MIHA 21. maj 2004 Prijavi Deli 21. maj 2004 HI x!x Js sem MIHA.V Vinski Gori imam 2 družini čebel.Pa me zanima,če bi mi lahko kdo povedal,kako se nardi dober propolis x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boštjan Grom 21. maj 2004 Prijavi Deli 21. maj 2004 (popravljeno) Miha pozdravljen ! Propolis narediš nekako takole: Propolis ki ga nastrgaš po panju zmešaš z 70% alkoholom katerega dobiš v lekarni, Koliko daš propolisa je odvisnokako "močan" propolis želiš naredit. Lahko pa računaš mislim da je normalno ene 5% S spoštovanjem, Boštjan z VrhnikeČebelarstvo Grom Popravljeno 31. oktober 2004 -> Boštjan Grom Citiraj Lepo pozdravljeni in naj medi !! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Danilo 21. maj 2004 Prijavi Deli 21. maj 2004 NO pa izvoli recepturo.... Tinktura propolis ( alkoholni ekstrakt propolisa) Naravni očiščeni propolis iz panja ali iz propolisovih rešetk :• 300 g očiščenega propolisa- 1 liter čistega alkohola, ki ga kupite v lekarni ( to je 96% se boljši pa je 70% alkohol boljšo ektrakcijsko moč ima Kako začeti z pripravo?Najprej denite surovi naravni propolis v en kozarec in ga za 24 ur zamrznete v vasem zamrzovalniku, Po tem času ga vzamete ven in z električnim kavnim mlinčkom vsega skupaj zmeljete, kajti samo tako zmrznjeni – konzelirani propolis se da mleti, V primeru, če nimate električnega mlinčka pa je sigurno pri hiši se kak možnar v katerem ga boste lahko tudi stolkli in razbili. • • Zmleti propolis dajte v dvolitrsko steklenico (mora biti temna) prelijte z enim litrom čistega alkohola in hermetično zaprete. • • Tako naj bo 9 do 10 dni v alkoholu, samo vsak dan ga vsaj pet do šestkrat pretresite. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MIHA 22. maj 2004 Avtor Prijavi Deli 22. maj 2004 HVALA x!x To bom preizkusil takoj,ko ga bom dovolj nastrgal Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.