Skoči na vsebino

Plodnost

megan

Recommended Posts

Živjo sem nova na forumu in sploh mi ni jasno kam pisat ,da se bo pojavila nova tema.Vidim da Vojko obvlada ful stvari,pa me zanima kako kaj plodnost.Ali kaj vpliva na to?Se da izračunat najboljše dneve .......Za vsak odgovor bom vesela x:)x
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 76
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Živjo sem nova na forumu in sploh mi ni jasno kam pisat ,da se bo pojavila nova tema.Vidim da Vojko obvlada ful stvari,pa me zanima kako kaj plodnost.Ali kaj vpliva na to?Se da izračunat najboljše dneve   .......Za vsak odgovor bom vesela  x:)x

Dobrodošla Megan :palec: :palec:

Poglej si za začetek to temo:Plodni dnevi

Ruby

• 3 weeks later...

Fertility report.

DESCRIPTION:

Calculus based on sumeran astrology. Best timing for

impregnation calculated to the minute. Great results

reported in desperate cases.

to sem ujela, ko sem prej iskala na brkljalniku in je anantina ponudba za izračun plodnih dni, kakor tu pravi, da izračuna na minuto

Super ananta, če kdo poudarja natančnost tukaj si to res ti :palec:

in kaj imaš v Devici? :8):

Stankaaa

p.s.: se oglasim, če bom kdaj na tem oz.upam, da ne... xrolleyesx

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

x;)x Jaz opažam iz določenih primerov, da ogromno žensk zanosi, ko jim tranzitni jupiter prihaja na ASC ali natalno luno. Zato naj to upoštevajo sploh ženske, ki imajo probleme z zanositvijo in takrat je pravi čas za to. x:Dx x:Dx

Kar nekaj primerov poznam, ko so se ženske trudile, zapisovale plodne in neplodne dni brez uspeha. Pa ti pride x:o)x jupiter blizu ASC , sonca ali lune pa je vse zrihtano. Ekspanzija na celi črti. Širitev telesa po dolgem in počez. x:Dx x:Dx

Pozdravljean,

jaz bo samo to dodala, da je zelo pomebno kaj vidiš v natalni karti. Kaj ona govori. A kaže v osnovi plodnost, težave v tem pogledu, preko česa razrešitev težav in tako naprej.

Prvno natalno karto seveda, potem pa naprej iskati pravi datum, ki pa naj tudi temelji na natalni karti, na trenutnih tranizitih in progresijah, ko se vse ujema je lažje.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Prvno natalno karto seveda, potem pa naprej iskati pravi datum, ki pa naj tudi temelji na natalni karti, na trenutnih tranizitih in progresijah, ko se vse ujema je lažje.

:palec: Seveda Mihela, največ kart žensk, ki imajo problem zanositve ima, vsaj kar sem jih jaz videla, mars v 5 hiši in od tega kar nekaj v kozorogu. Seveda je tudi odvisno, kako je ta mars aspektiran natalno.

:palec: Seveda Mihela, največ kart žensk, ki imajo problem zanositve ima, vsaj kar sem jih jaz videla, mars v 5 hiši in od tega kar nekaj v kozorogu. Seveda je tudi odvisno, kako je ta mars aspektiran natalno.

Če je Mars res težko aspektiran iz pete hiše lahko prinese splav, vendar je premalo samo to, da je Mars v peti, da bi lahko reki, da bo oseba imela težave.

Pogledamo vrh pete hiše in v prvi vrsti pogledamo znamenje, če je to plodno znamenje (vodno znamenje) ali če je vladar pete hiše v vodnem znamenju, je že veliko možnosti, da je oseba plodna.

Če imamo znotraj 5. hiše plodne planete, Luna, Venera in Jupiter, spet več možnosti.

Če je vladar pete povezan s plodnimi planeti je spet nakazana velika plodnost.

Pri ženski je to zelo povezano tudi z Luno, ker ta kaže nosečnost in materisntvo in te zadeve.

Pri moškem je pomemben tudi Mars, kar se plodnosti tiče, ker so z Marsom posredno predstavljena tudi Semenčeca ...

Glavni planet plodnosti pa je tako in tako planet Jupiter.....

In tako naprej, pretehtaš vse možno.

Glavna ovira je lahko Saturn tako v peti (seveda slabo aspektiran), pa tudi Saturn v disharmoničnem aspektu z vladarjem 5. hiše, pa spet z Luno.... To lahko nakazuje težave, toda ne pomeni nujno, da otrok ne bo, lahko bodo le kasneje, s težavami in tako dalje...

Devica in dvojček sta manj plodna, zaradi nespolne narave njunega vladarja.

Nekaj o tem, tako bolj na hitro.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

:palec: :palec: Vse drži, jaz pa gledam saturna tudi v moški karti v peti hiši za pokazatelja, da ženska ne zanosi prav hitro ali brez posegov.

Saturn v moški peti hiši lahko pomeni počasne semenčice in že večkrat je bilo potrebna oploditev s pomočjo mešanja semen.

Marsa pa gledam kot borbo in zato površen pogled v karto ženske, ki je imela marsa v peti hiši je v večih primerih pomenilo resnično borbo za zanositev.

Marsa pa gledam kot borbo in zato površen pogled v karto ženske, ki je imela marsa v peti hiši je v večih primerih pomenilo resnično borbo za zanositev.

Ja, vendar ker je v je Mars v osnovi hiter (glede na simboliko, ne dejansko) in lahko pomeni tudi nepričakovano zanositev, ali kej tazga.

v.d.,

Mihela

dnevni horoskop

Devica in dvojček sta manj plodna, zaradi nespolne narave njunega vladarja.
ja manj plodna, ker majo taka znamenja po večini˝sam enga potomca :8): (oz. se odločjo sam za enga potomca)
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Velika možnost za otroka je leto, ko imamo Dvojčka na ASC solarnega povratka. Če naj bi šlo za drugega itd. otroka, je močan Jupiter zraven - praviloma.

Pa še par drugih manjših pokazateljev obstaja.

Pozdrav!

Velika možnost za otroka je leto, ko imamo Dvojčka na ASC solarnega povratka. Če naj bi šlo za drugega itd. otroka, je močan Jupiter zraven - praviloma.

Pa še par drugih manjših pokazateljev obstaja.

Pozdrav!

:palec:

Drži! Preverjeno na mojem primeru.

In pri drugem otroku je bil Jupiter *točno* na MC, v sekstilu z Merkurjem (vladarjem ASC v Dvojčku).

PS. : Je pa tudi sicer pri meni Merkur vladar 5. natalne hiše, tako da je ASC solarnega povratka padel točno na vrh 5. hiše.

In pri drugem otroku je bil Jupiter *točno* na MC, v sekstilu z Merkurjem (vladarjem ASC v Dvojčku).

PS. : Je pa tudi sicer pri meni Merkur vladar 5. natalne hiše, tako da je ASC solarnega povratka padel točno na vrh 5. hiše.

:palec: :palec: Pa še jupiter tvoj vladar. :palec: bingo

Točno Lunca! Za nazaj se vedno vse poklapa, kajne?  x:)x

Lep (in malo toplejši) dan želim!

"Za nazaj se vedno vse poklapa!"

Ravno ob takšnih ugotovitvah, ko vse štima za nazaj se najbolj vprašam, če je res. Kajti to je zanka astrologov. Vedno in povsod lahko najdemo razlage zakaj je nekaj bilo tako in tako. Ravno v tem tiči razlog, zakaj raskiram in poskušam zadeve napovedati - tako kot včeraj Borisu za izid tekem na EURO 2004. Moja ugibanja so bila izražena sramežljivo, a jasno. So pa pokazala pravi način razmišljanja - pravi način reševanja - gledanja v "natalno karto" - zame je to LUO SHU.

Naša največja napaka je, da nadaljujem, da na vsak način skušamo razložiti vsako stvar za nazaj. Moje mnenje je, da je prav, da smo ob takšnih (svojih) razlagah še veliko bolj skeptični kot pa pri "napovedih". Ravno v tem grmu pa tiči zajec. Kajti menim, da se 100% napovedati ne da, kajti smo ljudje in smo zmotljivi in človek ima tudi edinstveno možnost zavestne odločitve, ima pa tudi komplekse ("kramo" iz svojega življenje - (seveda mislim na KARMO).

In, da se vrnem na plodnost. Iz mnogih razlogov naštetih zgoraj, je zelo težko napovedati, kdaj bo ženska oplojena, kajti menim, da je tu cel kup tudi človeških razlogov, omejitev itn, ki so mnogokrat na popolnoma psihološki osnovi, osnovi okolja itn. Se pa z Devetzvezdnim KIjem da napovedati čas, ko je plodnost veliko veliko večja - če so seveda zagotovljeni pogoji, da si vsaj mati resnično želi otroka.

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Živijo, Vojko!

Dodajam.

Pri mojem pojmovanju solarnih povratkov gre ravno za DOJEMANJE osebe, ki ji horoskop pripada. Zato so tudi določene povezave precej logične - npr. drugi otrok je "več kot le eden", zato ni čudno, da se vmeša Jupiter, ki v osnovi pomeni širjene ("nečesa je več kot prej"). Plus še ena zadeva: za žensko je prvi otrok sprememba statusa = "mati sem!", drugi pa ne - "mati sem že itak".

Ker pa Dvojčka govorita tudi o otrokih, mladosti, pa o razpršeni pozornosti (najmanj dvojnosti = Dvojčka; se pravi "tistemu, kar sem počela do zdaj, se je pridružil še otrok), potem ni čudno, da se otrok pogosto pojavi v tistem letu, ki je z ascendentom (jaz temu pravim "pečat leta") povezano z znamenjem Dvojčkov.

(Za astrologe: tudi Devica spada pod Merkurja, vladarja Dvojčkov, zato je včasih "plodno" leto tudi tedaj, ko je v ASC Devica, ampak tukaj je veliko za študirati; ne pali kar iz prve.)

Živijo!

V progresijah pa spodbuja zanositev povezava Lune in Sonca, tudi če je na primer disharmoničen ali manjpomemben aspekt. Seveda pa morejo tudi ostale progresije govoriti o otroku. Najpogosteje povezava prve in pete, včasih pa tudi povezava četrte in pete.

Tudi tranziti ponavadi podpirajo zgodbo in se povezujejo z vladarjem pete ali s planeti v peti.

Vse dobro,

Mihela.

dnevni horoskop

Najpogosteje povezava prve in pete, včasih pa tudi povezava četrte in pete.

Tudi tranziti ponavadi podpirajo zgodbo in se povezujejo z vladarjem pete ali s planeti v peti.

:palec: :palec: To je pa primer, ki drži zame osebno 100%. x:)x

Se strinjam z zgornjimi ugotovitvami. Vsak pomembnejši dogodek v življenju je navadno podkrepljen z več različnimi pokazatelji, ki pa vsi podpirajo isto zadevo, pa naj bodo to tranziti, progresije, solarni povratki.

Tudi v mojem primeru to ni nakazoval samo solarni povratek (pri prvem otroku je bil ASC Devica - bravo Bern!, Merkur pa v konjunkciji s soncem), ampak tudi temu ustrezni tranziti. Saturn je bil ravno v fazi prečkanja ascedenta (nove odgovornosti, od javnega spet preusmeritev v bolj notranje področje), tudi solarni lok (solar arc) Neptun je sedel točno na vladarja 5. hiše (zgleda da so pri prvem otroku včasih predstave o starševstvu še malo nejasne x:)x ):, SA Saturn je tvoril eksaktni sextil z vladarjem 5. hiše (spet nakazuje resnejši odnos do zadev 5. hiše).

Drugi otrok:

- kot že rečeno: ASC solarnega povratka v Dvojčku, točno na vrhu 5. natalne hiše, Jupiter sol. povr. sextil Merkur (vladar ASC sol. povratka in natalne 5 hiše) + Merkur sol. povratka konjunkcija sonce sol. povratka;

- T. Pluton točno na vladarju 5. hiše;

- progresivno Sonce, Luna in Merkur, vsi v konjunkciji z ASC in v sextilu z vladarjem 5 hiše;

- SA sonce konjunkcija ASC....

Če to ni dovolj pokazateljev, pol pa tudi ne vem... xrolleyesx

Vedno, ko vidite neke pokazatelje, preverite, ali so iste teme podkrepljene tudi z ostalimi metodami. Zelo redko pomembnejši dogodek nakazuje samo en pokazatelj. Poglejte za nazaj ključne dogodke v svojem življenju in prepričana sem, da so bile teme nakazane večkrat. Seveda pa je treba vedeti, kaj gledati... x:)x

Živijo, Vojko!

Dodajam.

Pri mojem pojmovanju solarnih povratkov gre ravno za DOJEMANJE osebe, ki ji horoskop pripada. Zato so tudi določene povezave precej logične - npr. drugi otrok je "več kot le eden", zato ni čudno, da se vmeša Jupiter, ki v osnovi pomeni širjene ("nečesa je več kot prej"). Plus še ena zadeva: za žensko je prvi otrok sprememba statusa = "mati sem!", drugi pa ne - "mati sem že itak".

Ker pa Dvojčka govorita tudi o otrokih, mladosti, pa o razpršeni pozornosti (najmanj dvojnosti = Dvojčka; se pravi "tistemu, kar sem počela do zdaj, se je pridružil še otrok), potem ni čudno, da se otrok pogosto pojavi v tistem letu, ki je z ascendentom (jaz temu pravim "pečat leta") povezano z znamenjem Dvojčkov.

(Za astrologe: tudi Devica spada pod Merkurja, vladarja Dvojčkov, zato je včasih "plodno" leto tudi tedaj, ko je v ASC Devica, ampak tukaj je veliko za študirati; ne pali kar iz prve.)

Živijo!

Hvala Bern

Vidiš, razlog, da nisem napisal več in bolj natančno je, da je dobro temo - v tem primeru plodnost - tako kot druge, dobro preštudirati. Hkrati menim tako kot praviš ti, da vsak naslednji otrok pomeni nekaj drugega in se "pojavi" v drugačnih astroloških okoliščinah.

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Pride neka Megan x:Dx , odpre temo in sprašuje o plodnosti.

Mi ji vsak po lastnih močeh odgovarjamo, dobi celo serijo super odgovorov...

samo...medtem ona izpuhti :eek: :eek: x:Dx xrolleyesx :o|o: x:Dx

...zato pa smo vsi hlepeči astro znanja spet dodobra prišli na svoj račun! x;)x x:)x x^x x^x x:px

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...