Skoči na vsebino

Horoskop in videz

Tadeja

Recommended Posts

O, Bern, moram reci, da ne stekam tvojega posta...

Predsodki, naucene fore?.. ma, ne, jaz se najbolj naslanjam na izkusnje in svoja opazovanja (ki zanje seveda dobim potrditve).

Imam ogromno opraviti z ljudmi zadnjih dekad, sploh pa ravno z 29. stopinjo (to sem ze nekje pisala, pa pojma nimam, v kateri temi, bom se enkrat kdaj - ali pa najdem se) - ze par meni zelo bliznjih ima sonce in/ali asc na teh stopinjah.

To opazam pri 29. stopinji ---> intenzivneje in cisto drugace, posebno. Sem napisala celo nekaj o tem, samo nisem nasla v racunalniku, bom morala pobrskat po starih zapiskih, ko se nisem imela racunalnika, to je zame totalna posebnost, 29. - hkrati zajema izkisnjo in znanje prejsnjega oz. potekajocega znaka in nosi v sebi seme za prihajajoci znak.

No, to je pac bistvo mojega gledanja na 29. stopinjo. Pri slednji je ta vpliv totalno prepleten, docim pri 25. stopinji (in recimo do 28) opazam znak in ne prihodnjega - v najvec primerih vsaj...

Ja, enkrat se bomo itak usedli pa kaksno rekli, pa se tu kaj vec napisali, fajn, ko si opozoril na tole, spomnil...

Ma - kje imamo to...

Govorili smo o tem tako vmes takole (ko sem podala primere, npr. svojo mamo, ki je zelo zanimiv primer za tocno obravnavano), imamo pa prav special temo o tem - mislim, da za soncevo znamenje...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

ta zadnja stopinja je tudi meni zelo X?..., že od začetka me zanima, ker imam tako "zblojenega" Merkurja. ne štejem ga ne k enemu ne k drugemu znamenju, kar nekaj posebnega, pač ena mešanica od obojih je, rep od vodnarja oči od ribe ..., x:o)x Stankaaa

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Sploh pa Merkur na tej tocki v zracnem in/ali spremenljivem znamenju je nekaj posebnega, ker je ze sam tako hiter in spremenljiv... Ful jih je posebnezev ali zelo inteligentnih s taksnim polozajem Merkurja, ponavadi 'prevagajo' potem planeti oz. nebesna telesa oz. tocke, ki so zraven v naslednjem znaku, ce so, ni pa tu nujno oz. pravilo.

Vcasih je nenavadno, da kljub temu, da ima recimo oseba samo sonce na tej stopinji, potem pa se par osebnih (recimo Merkur, nekajkrat tudi Luno) v naslednjem znaku (in vse skupaj nekateri celo v konjunkciji!), bi pricakoval, da se bo vpliv 'prenesel' v prihajajoci znak - pa ni vedno tako.

Vcasih je nekako 29. stopinja neverjetno usidrana v znak, kot da bi ga najbolj poznala, kot nekaksna kristalizacija znamenja.

Morda bi to odprli posebej, ce se komu da in kaj povzeti notri, ker gre za zelo zanimivo temo, je pa posebej se nimamo (ze tako razpravljamo o tej in drugih pomembnih temah vcasih zelo razdrobljeno).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Da pa povzamem oz. povezem, je pa idealno, ko je ravno 29. pa Hor. in videz.

Namrec, v teh dneh ima Michael Jordan rojstni dan, predno sem vedela ta podatek, sem bila prepricana, da je Riba, potem me je presenetilo, da je Vodnar (oboji so veckrat visoke rasti, posebej Vodnarji, predvsem zaradi stalnosti), zdi se mi zelo tipicni ribji predstavnik temnopoltih (kot je npr. tudi Sidney Poitier) - tak izi, vendar z notranjo mocjo, globok pogled in tko.

Podobno je s Senno (tudi zanj sem mislila, da je riba, videti je tak vodni tip, zase, umika pogled itd, videti je zelo custven, ceprav tudi impulziven) - on pa ima sonce na prvih stopinjah ovna, vendar pa tu (in se v katerem podobnem primeru) ne moremo z gotovostjo reci, kaj je tisto ribje pri njem, morebiti pa je samo Merkur, ki ga ima v Ribah....

Tako da vcasih ni (samo) sonce na tej stopinji, ki daje ze vpliv prihajajocega znaka, pac pa dejansko kak planet ali tocka v tem znaku.

Picasso

Bobnar - prihajajoci znak ima itak, praviloma, mocnejsi vpliv...

Ja, tako nekako je s tole zadnjo stopinjo.

Picasso

Hehe, ja, jaz mam sonce na 0'39° vodnarja

Buahaha ;) hehe ejga stari, kaj je to, so te vrgli s kozla... ;) hehe januarska mularija, sam na dnar mislijo.... ;) tole je pa zanimivo.. sej tud tko na videz (krožijo tvoje fotke v delovnem položaju po netu) sta si ful podobna z mojim bratcem....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Mateja, sploh je to pri Luni se najbolj opazno - ce 'prevedemo' - cez cca dve uri je potemtakem Luna ze v naslednjem znaku, tako da je logicno, da gre njen vpliv ze v naslednjega tudi.

Luna je pac najhitrejsa, ce je Saturn na 29. (jaz ga imam na 28:52), je drugace, to bo recimo se nekaj mesecev tu, a Luna pa cez par ur - potem lepo vidimo lahko tole razmerje.

Picasso

...ampak mi ni prav jasno, kako vi to dolocate, tako, po opisu kombinacij...ne vem; ce recem:

sonce strelec, asc rak, luna vodnar....kaj prevladuje...? je dejansko ascendent tisti...? kaj pa pojava? mislim: sem opazila, da se

pogosto ljudje oblacijo itd kot je tipicno za znamenje, ki je v luni. se posebno pri zenskah, ker je lazje dolocit...imam par rakic okrog sebe, pa ima luno v strelcu, in je kot...ma ne bom ravno rekla jane fonda, mogoce pa le mnogo bolj sportni izgled. moja prijateljica vodnarka z luno v skorpijonu....cista black magic woman. in devica z luno v dvojckih....odstekana, prav nenavadna...

Nekaj več o tem je že v temi "Kateri planet je najmočnejši ali nekaj takega".

Določiti to zelo suvereno ni lahko. Prav v tem segmentu astrologije je največ "možnosti", tu deluje občutek, pa tudi znanje. Ta segment je tudi tisti, ki računalnik ločuje od astrologa-praktika.

V principu bi videz/pojavo morala označevati 1. hiša (saj predstavlja prav "jaz in moje telo"), predvsem seveda ASC kot ena od ključnih točk v horoskopu (pravilneje: natalni karti). Tudi prvi planet od ASC naprej v 1. hiši je pogosto tisti, ki lahko potegne. Kar nekaj možnosti torej.

Pri marsikom pa ni čisto tako. Nekdo izgleda precej drugače. Na primer kot Sončevo znamenje ali kot lunarno znamenje. Treba je vedeti horoskop te osebe in se potem učiti, kot na primer "zakaj je to tukaj tako in ne takisto, kot bi se dalo predvidevati?".

Je pa res tudi to, da v ženskem horoskopu pogosto Luna potegne bolj kot Sonce. Sama navajaš kar tri primere tega. Vsi trije kažejo prej na znamenje, v keterem je Luna, kot pa na Sončevo znamenje.

Zanimivo.

Lep pozdrav!

Tole je zelo velikokrat res, pa pravzaprav ne samo pri zenskah (ceprav pa morda res bolj).

Saj smo imeli ze par primerov (v Videzu nekje na prejsnjih straneh sem dala primer Eminema, kako Luna -v njegovem primeru tako pri videzu kot ce gledamo celotno osebnost- totalno prevlada nad soncevim znamenjem), sploh pa pri ognjih to opazam - recimo Luna v Ribah, ki da to tekoco noto, ribjo.

Pri zenskah je (prav tako Luna v Ribah) opazna lepo npr. pri Grace Kelly, ki je dvojni skorpijon, sonce in asc, pa ima luno v ribah - in je svetla, mila in 'ribja' - ceprav bojda zelo strastna in sco. Ampak ko smo pri videzu.

Ali Jodie Foster, ki v bistvu tudi ni videti skorpijon (razen po delu in osebnosti, ne pa po videzu) - ker ima Luno v Devici.

Picasso

Ja, bobnar, saj imas prav, ampak 'spicastost' je devicja pri njej.

hehe, dobro si povedal tole... :palec:

Picasso

Hm, Jodie je tipičen škorpijo, pogled, ostre poteze, stisnjene ustnice, jezna skoz kao (videz), mišičasto čokato telo....

x:)x x;)x A dej no, Jodie pol skoraj kot moja dvojčica...dobro,če izvzamemo tole njeno odvečno luno v devici!

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

kaj potem prinaša venera na 29 sco (4hiša) in luna na 29 dvojčka (10 hiša)? si prav razlagam, da je to skor glih, kot če bi mela venero v strelcu in luno v raku? :o|o:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Ne ne, če imaš na Venero na in Luno na 29°je podobno ,kot da bi jih imela v Ribah ali 12.hiši. 29°ima svojo posebno simboliko, predstavlja konec in sam rob življenja, kot da bi stal na samem robu zelje, z eno roko že v onstranstvu. To sem zdej pretiravala, samo da bi razumel, 29°nima veliko s tem svetom in če se na tistih področjih, ki jih ti planeti predstavljajo želiš neko veljavo v tem konkretnem svetu in konkretne stvari, žal ne bo šlo dobro, če pa si v teh pogledih povsem odprt, pa si lahko medij, ali nekako povezan s presežnim....

Tako govori teorija.

Jaz imam prav v letošnjem letu take stranke, ki imajo veliko palentov na teh stopinjah in še raziskujem kaj to pomeni.

Vse dobro.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Čakte.. zdele bom še jaz opisal svojo lepoto............. jaz mam venero v ovnu, bolj na koncu, luno v biku... pa sonce v ribah...... sicer pa pravjo, da bolj zgledam po škorpijonovsko (asc je tam pa še moj uranko)..... ženske pravjo, da sem skrivnosten pa poln magnetizma x;)x .... Uauauaaaa........

x^x x^x lepi sokrat

kaj potem prinaša venera na 29 sco (4hiša) in luna na 29 dvojčka (10 hiša)? si prav razlagam, da je to skor glih, kot če bi mela venero v strelcu in luno v raku? :o|o:

Venera 'ostaja' na 29 sco, pac pa Luno lahko stejes ze v Raka - ker bo v tem znamenju cez pribl. dve uri - oz. je bila potem, ko si se rodila, dve uri kasneje ze v Raku.

Sploh v tem primeru, ker mu vlada in je tam torej se bolj potentna.

Pa se v tem primeru vseeno doloceno energy iz dvojckov tudi pobere, tako da je en mix, ki pa bolj nagiba v Raka.

Tudi Venera ze ima nekako malo tega vpliva, strelcevega, vendar se giblje pocasneje, zato sem jo stela v sco.

V obeh primerih pa je kar mix - vcasih gre na obdobja, vcasiih na trenutke, vcasih pa je to ze kar prepleteno v osebnosti.

Picasso

En citat od prejle:

< Jodie je tipičen škorpijo, pogled, ostre poteze, stisnjene ustnice, jezna skoz kao (videz), mišičasto čokato telo.... kaj je tu devičjega? >

Pogled in ostre (malo strupene) poteze obraza že, "mišičasto in čokato telo" pa ne, vsaj pri njej ne. "Mišičasto in čokato telo" škorpijonskega tipa ima na primer tenisačica Arantxa Sanchez (Vicario kasneje), če se je še spomnimo. (Pustimo nianso, da sploh ni Škorpijon. Gre za TIP. Poleg tega je tako črna pa strupena tudi, da ima kar nekaj Škorpijona v sebi.)

Jodie je nekako čista, hladna, fina, nedotakljiva, predvsem pa dosti vitka, da vse to lepo povežemo z Devico. Nič kaj strastna se mi ne zdi (pa še komu drugemu verjetno tudi ne), česar pa pri škorpijonu ne moremo zgrešiti. Ne govorim o strasti kot o seksualnosti, ampak o strasti kot o pristopu do življenja, reševanja težav, borbe itd.

Stisnjene ustnice? Tudi Devica, ne samo Škorpijon (in še kdo).

x:Dx x:Dx Bern, greva na kavo?

Pa boš potlej lahko poročal, koliko škorpijonskega je v meni...

..ali pa - predlagam, da nas razvrstijo v ravni vrsti kot v Ameriki osumljence..naši ugibalci pa potem ugibajo, kateri je tipični Škoroijon, kateri je Devica itd...

(A se vsaj iz postov vidi, da sem Sco*? x:)x)

Drugače pa je recimo meni tipična škorpijončica Winona Ryder..se z njo zlahka poistovetim...izgleda milo in nežno, ko pa seka...seka. No recimo Julia Roberts se mi ne zdi toliko škorpijonska, pa vendar v življenju tako funkcionira - o njej se ne ve kaj dosti, več je ugibanja, izžareva neki nenavaden žar, pa čeprav ni "lepa" po holywoodskih klišejih itd.

V vsakdanjem življenju bi Škorpijone najbolj učinkovito prepoznavala po očeh.

Pa tudi Ovne zadanem skoraj 100% - tu je v igri vsa njihova pojava in nastop, pa še potem si malo v dilemi ali je kakšen drug Ogenj.

Smo šli v službi stavit, ali lahko ugotovim za ljudi z enega seznama, kaj so po hosroskopu. Bili so to sodelaci iz drugih sektorjev, recimo, da jih vidim enkrat ali dvakrat na mesec. Mi je uspelo skoraj pri vseh, zgrešila sem v toliko, da sem zamenjala za kak drug zemeljski/ognjeni znak. Kako: zelo težko zgolj na podlagi videza, sem se bolj oslonila na njihovo vedenje, pa na mojo intuicijo. x;)x

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...