Skoči na vsebino

Resnica ali laž

skwo

Recommended Posts

da komu čisto iskreno ni vseeno za nekoga, ki je bil žrtev? Le kakšno vstopnico za boljši jutri si lahko /npr. jaz/ kupim s kakšnim mnenjem, predlogom danim njej......

Prvič se že s tem, ko nekomu pomagaš, nezavedno dvigneš nad njega (...ti bom jaz pomagal, meni itak vse štima pa imam čas še zate.....), drugič si v očeh sebe in okolice neverjetna duša (......glej ga, kako je dober, kako nesebično pomaga......), tretjič si pa potem, ko si nekomu pomagal, vendar zaslužiš nagrado (.....bog ti bo milosten, boljšo karmo imaš........).

Zato ni zaman rek, da je edina resnična dobrota, anonimna dobrota. To pomeni, da pomagaš, a tako da "žrtev" ne ve kdo ji je pomagal, in tudi okolica ne ve, da si ti pomagal, pa še sam trenutek zatem sploh ne veš več, ne gojiš zaradi tega dobre samopodobe.

Pa bodi dober še naprej x;)x

Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 246
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Si kdaj pomislila na drevo? To je najboljsi poslusalec.. nic ne komentira.. nic ne halucinira zraven.. samo raste in poslusa.. Pa hitro si fertig.. Ce pride kaksen lovec mimo.. se verjetno oba do solz narezita... tej cudoviti situaciji.. tebi je celo mogoce malo nerodno.. da stojis pred drevosem in mu govoris..  x:Dx  x:Dx

x:Dx x:Dx x:Dx Tjazy pa danes si res v elementu...............

...........ampak tole z drevesom je drugače čisto res................

da komu čisto iskreno ni vseeno za nekoga, ki je bil žrtev? Le kakšno vstopnico za boljši jutri si lahko /npr. jaz/ kupim s kakšnim mnenjem, predlogom danim njej......

Prvič se že s tem, ko nekomu pomagaš, nezavedno dvigneš nad njega (...ti bom jaz pomagal, meni itak vse štima pa imam čas še zate.....), drugič si v očeh sebe in okolice neverjetna duša (......glej ga, kako je dober, kako nesebično pomaga......), tretjič si pa potem, ko si nekomu pomagal, vendar zaslužiš nagrado (.....bog ti bo milosten, boljšo karmo imaš........).

Zato ni zaman rek, da je edina resnična dobrota, anonimna dobrota. To pomeni, da pomagaš, a tako da "žrtev" ne ve kdo ji je pomagal, in tudi okolica ne ve, da si ti pomagal, pa še sam trenutek zatem sploh ne veš več, ne gojiš zaradi tega dobre samopodobe.

:palec: :palec: Strinjam se - razen s tem, da je EDINA dobrota anonimna...

Ampak vem, kaj si mislis in morda bi rekla, da je najvec vredna - ne pa da je edina.

Po drugi strani pa anonimna pomoc ze nekoliko disi v bistvu na 'Zdravljenje brez dovoljenja' morda v nekaterih primerih...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ne, saj sem napisala, da je edina resnična dobrota anonimna. Čeprav to res lahko malo omilim x;)x ampak point je bil na tistih, ki igrajo "rešitelje", tukaj sva se pa razumele.............aja, pa pomoč brez prošnje je pa nasilje, to se pa strinjam :palec:

anonimna dobrota

Tako je.. :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

Cist tko.. ko ste tisti kesh nakazovali Marsi za neke programe. Ona pa je v zahvalo potem objavila vase ime.. in znesek.. Kolikokrat ste pokukali na tisto stran? AA?!??! Ne recem, da vsi.. ampak.. ne velik manj.. Je kar obiskana bila tista stran..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

Čeprav to res lahko malo omilim x;)x

Ne nic ni treba omilit.. kvecjemu zaostrit!

Ce je pomoc, potem nikoli ne bo nasilna.. Nasilno je lahko kupovanje vstopnice za nebesa.. ker je potrebno sedez rezervirat na avtobusi. Kaj pa ves.. mogoce ne bo vec placa.. Se je treba grebst danes.. ce hoces kam priti.. x:Dx x:Dx

Tko so misjonarji "pomagali" v afriki in klali vse, ki se niso klanjali krscanstvu..

Cash se je nakazoval (in se se nakazuje, k sreci) Luninemu netu - ne meni osebno.

Ko govorimo o duhovnosti in vsem, kok je lustno tule... nekdo pa to placuje.

Donatorji so gor ne zaradi tega, da kolk kul, ampak ce kaj ne bi bilo kul - da je vse na broju.

Motis se - tema Donatorji ni zelo brana - kakih 1000 folka je kliknilo, kar v teh razmerah (LNF) ni nekaj blaznega.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hmmmmmmmmmmmmm. kaj pa vem, tule mislim,da SKWo potrebuje naša mnenja, mnenja vseh, tako da si lahko še z drugačnega zornega kota pogleda svojo lastno situacijo, da mogoče iz zgodbe koga drugega lahko razbere,da zmoremo marsikaj, vzame zalet in začne pri sebi.

Za anonimno pomoč ni vedno možnosti, mi pa je recimo želja nekomu, ki nekaj potrebuje anonimno podariti, pa pač ni vedno možnosti izvesti. Običajno sanje in želje zaupamo najbližjim in čim so zaupane, smo težko anonimni. :inocent: xsrcx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Cash se je nakazoval (in se se nakazuje, k sreci) Luninemu netu - ne meni osebno.

Ehh.. ?! Sej nisem rekel da si ga za kremo za joske ponucala.. x:Dx Sej je vse cool! Koncno, to oni uporabljajo.. ki se pac ukvarjajo z astrologijo.. In ni bilo tole zdej pomembno.. komu je bil denar nakazan.. Sem samo izkoristil znano situacijo za primer..

Vem, samo si napisal Marsi - ti pac enacis to nekako z LN, nekdo pa bo mislil: aha! pa je nekaj pametnega spet sklenil... xrolleyesx

Picasso

Prvič se že s tem, ko nekomu pomagaš, nezavedno dvigneš nad njega (...ti bom jaz pomagal, meni itak vse štima pa imam  čas še zate.....), drugič si v očeh sebe in okolice neverjetna duša (......glej ga, kako je dober, kako nesebično pomaga......), tretjič si pa potem, ko si nekomu pomagal, vendar zaslužiš nagrado (.....bog ti bo milosten, boljšo karmo imaš........).

Seveda se ne strinjam. Se nisem ponujal za pomoč, ker sploh ne gre za pomoč.......skwo je vprašala, izrazila željo po našem mnenju in mi smo ga dali......sam gledam na pomoč čisto drugače in te poste ne štejem sem. Če izrazim svoje mnenje na forumu, pa še zraven kaj spodbudnega napišem....ne potrebujem nobenega pogleda okolice v smislu kako sem dober, ne rabim nobene nagrade in oh in sploh xrolleyesx Tudi nikomur ne vsiljujem pomoči, če me pa kdo zanjo prosi rad pomagam pesha in me to izpolnjuje.....ter zato ne potrebujem nobene nagrade, če bo pa bog zaradi tega bolj milosten do mene mi pa dol visi. Se pa počutim bolje, to je pa res in večinoma tisti, ki jim pomagam tudi. In to je vse. x^x

Aja...in še to. Nekajkrat v življenju sem imel priložnost nekomu pomagat v hudi stiski. In mene je osrečila sreča, veselje teh ljudi, ko smo te stiske rešili. Ali sem si s tem izboljševal samopodobo ne vem, verjetno tudi malo.........samo dvomim, da je to njih kaj motilo. Al pa sploh brigalo. Al pa da so to začutili. Smo pa danes prijatelji. Njihova sreča je bila moja sreča, njihovo prijateljstvo (ki ga nisem pričakoval) pa moja nagrada. V tem ne vidim nič slabega.......pač nisem toliko duhovno razvit. x^x Vprašanje, če sploh želim biti....kar se tega tiče. x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Ja, sem.

In Mitja tudi.

Marsa je - avtorica, oblikovalka, ilustratorka, tekstopiska, glasbenica, astrologinja, likovna umetnica... mati...

Lunin net je - prvi slovenski avtorski portal z natancnimi podatki nebesnih teles in svojim softverom, da ne govorimo o drugih njegovih portalih.

Torej - Marsa je slovenska umetnica, ki v tem prostoru deluje ze cca 20-24 let, LN pa je eno izmed avtorskih del marse kot umetnice.

Tako doniranje LN-ju se zdalec ni doniranje Marsi.

kajti - LN se vedno stoji, LNF se vedno laufa, nove in nove aplikacije so dodane... Torej - LN napreduje, raste, se siri (za kar je seveda potrebno tudi $ - dela niti ne omenjam, ceni pa se itak ne).

Marsa pa ni narisala ze dve leti niti ene slike. In se vedno nima kotlicka, kuhinje, se vedno se guzva tule... se vedno nima cevljev itd... ne gre in si ne kupi just like that parfumcka itn...

Torej - LN JE Marsa in Mitja, pac pa Marsa NI (samo) LN.

Picasso

x:Dx

Ja pa ne pocutis se bolje, ker bi kej pomagal... ampak ker se ti tisti zahvali, ker se pocutis koristen.. Kompleks v resnici... in nekaj pohlepa.. EGO skratka si podpihujeta eden drugemu..

Ampak OK.. kar mirno... laz manj boli a ne?

:xx!: Tjazy, pač sodiš po sebi. Sam sem čisto odkrito povedal kako jaz na to gledam in kako to doživljam. In še nekaj dodal, mogoče ti bo to bliže. Laž........nisem vedel, da tudi ti tako enostavno besede nekoga označiš za laž. No, vsak po svoje..... x^x

K. Čapek

rad pomagam pesha in me to izpolnjuje.....

.............v tem je ves keč Mick................ x:Dx x:Dx x:Dx

.............pa ostani dober še naprej x;)x sam ne okol govort (kakor 1Budala) x:Dx

x:)x Ok. Sicer pa mislim, da smo vsi preveč indeferentni do tuje nesreče. Ne vem, če sem dober, ljudje v stiski se mi smilijo......ne počutim se dobro, če npr. moj sosed živi v pomanjkanju al trpi. Sicer pa znam biti tudi pravi :vragec: ............. x^x Tko. x:o)x

Aja, pa če razmislim je to čist kul.......za svoje boljše počutje (ergo...svoj ego) pomagaš drugemu.........na koncu vsi hepi torej, kaj češ boljšega x:Dx x:o)x :palec:

K. Čapek

se mi je pojavilo zanimivo vprašanje... Marsa, v zvezi z današnjim dogajanjem... Janjak ti napiše, da je slišala tvojo napoved na radiu brez da bi povedali vir, to te malo razjezi... kaj je v tem slučaju bolje, da bi ostala tiho zamolčala resnico, kar je v bistvu laž al da je povedala in sprožila nekakšen plaz čustev... bi isto odreagirala, če bi ti povedal kdo za katerega bi mislila da pretirava...

mislim da je v vsakem slučaju resnica ali laž drugače občutena, pa ne mislim tu, da bi bilo bolje da ti ne pove, ker itak takšne stvari se te tičejo... ampak takšne zadeve se dogajajo vsem nam, včasih prav banalne in včasih se zamislil, naj povem ali naj ostanem tiho. Včasih kakšen svoj problem ne povem partnerju, se potem ko ga odpravim razburi, da sem zamolčala, itak, zakaj bi se oba ukvarjala in razmišljala o njem, če sem se odločila da ga odpravim in mu prikrajšam kak siv lasek x;)x sej samo na glas tule razmišljam, ker se mi ne da pospravljat...

:xx!: Tjazy, pač sodiš po sebi. Sam sem čisto odkrito povedal kako jaz na to gledam in kako to doživljam. In še nekaj dodal, mogoče ti bo to bliže. Laž........nisem vedel, da tudi ti tako enostavno besede nekoga označiš za laž. No, vsak po svoje..... x^x

Ja sej.. na to gledas tako, kot vecina drugih.. sej smo vsi v istem smornu. Ista finta EGOja.. Pol pa je samo odvisno kako si to razlozis.. Ali tako da pogledas malo globje v SEBE in ugotovis vzrok za svoj pohlep pomoci.. ali pa to povrsinsko obdelas in zacinis s halucinacijami ,da je pomagati pac vrednota.. ker koncno vse religije govorijo o tem.. Ampak ravno zaradi te tako-imenovane pomoci je tolk nereda v svetu. Ce bi vsak najprej sebi pomagal, bi bilo bolj cool. Ampak to ni mozno, ker ce pomagas sebi.. ne mores zbezat od sebe.. Drugi je vedno beg od sebe.. zato je v bistvu drugi tako zanimiv, ker ti omogoci, da lahko zbezis od sebe.

Pravis, da se ti ljudje smilijo... Lahko to malo bolj razlozis, ker tega pa res ne razumem.. Clovek si je izbral neko situacijo, ki mu omogoca napredovanje.. tebi pa se smili.. Hmm?!

In nisem mislil, da se ti lazes.. ampak da je lazje, ce se ti jaz zlazem in ti potrdim..

ZDAJ pa Mick.. pomagaj mi, da ne bom vec tako razmisljal.. Prosim te.. Uporabi vso svojo ljubezen in prijaznost in dobroto.. da se mi priblizas in pomagas.. Ampak jaz ti pac ne bom podpihoval EGO... zato bo to nekoliko tezje... v bistvu nemogoce.. Sej bi ti mogoce se verjel, ce ne bi tako obcutljivo reagiral..

Pa brez panike.. itak je vse cool.. x:px

Janjak ti napiše, da je slišala tvojo napoved na radiu brez da bi povedali vir, to te malo razjezi... kaj je v tem slučaju bolje, da bi ostala tiho zamolčala resnico, kar je v bistvu laž al da je povedala in sprožila nekakšen plaz čustev...

x:Dx x;)x x:Dx

Selene, tule se pa midve ornk razlikujeva x;)x . Glej na tale aspekt jaz sploh nisem pomislila :inocent: , pa je tudi eden izmed, priznam x:Ix .

Jaz sem pač v času, ko sem tule na forumu nekak razumela Marso, da bi rada vedela, če se kje te zadeve prebirajo ali uporabljajo in če slišim te zadeve sem pozorna x;)x , ker se mi zdi pač prav, če že tule toliko časa previsim in tolk postov nalimam, da ji povem tudi takšno zadevo, ki jo ona potrebuje. Skratka se mi zdi prav, da jo o tem obvestim.

Kaj bo pa ona s tem naredila je pa njena zadeva x:px , če je mogoče zato slabe volje, pač je, če se zato kaj pametnega dogovori, pač se, verjetno rabi to informacijo in jo zato tudi dobi x:)x .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Tjazy..seveda je kul. x;)x Saj sem napisal mal bl zgoraj......za svoje boljše počutje (ergo....svoj ego) pomagaš drugemu......na konci vsi hepi, kaj češ boljšega. x;)x Meni je tudi tako ok, ne potrebujem nobene ne vem kake dodatne filozofije. Občutljivo reagiral? Hm....jaz vedno občutljivo reagiram....v bistvu pa je to moj slog komunikacije tukaj gori.......če verjameš al ne se v bistvu hkrati ne mečem po tleh od prizadetosti. x;)x x^x

Zakaj se mi smilijo....zato ker na stvar ne gledam kot ti.....ker ne verjamem, da so si situacijo, ki jih je potisnila v stisko izbrali, za nekatere to sicer drži, ne spremeni pa dejstva, da so v težavah (npr. me prav zanima kako si je nek afriški otrok, ki umira od lakote izbral to situacijo za napredovanje; al pa človek, ki je ostal na cesti brez dela, al pa človek, ki mu je elementarna nesreča uničila dom, ali človek, ki je v vojni ostal brez vsega itd.) ....sicer pa me niti ne zanima kako je do nje prišlo.....vidim le stisko. Pismo zeleno indijansko....a ti v vsem iščeš neke globje smisle ipd? Mene pač moja zdrava kmečka pamet vodi v tako ravnanje občasno in se ne ubadam 100 na uro s tem zakaj. In to še ne pomeni, da laufam okoli in iščem ljudi v stiski, da jim pomagam. V glavnem gre za ljudi, ki križajo mojo pot in so v taki ali drugačni stiski. Čeprav ne bi imel nič proti, da bi ljudje nasploh bili malo bolj solidarni do soljudi in manj skrbeli za svojo rit.....v osnovi pa seveda najprej poskrbeli za svojo rit........ker šele potem lahko poskrbijo tudi za katero drugo. x^x

K. Čapek

Janjak ti napiše, da je slišala tvojo napoved na radiu brez da bi povedali vir, to te malo razjezi... kaj je v tem slučaju bolje, da bi ostala tiho zamolčala resnico, kar je v bistvu laž al da je povedala in sprožila nekakšen plaz čustev...

x:Dx x;)x x:Dx

Selene, tule se pa midve ornk razlikujeva x;)x . Glej na tale aspekt jaz sploh nisem pomislila :inocent: , pa je tudi eden izmed, priznam x:Ix .

Jaz sem pač v času, ko sem tule na forumu nekak razumela Marso, da bi rada vedela, če se kje te zadeve prebirajo ali uporabljajo in če slišim te zadeve sem pozorna x;)x , ker se mi zdi pač prav, če že tule toliko časa previsim in tolk postov nalimam, da ji povem tudi takšno zadevo, ki jo ona potrebuje. Skratka se mi zdi prav, da jo o tem obvestim.

Kaj bo pa ona s tem naredila je pa njena zadeva x:px , če je mogoče zato slabe volje, pač je, če se zato kaj pametnega dogovori, pač se, verjetno rabi to informacijo in jo zato tudi dobi x:)x .

Seveda, to je dejstvo in ne mnenje... Zakaj bi bil jezen na pismo, zato ker je prineslo slabo novico...

In res sem ze veckrat o tem govorila tu in se torej priblizno ve, kaksno stalisce imam do tega; tako v primeru, ko meni kar vzamejo, kot tudi v primerih, ko se na tem prostoru valja kaj, kar je avtorstvo nekoga drugega.

Nekdo zaradi moje opombe, naj pliz uposteva avtorstvo, sploh ne sodeluje vec (ker je tocno po tistem se prenehalo sodelovanje s strani te osebe) - torej, v bistvu sem ga uzalila. 'Resnica' ga je torej zabolela'.

Vendar ne morem gledati na to, ali bo zdaj nekdo uzaljen...

Prvotno je treba scititi pravice avtorja...

Tu gre za preproste in uzakonjene zadeve in ne neke imaginarne, custvene, mnenja itd...

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...