Skoči na vsebino

A bi, ko bi prišlo do tega, ubijali?

El Nino

Recommended Posts

Uhh, s temle se sprehajamo po trhlih tleh... to je zelo delikatno - skoda, ker nisi prebral postov, namrec saj vidis (glede na st. strani), da smo ze precej rekli na to temo...

In zdaj si pravzaprav povedal, da so nekateri umori bolj opravicljivi kot drugi.... Na nek nacin se pogojno strinjam, vendar kot pravim je to lahko zelo delikatno...

Bogve kaksna je bila zgodba serijske morilke ('ki je v okolici veljala za: sami superlativi...'), ki je kasneje snela se 26 tipov, ob prvem umoru - najbrz so jo prav tako hoteli posiliti itd... - torej, vzeti v roke je delikatno...

Tisoce zensk je najbrz v podobni situaciji kot tale omenjena - mozje pa so se zivi...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 256
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ja...

Sta Mujo pa Haso strmoglavila z letalom.

Pridejo cez 60 dni na kraj nesrece, pa vidijo samo Mujota pa kup kosti.

Ga vprasajo, ja , kaj si pa naredil s Hasotom ?

Mujo:"Pojeo sam ga...bio je dogovor, ili on mene, ili ja njega " ?

In zakaj si ti njega ?

Mujo:"Haso je bio vegeterianac..."

Vedno kratko potegnejo....

x:Dx

:lol: :D :lol:

On ze ne rabi takega advokata, saj ga marsikdo, pa ceprav popoln ateist, bolj spostuje in se drzi njegovih pravil kot ti - zato ne nakladaj.

:vragec:

hehe

konchno prihajajo vashe prave barve na dan....

to sem chakal....izbruh tolerance in vsesploshne ljubezni do blizhnjega.....da o sposhtovanju preprichanja sploh ne izgubljam besedi

666 :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!:

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Marsa, nisem hotel opravičevat umora.

Hotel sem le prikazat, da se vsi lahko znajdemo v situaciji, ko ne zmoremo več brzdati svojih čustev in storimo nekaj, česar v normalnih razmerah nikakor ne bi naredili. Umor je lahko storjen v afektu, tatvina ne. Zato trdim, da smo prej vsi sposobni ubiti kot krasti.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Ne gre toliko za vprasanje ali si sposoben koga umoriti ali ne.

Po mojem mnenju (napisal sem mnenju, lahko je napacno) je vsak sposoben.

Gre za to, ali 'naredis' to ali ne.

Ne da ne ubijes, ker te je strah zakona, 'vesti', druzbe, mascevanja...

ne ubijes, ker je ta CLOVEK, ker je 'TI'.

Seveda, Aakhut - to SO moje prave barve - o svojih PRAVIH pa ze sam zase najbolje ves - nekaj barv pa se opazi tudi na forumu tvojih. Ne recem, da niso cisto zabavne, a s temle verskim fanatizmom svojim pa si dolgocasen - iz prej omenjenih razlogov... Ker ni iskreno.

Jaz nisem verna, ne v tvojem smislu - tako vero jaz ravno preziram.

Pokazala pa sem ti spegu, izpostavila resnico.

Spostovanje prepricanja?

Ma - hecas se sicer, vem, a ni uspela tale sala.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

AAAAHHHHH......kako radi nakladamo o fiktivnih situacijah (kjer se nekateri med seboj celo strinjajo :eek: )

666 zlomkou....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

ne ubijes, ker je ta CLOVEK, ker je 'TI'.

natancno tako... :palec:

Vceraj v cerkvi sem se ravno na Aakhuta in podobne spomnila...

Ko je rekel zupnik, ljubi svojega bliznjega kot sebe... pa se mi je zazdelo absurdno in hkrati sem se nehote primerjala in razmisljala, koliko vere imam - jaz 'ateist' - kao (ceprav se nisem tako opredelila, ker sem verna, samo verujem v svojega boga, kot si jaz predstavljam) - v primerjavi z nekaterimi, ki imajo polna usta vere nenehno...

... paradoksalno...

Picasso

Seveda, Aakhut - to SO moje prave barve - o svojih PRAVIH pa ze sam zase najbolje ves - nekaj barv pa se opazi tudi na forumu tvojih. Ne recem, da niso cisto zabavne, a s temle verskim fanatizmom svojim pa si dolgocasen - iz prej omenjenih razlogov... Ker ni iskreno.

Jaz nisem verna, ne v tvojem smislu - tako vero jaz ravno preziram.

Pokazala pa sem ti spegu, izpostavila resnico.

Spostovanje prepricanja?

Ma - hecas se sicer, vem, a ni uspela tale sala.

MOJIM VERSKIM FANATIZMOM :eek: :eek: :eek:

mislim, da je vsakega drugega verskega in antiverskega fanatizma vech kot pa mojega

je pa res, da sem eden redkih, ki se UPA izpostaviti tule in zagovarjati katolicizem

666 zlomkou....tralala

ni ga lahko ubit SAMO zaradi moralnih zadrzhkou

torej tistega, kar so ti "utumbali" ( x:Dx ) v glavo

pa se lahko vchasih vprashash, kaj je res TVOJE mnenje o neki stvari

Res je, hvala ker si povedal namesto mene - namrec res sem hotla se dodat - zaradi verskega utumbavanja v glavo...

('ne ubijaj!'). :palec:

pazte se marse....nej niso "utumbaval"

kill....kill....kill

666 zlomkou....tralala

lohk gremo pa na temo o Barabcih :xx!:

njim tut "utumbavajo"...sam chist kontra :xx!: :xx!:

666 zlomkou...tralala

Znan mi je primer ženske, ki je v okolici veljala kot vzor dobrote in potrpljenja, vendar...

Mož pijanec jo je desetletja pretepal, žalil in spolno maltretiral. Nekega večera pa je mož dodal le kapljico, ki se je prelila čez rob in ženska je zgrabila za nož.

Kljub fatalnemu izidu so bile simpatije okolice in celo policije, tožilstva ter sodišča na strani storilke in ne na strani pokojnika.

Nam lahko kdo garantira, da se ne bomo nekega dne znašli v taki situaciji?

Zakaj je nekdo lahko vzor potrpežljivosti in dobrote, da prenaša vse, a na koncu tega ne zmore več? V čem je ta njen vzor? Zakaj vzor?Subjektivno - ali je že prej izkoristila vse dane ji možnosti? Ali se je dalo njeno trpljenje končati samo na omenjen način? Moramo nujno sprejemati vlogo žrtve?

LpP

P.S. Nima zveze s povedanim, situacija je popolnoma obrnjena - ampak če nekdo premišljeno počasi napenja strune, da opaža kako zvenijo, kako se počasi viša njen ton, in je zadovoljen: poje še višje, še lepše; do konca zategnjena struna pa naenkrat poči in ga useka po prstih: bemti, tale struna, sedaj si pa pokazala svoj pravi obraz, 666 zlomkou!

No, nekaj skupnega morda le imata oba primera: nikoli ne smemo do konca našponavati situacije.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Upa izpostaviti, Aakhut?

Hmmm, bolj me zanima, ce si si v socializmu to upal, tle lohk vsak cveka kar ce, kvazi demokracija, pa je kul - ljudstvo ima igre, kruha pa bolj malo.

Toliko si ti (in seveda veliko bolj) verski fanatik, kot sem jaz recimno rdechkar - pa imas polna usta rdechkasrtva - to pa so RKC scene in sem ze po defoltu alergicna - kot ti na komunizem, samo z eno majhno razliko; jaz nisem nic od tega, torej meni NISO utumbali v glavi, ti pa SI 'veren' pa se hvalil si se z nadvse kulturno in prefinjeno vzgojo tvojih katoliskih prednikov bliznjih.

Mene so vabcali tako v mladinske neke tele partije, kot tudi silili (tete) v cerkev (vsi moji sorodnikli so verni, torej izhajam iz druzine vernikov) - sem se naprej svojo glavo uporabljala - za razliko od tebe.

Brez veze, ker ne bova prisla do konca, ti mnenja ne bos spremenil - ce ga pri 40-ih imas zabetoniranega od malega, jaz pa tudi ne - ker nikoli nisem just like that sprejela cesa - a kot receno - NE socializma in NE katolicizma..

Tako imava midva eno podobnost in eno razliko - niti ti niti jaz ne hodiva k masi - le da jaz ne nakladam o veri.

In vcasih me prav zabava, ko priletis, ko nekdo morda celo namenoma malo zbode, kao to se pa tebe zdaj pa ful tice x:o)x x:px...

In siris propagando rkc - jaz ne sirim nikakrsne propagande, jaz imam samo svoj plejs, kjer izvajam kar mi pase, ti pa zagovarjas institucije - jaz jih pa preziram.

Picasso

ja piko, mislim da je boljš da ti vsake tolk časa odpul pa ven daš kar se nabere, ko eni k skoz srkajo neprijetnosti vase, in so molčeči, zamišljeni.. mirni.. pol pa bereš kaj je en masakr doma naredu zarad brezveznosti, čeprav tega res ne štekam.

Razumem naprimer da ti ena žlehtnoba počne kr naprej ene neprijetnosti, da te prime da b ga poču, to pa res razumem, evo.

Ne pa enga nedolžnega.

Mushi

je pa res, da sem eden redkih, ki se UPA izpostaviti tule in zagovarjati katolicizem

666 zlomkou....tralala

Oprosti, tole mi je pa popolnoma novo! Res je, da sem nekolikanj nov tlele.

Veš, v zadnjih letih velikokrat prisluhnem kaki papeževi poslanici, celo prevesti si dam kako, če je na italijanski TV, pa nobene ni podpisal niti z enim zlomkom, kaj šele s 666. Te besede v njegovem besednjaku NI.

Morda si kak njihov tajni agent ? x:Dx :vragec: x:Dx

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Po mamini smrti sem velikokrat sanjala o tem kako sem ubijala in kako sem se potem teh ljudi znebila…enkrat sem jih celo zabetonirala (preveč mafijskih filmov??) vedno pa sem imela v sanjah tak slab občutek, kaj sem naredila….kaj bo zdaj, kaj če jih najdejo…groza me je bila!

kakšen teden nazaj se mi je sanjalo da sem hodila po nekem polju v Bosni kjer je bilo polno pobitih ljudi, kar nekaj časa so že ležali tam, prekril jih je sneg – med njimi sem hodila čisto brez čustev, ničesar nisem čutila niti žalosti, niti groze…ničesar!

Za pusta smo šli v neko gostilno na pijačo, ker je bilo vse zasedeno smo se postavili za šank. neki mulček je začel razbijat steklenice, vsako ki je bla na mizi je brezbrižno vrgel na tla, črepinje so letele vse naokoli, tam zaposleni niso naredili ničesar da bi ga umirili, parkrat so k njemu pristopili gostje in mu rekli da neha…jaz sem se kar tresla, ko je že nevem katera črepinja priletela vame, sem šla do njega ga z eno roko močno prijela za vrat z drugo za spodnjo čeljust in mu uho zavpila: če mi še enkrat prileti črepinja ti bom razbila gobec! Saj nisem v bistvu naredila nič še naprej je veselo metal flaše po tleh. Odšli smo v drug lokal. Ampak popolnoma mi je popustila samokontrola, šele potem sem se zavedala, da bi me lahko tip, ki je glih prav premaknjen, ugasnil še isti moment.

Samokontrola je na nuli – zato mislim, da bi lahko ubijala v afektu, samo ne vem kaj bi bilo potem, zmešalo se bi mi al' bi se pa še sama fentala.

Mogoče pa bi se v tistem trenutku (ker je ubiti nekaj drugega kot močneje zagrabiti ali primazati) drugače odločila.

Načeloma sem zelo miroljuben tip, večkrat umirim zadeve na lep način in lepo besedo.

Nikakor pa ne zagovarjam načina »zob za zob«!

Upa izpostaviti, Aakhut?

Hmmm, bolj me zanima, ce si si v socializmu to upal,

vish ga :vragec:

zhe ta sm zachel shiriti idejo

in to, che se spomnish v mostah, ko je ZSMS :xx!: organizirala okrogl mizo o mladinski kulturi

zhe tam sem izpostavil mlade RK kot nachrtno marginalizirano skupino (takrat je bila vika predsednica UK-ja)

kje si bila pa ti takrat?...aja, seveda...PUNKica....jako gibanje

666 zlomkou....tralala

666 zlomkou....tralala

Oprosti, tole mi je pa popolnoma novo! Res je, da sem nekolikanj nov tlele.

Veš, v zadnjih letih velikokrat prisluhnem kaki papeževi poslanici, celo prevesti si dam kako, če je na italijanski TV, pa nobene ni podpisal niti z enim zlomkom, kaj šele s 666. Te besede v njegovem besednjaku NI.

Morda si kak njihov tajni agent ? x:Dx :vragec: x:Dx

no piko, che bosh malce pobrskal po zgodovini LNF-ja...se ti zna razjasnit od kdaj se aakhut podpisuje s 666 in zlomkom

666 zlmkoastih zlomkou....tralala

... (takrat je bila vika predsednica UK-ja)

kje si bila pa ti takrat?...aja, seveda...PUNKica....jako gibanje

666 zlomkou....tralala

Jaz sem bila tam kjer je bilo treba - ja, tudi imela opraviti z Viko... Jaz pa se tebe ne spomnim s sestankov zsms, ko smo zabezecali K4, niti ne kasneje, ko je bila ze zabezecana - z vsemi mogocimi, torej, ja, gibanje, veliko smo naredili za SLO in splosno, za folk, za sproscenost....

Na Roski sem bila recimo snemalka, ne punkica.

Ma, glej, to je brez veze.

Saj je kul - skoraj ziher sem v bistvu, da se midva pravzaprav ravno v tej temi strinjava oz, sva si podobna - ne ti ne jaz nisva sposobna ubijati... niti nimava nikakrsnih podobnih zelja. :) :palec:

Picasso

ne ti ne jaz nisva sposobna ubijati... niti nimava nikakrsnih podobnih zelja. :) :palec:

no..no

tole je pa zhe izziu

bi se dalo kako recht zhe o kakih exepmlarjih tule na LNF-ju :xx!:

666 zlomkou...tralala

No, ja, seveda, saj sem vedla... xrolleyesx xrolleyesx x:Dx x:o)x

('nepoboljsljivi aakhut'). :D

Picasso

Pred osmimi leti sem razmišljala o tem- s pištolo enega, pa mi je kolegica bodoča pravnica povedala, da bi dobila najmanj 8 let aresta. Pozabila pa mi je povedat, da ne bi bila kriva če ne bi najdli orožja. Brez orožja ni morilca, tako še danes ta tip živi ampak se je ohladil in ne teži več ta hip.

Ne vem, me je čisto s tira spravil, pa ga ne bi v efektu ampak čisto z zdravo pametjo sem razmišljala o tem. Brrr, ko se spomnim...ni normalno.

LP!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...