Skoči na vsebino

Ljubezen

Alya

Recommended Posts

• Komentarji 1,6k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ljubezen je neusmiljena.

Kaksen absurden stavek, ampak kako resnicen.

V ljubezni ni porstora za pretvarjanje, vse tvoje strasti, zelje in strahovi se ob neusmiljenosti ljubezni plazijo proc. Ostane samo cisto zarenje.

V ljubezni ni prostora za posedovanje, hvalisanje in zmage. Ljubezen sama ne pozna teh pojmov. V njenem objemu je prostor za vse, kar ostane. Ljubezen je cisto zavedanje, samo to ostane.

Iz cistega zavedanja izhaja cista akcija. Ta nikoli ne sprasuje, kaj je tukaj zame, kaj bom s tem pridobila/izgubila, cemu se bom odrekla..Je tisto prvinsko stanje brez razmisljanja, je delovanje po notranjem impulzu, ki mu ne mores ubezati.

Je nekaj, kar te notranje osvobodi, hkrati pa ti nalozi velikansko odgovornost.

Deli na socialnih omrežjih

• 1 month later...
xwizardx xsrcbumx ko pride prava ljubezen, ko duša najde dušo dvojčico, so vse besede odveč.... je samo še čutenje ENOSTI xsrcbumx IN TO JE TO.... brez komplikacij ali odgovornosti, kajti odgovorni smo lahko le zase... ljubljena oseba nima nič s tem... xrosex x:Xx xsrcx

:eek: a potem mali Princ laže... x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:eek: hmmm, tudi knjige niso več kar so bile .... x:px x:Dx

Odpuščanje je največji znak ljubezni. xsrcx

Mali princ je mislil, da je bogat in da ima edinstven cvet. Pravzaprav je imel navadno vrtnico... In ni pomagalo, da bi postal princ.

A mu je za odpustit? x8Dx x:o)x

Dum spiro, spero.

xwizardx xsrcbumx ko pride prava ljubezen, ko duša najde dušo dvojčico, so vse besede odveč.... je samo še čutenje ENOSTI xsrcbumx IN TO JE TO.... brez komplikacij ali odgovornosti, kajti odgovorni smo lahko le zase... ljubljena oseba nima nič s tem... xrosex x:Xx xsrcx

Ne morem verjet........točno to sem danes jaz v sanjah doživljala...........in bilo je krasno.............res, točno tako kot si rekla, da ni besed, da je popolna skladnost, kot da bi se oba združila v eno .......fenomanalen občutek......še kar ne morem pozabit......................... x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px

Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto, kar nisi, kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal

:8): a te bo treba abfockat...da se boš zbudu...bemu...nič nea spiš, samo tehaniraš....

bemu ..primum vivere dende philosophari....

najprej jej, pij , pa se naspi....pa se bomo potle naprej menli x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Dej me! x:px Kva to tehaniraš? :inocent: Ne vem, neki mi ne špila. Nasploh mam mal čudn odnos do ljudi zadnje čase. Tak nezaupljiv. Sploh k vidim tolk tolerance do bednih zadev v lajfu, pa do bednikov. Neki tu ne špila, al z lajfom al pa z mano........ x:o)x Tak da veš..... x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

x:Dx :palec: no te si tik pred razsvetljenjem...k vidiš da so sami norci okol tebe x;)x

xyesx tak piše v knjigah x;)x

x:Xx na pa ti še enga prslinim....en norc gor al pa dol se itak nč ne pozna...če dost od daleč gledaš...

*

a res ne veš kaj pomeni tehanirat....pohajkovat....lutat...bluzit....

to je pa res taka lepa štajerska beseda....

japonci majo ČOTO SAMPO...ko to reče japonec ženi, ta ne sme vprašat kam gre....štajerc pa reče , da gre tehanirat...

hahaha.....razsvetlenje, sam to še mi fali..... x:o)x

Eh, taki norci k si ti x:o)x so men všeč, je kup enih drugih, fuj in fej, pod krinko kao normalnih in ok, sicer.... x;)x

Evo, ena dva norici x:Xx x:Xx

Mah, bi jaz morau odtehanirat za kak mesec nekam u božjo mamku......na Tahiti na primer...... x:o)x x:Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Mali princ je mislil, da je bogat in da ima edinstven cvet. Pravzaprav je imel navadno vrtnico... In ni pomagalo, da bi postal princ.

xsrcx kar je za nekoga "navadna vrtnica" xvrtcx pomeni drugemu "edinstven cvet" xflowx tako je to preprosto.... x;)x

Ne morem verjet........točno to sem danes jaz v sanjah doživljala...........in bilo je krasno.............res, točno tako kot si rekla, da ni besed, da je popolna skladnost, kot da bi se oba združila v eno .......fenomanalen občutek......še kar ne morem pozabit......................... x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px x:px

xsrcx želim ti iz xsrcbumx da tvoje sanje postanejo resničnost.... x;)x xegox :detelca:

• 1 month later...

:flower: xsrcbumx

Spoštovanje in ljubezen sta darili,

ki v resnici sebi ju nameniš

s tem, ko tudi druge ljubiš, ceniš,

saj z obrestmi k tebi bosta se vrnili!

xrosex xsrcbumx

Prijateljstvo ljubezen v bistvu je,

ki manjka ji erotični naboj.

A če v prijatelja zaljubiš se,

do smrti ta ljubezen bo s teboj!

-----------------------------------------

Ljuba Žerovc

http://www.modrostizbrane.com

• 2 weeks later...

xwizardx Kdo danes še sploh ve, kaj je Ljubezen – ljubezen z veliko začetnico? Mar se te besede ne držijo prstni odtisi brezvestnih zaslužkarjev? Ali imajo njihovi zmazki v besedi in sliki kaj skupnega z ljubeznijo?

Ali se poti do človeka, do srca in do kulture, niso spremenile v greznice? Kdo danes še sploh ve, da je 'ljubezen' povezana s pojmi 'dati' in 'predati se', z globoko radostjo, da si tukaj za drugega, da imaš posluh zanj, da se

znaš tankočutno vživeti vanj, da je povezana s prijaznostjo in odpustljivostjo, z nenasiljem, z mirom? Kdo danes še sploh ve, da je 'ljubezen' povezana z odgovornostjo?

xscratchx xyesx xsrcbumx

Ljubezen...je zame čutiti...nekoga...ali več ljudi...ali vse :inlove:

Ljubezen...je zame dajati....nekomu....ali večim...ali vsem xyiyax

Ljubezen...je zame ne pogojevati....nikogar....z ničemer

Ljubezen...je zame delati dobro...vsem xwizardx

Ljubezen....če jo čutiš je to tvoja največja vrednota! xsrcbumx

Iz prave ljubezni se nikoli ne rodijo negativna čustva! xcrossfingx

xrosex

"Ljubezen ja stanje Bitja.

Tvoja ljubezen ni nekje zunaj, je globoko v tebi.

Nikoli je ne moreš izgubiti in ne more te zapustiti.

Ni odvisna od nekega drugega telesa ali kakršnekoli zunanje oblike."

:fiju: kar je za enega dobro je za drugega slabo....

je obesila opica :opica: ribo xgoldfishx na vejo in jo dala sušit, zraven pa momljala še dobro , da sem pravi čas prišla , da sem ji rešila življenje :palec: x:o)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...