Skoči na vsebino

A bi, ko bi prišlo do tega, ubijali?

El Nino

Recommended Posts

Hej, vanja, tole si pa pobrala s kakšne cenene kriminalke. Tudi če ne bi našli orožja in bi bilo dovolj drugih dokazov, da si ga ti ubila, bi bila kaznovana.

Sicer pa nikar nikoli več ne načrtuj kakega umora. Iskreno ti tudi želim, da ne bi nikoli zašla v situacijo, ko bi kaj takega storila v afektu.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 256
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Hmm, ce se za hip 'prestavim' miselno v situacijo, grozljivo - V EN DAN SE NE ZBUDIS BREZ TEZHE..... to je zame najvecja nocna mora in grozota...

Ko sem bila povsem nora se, noreli z avti, motorji, res mi je bilo povsem vseeno zame, pa ce tisti dan crknem, zelo smaomorilsko sem zivela, a ze tedaj mi je bilo najpomembnejse, da se ne stori kaj hudega komu drugemu.

UBITI CLOVEKA!!!

Sploh si ne morem predstavljati... ne morem stekati, kako eni dejansko storijo to...

Ko je oni Peric in tole.... meni je bilo vse skupaj tako grozno zalostno, tudi njega - za vecino ljudi morilca, ker cesa takega pa res si tezko zmozen..... Ves lajf bo imel moznost o tem razmisljat.

Clovesko zivljenje - ali ni sveto?

Kljub temu, da nisem verna, je zame tocno tako - sveto.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

me prou zanimajo razni duhovnjaki pa vegiji ob naslednji vojni....se zhe prou veselim

k zej jih pa zhe kr neki od klele poznam....bomo vidl...hehe...pravichniki

Aja, na to pa sem pozabu x;)x Vojna je izredna razmera, verjetno ni bil namen teme "ubijanje v vojni". Sicer pa je normalno, aakhutić, da se rad mal ponorčuješ iz vegijev pa "duhovnjakov" (lohk se bi tud iz duhovnikov, če bi zmogu x;)x ), ker te izgleda moti, da eni vsaj imajo v sebi željo po "dobrem", toleranci, strpnosti, ljubezni, boljšemu svetu........in podobnim vrednotam, zlasti tud tistim, ki jih prav v svetem pismu zlahka najdeš........Sam tebe to pač muči, ker česa tazga nisi sposoben, ti lahko izstopaš in se uveljaviš /pa še to le na lnf/ samo z zlobo, nestrpnostjo, hudobo ter sovraštvom. Pravi katolik, ni kaj. x^x Še sreča, da res pravi katoliki tud obstajajo, smešno je le, da se s teboj praktično v ničemer ne bi strinjali. Zanimivo, ne. x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Guest sstane
Clovesko zivljenje - ali ni sveto?

Kljub temu, da nisem verna, je zame tocno tako - sveto.

Nobena vrsta ne uničuje svoje vrste, razen človeška. Izgleda, da je svetosti pri njej najmanj.

Aja, na to pa sem pozabu x;)x Vojna je izredna razmera, verjetno ni bil namen teme "ubijanje v vojni".

:vragec:

normaln, de ne v IZREDNIH razmerah....mishljeno je bilo po tvoje KAR POVPREK

butl

pa she smrdljiuc

veliki tolerantnezh...haha

666 zlomkou...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Zadnjič mi je ena lunatka poslala mejl s celotnim posnetkom kako so muslimanski teroristi obglavili ameriškega vojaka. Grozno in zavržno dejanje.......najprej sem pomislil, kako so se morali počutiti starši do katerih je čist verjetno prišel ta posnetek, potem pa.....da bi bil sposoben lastnoročno tem kretenom poslat šus v glavo, pa še to bi bilo veliko premila kazen zanje...in na mojo žalost še sedaj nisem prepričan, da tega ne bi bil sposoben storiti....če si zamišljam, da je tisto bil moj brat, oče, sin........saj ne vem, kaj bi bilo prav......takšni ljudje so manj kot živali, zakaj jih potem ne bi smeli ubiti. Nalašč mal provokativno sprašujem, ker občutki, ki te spreletavajo ob takem groznem dejanju so še pri meni mešani, ki sem sicer odločno proti ubijanju in odločno proti smrtni kazni. Potem sem se spomnil, da so ti bili le orodje v rokah nekoga, ki jim je to dejanje ukazal........Ja, njih bi še raje :vragec:. Prasci. Lahko bi ga le ustrelili, če so ga že hoteli ubiti. Kako naj njegovi starši premagajo sovraštvo, kako naj kaj takega pozabijo, kako naj v primeru, da bi jim na primer ti klavci prišli v roke.......se ne maščujejo.....tudi s smrtjo. Še sam ne vem. Bil sem prav besen ta dan.......ob vnovičnem spoznanju kaj vse so ljudje sposobni narediti. Nekomu, ki v bistvu sploh ni pomemben, nič kriv, navaden vojak........Seveda bo zdej aakhutić okvalificiral po tem dejanju vse muslimane, kot običajno, sam jaz na te klavce ne gledam kot na muslimane..........ker to sploh ni važno.....podobne in hujše stvari so počeli tudi katoliki, to sploh nima veze. Ma, sem spet jezen, ko sem se na to spomnil....... :xx!:

K. Čapek

Zadnjič mi je ena lunatka poslala mejl s celotnim posnetkom kako so muslimasnki teroristi obglavili ameriškega vojaka.

Meni tudi - pa nisem sla pogledat - zavestno sem vrgla v smeti, ker mi ni bilo do gledanja... Ne samo zaradi mojih slabih zivcev in zelodca, pac pa tudi, ker nocem sodelovati v raztelesenjih, razclovecenosti, zdaj bom pa gledala in se naslajala.

Ne - sem vrgla po premisleku v smeti, brez odpiranja.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Dobro si to storila, pametneje. Meni je žal, da sem pogledal.  :V:

Jaz sem pa pogledala, pa ne v smislu naslajanja. To se pač dogaja ne glede na to, če jaz gledam ali ne, tudi zaradi takih zadev, z veseljem dodam vsak kamenček lepega, ki ga lahko, da bi ljudje bolj zadovoljni in srečni hodili po svetu, kaj generalnega pa na to temo žal ne morem narest. :o|o:

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

normaln, de ne v IZREDNIH razmerah....mishljeno je bilo po tvoje KAR POVPREK

butl

pa she smrdljiuc

veliki tolerantnezh...haha

Si mislil po tvoje.......pa ne kar povprek.....ampak sam drugače od tebe misleče x^x. Mater bi imel dela..... x;)x  No, pa ker sem dans že itak mal slabe volje.......odjebi PRITLEHNOMICKEN, s kreteni se mi ni za pogovarjat, smrdi predvsem od tebe, tud v živo baje :vragec: , toleranten pa sem, dokler se nisem prisiljen branit. Skratka.......fuck off.  x;)x V tvoji omiljeni barvi  x:Dx

:vragec:

LEJ, LEJ... :xx!:

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

POvej mi no, aakhut, zakaj si ti tako nesrečen. Psihologi pravijo, da se nesrečni ljudje obnašajo tako, kot se ti. Kdor nima občutka, da je ljubljen, nima samozaupanja in v vsem, kar drugi počno, vidi napad nase. Zato tudi ob nedolžni potezi drugih reagira napadalno. In ti si prav tak. Ko ti nihče nič noče, se ti odzoveš napadalno in žaljivo. Pa saj imaš mamo in če nihče drug, te ima mama pravgotovo rada. Tudi ni razloga, da ne bi imel zaupanja vase. Če hočeš, si prav prijeten in duhovit. Poskusi bit kdaj prijazen in videl boš, da boš dobil prijazen odziv. Saj veš, kako je. Kar daješ, to se ti vrača. Slej ko prej.

bigm

Meni to /tisti bljak posnetek in podobni/ samo pove proti čemu se treba na vsakem koraku in vsak po svojih zmožnostih boriti. Je pa to tudi razlog zakaj, tako bolj posplošeno rečeno, ne maram vere in nekih fanatičnih ideologij (nacizem, fašizem, komunizem) Ker je bilo še največ morij storjeno v sklicevanju nanje, v "boju" za takšno ali drugačno "pravovernost".......saj njihov bog je edini pravi, to so naredili zanj, v bran njegovi veri, zato lahko, je celo prav............ :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!:

K. Čapek

Dobro si to storila, pametneje. Meni je žal, da sem pogledal.  :V:

Jaz sem pa pogledala, pa ne v smislu naslajanja. To se pač dogaja ne glede na to, če jaz gledam ali ne, tudi zaradi takih zadev, z veseljem dodam vsak kamenček lepega, ki ga lahko, da bi ljudje bolj zadovoljni in srečni hodili po svetu, kaj generalnega pa na to temo žal ne morem narest. :o|o:

Saj vem, kaj mislis, sem ravno pomislila na nekaj... nekoc me je grozotno prizadelo, ko sem gledala mucenje zivali - zakol, v bistvu, grozota! :O: :V: :C:

In ravno zato nisem preklopila, iz nekaksne solidarnosti do zivali, ces, vsi bodo preklopili program - in to se ne dogaja...

vendar JE razlika - to je bila nemocna zival, tole pa vojak - ki je pravzaprav ena od nalog tam doli tudi ta, da bo ubijal.

In tudi to je manipuliranje - kao ameriskega so rezali, kaj pa ko ameri sami na svoje bombe mecejo? Sesujejo neboticnike? V blefu - kot nekaksna poteza z igralnimi kartami - zrtvujejo stotine ljudi, naredijo totalno skode, potem pa to pripisejo alkaidi, s katero imajo itak dil...

... zato preziram vojne - ne more it brez prelivanja krvi - vecina vojn pa je v imenu vere - ne vem ce obstaja na tem svetu vecji paradoks...

'Zivljenje je sveto', 'Ne ubijaj' - a vojake posiljajo ubijat, in ne gre vec za boj, pac pa je vse skupaj ena sama teroristicna akcija - na tej in na oni strani.

Na civile se mece plin, bombe.... ogaba - pol se pa sprasujemo, ce bi lahko ubijali - pa cel svet se kolje. In to se lepo opravicuje - ce gre le za 'pravo stran'. :V: :xx!: :sick:

In oni ubogi bedak, vojak, se kao bori za nekaksne ideale, v bistvu je pa uboga marioneta.... In pripravili so ga do tako poslusnega sledenja, da je pripravljen ubijati za sprevzrene ideale drugih.

Picasso

LEJ, LEJ... :xx!:

Kaj je aakhutić......kva te muč? Če že morem komu rečt "odjebi" je to tebi daleč najlažje........takšne besede so itak redni in sestavni del tvojega /katoliškega/ besedanjaka........vsaj razumeš kaj ti želim povedati, saj ko ti hočem kaj na "normalen" način povedati itak ne štekaš nič. Torej......fuck off x;)x

K. Čapek

Marsa, nobena vojna se v resnici ni vodila zaradi vere. Vera je bila vedno le pretveza. Dejanski razlogi za vojne so vedno želja za oblast in last. Vera pa je lahko prikupna krinka za pravo ozadje in daje možnost za fanatiziranje množic. Zloraba vere oz. verskih fanatikov pa ni nič novega pod soncem. To so počenjali katoliki in počenjajo sedaj muslimani. Obe religiji sta polni lepih naukov, obe pa tudi obsežno strašita s peklom in večnim kuhanjem v vrelem olju. S takšno orožarno se seveda da lepo manipulirati z ljudmi. Tisti, ki v vojnah nosijo glave na prodaj se tudi nikoli ne borijo za svoje interese, čeprav jih vedno skušajo prepričati v to.

Pred časom sem slišal tole definicijo o vojni:

"V vojni se med seboj pobijajo ljudje, ki se ne poznajo, na povelje ljudi, ki se med seboj dobro pozajo, pa se sami ne pobijajo".

bigm

Ja, tole - res je, sem tudi videla zadnjic nekje. :palec:

Seveda - vera pretveza, saj vera je nekaj povsem drugega - nima zveze s teritorijem, ampak je v glavi oz. v srcu.

Picasso

Jaz sem pa pogledala, pa ne v smislu naslajanja.

Ni slučajno, da je v zvezi z 11. septembrom daleč najbolj predvajan posnetek eksplozije letala v nebotičniku. V Ameriki so ga predvajali furtnaprej in naprej, prav tako po celem svetu, pa se gotovo amiji niso naslajali nad tem. Tudi tisti posnetek obglavljenja vojaka je obkrožil svet iz reklamnih namenov.

Hvala, v predvajanju takih reklam nočem sodelovati.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Se definitivno strinjam,Piko,ker hudiča(če je kdo tu novinar po poklicu,naj mi ne zameri x;)x )kdo pa so,da...Jest mam sestrco,punca je gledla tsto obglavljenje vojaka-ej,tamala ne spi več ponoči.Ni fer od njih! x!x <_<

Ja, Piko, tudi jaz se strinjam - to je najbolj odvraten nacin propagande... :xx!:

Ono ostalo (kar sem pa tudi dobila na e-mail - 'RESNICA o AMERICANIH in 11. 9.') pa dobis res samo po e-mailu, ker niso bebci, da bodo to sami posiljali okoli, ker to so jasno V MOMENTU prikrili in 'zatushkali'.

No, in tam sicer ne rezejo glav pocasi, pac pa stotine ljudi umre v eksplozijah, ki pa - po besedah struckotov - se niso mogle zgoditi tako kot je bilo naknadno interpretirano...

Torej - bolj me je presunila fotka preluknjane lobanje iraskega OTROKA - s strani AMERISKIH VOJAKOV.

Nekateri podpirate 'zob za zob' varianto - morda je ta vojak ubil onega otroka? In staknil tovrstno mascevanje?

Zcaran krog. Ja - samo podpihujejo pa to ameri.

Picasso

Piko- ruka :palec:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Dejstvo je, da nihče ne ve, kako bi odreagiral v neki situaciji. Zdaj se lahko vsi po vrsti delate(mo) lepe in spet nič krive in ponovno največje pacifiste....v situaciji primerni za ubijanje pa ni bil z mano vred še nihče. Torej - kaj toliko žolča..brez veze.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Dejstvo je, da nihče ne ve, kako bi odreagiral v neki situaciji. Zdaj se lahko vsi po vrsti delate(mo) lepe in spet nič krive in ponovno največje pacifiste....v situaciji primerni za ubijanje pa ni bil z mano vred še nihče. Torej - kaj toliko žolča..brez veze.

Nataly, popolnoma razumem, da bi z vsemi sredstvi zaščitila življenji svojih hčera, v kolikor bi se to izkazalo za potrebno.

Manj razumem, če bi porabila neomejeno energije za iskanje krivca in maščevanje. Veš, da na koncu uspeš, moraš dolgotrajno gojiti negativna čustva. Ta čustva se obenem nevidno širijo tudi v tvoji družini. Približno to tako sam razumem. Ob gojenju negativnih čustev človek ni zadovoljen, tudi če na koncu uspe.

---

Kar se pa tiče predvajanj nasilja v reklamne namene - point je na koncu isti - tudi v nas hoče vzbuditi nasilje. Da bi ubijali. Da bi vsaj odobravali novo ubijanje. V prej omenjenem filmu Michaela Moora Bowling for Columbine je nazorno pokazano, zakaj je v ameriškem mestu toliko nasilja, ker politiki, novinarji, TV ustvarjajo psihozo ogroženosti, o vsakem nasilju na veliko poročajo, politiki zagovarjajo nošenje orožja itd. Ljudje se skratka počutijo še bolj ogrožene in tako reagirajo čedalje bolj ogroženo.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Nataly, popolnoma razumem, da bi z vsemi sredstvi zaščitila življenji svojih hčera, v kolikor bi se to izkazalo za potrebno.

Manj razumem, če bi porabila neomejeno energije za iskanje krivca in maščevanje. Veš, da na koncu uspeš, moraš dolgotrajno gojiti negativna čustva. Ta čustva se obenem nevidno širijo tudi v tvoji družini. Približno to tako sam razumem. Ob gojenju negativnih čustev človek ni zadovoljen, tudi če na koncu uspe. ...

:palec: :palec: xyesx

Picasso

Nikol še razmišljal v mladosti o tem....ampak z leti ,ko gledam tole nasilje vsaj na tv,berem in ali realno, slišm piz...rije, se mi vzpostavi vprašanje; boj za obstanek˝,pa tut najbljižnjega al obvarovat al pa prodat?! .. v skrajni sili je vsak človek sposoben ubit nekaj, nekoga, ker obstanek mora bit razn, če oseba ni nagnjena k samofentanju˝(samomoru)

Hmm, drgač pa za negativnost se jest kr nekak prpravm,da čakam, da vzhaja, da postane res dovolj vroča, nato sm v pripremi, da dokažem tist, kar je narobe x:Dx

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...