Skoči na vsebino

Golota, nudizem

SKA - Vi

Recommended Posts

Sicer pa mene bolj kot drugo zanima, a se vam ne zdi da je nudizem, neke vrste miselni menage a trois a la cinquieme puissance, neke sorte mix med voajerizmom in ekshibicionizmom?

ne, men se ne zdi. men je golota (katerihkoli letnikov) čist normalna. Ob pogoju, da se vsak briga zase!

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Deli na socialnih omrežjih

no jaz nisem ravno praktikant nudizma, ampak mi je pa bolj fino bit nag, če je možnost

to sem začel zapažati pri obiskih v savno, da bi golota morala bit bolj naravna kot nam jo družba dovoljuje, ker jo le ta povezuje s spolnostjo čist brez potrebe

ma bit nag je dost kul

edin kadar nag plavam v morju mam eno paranojo, da bi se kaka riba na mojga tiča ujela

da bi tam iz globin tisto bingljanje kaj privabilo

in zato vedno hitro plavam kadar se kopam nag

drugače pa bi mi nudizem, če bi se opredelil bolj kot ekshibicionizem predstavljal sproščenost

nekaj v tem smislu kot tantra omenja - naturalizem

Brez podpisa

x:Dx x:Dx

sončna očala že že, kaj pa na tamalo dat pa na tamauga? x:o)x

Slinček na tamalo, štumf na tamauga. Važn je, da je bel, ker blj odbija toploto in iz naravnih materialov, iz volne recimo, k dobr upija švic.

/čeprav jst zares mislm, da na-v tamalo še najblj tamau paše, podaljška pa tko senco delata, paaa, mislm, ko jebe švic pol...sam, a je taka zaščita pred soncem primerna na FKK, pa nisem glih ziher/.

:vio: :eek:

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Mah, nudistka od rojstva. Bili že noniči (eni) :eek:

Ko smo bili še otroci, smo poleti ob nedeljah z družino hodili v Kanegro.

Drugače pa na dopustih prevandrali vso jadransko obalo s prave strani, do Ulcinja, se namartinčkali po otokih... sedaj včasih grem pod Beli križ v Strunjanu, tudi nagci.

In celo v Trstu imamo praktično 'uradno' nudo plažo :eek: , imenuje se pa Filtri. Zelo lep in diskreten kraj,urejen , čeprav spada pod divjo plažo. V v glavnem so obiskovalci zakonski pari abrahamovci. Celo nek izvir sladke vode so našli in strugo speljali v morje; če si 'ta pravi' in te ekipa sprejme, se preden greš domov lepo splakneš v bajerju s sladko vodo :eek: :palec:

Nikoli nisem še imela kakšne slabe izkušnje na teh plejsih. Zato pa se 'ta oblečenih' plaž izogibam kot hudič križa. Od sitni frockotov, kvarnežev, zijal, budal , mah, drugi svet.

Kdaj bo kaj sonca? xrolleyesx Že cel dan dežuje :xx!:

k se mi zdi, da imajo vsi večje pritikline kot jo imam sam,

Ma va'!!! xrolleyesx Alora hodiš na te paže tuje tiće merit, porkačon! x:Dx

Zalegni lepo pod borovc, sz dobro knjigo, kaj te brigajo drugi. Da o tem, da špijoniraš guspe al su vre abrahamovke al kaj- vergonjaj se!!! :vragec:

x:o)x

x:)x

gledam bolj v kiro direcijon je šla alta moda pri urejavanju passerotic

Ma muće drak! :fiju:

bom kr drito rekel, eno malo dišturbira, me dela nervoznega, in allora pogledam, du je ta saz moštrotom pod popkom

xsmx

ti organi, bi se reklo, za delat seks, niso , čist z estetskega vidika, nič kej , bem da ne rećem, imajo neko tako šembjanco ku da jih ni delu Mikelanđelo, ampak orto pijani Pikasso

Sen ti rekla, da si guardon, allora -vi tićiča u Davida v Fi, kaj je Maestro D po sebi mizure uzeu ? :inocent: ), invece se je Pikasso, ki ni bil ki ša ke šuliran člouk, masa dobro zastopu na une stvari :inocent:

x:Dx

Nas bojo zalovili u remengo, ki šrajamo vse drugo, malgrado nagih tićov ne fali! x;)x

Gorko ne gorko, ta gorkih je puna cjela Italja ,mikenih ino sz 38 numero u škarp :O: :xx!:

Kaj si ćeš sz tašnim pomagat? xrolleyesx

Nankar za kuadro :o|o:

• 2 weeks later...

Rad mam nage!!!!!!!! V prostem času filam žemljice z majonezo. Drgač je pa Nikol Graves huda žemlca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ČE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SLUČAJN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!IZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ŽIROV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pol zih nimaš od svislarja TV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LP, PM - to je moje ime!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!_

• 1 year later...

jaz pa sem reden nudist in enkrat ko sem bil na plaži je prišla skupina najstnikov, kateri so imeli erekcijo non-stop po čem lahko sklepam, da noso prišli uživat v plaži

ampak v golih telesih drugih. bilo je okoli 10 fantov in 2 dekleti.

delali so nemogoče:-tri fantje so si priredili tekmovanje, kateri penis je najbolj vroč, kateri najdaljš, najdebelejši, pri katerem je največja glavica, itd.

-2 fanta in drugo dekle so "skrito" sexali

-mislim da so ostali snemali dve lezbiki (vsaj tako misli, ker sta si vedno božali ritni dekolte in prste rinili vsaka v drugo odprtino)

-kasneje pa so se vsi lepo pobrili in priredili verigo oralnega sexa

jaz pa sem reden nudist in enkrat ko sem bil na plaži je prišla skupina najstnikov, kateri so imeli erekcijo non-stop po čem lahko sklepam, da noso prišli uživat v plaži

delali so nemogoče:-tri fantje so si priredili tekmovanje, kateri penis je najbolj vroč, kateri najdaljš, najdebelejši, pri katerem je največja glavica, itd.

-mislim da so ostali snemali dve lezbiki (vsaj tako misli, ker sta si vedno božali ritni dekolte in prste rinili vsaka v drugo odprtino)

Če greš sam,se pripravi na vse mogoče očitke.

Lp!

veš to j tko..če se psa bojiš te bo ugriznu, če se ga pa ne bo šel mimo tebe.....

jest teh problemov nimam, niti nimam slabih izkušenj...res pa je, da ne buljim ostalih in da sem tud vzdigne ne, ker nimam opokvarjenih misli...če se pa glih kaj mladega in za moje oči poželjnega mim prkrade, se pa za vsak slučaj na trebuh vležem, sam to se redko zgodi, več je takih, k se mi pol k jih vidim, še kasnej ne dvigne, če se slučajno spomnim nanje...

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

za moj zgornje objavljen komentar: sej jaz nisem tak tip da bi vedno opazoval, sem bolj sproščen tip ampak me je to kar zanimalo

________________________________________________________________________________

moram vam pa povedat, da mislim, da se družba vse bolj prilagaja nudizmu:

bil sem z svojo punco v toplicah, seveda sem bil med kopanjem oblečen in to- a ko sem se tuširal sva se z punco izslekla in se gola tuširala.

nobenemu ni smetalo (pa čeprav so bas vsi videli). še ko mi je šampon zpolzel na drugo stran tuširnice in sem šel ponj, ni nobeden nič rekel

mislim, da če se mi ne počutimo narobe z svojo goloto, se tudi drugi ne.

jaz vedno spim gol x;)x -moj prijatelj je tudi nudist skupaj s svojo družino in vsi spijo goli (so pač tako navajeni) in njegov sin, ki hodi v 8. r O.Š. je šel

na pet dnevno ekskurzijo in so seveda prespali. s sabo je imel pižamo in se jo je oblekel a se jo je ponerodi ponoči izzslekel in šel v gol na WC

ravno takrat, ko so bila na vrsti za umivanje dekleta. no in on vstopi v kopalnico in vse se začnejo smejati prvih 5-10sekund ni nič dojel(v takem primeru je to kar veliko)

ko pa je pogledal, je hitro stekel nazaj v sobo, ki je čez cel hodnik.

mene pa zanima, kaj si vi mislite o vsem tem skupaj.

in kaj mislite zakaj: -gre zdaj še rajši na nudl plažo

-je pri dekletih dobl dodatno popularnost (saj punce niso videla enega takega prvič)

sem to zvedel pred dveh urah, ko sem imel obiske in sem moral povedat

• 9 months later...

Pozdrav svima u ovoj temi od jednog Hrvata!

Tražim već dugo po hrvatskim forumima neku temu o nudizmu,ali sve se svodi na to da se ubacuju neki maloumnici sa svojim komentarima tipa: nudisti su nastrani,to nije normalno itd... Kako tim debilima (a to je 90% hrvata) nije jasno da se samo nag možeš u moru osjećati kao doma.

Svaka vama čast ljudi.Vi ste toliko otvoreniji od nas Hrvata.Kod nas je nudizam toliko potisnut u društvu,a jedino to još održava naš turizam na životu.Zapadna istra i ono malo ponude u Dalmaciji.Da se mene pita,ja bih cijelu našu obalu pretvorio u jedan veliki fkk resort. Proveo sam sa suprugom dosta vremena u Valalti i Uliki,a po zimi dođemo k Vama u goste u Vaš divni Podčetrtek i u Laško. Probali smo jednom ići u Tuhelj,ali smo se razočarali sa ophođenjem osoblja.Kao da smo im došli smetat a ne donest novce. Slovenija je po tom pitanju ZAKON. Samo šteta je što je fkk dio ograničen samo na saune. Krajem veljače smo bili u Olimiji i petkom u večernjem terminu je cijeli bazenski kompleks u Orhideliji bio rezerviran za one koji su kupaće kostime zaboravili doma x:)x Super! Samo kad bi tako bilo svaki dan. Spremamo se otići u Terme Snovik jer smo načuli da tamo ima nudistička plaža,a nikako naći na netu kakva je to plaža?? Neki rezervat za nenormalne kao u starom sklopu sauna u olimiji ograđen kao u logoru ili je to neki veći prostor sa kakvim većim bazenom?? I na kraju, želim svima da se ovo ljeto dobro provedete kod nas,kao što se ja dobro provedem kod Vas.

jeee... dobila priložnost za job... bom na max kot zmorem.

zdaj pa preživet tečaj Ita (plača Zavod) :C: (od Slovenije) :vio:

Lp x^x

kar se tiče naturizma... :C: x^x išla ja par tjedana od sada pa nazad čez cesto v gozd s kužki v en vinograd, z brisačo in "jezna" rahlo... ker sem sivo-bela od vsega stresa...

ok, se vležem, ... pa ne gre... pritisk, stres, ... nikoli ne veš... nisi sam, nisi svoboden...

se prikregala nazaj domov čez pol urce, varno.

zaprto. nazaj, domov.

bela.

He he.Nudizem....Se spomnim,ko sem bil par let nazaj na Pagu in sta bla še sestra in fant od nje z mano.Sta hotla bit nude,no problem.Sej ko smo kartal enko,si je pač dau model kr škatlo od enke zravn onega,da ni preveč motilo koncentracije sestre:).Me niti ni motilo....Zgleda da je bolj druge,ker jst nisem bil slečen....pa ni bil nudistični kamp....Doma mamo na vrtu tuš in se polet zmeri nag tuširam....tud,čeme kdo gleda,briga me....Sam v gruči bi pomoje blo mal drugač.Še posebej,ker bi mene takoj kej zrajcal....:)

Je pa lepo bit gol.....vsaka sapica ti prijetno poboža kožo....Sam nas hitr zebe,k smo koščeni:)

Darling,stand by me

• 2 weeks later...
Danes lahko vidis goloto povsod. V filmih, reklamah, casopisih, revijah, ... Ko vidimo golo telo, se nam to ne zdi nic cudnega, saj smo se navadili, da je to nekaj normalnega.., a kljub temu mislim, da v resnici nismo tako zelo sprosceni kot se zdi na prvi pogled... :o|o:

Zanima pa me kako se VI pocutite goli? Hodite na nudisticne plaze? Se vam zdijo take plaze ok?

Ko ste bili na nudisticni plazi - ste se takoj slekli, ste se slekli le napol, se sploh niste? Zakaj?

Kaj mislite o ljudeh, ki goli hodijo po stanovanju - poznam dva, ki sta popolnoma sproscena brez oblek in ( ko nimata obiskov seveda x;)x ) doma vse pocneta gola...

x?x

Nisam čitala cijelu temu. Ali imam par misli u vezi toga.

Mislim da se po ovom pitanju neke stvari ne bi trebale svoditi na istu razinu. Ovdje govorimo o nečijoj initimi, a u spomenutim medijima (osobito reklamama i u nekim određenim časopisima i revijama) čini mi se da se to previše banalizira.

Nudističke plaže? Neka svatko radi što želi, ali ja baš i ne bih.

• 1 year later...

sem ta del debate sem scitirala (sicer iz teme Nahbrtnik iz omare)

Men ni tolk nerodno (VEČ) sam v nudl kamp pa tud ne bi šla http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Preveč gužve za moj okus. So mi registrirane in ne preveč obiskane plaže čist zadost. Do tja in od tam pa oblečena http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

xDDx :palec:

(meni je pa še x:Ix x:o)x)

Čak tole moram malo bolj razložit...

Včasih se za vraga ne bi čist slekla, zdaj je pa napredek ta, da se lahko na daljši plaži (zalivček) kjer sedijo 3-4 pari na razdalji 50-100 metrov http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif

Poačsi gre http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Sam je pa fajn met rito mal rjavo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_cool.gif

ja sej jaz se tud slečem, mi ni to problem, al pa da bi morala na plaži se v plahte zavijat da bi se lohk preoblekla al pa kej. Big dil če kdo vidi eno dojko ki pokuka mal, če že mora tolk bult. xDDx

ampak nisem sproščena naga šetkat ko je folk okol (pa da me kdo v nago tazadnjo gleda al pa clo med noge al pa kej :o|o:).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...