Amis 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 a ne vidiš, da še pije kavo? ah ta mularija....... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 a ne vidiš, da še pije kavo? ah ta mularija....... JUUUTRČEK!!!! Mmmmm, thanks za kofi, prav "sedel" je. Kako ste ljubke damice? Dons mam spet višek energije jp,.....včer se ornk prešvicala na jogi, full mi je pasal Zgleda spet neki u "luftu",.....folk je spet neki depra pa zamorjen,..... :xx!: Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Hojla Valkira! Super, da si v formi!,....no tole z B vitaminom drži, no ni pa edini ki ti lahko "zaštrika".Ma jest se držim starega pravila, v telo vnesem vsak dan "polno dozo", pol nej pa pobere tist kar rab oz.mu paše, jest sem svoje delo opravla. Jogo imaš? Hm, sem firbec, na "kako" jogo pa hodiš? No jest mam pa dons spet "kljuseta" Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 ...valkira, tole s C-je so bl prazne marnje... ce ga zauzijes prevec se pac izloci z urinom... kokr vsi vodotopni vitamini... nism niti 1 studije prebral, ki bi potrjevala korelacijo med ledvicnimi kani in vnosom C-ja (pa skor dnevno Pubmed berem)... edini problematicni vitamini so tisti ki so topni v mascobah(A,D,E,K)... Drgac pa je pivski kvas, poleg vitaminov skupine B, dober predvsem zaradi cinka, v kerem je skor cel zahodni svet deficiten!! Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 , v kerem je skor cel zahodni svet deficiten!!Medicina je toliko napredovala, da prakticki vise ni jedan covjek nijezdrav. studijjeveckottezavinbolezniskupaj.press Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Oprosti Samson, samo nimaš prav... v dveh študijah sem prebrala... v eni strokovi seminarski nalogi, ki jo piše mag. farmacije in na Krkinih straneh... nisi svezanalac......ime studije???Lahko ti jih sm propopam vsaj 10, ki so dokazale NEobstoj povezave. Ce pa je bila povezava ugotovljena me zanima kolk velik vzorec je bil in kolk mocna korelacija je bla ugotovljena(R2)?? Poznam ogromno ljudi ki po 10g C-ja na dan furajo ze leta... med bilderji to ni nic neobicajnega(vcasih celo do 30g)!! Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 uau...vitaminski dan danes...... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Ej Samson, boli me patka, a prav... men se ne da kle neki dokazovat in tut ne bom... jst sm samo povedala kar vem (kar sem prebrala) in 100% sem prepričana v to, da se ne sme z nobeno stvarjo pretiravat... celo s kamilcam ne... Mogoče si sploh ne bi tega zapomnila, če ne bi vedla kaj je ravno pri matki problem (ledvični kamni in obščitniške žleze) in točno vem, da ona že leta jemlje konjsko dozo C vitamina, zato sem bila pozorna na to in jo opozorila.....heh... razlogov je lahko ogromno in ne gre sklepat zdej na hojladri... vsak dan naj dve pivi popije pa bodo sli ledvicni kamni rakom zvizgat!! Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 ...hih...če bi js popila vsak dan dve pivi...bi cel dan sam še prespala.....idealno za zimo.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Tole s C vitaminom; študij takih in drugačnih je kar dosti, se pa strinjam z navedbami Samsonajtka, C vitamin ne "pobira" kalcij, pač pa nikotin "pobira" C vitamin,....ravno tako se strinjam z navedbo ostalih antioksidantov. Glede sintetičnih, drži da je absorbcija manjša, kar se tiče predoziranosti,.......jest jemljem dnevni odmerek,.....naravni,.....zato lahko rečem boli me briga, namreč ne obremenjujem se s tem kaj še pojem tisti dan, koliko, kdaj......sicer pa ni pomemben samo B, C, kalcij... pa magnezij, kalij, A, D, E......tudi molbiden, chrom, zink,niacin, biotin, fosfor,.....pa koliko težav ima folka zaradi pomanjkanjaselena (utrujenost, depra, brezvoljnost......nadledvična žleza) pa še dohtarji redko testirajo na njega.........pa odmerek neesencialnih aminokislin (le te telo ne proizvaja samo)......kar se farmacevtih študij tiče sem vedno skeptična, kadar zadaj stoji farmacevtska ind. Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Pa še nekaj (valkira ne se jezit) moje skromno mnenje; problem ledvičnih kamnov ne more biti "odvzem" kalcija, pač pa nasprotno,.....velikokrat je problem pitje "trde" vode, in prevelika vsebnost teh elementov, (sestava ledvičnih kamnov). Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 silki, kaj za vraga si pa zmešaš, da dobiš vse kar si naštela.... ? če ni recept skrivnost.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 ahoj scorps! zadnje cajte me ni skor nic v sco, ker.. kaj? ???a sem skorpija? torej, bedast... kar neky se stulit pa cist prevec udomacit in vse tole...pa ipak ugotavljam, da sem riba tud... sam, tole sem pa prav morala prit semle napisat, ker tale pa pr men ni pa prav nic ribja, in tle lohk civkam zraven namrec, JOOOOOOOJ kok sem morda kar najbolj hvalezna svojmu sco za voljo!!! Pih, to pa je... ni da ni, pr men. x!x (*recimo dons sem se spravla po dveh mescih pavze, v takemle bednem vremenu, ceste, grauz, iz tople pojstle... - na fitnes spet ) tko da, ce druzga ne, seb afirmiram in si recem - yessss!!!!! za voljo... FB! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 BRAVOOOO...tako se dela! Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 a ne no! (no saj mal mam slabe vesti.... eni bi tud, pa ne morjo, lohk je men, kao... sam vseen... eni pa bi tud lohk, pa ne ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Amis ni skrivnost, če želiš dobiš!Valkira, vsak poda "svoje ustrezno" mnenje, zagovarjat ga do onemoglosti je brez smisla, pa tudi oklepati se nekaj prebranega je brezsmisla, lahko je za nekoga ustrzno, za nekoga ne,......Jest se držim svoje "filozofije", v vseh dozdejšnjih letih mi je ustrezala, ne rečem, da nikoli ne naredim kake modifikacije,....ja probavam,.....vidim efekt - "poslušam" telo,...vzamem ali zavržem.Sem pa še vedno mnenja; telo je zelo kompleksna zadeva,....in sebi zamozadostna, če ima VSE pogoje, da lahko funkcionira,....sposobno je tako regeneracije, kot samoozdravitve,....in namenjeno je temu da DELUJE, ne da zarjavelo "počiva",....isto kot psiha,...eno z drugim ali eno v drugem. Jest temu pravim vzdrževanje osebnosti kot celote.Telesu dajem optimalno kar lahko (ali kar znam),futer, šport,počitek, ravno tako tudi psihi (povlečem se vase, meditiram, avtogeni trening, joga....), ampak preprosto od obeh tudi ZAHTEVAM, da optimalno delujeta. Zame je telo "okvir" za psiho, in če hoče le-ta dobro prosto delovat mora imet optimalni temelj. Heh, tud mene kdaj (sicer redko) bockne kje v telesu,....pa kaj,....poslušam pač kaj ma za povedat....in nekako vem kaj mu "fali",....se vržem v mirovanje, al ga pa nateram....isto s psiho.....paše včasih povlečt se v sebe, se "poslušat", clo mal mazohistično,...tud to je treba spucat.Spet sem na dolgo zabluzila, hotla sem pa samo to povedat, da imamo vse "s seboj" pri sebi,.....ampak smo že tok pomehkuženi, da tega ne znamo več zaznavat in uporabljat, namen "služenja" telesa je zamenjal termin "ohranjanja",...telo ni samo sebi namen (žal je prevečkrat), "telo" nisem jest, ampak tisto kar "podpira" pa sem jest! in zato mora delovat optimalno! Bljak! Pa poglejte nosečnice (izvzete redke problematične, pa tudi tiste redke normalne),.....vse na glavo obrnjeno, ker smo noseči, lepo, super,.....ampak smo noseči, ne pa bolani.....etc,.....mah sej ne vem al ste me "štekale" Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 štekali... ...super lepo napisano! in se strinjam.... recept na os? Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Samo en komentar bi dodal, me je prav zbodlo v oci. Deljenje cloveka na telo in ostalo...to NI zdravo.In dokler se tako razmislja, NI zdravja. Zgolj moje mnenje, jasno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lejka 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Ej Samson, boli me patka, a prav... men se ne da kle neki dokazovat in tut ne bom... jst sm samo povedala kar vem (kar sem prebrala) in 100% sem prepričana v to, da se ne sme z nobeno stvarjo pretiravat... celo s kamilcam ne... Mogoče si sploh ne bi tega zapomnila, če ne bi vedla kaj je ravno pri matki problem (ledvični kamni in obščitniške žleze) in točno vem, da ona že leta jemlje konjsko dozo C vitamina, zato sem bila pozorna na to in jo opozorila... Jst sem tud že velikrat slišala in velikrat brala da je treba vitamine zelo natančno odmerjat in da ti pretiravanje z njimi lahko ful škodi. Doza je pa seveda odvisna od posameznikovih potreb. Citiraj It's a dog eat dog world Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Ne razumem čisto,...to o deljenju,......celota (osebnost) je iz telesa in recimo psihe,....medsebojna usklajenost obeh;fuf, kaj pa je "zdravje"?,....kdaj je telo zdravo?kdaj psiha? oz.mentalno zdravje?,....lahko ločimo? NE kadar govorimo o zdravju osebe,.....sicer pa,....? lahko obstaja "zdrava psiha" v bolanem telesu?.....ali zdravo telo z "bolano" psiho????Kaj menite? moje mnenje, da lahko! Amis dobiš (v doglednem času)! Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 če kaj vem, je na svetu kar precej primerov....ko telo ne deluje, psiha in ostalo pa....kako je že tisti znani fizik...?.....in obratni primeri so tudi...zdravo telo, noter pa psihopat..... valkira...je že ok....sploh pa ni piz* zarad tega. vsak poda svoje mnenje....tle v tej temi je še zlo znosno ....v primerjavi s kakšnim prepričevanjem kje drugje.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Ne maram dualizma.Celotna osebnost....to ni preprosta vsota delov telesa in duha.Ces, ce sta oba dela zdrava, je tudi skupek. Jaz celo ne razumem razlike med fizicno in dusevno bolecino...naj se slisi se tako neumno vse skupaj.Razumem pa bolecino. Kaksna je razlika ?Enkrat te boli telo, drugic dusa ?Ali te samo BOLI ? TEBE ? Ce te boli zelodec, a boli to zelodec, pa posredno tebe, ker je pac v tebi, del tebe..ali te samo boli ? Je zelodec del tebe ali si to TI ? Ce ti umre nekdo bliznji, trpis.Kateri del tebe trpi ? Mentalni del ? Ali trpis TI ? Kako lociti bolecine, jih klasificirati, ta je telesna, ta dusevna ? Po cem ?Se lahko prepletajo, zamenjujejo.... ? Ma ja, mogoce sem neumen, pa ne razumem, pa vendar... Ze dolgo nazaj sem prebral zanimivo metaforo za cloveka.Naj bi bil kot cebula. (ne, ni misljeno, da joces, ce ga gulis ). Zacnes cebulo lupiti, plast za plastjo, da bi prisel do jedra, takorekoc bistva.Pa odstranjujes, plast za plastjo...na koncu opravila imas celo mizo plasti, cebule pa ni vec nic, ne jedra, ne....Katere od teh plasti so bile fizicne, katere mentalne, duhovne ?Katere so bile pomembnejse, katero so sestavljale jedro, bistvo ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silki 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Ježeš, Valkira! zakwa se pa opravičuješ lepo te prosim! Vsako mnjenje je lahko za nekoga "pravo". In kaka pizdarija neki, ah bljak! Zdej mi pa razloži - po difoltu zakaj je moje mnenje bolj merodajno kot tvoje ali obratno, ali koga drugega. Poveš kar se zdi TEBI prav, kar čutiš,....ne da te takoj potolčejo oz da moraš potem za vsako ceno to utemeljevat,...tko se ti zdi in pika. Pa mislim, da se v tejle temi čist dobr štekamo, pa vsako sovpadajoče ali pa nasprotno mnenje ni "napad",...pač samo mnenje, lastno in kot tako dobrodošlo. Jp tudi jaz včasih v kako temo ne napišem kakega mnenja, ker se mi NE DA ga v nedogled utemeljevat zakaj tko mislim,...pač mislim tko! in pika! Pa sej se razumemo p.s.raj povej kak si Uj, pa Marsa se je odločla mal med SVOJE prit pogledat Citiraj Samo šibki se ne upajo biti pravični. Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji. Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 Ne maram dualizma.Celotna osebnost....to ni preprosta vsota delov telesa in duha.Ces, ce sta oba dela zdrava, je tudi skupek.Jaz celo ne razumem razlike med fizicno in dusevno bolecino...naj se slisi se tako neumno vse skupaj.Razumem pa bolecino. Kaksna je razlika ?Enkrat te boli telo, drugic dusa ?Ali te samo BOLI ? TEBE ? Ce te boli zelodec, a boli to zelodec, pa posredno tebe, ker je pac v tebi, del tebe..ali te samo boli ? Je zelodec del tebe ali si to TI ? Ce ti umre nekdo bliznji, trpis.Kateri del tebe trpi ? Mentalni del ? Ali trpis TI ? Kako lociti bolecine, jih klasificirati, ta je telesna, ta dusevna ? Po cem ?Se lahko prepletajo, zamenjujejo.... ? Ma ja, mogoce sem neumen, pa ne razumem, pa vendar...Ze dolgo nazaj sem prebral zanimivo metaforo za cloveka.Naj bi bil kot cebula. (ne, ni misljeno, da joces, ce ga gulis ). Zacnes cebulo lupiti, plast za plastjo, da bi prisel do jedra, takorekoc bistva.Pa odstranjujes, plast za plastjo...na kocu imas celo mizo plasti, cebule pa ni vec nic, ne jedra, ne....Katere od teh plasti so bile fizicne, katere mentalne, duhovne ? edn te more s sekiru vsekat po prsti, da ti stran odleti...te boš pa ziher zastopu... mislim to, v čem je razlika med psiho pa tak.... sam nea vem če je vredno to za znanost pa filozofijo :xx!: Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 29. november 2005 Prijavi Deli 29. november 2005 edn te more s sekiru vsekat po prsti, da ti stran odleti...te boš pa ziher zastopu...Ti mi raje povej, kaj me bo bolelo sam nea vem če je vredno to za znanost pa filozofijo :xx!:Covjek samo kad filozofira ne laze, jer kad filozofira, on izmislja. vopravicilovsemunapisanemu.press Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.