Pesha 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Pocutis se itak tako, kot se pocutis.. Ce bos pomagal in se trudil da se ne bos pocutil dobro.. je to v bistvu sekundarni ponizni EGO.. ki je cisto pohlep po dobroti. Ta EGO pa je zahrbtni.. ni iskren..Sem razmišljala, kako opisat občutek, ko nekomu pomagaš, pa nisi samopomemben pri tem..................nič, praznina, če bi ali pa če ne bi..........................ampak kot rečeno, jaz skoraj ne pomagam...... Ja, tisto o ponižnem egu.......to je pa še večja "dobrota" v smislu, saj ni treba reči hvala, saj je v redu...............ali pa tista, ko rečejo moja malenkost!!!! kakšna hinavščina, zadaj stoji pa en sprenevedajoč se egotripar................. Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Se strinjam, ravno zato pa ne maram lazne skromnosti (*vendar to ni vedno dobro sprejeto; ce ti namrec kdo rece dobro zgledas in reces vem, si potem misli, kaj si pa misli, da je... cudni smo, v glavnem)... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 To je pa stvar ega, ja. Se držim reka : Kar je dano, je v zlato jamo zakopano. Če nekaj podariš podari, ker tako čutiš, ne za pobirat lovorike, ne za naprej metat, ne za feeling kok fajn si, ne za kupovat ljubezen, ne za sprenevedat se.... Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 ce ti namrec kdo rece dobro zgledas in reces vem, si potem misli, kaj si pa misli, da je....ku..c, če pa resnica boli (....sem pogledala v kateri temi sploh smo ) JanjaK (da si mal ego nafilave kok sva midve fejst) Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Tako da, če ste se zraven tega, da ste komu pomagali kdaj dobro počutili......ne daj bože, da bi še kdaj komu pomagali......ker v bistvu samo hinavčite, ste sprenevedajoči se egotripar....to pa sigurno ne želite biti. Tako nekako? Bemu, sem vedel, da ljudje že tako premalo pomagajo soljudem, ampak, da je to zato, da ne bi izpadli hinavci in egotripi, pa nisem vedel. Ubožčki. Jaz sem pa jih po tihem obsojal, da so hladni in samo za svojo rit skrbeči. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 kakšna hinavščina, zadaj stoji pa en sprenevedajoč se egotripar................. ali pa na konc maše.. "Bogu hvala!" Za kaj neki bi se mu tako organizirano zahvalili?! Hmm?! Da so lahko bili tam? Da so lahko darovali denar bogu, da si bo kupil depilacijsko kremo mogoce? Da bi Bogu darovali nasmeh.. to bi ze razumel.. ampak denar.. to je pa res idiotsko. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Kok si ti fejst Mick, še dobro da taki še živijo, ker ostali smo sami hladnokrvni sebičneži, ki skrbijo za svojo rit, ti si pa edina dobra duša, ki še pomaga. Si zapadel v eno vlogo žrtve tukaj se mi zdi, v smislu kako si ti edini tukaj, ki se bori za to, da si ljudje vendar moramo pomagati, pa sploh ni v tem point. Pojdi malo poste za nazaj prebrat ti je Tjazy dobro razložil. In ne boš verjel........... ravnokar si filaš ego to je pa ves problem o katerem govorimo Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Kolikor sledim tvojim postom in jih razumem, sem si nekako ustvarila mnenje, da nisi za direktno pomoč nekomu, ker si je pač to lekcijo izbral, da pa skušaš prek npr. odpovedi mesu prihraniti žito za lačne v Afrike. Si mislim,da je samo prispodoba, ampak sem te nekako razumela, da na bolj posreden, dolgoročen način funkcioniraš. Jaz sledim intuiciji .Ja ampak ne zato, ker si je tisti izbral to situacojo. To nima kej velike veze.. Ampak ko je nekdo res v krizi.. ne vidim nicesar, kako bi mu pomagal, ker karkoli bi storil, mu v resnici ne bi ravno pomagalo. In tudi to, da ne kopujemo mesa v trgovinah, mesnicah nima kej velik s tistimi v Afriki.. ampak se mi gabi ideja, da zverinsko gojijo zivali, za hrano, ce pa je druge hrane dovolj. Ok... ce si lacen.. nimas kej pojest.. pol pac velja zakon mocnejsega. Ali bo lev pojedel tebe.. ali pa ti leva.. Oba ziher ne bosta umrla od lakote.. Eden bo postal hrana, da drugi prezivi. Zdaj pa ko je ostale hrane dovolj.. ni nobene potrebe muciti zivali, in spuscati ogromne kolicine amonijaka po zemlji in s tem onesnazevat okolje. To so najvecji onasnezevalci vode.. In sploh ni potrebe po nacrtnem dolgorocnem delovanju.. Sledis naravi.. in za vse bo vsega prevec. Zivljenje je preobilje.. ce pa na vsak nacin hoces trpeti.. potem pa ni problema.. dobis trplenje v preobilju. Kar zelis, dobis. Ce sledis intuiciji.. pol se ne odlocis... Odlocitve brez logike in razuma.. ni! Intuicija pa je vcasih pravo nasprotje.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Glede intuicije se strinjam, da ni logike, samo še vedno se odločaš, če jo boš slišal in upošteval ali ne , jaz ji najbolj zaupam, bolj kot razumu . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Kok si ti fejst Mick, še dobro da taki še živijo, ker ostali smo sami hladnokrvni sebičneži, ki skrbijo za svojo rit, ti si pa edina dobra duša, ki še pomaga. Si zapadel v eno vlogo žrtve tukaj se mi zdi, v smislu kako si ti edini tukaj, ki se bori za to, da si ljudje vendar moramo pomagati, pa sploh ni v tem point. Pojdi malo poste za nazaj prebrat ti je Tjazy dobro razložil. In ne boš verjel........... ravnokar si filaš ego to je pa ves problem o katerem govorimo Tega nikoli nisem rekel, niti mislil, niti želel povedati. Žrtev si se ravnokar naredila ti. Ne trdim, da sem dobra duša, trdim, da preveč ljudi misli samo nase. Sem pač tako neumen, da ne vidim, da si filam ego ampak mislim, da debatiram in izražam svoje mnenje. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Mick.. ce bi sla midva mimo klosarja, ki prosi za denar.. bi mu ti verjetno kdaj pa kdaj dal denar.. da bi mu malo pomagal. Jaz bi mu ga mogoce (nisem zihr).. dal enkrat.. pa ne zato, ker mu zelim pomagati, ampak ajd.,. pa pejt, pa si kupi tist liter vina, da malo pazabis na svojo bedo, ki si jo je najveckrat sam ustvaril. Ce gres vsakega posameznega klosarja vprasati, zakaj je klosar.. bos presenecen, da si je vsak tole cisto sam skreiral. Je pa tudi nekaj ljudi, ki jim taksne vrste svoboda zelo ustreza.. in niso samo "slucajno" v taksni poziciji. Verjetno bi se ti bolj zanj sekiral, kot on sam zase.. ker njemu je cist cool.. ti si pa tega ne mores predstavljati. Sem pac mnenja, da ni naklucij.. in da nihce slucajno ne pade v nobeno situacijo.. Poglej si malo partnerstva.. zakone.. Vedno so skupaj taksni ljudje, ki eden drugega na razlicnih zadevah rinejo naprej. Vedno nabases na prijatelje, ki ti grejo v bistvu najbolj na zivce, ker ti grejo te svoje lastnosti na zivce. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Ampak ko je nekdo res v krizi.. ne vidim nicesar, kako bi mu pomagal, ker karkoli bi storil, mu v resnici ne bi ravno pomagalo. ...se seveda globoko ne strinjam. No ja, strinjam se, da ti mogoče ne vidiš kako bi mu pomagal. Še posebej, če zraven razmišljaš.....al bom s tem pomagal sebi....ali njemu.......in tuhtaš pa tuhtaš kaj je v bistvu res.......medtem pa oni "rikne". No...pol pa nima več blemov...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Mick.. ce bi sla midva mimo klosarja, ki prosi za denar.. bi mu ti verjetno kdaj pa kdaj dal denar.. da bi mu malo pomagal. Jaz bi mu ga mogoce (nisem zihr).. dal enkrat.. pa ne zato, ker mu zelim pomagati, ampak ajd.,. pa pejt, pa si kupi tist liter vina, da malo pazabis na svojo bedo, ki si jo je najveckrat sam ustvaril. Ce gres vsakega posameznega klosarja vprasati, zakaj je klosar.. bos presenecen, da si je vsak tole cisto sam skreiral. Je pa tudi nekaj ljudi, ki jim taksne vrste svoboda zelo ustreza.. in niso samo "slucajno" v taksni poziciji. Verjetno bi se ti bolj zanj sekiral, kot on sam zase.. ker njemu je cist cool.. ti si pa tega ne mores predstavljati. Sem pac mnenja, da ni naklucij.. in da nihce slucajno ne pade v nobeno situacijo.. Poglej si malo partnerstva.. zakone.. Vedno so skupaj taksni ljudje, ki eden drugega na razlicnih zadevah rinejo naprej. Vedno nabases na prijatelje, ki ti grejo v bistvu najbolj na zivce, ker ti grejo te svoje lastnosti na zivce.No, s tem tvojim postom pa se strinjam. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 .......in tuhtaš pa tuhtaš kaj je v bistvu res.......medtem pa oni "rikne". No...pol pa nima več blemov...... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 .......in tuhtaš pa tuhtaš kaj je v bistvu res.......medtem pa oni "rikne". No...pol pa nima več blemov...... Ha ha.. full dobr.. . .samo nisem cist tko mislil.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Še posebej, če zraven razmišljaš.....al bom s tem pomagal sebi....ali njemu.......in tuhtaš pa tuhtaš kaj je v bistvu res.......medtem pa oni "rikne". No...pol pa nima več blemov...... Pa si naredil nekaj pametnega, pravilnega, nisi si namreč sfilal ega, on je pa itak tole riknjenje iskal in rabil Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Hmmm, vcasih pa je bolje tuhtat... kaj pa ce bi mu s svojim vmesavanjem poslabsal in ne pomagal? Npr. avtomobilska nesreca, priletis, vse, pomagas, zvleces, kaj jaz vem, ker se bojis, da bo avto eksplodiral, a avto ne eksplodira, ti pa si onemu pritisnil na nek zivec in zdaj bo hrom...ce bi ga npr. pustil tam v avtu, pa bi ozdravel (ker avto ni explodiral in nic, bi prisli struckoti in ga izvlekli).ja, vem - naj bi se tole itak obvladalo - ampak halo? jaz ne vem, ce bi si upala ne vem kako premikat kaj ali koga.Upam, da bi Bog, ce bi se mi kdaj takega kdaj namenilo zgodit, postavil pravega cloveka tisti hip v prostor in cas in ne kakega hloda...Pol bi pa rekli - sej ti je sam uslugo delal... :o|o: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Samo itak nikoli ne moreš u nulo domislit vseh variant, kaj in zakaj..... Tule vprašanje kaj bi tudi jaz nardila. Če bi čutila, da je treba it v akcijo, bi šla, pa sem sigurna, da bi zneslo, če ne, pač ne bi, pa bi bilo tudi prav, da bi nardila tako - verjetno bi se pojavil kak znalac. Še vedno gledam stran, ko si dragi daje insulin, mam nek bedast strah pred injekcijami, samo če bi šlo za življenje, vem da bi mu znala dat, ne glede na to, da ne gledam, kaj šele, da bi probala, kar znala bi . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Res je... Sama sem zelo ponosna na reagiranje in v hecu pravim, da sem resila ze ful zivljenj; namrec neverjetno hitro se znajdem, ko gre kak resilec (fulkrat se je to konkretno zgodilo), ko je frka, ko je kaj pod nujno - tu sploh ne zakrknem, sploh me ne zagrabi panika (kot bi kdo pomislil, ker sem hiperaktivna pa bi mroda enacil to kdo s histericna)... ampak delujem - res, sploh ne razmisljam...nekako v hipu poskeniram situacijo in ravnam (*s tem da je vcasih nedelovanje najboljse delovanje oz. pac potrebno). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pesha 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Npr. avtomobilska nesreca, priletis, vse, pomagas, zvleces, kaj jaz vem, ker se bojis, da bo avto eksplodiral, a avto ne eksplodira, ti pa si onemu pritisnil na nek zivec in zdaj bo hrom...Po moje bi se taka situacija pomagal- a škodoval zgodila samo osebi, ki preveč stremi za tem, da pomaga.........torej bi ji situacija pokazala, da naj neha s tem kompulzivnim početjem........ .......pa bognedaj komu te hude lekcije........drugače pa kakor JanjaK, če deluješ iz sebe, ne more iti narobe....... Citiraj Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 18. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 18. maj 2004 Ko je človek lačen,sestradan,če dam tako primerjavo,je tudi izčrpan in mislim,da ravno ni pri močeh,da bi si pa lovil ribice.se pa pojavi takoj vprašanje(enim),zakaj pa ni šel prej lovit,si priskrbet za hrano?no pa večina jih pomisli ali se ustavi z poglabljanjem naprej,pač zaključijo:sam si je kriv…pa ni vedno tako.rada,če imam le možnost,gledam na zadeve,ljudi kot celota.pri takih primerih sem bila večkrat priča,ko so gledali na človeka pomoči potrebnega,z obsojanjem.vsaj jaz sem tako občutila zaradi besed,ki so kar pogosto v rabi-pa ne bi smela tako narediti,morala bi že takrat…,zakaj pa ni …..-in podobno.Jaz sem 30 let živela z ustrahovanjem,pod pritiski,grožnjami,izsiljevanji…bežala,skušala ubežati.bog mi je priča,da sem ves ta čas iskala prava vrata.me kdo obsoja ,če jih nisem znala iskati ,če v bistvu ne poznaš življenja z druge plati in začneš pešati z močmi?-nimam se za žrtev!-poudarjamupam ,da ne.so pa taki ,ki pa me.tretje leto zdaj živim,tako da čutim ,da organsko ,zavestno čutim čustva in uspelo mi bo verjamem.sem pa trenutno(se pa že res vleče že nekaj mesecev) v takem stanju,da sem utrujena in nikoli,res nikoli ne boste dragi lunatki vedeli ,koliko ste mi pomagali na tej poti.lahko moje poste sprejemate kot tarnanje,ne moti me,prav tako me ne moti,ne strinjanje,trde besede,ker lahko mi verjamete,da mi je trenutno pomemben le en cilj-preživeti,ostati abstinent,zdržati le en dan in jutri bo isto.da si le naberem moči.korak po korak,da se le obdržim na nogah s trezno glavo.res pa mi največ pomenijo izkušnje,ker le te največ povedo.sicer mi je vsak post dobrodošel,ker od vsakega nekaj dobim.sem pa prepričana,da če bi komu šlo na živce-moji posti-jim pač ne bi odgovarjali. to moje stanje jaz poimenujem boj za neodvisnost in obstoj. Dobra beseda je soncedobra beseda je luč,rožnata pot do ljubezni,je do zaupanja ključ. Dobra beseda je hrana,dobra beseda je kruh,vsem zaželena, vedno iskana,če zanjo človek ni gluh.Dobra beseda je sreča,je razumevanja vir,v noči je zvezda blesteča,je končno spet najdeni mir.(Elka Podbevšek) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 Skwo!! Glih prejle sem pomislila, kje da si kaj in kako smo zabluzili nekako v tej temi (*ampak sem ravno tako pomislila, pa kaj, saj ne postavljamo teorij tule, pac tako pelje pogovor, zraven pa zves, vidis, se kak vidik oz. imas moznost o njem razmislit). Ne, ne, ti kar pisi, se spomnis, ko je bilo ze receno, da je pisanje zate najboljsa terapija? Zdaj to dajes vse ven, ce se je toliko casa nalagalo, ne mores v enem shusu vsega...Tudi - ko smo na pomembnem razpotju spremembe na bolje, se vedno pojavi se kak 'vrazicek', nekaj, kar malo pogloda, nek vzorec, ki je skoz bil prisoten, ki se se nekako 'bori za svoj obstoj' v tvoji glavi...Ne daj se! Pravim ti, ponavljam, obljubljam - vem, da zmores... a ne smes NIKOLI obupat! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 18. maj 2004 Prijavi Deli 18. maj 2004 .sem pa prepričana,da če bi komu šlo na živce-moji posti-jim pač ne bi odgovarjali. Noo na zivce, pa mislim, da nikomur ne grejo tvoji posti. Ko vidis celotno tvojo zgodbo.. je zelo ucljiva..Drugace pa itak.. tole z obsojanjem preteklosti nima smisla.. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 18. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 18. maj 2004 Sobice večnosti vse so odprte, duše naše več niso potrte. Zlati odsevi sijejo k nam. Čutiš, da nisi več sam! (S. Kosovel) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 18. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 18. maj 2004 Si kdaj pomislila na drevo? To je najboljsi poslusalec.. nisem imela prej prilike,da ti povem,da to tudi počnem le ,da ob reki na jezu in simbolično vse odnese reka naprej pa še ob bučenju vode me ribiči ne slišjo,če bi bli slučajno v bližin Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.