Skoči na vsebino

Resnica ali laž

skwo

Recommended Posts

Ce si govoris.. "potegni najboljse in podobno" je tudi to le beseda.. kot obtozba, ki je le beseda.

To mora postati stil zivljenja... ne le intelektualno vedenje.

Ko naredis ze vse kar lahko.. pa se vedno ni OK.. se ponavadi zacne potem duhovnost in tolazenje z duhovnostjo, da je vse dobro.. in bla bla.. in bolj ko trpis.. bolj bos zrela.. sej na nek nacin je res.. samo do tega ne mores priti zaradi obcutka nemoci.. ampak tako, da postanes zavestna.

Ce vse to pocnes iz obcutka nemoci.. je vse tisto le beseda... in nic veliko ne pomaga.. ker je samo povrsinsko. Ce ni veliko zavesti.. je pac vecji del podzavesti.. in na povrsju lahko ponavlajs kar hoces.. se vedno bojo delovale zadeve iz podzavesti. Ko je vec zavesti, je manj nezavesti.. in podzavesti in potem tole deluje.. ker ponavljas v zavesti, ki je v tem primeru vecji del.

Zato je vsako utaplanje v religijah ali duhovnosti nesmiselno.. dokler nisi zavesten! Je samo droga.. za zdavljenje lastne nemoci!

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 246
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Skwo.......izgleda, da so te nekatere stvari globoko ranile........globoke rane pa celijo počasi.......pa vendar hitreje, če jih pravilno oskrbujemo, negujemo. In tvoje se sodeč po tvojih postih že začnejo celit, potem pa kot da jezna nanje prehitro in premočno utrgaš povoje z njih in jih ponovno odpreš. Pa kljub temu ti kažejo, da so zaceljive........le poskrbi zanje in pozabi na njihovega povzročitelja Počasi, pozorno, vztrajno.........in kmalu se boš začela veseliti kako polagoma izginjajo. Želim ti to. In držim pesti zate. :detelca: :detelca: xcrossfingx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Jih je treba obdelati, ja, doživeti na nek način, si sestaviti sliko, potem pa odpustiti te zadeve iz svojega življenja.

:palec: saj to je vse res .saj se mi zdi ,da sem se že kar soočila z vsem ,predelala in odpustila,recimo prehodila kar dolgo pot.le da ta prekleta preteklost je potegnila za sabo toliko stvari,ki se vlečejo kot jara kača.kar naprej se dogajajo podobne situacije...in tako ...ah ne vem.morbit pa bom na koncu pršla le do zaključka,da je najbolje samo preživeti dan,dan brez sanj.

Ce vse to pocnes iz obcutka nemoci.. je vse tisto le beseda... in nic veliko ne pomaga.. ker je samo povrsinsko. Ce ni veliko zavesti.. je pac vecji del podzavesti.. in na povrsju lahko ponavlajs kar hoces.. se vedno bojo delovale zadeve iz podzavesti. Ko je vec zavesti, je manj nezavesti.. in podzavesti in potem tole deluje.. ker ponavljas v zavesti, ki je v tem primeru vecji del.

Zato je vsako utaplanje v religijah ali duhovnosti nesmiselno.. dokler nisi zavesten! Je samo droga.. za zdavljenje lastne nemoci!

Tjazy nekje je treba zaćčeti, tudi jaz sem že obsedela na tleh, pa sem vstala, odločena, da zaživim drugače, bolje, pa tudi na začetku nisem vedela recepta zase.

Še danes ne obvladam nikakršne meditacije (sem v jaslih x:Dx ) nikakršnih tehnik sproščanja, dihanja ničesar.

Začela sem prebirati literaturi na temo duhovnost vseh vrst, prebirala, iz vsake sprejela kaj, počasi, prilagodila sebi in nekako še vedno z vsemi temi knjigcami vzdržujem kondicijo. Začela sem tudi temne misli in skrbi zamenjevati s pozitivnimi, v katere seveda sprva nisem verjela. Čez čas sem jih ponotranjila, postale so del mene, optimizem smeh in energija del mene.

Ne moreš pričakovati da boš leta in leta ponavljujoče vzorce zamenjal s kako čarovnijo. Gre, počasi, vztrajno, z veliko ljubezni. Recept ima pa vsakj svoj.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Ce si govoris.. "potegni najboljse in podobno" je tudi to le beseda.. kot obtozba, ki je le beseda.

To mora postati stil zivljenja... ne le intelektualno vedenje.

Ko naredis ze vse kar lahko.. pa se vedno ni OK.. se ponavadi zacne potem duhovnost in tolazenje z duhovnostjo, da je vse dobro.. in bla bla.. in bolj ko trpis.. bolj bos zrela.. sej na nek nacin je res.. samo do tega ne mores priti zaradi obcutka nemoci.. ampak tako, da postanes zavestna.

Ce vse to pocnes iz obcutka nemoci.. je vse tisto le beseda... in nic veliko ne pomaga.. ker je samo povrsinsko. Ce ni veliko zavesti.. je pac vecji del podzavesti.. in na povrsju lahko ponavlajs kar hoces.. se vedno bojo delovale zadeve iz podzavesti. Ko je vec zavesti, je manj nezavesti.. in podzavesti in potem tole deluje.. ker ponavljas v zavesti, ki je v tem primeru vecji del. ...

Strinjam se s Tjazyjem! :palec:

Absolutno - dokler iz obcutka nemoci - ampak to je ravno to, kar govorimo...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jih je treba obdelati, ja, doživeti na nek način, si sestaviti sliko, potem pa odpustiti te zadeve iz svojega življenja.

:palec: saj to je vse res .saj se mi zdi ,da sem se že kar soočila z vsem ,predelala in odpustila,recimo prehodila kar dolgo pot.le da ta prekleta preteklost je potegnila za sabo toliko stvari,ki se vlečejo kot jara kača.kar naprej se dogajajo podobne situacije...in tako ...ah ne vem.morbit pa bom na koncu pršla le do zaključka,da je najbolje samo preživeti dan,dan brez sanj.

Dokler imaš občutek, da je preteklost prekleta, da vlečejo stvari za seboj kot jaro kačo, se ti dogajajo podobne situacije, si še v fazi predelave, odpuščanja in soočanja. kajti ko se ti bo to vse pokupčkalo, boš videla samo še preteklost, svojo preteklost 8brez pridevnikov) in situacije se ti ne bodo zdele ponavljanje, ampak drugačne.

Vsakega dneva brez iskric v očeh, smeha in sanj je škoda. delaj na sebi dosti, pomagaj si kakor čutiš, da je prav zase, išči si odgovore in se imej rada, bodi potrpežljiva, pohvali se za vsak mišji korakec proti mavrici in vem, da prideš tudi tja xrainbowx xrosex

[kar naprej se dogajajo podobne situacije...in tako ...ah ne vem.morbit pa bom na koncu pršla le do zaključka,da je najbolje samo preživeti dan,dan brez sanj.

Ker se vedno obstaja mocan zapis v podzavesti. In kot pravi Janja.. res nikje je treba zaceti.. ampak ce zacnes takrat, ko nimas moci.. je itak nimas, da bi kaj naredil. Zacni takrat, ko imas moc.. ne ko si na tleh. Ko si na tleh.. pocivaj. Ko si poln energije.. delaj! Samo ponavadi jo takrat zapravljamo za tisoc in eno brez vezno nezavesto stvar.

kaj boli, ali.........laž ali resnica

mislim, da bi o tem lahko govorili, govorili, govorili,............. :xx!: :8):

napisli nešteto poglavij, a nebi prišli do konca...

nekoga je "velika" laž če doma "zamolči" negativno oceno..za to se bo žrl, pekla ga bo vest, skratka trpel bo... :O:

nekdo drug bo lagal, ponarejal dokumente, na podlagi tega lagal...a to njemu ne povzroča nekih posledic, ...nima slabe vesti, alhko "mirno spi"..no vsj sedaj še.... :O:

..jaz za sebe lahko rečem, da ne maram laži.. :inocent: ..je pa res, da kr hitro "skužiš" človeka , ki se pogosto zateka k laži... skozi študij in s pomočjo razne literature, mi je uspelo spoznati elemente, znaki, ki nam lahko dajo na sum, da določena oseba laže...a tudi tukaj je vse odvisno od posameznika...to je enako kot pri "ššvercanju" čez carino...en bo imel šteko cigaret, ap bo ves rdeč, bo jecljal in nevem kaj.........drug pa bo imel heroin, orožje, pa bo bolj miren, kot sem jaz med sončenjem na plaži......... x:Dx

...sedaj sem malo dodšla od bistva xrolleyesx xrolleyesx ........najbol pa seveda boli, če ugotovimo, da so nam lagali tisti najbližji, tisti , ki jih imamo res radi......

:inocent: :C: :C: :C: :C: ..težko je ponovno spet najti tsto "valovno dolžino"...težko vzpostaviti krog komuniciranja, grog brez laži...krog zaupanja... saj pravijo, ko je obleka enkrat strgana, nikoli ni več cela...saj je zakrpana...

Lep pozdrav.

Tjazy, takrat ko si na tleh je point priti do moči, takrat ko si na tleh, se je treba znati dvigniti. Ko imaš moč je itak vse krasno in super. Pozitiven del te zadeve je pa, da ko si najbolj na tleh ne vidiš nobenega drugačnega izhoda ven, kot tega, da spremeniš sebe. Takrat smo sposobni premikati gore in narediti čudeže xwizardx x;)x .

Še danes ne obvladam nikakršne meditacije (sem v jaslih  x:Dx ) nikakršnih tehnik sproščanja, dihanja ničesar.

Ne moreš pričakovati da boš leta in leta ponavljujoče vzorce zamenjal s kako čarovnijo. Gre, počasi, vztrajno, z veliko ljubezni. Recept ima pa vsakj svoj.

Potem bi bila ze mrtva.. x:px , ce ne bi obvladala dihanja..

Ja sej te razumem.. ampak to absolutno ni res, da ne obvladas dihanja, ker to vsak otrok obvlada. Samo tako si se navadila na dihanje, da to pocnes podzavestno. Saj je cisto preprosto zavestno dihati.. probaj.. reci.. zdja bom vdihnila in namestno da vdihnes 5 krat hitro in plitko.. vdihni 1 krat globoko.. in pocasi.. ce ravno nisi pri teku.. Sploh pa pri seksu naj bi bilo dihanje globoko in pocasno.. in predvsem zavestno.

Ce ne pozabis na noben vdih.. ampak vdihnes zavestno, potem obvladas dihanje.

Ne obvldas tehnik sproscanja in meditacije.. A ni tole pisenje ze ena od tehnik za sproscanje in meditacije? IN vse kar pocnes.. je meditacacija.. Sicer nekaj te bolj sprosti.. nekaj pa manj.. Zivljenje je tezko opisati.. in najboljizji izrazi zivljenju so, meditacija, ljubezen in bog. Ce se rodis, meditiras.. ni druge.

Ne vem ce gre to vse ravno pocasi. Iluzije padejo v trenutku.. Ne mores reci.. zdaj bom pa pocasi odvrgel halucinacije.. Ce padejo padejo v trenutku.. ne morejo pasti pocasi. To je le klik! Najlazje pa ob dogodkih, ki presegajo UM. Po mojem se vsi zbudijo, ko pilot na letalu pove, da bojo strmoglavili.. ker to mocno presega UM.. samo pac ne vemo, kolikim so padle halucinacije.

Poiskusi si predstavlajti to.. letis nad alpami.. motorji ugasnejo.. Nemogoje je predvideti kaj bi naredil, ker takrat si prvic zares ziv.. takrat zivis tako polno in zavestno, kot se nikoli, ce od strahu ne pades v komo.. x:)x Do takrat spoh se zivel nisi.. bil si predvidljiv. Zdaj si ziv.. in karkoli se spomnis.. da bi storil se ti v naslednjem trenutku zdi nepomembno... Kaj bos pocel med letom navzdol? To je verjetno zelo dolga pot, ceprav traja le nekaj sekund.. Zadeva je UMsko nedojemljiva.. razen za zavestnega cloveka, ki pa ne umirajo v letalu, ker itak nimajo nic od tega.

Niti se to ne more zgoditi vztrajno, ker vztraja lahko samo EGO.. in ce nekaj pocnes z EGOtom so to le besede.. ce pa temu dodas, se veliko ljubezni, pa imas na nasprotni strani premice tudi veliko sovrastva.

S sitematiko, vstrajanjem, plani.. in podobno navlako.. poti iz UMA NI! Ker to itak pocne UM. In vedno je to v trenutku.

Skwo - tu je zelo primerna (zame) 'najmocnejsa' afirmacija iz bere Louise Hay:

"Tocka moci je v sedanjem trenutku."

Razmisljaj malo o tem in si to ponavljaj.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

npr ko ti kak vamponja reče da si debela x?x ma marš v k. :vragec:

Kaj pa ce je to kompliment? x?x Nekaterim so pac vsec malo bolj debelusne deklice.. x!x x:px

Kaj pa ce je to kompliment? x?x Nekaterim so pac vsec malo bolj debelusne deklice.. x!x x:px

brco v rit za tak kompliment. x:)x ki ni bil kompliment ampak kritika "za moje dobro". :o|o:

brco v rit za tak kompliment. x:)x ki ni bil kompliment ampak kritika "za moje dobro". :o|o:

He.. he.. torej smo nasli odgovor.. Resnica boli, ne laz! :vragec: x:Dx x:Dx Hec.. hec.. da me ne bos v rit brcnila..

Ce ti ves, da to ni res.. pol se nasmehnes taksni kritiki.. in se te ne dotakne. Kritika je kritika, ko te pripravi do samokriticnosti.

Pa res, sploh nisem opazila, ste hecni...

Da ti nekdo rece, da si debela... pa sta?

Mislim ne stekam... ce si suha, je brez veze, torej ne govori resnice, ce pa si debela, te pa ne bocka ona, pac pa njena trditev oz. to, da/ce ima recimo prav.

Meni je tudi mama rekla, joj kok si ze debela... A me to boli? Ja, jezi, ker vem da je res...

A ko pa je rekla 'smilis', pol pa konc!

In kaj ima to zveze z njo, ce sem jaz debela?

In seveda- tudi ce nisem ali karkoli...

Rekla je veckrat npr. celo - :xx!: pa si res en skorpijon... (mama! - sicer sem riba in ne skorpijon sploh)!!!

Kruta si in nesramna.

Torej - kaj je koga zabolelo?

Jaz sem prizadela mamo. Vendar mama pa je zato rekla, da sem kruta in nesramna... Mene pa je prizadelo, da sem bila kar tako hitro 'kruta in nesramna' - ko je bilo pac nekaj nepomembnega recimo - in zdaj sem jaz kar kruta...

A ona pa je v sebi morda glodala - glej jo, sploh ne posteka... kako JAZ...

Ja, ce bom jaz to tumbala, ona pa ne posteka, kako JAZ... neverending story.....

Torej - nikogar ne moremo prisiliti v nas prav, kot tudi ne moremo nikogar prisliti, da bo razumel nase stalisce....

Oni pac tega ne bo videl z nasimi ocmi, dokler pa bo gledal s temnimi ocali, pa bo itak slabse videl.

Ni pa boljse, da das roznata zdaj gor - preprosto samo spreglej - ali - prizgi luc...

*..no, evo, ta je pa se primernejsi...:

Prizgi luc - namesto da se pritozujes nad temo!

Picasso

Problem je seveda v meni, ker me je prizadelo. :palec: Seveda.

Samozavest.

Ker včasih lahko ne vem kako shujšaš- pa se še vedno vidiš debel zaradi tiste kritike. Zato pravim SAMOZAVEST.

x:)x Ja Marsa.. to je tko nekako kot pink-ponk.. Ce sprejmes zogico, jo moras potem nazaj posredovati.. (in to mnogo bolj kruto, da je nasprotni igralec vec ne more odbiti.. samo tako kruta ne obstaja) in tako delujejo vsi prepiri in zalitve..

Ce pa reces.. phh.. in pustis zogico mimo SEBE. pol je igre konec.

Aira.. beseda "Samozavest" je zelo zanimiva.. pomeni namrec. SAMO ZAVEST / SAMO ZAVEDANJE nic drugega.. torej iluzij ni vec.. in zalitev in bolecin ni vec... je samo zavest!

Aira.. beseda "Samozavest" je zelo zanimiva.. pomeni namrec.  SAMO ZAVEST / SAMO ZAVEDANJE nic drugega.. torej iluzij ni vec.. in zalitev in bolecin ni vec... je samo zavest!

jess :palec: x:Xx

.. to je tko nekako kot pink-ponk.. Ce sprejmes zogico, jo moras potem nazaj posredovati.. (in to mnogo bolj kruto, da je nasprotni igralec vec ne more odbiti.. samo tako kruta ne obstaja) in tako delujejo vsi prepiri in zalitve..

Ce pa reces.. phh.. in pustis zogico mimo SEBE. pol je igre konec.

:palec: :palec: Tocno tako.

Picasso

beseda "Samozavest" je zelo zanimiva.. pomeni namrec.  SAMO ZAVEST / SAMO ZAVEDANJE nic drugega.. torej iluzij ni vec.. in zalitev in bolecin ni vec... je samo zavest!

Ja, zato pa mora človek najprej ozavestiti sebe, takšnega kot je, ko se sprejmeš z vsemi "napakami" ti nobena kritika, žalitev....ne more do živega. Lahko le prikimaš in odgovoriš: Ja, vse to sem jaz. Te še kaj zanima o meni?

Drugače pa glede na temo....boli vsekakor bolj resnica, saj ljudje vsakodnevno v komuniciranju uporabljamo male laži, ravno zato, da prikrijemo resnico.

Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo

.............v bistvu laž nič ne boli dokler ne vemo da je laž, boli, ko izvemo resnico x:Dx x:Dx

.........torej je resnica tista, ki boli...........

Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo

Skwo -  tu je zelo primerna (zame) 'najmocnejsa' afirmacija iz bere Louise Hay:

"Tocka moci je v sedanjem trenutku."

Razmisljaj malo o tem in si to ponavljaj.

:palec: bom skušala.kot pravi tjazy-začeti ko boš pri močeh xrolleyesx strmeti skozi okno,želeti sončnih žarkov opoj

čutiti,dotakniti.

naj vibracija harmonije

mogočen spev se vije

po duši moji črni tej,

da bi le enkrat zažarela v soju nebesnih teh luči.

dušica moja že dolgo kriči,

upanje pa le tli,

rezultata ni.

iz dneva v dan spletene sanje

kot v puh se ovijem vanje

in čakam,čakam v nedogled

z zanimanjem na razplet.

:8):

Problem je seveda v meni, ker me je prizadelo. :palec: Seveda.

Samozavest.

Ker včasih lahko ne vem kako shujšaš- pa se še vedno vidiš debel zaradi tiste kritike. Zato pravim SAMOZAVEST.

pa si resnično debela?

če te nažirajo ,obtožujejo po krivem,kako odreagirate,glede na to,da je od nekod privlečen pregovor,da resnica boli x?x ali res boli x?x ali boli to ,ko nisi kriv pa te obtožijo x?x  :o|o:

To me seveda prizadene, če me nekdo ki ga imam rad po krivem obtoži. Vendar se skušam postaviti na njegovo mesto in počekirat odkod njemu kriva informacija o meni. Na koncu ugotoviš, da si lahko tudi sam zmožen, nekoga obtožiti po krivem. Predvsem mislim, da je problem v zaupanju do najbližjih in tistih ki jih imaš rad. V današnjem času se na veliko laže, vara, krade itd. V naši utesnjeni družbi vlada nekakšna paranoja, nekakšno vsesplošno nezaupanje v nedolžnost in nepokvarjenost vsakega posameznika. Razmišljanje poteka v stilu, če sem jaz varal svojo ženo, potem tudi moja žena mene vara. In tako po krivem obtožimo ženo, ki je lep primer zvestobe. Se pravi če sem jaz pokvarjen, potem so vsi ljudje po istem kopitu pokvarjeni. Na primer nooo... to je en tak grob primer.

Seveda če me pa po krivem obtoži nekdo, ki ga že tako slabše poznam, ga ne šmirglam pet posto, sploh pa brez problema prekinem vse kontakte s to osebo. Problem je samo če te nekdo obtoži, ki ga imaš zelo rad.

Ja sam ka mali pao s lipe

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...