devica 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Kako se počutite, ko se znajdete v trdi, trdi temi, ko dejansko vidite NIČ pred svojim nosom? Ali obstaja fobija na temo? Kako se temu pojavu strokovno reče in kakšni so simptomi? Se vam je kdaj zazdelo, da v temi niste sami? Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Ko sem kdaj sama hodila po temi, se mi je vedno zdelo, da me kdo zasleduje.. Ali pa sem si zamislila, da mi nekdo sledi in sem mu poskusala pobegniti - otroska igra pac.. Strah me je bilo samo v kleti, ko je enkrat crknila zarnica in sem se morala pretipat do enih skatel.. Drugace se pa teme ne bojim.. Lepo mi je doma hodit v temi, gledat tv v temi in ponavadi ( ce ne berem ) imam zvecer ugasnjeno luc... Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Kako se počutite, ko se znajdete v trdi, trdi temi, ko dejansko vidite NIČ pred svojim nosom? Ali obstaja fobija na temo? Kako se temu pojavu strokovno reče in kakšni so simptomi? Se vam je kdaj zazdelo, da v temi niste sami? Da me je kaj takega strah! ni govora Uf, kar zmrazi me včasih. :xx!: Pa zanimivo, sem ugotovil, da to ni samo tema.Da se mi to večkrat zgodi ponoči kot pa podnevi, tudi, če je ponoči svetloin tudi če sem v kakšni temni kleti čez dan ni tako hudo. Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 niti ne teme.če bi morala prijet crknjeno miš uffffx8Dx x8Dx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Jaz se pa v temi počutim varno. Zdi se mi, da se mi nič hudega ne more zgoditi. Prepuščena sem sama sebi in to je največje "zaledje", občutek varnosti. Razni predmeti me ne morejo poškodovati, ker so moja čutila v temi bolj aktivna in vse prej zaznajo (če n.pr. kaj pada name ali če se v kaj zaletim, to zaznam veliko prej kot pri svetlobi in zato prej odreagiram). Kadar oči ne vidijo, se nekako avtomatično vključijo vsa druga čutila (sluh, tip, voh...) in celo intuicija. Ljudi pa se v temi ne bojim, ker itak tudi oni mene ne vidijo in poleg tega so največkrat sami bolj prestrašeni kot jaz. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 če bi morala prijet crknjeno miš uffffx8Dx x8DxAira, pa saj crknjena miš te ne more ugrizniti! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 ne tega [e nisem dožweu..mi tut ni treba strahofobija in ali fobostrahija veš kaj je tema, noč, temno, dark, črnilo, to je vse to ,kar nisi zmožna poslušat tišine. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 če bi morala prijet crknjeno miš uffffx8Dx x8DxAira, pa saj crknjena miš te ne more ugrizniti! Lahko, če jo ima maček v gobcu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 13. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 13. maj 2004 Kaj je fobija? Heh, torej obstaja fobija na temo...enostavna fobija Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jess 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Veliko vas pravi,da vas ni strah teme...pa se kdo upa v popolni temi hoditi v gozdu? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Veliko vas pravi,da vas ni strah teme...pa se kdo upa v popolni temi hoditi v gozdu?NOUP!Sploh ne po Tivoliju... aaaaaaaaaaaa Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 hja, po moje se upam ja, sam tko ,da nobeden ne ve kam se grem sprehajat Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
SKA - Vi 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 hja, po moje se upam ja, sam tko ,da nobeden ne ve kam se grem sprehajat bla, bla, bla... Citiraj Ni vse slabo, kar se ne sveti. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 Jaz se bojim teme , ful mi je muka hoditi naokoli zvečer sami, zato se temu kar izognem , če se da.Ni mi fancy hoditi čez park ali pa pokopališče. Včasih sem kar veliko hodila po temi, tudi sama ampak mi ni bilo prijetno. brrrrr :xx!: Ko sem živela v Londonu, je moj bus vozil samo do 23.59 in potem nič. Če sem ga zamudila, sem imela na izbiro 2 alternative. Čez 2 velika parka cca 15-20 min hoje ali pa mimo enega ogromnega pokopališča, ki je imel na drugi strani krematorij, ravno tako cca 20 min hoje.Angleški parki so mi nasploh :xx!: , razne zgodbice o najdenih tam itd...pokopališča pa tudi niso moj favorite place. Zato sem tone keša zagonila za taxije, da sem prišla domov ali pa sem prespala pri frendih. Raje bi ostala do jutra v mestu, če bi bila ostala brez denarja ali da ne bi prespala pri kom, kot šla sama peš domov. Sem pa hodila tam z frendicami, če so prespale pri meni. Kao dvema ali trem se ne more nič zgoditi.Ko sem bila otrok, sem se bala **strahov** v omari, pod posteljo in če sem bila sama doma mi je bilo :xx!: Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 bla, bla, bla...opisuje[ prayne besede Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 13. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 13. maj 2004 No, vidmo, da se fobiji pred temo reče akulofobija, poiskala sm pa še kr tak za zanimivost, kakšne fobije še vse obstajajo: AEROFOBIJA-strah pred zrakom AGORAFOBIJA-strah pred odprtimi prostori AIKUROFOBIJA-strah pred konicami AILUROFOBIJA-strah pred mačkami AKROFOBIJA-strah pred višino AKULOFOBIJA-strah pred temo AKUSTIKOFOBIJA-strah pred zvokomALGOFOBIJA-strah pred bolečinami AMAKOFOBIJA-strah pred vozovi ANARHOFOBIJA-strah pred pajki ANDROFOBIJA-strah pred moškimi ANEMOFOBIJA- strah pred vetrom ANGINOFOBIJA-strah pred ožinami ANTLOFOBIJA-strah pred poplavami AVLOFOBIJA-strah pred piščaljo BACILOFOBIJA-strah pred mikrobi BATRAHOFOBIJA-strah pred plazilci BAZOFOBIJA-strah pred hojo BELONEFOBIJA-strah pred iglami BRONTOFOBIJA- strah pred grmenjem DEMATOFOBIJA- strah pred kožo DEMOFOBIJA- strah pred množico DEMONOFOBIJA- strah pred demoni DIKEFOBIJA- strah pred krivico DOROFOBIJA- strah pred krznom EIZOPTROFOBIJA- strah pred ogledali ELEKROFOBIJA- strah pred elektriko ENTOMOFOBIJA- strah pred žuželkami EOZOFOBIJA- strah pred zoro EREMOFOBIJA- strah pred samoto ERETEFOBIJA- strah pred bucikami EREVTOFOBIJA- strah pred zardevanjem ERGOFOBIJA- strah pred delom FAZMOFOBIJA- strah pred duhovi FOBOFOBIJA- strah pred strahom FOTOFOBIJA- strah pred svetlobo GENOFOBIJA- strah pred spolnostjo GEVMOFOBIJA- strah pred okusom GINOFOBIJA- strah pred goloto GRAFOFOBIJA- strah pred ženskami HADOFOBIJA- strah pred peklom HAMARTIOFOBIJA- strah pred grehom HAPTOFOBIJA- strah pred dotikom HARPAKSFOBIJA- strah pred roparstvom HEDONOFOBIJA- strah pred ugodjem HELMINOFOBIJA- strah pred črvi HEMATOFOBIJA- strah pred krvjo HIDROFOBIJA- strah pred vodo HIPEGIOFOBIJA- strah pred odgovornostjo HIPNOFOBIJA- strah pred spanjem HODOFOBIJA- strah pred potovanjem HOMIKLOFOBIJA- strah pred meglo IDEOFOBIJA- strah pred mislimi KAKORFIOFOBIJA- strah pred neuspehom KANCEROFOBIJA- strah pred rakom KATAGALOFOBIJA- strah pred posmehom KEIMOFOBIJA- strah pred mrazom KENOFOBIJA- strah pred praznino KERAUNOFOBIJA- strah pred bliski KINEZOFOBIJA- strah pred gibanjem KINOFOBIJA- strah pred psi KIONOFOBIJA- strah pred snegom KLAVSTROFOBIJA- strah pred zaprtimi prostori KLEPTOFOBIJA- strah pred krajo KNIDOFOBIJA- strah pred piki KOMETOFOBIJA- strah pred kometi KOPOFOBIJA- strah pred utrujenostjo KRISTALOFOBIJA- strah pred kristalom,ledom KROMETOFOBIJA- strah pred denarjem KROMOFOBIJA-strah pred barvami KRONOFOBIJA- strah pred barvami KSENOFOBIJA- strah pred tujci LAILOFOBIJA- strah pred jeclanjem LINONOFOBIJA- strah pred vrvmi LISOFOBIJA- strah pred blaznostjo LOGOFOBIJA- strah pred besedami MAINOFOBIJA- strah pred blaznostjo MASTIGOFOBIJA- strah pred bičanjem MEHANOFOBIJA- strah pred stroji METALOFOBIJA- strah pred kovinami METEOROFOBIJA- strah pred meteorji MIZOFOBIJA- strah pred onesnaževanjem MONOFOBIJA- strah pred eno stvarjo MUSOFOBIJA- strah pred mišmi MUZIKOFOBIJA- strah pred glasbo NEFELOFOBIJA- strah pred oblaki NEKROFOBIJA- strah pred trupli NELOFOBIJA- strah pred steklom NEOFOBIJA- strah pred novim NIKTOFOBIJA- strah pred nočjo NOSOFOBIJA- strah pred boleznijo ODONTOFOBIJA- strah pred zobmi OFIDIOFOBIJA- strah pred kačami OIKOFOBIJA- strah pred domom OKOFOBIJA- strah pred vozili OLFAKTOBIJA- strah pred očmi ONEIROFOBIJA- strah pred sanjami ORNITOFOBIJA- strah pred ptiči PANFOBIJA- strah pred vsem PANTOFOBIJA- strah pred vsem (again) PARTENOFOBIJA- strah pred deklicami PATOFOBIJA- strah pred boleznijo PATROIOFOBIJA- strah pred dednostjo PENIAFOBIJA- strah pred revščino PIROFOBIJA- strah pred ognjem PNIGEROFOBIJA- strah pred dušenjem POINTEFOBIJA- strah pred kaznijo POLIFOBIJA- strah pred mnogimi stvarmi POTOFOBIJA- strah pred pijačami PTERNOFOBIJA- strah pred perjem RIPOFOBIJA- strah pred nesnago SATANOFOBIJA- strah pred satanom SIDEROFOBIJA- strah pred zvezdami SIFILOFOBIJA- strah pred sifilisom SITOFOBIJA- strah pred hrano SPERMATOFOBIJA- strah pred klicami SPERMOFOBIJA- strah pred klicami(again) STAZIFOBIJA- strah pred stanjem STIGIOFOBIJA- strah pred peklom(again) TALASOFOBIJA- strah pred morjem TANATOFOBIJA- strah pred smrtjo TASOFOBIJA- strah pred sedenjem TEOFOBIJA- strah pred bogom TERMOFOBIJA- strah pred vročino TOKSIFOBIJA- strah pred strupi TONITROFOBIJA- strah pred grmenjem TREMOFOBIJA- strah pred tresenjem TRISKAIDEKAFOBIJA- strah pred trinajstico URANOFOBIJA- strah pred nebom ZELOFOBIJA- strah pred ljubosumnostjo ZOOFOBIJA- strah pred živalmi Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 13. maj 2004 Prijavi Deli 13. maj 2004 japajade, PRIDNA Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Ua...teme ne maram...ne maram dvigal, avionov še manj (1x in nikoli več)...panično se bojim psov...takrat sem pa vsa trda... pa nej bo še tko prjazen...Joj...od mojga majo doma tri pse...en bolj strašen od drugega...k sem prvič vidla te mrcine...sem tko tekla, da sem čez 1,5m ograjo padla na drugo stran...še zdej ne vem, kako mi je to ratal... No...zdej sem se na njih navadla tko, da jih ful rada peljem na sprehod v hosto...da sem varna pred medvedi... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 niti ne teme.če bi morala prijet crknjeno miš uffffx8Dx x8DxAira... h nam v hišo je prišla enkrat ena miška na jesen...mami rečem, da je v kopalnici...ona pa Japajade... ...se zaklene not...to je bla taka panika, k jo je zagledala, da se odklent ni znala in je cvilila not in butala po vratih...ven pa ni znala... smotka...Naslednjo noč jo je pa povaljala do smrti v postelji... :o|o: in sem bla jez kriva... Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 14. maj 2004 Prijavi Deli 14. maj 2004 Teme se na splošno ne bojim. Hecno mi je v filmih, ko pride situacija, da je ženska sama v stanovanju in pride vlomilec ali posiljevalec ali karkoli hudega misleče, in ženskica pusti prižgane luči... največkrat pa napadalec luči celo ugasne, kar dela sam sebi škodo. In naša žrtev luta po hiši z ročno svetilko , da ja vidi kje je. Če bi bil jaz v tej situaciji, bi sam ugasnil luči - sam itak njabolje poznam stanovanje in je to moja prednost. Če ga pa ne vidim koliko je močan in surov je pa itak vseen... me vs. him sledi anyway .Je pa še nekaj, kar me je pa strah in to pozitivno strah, dviga adrenalin in to. Gozd ponoči, ko vse gomazi naokli in že majhen ptiček ti v glavi ustvari medveda . Sem že nekajkrat prespal takole v gozdu in vedno se je nekaj pripetilo... nekoč sem celo bežal . Ampak nisem bil sam... to moram še probat... sem mnejna, da moraš za to imeti jajca. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 14. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 14. maj 2004 Naslednjo noč jo je pa povaljala do smrti v postelji... :o|o: in sem bla jez kriva... Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 17. maj 2004 Prijavi Deli 17. maj 2004 Kako se počutite, ko se znajdete v trdi, trdi temi, ko dejansko vidite NIČ pred svojim nosom? Ali obstaja fobija na temo? Kako se temu pojavu strokovno reče in kakšni so simptomi? Se vam je kdaj zazdelo, da v temi niste sami? Strah pred temo temelji na naših prednikih, ki so živeli še v divjini, polno nevarnosti. Še posebej ponoči. To ni nobena fobija, to je še ostanek boja za preživetje. Strah pred temo je arhetipsko pogojeno. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 17. maj 2004 Prijavi Deli 17. maj 2004 Naslednjo noč jo je pa povaljala do smrti v postelji... .. groooza... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 17. maj 2004 Prijavi Deli 17. maj 2004 Veliko vas pravi,da vas ni strah teme...pa se kdo upa v popolni temi hoditi v gozdu?Evo, jaz sem že hodila ponoči po gozdu, v popolni temi. Enkrat smo taborili na eni jasi sredi gozda (na Trsteniku), in ko se je stemnilo, sem iz radovednosti šla v gozd, da bi videla, kaj se dogaja v meni, ko me je strah. Takrat sem videla, da me je strah samo mojih predstav, ne pa resnice. Kajti, ko sem se osredotočila na to, da sem samo bitje, del narave, tako kot drevesa, živali..., sem dojela, da sem popolnoma varna. Gozd je ponoči ravno tak kot podnevi. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 17. maj 2004 Prijavi Deli 17. maj 2004 TRISKAIDEKAFOBIJA- strah pred trinajstico no tega nimam mam pa potemtakem TRISKAIDEKAFILIJO haha ampak da grem na Temo oziroma temo... hehe zadnje čase se bojim teme nikoli prej se je nisem sedaj pa mi je neprijetno biti v temi... a ma kdo podobno izkušnjo je kdo tle okrog kaj psihologa da bi vedu zakaj bi se to lahko zgodilo al pa še boljš a kdo ve kako se to ozdravi nevem moj life je več al manj isti.. kot prej hm začeu sem sicer jest ssol ampak to ne more biti vzrok.... a kdo kaj ve zakaj se tareč pojavi? me hudimano skrbi k včasih sem meu ful rad temo... zdej pa Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.