Skoči na vsebino

Horoskop in videz

Tadeja

Recommended Posts

tinka,  nobelovo ti dam za tole  x:)x  x:)x  x:)x

:wub:

xrosex  xrosex  xrosex

x:Dx x:Dx

nobelov specialni sklad za ljudi, ki imajo radi skorpijone

x:Dx x;)x x:Xx

:vragec:

to bojo itaq sam ene dvakrat podelil x:Dx

666 zlobijeu....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Deli na socialnih omrežjih

Bern, tole pa ni res, oz. se jaz ne strinjam s tem.

Meni se zdi veliko vecja razlika med Ribo in Rakom kot med Ribo in Sco - na prvi pogled morda res, ker govorimo o videzu, a sicer, po energiji, pa nikakor.

Rak je nekako najbolj 'materialna' voda, in velja za 'najbolj obcutljivega', v bistvu pa ni, tudi Riba ni, ki je 'takoj na drugem mestu', navadno vsaj, pac pa je Skorpijon.

Nadalje po energiji... Rak gre v bistvu res nazaj, deluje drugace, riba ima drive, skorpijon pa intenzivnost, oba slednja pa nekako vec energije, vsaj tiste 'za naprej', kot recimo Rak.

Nadalje sta tako 8. kot 12. hisa veliko bolj poduhovljeni kot 4. (ceprav gledamo res 8. tudi zelo materialno lahko)...

Hm. Marsa, ne bo šlo drugače kot da si rečeva, da imava pač različni mnenji. Čisto mogoče. Imava pač različno prakso pa še kaj.

Saj se kar strinjam s tem, kar si rekla, razen s tistim "Riba ima drive...". - ???

To mi pa kar nekako ne gre. Odkod to? Mogoče misliš to, da ko Riba enkrat zalaufa z nečim, da se ne zna ustaviti, enako kot voda, ki ne pozna meja. To bo držalo, samo iniciative za to Ribi primanjkuje. Nekaj jo mora vzpodbuditi, potem lahko ima "drive". Po mojem, torej. Kaj pa vem.

Drži se!

Bern :palec: - res je, vcasih je pa tako. ;) :)

Prav zares, veckrat je iniciativa predvsem kljucnega pomena ki pa je veckrat tudi ni, imas prav, pri Ribah..., sem prevec posplosila oz. so ti obravnavani (ribe, recimo) skoraj v vseh primerih 'podkrepljene' s cim mocnejsim 'v ozadju'.

Res je, zato pa je taka razlika, ce je Riba/Riba (sonce/asc), mora bit potem mars power, ali luna, ki skrbi za dinamiko dnevnega lajfa.. :palec:

Morda pa sem dala samo nepravo primerjavo, ko mi letijo misli takole, pa priznam, da se vcasih nerodno izrazim...

Mislila sem v bistvu nekako tudi po tej 'notranji energiji'... kaj jaz vem, Rak se vseeno nekako tudi zna bolj ukvarjati z drugimi tudi, riba in sco pa blazno s sabo predvsem. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

uff...sploh več ne sledim xrolleyesx .....nekaj preberem, pol pa gledam katere hišce so pri meni zapolnjene...sej vem ne sledim, ker pojma nimam in najbrz tudi onega planeta ne da bi lahko tole postekala....

V 10 imam sonce, merkurja

V 8 saturna

v 12 urana in plutona

v 4 mars

zaključek...če imaš tako kot jaz....potem, pojma nimaš x:)x

Ok...zdej sem samo mal ven dala tele hiške in stanujoče notri...bom še tole malo spremljala, da vidim, če se lahko kaj naučim...to bo ena vaja x:)x

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

podobno kt moja bivsa... hehe ;) vsekakor ni mela pojma o astrologiji.... in marsicem..... ehja,

Kje talate nobelove :) jst tudi eno huh huh, kje kje kje ??? xcrossfingx

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

El Nino ne tako zdaj o svoji bivši, da ni imela pojma o maločem, spomni se dni, ko sta se pa strinjala v marsičem in uživala skupaj,..... sicer se pa človek zna spremeniti, še posebej, če ata Saturn tranzira 12.hišo in podznak, boljše, da se ne ponovi, sicer, če imaš odprta čutila, se da sam sebe takrat prav dobro spoznati x;)x

hm, nevem točno o keri ti govoriš, ampak tale, je 10.4.1984, 10.25, al je to 8.25 hm ajd, asc more met v dvojckih.... bolj je blo tisto sonce v 10 hiši podobno... pa sem pač sam mal tko navrgu, sej sva prjatla še zdej veš, strinjava se v marsičem, zagotovo pa ne, v ljubezni :) in so stvari ki jaz o njih nič ne vem, in so stvari o katerih ona nič ne ve, za te lahko rečem da nima pojma.... je pa res, ja da sem mal grdo govoril, za to se opravičujem, za drugo pa ne... je blo kar je blo in prav je da je tko.
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

xrolleyesx El Nino, kakršna koli je bivša bila, verjetno si vsaj nekaj pametnega potegnil iz te veze. Saj ni naključje, da sta se srečala. Veza pa traja toliko časa kolikor je potrebno, da iz nje nekaj potegneš. Seveda pa je precej odvisno tudi od tebe. Sicer pa se zna zgoditi, da se stvari ponavljajo. Marsikatera ženska reče, da ima

že tretjega moža pijanca. Verjetno je to vzorec, ki ga je potrebno predelat, sicer dobivamo pijance, prevarante, puhle ženske in podobno. :palec:

Moram malo po tem "mojem" forumčku prelaufat in prečekirat...

ugotavljam, da je Bern stopu na sceno, men pa na žulj....seweda isto Marsa, upravičeno...

...kaj , tle neki opažam rake neki "šinfate", strela, pa kaj pol, če družinsko sceno furamo, kao neki družinski imiđ,

ej, iz familje itak vse izhaja, če vi tega nebi mel...mal dejte proučit teorijo Maslowa, kako je z motivi in potrebami.

Drgač pa moramm povedat, da škorpijoni RES upravičeno piknejo, rakci se pa radi vsake tolko povlečemo pod oklep, zato ga pa mamo, da ne skoz bluzimo po sveni, ker vsako obdobje rabi nekaj...mal dela,t, pa počivat, pa spet ven....a, ja, ane!!! x:Dx x!x

Rakica - to je pac (mdr) poslanstvo Rakov, s tem ni nic narobe, a ravno v tem je pa tudi finta takih poslanstev...

Oz. OK, seveda, lepo, kar daj za druge, samo ne pricakuj nazaj, Rak pa je potem uzaljen in se vase potegne, ker je 'on toliko', pa ni dobil nazaj... Ceprav ni pocel iz pricakovanja, pac pa iz ljubezni, potrebe po skrbi, negi, to je ze vse res, a v koncni fazi pa zacne kalkulirat potem in se mu ne izide in potem se osami, se umakne, pustite me pri miru (a v bistvu pa caka, da bos prisel in tko)...

Ma, Raki, pa Ribe pa tak... xrolleyesx :o|o: x;)x x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja, itak, sj tko pravjo, da videz lahko vara, tko, da ma itak, da veš, da lepota srca ni povezana z zunanjostjo

To je samo "krinka", da pol k stopaš s človekom v določen odnos, ugotavljaš določene stvari....

glede na karakter, odnos do lajfa, občutja, ...bla, bla..

Ja, ja , tokl je rak dal, da se pol izkuri in mora nazaj v lupinico, to je dobro povedano, Marsa...

:ph34r: :ph34r:

peace for you and me

Horoskop in videz, hm pa videz lahko tudi vara ane?

Praviloma vara. Čim bolj se potapljaš v horoskop nekoga, tem bolj opaziš razkorak med tistim, kar vidiš, in tistim, kar v bistvu ta oseba je.

Je pa to logično. Tudi narava pozna maskiranje, kaj ga ne bi človek. Navzven se predstaviš drugače, s tem goljufaš in nekaj pridobiš. Na primer več možnosti, izbire.

Pozdrav vsem!

Ojla,

videz vara, ali pa tudi ne. Kjati človek postopoma postaja to kar je znotraj. Ko se zaljubimo smo srečni in smo lepi.

Ko smo depresivni , žalosti, ali jezni, zgledamo grozno. Ljudje se nam umikajo. Mogoče poenostaljam, vendar mislim, da se da v očeh veliko prebrati in, da se to kako živiš, da videti tudi na obrazu.

Vendar ja ljudje imamo nek javni jaz, ki ga kažemo drugim in tisti pravi jaz, ki ga pokažemo le pred tistimi za katere vemo, da nas bodo sprejeli in imeli radi. Mislim, da to ni nič slabega.

Pišem, pa tudi zato, da tistim, ki še niso astrologi, pa jih astrologija zanima prenesem malo svojega znanja o videzu in horoskopu.

Ponavadi ascendent zelo dobro kaže videz človeka, pa tudi kotni in močni planeti seveda. To je seveda teorija.

Praksa je smešna. Nekaterim na obrazu piše, kaj so po ascendentu, drugim ne.

Jaz imam ascendent na 25° Dvojčka in bi morala biti vitka, gibčna, radovednega pogleda in živčnih in hitrih gibov.

To, da imam radovedne oči, da veliko opletam z rokami, ko govorim, to vse drži. Vendar izgledam vsaj v obraz kot Rak, okrogel, mesnat obraz, tudi telo izrazito žensko in mehko, kot se pritiče Luni in Raku.

Pa moram priznati, da sem to opazila tudi pri drugih ljudeh, če imajo ascendent, na zadnjih stopinjah, da v veliki meri izgledajo kot naslednje znamenje. Moja sestra ima ascendent na koncu škorpijona, vendar je videti kot prava strelka. Visoka je, močnejšhi bokov, dolgih nog, poudarjeni sprednji zobje, kot je značiljo za strelce.

Ljudje se spreminjamo. Pri sebi opažam, da sem vsak dan bolj bolj prisoten tudi videz škorpijona, (ker imam tam vladarja ascendenta). Moje oči so še bolj temne, obrvi so gostejše in še bolj izrazne, in čeprav ne morem skriti mehkobo raka, je pogled lahko zelo temačen.

Včasih so stari astrologi imeli celo teorijo kdo je lep in kdo ne. Tehtnice in Biki so veljali za lepe in vsi z močno Venero.

Manj lepi so bili (vsaj ženske )Ovni in Škorpijoni.

Vendar danes je drugače, ženska je lepa, če je močna in drzna in če ima nekaj posebnega na sebi, tako da ta teorija ne drži.

Je pa res, da vidim, da imajo stranke, ki so res lepe lepo aspektirano Venero z ascendentom.

Nedavno je k meni prišla res lepa ženska, Ascendent v Škorpijonu v sekstilu z Venero v 10. v Devici. Vemo, da je Venera v Devici na dnu in škorpijon ne bi smel biti povezan z lepoto, toda v današnjem času je lepo nekja drugega kot včasih. Seveda pa nekaj teorije tudi drži , Venera je kotna in v sekstilu z ascendentom.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

:palec: Ja Mihela, videz se res vidi iz karte. Vidim, da nekatere ženske z venero na ASC so res čedne, če pa ne ravno lepe, so lepo urejene z lepo obleko.

ASC dvojčki, vsaj kar jih poznam izredno mladostnega videza zelo dolgo.

Vse moje prijateljice (11 hiša v kozorogu) so v mladosti izgledale precej zrelo, v zdajšnjih letih so kot staro vino, vedno boljšega videza.

Res je, da je zunanji videz precej odvisen od naše notranjosti, zato sem večkrat "falila" pri ljudeh, ki imajo neptuna v prvi hiši in vem, da niso vedno to, za kar se izdajajo.

Največ ovnov ima svetlo polt in pege, prav tako veliko ljudi z ASC v ovnu, tudi barv las je lahko rdeča. Je temu res kriv mars?

< Mihela:

Pa moram priznati, da sem to opazila tudi pri drugih ljudeh, če imajo ascendent, na zadnjih stopinjah, da v veliki meri izgledajo kot naslednje znamenje. >

Končno še nekdo, ki govori o zadnjih stopinjah, ki so drugačne po vplivu od ostalih. Pri videzu je to opazno še najbolj, deluje pa tudi sicer, na primer pri določanju poudarkov v horoskopu. (Trditi, da je nekdo s Soncem na 27° Leva "močan Lev", je zato absurdno.)

Pri ascendentu pa mojih izkušnjah deluje nekako takole:

- stopinje po cca 25° pogosto dajejo izgled znamenja, ki prihaja, toda le v primeru, če tik za ASC v 01 ni nobenega planeta. Tudi planet, ki je v 01 na samem začetku "znamenja, ki prihaja", lahko potegne izgled

- če Sonce ni zelo izrazito/močno, lahko zlasti pri ženskih horoskopih potegne Lunin položaj, ki prevlada tudi nad ASC, kar se izgleda tiče

- pri nekaj stopinjah PRED 25° znamenja na tej osebi ascendenta ne bo opaziti, če le v tem istem znamenju ali v ustrezni hiši* oseba nima še kaj pomembnega (*primer: oseba s Strelcem v ASC lahko kljub vsemu izgleda kot Strelec, če ima močno deveto hišo ali močan položaj Jupitra, tudi če ta ni v 01 ali 09)

- posebni primeri so, če je Sonce proti koncu znamenja, Luna in ASC pa prav tako; zadeva je v tem primeru precej nepredvidljiva

- če je prvi po ascendentu (v 01) Uran, lahko pričakujemo vse živo, samo tistega ne, kar bi moral videti (Uran obrne ravno na kontra!, zato je Tehtnica morda majhna ali pa temne polti, Devica pa ima bujno frizuro, na primer)

- pa še kaj bi se našlo

Kar se lepote tiče, ne gre samo za aspekt med ASC in Venero. Če je Venera še v takem lepem aspektu z ASC, lepoti ne bo čisto nič pomagalo, če je "ožgana". Saj vemo: "Sonce je premočno in se Venere ne vidi". V drugih primerih pa tvoja navedba zelo drži.

(Sem pa resda enkrat našel izjemo, in sicer Whitney Houston, ki ima ožgano Venero, pa ji lepote ne moremo odrekati; res pa je tudi, da ima tudi Luno v tesni konjunkciji z Jupitrom, vladarjem ASC, in to oboje v prvi hiši, kar verjetno potegne bolj kot pa ožganost Venere. - Včasih ni enostavno. Ravno zato pa je astrologija tako zanimiva. Le preveč dogmatični ne smemo biti.)

In ko gledaš sebe, se ti zdi, da postajaš škorpijonska na izgled? Kar se mojega pogleda tiče, si natanko taka, kakršna naj bi bila mešanica Dvojčkov (ki jih je opaziti) in Raka. Tako Rak kot Škorpijon sta temnejša, razlik pa je v izgledu veliko.

Rakovica je predvsem ženstvena, oblikovana (vsaj približno) z ženskimi oblinami, Škorpijonka pa niti slučajno ne. Ali je koščena, žilava, mišica in kita, po možnosti malo nagnjena naprej (čista koncentracija), ali pa izrazito nabita, škatlasta. Take te ne poznam. V pogledu sta dve razliki: Škorpijonove oči so temno rjave, a zelo hladne, pogled prebija in vrta, oseba s takim pogledom pa sogovornika izrazito fiksira, kot bi ga hotel zlomiti tudi na ta način. Rakove oči so tudi rjave, vendar bolj tople, čokoladne, pogled pa izrazito mehak. Razlika je tudi v ustnicah, ki so pri enem stisnjene, skoncentrirane, pri drugem pa izrazito senzualne, čeprav morda ne velike. Tvojih si nisem nikoli dodobra ogledal, to boš napravila sama.

Po mojem morda postajaš malo škorpijonska, samo si še daleč. Kar je čisto v redu. Možno je tudi tisto "što se babi htilo, to se babi snilo" = morda se ti zdi v redu, če bi bila škorpijonska. Z malo nasmeha ti nihče ne bo našel Škorpijona v izgledu.

Še trije primeri: od žensk se trenutno ne spomnim druge kot recimo Diana Ross, ki je Oven ASC Škorpijon, njen Mars pa je v 08 in je obenem fokus T-kvadrata, se pravi zelo izpostavljen; njena lepota pa je zaradi SO 60 VE;

moški: postava recimo Zmaga Sagadina in pa Drnovška, prvi je tudi v resnici Škorpijon, medtem ko ima slednji Sonce precej na koncu Bika in ni podoben ne Biku ne Dvojčku (razen morda čela, ki ni ravno škorpijonsko); pogled: najbolj tipično škorpijonski je bil pogled Dražena Petrovića - zadnji dan Tehtnice - prodoren, fiksiran.

Uf, tale tema je neizčrpna.

Lep pozdrav!

Največ ovnov ima svetlo polt in pege, prav tako veliko ljudi z ASC v ovnu, tudi barv las je lahko rdeča. Je temu res kriv mars?

Če slučajno koga zanima, imam starejši izvod nekega britanskega astrološkega žurnala - majhen zvezek -, v katerem je na zelo znanstven način - s statistikami, številkami in tabelami - obdelana prav tema "Ali so rdeči lasje značilnost Ovnov" ali nekaj takega okoli rdečih las. V angleščini, seveda.

Če koga zanima, lahko posodim.

Pozdrav!

Končno še nekdo, ki govori o zadnjih stopinjah,...

O tem smo ze ful govorili.

Meni osebno je 29. stopinja posebna stopinja, ne bi se pa stinjala, da je od 25. st. dalje ze tako mocan ta vpliv, kot pravis, Bern.

...Uf, tale tema je neizčrpna. ...

Res je (pa ne samo ta x;)x - imamo jih se ful, kjer smo ze svasta govorili).

Menim, da tele stopinje ne gre obravnavati tako zgolj pri videzu znaka.

Picasso

Če zanemarim dednost - babica škorpijonka x;)x in dejstvo, da imam nekaj njenega videza - majhnost in oči...potem se lahko priključim razpravi.

Moj asc. je čisto na koncu - 29.in drobiž x:Dx škorpijona. Sonce pa na 0.36 strelca x:)x . Pravi in popolni mix. Škorpijonske oči - mogočne temne obri, rjavo zelene oči - spreminjajoče seveda. Odvisno od razpoloženja, ko jočem pa definitivno zelene x:)x . Prediren pogled, tako zelo, da folk misli, da se jezim nanje, čeprav sem z mislimi popolnoma drugje in niti slučajno jezna.

Svetla polt, močni sekalci - strelčevi, boki tudi strelčevi, stegna itak. Torej - strelčev videz, močnim poudarkom škorpijona.

Aja seveda - tudi venera v škorpijonu in jupiter tudi. Pa neptun na soncu x:Dx .

Nikdar nisem to, kar zgledam :palec:

Klasična lepotica ziher ne.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Prvo se zahvaljujem Bernu, sem si prav shranila kar si napisal, da bom preverjala. Zelo zanimivo.

Kar se ožganosti tiče, ti morem povedati, da imam dva primera, kjer to ne drži. Moj sin ima ožgano Venero v tehtnici v peti hiši, in je lep, vsaj obraz, velike oči, dolge trepalnice, šobasta usta, skoraj preveč lep za fanta.

Moja prijateljica, ima ožgano Venero v Biku v 7.hiši, tudi zelo lepa in privlačna, lepo se oblači. Ima poudarjenih oči in obrvi, ravnotako izrazih ustnic ....

Se vam zdi, da sta izjemi, ker je v obeh primerih Venera močna, v svojem domu in v sorodnih srečnih hišah.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Moj asc. je čisto na koncu - 29.in drobiž x:Dx  škorpijona. Sonce pa na 0.36 strelca x:)x . Pravi in popolni mix. Škorpijonske oči - mogočne temne obri, rjavo zelene oči - spreminjajoče seveda. Odvisno od razpoloženja, ko jočem pa definitivno zelene x:)x . Prediren pogled, tako zelo, da folk misli, da se jezim nanje, čeprav sem z mislimi popolnoma drugje in niti slučajno jezna.

Svetla polt, močni sekalci - strelčevi, boki tudi strelčevi, stegna itak. Torej - strelčev videz, močnim poudarkom škorpijona.

Aja seveda - tudi venera v škorpijonu in jupiter tudi. Pa neptun na soncu x:Dx .

... rjavozelene oči so oči Strelca, spremenljive (in po možnosti bleščeče; izgledajo, kot bi bile stalno vlažne?) pa od "Neptuna na Soncu".

Prav zanimiv mix.

Zelo, Nataly je tipicen primer totalnega mixa (saj mislim, da prav tole z Nataly da je pa prav v tocno tej temi, nekje v zacetku, ja ima popolno konj. z Neptunom)...

Pa se - ne samo barva, pac pa tudi lega, koticki (oci)....

Picasso

Meni osebno je 29. stopinja posebna stopinja, ne bi se pa stinjala, da je od 25. st. dalje ze tako mocan ta vpliv, kot pravis, Bern.

Nestrinjanje me nič ne moti. Ti imaš svoje mnenje in jaz svoje, o tem sva že rekla kakšno, a ne? Če študiraš to in primerjaš vsaj približno tako kot jaz, potem moraš imeti gotovo veliko izkušenj in informacij. Nakar jih bova enkrat vrgla skupaj, pa da vidiva, kaj bo iz tega. Slabega gotovo nič.

Kar pa se "zadnjih in ne-zadnjih" stopinj tiče, je pa tale zadevščina okoli izgleda samo del neke druge teze, ki jo z dosti uspeha (pri potrjevanju) razvijam zadnjih nekaj let. Malo občutka je treba imeti, pa predsodke in naučene fore pustiti zunaj, pa se vrata spoznanjim kar odprirajo. Prav lušno.

Saj je res, da tu in tam naletiš na nekaj, kar ti ne pade skupaj, ampak tako je vedno in vsepovsod. To je del poti. Očitno vemo še premalo.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...