Skoči na vsebino

Kozorog

Ksenia

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Meni pa se ravno nasprotno ne zdi butasto.

Še več, če bi ljudje TO ISTO obvladali bolj, namesto da vlečejo svojo nesrečo v nedogled s seboj, bi bilo na svetu precej drugače.

NA SVETU NI OBJEKTIVNEGA PRAV IN NI OBJEKTIVNE RESNICE.

kAR JE ZA ENEGA PRAVA POT JE ZA DRUGEGA POLOMIJA.

sVOJO NESREČO SPREMENIŠ LAHKO TUDI V KATASTROFO :vragec: x;)x JIH JE MALO PRIMEROV, KI BI IZKAZOVALI DRUGAČE......

V obeh pogledih se strinjam ..... ali kakor pravijo, kakorkoli se obrneš imaš rit od zad......

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

Potem pa dajmo o Kozorogu malenkost bolj konstruktivno...

* * *

NEIZPROSNI UČITELJ

Kadar omenimo znamenje Kozoroga, najprej pomislimo na hladnost, nedostopnost, čvrstost in zahtevnost kakega od ljudi, rojenih v tem znamenju, ki ga bolj ali manj poznamo. In nato se morda vprašamo, ali so Kozorogi resnično takšni. Ali v njih ni kaj več topline, prizanesljivosti, igrivosti in ljubezni od tistega, kar nam nudijo in dajejo na vpogled?

ZAHTEVNOST DO SEBE IN VSEH

... Kozorog je od malega navajen, da ga prikrajšajo, da ga kaznujejo in pustijo ob strani, od malega je navajen, da ga ne stisnejo k sebi tako kot druge. In kazen, ki jo določi samemu sebi, je neprimerno hujša od udarca, ki ga dobi zaradi razbite sklede, ali klečanja na koruzi. Za to lastno kazen, za katero sploh ne vemo, da obstaja, se odloči v trenutku, ko sam oceni, da je naredil napako. Zatorej sta očitanje mu, kaj je bil zagrešil, ter kazen, ki tem očitkom sledi, pravzaprav nima smisla – preden dvignemo roko, se je kaznoval že sam. Z obsojanjem ali pa z odtegljajem še tistega malo užitka, ki so ga dovoli ob vseh obveznostih. Kajti Kozorog prej kot na druge s prstom po tihem kaže nase – hitro je pripravljen verjeti, da je naredil narobe, in preden obtoži drugega, najprej preveri sebe.

Z LETI VEDNO MLAJŠI

... Rojeni v Kozorogu imajo v svojih horoskopih pokazatelj, da so bili starši in predvsem seveda oče, z njimi strogi ali pa so jim bili nedostopni. Poreče kdo, da so taki tudi prenekateri drugi starši, kar je seveda čisto res. Zalomi pa se pri tem, kako drugi reagirajo na tak odnos. Medtem ko kak Oven ali Vodnar trmujeta že od malega, Ribica in Raka jočeta na vsak kriv prst, Škorpijon pa je sumljivo tiho, tako da ne vemo niti tega, kaj se kuha v njem, niti tega, kdaj bomo plačali obresti, je mali Kozorog za take vrste starše pravi balzam. Nikoli se ne pritožuje, nikoli ne ugovarja in nikoli ne zahteva veliko. Tak otrok je vajen igrati se v svoji sobi, kjer ga prezaposleni starši pustijo poljubno dolgo, kolikor jim pač nalagajo obveznosti. In če se pri otroku-Dvojčku ne moreš osredotočiti na karkoli, saj te vsako minuto pri delu zmoti vsaj trikrat, malega Kozoroga lahko mirno zavrneš z besedami, naj ti da mir, češ da imaš delo – presenetljivo dobro bo razumel. In se umaknil. Kajti Kozorog je tisti, ki izmed vseh dvanajstih znamenj zodiaka še najbolj razume, kaj je to "delo", kaj je "naloga", kaj "obveznost" in kaj pomeni "nimam časa". In ker ni dovolj zahteven zase, tak odnos ponavadi preide v navado in Kozorogec zrase v Kozoroga, ne da bi opazili, kdaj, in ne da bi ga vsaj tu in tam kdo stisnil k sebi, pobožal po laseh in mu rekel "ti, moj mali".

Opaziti, kako rase, je pravzaprav težko, saj Kozorog značilna obdobja, kot so čas za otročarije, razbijanje in polivanje po tleh, kričanje, pomoč pri prvih nalogah in včasih celó puberteto, pogosto kar nekako "prešprica". Že od najmanjših nog je namreč izredno razumevajoč, vedno "prestar" in preresen za svoja leta ter se kot tak trezno in odgovorno odziva svetu, predvsem pa lažje najde kontakt s starejšimi od sebe kot pa s svojimi vrstniki. Po dvajsetih se prične izenačevati z njimi in nekako izenačeni so si pri tridesetih, v času, ko svoj prvi krog od rojstva dalje napravi Saturn, planet, ki Kozorogu vlada.

Potem pa se zgodi nekaj zanimivega – medtem ko se njegovi vrstniki resnijo in jih breme obveznosti vedno bolj pritiska, je Kozorog vedno bolj mladosten, razbremenjen in celo vesel. In po petdesetih se pogosto zgodi, da ponori, da v njem prevladajo vse zatrte radosti, nakar pravimo, "da se je staremu kozlu zmešalo". Zanimivo, da ljudski rek za to primero ni uporabil na primer konja, gosaka ali psa – prav kozla, Kozorogovega sorodnika. Slučajev seveda ni.

Kakorkoli že, pri tipičnem Kozorogu je čisto mogoče, da bo kravato nosil kot otrok, v letih, ko si jo bodo vezali ali zatikali vsi drugi, pa se je bo niti pritaknil. Kajti v času, ko naj bi prevladalo obdobje resnosti in zadržanosti, le-to Kozorogu ni več potrebno – to lekcijo je obvladal že kot otrok!

"VELIKI UČITELJ"

Kot rečeno, temu znamenju vlada planet Saturn, šesti po vrsti, gledano po oddaljenost od sonca, in drugi po vrsti, če govorimo o velikosti planetov. Njegov ekvatorialni polmer je namreč 60.268 km, polarni pa 54.360 km; večji od njega je edinole Jupiter. Brez teleskopa ali celo s prostim očesom ga lahko opazujemo le redko, in takrat nas lahko prevzame njegova siva, hladna podoba. Za to "hladnost" je v veliki meri sokriva tudi Saturnova velika oddaljenost od sonca, ki znaša kar 9.555 astronomskih enot, zaradi česar potrebuje za svoj krog okoli sonca le malo manj kot 30 let. Dejstvo, da ima Saturn (po zadnjih odkritjih) kar 33 lun, ni toliko znano kot njegov značilni "prstan", zaradi katerega ga ne moremo zamenjati z nobenim drugim planetom ali zvezdo.

V astrologiji ima Saturn zelo zahtevno in neprijetno vlogo - na pot nam postavlja ovire, ki jih moramo premagati ter se na ta način učiti. Še pred tristo leti so mu v žargonu rekli Veliki učitelj, kajti močan je in neizprosen, postavljena ovira pa traja vse dotlej, dokler ne obvladamo lekcije. Le-te so težke ali še težje, saj če so lahke, potem niso "lekcije". Vse to pa lahko traja dlje časa, vendar si Saturn prav s tem ne dela težav! V rimski mitologiji med drugim predstavlja boga časa, in ravno časa ima Saturn na pretek. V praksi to navadno doživljamo kot zavlačevanje ali kot hude težave, ki jih moramo premagati in ki so izven dosega naših sposobnosti. In šele ko se naučimo, nas Saturn pusti oditi naprej – a le do naslednje naloge, seveda. Tam se zadeva potem ponovi, in tako traja življenjska šola dobesedno – celo življenje.

NE OBLJUBLJAJTE TJAVENDAN

Enako zahteven je seveda tudi Kozorog, in sicer tako do sebe kot do drugih. Njegovo načelo namreč pravi, da "če sem se jaz sposoben toliko potruditi, si se tudi ti". Pri tem ne sprejema ne pomisleka ne izgovorov, češ zakaj nečesa ni bilo mogoče napraviti. Kozorog namreč opravljeno delo smatra za kamen v zgradbi, in če svojega kamna v steno ne boste vzidali, je možnost, da se bo zgradba zrušila. Zaradi tega se bo potrudil na vse načine, da bi vas prepričal, da svojo nalogo le opravite. Njegova okolica to običajno označuje s trmo – Kozorog ne popusti kar tako. Pogosto to poteka v smislu "Stena, ti se umakni, ker sem se jaz namenil iti tukaj skozi." Nakar se stena navadno res umakne, saj ve, s kom ima opravka. In ta odnehati ne misli…

Še posebej pa si življenje otežite v primeru, če Kozorogu nekaj obljubite. "Obljubil si!" bo terjal, kajti izpolnitev obljube zanj pomeni nekaj nedotakljivega. Zaradi tega v primeru, če niste stoodstotno prepričani, da boste nalogo lahko izpeljali, Kozorogu nikar ničesar ne obljubite. Ta nepremišljenost vas bo veliko stala.

Bern Jurečič

(izvleček iz članka; celoten članek objavljen v reviji Karma plus in na www.karmaplus.net; pravice pridržane)

* * *

Pozdrav vsem! Kozorogom in vsem drugim. :palec:

x:)x

Končno en realen opis... :palec:

Kot bi brala svoj življenjepis... :palec:

Kar se tiče staršev - drži - kar za oba. Kar se tiče resnosti in zrelosti - drži. Tudi to, da je z leti vedno mlajši drži (tudi videz oz. staranje temu sledi).

Napake - odkrivamo v sebi in smo negotovi - drži.

Mogoče bi dodala to, da ne krivimo staršev zaradi tega, ker so bili, kakršni so pač bili.

Mogoče je potrebno dodati še to, da kozorogi v poznejših letih pogosto skrbijo za starše, kljub temu, da so bili slabi starši. xrolleyesx

Na prvi pogled se kozorogom pripiše suhoparnost in zadržanost...pa ni tako.

Vse tiste reči, ki jih drugi tako navdušeno opisujejo, so se dogajale tudi nam, le da jim mi ne pripisujemo pompoznosti. Ljubezni, prijateljstva, umetnost, petje, javni nastopi, ..., vse to smo (sem) dali skozi, realno ovrednotili in postavili na svoje mesto.... in se pogosto znašli na prvem mestu :palec:

Bern - zelo rada vedno znova in znova prebiram tvoje zapise.

Tole o kozorogih si krasno napisal.

Sama čisto nič v kozorogu. Pač pa zato polno 10.hišo(luna, pluton).

Ampak zato se kar precej družim s kozorogicami. In za vse drži tole o starših.

Ena je hčerka mojega bratranca(tehtnice - nekam agresivne na stara leta :vragec: ). Še pri dvajsetih ji je ukazal: pridi si po focn..in je šla. Prepričana, da si batino pač zasluži. (ženska učiteljica po poklicu - dobra učiteljica). In je trajalo leta, da je ugotovila, da ni z njo pravzaprav nič narobe..in se osamosvojila. MIslim pa, da še vedno trepeta pred njim..aja tudi luna v dvojčkih(11.hiša) ji malo nakazuje tole nesrečno otroštvo.

Kakor koli - odgovorni zelo. In vedno, vedno držijo obljube. Res. Ne tako kot jaz, ki sem sposobna v roku treh minut pozabiti kaj..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Glede šefov se strinjam. Direktor kozorog in bivši šef - tudi.

Oba pa s krasnim smislom za humor.

Samo, kaj če ga ne znata uporabiti vedno..samo takrat, ko sta popolnoma sproščena in nekak ziher, da jima ne bo škodilo pri karieri.

Ok. Karieristi.

Vztrajneži.

Ovire so samo daljšnice k cilju, ki pa je vedno jasno zastavljen.(nekaj takega meni manjka...jasno zastavljenost ciljev..).

Še vedno pa ljudje na katere se lahko zaneseš.

:palec:

Ma, Bobnar je pac pretiral, stopnjeval... on ni avtor, ki bi pisal o tem, mu ni treba pazit in uporabljat besede praviloma ali veckrat al kaj jaz vem...

V dostih postavkah se cist strinjam.

Npr. da vedno poducuje (pa se prav pocasi, ko jaz ze stekam kvadratni koren, mi on razlaga vsoto prav pocasi)...

Pa da hoce vodit, da je blazno ambiciozen, trd v custvih veckrat, vendar pa ne bi rekla, da ne spostuje avtoritet...

Jaz sem imela v enem obdobju v lajfu prav serijo Kozorogov, tako da so me ze prav dushili, cist vsaqk je bil Kozorog in z vsemi sem imela kake shtale, velikrat s cashem...

Npr. kaj se nama je nekoc zgodilo: ena bejba nama je posodila 100 mark v tolarski protivrednosti....

In ji pac 1x hoceva vrnit cash, nima CASA se dobit z nama. Niti jutri, niti pojutrisnjem, sele naslednji torek ima cajt (recimo)... nama se je cudno zdelo (ko je bila zelo na cash), da kako to, da si ne vzame cajta - predlagala, da jasno midva priletiva do nje in vse... ne, se mora ucit...

Potem pa nekak zveva, da se je razvedelo, da bo v ponedeljek vrednost marke totalno poskocila.

Halo?

Istega dne sva ji poslala postno nakaznico (:vragec:) z onim datumom z do picice tolk casha, kot je bilo 100 mark tega dne. :sniky:

Skratka, hotela je mal zasluzit na naju, ko bi se v torek dobili, bi kaksen ficek vec dobila. :||||

Kozorog jasno...

Pa moja gazdarica, vjestica, Jarac... o tem ne pisem... ker... nisem (se?) prisla do tega - ampak mam tako zgodbo za kocine pokonc...

Uhhhh...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Mah tako kot povsod jaz sem imela pravz7aprav z vsemi znaki take serije folka... nekaj cajta nisem 'prenasala' devic, potem levov, potem kozorogov, potem rib... in tako dalje...

Saj nekje smo pisali ze na tak nacin, morda v temi Izkusnje z znamenji v forumu astrologija.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Aja, hehe, oba moja frenda, ki na mobiju sam zvrcneta (civ! tolk da se ziher ne mores oglasit), pol ga moras pa ti klicat nazaj, sta Kozoroga. :P

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Grrr... sovražim tak folk. Nikol ne pokličem nazaj. Če me kdo rabi, naj pokliče in enako tudi jaz naredim ... to, da samo enkrat pozvoni pa je  :xx!:

Jaz znam bit prav ledena pri takih...

me 1x klice tamala, zvecer, nujno me poklici nazaj. x?x :eek:

In jaz jo poklicem in ji recem: Zakaj te pa rabim?

x:Dx x:Dx

Picasso

Aja, p.s. ko smo ravno v jarcih - nic nimam v Kozlu, razen cvora (juznega, v 2. hisi jasno x:Dx :xx!:), imam pa Pluton v 10. na MC - in celo so mi ze pripisali Kozla (ampak mensezdi da samo ena bejba). Pih! :vragec:

Picasso

Sem že nekje napisala slabosti kozorogov. Pravzaprav moje, ki so recimo:

1. Rada imam vse pod kontrolo

2. Prehitro govorim in hočem vse naenkrat povedat, potem pa povem narobe

ali pa dolgovezim (včasih!)

3. Večkrat hočem imeti prav kot ne (čeprav se tu vedno! pojavlja lastno vprašanje: ali imam sploh prav?, nisem namreč zaverovana v svoj prav)

4. Sem ambiciozna, partner in bližnji so s tem zadovoljni x;)x

5. Vedno hočem več, tudi pri izobrazbi

6. Sem zadržana in nejeverna do pravkar spoznanih

7. Svojih čustev ne izkazujem kar povprek

8. Denar gre težko od mene in ga rada akumuliram...Nikoli ne živim in tudi ne

telefoniram na tuj račun.

9. Vse hočem na brzino, pogosto sem nestrpna

Zdaj pa dobre lastnost:

1. Sem zelo zanesljiva

2. Sem dobra sogovornica in dobra poslušalka

3. Imam kar realen pogled na svet in ne sanjarim pri belem dnevu /samo včasih/

4. Nikoli ne grem čez trupla, večkrat sem truplo bila jaz (sploh v odnosu z

vodnarji, raki in ribami)

5. Vedno sem dosegla zastavljene cilje, včasih sem res potrebovala več časa

za to, kot sem si ga namenila. Strpnosti se še vedno učim

6. V domačem krogu sem zelo odprta in brez dlake na jeziku. NIKOLI ne lažem

7. Svoja čustva sem se zelo dobro naučila izražati. Predvsem ljubezen

8. Denar dajem. Financiram mamo, z očetom sem prekinila odnose (TIRAN)

9. Sem motivator. In vedno se najprej smejem na svoj račun.

Pravzaprav se imam kar rada. In ko smo že pri grajah -

bistveno več suverenosti (in slabosti) je v tistih, ki vedno samo grajajo druge in nikoli nič ne rečejo čez sebe. In tudi ne čutijo potrebe (ali želje) po spremembi.

Moje izkušnje pač. x:o)x x;)x

He he...tole je bilo pa pozorno branje...tudi med vrsticami x:Dx

Sicer pa - ljudje smo polni nasprotij(vsaj jaz - ki ponovno nimam nič v kozlu x;)x - no, zdaj se tule hvalim, pol bom pa kakšno pomembno točko kje odkrila :vragec:

Ne, nisem pogrnila na testu.

2.točka prvega poglavja - takšna sem takrat, kadar poskušam dokazati, da imam prav. Torej, ko se jezim.

2. točka drugega poglavja - takšna sem, ko sem dobre volje. x:Dx

8. točka prvega poglavje - nikoli ne bom dala denarja za prestiž.

8. točka drugega poglavja - vedno dam denar, če ga kdo potrebuje.

Točka 4. - sem vedela, da si sumljiv. :vragec: x:Dx

Valjda, kdaj pa vodnar obupa? :vragec:

Ampak se mi ne da več. Saj vsakdo vedno razume tako, kot želi. x:o)x

Ampak, najlepše je vedno pokazati s prstom na drugega.

Ne glede na to, da nam je nekdo tam zgoraj naredil dovolj dolge roke, da bi komot lahko s prstom pokazali nase. x;)x

Boš že videl, ko boš zrasel.... x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Sem že nekje napisala slabosti kozorogov. Pravzaprav moje, ki so recimo:

2. Prehitro govorim in hočem vse naenkrat povedat, potem pa povem narobe 

9. Vse hočem na brzino, pogosto sem nestrpna

...

- to ni Kozorog, to opisujes svoje strelcevske lastnosti

7. Svoja čustva sem se zelo dobro naučila izražati. Predvsem ljubezen

9. Sem motivator. In vedno se najprej smejem na svoj račun.

Enako (to ni kozorog).

Ribe?

Povej, saj vsi vedo, da s(m)o bluzichke. :P

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...