sin 15. marec 2012 Prijavi Deli 15. marec 2012 Tule je še en video na isto temo v sangleščini, pričevanja ljudi in osebja iz klinike Incarnation kjer so delali poizkuse na otrocih na silo.Foster Children Used by CPS + Catholic Services in Drug Experiments Pt1/2 - Guinea Pig Kids, NY Vatican crimes. 23,000 children in New York endure human experimentations at the hands of priests and nuns. This case largely resembles the innocent children in Ireland and Canada submitted into catholic-run institutions where they endured human experimentations at the hands of priests and nuns. http://www.vaticancrimes.us/2010/10/innocent-children-canada-submitted-into.html -KINDER ALS VERSUCHSKANINCHEN (1/3) Medizin-Skandal in N.Y.[/color][/indent] 2 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 16. marec 2012 Prijavi Deli 16. marec 2012 Še prevod filma: Necepljeni otroci so bolj zdravihttps://www.facebook.com/groups/svood/doc/320312378029417/Ja, in svizci zavijajo veganske čokolade. 1 2 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lukasetina 16. marec 2012 Prijavi Deli 16. marec 2012 Še prevod filma: Necepljeni otroci so bolj zdravihttps://www.facebook...20312378029417/ No, tukaj je dejanska študija izvedena na Robert Koch inštitutu: Vaccination Status and Health in Children and Adolescents Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 17. marec 2012 Prijavi Deli 17. marec 2012 Ali je dejanska ali ne, ne vemo zagotovo. Prav tako ne vemo zagotovo ali je zgornji prevod iz povezave, ki sem ga podal točen in oseba, ki je v intervjuju in je delala na omenjenem inštitutu govori resnico. Tako tudi ne vemo zagotovo kdo ima prav. Lahko verjamemo tako enemu kot drugemu. Dejstva pa ostajajo: Nekateri med vami bi vašega otroka cepili, nekateri pa ga ne bi. In dejstva ki govorijo o izrabi otrok, kot tudi odraslih ljudi za profitne namene stroke, na žalost prav tako. In dejstvo je, da se na tem kot mnogih drugih področjih dogajajo hudi diskurzi smisla in namena znanosti. No, tukaj je dejanska študija izvedena na Robert Koch inštitutu: Vaccination Status and Health in Children and Adolescents 1 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. marec 2012 Prijavi Deli 17. marec 2012 Sem prebrala samo zaključek .. so ugotovili, da atopične bolezni in ostalo niso odvisne od cepljenja .. mi je pa zanimiv tale podatke:Unvaccinated children aged 1–5 years had a median number of 3.3 (2.1–4.6) infectious diseases in the past year, compared to 4.2 (4.1–4.4) in vaccinated children. Among 11- to 17-year-olds, the corresponding figures were 1.9 (1.0–2.8) (unvaccinated) versus 2.2 (2.1–2.3) (vaccinated). a ni to mal majhna razlika, če je cepljenje učinkovito kar se mene tiče in osebnih izkušenj, ki jih nekateri tlele sicer ne priznavajo tamala je bila po prvih dveh cepljenjih kak teden veliko bolj jokajoča, kot ponavadi, tudi drugačen način joka je imela .. bolj cviljenje .. prebava se ji je vsakič sesula in je prdela na polno, se mučila in napenjala in je bilo potrebno ponovit kuro z probiotiki. Vročine ni imela povišane. Na mestu pika pa prvič ni bilo nič, pri drugem cepljenju pa se ji je naredila bulica, ki je še vedno tam (po 3 mesecih)Je pa bila obakrat popolnoma zdrava, tudi midva zraven in zelo sem jo pazila dva dni po cepljenju in veliko je počivala .. tretje cepljenje pred 10 dnevi .. je imela malo zabasannos že par dni prej, ampak je dan pred cepljenjem zgledalo ok. Midva sva oba ravno prebolela neko gripo al kaj .. sem naredila neumnost in jo čez dan sicer dala počivat, popoldne sva šli pa v gledališče. Ene 30 otrok na kupu. Naslednji dan je začela konkretno smrkat, nos ima od takrat skoz zabasan, v četrtek je pa dobila vročino .. sva šli na pregled, pediater meni, da ta viroza (vročina) ni povezana z zabasanim noskom in cepljenjem, ampak da je to ujela zdaj, v sredo verjetno, ker gre to kar hitro naprej. Vse to verjamem. Ampak iz opazovanja otroka zadnjih 7,5 mesecev bi skoraj trdila, da je pa cepljenje ne neposredni, ampak vsaj posredni vzrok za tole bolezen. Sklepam pač po tem, da sva midva v času, odkar je z nama, prebolela že 3 infekcije (z vročino, po 3 dni v postelji, smrkala, kašljala, trosila viruse okol ..), tamala je bila pa ok. V vsem tem času je vsaj 3x na teden v skupini ene 10-20ih ljudi, ki so tudi smrkali vmes in bi brez problema kaj pobrala (kot sem jaz). Ves čas je dojena, tako da tle ni spremembe (razen to, da zdaj dobiva en obrok normalne hrane zraven, kar ja, tud zna imet veze) ... ne vem, jaz predvidevam, da ji je cepljenje pobralo toliko energije in je imunski sistem popustil, da je lahko pobrala viruse in tud zbolela ... ampak ne morem pa vedet kaj bi bilo, če ne bi bila cepljena prejšnji teden ... pa konec koncev, če je ena viroza edina posledica cepljenja, se še preživi .. vprašanje je bolj koliko tole oslabi imunski sistem bolj dolgoročno ... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lukasetina 17. marec 2012 Prijavi Deli 17. marec 2012 Ali je dejanska ali ne, ne vemo zagotovo. Prav tako ne vemo zagotovo ali je zgornji prevod iz povezave, ki sem ga podal točen in oseba, ki je v intervjuju in je delala na omenjenem inštitutu govori resnico. Tako tudi ne vemo zagotovo kdo ima prav. Lahko verjamemo tako enemu kot drugemu. Zanimivo kako pograbiš vsak podatek, ki govori proti cepljenju, ko pa vidiš kaj, kar govori cepljenju v prid, pa začneš relativizirat. 2 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lukasetina 17. marec 2012 Prijavi Deli 17. marec 2012 Sem prebrala samo zaključek .. so ugotovili, da atopične bolezni in ostalo niso odvisne od cepljenja .. mi je pa zanimiv tale podatke:Unvaccinated children aged 1–5 years had a median number of 3.3 (2.1–4.6) infectious diseases in the past year, compared to 4.2 (4.1–4.4) in vaccinated children. Among 11- to 17-year-olds, the corresponding figures were 1.9 (1.0–2.8) (unvaccinated) versus 2.2 (2.1–2.3) (vaccinated). a ni to mal majhna razlika, če je cepljenje učinkovito Me veseli, da si šla brat članek, se mi zdi, da se večini ljudi ne da. Pri interpretaciji je treba upoštevat tudi intervale zaupanja (tisti razpon, ki je označen na grafih). Ker so imeli cepljenih otrok tisoče, necepljenih pa samo 94, je interval zaupanja pri necepljenih večji, kar pomeni, da težje vemo, kakšni bi bili podatki pri recimo tisočih necepljenih otrokih. Za ljubitelje grafov, pri boleznih, proti katerim se cepi, so razlike očitne:http://scienceblogs.com/insolence/upload/2011/03/for_the_anti-vaccinationists_out_there_t/Figure1.jpg 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 17. marec 2012 Prijavi Deli 17. marec 2012 ko človek prebira vsa doživljanja staršev ki neposredno jasno in razločno vidijo odzive lastnih otrok, ki jih poznajo bolj kot kdorkoli drug po tem ko so jim cepili otroka, postaja jasno, da je nekaj hudo narobe! namreč takih primerov je očitno ogromno. o tem berem precej na svood forumu na fb, kjer starši direktno opisujejo lastne izkušnje in izkušnje otrok ter druge izkušnje z zdravniki, pediatri, stroko, zakoni, odločbami, itn. Skratka HUDO! kar se mene tiče in osebnih izkušenj, smiselno bi bilo podati še kake druge grafe in ugotovitve iz članka Za ljubitelje grafov, očitno si spregledal - relativiziral sem tudi svojo lastno objavo.sicer pa zakaj pa ne, itaq sem povedal samo to kar je in drži za vse objave! da dejansko ne vemo, ker nismo bili zraven in osebno preverili zadeve. Lahko pa verjamemo tistemu kar smo videli na lastne oči. Ali pri drugih ali pri lastnih otrocih. Zanimivo kako pograbiš vsak podatek, ki govori proti cepljenju, ko pa vidiš kaj, kar govori cepljenju v prid, pa začneš relativizirat. 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. marec 2012 Prijavi Deli 17. marec 2012 Mah Free, saj če bi prebral ... bi videl, da pravim, da ne vem .. ne morem bit zihr, da je povezava .. zdajle so dejansko vsi mulčki tle okol virozni, vsi trije sosedje majo isto, pa se nismo kaj dost družili ... pa itak je pomlad čas za prehlade .. a veš, po drugi strani, bi zdajle lahko prebolevala oslovski kašelj? pa bi bilo isto hudo oziroma verjetno še precej huje ... ma tle ima Alan prav na en način .. problem je, ker ni 'znanstveno' .. a veš, tko kot ti vidiš v mojem zgornjem tekstu potrdilo, da je cepljenje bed, bi nekdo drug v istem tekstu videl potrdilo, da je cepljenje kul. Jaz pa konec koncev nisem mislila rečt ne eno, ne drugo, ampak sem (še vedno) nekje vmes ... vedno iz sebe gledamo na stvari .. malokdo je sposoben stopit out of the box in se vprašat, a je avtor res mislil tisto, kar sem jaz razumel al obstaja še kaka druga razlaga besedila ... pol se pa kregamo 2 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strucy 17. marec 2012 Prijavi Deli 17. marec 2012 Kar se tiče cepljenja proti otroškim boleznim sm za,otrok rabi zaščito saj se v vrtcu in šoli giblje med veliko maso ljudi. Moja dva nista imela problemov po nobenem cepljenju,držala sm se zdravnikovih navodil,vedno je blo kot je rekel,kakšen dan bo noga bolela al pa kakšen dan bo malo povišana temperatura,pač ene normalne reakcije,tko,da nimam slabih izkušenj.Kar se pa tičeostalih cepljenj pa ne vem,če sm za. Za gripo mi je brezveze,cepijo te samo za en tip gripe, obstaja jih pa več. Za tiste,ki so veliko v naravi,je cepljenje proti klopnemu meningitisu verjetno v redu,kaj pa če fašeš borelijo za katero pa cepljenja ni. To se je zgodilo meni. Nism bla cepljena proti meningitisu pa tud,če bi bla mi ne bi nč nucal,ker mi je hudiček mali šenkal borelijo. Na srečo sem izpuščaj hitro opazila,dobila antibiotik in v enem tednu je zadeva izginila.Poznam pa nekaj ljudi,ki so imeli zelo hudo reakcijo po cepljenju za gripo,vsi so rekli-nikoli več.Vsak naj sam presodi,ljudje smo si različni in organizem se različno odziva od človeka do človeka Citiraj strong desire needs strong will Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 17. marec 2012 Prijavi Deli 17. marec 2012 Vsak naj sam presodi,ljudje smo si različni in organizem se različno odziva od človeka do človekaTole na prvi pogled zgleda pameten nasvet, vendar bi niti tega jemal tako gotovo. Sploh ta "vsak naj sam presodi" je problematičen. Mislim, itak da vsi na koncu koncev sami presodimo, hočem reči zgolj to, naj pri presoji ne upoštevamo samo lastnega omejenega znanja, predsodke in prepričanja, temveč da pogledamo predvsem dejstva, še posebej, če so v nasprotju z našimi prepričanji. 1 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Ja, očitno da ne veš. Žal.Moje mnenje je, da je žalostno da ne veš. Žal tudi večina ljudi ne ve. In ve se tudi zakaj ne.Nekateri (poudarjam nekateri, namreč tako sem prebral ko je bilo govora o drugi mami) bi za to kar si napisala menili, da si neodgovorna mati, ker ne veš in se nisi izobrazila, da bi vedela. Ti sama veš ali je temu tako. Mislim pa, da ni naključje da v tej temi pišeš.Za tistega ki hoče, je člankov in povezav na temo cepljenja v sami temi veliko in vsak se lahko izobrazi če želi. Tako po eni kot drugi strani. Če ne tukaj, pa pri strokovnih osebah. Na temo cepljenja so na voljo tako mnenja, kot strokovni članki. Mnogi starši pa ne da samo vedo, temveč konkretno vidijo in imajo zaradi cepljenja posledice s katerimi morajo živeti. Tudi sam sem jih videl. Ampak kaj bi spet cele strani o tem, je bilo že tako veliko povedanega v tej temi. Jaz pa nisem prišel sem, da bi kogarkoli prepričeval v to ali naj svojega otroka cepi ali ne. In če se ponovim: Zanima me predvsem to, da se tiranski zakon o obveznem cepljenju ukine in se uvede svobodo odločanja o cepljenju! To pa se lahko zgodi ko se bo narod osvestil. Na nek način ima prav, na nek pa očitno ne ... Če bi se vsi tako bali kot ti, bi danes tvojega otroka do 6 meseca starosti cepili z vsaj 36 različnimi cepivi, kot to počno v ZDA oziroma je to odobrila FDA. Češ ker pač lahko zboli, pa dajmo vse ljudi 10x letno cepiti proti vsem možnim boleznim, pa še 6 osvežitev zraven. No, ti kar če meniš da je tako prav. Mene ne bodo! Tvoj tipični kaj pa ČE BI bi zbolel... pa je prav tipičen način ustrahovanja ki ga izvaja zdravstvo nad neukimi starši. Žal. Čudno torej, da cepljenje NE garantira, da oseba ne zboli za določeno boleznijo. Celo več, lahko zaradi cepljenja celo zboli za isto boleznijo čeprav sicer ne bi. Kako zelo čudno kajne... Ja in kaj zdej če se držimo svojega prepričanja? Kako lahko človek sploh še drugače gleda na stvari kot iz sebe? Razen da je pod vplivom nekoga drugega, pa še takrat je del njega samega bil tisti ki je to sprejel. Eventuelno zgolj pod hipnozo, če se mu sugerira kako naj gleda na stvari.Kar hočeš povedat je verjetno to, da preveč reagiramo s čustvi in premalo zbrano prebiramo kaj kdo piše v hitenju zagovarjanja lastnih prepričanj. Kakor kdo in kakor kdaj. Nekateri so pač dovolj prisebni in ne reagirajo pogosto s čustvi na pisanje drugih, ki imajo različna mnenja od njihovega. Nekomu je nekaj pomembno in je zanj smiselno da to zagovarja. Ko se v to vmešajo čustva in različni pogledi, pa so lahko problemi, če se energije ne zna kultivirat. Sicer pa kaj naj ti rečem drugega kot to: tvoj otrok, tvoja odgovornost, tvoj laif, tvoja izbira! Upam, da se odločiš pametno.pa lp Mah Free, saj če bi prebral ... bi videl, da pravim, da ne vem .. ne morem bit zihr, da je povezava .. zdajle so dejansko vsi mulčki tle okol virozni, vsi trije sosedje majo isto, pa se nismo kaj dost družili ... pa itak je pomlad čas za prehlade .. a veš, po drugi strani, bi zdajle lahko prebolevala oslovski kašelj? pa bi bilo isto hudo oziroma verjetno še precej huje ... ma tle ima Alan prav na en način .. problem je, ker ni 'znanstveno' .. a veš, tko kot ti vidiš v mojem zgornjem tekstu potrdilo, da je cepljenje bed, bi nekdo drug v istem tekstu videl potrdilo, da je cepljenje kul. Jaz pa konec koncev nisem mislila rečt ne eno, ne drugo, ampak sem (še vedno) nekje vmes ... vedno iz sebe gledamo na stvari .. malokdo je sposoben stopit out of the box in se vprašat, a je avtor res mislil tisto, kar sem jaz razumel al obstaja še kaka druga razlaga besedila ... pol se pa kregamo 4 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 "Vsak naj presodi sam" je lahko ravno tako problematično, kot zaupat nekomu, ki ne ve kaj sploh počne oziroma dela kar mu je rečeno da naredi.Da.Ja ni ne. Dejstva so lahko dvorezen meč, saj se spreminjajo z zavestjo človeka. Tisto kar je menila stroka nekoč, lahko danes meni povsem drugače. Kar potrjuje to, da "dejstvom", še posebej če jih navajajo neke interesne profitno usmerjene skupine, pač ni vedno zaupati.Ljudje se zaradi izkušenj k sreči včasih pač rajši odločamo po lastni zdravi pameti in logiki, ki jo pogojuje zavedanje. To pa ne pomeni, da mnenje stroke ni pogosto tudi dobrodošlo. Odvisno zakaj gre. Tole na prvi pogled zgleda pameten nasvet, vendar bi niti tega jemal tako gotovo. Sploh ta "vsak naj sam presodi" je problematičen. Mislim, itak da vsi na koncu koncev sami presodimo, hočem reči zgolj to, naj pri presoji ne upoštevamo samo lastnega omejenega znanja, predsodke in prepričanja, temveč da pogledamo predvsem dejstva, še posebej, če so v nasprotju z našimi prepričanji. 3 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Free, jp, definitivno se strinjava glede enega: naj se zakon o obveznem cepljenju ukine in se uvede svobodo odločanja o cepljenju! Kar se pa ostalega tiče, bi pa tkole rekla .. folk si je z razlogom zmislil boga in religijo .. ker se potem opreš na neko verovanje in si 100%, da je tisto edino pravilno in zveličavno in ti ni treba mislit in sprejemat odgovornosti za svoje odločitve ...po eni strani čist zavidam takim Alanom in Freejem, ki verujejo v eno in edino resnico ... in ja, before T. sem bila tudi jaz zelo prepričana v določene stvari glede vzgoje in otrk in kaj jaz bom in kaj ne .. ampak eno je teorija. drugo je pa potem praksa, ko tisto, kar se odločiš ni več samo odločanje zato, ker MENE PA NE BODO, ampak je odločanje namesto nekega malega bitja, ki se samo ne more. in ja, prebrala sem miljon stvari in izobrazila sem se z obeh strani in moja odločitev je bila zelo zavestna. Ampak žal, vere v pravilnost odločitve ni, je ne bi bilo ne tako, ne drugače, kar mi otežuje vse skupaj in ja, zato sodelujem v tejle debati. Bi sodelovala tudi, če ne bi cepila in bi verjetno pisala precej enako, kot pišem zdajle. Zato tudi priznam, da ne vem in ne morem vedet. Sicer pa kaj naj ti rečem drugega kot to: tvoj otrok, tvoja odgovornost, tvoj laif, tvoja izbira! Upam, da se odločiš pametno. Pa čisto tako, mimogrede, mi je zjutraj prišlo na misel .. kaj ti meniš, a lahko obstajajo starši, ki so bili trdni zagovorniki necepljenja in so sodelovali na enem od teh forumov .. pa je potem njihov otrok zbolel za eno od teh bolezni in so postali eni tistih redkih, o katerih mi je frend iz infekcijske govoril, da so bogi mali otročki, ko tole fašejo .. in a misliš, da če se jim je to zgodilo .. da so šli potem na isti forum pisat kako so bili v zmoti in kako cepljenje ni brezveze? oziroma, morda so še vedno prepričani, da so naredili kul, da niso cepili, čeprav ima morda otrok posledice bolezni? jaz nekako dvomim, da je dosti folka, ki bi potem, ko bi 100% zagovarjali eno stran šli na izi obrnit ploščo in istim ljudem, ki so se prej strinjali z njimi, razlagali da se motijo .. verjetno bi utihnili in izginili iz foruma in se nehali ukvarjat z njimi .. in bi mi ostali brez ene pomembne informacije ... (recimo, a ne, seveda velja tudi obratno, ampak ta druga stran cepljenih s poslednicami je na srečo zdaj postala dovolj glasna, da se jih sliši in si lahko ustvariš mnenje .. ) 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lukasetina 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Moja dva nista imela problemov po nobenem cepljenju Potem nas tvoja zgodba ne zanima, oglasi se ko zbolita. (sarkazem) 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lukasetina 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 smiselno bi bilo podati še kake druge grafe in ugotovitve iz članka Zato pa sem dal link, da si ga lahko vsak v celoti prebere. "ConclusionThe prevalence of allergic diseases and non-specific infections in children and adolescents was not found to depend on vaccination status." 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strucy 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 "vsak naj sam presodi" v prevodu pomeni,da ne glede na to,kolk boš ti o eni stvari preštudiral,se izobrazil,končna odločitev je vedno in samo TVOJA.Rdečke imajo v času nosečnosti lahko zelo hude posledice,ko bo moja hči nosila v sebi novo življenje,ji bo ta skrb prihranjena,ker je bilacepljena. A sm zato neodgovorna mama?Poznam dekle,ki je po cepljenju za otroško paralizo utrpela hude posledice in je odvisna od tuje pomoči. Njena mama je bila najbrž tudi neodgovorna. Sej ne moreš vedet,kaj se bo zgodilo,če ga cepiš ali če ga ne.Če bi bil človek vedež,ne bi bil revež,ane.Zdej sm se spomnila še očetovega sodelavca,ki je zbolel za malarijo,tud ni bil cepljen,grozn revež je bil,pa vse življenje je imel posledice.Za - proti ...ne vem,nekje sm za,nekje proti,to je kot ruska ruleta,lahko se zmažeš al pa najebeš. 2 Citiraj strong desire needs strong will Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 (popravljeno) "vsak naj sam presodi" v prevodu pomeni,da ne glede na to,kolk boš ti o eni stvari preštudiral,se izobrazil,končna odločitev je vedno in samo TVOJA.Rdečke imajo v času nosečnosti lahko zelo hude posledice,ko bo moja hči nosila v sebi novo življenje,ji bo ta skrb prihranjena,ker je bilacepljena. A sm zato neodgovorna mama?Poznam dekle,ki je po cepljenju za otroško paralizo utrpela hude posledice in je odvisna od tuje pomoči. Njena mama je bila najbrž tudi neodgovorna. Sej ne moreš vedet,kaj se bo zgodilo,če ga cepiš ali če ga ne.Če bi bil človek vedež,ne bi bil revež,ane.Zdej sm se spomnila še očetovega sodelavca,ki je zbolel za malarijo,tud ni bil cepljen,grozn revež je bil,pa vse življenje je imel posledice.Za - proti ...ne vem,nekje sm za,nekje proti,to je kot ruska ruleta,lahko se zmažeš al pa najebeš.Ne, ni ravno ruska roleta. Pri cepljenju je stvar jasna: glede na podatke in študije (pa tudi izkušnje), je veliko veliko večja verjetnost, da bo vse v redu, cepivo bo prijelo, in nas zavarovalo pred to boleznijo. Ja, žal se zgodi, da nekdo ne prenese cepljenja (tisti, ki ima slabši imunski sistem in druge težave) in ima resne posledice zaradi cepljenja, ampak za to ni krivo cepljenje, temveč njegove začetne okoliščine. Zaradi takih, za katere se ve, da se ne smejo cepiti, je še bolj pomembno (na srečo pri nas še vedno obvezno), da se cepimo tisti, ki se lahko, in tako s čredno imunostjo zavarujemo vse ljudi. po eni strani čist zavidam takim Alanom in Freejem, ki verujejo v eno in edino resnico ... Aliana, smisel ni v tem, da si v nekaj prepričan(a), temveč da pogledaš dejstva (ki se ne spreminjajo, kot si rad izmišlja free/sin [spreminja se samo razlaga, pojasnilo itd.]) in dokaze, in predvsem da razumeš proces in metodo, kako se je prišlo do teh rezultatov. To je tisto, kar šteje. Zdaj če tega razumavanja (ali zavesti, kot je bolj popularno na LNF) ni, potem seveda ne moremo zaupati vsem dokazom in študijam, ki kažejo pravo sliko, temveč bolj intuitivno zaupamo osebnim zgodbam, ki so, jasno, tragične, zato je njihova privlačnost (in, kot se nam zdi, verjetnost) toliko večja. A vprašanje je, koliko so resnične (če sploh so) in kako si žrtve razlagajo ali umišljajo, kaj se jim je zgodilo. Popravljeno 18. marec 2012 -> Alan_New 1 6 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Ola Ne vem sicer zakaj religijo omenjaš, ampak tudi prav. Če že, samo na kratko: religija in pojmovanje boga je mnogo mnogo več kot pa opisuješ ti. Tolk o tem, da ne debatiramo v tej temi stvari ki niso temu namenjene. To je pač tvoj pogled na naju z Alanom. Če zagovarjam nekaj, še ne pomeni da nisem odprt za to kar pravi Alan ali kdo drug. Ne vem zanj, ampak meni to da mi nekdo nasprotuje vzpodbudi k aktivnosti. Pomeni da je pred mano določen izziv. Kako se odzovem/o na izzive, pa je odvisno od več okoliščin. Po moje je to tudi en od namenov foruma. - Torej izobraževanje, debatiranje o različnih pogledih, prepričanjih, mišljenjih, izkustvih itn. Seveda pa ljudje v različnih trenutkih ali obdobjih potrebujemo različne vzpodbude. Nekdo več potrditev ljudi, ker ima nizko samopodobo, nekdo konkretne nasvete in pomoč, nekdo predvsem to, da daje iz sebe različne energije, zdravi lastne frustracije, nekdo pač navdih, vzpodbudo v različnih oblikah, družbo, druženje, itn. To vse in še več je lunin.net. Ja.Da. To mi je jasno. Pogosto je to, da dejansko ne vemo zagotovo, ker ne vidimo celotne slike, ki okoliščine niso črno bela, um pa želi potrditev. In tudi zato se vključujemo v razne razprave. To ni brez razloga. Zadeva je širša. O tem pa ne bom več razpravljal, ker ni za to temo in bi bila daljša debata. Sploh pa naj se kar vsak sam poglobi vase in ugotavlja zakaj. Seveda, Prepričan sem da so starši, ki imajo zelo različne izkušnje in ki so svoja toga prepričanja spremenili po določenih neprijetnih izkušnjah. A to se nanaša tako na dobre kot slabe izkušnje v vezi s cepljenjem in stroko. To pa se nanaša prav na to, kar sem pisal v prejšnjem odstavku. Torej zadeva ni črno bela in vsak naj bi se naučil poslušati sebe, razbrati primerne notranje impulze, in razumeti kdaj je primerno komu zaupati in kdaj ne, ter slediti lastnim notranjim vzgibom in intuiciji. Gre za razločevanje (SAT). Imeti znanje in nanj ne biti vezan, je lahko seveda koristno, prednost. To je tema za širšo debato.Najlažje pa se je prepustit nekomu v roke ki ti pove kaj je zate ali tvojega otroka dobro in kaj ne. Tako kot smo to počeli stoletja, češ zdravnik je, on že ve.Obstaja velika razlika med tem, da se mora nekdo naučiti zaupati drugim in spustiti lastno kontrolo nad vsem kar se dogaja izven njega, in svoj ego, ki misli da ve bolje kot vsi drugi, in temu, da pasivno sledi brez lastne udeležbe (ovca). Ni pa moja naloga, da kogarkoli to učim, ker je to naloga vsakega posameznika da se uči in nauči. Nikomur ta pot ni olajšana. Sprejemanje kompromisov je kdaj potrebno, kdaj ne. Nihče ti ne more zagotovo povedati kdaj je zate dobro da nek kompromis sprejmeš in kdaj ne. In četudi to stori, boš v kolikor to ne storiš ti sama iz tvoje lastne vere v pravilnost odločitve, to lekcijo ponavljala drugič in tretjič, in četrtič, in petič, itn...kot jo ponavljamo vsi. Dokler je ne osvojimo. Skozi male stopicljaje do velikih korakov.In v tem času ko se osvobajamo neumnih vzorcev sledenja avtoritetam, se to še posebej poudarja skozi razvoj posameznika. Toliko o tem sedaj. Moje mnenje je, ali meni se zdi smiselno o zadevi pogovarjati se z različnimi starši, ki imajo različne izkušnje. Lahko tudi povsem nasprotne.Zadnjič je ena punca občasno poročala potek bolezni njenih otrok. Otrok seveda ni cepila, ker je prav tako mnenja, da se mora imunski sistem "nabildat", postavit na noge, kot se mora vsak imunski sistem človeka, še posebej otrok. Torej utrdit, da je sposoben potem ko človek odraste skozi življenje branit se različnih ali posamezne bolezni. Ne pa da je vedno odvisen od zunanjih vzpodbud kot cepljenj in za vsako pikici in strah pred boleznijo letet k zdravniku.Seveda pa je ob tem potrebna zdrava pamet in ne fanatičnost zagovarjanja prepričanj. Potrebno je znanje in dobro je imeti dober stik z intuicijo. Tudi zato pa je starševstvo trdo delo, saj ne samo to, da starš mora prevzeti odgovornost za otroka, temveč se kot odgovorna oseba mora soočimo s samim seboj ali z lastnim spopadanjem z življenjskimi izzivi. V to ga prisili otrok sam. In ravno zato pravijo, da je otrok hkrati tudi darilo. Izbira pa je vedno na strani posameznika, ki se odloči sprejeti izziv imeti otroka ali ne. Ali kot pravi Forest Gump: "Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get! Nekateri ljudje, starši so pač dovolj modri, da se o stvareh izobražujejo prej, in ne šele potem, ko so postavljeni pred dejstva sprejemanja odločitev. Gre za njihov lastni proces, ki si ga tako eventuleno olajšajo in tako sebi kot otroku prišparajo stresne situacije. bombončkov dovolj. lp Free, jp, definitivno se strinjava glede enega: naj se zakon o obveznem cepljenju ukine in se uvede svobodo odločanja o cepljenju! Kar se pa ostalega tiče, bi pa tkole rekla .. folk si je z razlogom zmislil boga in religijo .. ker se potem opreš na neko verovanje in si 100%, da je tisto edino pravilno in zveličavno in ti ni treba mislit in sprejemat odgovornosti za svoje odločitve ...po eni strani čist zavidam takim Alanom in Freejem, ki verujejo v eno in edino resnico ... in ja, before T. sem bila tudi jaz zelo prepričana v določene stvari glede vzgoje in otrk in kaj jaz bom in kaj ne .. ampak eno je teorija. drugo je pa potem praksa, ko tisto, kar se odločiš ni več samo odločanje zato, ker MENE PA NE BODO, ampak je odločanje namesto nekega malega bitja, ki se samo ne more. in ja, prebrala sem miljon stvari in izobrazila sem se z obeh strani in moja odločitev je bila zelo zavestna. Ampak žal, vere v pravilnost odločitve ni, je ne bi bilo ne tako, ne drugače, kar mi otežuje vse skupaj in ja, zato sodelujem v tejle debati. Bi sodelovala tudi, če ne bi cepila in bi verjetno pisala precej enako, kot pišem zdajle. Zato tudi priznam, da ne vem in ne morem vedet. Pa čisto tako, mimogrede, mi je zjutraj prišlo na misel .. kaj ti meniš, a lahko obstajajo starši, ki so bili trdni zagovorniki necepljenja in so sodelovali na enem od teh forumov .. pa je potem njihov otrok zbolel za eno od teh bolezni in so postali eni tistih redkih, o katerih mi je frend iz infekcijske govoril, da so bogi mali otročki, ko tole fašejo .. in a misliš, da če se jim je to zgodilo .. da so šli potem na isti forum pisat kako so bili v zmoti in kako cepljenje ni brezveze? oziroma, morda so še vedno prepričani, da so naredili kul, da niso cepili, čeprav ima morda otrok posledice bolezni? jaz nekako dvomim, da je dosti folka, ki bi potem, ko bi 100% zagovarjali eno stran šli na izi obrnit ploščo in istim ljudem, ki so se prej strinjali z njimi, razlagali da se motijo .. verjetno bi utihnili in izginili iz foruma in se nehali ukvarjat z njimi .. in bi mi ostali brez ene pomembne informacije ... (recimo, a ne, seveda velja tudi obratno, ampak ta druga stran cepljenih s poslednicami je na srečo zdaj postala dovolj glasna, da se jih sliši in si lahko ustvariš mnenje .. ) - Potem nas tvoja zgodba ne zanima, oglasi se ko zbolita. (sarkazem) 5 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Situacija je prišla tako zelo daleč, da se mnogi ne več samo sprašujejo o tem ali je namen farma-petro in drugih lobijev predvsem pomoč človeku, temveč vedno več ljudi (tudi znotraj stroke) ZAGOTOVO trdi in DOKAZUJE, da nekateri nočejo zdravja ljudi, ker je interes imeti bolane ljudi, od katerih dobivajo nad visoke prihodke. Zatorej pamet v roke!! Ali kot bi nekateri starši rekli knjige v roke in se izobraževat!! "vsak naj sam presodi" v prevodu pomeni,da ne glede na to,kolk boš ti o eni stvari preštudiral,se izobrazil,končna odločitev je vedno in samo TVOJA.Rdečke imajo v času nosečnosti lahko zelo hude posledice,ko bo moja hči nosila v sebi novo življenje,ji bo ta skrb prihranjena,ker je bilacepljena. A sm zato neodgovorna mama?Poznam dekle,ki je po cepljenju za otroško paralizo utrpela hude posledice in je odvisna od tuje pomoči. Njena mama je bila najbrž tudi neodgovorna. Sej ne moreš vedet,kaj se bo zgodilo,če ga cepiš ali če ga ne.Če bi bil človek vedež,ne bi bil revež,ane.Zdej sm se spomnila še očetovega sodelavca,ki je zbolel za malarijo,tud ni bil cepljen,grozn revež je bil,pa vse življenje je imel posledice.Za - proti ...ne vem,nekje sm za,nekje proti,to je kot ruska ruleta,lahko se zmažeš al pa najebeš. 4 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 jao jao ... žal se zgodi... itaq, in žal se dogaja vedno večim. :xx!: mah, se rajši vzdržim. nima smisla. eni pač mislijo da lahko človeka stlačijo v epruveto in da so bolj pametni od vsega.Boš povedal kakšni mami potem ko bo njen otrok postal invalid "se pač zgodi!" jebiga, sej ne gre za tvojga otroka.Veliko si upaš, takole javno vzpodbujat ljudi k cepljenju. O tem naj se pač odloči vsak sam in naj se sprejme zakon o svobodnem odločanju v vezi s cepljenjem. Hkrati pa naj se ljudi izobrazi, ne pa da pediatri konstanto kršijo pravice staršev in otrok, ker jih ne izobrazujejo o posledicah cepiv, itn.Očitno se pogovarjam z neko podosebnostjo zdravnika al kaj... Ne, ni ravno ruska roleta. Pri cepljenju je stvar jasna: glede na podatke in študije (pa tudi izkušnje), je veliko veliko večja verjetnost, da bo vse v redu, cepivo bo prijelo, in nas zavarovalo pred to boleznijo. Ja, žal se zgodi, da nekdo ne prenese cepljenja (tisti, ki ima slabši imunski sistem in druge težave) in ima resne posledice zaradi cepljenja, ampak za to ni krivo cepljenje, temveč njegove začetne okoliščine. Zaradi takih, za katere se ve, da se ne smejo cepiti, je še bolj pomembno (na srečo pri nas še vedno obvezno), da se cepimo tisti, ki se lahko, in tako s čredno imunostjo zavarujemo vse ljudi. Aliana, smisel ni v tem, da si v nekaj prepričan(a), temveč da pogledaš dejstva (ki se ne spreminjajo, kot si rad izmišlja free/sin [spreminja se samo razlaga, pojasnilo itd.]) in dokaze, in predvsem da razumeš proces in metodo, kako se je prišlo do teh rezultatov. To je tisto, kar šteje. Zdaj če tega razumavanja (ali zavesti, kot je bolj popularno na LNF) ni, potem seveda ne moremo zaupati vsem dokazom in študijam, ki kažejo pravo sliko, temveč bolj intuitivno zaupamo osebnim zgodbam, ki so, jasno, tragične, zato je njihova privlačnost (in, kot se nam zdi, verjetnost) toliko večja. A vprašanje je, koliko so resnične (če sploh so) in kako si žrtve razlagajo ali umišljajo, kaj se jim je zgodilo. 3 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strucy 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Se pravi,ker sm zaupala, po tvoje,napačni strani,sm zdaj totalna budala,ker sm dala otroka cepit.Aja,pa lahko ti še ker pregovor spustim,k si tko fletn,k se razkuriš.Prov nasmeješ me. 1 Citiraj strong desire needs strong will Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Tega jaz nisem nikjer trdil in rekel. To so izključno tvoji zaključki. Rajši ponovno preberi kaj sem napisal, kot pa da reagiraš. Ponavljam: jaz nisem tu da bom tebi govoril ali komerkoli govoril kaj naj s sabo ali tvojim otrok storiš! Te odgovornosti ne prevzemam, kot jo žal nekateri, ki samopomembno mislijo kako veliko da vedo.Zame ne obstajajo prave in ne prave strani.Tko da tvojo jezo in tvoje lastne konstrukte kar zase prišparaj, jih ni treba nič name valit. Je tvoja izbira imeti otroka, tvoj otrok, tvoja odgovornost, tvoja odločitev! pa lp Se pravi,ker sm zaupala, po tvoje,napačni strani,sm zdaj totalna budala,ker sm dala otroka cepit.Aja,pa lahko ti še ker pregovor spustim,k si tko fletn,k se razkuriš.Prov nasmeješ me. 2 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strucy 18. marec 2012 Prijavi Deli 18. marec 2012 Nimam razloga za jezo. Tko kot si rekel - moji otroci, moja stvar.Lp tudi tebi 1 Citiraj strong desire needs strong will Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 19. marec 2012 Prijavi Deli 19. marec 2012 BMJ admits it concealed Merck and Glaxo payments during its slanderous Dr. Wakefield-MMR articles 2 3 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.