Skoči na vsebino

Tema

devica

Recommended Posts

Kako se počutite, ko se znajdete v trdi, trdi temi, ko dejansko vidite NIČ pred svojim nosom?

Ali obstaja fobija na temo? Kako se temu pojavu strokovno reče in kakšni so simptomi?

Se vam je kdaj zazdelo, da v temi niste sami? :ph34r:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Deli na socialnih omrežjih

Ko sem kdaj sama hodila po temi, se mi je vedno zdelo, da me kdo zasleduje.. Ali pa sem si zamislila, da mi nekdo sledi in sem mu poskusala pobegniti - otroska igra pac..

Strah me je bilo samo v kleti, ko je enkrat crknila zarnica in sem se morala pretipat do enih skatel.. x;)x

Drugace se pa teme ne bojim.. Lepo mi je doma hodit v temi, gledat tv v temi in ponavadi ( ce ne berem ) imam zvecer ugasnjeno luc...

Ni vse slabo, kar se ne sveti.

Kako se počutite, ko se znajdete v trdi, trdi temi, ko dejansko vidite NIČ pred svojim nosom?

Ali obstaja fobija na temo? Kako se temu pojavu strokovno reče in kakšni so simptomi?

Da me je kaj takega strah! ni govora x8Dx

Uf, kar zmrazi me včasih. :xx!: Pa zanimivo, sem ugotovil, da to ni samo tema.

Da se mi to večkrat zgodi ponoči kot pa podnevi, tudi, če je ponoči svetlo

in tudi če sem v kakšni temni kleti čez dan ni tako hudo.

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Jaz se pa v temi počutim varno. Zdi se mi, da se mi nič hudega ne more zgoditi. Prepuščena sem sama sebi in to je največje "zaledje", občutek varnosti.

Razni predmeti me ne morejo poškodovati, ker so moja čutila v temi bolj aktivna in vse prej zaznajo (če n.pr. kaj pada name ali če se v kaj zaletim, to zaznam veliko prej kot pri svetlobi in zato prej odreagiram). Kadar oči ne vidijo, se nekako avtomatično vključijo vsa druga čutila (sluh, tip, voh...) in celo intuicija.

Ljudi pa se v temi ne bojim, ker itak tudi oni mene ne vidijo in poleg tega so največkrat sami bolj prestrašeni kot jaz. x:Dx x;)x x8Dx x^x

ne tega [e nisem dožweu..mi tut ni treba strahofobija in ali fobostrahija x:Dx veš kaj je tema, noč, temno, dark, črnilo, to je vse to ,kar nisi zmožna poslušat tišine.
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Guest sstane
če bi morala prijet crknjeno miš uffffx8Dx x8Dx x8Dx

Aira, pa saj crknjena miš te ne more ugrizniti! x:Dx x:Dx x:o)x

Lahko, če jo ima maček v gobcu x:Dx

Kaj je fobija?

Heh, torej obstaja fobija na temo...enostavna fobija

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Jaz se bojim teme xrolleyesx , ful mi je muka hoditi naokoli zvečer sami, zato se temu kar izognem , če se da.

Ni mi fancy hoditi čez park ali pa pokopališče. Včasih sem kar veliko hodila po temi, tudi sama ampak mi ni bilo prijetno. brrrrr :xx!:

Ko sem živela v Londonu, je moj bus vozil samo do 23.59 in potem nič. Če sem ga zamudila, sem imela na izbiro 2 alternative. Čez 2 velika parka cca 15-20 min hoje ali pa mimo enega ogromnega pokopališča, ki je imel na drugi strani krematorij, ravno tako cca 20 min hoje.

Angleški parki so mi nasploh :xx!: , razne zgodbice o najdenih tam itd...pokopališča pa tudi niso moj favorite place. Zato sem tone keša zagonila za taxije, da sem prišla domov ali pa sem prespala pri frendih. Raje bi ostala do jutra v mestu, če bi bila ostala brez denarja ali da ne bi prespala pri kom, kot šla sama peš domov. Sem pa hodila tam z frendicami, če so prespale pri meni. Kao dvema ali trem se ne more nič zgoditi.

Ko sem bila otrok, sem se bala **strahov** v omari, pod posteljo in če sem bila sama doma mi je bilo :xx!:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

No, vidmo, da se fobiji pred temo reče akulofobija, poiskala sm pa še kr tak za zanimivost, kakšne fobije še vse obstajajo:

AEROFOBIJA-strah pred zrakom

AGORAFOBIJA-strah pred odprtimi prostori

AIKUROFOBIJA-strah pred konicami

AILUROFOBIJA-strah pred mačkami

AKROFOBIJA-strah pred višino

AKULOFOBIJA-strah pred temo

AKUSTIKOFOBIJA-strah pred zvokom

ALGOFOBIJA-strah pred bolečinami

AMAKOFOBIJA-strah pred vozovi

ANARHOFOBIJA-strah pred pajki

ANDROFOBIJA-strah pred moškimi

ANEMOFOBIJA- strah pred vetrom

ANGINOFOBIJA-strah pred ožinami

ANTLOFOBIJA-strah pred poplavami

AVLOFOBIJA-strah pred piščaljo

BACILOFOBIJA-strah pred mikrobi

BATRAHOFOBIJA-strah pred plazilci

BAZOFOBIJA-strah pred hojo

BELONEFOBIJA-strah pred iglami

BRONTOFOBIJA- strah pred grmenjem

DEMATOFOBIJA- strah pred kožo

DEMOFOBIJA- strah pred množico

DEMONOFOBIJA- strah pred demoni

DIKEFOBIJA- strah pred krivico

DOROFOBIJA- strah pred krznom

EIZOPTROFOBIJA- strah pred ogledali

ELEKROFOBIJA- strah pred elektriko

ENTOMOFOBIJA- strah pred žuželkami

EOZOFOBIJA- strah pred zoro

EREMOFOBIJA- strah pred samoto

ERETEFOBIJA- strah pred bucikami

EREVTOFOBIJA- strah pred zardevanjem

ERGOFOBIJA- strah pred delom

FAZMOFOBIJA- strah pred duhovi

FOBOFOBIJA- strah pred strahom

FOTOFOBIJA- strah pred svetlobo

GENOFOBIJA- strah pred spolnostjo

GEVMOFOBIJA- strah pred okusom

GINOFOBIJA- strah pred goloto

GRAFOFOBIJA- strah pred ženskami

HADOFOBIJA- strah pred peklom

HAMARTIOFOBIJA- strah pred grehom

HAPTOFOBIJA- strah pred dotikom

HARPAKSFOBIJA- strah pred roparstvom

HEDONOFOBIJA- strah pred ugodjem

HELMINOFOBIJA- strah pred črvi

HEMATOFOBIJA- strah pred krvjo

HIDROFOBIJA- strah pred vodo

HIPEGIOFOBIJA- strah pred odgovornostjo

HIPNOFOBIJA- strah pred spanjem

HODOFOBIJA- strah pred potovanjem

HOMIKLOFOBIJA- strah pred meglo

IDEOFOBIJA- strah pred mislimi

KAKORFIOFOBIJA- strah pred neuspehom

KANCEROFOBIJA- strah pred rakom

KATAGALOFOBIJA- strah pred posmehom

KEIMOFOBIJA- strah pred mrazom

KENOFOBIJA- strah pred praznino

KERAUNOFOBIJA- strah pred bliski

KINEZOFOBIJA- strah pred gibanjem

KINOFOBIJA- strah pred psi

KIONOFOBIJA- strah pred snegom

KLAVSTROFOBIJA- strah pred zaprtimi prostori

KLEPTOFOBIJA- strah pred krajo

KNIDOFOBIJA- strah pred piki

KOMETOFOBIJA- strah pred kometi

KOPOFOBIJA- strah pred utrujenostjo

KRISTALOFOBIJA- strah pred kristalom,ledom

KROMETOFOBIJA- strah pred denarjem

KROMOFOBIJA-strah pred barvami

KRONOFOBIJA- strah pred barvami

KSENOFOBIJA- strah pred tujci

LAILOFOBIJA- strah pred jeclanjem

LINONOFOBIJA- strah pred vrvmi

LISOFOBIJA- strah pred blaznostjo

LOGOFOBIJA- strah pred besedami

MAINOFOBIJA- strah pred blaznostjo

MASTIGOFOBIJA- strah pred bičanjem

MEHANOFOBIJA- strah pred stroji

METALOFOBIJA- strah pred kovinami

METEOROFOBIJA- strah pred meteorji

MIZOFOBIJA- strah pred onesnaževanjem

MONOFOBIJA- strah pred eno stvarjo

MUSOFOBIJA- strah pred mišmi

MUZIKOFOBIJA- strah pred glasbo

NEFELOFOBIJA- strah pred oblaki

NEKROFOBIJA- strah pred trupli

NELOFOBIJA- strah pred steklom

NEOFOBIJA- strah pred novim

NIKTOFOBIJA- strah pred nočjo

NOSOFOBIJA- strah pred boleznijo

ODONTOFOBIJA- strah pred zobmi

OFIDIOFOBIJA- strah pred kačami

OIKOFOBIJA- strah pred domom

OKOFOBIJA- strah pred vozili

OLFAKTOBIJA- strah pred očmi

ONEIROFOBIJA- strah pred sanjami

ORNITOFOBIJA- strah pred ptiči

PANFOBIJA- strah pred vsem

PANTOFOBIJA- strah pred vsem (again)

PARTENOFOBIJA- strah pred deklicami

PATOFOBIJA- strah pred boleznijo

PATROIOFOBIJA- strah pred dednostjo

PENIAFOBIJA- strah pred revščino

PIROFOBIJA- strah pred ognjem

PNIGEROFOBIJA- strah pred dušenjem

POINTEFOBIJA- strah pred kaznijo

POLIFOBIJA- strah pred mnogimi stvarmi

POTOFOBIJA- strah pred pijačami

PTERNOFOBIJA- strah pred perjem

RIPOFOBIJA- strah pred nesnago

SATANOFOBIJA- strah pred satanom

SIDEROFOBIJA- strah pred zvezdami

SIFILOFOBIJA- strah pred sifilisom

SITOFOBIJA- strah pred hrano

SPERMATOFOBIJA- strah pred klicami

SPERMOFOBIJA- strah pred klicami(again)

STAZIFOBIJA- strah pred stanjem

STIGIOFOBIJA- strah pred peklom(again)

TALASOFOBIJA- strah pred morjem

TANATOFOBIJA- strah pred smrtjo

TASOFOBIJA- strah pred sedenjem

TEOFOBIJA- strah pred bogom

TERMOFOBIJA- strah pred vročino

TOKSIFOBIJA- strah pred strupi

TONITROFOBIJA- strah pred grmenjem

TREMOFOBIJA- strah pred tresenjem

TRISKAIDEKAFOBIJA- strah pred trinajstico

URANOFOBIJA- strah pred nebom

ZELOFOBIJA- strah pred ljubosumnostjo

ZOOFOBIJA- strah pred živalmi

Dear Human,

Ua...teme ne maram...ne maram dvigal, avionov še manj (1x in nikoli več)...panično se bojim psov...takrat sem pa vsa trda... :O: pa nej bo še tko prjazen...

Joj...od mojga majo doma tri pse...en bolj strašen od drugega...k sem prvič vidla te mrcine...sem tko tekla, da sem čez 1,5m ograjo padla na drugo stran...še zdej ne vem, kako mi je to ratal... x:Dx No...zdej sem se na njih navadla tko, da jih ful rada peljem na sprehod v hosto...da sem varna pred medvedi... x:Dx

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

niti ne teme.

če bi morala prijet crknjeno miš uffffx8Dx x8Dx x8Dx

Aira... x:Dx h nam v hišo je prišla enkrat ena miška na jesen...mami rečem, da je v kopalnici...ona pa Japajade... xrolleyesx ...se zaklene not...to je bla taka panika, k jo je zagledala, da se odklent ni znala in je cvilila not in butala po vratih...ven pa ni znala... x:Dx x:Dx x:o)x smotka...

Naslednjo noč jo je pa povaljala do smrti v postelji... :o|o: in sem bla jez kriva... :eek:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Teme se na splošno ne bojim. Hecno mi je v filmih, ko pride situacija, da je ženska sama v stanovanju in pride vlomilec ali posiljevalec ali karkoli hudega misleče, in ženskica pusti prižgane luči... največkrat pa napadalec luči celo ugasne, kar dela sam sebi škodo. In naša žrtev luta po hiši z ročno svetilko x:Dx , da ja vidi kje je. Če bi bil jaz v tej situaciji, bi sam ugasnil luči - sam itak njabolje poznam stanovanje in je to moja prednost. Če ga pa ne vidim koliko je močan in surov je pa itak vseen... me vs. him sledi anyway x;)x .

Je pa še nekaj, kar me je pa strah in to pozitivno strah, dviga adrenalin in to. Gozd ponoči, ko vse gomazi naokli in že majhen ptiček ti v glavi ustvari medveda x:Dx . Sem že nekajkrat prespal takole v gozdu in vedno se je nekaj pripetilo... nekoč sem celo bežal x:Dx . Ampak nisem bil sam... to moram še probat... sem mnejna, da moraš za to imeti jajca.

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Naslednjo noč jo je pa povaljala  do smrti v postelji... :o|o: in sem bla jez kriva... :eek:

x:Dx x:Dx x:Dx :palec:

Dear Human,

Strah pred temo temelji na naših prednikih, ki so živeli še v divjini, polno nevarnosti. Še posebej ponoči. To ni nobena fobija, to je še ostanek boja za preživetje. Strah pred temo je arhetipsko pogojeno.

Ja sam ka mali pao s lipe

Veliko vas pravi,da vas ni strah teme...pa se kdo upa v popolni temi hoditi v gozdu?

Evo, jaz sem že hodila ponoči po gozdu, v popolni temi. x^x

Enkrat smo taborili na eni jasi sredi gozda (na Trsteniku), in ko se je stemnilo, sem iz radovednosti šla v gozd, da bi videla, kaj se dogaja v meni, ko me je strah. Takrat sem videla, da me je strah samo mojih predstav, ne pa resnice. Kajti, ko sem se osredotočila na to, da sem samo bitje, del narave, tako kot drevesa, živali..., sem dojela, da sem popolnoma varna. Gozd je ponoči ravno tak kot podnevi.

TRISKAIDEKAFOBIJA- strah pred trinajstico no tega nimam :) mam pa potemtakem TRISKAIDEKAFILIJO :D haha ampak da grem na Temo oziroma temo... :) hehe zadnje čase se bojim teme nikoli prej se je nisem sedaj pa mi je neprijetno biti v temi... a ma kdo podobno izkušnjo je kdo tle okrog kaj psihologa da bi vedu zakaj bi se to lahko zgodilo al pa še boljš a kdo ve kako se to ozdravi nevem moj life je več al manj isti.. kot prej hm začeu sem sicer jest ssol ampak to ne more biti vzrok.... a kdo kaj ve zakaj se tareč pojavi? me hudimano skrbi k včasih sem meu ful rad temo... zdej pa :O:
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...