Skoči na vsebino

A bi, ko bi prišlo do tega, ubijali?

El Nino

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>al pa dobiš šut v hrbet :o|o:

Ne kaži hrbta ko se umikaš,

ker potem to ni umik xsrcx

To je beg... xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 256
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Saj ravno to je realnost :vragec:

Če pokažeš hrbet tvegaš šus...

Če pa gledaš nasprotniku v oči pa lahko izbiraš xsrcx

Ali umik... xsrcx

Ali pa tisti zadnji izhod, da streljaš prvi xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

<{POST_SNAPBACK}>Saj ravno to je realnost :vragec:

Če pokažeš hrbet tvegaš šus...

Če pa gledaš nasprotniku v oči pa lahko izbiraš xsrcx

Ali umik... xsrcx

Ali pa tisti zadnji izhod, da streljaš prvi xsrcx

če je to, da streljaš prvi, zadnji izhod, te lohk nasprotnik prehiti....ker on pa mogoč to ne bo mel za zadnji izhod, ampak mu bo to edina opcija x;)x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

<{POST_SNAPBACK}>če je to, da streljaš prvi, zadnji izhod, te lohk nasprotnik prehiti....ker on pa mogoč to ne bo mel za zadnji izhod, ampak mu bo to edina opcija x;)x

Lahko pa tudi takoj streljaš xDDx

Za vsak primer...

Ampak izbiro imaš vedno xsrcx

Nasilje JE zadnji izhod

To je rekel Gandi xsrcx

To je tudi moje mišljenje xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>Lahko pa tudi takoj streljaš xDDx

Za vsak primer...

Ampak izbiro imaš vedno xsrcx

Nasilje JE zadnji izhod

To je rekel Gandi xsrcx

To je tudi moje mišljenje xsrcx

ja itak xDDx sam ko smo ž glih pr tem......lohk probaš, ja, pa se zanašaš da bo umik uspešen.....in če je, si rečeš hvala bogu da nisem streljal....če pa ni, je pa tvoja zadnja misel presneti cepec, zaka nism taprvi streljov x:Dx

Bora

Ja, kdaj uporabit nasilje, kdaj ubijat...

Prezgodaj, prepozno, ravno pravi čas... x?x

Meje med temi možnostmi so prekleto tanke in marsikdo jih spregleda

Te dni imamo živ primer, država ki se gre svetovnega policaja v enem mestu ne more narediti reda... :vragec:

Kdaj je ubijanje obramba, kdaj je samo golo nasilje, razkazovanje moči...

Strah :vragec:

Strah da ne boš prvi, da bo oni drugi hitrejši...

Prav lahko pride do tega da si prehiter... za vsak primer

Ja, verjetno bi tudi jaz ubijal, če bi bil to edini izhod da ostanem živ, da obranim življenja svojih bližnjih xsrcx

A bi pa znal ocenit če je to res edini izhod?

Ne vem xsrcx

In upam da mi ne bo treba nikoli to ugotavljati xsrcx

ne vem ce sem ze odgovarjala.

mislim da ne bi bila sposobna... ne bi mogla delat sile nekomu... tolci v telo, rezat, udarjat, streljat... :sick:

po drugi strani pa ce bi se mi se kdaj zgodilo, da bi se tresla za lajf, da bi me muchili, tepli, na pac kakrsnekoli nacine delali silo, pa bi bla sposobna ubit in to (se vcas hecam) z udarcem z nogo direkt v brado (imam blazno mocen udarec, ce zelim oz. ce se ufuram, naenkrat lohk zberem ogromno moci, ne da sem tko posebej mocna).

ja vem, eni boste rekli, pol bi mi jo pa spodmaknil, sam bi pa kaj druzga, sem blazno gibcna in imam izvrstne reflexe in tud z mesta me ne mores premaknit, tud z blazno silo ne. Res. ce gre zares. sem ze naredila to. imam prico. zabetonirala sem se in zakoreninila v tla in me ni mogel tip premaknit. pa ni bil nezhen, kao, mi je pustil. ne, razsrjen je bil, se tolk bolj, ker me ni mogel premaknit, jaz pa sem se zraven celo smejala.

skratka, tega ne obvladajo samo razni kung fu in podobni praktiki, pac pa tudi navadni smrtniki, celo smrtnice, kot sem jaz.

tko da, sem borec v lajfu...

ne bi kar gledala, skratka, in se vdala v usodo, ce bi me kdo hotel ubit recimo.

BI se borila.

Pol je pa - jaz ali on. xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

kaj pa detalji, ko SAMI SEBE pocasi "ubijamo" ??? :vragec:

z vsemi mogocimi stvari, od onesnazene, mrtve, kakrsne koli ze vode, sam zive ne? do ne cistega zraka, ki ga vedno DRUGI namest nas onesnazujejo x:Dx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

<{POST_SNAPBACK}>ne vem ce sem ze odgovarjala.

mislim da ne bi bila sposobna... ne bi mogla delat sile nekomu... tolci v telo, rezat, udarjat, streljat... :sick:

po drugi strani pa ce bi se mi se kdaj zgodilo, da bi se tresla za lajf, da bi me muchili, tepli, na pac kakrsnekoli nacine delali silo, pa bi bla sposobna ubit in to (se vcas hecam) z udarcem z nogo direkt v brado (imam blazno mocen udarec, ce zelim oz. ce se ufuram, naenkrat lohk zberem ogromno moci, ne da sem tko posebej mocna).

ja vem, eni boste rekli, pol bi mi jo pa spodmaknil, sam bi pa kaj druzga, sem blazno gibcna in imam izvrstne reflexe in tud z mesta me ne mores premaknit, tud z blazno silo ne. Res. ce gre zares. sem ze naredila to. imam prico. zabetonirala sem se in zakoreninila v tla in me ni mogel tip premaknit. pa ni bil nezhen, kao, mi je pustil. ne, razsrjen je bil, se tolk bolj, ker me ni mogel premaknit, jaz pa sem se zraven celo smejala.

skratka, tega ne obvladajo samo razni kung fu in podobni praktiki, pac pa tudi navadni smrtniki, celo smrtnice, kot sem jaz.

tko da, sem borec v lajfu...

ne bi kar gledala, skratka, in se vdala v usodo, ce bi me kdo hotel ubit recimo.

BI se borila.

Pol je pa - jaz ali on. xyesx

dobr povedano tole.....men je slabo že če žabo povozim recimo, ko si predstavljam kok jo razčefuka tam po cest

:sick:

in res neb mogla se znašat nad nekom, kakršnekol posege delat hude na tujem telesu.....sej še mozolja ne morem stist enmu drugmu :O: ....sam če bi se pa za lajf šlo, moj al meni ljube osebe, tud če bi čist leva oseba bla verjetn......bi pa zihr........valda bi prej ubila kot bi bla ubita....če bi le bla šansa.......kruto, toda resnično

Bora

Če bi ubijal? :xx!:

Včasih me prime, da bi začel in to pri sebi :vragec: zadnje čase pa te misli kar bežijo stran od mene x:Ix prijetna sprememba, krivec zanjo pa znan obema x;)x

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

Seneda upam, tudi sama, da NIKOLI ne bo mi treba ubijat - kogarkoli (niti živali). Sem se pa spomnila, da sem morala v srednji šoli nekoč pri biologiji vsem sošolcem vzet kri, pa NISEM jih mogla špiknit s tisto iglico!

In jasno, kar se tiče svojcev - že zdaj me je groza, kakšna tečna mamica bom, ko bo moj otrok šel v šolo - upam, da ne bom preveč pristranska, ampak naj en sam učitelj proba popredalčkat ali skrivit en sam lasek - to bo pa živ masaker!!!! :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Tud živali ubijajo

Za hrano, za življenje, za ozemlje, da zaščitijo mladiče xsrcx

Ampak samo takrat ko je nujno, ko ni drugega izhoda xsrcx

Ne pa tako kot ljudje, višja bitja :eek: x?x

Zakaj x?x

Morda zato ker imamo več možnosti, več orodij za ubijanje :xx!: :vragec:

Tehnološko smo prehiteli svoj duhovni razvoj xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>... ampak naj en sam učitelj proba popredalčkat ali skrivit en sam lasek - to bo pa živ masaker!!!! :mad2:  :mad2:  :mad2:  :mad2:

xrolleyesx ja saj...

'MAME'. xrolleyesx

tle se pa vse neha a ne! :D

ampak - nismo mascevalni... smo 'sam' ... ko gre pac za nas... x:o)x x:o)x

ucitelj ma tud mamo.

pa hcerko.

pa slab dan...

pa je zmeden...

pa pristranski...

Clovek je pac... kamor vzgajas tud svojo tamalo... :o|o:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Tko...full razmišljala o tej temi... :xx!:

Sem se odločila pred časom, da se bom naučila streljat z pištolo...A ZAKAJ?

Sm mela neki časa - glede na vse svetovne dogodke - negativne misli glede vojne...in se odločila da jaz ne bom ena tistih mam, ki bodo jokcale v zaklonišču...in bom branila mojo hči do konca....še slabša misel, ki se mi je porodila....kaj če se zgodi ala Bosna....posilstva.....potem rajši ustrelim hči, kot da dopustim, da se ji kaj takega zgodi....(na žalost iz lastnih izkušenj trdim, da če nisi trdna oseba - življenje v tebi ugasne) ... :C:

JA, moj odgovor, ne glede na to, da v tem trenutku ne morem niti mravljice pohodit, da me srce boli za vse mucke, ježke, žabice...ki so ubite na cesti, da rajši ne berem časopisa in gledam poročil (nočem si zatiskati oči in ušes, le težko prenašam to) kot da poslušam vse tole naše sranje, da se rajši obrnem, kot da zaidem v nasilje, da rajši odrolam 20 km in sprostim negativo, kot da bi izvajala kakršno koli nasilje, JA, ne glede na to, če bi bila v nevarnosti moja hči - za vse ostale ne vem če, ker mi je prva hči in če ubijem in sem obsojena, potem je hči spet prikrajšana za mene, JA - za mojo hči, za preživetje hčerke in sebe - JA.

PRIZNAM - UBIJALA BI. :sori:

Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi.

• 2 weeks later...

Mogoče bi vprašanje ali bi lahko koga ubil zvenelo drugače, če bi se spraševali v katerih okoliščinah bi ubijal?

Če bi nekdo ogrožal življenje nas samih ali naših bližnjih bi bila to zmožna večina ljudi, četudi sedaj v udobju vsakdanjika trdijo, da ne.

Enkrat sem gledal dokumentarno odajo o Auschwitzu, kjer so govorili preživeli ujetniki in pazniki. Eden od ujetnikov, ki je delal pri odvažanju trupel iz kopalnice kjer so zaplinjevali ljudi je povedal, da so v želji po reaktivni preživetju žrtve v kopalnici vedno navalili proti vratom. Kadar so po pomoru odprli dvokrilna vrata je bil pred vrati dva do tri metre debel zid iz trupel. Telesa so bila tako zbita skupaj, da so jih morali kdaj tudi rezati, da so jih dobili narazen. Tisto pa kar je me je najbolj streznilo pri tem pa je bilo, ko je povedal, da so v boju za preživetje v komori s plinom ljudje pozabili celo na lastne otroke in jih sami pomendrali, ko so se borili za mesto proti izhodu.

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

Letos sem bila v Auschwitzu... :V: :C: slučajno - na poti... kaj tam vidiš... totalna groza... to je globalen problem, pa še kako živ..... po tem ogledu sm bila čist preč, sanjal se mi je nekaj časa še od tega... ne morem verjet, da so bili tega sposobni... :C: :C:
Live and let live! Life is beautiful!!!!

<{POST_SNAPBACK}>Letos sem bila v Auschwitzu...  :V:  :C: slučajno - na poti... kaj tam vidiš... totalna groza... to je globalen problem, pa še kako živ..... po tem ogledu sm bila čist preč, sanjal se mi je nekaj časa še od tega... ne morem verjet, da so bili tega sposobni...  :C:  :C:

ej jaz sm ravno minuto nazaj gledala slike na compu...

novo leto2004...2 dni pred novim letom (ker smo bli v Krakovu) smo šli u Auschwiz

ful je blo grozno...k bi hodila po pokopališču...ampka veš kaj je še bl grozno (sej mi je bed reč, ampka sm se lih prejle zgrozila), da jaz na eni sliki poziram ...tkoa veš,,,z nasmehom in to...

kr slabo mi je ratal zdejle :xx!: :xx!: :xx!:

kao sej ja so umrli tukaj, ampak na fotki morm dobro izpast (sej nism to pomislila, podzavestno)

groza

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...