec,pomoč,odrešitev-obrazne poteze pa izdajajo vljuden nasmeh,roke podarjajo nežnost.....res se mogoče lovim pri odpuščanju samo se bojim,da je ta toleranca do te geste čedalje manjša,na žalost.se nisem dovolj naučila?mogoče res.kje pa se izgubijo besede"sebe moraš imeti najbolj rad"?kako se imeti rad in hkrati si pustiti,da si predpražnik in pljuvalnik?ven iz sobe?kaj storiti z ječarjem?pogled skozi okno?boleče,saj prebudi v tebi hrepenenje,ki pa še poveča bolečino. :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 SKWO, po tvojih postih dobivam občutek, da si resnično preživela dosti zelo zelo težkih situacij. Tule ti nihče ne oporeka, da si bila žrtev, da se ni enostavno sestaviti nazaj. To vse drži. Ne gre tudi za toleranco, odpuščanje ljudem - v smislu,da sprejmeš njihovo reakcijo kot pravilno ali pa za zgled, kako komu polepšaš življenje. Še zdaleč ne. Samo če želiš kdaj vstati iz tega, si narediti krasno življenje, ki tudi tebi kot vsem nam po vsej pravici pripada, potem je potrebno delati na tem, da ravnanja, ki so te prizadela v preteklosti sprejmeš, sprejmeš dejstvo,da vsi ljudje, ki so te kakorkoli prizadeli v tistem momentu niso znali ravnati bolje. Jim odpustiš - v smislu, da si ne dovoliš več vedno znova premlevati ene in iste težke trenutke na način kako ti je hudo. Jih je treba obdelati, ja, doživeti na nek način, si sestaviti sliko, potem pa odpustiti te zadeve iz svojega življenja. Verjetno si bila mlajša ali v fazi, ko si nisi mogla pomagati, ko so se te zadeve dogajale. Zdaj si pa ti odgovorna, da se postaviš zase in za vse ki jiih imaš rada na svoje noge in zaživiš polno, srečno. Si dopuščaš biti ljubljena in ljubiti. Ti odločaš o tem, ali boš srečna ali ne. In ne škrtari pri ljubezni do sebe, ker si ti tisto krasno bitje, s katerim boš živela do konca življenja. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 14. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 14. maj 2004 Ko se znajdeš na tleh, vstani, naredi nekaj lepega in zmagaj!!!!! dolgooo.dolgooo sem si govorila"potegni iz slabega najboljše in pojdi naprej"hja,kje zdaj so besede te,gonilo za jutri?pa mi verjameš,da očitno nisem prav potegnila dobre stvari?ker sem danes zelo,zelo izčrpana.nekaj ne štima,a ne?! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.